fbpx Skip to content

Vendég Blogger: Cydia programok backup-ja

A jelenlegi vérzivataros – restore és update sorozattal beköszöntött őszi – időkben több mint hasznos alkalmazás lehet az AptBackup névre keresztelt alkalmazás. A rendkívül kis helyet (43kb) foglaló program lehetővé teszi a használója számára, hogy a BACKUP gomb lenyomásával bármikor archiválja a rendszerre telepített Cydia alkalmazásokat. A program a backup során egy listát készít az érintett alkalmazásokról és ezt a listát a iTunes-on keresztül a backup & szinkronizálás során tárolja. Így tehát a többi iTunes-os alkalmazástól eltérően nem kerülnek tárolásra az app-csomagok, csak a telepítéshez szükséges információk.Ezt követően amennyiben restore-ra kerül sor, nyilván szeretnénk az automatikusan visszaállított iTunes-os alkalmazásokon túl a cydia telepítéseinket viszont látni, ráadásul elvileg ugyanabban a sorrendben ahogy azt korábban elrendeztük (Ezt a program készítői elvileg nem garantálják, de nekem személy szerint így történt). Ehhez csupán annyit kell tennünk, hogy az iTunes restore után a Cydia-ból újra telepítjük az AptBackup-ot és a RESTORE gomb lenyomásával egy pár perces folyamat veszi kezdetét, melyet egy reboot követ és vissza is kaptuk az eredeti iPhone-unkat beállításokkal együtt (Winterboarddal és telepített témával, alkalmazásokkal stb.).

Amit a program biztosan NEM csinál: Nem menti magukat az alkalmazásokat és nem használható a restore funkció akármikor, csak egy teljes frissítést (restore-t) követően.

Az alkalmazás a BigBoss repo-ból érhető el, értelemszerűen AptBackup néven.

Vendég Blogger: Cydia programok backup-ja

<div style=”text-align: justify;”>A jelenlegi vérzivataros – restore és update sorozattal beköszöntött őszi – időkben több mint hasznos alkalmazás lehet az <span style=”font-weight: bold;”>AptBackup</span> névre keresztelt alkalmazás. A rendkívül kis helyet (43kb) foglaló program lehetővé teszi a használója számára, hogy a BACKUP gomb lenyomásával bármikor archiválja a rendszerre telepített Cydia alkalmazásokat. A program a backup során egy listát készít az érintett alkalmazásokról és ezt a listát a iTunes-on keresztül a backup &amp; szinkronizálás során tárolja. Így tehát a többi iTunes-os alkalmazástól eltérően nem kerülnek tárolásra az app-csomagok, csak a telepítéshez szükséges információk.

Ezt követően amennyiben restore-ra kerül sor, nyilván szeretnénk az automatikusan visszaállított iTunes-os alkalmazásokon túl a cydia telepítéseinket viszont látni, ráadásul elivleg ugyanabban a sorrendben ahogy azt korábban elrendeztük (Ezt a program készítői elvileg nem garantálják, de nekem személy szerint így történt). Ehhez csupán annyit kell tennünk, hogy az iTunes restore után a Cydia-ból újra telepítjük az AptBackup-ot és a RESTORE gomb lenyomásával egy pár perces folyamat veszi kezdetét, melyet egy reboot követ és vissza is kaptuk az eredeti iPhone-unkat beállításokkal együtt (Winterboarddal és telepített témával, alkalmazásokkal stb.).

Amit a program biztosan NEM csinál: Nem menti magukat az alkalmazásokat és nem használható a restore funkció akármikor, csak egy teljes frissítést (restore-t) követően.

<a onblur=”try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}” href=”http://thebigboss.org/moreinfo/AptBackup.png”><img style=”margin: 0px auto 10px; display: block; text-align: center; cursor: pointer; width: 320px; height: 480px;” src=”http://thebigboss.org/moreinfo/AptBackup.png” alt=”” border=”0″ /></a>Az alkalmazás a BigBoss repo-ból érhető el, értelemszerűen AptBackup néven.

</div>

Olvasd el a hozzászólásokat is

40 Comments

  1. de ha iTuneson keresztül tárolja, akkor csak restore from backup-pal jön vissza, ami ugye meg kerülendő…
    inkábbmagam installálok újra mindent, még akkor ha sokáig tar

  2. @marTone: pont ugyanez fordult meg az én fejemben is! 🙂 köszönöm, hogy leírtad kolléga! 😉

  3. És mi a helyzet a magyar nyelvvel, azt is tárolja? Illetve a hozzáadott source-al?

  4. @marTone: nekem személy szerint mindig restore from backuppal ment vissza mindenem&soha nem volt gond vele, így nem is kerülgettem soha, szvsz nem is kell.
    Ezt a progit is használom, hasznos valóban.

  5. @nukethelamers:
    van egy masik CydiaBackup program is most nem jut az eszembe, de ahoz nem kell itunes sync.

  6. Layar itunesbol ingyen telepitheto program, baromira jo es kihasznalja a 3gs iranytujenek adottsagait!!!
    megmutatja a fenykepezon keresztul h merre van a buszmegallo, nagyon komoly:) es meg sok mas infot gps alapjan, pl kiderult h a szomszedban van egy jo csak aki twitterezik +sok tenyleg hasznos info.
    fogod a telot es forogsz korben a szobaban o meg mutatja amire kivancsi vagy.
    info layerek ki be kapcsolhatok!
    VIDEO ITT igaz nem iphone video de a lenyeget megmutatja. lusta voltam iphonevideot keresni…
    3gs-elonyben

  7. Layar itunesbol ingyen telepitheto program, baromira jo es kihasznalja a 3gs iranytujenek adottsagait!!!
    megmutatja a fenykepezon keresztul h merre van a buszmegallo, nagyon komoly:) es meg sok mas infot gps alapjan, pl kiderult h a szomszedban van egy jo csak aki twitterezik +sok tenyleg hasznos info.
    fogod a telot es forogsz korben a szobaban o meg mutatja amire kivancsi vagy.
    info layerek ki be kapcsolhatok!
    JUTUB.com/watch?v=b64_16K2e08 <— igaz nem iphone video de a lenyeget megmutatja. lusta voltam iphonevideot keresni…
    3gs-elonyben

  8. Tyűűűűűűűűűű!

    Ez cool, ez kell…

    force

  9. bocs az offért, de nem tuttam ezt igazán hova beírni
    már egy ideje próbálkozok smsekhez saját hátteret bebiggyeszteni, de nem akarja az igazságot(t-pottal nyomom)vki esetleg tudna segíteni?winterboard nem jáccik nálam

  10. NCORE meghívó kellene ha valaki tud segítsen legyen szíves szép napot mindenkinek

  11. Teljesen jó, csak kár, hogy 3.0.1-ről a 3.1.2-re upgradenél b@szott működni…

  12. @kopasz:
    nekem meg wave… majus ota nem ad nekem a google 🙁

  13. Tegnap próbáltam ki.Egyszerű,és teljesen jól működik.3.0ról váltottam 3.1.2-re.Mivel minden sourcet és csomagot visszatelepít,gondolom a magyar nyelvet is!

  14. Hali!

    Tudtok ajánlani valami oldalt kezdőknek?
    Csak mert már olvasom 2hete az oldalt de annyi fogalom-program van, amit nem tudok, h mit jelent, mire való…
    Vagy lehetne, valami “fogalomtár menü” az oldalon kezdőknek 🙁
    Cydia,24kpwn, exploit, redsn0w, Pwnagetools és még sorolhatnám…

  15. Sziasztok!

    Bocsi a kis OFF-ért. Én is az a halmaz vagyok, aki vindózos, 3G-s, és nem megy neki a blekkrén. Két dolgot kérdeznék. Az egyik, hogy ha már fent van a 3.1.2 JB nélkül, akkor egy redsnow-val vissza tudom-e rakni a 3.0-t? Ill. hogy ezt érdemes-e megtennem, vagy éppen kijövőben van egy működő wines törőprogi is, aztán ne pattogjak, várjam meg..

    Köszönném szépen!

  16. Jó reggelt mindenkinek 🙂
    @Lebron: h ttp://szifon.com/2009/05/29/iphone-gyik-faq/

    @zoltan: patent nagyon ez a progi, müködik nálunk is? nem próbáltad mutatja neked is a buszmegállókat?

  17. @Sonik-29:
    en kiprobaltam
    szobaban voltam es total jo iranyban mutatta a buszmegallokat meg minden latvanyossagot es a szomszedbol twitterezo dogos csajszi twitterjet profil keppel 🙂

  18. Köszi Detox és Sonik-29!
    Rendesek vagytok.
    Úgy néz ki, szelektív a látásom, mert még nem találtam rá 🙂

  19. @zoltan: hmm az komoly akkor feldobom én is hátha találok jó twitterező csajokat 🙂 minimum megtanulok twitterezni maximum még 1 barátnő 😀 szal akkor érdemes

  20. @Sonik-29:
    ja nem azert en nem twitterezek, csak lattam h helyes:)
    amugy layar.com

  21. @JDE: nekem se ment, ezt próbéld ki:
    h t t p://www.ihackintosh.com/2009/10/jailbreak-your-iphone-ipod-3-1-2-with-blackra1n/

    így sikerült 2x-is
    nem árt ha a gépedet is újraindítod

  22. NCORE meghívó kellene ha valaki tud segítsen legyen szíves szép napot mindenkinek !!!

  23. @kopasz:
    szerintem fejezd mar ezt be

  24. @kopasz: Adj egy elérhetőséget és megbeszéljük.

  25. @Lebron: Azért van ez az oldal, hogy segítsünk egymásnak 🙂

  26. @marTone: Köszi szépen! Nem tudom, hogy a kompatibilitási mód, vagy az elzetes újraindítás volt-e az oka, de most működött. Köszi mégegyszer!

  27. @zoltan: nem tudom hogy vagy vele Zoo de ha helyes a csaj akkor én rászoknék a twittere 😀 😀

  28. @Sonik-29:
    ugy vagyok vele h a szerelem vak , na meg amugy is nekem van a legszebb csajom!

  29. @zoltan: 😀 na akkor mégse olyan helyes az a csaj 🙂 amugy az enyém se csúnya 😉

  30. Ha már ide mindent írnak nekem is kéne egy ncore meghívó adnék érte mást!:d jah az apt backupot én már régóta használom és szerintem rohadt jó hogy nem kell mindig mindent egyyessével felrakni!

  31. Olyan programról tud valaki, hogy back up nélküli restore előtt játékok programok mentéseit beállításait (CSAK EZEKET) lementeni valahogy? SSH-val szar szarozni, mert a jogokat átírogatni egyenként unalmas, mivel nem hajlandó azokkal a jogokkal visszarakni, mint amivel letöltötted…

  32. Tehát mielött nyomnék egy restoret (itunesban) ezelött ebben a programban megkell nyomni a BECKUP gombot,hogy mentse az adatokat?

  33. @Mac: Pontosan. (De ezt két iTunes szinkronizálás között is bármikor megteheted.)

  34. Ha custom firmware-t teszek fel shift+restore -val akkor is működik ez a Cydia backup?

  35. Udv!

    Lehet mar irtak, de ugy tudom a fenti progi letrehoz egy uj kontaktot&a leiras mezobe menti az infokat!

    Igy restore utan eleg a kontaktokat visszahozni&mar is jo;)

  36. @Szpisti: Igen. Nekem is azzal van fent.

  37. @Szpisti:
    mukodik amennyiben vissza synceled a itunest restore utan.

  38. Szasztok! Az APTBACKUP nálam a 3.1.2-es blackra1n-es frissítés után elkezdte visszarakni a cydias cuccokat. Aztán szólt, hogy 6 program hibásan lett telepítve. Újraindítottam a szifont és szörnyülködve láttam, hogy egy iPOD lett belőle. A bal felső sarokban szépen virított, hogy ipod és az összes cucc amitől iphone lenne (telefon, névjegyzék, gsm funkciók) eltűntek. Semmilyen módon nem tudtam előcsalogatni. Újra RESTORE kellett.. de ezúttal már kézzel pakoltam vissza mindent. Nekem ez a 4 óra plusz munka nem hiányzott..
    Részemről ennyit az APTBACKUP-ról. 🙂


Add a Comment