fbpx Skip to content

Ho Ho HÓ! :)

Remélem mindenkihez megérkezett már a mikulás. A szifon.com csapata is munkálkodott, hogy mi is adhassunk valamit ezen a nevezetes napon. Reméljük tetszeni fog nektek.

Emlékeztek mikor az iWay -t bejelentettük?

Igen fél éve volt :) Tulajdonképpen mi fél évvel ezelőtt kezdtük el fejleszteni a bkv szifonos változatát, ami mint azt láthatjátok teljesen offline internet nélkül is használható, és igen most a végére értünk. Valljuk be nem minden nap foglalkoztunk az ügyön az is igaz, hogy nem volt könnyű megcsinálni még most sem, mikor már a bkv új honlapja alapján készítettük. Úgy döntöttünk amíg apró javításokat végzünk még rajta, addig is elérhetitek online egy részét, illetve adhatok nekünk tippeket miket rakjunk be az offline illetve online részbe.

A bkv menetrend offline tehát internet nélküli használatát az iPhone tulajoknak fejlesztettük ki, illetve lesz egy webes online menetrend is, amit minden mobile-al elérhettek majd gyorsan zökkenőmentesen.

A technikai részekről most Developer kolléga fog beszélni:

IMG_0642

A project alapötlete onnan jött, hogy egy átmulatott éjszaka után hazafele tartottam, és az adott megállóban le volt tépve a menetrend, így nem tudtam hogy mikor jön a következő éjszakai járat. A BKV weboldalán pedig éjszaka megtalálni az információkat, fél óra lett volna. Pedig milyen jó lenne, ha már úgyis mindig nálam van az iPhone-om, két kattintással meg tudnám nézni a menetrendet!

A project technikai nehézsége abból adódott, hogy a BKV lassan 2010-ben, még ott tart, hogy a menetrendeket Excel formátumban készíti el. Szinte az összes menetrend eltér egymástól struktúrában. A feladatot nehezítette, hogy jó pár menetrend csak .pdf vagy .cdr formátumban érhető el. Szóval teljesen összevisszaság jellemzi a dolgokat. Egy időre fel is adtam a program elkészítését.

Pár hete hallottam róla, hogy készül az új weboldala a cégnek. Reméltem, hogy a menetrend megjelenítését is megreformálják. Az Excel-es megoldásról nem sikerült lemondaniuk, viszont végre már egységesebb formátumban érhetők el. (szinte minden megtalálható .html formátumban). Így be tudtam fejezni a program hiányzó részeit.

Első körben online adjuk ki, mivel az adatok mennyiségéből adódóan több hiba is előfordulhat. Ha ilyet találtok, kérünk jelezzétek a program alján található linken!

Ha bármi ötletetek van, azokat is szívesen várjuk! (Útvonaltervezést nem valószínű hogy tudni fog a program, ezt ne is kérdezzétek, mivel ahhoz a bkv teljes adatbázisára szükségünk lenne (pl. koordináták). Ilyen Excel-ből generált, parse-olt adatokkal ez szinte lehetetlen lenne).

Tehát az iWay-t, a iWay.szifon.com címen találjátok.

Telepítés:

IMG_0644 IMG_0643

1. A Szifonon írjuk be a safariba: http://iway.szifon.com

2. Adjuk hozzá iconként a springboard-ra.

Arra kérünk benneteket, hogy teszteljétek jelezzétek a hibákat, illetve segítsetek fejleszteni, ha vannak ötleteitek nyugodtan írjátok meg.

Az offline és a teljes változatig még 2-3 nap türelmeteket kérjük.

Tisztelettel: Szifon.com csapat

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Mikorra várható az Iway megjelenése? A linken alamilyen jelszót kér meg felhasználói nevet?

  2. Nálam is valami Cardy jön be és bejelentkezést kér.

  3. Én is érdeklődnék hogy most akkor mikorra várható, mert valamikor egy héttel ezelőtt írtátok hogy aznap jön, de sajnos nem jött.

  4. Lehet hoyg én siklottam el egy aprócska részlet felett, de valami cardy bejelentkezést látok, valami tipp?????

  5. Mivel a bkv oldalát feltörték, így egy picit még késik a project. A hibát javítottam – már a hamarosan felirat jelenik meg!

  6. értem, és köszönöm a gyors választ! valamint egy építőjellegű kérdésem lenne, volt mostanság egy két probléma az iphonnal, írtam is nektek, de sajna nem kaptam még választ azóta sem, nem lehet valami msn vagy skype-ot beiktatni hogy ez gördülékenyebben menjen?? :)amugy király minden boldog karácsonyt a szifon.com csapatának
    üdv. uzsi

  7. Én nem tudom elérni a weboldalt. Azt írja ki hogy 404-es hiba tehát nem találja.

  8. Sziasztok!
    Még mindig ez a Cardy bejelentkezés megy, vagy más címen lesz elérhető?
    Üdv


Add a Comment