fbpx Skip to content

IMG_0001-200x300Bevallom, mikor először felkeresett az EA a Rock Banddel kapcsolatosan kicsit kételkedtem, hiszen a Tapulous már három Tap Tap Revolutionon volt túl, a legújabbat nem rég teszteltük, ami hatalmas in-game bolttal rendelkezik, hogy még több számot tudjunk megvenni és végigjátszani sok-sok más sajátossággal.
Pont itt hagyja le a Rock Band a társait, azzal hogy egy átlagos ritmus-játék helyett egy olyan játékélményt nyújt, amelybe teljesen beleélheted magad.

Nyilvánvalóan már az is egyfajta élmény, hogy azzal, hogy nyomogatod az iPhonod képernyőjét, gitározol. De végigjátszva a Rock Band számait pontosan olyan tapasztalatra tehetsz szert, mint a konzolos nagy testvérénél, ha elrontottál egy taktust, a zene is megáll. Éppen ettől lesz más, hiszen nem arról szól, mint a többi hasonló játék, hogy végig kell játszanod egy számot, és bármennyire is rosszul játszol a zene megy megállás nélkül.

Mindegyik szám négy hangszeren játszható: gitár, basszusgitár, dob, vokál. Minden hangszernek meg van a saját száma, amit végig kell játszanod, ami teljesen szinkronban van a zenével.
Három nehézségi szinten lehet játszani. A könnyű pontosan azoknak jó, akik kezdők az ilyen játékokban, a nehéz az elég nagy kihívást jelent.

IMG_00091 IMG_00111

A Rock Bandban több játékmódot is találhatunk. Ha csak arra van időd, hogy lejátssz gyorsan egy számot, választhatod a “Quick Play” módot. Ha végigakarsz menni a különböző fellépéseken miközben a bandád hírnevet szerez játszd végig a “World Tour” módot, de a haverjaiddal szeretnél játszani, akkor megteheted online vagy akár helyi bluetooth multiplayer módban is. Nem volt senki más akivel letesztelhettem volna ezeket a multiplayeres módokat, de benne vannak a játékban. Eltudom képzelni ahogy néhány haver összeáll egy spontán bluetooth zúzásra.

Az online komponens Facebookot használ a bejelentkezéshez, és ahhoz hogy elérd a haverjaidat. Az EA elmondása szerint még pushos figyelmeztetést is kapsz akkor amikor valamelyik haverod meghív online játszani.
Az első kiadásban 20 szám lesz benne nagyon jó zenekaroktól, illetve a Rock Band-ben is megtalálhatunk egy in-game boltot, ahol vásárolhatunk plusz számokat is. (A build verzióba, amit tesztelek, egyetlen egy plusz pack van, amiben két Smashing Pumpkings szám van 99 centért.)

A számok listája:

30 Seconds To Mars – “Attack”
AFI – “Girls Not Grey”
All American Rejects – “Move Along”
Beastie Boys – “Sabotage”
Blink-182 – “All The Small Things”
Blondie – “Hanging on the Telephone”
Foo Fighters – “Learn To Fly”
Foo Fighters – “Everlong”
George Thorogood & the Destroyers – “Bad to The Bone”
Jethro Tull – “Hymn 43”
Joan Jett – “Hymn 43”
Lynard Skynyrd – “Simple Man”
Motorhead – “Ace of Spades ’08”
Pixies – “Debaser”
Presidents of The United States of America – “Ladybug”
Rise Against – “Give It All”
Silversun Pickups – “Lazy Eye”
Smashing Pumpkins – “Cherub Rock”
Steve Miller Band – “Take The Money and Run”
The Go Go’s – “We Got The Beat”

Egészen belemerültem a Rock Bandbe, hiszen nem voltam benne biztos, hogy az EA tud valami olyat felmutatni, amit az eddigi ritmus játékok nem, és azt kell mondanom, hogy ez a játék lenyűgözött. A Rock Bandet már elküldték az Apple-nek, hogy jóváhagyja a kiadását, és várhatóan az elkövetkező héten jelenik meg!

fordította: @iPh0nedebreceN (jsN)

forrás

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Királyság! Már várom, szeretem a tapogatós játékokat (is). 😀

  2. Kíváncsi leszek hány ember fogja majd amiatt fikázni, hogy megáll a játék egy szám közben ha elront az ember egy taktust.
    Amúgy ahogy elnézem talán ennek lesz a legszerethetőbb az “irányítása” a hasonló játékok közül.

  3. volt a guitar rock tour nevu jatek, ami hasonlo volt… ott is ha elrontottad a számot, megállt a zene egy pillanatra, ugyhogy ettol nem kell annyira hanyatt esni…

    amugy meg gondolhatnának ránk is, nem csak a rockerekre, vmi hasonloval, mint a DJ mix tour. nah mindegy, hát ezzel kell beérni 🙂

  4. De a guitar rock tour-ban a zene egy idő után nem volt szinkronban az ütemekkel, amik jöttek, és ez nagyon idegesítő tudott lenni. Mert adott volt maga a viszonylag jó játék (bár az, hogy a számok nem eredetik, hanem valamilyen cover-ek voltak egytől-egyig szintén nem tett jót az élvezhetőségnek) de elvesztette az értelmét, mert egy idő után játszhatatlanná vált. Na ott tényleg ment az anyázás, mikor megállt a zene, mert tudtad, hogy jól nyomtad meg a gombot, és a csúszás miatt mégsem.

  5. @siriuspapa: totálisan egyet értek veled a DJ tourral kapcs 😀
    De asszem megfog jelenni valami ilyesmi 🙂

  6. Guitar Rock Tour nemcsak hogy nincs szinkronban, de eléggé szaggat is, túl van csicsázva a 3D-vel.

    Ez baromi folyamatosnak tűnik, ami ugyebár nagyon fontos egy ritmusjátéknál – kérdés, hogy a videó 3GS-en készült-e, gyanítom igen…

    Amúgy amint kijön, természetesen górcső alá vesszük a mobilize.hu -n…

  7. @iTrash: Dj mix tour: h t t p ://appulo.us/appdb/?page=viewapp&id=8912

  8. @sixecho: A GRT 2 -ben már origi számok vannak egytől egyik 🙂
    Amúgy én is párszor anyáztam a játéknak mert jól nyomtam le a “gombot”, de ez mégis máshogy érzékelte, és mikor több ütem taktus jött egymás után érthetetlenül beszaggatott a játék.

  9. elnézést h idepiszkítok de szerintem ez hasznos infó:
    a BlackRa1n-es JB miatt sokunknak nem jelent meg a teljes fájlrendszer t-pot-ban és egyéb usb alapú programban…ÍME a MEGOLDÁS:

    amik kellenek:
    -plist editor
    -és winscp (google – akinek nem megy a ssh annak is ajánlom a google-t, de kb az előző 10 post valamelyikében talál leírást rá)

    a dolog igen 1szerű, mindössze miután be ssh-ztunk a telóra keressük fel a /System/Library/Lockdown/Services.plist fájlt és másoljuk át a gépünkre. Ezután a pledit programmal nyissuk meg és a következő kódrészletet írjuk be a “com.apple.crashreportcopy” sor FÖLÉ:
    com.apple.afc2

    Label
    com.apple.afc2
    ProgramArguments

    /usr/libexec/afcd
    –lockdown
    -d
    /

    ezután mentsük el(azért nem árt ha meg van az eredeti, úgyhogy mentés másként), majd írjuk felül a telefonon az eredetit(lehetőleg ne az eredtivel)!
    reboot
    és örül ( ahogy énis tettem azt 😀 )

    üdv
    RKG

  10. pleditet innen lehet tölteni: arkg . extra . hu / pledit.exe
    és ahogy látom a kód nem igazán került úgy ki ahogy kéne szal itt a forrás(meg amúgyis) és az én átírt fájlom(3G 3.1.2-es fájl)
    code . google . com / p / iphonebrowser / issues / detail?id=153
    arkg . extra . hu / Services.plist

    és köszönet lavarsicious-nek aki ezt leírta!!!

  11. Na még1 (Hip-Hop All Star): h t t p://appulo.us/appdb/?page=viewapp&id=11587

  12. Kíváncsi leszek erre én is van 1-2 jó szám benne.
    Nekem a Guitar rock toural semmi bajom nem volt hibátlanul fut,viszont a dj mix tour beszaggat a poker face nél 1-2 helyen, a többi számnál is asszem bár nem nyomtam sokat me pont ez miatt meguntam, meg barátnőmnek szedtem le me ő szereti a dizsis számokat 🙂

  13. @Sonik-29: ja az kimaradt hogy 3GS-m van

  14. Olyat tapasztalt már valaki, hogy a “Battery Magic Pro” mást töltöttségi státuszt jelez, mint a szifon saját %-os kijelzése? Sajnos képet nem tudok linkelni, de míg a szifon 100% mutat és a “villásdugót”, addig a Battery Magic Pro 95%-ot és azt írja, hogy még 2ó20p van a 100% töltöttségig…. ?

  15. hasznos progi adatforgalom mero (wifi es mobilnet) appulo.us/appdb/?page=viewapp&id=11943 cikkezhettek errol is

  16. és mennyibe fog kerülni? 🙂
    ha tényleg jó akkor buy lesz

  17. egy 3d-s felnot mozijegy ara? 😀

  18. Valakinek megy az online multi?? Próbáltam mindent de nem akarja az igazat.


Add a Comment