fbpx Skip to content

iPhone 3GS 3.0-3.1 kész! Update #1

Jelentem az iphone 3GS 3.0-3.1 -es lokalizáció teljesen készen van. A kollégák több mint 700 sort/bejegyzést fordítottak le, ez persze csak egy “hard” fordítás, ami azt jelenti, hogy most következik a teszt időszak és a javítások. Jelenleg a 3.1.2 -es rendszer fordítandó fájlokat szedjük ki és rakjuk fel a rendszerbe. A betalocal.szifon.com source-ra felraktam a javítást, mi 3.1.2 -es rendszeren teszteltük mind 3G és 3GS alatt, a frissítés zökkenőmentesen ment.

A frissítés nem minden esetben futhat le tökéletesen, sőt ha más programot nem frissített eddig az ember cydiából, akkor probléma is lehet. Mindenki jól nézze meg mit frissít és hogyan!

Probléma – Nincs magyar menüm:

Ne telepítsük rögtön újra, nézzük meg, hogy nem váltott-e át angolra a telefon nyelvezete > Settings > General > international > Language > Magyar

Probléma – A frissítés nem fut le rendesen a cydia hibákat ír:

Sajnos ilyen is előfordulhat, ebben az esetben nem tudunk segíteni, esetleg érdemes leszedni a teljes csomagot és feltenni újra a frisset.

Probléma – Hiányoznak bizonyos fordítások:

Igen, azok a 3.1.2 -es rendszerrel jöttek, ezeket jelenleg fordítjuk.

Jelenleg:

Mostantól a TI segítségetekre is szükség van, kérünk benneteket, hogy teszteljétek nézzétek, mi hiányzik, mi nem “magyaros”, mi nem oda való stb… Aki tud küldjön képernyőképet azzal egyszerűbb talán. A hétvégéig várjuk az emaileket, hozzászólásokat utána ismét kiadunk egy javított csomagot.

Szifon.com Magyar Lokalizáció 3.1.2 / 3GS

szifon_lokal

(ne tessék elmélyülni a a magyarítás/magyarosítás lokalizáció/localizáció szavakon, csak tessék értékelni a képet:)

Úgy gondoltuk ideje neki látni ismét a magyar lokalizációnak. A helyzet az, hogy az utóbbi hónapokban esélytelen volt vele foglalkozni, láthattátok új szoftver új jailbreak stb stb… Viszont ettől még mi kifejlesztettünk egy speciális webes fordító programot, amit theshadow kollégának köszönhetünk. A webes felületnek köszönhetően most már TI is segíthettek a lokalizációban. Tudjuk van jó néhány ember, aki saját magának már lefordított programokat/játékokat ezért szeretnénk a segítségeteket kérni.

A webes felület ugyan eléggé fapados, hogy is mondjam nem éppen a dizájnról híres, de pontosan megfelel az iphone magyarításához.

Keresünk:

Tehát olyan embereket keresünk akiknek már volt dolguk illetve van gyakorlatuk az iPhone lokalizációhoz. Sajnos nem tudjuk mindenkinek elérhetővé tenni a webes fordító részt, és nem is akarjuk, mert minél több ember fordítja annál nagyobb a káosz. Körülbelül 5-6 embert keresünk akik kellő gyakorlattal rendelkeznek mind az angol nyelv területen mind az iPhone komolyabb filerendszer területein. Ebbe azért belefér 1-1 program lokalizációja is.

Jelentkezés:

Jelentkezni emailben lehet, jó lenne, ha tárgyban legalább beírnátok, hogy lokalizáció, és persze szívesen vennénk valami bemutatkozást vagy referenciát. :-)

Tisztelettel: Szifon.com Csapat

Olvasd el a hozzászólásokat is

46 Comments

  1. Sziasztok! Nagyon sok köszi a fordítássért, biztosan nagyon sok munka volt vele!

    Ipodon teszteltem, 3.1.2 SW.

    Szerintem a ‘felold’ helyett a ‘Húzd el!’ jobban kitöltené a helyet, szebb lenne.
    Ha nincs videó, akkor ezt írja: ‘Videók letölthető az iTunes-ból.’
    Az iPod menüben a ‘több’ menüpont alatt az ‘ITunes U’ helyett NO-CONTEXT
    Safariban ha nem tudja megnyitni az oldalt a felugró ablakban a 2. sor nincs fordítva: localized string not found
    A Youtube alkalmazásban a ‘Lejátszásilisták’ szerintem külön helyes.

    Kapásból ennyit találtam, de az ipodon sok lehetőség nem látszik.

    Csak így tovább! 🙂

  2. Még egy észrevétel: A wifi menüben ha csatlakoztatva van akkor alul az ASK_TO_JOIN nincs lefordítva.

  3. Nekem gond van az IPHONE 3GS -el, ujrainditas utan azt irja hogy csatlakoztassam az ITunes-al. ;( mi lehet a gond?

  4. @arpicur: ha balckra1n van a telefonodon akkor az a “baja”. Ez hívják tethered jailbreaknek, idővel lesz rá megoldás. Addig is ne kapcsold ki a telefonod, ha nem vagy gépközelben. Ha ott a gép akkor csatlakoztatod elindítod a blackra1n-t, és egy pár másodperc alatt életet lehet a telefonba egy kattintassal. Ha viszont nincs jailbreak-elve a telefonod akkor valami más lehet a gond.

  5. Sziasztok fordítók!
    Hol tart a magyarítás?

  6. És mire kéne mégis várni mert nekem is ugyan az zajlik le mint arpicurnak törés után valami miatt ujraindítás és kéri h ituneshez csatlakoztassam és akkor restor!!!
    3G/S em van!!!

  7. @Ridiusz: TETHERED JAILBREAK egyenlőre nincs rá megoldás majd lesz! blackra1n féle törés csak is így működik 3GS-n de nem kell megiedni ha kikapcsol valamilyen oknál fogva akkor rádugod a gépre ugye elindul az iTunes… abból mindenféle művelet nélkül kilépsz FONTOS, HOGY NE KLIKKELJ A RESTORE-ra! És ha nem fut az iTunes akkor elinditod a blackra1n-t az kb 10-15 sec alatt újraindítja a telót és semmi sem veszik el róla úgyan úgy megmarad rajta a törés… Ha ez mégsem okés és feltétlenül ki be kell kapcsolni a telót akkor nem kell blackra1nelni… majd lesz nem tethered jailbreak is valamikor!

  8. @attilafree: Köszönöm várom h ez a dolog meg jelenjen igazábol az a fura h valakinek aki ugyan ugy vette a trétől a telot mint én kb ugyan akkor annak működik olvastam a commenteket blackra1n-el kapcs és volt akinek bajavolt de volt akinek meg ment 3G/S-en a dolog azért köszi az infót!!

  9. Sziasztok honnan tudom letolteni a magyarositast???

  10. Sziasztok.

    Hogy lehet letölteni a magyar nyelvű fordítást?

    Még kezdő vagyok.

    Köszi a választ.

  11. Üdv mindenkinek!
    3GS-em van,felszerettem volna telepíteni Cydia-ból a magyarosítást de nem működött!Nincs benne a nyelvi beállításokban és a Cydia-m is beszart…!:S
    2X indítottam újra a telót és még mindíg csak elkezd tölteni,majd rögtön kidob!

  12. Úgy látszik,hogy az AppStorban lévő kis turkálás segített a dolgon =)

  13. @attilafree:

    ha már a magyar nyelv a téma, akkor ne írjunk ilyet: “megiedni” 🙂

  14. Észrevettem egy bosszantó dolgot… a beállítások menübe felső sorba kikerült ez a reklám szifon.com beta, aminek ugyebr reklámértéke = nulla, hiszen aki oda belép általában az telepítette sel, tehát ismeri a szifont…

    Viszont annyival eltolja a menüt lefele, hogy a general setting, lekerüla képről, tehát scrollozni kell, ezt 3x megtettem , negyedikre töröltem a lokalizációt, mert felidegesítenek az ilyen plusz feladatok…

  15. Szerintem ne rakd fel!Elnézést is szeretnék kérni ezúttal a fejlesztőktöl,de én 3 Iphone-on próbáltam és mind3-at elpicsázta!=(
    A 3GS az nagynehezen visszajött mint ahogy már írtam,a sima 3G meg kész szívás volt!(ugyan úgy berohasztja a cydia-t és nem engedi többet megnyitni,folyton visszadob a menübe)Újra kellet Restorolni(Ami nem volt kis játék) majd JB és 2.2.1-es Magyar local…!

  16. @KOnvict89: 2.2.1 -re ráfrissítettél nem csodálom.

  17. sziasztok

    felraktam a magyarítást s olyan problémám lenne h rosszul írja ki a dátumot. 2010et ír ki. mindent csináltam. újrainstall voltak telefon restartok, a dátum jol van beállítva s a beállításokba jól is írja ki de kint amikor lockolva van a “bill” ott 2010et ír :S pls help…nincs kedvem megint restoreolni

  18. Akármit is csináltam a Cydia-t nem tudtam megnyitni mert folyton bezárta magától és ez volt a gáz!De azóta sikerült megcsinálni,ha TELJESEN SZŰZ telóra rakod akkor működik!

  19. Sziasztok,
    Hol tart a magyarítás?

    Üdv.

  20. Beinstalaltam en is, kiprobaltam, de miutan kiinstalaltam eltunt egy csomo nyelv koztuk a szlovak es a cseh is. Hova lettek?

  21. Nekem jó lett a magyarítás tökéletesen működik

  22. @Bableves: csatlakoznék 3 iPhone-ból 3-nál ugyanez a gond… lehet készül az új évre csak,mert ha 1 honapot visszaállitok akkor már 2009 van

  23. A datumos engem is bosszant picit, bar ez a legkevesebb, holnaptol ugysem lesz mar problema, viszont engem jobban bosszant a beallitasokban a szifon.com beta vizjel, elhiszem, hogy azert raktatok bele hogy ezzel ne tudjak eladni sajatkent a forditast, viszont tenyleg nagyon zavaro, plane hogy ha visszaallitom angolra, meg akkor is ugyanugy ott marad. Egyebkent hibatlanul mukodik leszamitva a fentebb emlitett aprobb forditasi hibakat. Igy tovabb, hajra.

  24. Najo talan meg annyi, hogy a kapcsolok azok veglegesen jelek maradnak Be/Ki helyett? Biztos meg van az oka hogy miert van igy, csak en nem tudok rola, de nekem esztetikailag jobban tetszene.

  25. ha már lokalizácio…cydiaban a szifon source alatt sok a lokalizácio van, kettő hasonlo névvel, felraktam a nagyobbik verzioszámut…elso telefonálásnál kiakadt a gép, majd leszedtem…erre meghalt a cydiám is, mint a többieknek, no akkor restore?

  26. A Cydia a csomag törlése után azért nem indul, mert a területi beállítások átállnak amerikaira. Ha újra magyarra teszitek elindul!

    Egyébként jó lenne javítani a dolgokat amiket az elején leírtam, eltávolítani a reklámot, és használható lenne.

  27. @admin:
    kiprobaltam 2010 dec 30-al ekkor mar 2011et mutatott a lock screen

  28. Miert lenne/van osszefuggesben a teruleti beallitas es a cydia?

  29. sziasztok!
    ez a tethered jailbreak elméletileg megoldja azt hogy teszem azt egy winterboard letöltése után ne legyen szükséges számítógép közelbe lenni?ugyanis a winterboard után kiírt egy reboot-ot nekem,én nagy büszkén rá mentem,és megjelent a számomra már csak rosszat jelentő itunes logo az usb kábellel.restore megoldotta a gondot

  30. kamaci!
    nemkell restore-olni miutan feltelepitetted a winterboardot rebootol a telefon kidobja az itunes logot neked nincs mas dolgod minthogy csatlakoztatod a telefont a szamitogephez es elinditod a blackra1nt par masodperc mulva leokolod a felugro ablakot es kesz (a telefonon is rajtakell lennie a blackra1n logonak…)

  31. Sziasztok!

    Hol találom a magyar Lokalizációt a Cydiában?

    ÜDV!

  32. Stable. szifon.com -on nem találom:S

  33. @Zjunior: betalocal.szifon.com
    Üdv

  34. @cia: eltuntek a másik sourcebol a magyaritások, és akkor már csak ez van ? mert nekem azokkal nem igazán volt kompatibilis a 3g-m

  35. Köszi:)

  36. @cia: köszi

  37. Sziasztok még új vagyok és szeretném magyarositani a telom iphon 3gs cidia fent de nem talaálom a magyarositás letöltését légyszi segitsetek.
    Előre is köszi

  38. Sziasztok!

    Feltettem a 2g-s szifonomra a betalocal-on található magyarosítást, lehet belőle bajom? a 2g-s verziót sehol sem találtam…

  39. Nem, ez univerzális minden szifonra felmegy. Nyugodtan használd.

  40. Köszönöm szépen!

  41. sziasztok magyar nyelvet honan tudok leszedni iphone 3g 3.1.2 versiot?????
    [email protected] irjátok már meg köszönöm elöre is!!

  42. Sziasztok. feltettem az iPhonomra a (3GS 32Gb) a magyarítást, egyszerűen csúcs. MINDEN ELISMERÉSEM A CSAPATNAK!!!!!!


Add a Comment