fbpx Skip to content

tomtom

A TomTom iPhone alkalmazás Magyarországon is elérhető

~ A díjnyertes, fejlett útvonaltervezést biztosító IQ Routes™ technológiával ellátott navigációs szoftver elérhető az Apple App Store-ban ~

Amszterdam, 2009. október 23. – A TomTom bejelentette, hogy a kimondottan iPhone-ra fejlesztett TomTom navigációs alkalmazás a mai naptól megvásárolható az Apple iTunes App Store-ban.

„Az iPhone-ra fejlesztett TomTom alkalmazással több millió iPhone felhasználó élvezheti ugyanazt a könnyen kezelhető és intuitív kezelőfelülettel rendelkező, minden kereszteződésnél hangutasításokat adó navigációt és egyedülálló útvonaltervező technológiát, amire 30 millió hordozható TomTom navigációs készüléktulajdonos számíthat nap mint nap,” mondta Nánási Gergely, a TomTom senior account managere. „A világ vezető navigációs rendszerek és digitális térképek szolgáltatójaként a TomTom a legkézenfekvőbb választás azok számára, akik egy fejlett navigációs alkalmazást keresnek iPhone-jukra.”

Az iPhone 3G és 3GS felhasználók számára elérhető TomTom alkalmazás Kelet-Európa Tele Atlas térképpel kapható. Az iPhone-ra fejlesztett TomTom alkalmazás 69,99 euróért letölthető a http://www.tomtom.com/tomtom-app oldalról.

Az iPhone-os TomTom alkalmazás főbb jellemzői


Az iPhone felhasználók számára elérhető TomTom alkalmazás tartalmazza az egyedülálló IQ Routes™ technológiát is. Becsült utazási menetidők helyett az IQ Routes több millió TomTom felhasználó tapasztalatára építve tervezi meg a lehető leggyorsabb útvonalat és számítja ki a legpontosabb érkezési időket az iparágon belül. A TomTom IQ Routes™ segítségével a járművezetők akár 35 százalékkal gyorsabban érhetik el úticéljaikat.

A TomTom iPhone navigációs alkalmazás további jellemzői:

A legjobb útvonaltervezés és a legjobb térképek

  • Navigációs szoftver gyors útvonaltervezéssel és egyértelmű hangutasításokkal
  • Automatikus újratervezés, amennyiben a felhasználó nem fordult el egy kereszteződésnél
  • Útvonal demó, vagy útvonaltérkep megjelenítése tervezéskor
  • A legfrissebb Kelet-Európa térkép a Tele Atlastól

Könnyen kezelhető és személyre szabható

  • Teljes-körűen az iPhone-ra optimalizált kezelőfelület
  • Többféle képernyő beállítási lehetőség, köztük álló és fekvő navigációs nézet
  • Nappali és éjszakai színek, így a kijelző bármilyen fényviszonyok között tökéletesen látható
  • 18 nyelven elérhető kezelőfelület²
  • Váltás 2D és 3D nézet között
  • Egyszerűen letölthető az iTunes App Store-ból

A telefon és a térkép teljeskörű integrációja

  • Többérintéses kezelőfelület (érintés, görgetés, megragadás és zoomolás), mellyel működtethető az alkalmazás illetve a zoom funkció
  • Navigálás a Címjegyzékben (Contacts) szereplő kontaktokhoz
  • Érdekes pontok keresése és hívása az iPhone-ról

Ár és elérhetőség

A mai napon az Apple különböző regionális térképpel ellátott iPhone-ra fejlesztett TomTom navigációs alkalmazást tesz elérhetővé az iPhone 3G és iPhone 3GS modellekhez a http://www.tomtom.com/tomtom-app weboldalon.

  • A iPhone-ra fejlesztett TomTom alkalmazás a Magyarországot is tartalmazó regionális térképpel 69,99 eurós áron vásárolható meg

Az alkalmazás használatához az iPhone 3G és iPhone 3GS készülékeken az OS3.0, valamint az asztali számítógépen (PC illetve Mac) az iTunes számítógépes alkalmazás megléte szükséges.

Megjegyzés 1: A TomTom IQ Routes™ technológiáról

A TomTom IQ Routes™ korábban mért sebességadatokra épül, a leggyorsabb útvonalat ez által kalkulálja ki felhasználói számára. A technológia minden útvonalra, a nap minden órájára vonatkozóan gyűjtött sebességadatokat használ legyen szó alsóbbrendű utakról, vagy forgalmas autópályákról. Az esetek 35%-ban az IQ Routes™ így mindig gyorsabb útvonalat javasol, ezáltal jelentős menetidőt, pénzt és üzemanyagot takarít meg.

Megjegyzés 2. Felhasználói felület nyelve: angol (brit), angol (amerikai), cseh, dán, finn, francia, holland, katalán, lengyel, német, norvég, olasz, portugál, portugál (brazil), spanyol, spanyol (LA), svéd, szlovák, török

  • Digitális sajtóanyagért: digitális sajtóanyagért, fényképekért, videókért, látogasson el a TomTom Press Extranetre a következő weboldalon: http://extranet.tomtom.com. Felhasználónév: press-tt, jelszó: TomTom

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

  1. Igen ez a reklámanyag. Biztos szuper ez az IQ Routes.
    Annyira IQ, hogy a magyar nyelvet majd megint a Szifon.com-nak kell csinálnia.
    Az egyetlen találmányuk ami érdekelne az a tartó, de azt most nem “reklámozzák”

  2. @tibor64: Sajnos egyet értek veled.

  3. Ujjabb ‘hitvita’ veszi kezdetét a legkirályabb navi témakörben! 🙁

  4. Ésaminekem van az mialfsz?
    Délibáb?
    Akkor a többi honnét volt?
    Vagyezvalami uj cucc?

  5. Kabbe TomTom, Szlovák nyelv is van? Magyar meg nem? Akkor mit is reklámoz nekünk ez a Nánási Gergely, a TomTom senior account managere?

  6. @Leon:
    en ma hajtottam meg a igo-t ezzel az uj skincuccal lehet enelkul is jo lett volna.
    a lenyeg h nem tevedet egy kicsit sem vegig gyors es pontos volt a kanyarokban is.

  7. Ha jól emlékszem a Tomtom is a beállított rendszer nyelvén jelenik meg. Mivel hivatalosan magyar nincs, ezért oktalanság lenne ezt a nyelvet reklámozniuk, hiszen hivatalosan elő se lehetne hozni a telefonodon.
    Ha jól emlékszem valamilyen fura okból mégis lesz hozzá magyar nyelv, ha a szifonos magyar fordítás van a rendszereden. Ez persze nem volt tökéletes. Ez igaz a Navigonra is, annyi különbséggel, hogy ott könnyebb magyar fordítást path-elni rá.
    Ha jól emlékszem, akkor az Apple ezt támogatja, tehát hogy egy program nyelve a rendszer nyelvével változzon. Az iGo ebben okosabb volt és a nyelveket programon belül is tudod állítani, de hirtelen nem is tudok több ilyen ihpone alkalmazást. Vagy egy adott nyelven tud csak, vagy a rendszerrel együtt váltja.

    Jól emlékszem?

    Ha jól emlékszem, akkor mi okból várunk hozzá magyar nyelvet?

  8. Tizenhétezer forint egy appért!? Undorító.

  9. @jarodfree: NDrive, magyar nyelv a programon belül… ott a pont nem a tomtom-nál!

  10. @Gyurma: Akkor ebben ott a pont, meg az iGo-nál.

  11. Hát igen, egy picit idegesitő amikor minden körülöttünk lévő ország kap nyelvi támogatást, csak a mi kis hazánk nem. De ez a jelenség nem csak iphone-on létezik.

  12. az NDrive alapból tudja a magyar menüt? az itunes szerint csak angolul tud.

  13. @jarodfree: igen tud magyarul, sőtt “Zsuzsanna” hangja navigál minket… 🙂

  14. @Gyurma: Meg még 1csomó más nyelven is tud, nemcsak angolul, de had ne soroljam fel.

  15. Van azért itt több furaság is. Pl. ,hogy van magyar nyelv csak valahogy béta az egész. Használható de furcsa. Majd ha lesz hivatalos magyar akkor gondolom TomTOM is befejezi a fordítást. Ami megint érdekes, hogy pl. van Magyar hangnavigáció csak éppen a hozzá tartozó nyelvi file hiányzik. Na de ez orvosolható némi utána járással. Amúgy az 1.0 nekem marhára bejött mert elegáns és jól használható lett volna ha nem késett volna fényéveket a Navigonhoz képest. Na de az 1.1et még nem vizsgáltam be szóval éppen itt az ideje.

  16. Hali!

    Esetleg egy jó link, hogy próbálhassuk.-..:)))

  17. Navigon 70 Euro komplett Európa, a Tomtom teljes Európa (két alkalmazás) 170 Euro. Továbbá hiába veszed meg a drágább Tomtomokat, teljes Európát úgy sem fedi le, bizonyos országok (pl. Románia, Görögország) nem szerepelnek a térképén. Kellemetlen.

  18. Megnyugatnak mindenkit,mert en letoltottem mar korabban a benelux verziot es az is tud magyarul!

  19. Gyurma, de csak patch-csel, nem?

  20. 19. jarodfree : Nem , az nDrive-ban ki lehet választani a kívánt UI nyelvet.

    Egyébként próbálgattam az új TomTOM-ot (1.1) és hát ég és föld a régihez képest. Mostmár azt kell, hogy mondjam, hogy minden eddigi navi program közűl nálam ez követi le a lehető legpontosabban a kocsim mozgását. Gyakorlatilag hozza egy átlagos PDA szintjét. A térképet még nem volt időm bújni bár a TomTom honlapja szerint MO. 99,8%-os.

  21. Ja, fasza reklám, vegyetek 70 euróért appot, de magyar nyelv az nem jár hozzá ennyi sok pénzért…

    130 euróért meg már komplett PNA-t lehet venni. Kicsit aránytalan.

  22. @admin: Kedves admin, van valami infó arról hogy a car kit-et hol lehet megvásárolni? A tomotom shop oldala a különböző országok apple store-jaiba vezet, onnan Magyarország nem bejelölhető természetesen. Meg tudnád kérdezni a tomtom -os kapcsolatodat, hogy fizikai store-ban, mondjuk Bécsben kapható-e valahol hivatalosan? Neten nem dob fel semmi infót, e-bayen pedig még senki nem akar megválni tőle. Nagyon szeretnék egyet vásárolni, szerintem nem olcsó, de első ránézésre bármely aktív tartót lenyomja kinézetben és funkciókban. Köszi a választ, Nagy Zoltán


Add a Comment