fbpx Skip to content

Sziasztok!

Szeretnék bemutatni nektek egy hasznos programot, ami nemrégiben jelent meg az AppStoreban, és teljesen ingyenes. A program neve: PicTranslator.
Akik tudnak angolul azok már sejthetik, hogy mire is képes ez a kis programocska… úgy bizony, az iPhone által lefotózott képet lefordítja.
Képes bármit lefordítani, ami jól látszik (útjelzéseket, térképet, újságot, éttermi menüket(ahogy azt a videó is mutatja), mindent, amit az iPhone fényképezőgépe tisztán le tud fotózni.
Mikor először megláttam hogy létezik ilyen alkalmazás, egy kicsit szkeptikus lettem, vajon még is milyen fordítást csinálhat egy ilyen program.

Az alkalmazás indítása után rögtön fotózhatunk is, a fénykép elkészítese után kiválaszthatjuk a nyelvet, amiről fordítunk (Change Language). Ekkor jött a fekete leves. A program ingyenes, és attól függően, hogy milyen nemzetiségű AppStoreból “vettük” meg az alkalmazást olyan nyelvet fog felajánlani, a többit viszont meg kell vennünk, minden egyes nyelv 2 eurónkba kerül.

A nyelvek amelyekről képes fordítani:

– Magyar
– Cseh
– Dán
– Holland
– Finn
– Francia
– Német
– Görög
– Olasz
– Norvég
– Lengyel
– Portugál
– Orosz
– Spanyol
– Svéd
– Török

A másik hátrány az, hogy angolról magyarra nem fordít, viszont az angol szöveget felolvassa nekünk.
A mellékelt képen láthatjátok, hogy a szöveget (Ez egy teszt szöveg, szifon.com) hogyan fordította le angolra. Ha olyan szövegrészletet fényképezel le ami csak részben olvasható, akkor az olvashatókat lefordítja, amiket úgymond “nem lát” azok helyére pedig mindenféle karaktereket rak.

IMG_0003

Ami nagyon tetszett a program tesztelése közben, az az, hogy a fordítási folyamat közben (ami sok szövegnél hosszú idő lehet) előhozza neked a helyi nevezetességek listáját, és ezekről olvashatsz közben.

A programot olyanoknak ajánlom akik a felsorolt nyelvek célországaiba utaznak és kell nekik egy gyors,(viszonylag) megbízható fordítás.

Olvasd el a hozzászólásokat is

32 Comments

  1. Köszönet a félelmetes review! Hálásak vagyunk a dicséret és a visszajelzés. Továbbra is fejlesztheti és lesz róla, hogy mindig naprakész legyen. Thanks again!

    Thanks for the terrific write-up! We really appreciate the praise and the feedback. We’ll continue to make improvements and will be sure to keep you up to date. Thanks again!

  2. @Justin Wilcox: 🙂 ezdevicces 😛

    nemrossz program majd még talán ki is próbálom

  3. A Babelshot lényegesen jobb alkalmazás erre a célra.
    Igaz, hogy nem ingyenes, de 1,99 dolcsiért megkapod az összes nyelvet és bármiről bármire fordít (48 nyelvet ismer).

  4. @Justin Wilcox: oh! Thank you! Well yeah a nice app we are waiting for improvements. 🙂

  5. @Mordon:
    szia, és tudnál adni hozzá egy linket?

    kösz,

    L

  6. de mind guglit használ nem? az meg nem túl jó.

  7. @jarodfree: bár nem tőlem kérted…
    h t t p : / /rs534.rapidshare.com/files/297462157/Babelshot-v1.0.0-Cracked.rar

  8. @jarodfree: bocsánat, lacika35-nek szarettem volna küldeni!

  9. mármint a translator rész 🙂

  10. @ooccssee:

    Nagyon köszi!! Bodotság:)
    L

  11. Sziasztok….
    1. kérdés: Miért van, hogy nekem 107MB a páromnak meg 97MB üres van a / meghajtón? Ezt hogyan lehet, növelni csökkenteni (ezen van az Op rendszer, akkor hogyan tudom változtatni?)
    2. kérdés: Mi van ha a Windows XP nem ismeri fel az iPhone-t… Hol van hozzá a Driver?
    Köszi
    (ez a Post sem bírta ki az OFFolást 🙂 )

  12. @Mordon: @ooccssee: köszi,egész jól használható

  13. @ooccssee: a magyar is benne van a 48ban?

  14. @kassyf14:
    2. nekem is így volt mindig feldobta, hogy kéri a driver telepítését. nyugodtan nyomkod végig (next) és a végén, azt hiszem be lehet állítani digitális fényképező gépnek.
    L

  15. Ha már offolunk:) nem tud valaki a guruk közül linket olyan alkalmazáshoz, ami nagyítóként működik? pld icansee.

    kösz,

    L

  16. Sziasztok!
    Bocs hogy off! de Mcleaner ügyben tudna valaki segíteni?
    Csak a hívásokat szűri! 🙁 az sms eket nem!!!
    Köszi….
    [email protected]

  17. Huuh hát ezek nagyon gagyik:-)

  18. @lacika35: A probléma, hogy a telepítés végén kiírja, hogy nem talált megfelelő driver-t… Ezért kéne maga az *.inf fájl.

  19. Már ne haragudj de én kipróbáltam a Babelshot-ot, és rohadt nagy 0, zéró amit művel. Lefényképezel vele bármit, és nekem pl. az összes “e” betű helyett “c”-t ismer fel. Magyarul javíthatod ki az egész szöveget, és ez csak egy példa a rengeteg hiba közül. Akkor meg mi értelme van, vannak lényegesen jobb szótár progik?!

  20. @ocsi10: engem sem győzött meg…

  21. Melyik a legjobb fordító progi amit Alternatívan és letölthetek ?

  22. vicces egy program:D nekem olyan kéne hogyha csinálok egy képet, akkor abból szöveget csinál pl word docot vagy pdf-et, ilyen van? valaki hallott ilyenről?

  23. @morcego: ScannerPro ezt csinálja

  24. vagy is pdf-be rakja át

  25. @MexicoSHIT:

    Nekem működik, több oldalt befotóztam az alaplapom angol doksijából és hibátlanul OCR-ezte és a fordítás is elég használható lett.

    Amit nem tud rendesen az a magyar szöveg OCR-ezése, az ékezetekkel nem boldogul, de ezt megbocsátom neki, mert magyarul még tudok 😀

    Monitort fotózva néztem már német és olasz szövegeket és azokkal is jól boldogult.

    Ugye 3GS-el próbálod? 3G-n autófókusz nélkül nem tudom mire juthat, az maximum plakátokat tud lefordítani így. 😀

  26. @morcego:

    Ezzel két lépésben meg tudod oldani, a beolvasott szöveget szépen kirakod clipboard-ra és mehet a QuickOffice-ba.

  27. Sziasztok!

    Esetleg ehhez hasonló progit tudtok ami azt tudja, hogy lefényképezek mondjuk egy nyitvatartási időt, és a fényképből szöveget csinál?

    Köszi előre is!

  28. @honda.racing: igen, benne van a 48-ban!
    Bár nekem nem jött be a progi annyira! Nem igazán akarja felismerni a karaktereket!

  29. ez nem ingyenes program 🙁

  30. @Mordon: Jó, van benne valami, de azért elvártam volna az ékezeteket is… Igen Gs-el próbáltam. Tényleg működik ékezet nélküli szöveggel.

  31. Megnéztem a Store-ban ezt az App-et és nem igyenes!!!! Lehet hogy mióta te nézted megváltoztatták???:O

  32. Köszönjük a folyamatos visszajelzés, hogy hallok megköszönjük mindnyájan. Hála neked valójában PicTranslator az # 1 utazás app a magyar iTunes store: http://is.gd/4CXpg. Köszönjük!

    @Ics Mint mondja, a kérelem már nem szabad. Lehet tovább arról, hogy miért kellett változtatni az árak itt van: http://is.gd/4Dv4V (vagy angolul itt http://fotozio.wordpress.com).

    —-

    Thank you for your continued feedback, we appreciate hearing from all of you. Thanks to you in fact, PicTranslator is the #1 travel app in the Hungary iTunes store: http://is.gd/4CXpg! Köszönjük!

    As @ics says, the application is no longer free. You can read more about why we had to change the pricing here: http://is.gd/4Dv4V (or in English here http://fotozio.wordpress.com).

    Thank you all!


Add a Comment