fbpx Skip to content

A 2XL csapat eddig két játékot adott ki az iPhone OS platformra, az első a 2XL Supercross volt, mely a motocross életérzést dolgozta fel. A mostani tesztem alanya a quadozás örömét hivatott elhozni a szeretett kis Apple csodánkba 🙂

IMG_0025

A program már az indítását követően megörvendeztet bennünket egy remek alakkal rendelkező hölggyel (hála Istennek), majd egy hangulatos videó következik, mely ugyan nem a program grafikus motorjával készült, de alkalmas arra, hogy megfelelő hangulatot kölcsönözzön későbbi játékunkhoz.

Az intró után profilt választhatunk, majd eljutunk a főmenübe. Hangulatos zene fogad, a képernyőn keresztülrepülő, trükköző quadosokkal. Itt négy menüpontot találunk:

Race: ezen belül három rész található:

Arcade: egy tetszőlegesen kiválasztott pályán, versenyzővel, és quaddal lehet menni. Mehetünk Time Trial-on (időmérőn), Practice-en (gyakorláson), és Race-en (versenyen).

Career: itt értelemszerűen a karrier módot nyomhatjuk végig. Különböző League-k vannak, egyenként három versennyel, különböző pályákon. A cél az, hogy a bajnokságokat megfelelően teljesítsük. Ezen bajnokságok közé ékelődik be egy freestyle mód, ahol a cél az, hogy a legtöbb pontot gyűjtsük össze az adott pályán ugratásokkal, trükközésekkel. 11 ilyen League-t teljesíthetünk összesen.

Multiplayer: Wifi-n, illetve Bluetooth-on lehet küzdeni egymás ellen, sajnos ezt egy másik iPhone hiányában nem tudtam kipróbálni. (Bluetooth-ra azt írta, jelenleg nem támogatott).

IMG_0032

Records: a menüpont két részre tagozódik:

Statistics: a program egy elég részletes statisztikát vezet rólunk, vezeti minden pályán a leggyorsabb köridőnket, a freestyle pályákon pedig az ütközéseinktől kezdve a legtöbb pontunkig az adott pályán mindent.

Archievements: különböző teljesítményeinket mutatja, ezek az úgynevezett gyűjthető pontok, mint Xbox-on. Például 10 pontot kapunk 1 órányi játékért, 250-et, ha egy mérföldet repültünk összesen a levegőben. 10000 pontot lehet így összegyűjteni.

Options: itt is további két menüpont van:

Profiles: profilokat hozhatunk létre a különböző játékosoknak

Settings: az irányítást, és a hangokat állíthatjuk be rendkívül részletesen. Irányítási módból 8 féle van, gondoltak a balkezesekre is. Kezelhetjük a programot úgy is, hogy a készüléket   döntögetjük, vagy úgy, hogy egy kis virtuális joystick-ot kapunk a képernyő aljára.

Help: a menü alatt segítséget kaphatunk a játékkal kapcsolatban, valamint megtekinthetjük a      készítők listáját.

A játékról: három féle pálya van: az FMX, ahol kedvünkre trükközhetünk, ugrathatunk, az MX, ami lényegében egy kialakított Cross/Quad pálya, és az SX, amit egy stadionban alakítottak ki. 4 féle kameranézet van, az alap az, ha hátulról látjuk a motorost. Én az irányzásra a joystick-os módot választottam.

Ha elkezdünk játszani, 6 szürke gombot látunk a képernyő szélein, ezeket megnyomva tudunk trükköket, mutatványokat bemutatni ugratás közben. A zöld gomb a gáz, a piros a fék.

IMG_0036

A játékmenet nagyon jóra sikerült, aki kicsit is bírja a quados, crossos dolgokat, az szeretni fogja. Nagyon hasonlít a PC-n megjelent Motocross Madness 2-re. Az irányítást könnyen meg lehet szokni, nehézségi szintből 3 féle van, a Carriert tolva sokáig el tudjuk majd ütni vele az időt.

Hangulatos, hogy például az SX pályákon, stadionokban versenyezve ha leesünk a gépről, vagy előzünk, a tömeg ezt kommentálja ujjongással, vagy fújólással. Lehetőségünk van hátraszaltózni is, ehhez a készüléket hátrafelé meg kell rántani azelőtt, hogy az ugratót elhagynánk. Nekem nagyon nehezen szokott sikerülni, és csak a döntögetős irányítási módnál tudtam erre rávenni a programot. Ajánlatos a nagyobb ugratók előtt előbb lefelé, aztán felfelé dönteni a készüléket, vagy húzni a joystick-ot, mivel így nagyobb ugratások érhetőek el.

A program grafikáját megilleti a dicséret, kevés iphone-os játékot láttunk ilyen kidolgozottan. Szépek az árnyékok, a táj, a szabadban hallani, ahogy a madarak csiripelnek. Vannak 2 illetve 4 ütemű quadok is, ezek hangja is szépen ki van dolgozva, tényleg egy élmény a játékkal játszani.

Negatívumként megemlíthető, hogy azért apróbb textúrahibák még előfordulnak a játékban, erőforrásigényessége miatt hamar meríti az akksit, és melegszik a telefon, valamint hogy a quadok, és a versenyzők csak festésükben/öltözékükben különböznek egymástól.

A program letölthető az AppStore-ból, valamint más, alternatív forrásból. Kipróbálása ajánlott, főleg azoknak, akik ismerik, szeretik a motoros élet szépségeit 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Köszönjük a játéktesztet, egyre több van belölle a napokban…
    @Marty: Téged meg remélem bannolnak!

  2. Köszönjük az igényes tesztet.

  3. @Gyurma: bocsi, csak a fáradt agyammal baromkodtam. Most szedtem le egyébként jó kis játék. És köszönjük a tesztet!

  4. Köszi a remek, részletes tesztet!

  5. A cikk írójaként én pedig köszönöm az esetleges dícséreteket, és a publikálási lehetőséget 🙂 Remek dolog olyan témáról írni, amit szeretsz. Hamarosan újabb tesztet küldök majd a szerkesztőknek. Üdv!

  6. @KillZ: Üdv. a vendég-bloggerek között! 😀

  7. Megjelent a Red Alert;)

  8. @KillZ: Köszi a tesztet, várjuk a továbbiakat! 🙂

  9. Sziasztok

    Jó kis teszt:) 2 hete játszok vele,az ugrálós ligában elértem tegnap az aranysisakot. 3 perc alatt 1 vödör izzadság volt a szifonomom.:D

    Most meg kipróbázom a Red Alertet.

    Valaki ha esetleg tudna segíteni,iTunesben ,hogy lehet képeket hozzárendelni a számaimhoz? Most csak pár mixet (20) akarok felrakni,szóval nem kell iArt ,hiába szedtem le meg a társait egyikkel sem tudtam. Én inkább manuálisan akarok hozzárendelni:)
    thx

  10. OFF: valaki el tudná küldeni az /Applications/MobileMusicPlayer.app/MobileMusicPlayer fájl nekem 3.1.2 OSből, mert kicsit elszartam a hex editorral és kéne az eredeti. regme123321 kukac hotmail.com-ra thx

  11. @Tank: Elkültem!

  12. Off:
    a reset menuben levo: Erase All Content and Settings pontosan mit is csinal? tippem szerint gyari allapotra kene hoznia a gepet

  13. @NewL: A kiválasztott számnál ctrl+katt az egérrel, ott Get Info és az Artwork-nél tudod hozzáadni a képet.

  14. @Brekii: Olyasmi. Hasonló mint egy format c: végigmegy a teljes memórián és csak a gyári rendszer cuccokat hagyja meg. Valóban másfél órán át fut. Adott esetben gyorsabb restorolni.

  15. Sziasztok nem tud valaki egy 3Gs-hez valószinű üveget touch panellel, vagy egy weboldalat ahol találok ilyet jutányos áron ,mert az enyém betōrt!válaszotokat kōszōnōm!

  16. @jimi05: Maximálos THX

  17. @TigerBP:
    Na en is erre tippeltem de mar a masodik gepet gyalulja nullara. Meg rendszert sem hagy rajta. Ilyesmi utoljara a Grabovszkit uldozo patkanyok kocsijaban volt piros gombnak alcazva. De az legalabb mondta hogy nyugodjanak bekeben :-). Hat idaig sem volt a szivem csucske nem tudom mindek cifrazza tovabb az Apple 🙂

  18. Merre talalom a Red Alertet? :$
    koszi!

  19. @OL!V3R: AppStore-ban! plussz a szokásos helyen ahol a bizonyos tört verziók vannak.

  20. @Gyurma:
    Köszi szépen! 🙂
    Ezen a néven van, hogy Red Alert?
    Bocsi, ha hülye lennék! :$ 🙂

  21. Köszi! Már megtaláltam! :$
    Egyébként 3.1-es iPod Touch-ot hogyan lehet JB-elni?


Add a Comment