fbpx Skip to content

A napokban került fel az App Store-ba az Adobe talán első olyan programja, amely a család egyik leghíresebb tagját a Photoshopot teszi a mobilozók képernyőjére. Szintén a napokban láthattuk azt a videót, amin az Adobe fejlesztői megmutatják, hogyan lehet majd a Flash 5-tel iPhonra fejleszteni és talán nem véletlen, hogy a Photoshop Mobile ezután a videó után lett elérhető az App Store-ban.

upload - album

Mivel a Photoshop az 5-ös verziójától ott figyel gépeimen, gondoltam kipróbálom a mobilon is, annak ellenére, hogy a sok fénykép manipuláló app kipróbálása után tudtam, az iPhone-nal készített képekkel sok mindent nem lehet kezdeni. Az első csalódást a geofilter okozta, ugyanis a Photoshop Mobile-t csak a magyar store-ból nem lehet letölteni. Ezt nem igazán értettem, hiszen az országhatárokkal bezáródó kép,-  zene,- vagy filmjogok nem sérülhetnek az appet használva. (Ha nincs USA credit card-od, keress rá hogyan tudsz anélkül account-ot csinálni.)  A review-kat olvasgatva tisztában voltam azzal, hogy azért az app még messze van attól, hogy a szó mindennapi értelmében fotosopnak hívjuk, de kiváncsi voltam a hasonló szogláltatásokat nyújtó Flickr, Picasaweb vagy Pixlr árnyékában élő photoshop.com-ot mennyire képes magába intergrálni és ezzel kiegészíteni az egyébként megszokott, csak Camera Roll-ból elérhető képszerkesztő funkciókat. Amennyiben egy webes szolgáltatás vagy egy számítógépeken mindennap használatos termék talpon akar maradni és meg akarja tartani felhasználóit a konkurencia felé való elvándorlástól kénytelen minden platformon jelen lenni. A Photoshop Mobile ezért készült. Meglévő asztali és webes szolgáltatásait a zsebünkbe rakta, és ezzel bemutatja a nem túl széles körben elterjedt online szolgáltatását is. Ezt bizonyítja, hogy az app nem az asztali program ikonját kapta, hanem a webes szolgáltatásét.

képszerkesztés alapfokon

Az app-ben egyaránt manipulálhatunk képeket a Camera Rollból és az online account-unkból. A dizájn és az ikonok ismerősnek tűnhetnek, itt is a webes felület köszön vissza. Csak a legegyszerűbb képjavító funkciók kaptak helyet a programban:  körbevágás, forgatás, expozíció, szaturáció, valamint előre elékészített filtereket alkalmazhatunk a képeinkre. Ujjunkat jobb ill. bal oldalra húzva állíthatunk a kiválasztott filter kívánt értékein. Lépéseinket visszavonhatjuk,  a kész képet pedig menthetjük az iPhone-ra vagy feltölthetjük meglévő albumaink közé és akár emailben el is küldhetjük.

popfilter - share

Az alkalmazást egyszerű kezelni, nem akadozik, gyors, teszi a dolgát, de igazán csak azoknak lesz fontos, akik a Flickr vagy más képmegosztós szolgáltatások helyett a photoshop.com-ot választották webes fénykép-, és albumkezelőnek.

Egyszeri ismerkedés után az a benyomásom, hogy felhasználóbarát app-et kaptunk ingyenesen az Adobe-tól. Valószínűleg egy-két hónapon belül frissítés is elérhető lesz hozzá, amiben már figyelembe veszik a bugriportokokat és a júzerek javaslatait is. A legizgalmasabb viszont az app megjelenésében a tény, hogy a Flash plugin, valamint az erősebb online jelenlét hiánya miatt sokak által anyázott Adobe betört a mobilpiacra és ezzel erősítette online jelenlétét, tudatta, hogy ő is itt van.

Forrás: http://abelpalos.com/photoshop-mobile-iphone-ra/

Olvasd el a hozzászólásokat is

35 Comments

  1. kiváló kis programnak tűnik,és az ára sem rossz 🙂

  2. hát nem ájultam el tőle…szerencsére ingyen van.

  3. A forgatás kimerül a 90 fokos forgatásokban, és nincs élesítés, ami a leginkább lenne szükséges.
    Nekem nem jön be!

  4. Én jónak mondom, bár csak tegnap óta használom. Elnyerte tetszésem meg am is mit várunk el tőlle…nem PC 🙂

  5. Kedves vendegblogger sztem nem lathattunk olyan videot ahol bemutatjak hogyan lehet a flash 5-el iphone-ra fejleszteni, max flash CS 5-el 😀
    amugy sztem ezt a programot photoshopnak nevezni egy vicc!
    Nem baj sztem senki nem gondolta komolyan h photoshop munkat vegezzen a telefonjan

  6. @tomtom1980: Igen, egyetértek. A program jó de Photoshopnak nevezni nem szabadna. Inkább “Adobe PhotoEditor for mobile” vagy “Adobe PhotoShop Lite for mobile”. A megnevezés végülis lényegtelen de azért “én”, mint az egyik legjobb grafikai szoftver gyártója ezzel nem járatnám le magam. Nyilván való, hogy teljes Photoshop funkcionalitást nem kaphatott mobile verzió lévén de ennél azért többet kéne nyújtania még ha ingyen is kínálják. Továbbra is azt mondom, hogy aki fényképet akar szerkeszteni az használjon asztali gépet / pc-t / mac-et. Amint a cikk is leírja, az Adobe tudatja, hogy ő is “itt van”. Igen de ezen kívül mást nem tesz. Ez a program pont ennyire volt jó. Valószínűleg napok alatt lesz sok 10 ezer letöltés aztán megál és vége a fellángolásnak.

  7. Nagyon gáz…

  8. Inkább Photoshop.com Mobile. Nézzétek meg a Photoshop.com oldalt és tudjátok miről van szó. Az app neve is ez, hogy Photoshop.com Mobile.
    Aki ismeri ezt az oldalt az tudta mit várjon a programtól.

    Aki meg azt mondja, hogy gáz meg fikamatyizik: Mit vártatok mobilra?? Közel sem lesz olyan PS mobilra mint PC -re. Szerintem jó kis program és ingyenes.

  9. Hát, ennyit tud. Nekem tetszik, de eszem ágában sem volt összehasonlítani a nagytesóval.

  10. Sziasztok!szeretném a segítségeteket kérni, 3gs-em van,és nem jöttem még rá,hogy miért van az,hogy ha hívnak akkor elsötétül a háttér és nem látom ki hív, csak ha megnyomom a home gombot!! 3g-vel nem volt ilyen,hogy lehet be állítani hogy folyamatosan világítson???előre is köszönöm

  11. nem lett fizetős, most szedtem le ingyen

  12. Bocs az offért!!!!! 🙂

    Valaki segítsen már nekem!!!!!!!!!!!!!!!
    Szeretnék meg kérni valakit ha van egy kis ideje mennyen fel az appulosra és töltse le azt az alkalmazást aminek GrooveMakker techno a neve! Nekem nem sikerült a telóra felrakni. 🙁

    ha valakinek sikerül e arra volnék kíváncsi, hogy miért nem teszi fel nekem a gépről!?! 🙂

    Köszönöm!

  13. “iPhone-nal készített képekkel nem sok mindent lehet kezdeni”

    Sziasztok. Nos, ezzel a kijelentéssel azért kicsit vitatkoznék.
    Múlt hónapban voltam Debrecenben a Spirit of Pink Floyd koncerten, ahol csak a sajtót engedték fotózni, így a Canon EOS 40D csendesen pihent a fotós táskámban, a méregdrága objektívjeimmel egyetemben. Aki igazolvány nélkül fotózott, azt a droidok kivezették. Akik voltak ott, láthatták. Az iPhone viszont nem keletett semmiféle feltűnés, így minden további nélkül fotóztam. A képekből a teljesség igénye nélkül tettem fel a szerveremre, meg lehet tekinteni, hogy nem olyan temetni való az iPhone, annak ellenére, hogy nem kimondttan fényképezőgép. 🙂

    http://www.photo4u.hu/Pink%20Floyd/

    üdv:

    Baggins

  14. @Colar: miért is lett fizetős? még a free kategóriában van most is…

  15. Magyar Storeban nem latom…

  16. Nekem fel sem hozza a store.

  17. Bocsi off de lehet, hogy még nem vette valaki észre: a gmail exchange már kezeli a leveleket is. (eddig nem ment)

  18. OFF
    Nincs valakinek egy használható magyar-angol-magyar szótára iPhone-ra?

  19. Vengég Blogger: Photoshop iPhone-ra!

    Nem vendég? 🙂

  20. @kedvencdoki:
    Igen kezeli, de sajnos csak egy exchange fiókot tud kezelni az iPhone

  21. Nem tudtok valami orvosságot hogy az iTunes miért nem hajlandó szinkronizálni a kontaktokat? Minden más átmegy de a kapcsolatoknál kilép és azt írja hogy: iTunes could not sync the contact, because the iPhone cancelled the sync.
    Na most akkó mivan? 🙂

  22. Sziasztok!
    Bocs az offért: ha van x darab cydiás appom a telón és egyszer csak csinálok egy restorét, mi az a program amivel egyszerüen megtudom oldani, hogy az összeset visszategyem és ne kelljen összevadásznom?

  23. És még egy gond. Ki használja a delivery programot? Mert nekem folyamatosan azt mutatja a cydia hogy frissíteni kell, de hiába csinálom meg a frissítést, utána ugyanúgy mutatja, hogy frissíteni kell :S

  24. @samgar: aptbackup cydia

  25. Köszönöm

  26. @samgar: Jah, a delivery nekem is frisítésért rikácsol, de már nem nagyon érdekel.

  27. @Gyurma:
    Jah okés, akkor náluk lesz a probléma 🙂

  28. @mcload: iTranslate a Google-től,ingyenes:
    itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewArtist?id=288113406

  29. Ezzel mi lett behalt? h t t p://szifon.com/2008/10/04/magyar-angol-iphone-szotar-crack/ Meg a hu-eng Rapid link nem jó, fel tudná rakni valaki valahova akinek megvan?

  30. Abban tudna valaki segiteni hogy 2 db iphonom van 3.1.2 szoftverrel, jailbrekkelve de valami miatt nem latja a Vista “fenykepezogepkent” nem tudom leszedni az iphonokkal csinalt kepeket. Viszont Itunes latja mindkettot minden tokeletesen mukodik. Tobb geppel kiprobaltam.

  31. Sziasztok! Bocsánat az OFF-ért!

    Valaki tudja hogy a Snapture miért nem müködik a szifonomon… már letöltöttem cydiárol és Appulo-rol is…elindul de csak nagy feketeség, ha a képernyöre nyomok van hang utána albumra és onnan meg kidobb! 🙁

    Köszönöm elöre is a segitséget ha valaki tudja a megoldást

  32. Csak egy kérdés a cikk íróhoz:
    A baloldali kép, amin a lány van, nem Pálkövén készült véletlenül?

  33. Ez a Flash dolog nagyon komoly lesz:) Flash+Action scrip = natív iPhone alkalmazás. Fincsiiii


Add a Comment