fbpx Skip to content

Egy szofisztikáltabb, és 100%-ban működő megoldás

push

Lehetőségek készülékek terén:

  1. a telefon gyárilag független
  2. a telefon függő, de aktiválható legálisan (és emellett akár más SIM-mel is lehet használni)
  3. a telefon függő, de a használathoz mindenképpen hacktiválni kell (többnyire 2G esetén)

És hogy ez mit is jelent pontosan?

  1. Gyári független esetén bármi SIM bármi szolgáltatótól használható az aktiváláshoz. Nincs szükség pushfixre.  
  2. Ha 3G vagy 3G[s] telefonod van, akkor azt bármi olyan SIM kártyával aktiválhatod, ami a telefon eredeti szolgáltatójához tartozik. Az sem számít, ha a SIM már lejárt. Egy a lényeg: tartozzon a készülék eredeti szolgáltatójához. Magyarországra lefordítva ez azt jelenti, hogy bármi T-mobile SIM megfelel. Csak T-mobile legyen. Ebben az esetben aktiválni kell ezzel a kártyával a telefont, majd ha függetleníteni is akarunk, akkor jailbreak, majd ultrasn0w telepítése a függetlenítéshez. Az eredeti szolgáltatóval való aktiválás miatt itt is áll az első pontra vonatkozó dolog: nincs szükség pushfixre.  
  3. Ez abban az esetben van, ha 2G iPhone-t használunk, mert ebben az esetben az aktiválás másképp működik, mint a 3G vagy 3G[s] esetén. Itt ugyanis ha aktiváltuk az eredeti, például AT&T kártyával, akkor hiába független a telefon, ha másik SIM kerül bele, azonnal sírni fog, hogy dugjuk rá iTunes-ra, mert aktiválni szeretne. Itt viszont akkor muszáj fixálni a push-t, mert a hacktiválás nem hozza létre hozzá a megfelelő certificate-eket, így vagy teljesen kilőjük a push-t, vagy az akku merülni fog a folyamatos authentikálási kísérletek miatt. Szükséges a pushfix.

Fontos tehát megjegyezni, hogy ha van lehetőséged gyárilag aktiválni, MINDENKÉPP célszerű ezt megtenni, mert az több esetleges problémától kímél meg hosszútávon.

Na de hogy fixáljuk meg a push-t, és hacktiváljuk a telefont, úgy, hogy mindkettő menjen?

Megoldás 1.:

  1. aktiváld a telefont az eredeti szolgáltató SIM-jével;
  2. jailbreak-eld, hogy hozzáférj a fájlrendszerhez;
  3. másold ki az összes fájlt a /private/var/Keychains mappából, és jegyezd fel a fájlok jogait és tulajdonosát is;
  4. ezután hacktiváld (tegyél fel például egy előre aktivált firmware-t);
  5. ezután a korábban említet fájlokat másold vissza a /private/var/Keychains mappába, és ellenőrizd a jogaikat;
  6. indítsd újra a telefont (kikapcs/bekapcs);
  7. már kész is vagy, és 100%-ban működik a push és youtube!

Persze mindehhez az kéne, hogy előtte egy nem aktivált firmware-re restore-old a telefont… Amennyiben gondot okoz a restore,  abban az esetben szerencsére van mód ezt megoldani enélkül is.

Megoldás 2.:

(Frissítés: ez a módszer az újabb szoftververziók alatt már nem működik! De érdekességképp itt hagyom.)

Adott tehát egy hacktivált, jailbreak-elt iPhone, amire csak a pushfixet szeretnénk így megcsinálni, és inkább trükközünk, hogy elkerüljük a restore okozta kényelmetlenséget (avagy az egyszerűbb, bár kevésbé biztonságos, de ugyanúgy működő módszer):

  1. nyisd meg a /var/root/Library/Lockdown/activation_records mappát, és mentsük le a fájlokat belőle, valamint jegyezzük fel a jogokat és a tulajdonost is;
  2. töröld ki a wildcard_record.plist fájlt, ezzel törölted az aktivációt;
  3. töröld ki az összes fájlt a /private/var/Keychains mappából;
  4. indítsd újra a telefont, és már kérni is fogja, hogy dugjuk rá iTunes-ra;
  5. tedd be az eredeti szolgáltató SIM-jét (itthon ugye egy T-mobile-os SIM-et), írjuk be a PIN-t (ha kéri), dugd rá a gépre, és aktiválja is;
  6. másold ki az összes fájlt a /private/var/Keychains mappából, és jegyezd fel a fájlok jogait és tulajdonosát is (hogy meglegyen később);
  7. másold vissza a wildcard_record.plist fájlt, amit korábban lementettél;
  8. indítsd újra a telefont, és már van is egy hacktivált, gyári push certificate-tel ellátott iPhone-od.

Bármi probléma esetén érdemes a “Megoldás 1.” alatti utasítások alapján megcsinálni újra az egészet.

Ez tuti, hogy működik, mert a gyári aktiválás miatt biztos, hogy helyes certificate-ek kerülnek oda, így később ebből nem lesz gubanc. Tesztelve a saját 2G iPhone-omon. IM+ tökéletesen push-sol. 🙂

Figyelem! Olyan SIM-mel NEM megy a gyári aktiválás, ami előtte még sose volt aktiválva! Ha tehát az iTunes adatokat kér tőled, hogy milyen előfizetést akarsz, meg név, cím, social security numbery, akkor azzal a kártyával NEM fog menni!

Olvasd el a hozzászólásokat is

101 Comments

  1. Winscp-n kívül mivel lehet a jogokat állítani, megnézni?

  2. a t-s kártyát megeszi a 2G?

  3. @jimny: elvileg a jogok alapból jók, tehát 755, és mobile. de winscp a tuti.

    @gazsiazasz: nem. csak azt fogadja el, amilyen eredetileg a telefon. ez általában ATT USA, T-mobile GER, T-mobile AT, O2 UK, O2 IRL, Orange FR. attól függ, hogy eredetileg milyen függő. mással nem megy. ha ATT-s, akkor nem jó neki az osztrák T-s sem. CSAK az ATT.

  4. @Jadeye: akkor nem vagyunk előrébb… 🙂

  5. @gazsiazasz: dehogynem vagyunk előrébb. kell legyen egy ATT-s sim. bubunak van jó sok, tőle például tudsz szerezni.

  6. Hello mindenki, JADEYE neked írok elsődlegesen, te vagy itt a nagy problémamegoldó úgy látom!:)

    akkor mit csináljak, ha nekem californiából van rendelve a 3g-s iphonom,régebben turbosimet használtam de az el is tört meg a 2.2.1-es JB után nem is volt már rá szükségem,nah és véletlen én hülye felraktam az 1 hete még mükődőképes 2.2.1-re a 3.1-t basebendel együtt, mondj kérlek egy megoldást, amivel oké ha nem tudom még telefonálásra használni, de másra legalább tudjam, mert már mindent(tényleg minden) formát kipróbáltam és akármit csináltam mai napig az itunes-ért sír az ő aranyos kis emergeny call-jával.
    előre is kössz(jah és mielőtt hülye lennék, naponta 1-2 órát töltök a szifonos commentek és egyebek olvasgatásával, hogy rájöjjek mi a baj :P)

  7. vagy már csak úgy tudok vmit is csinálni ha szerzek egy ATT-s simet?:O

  8. Srácok egy kérdés: Tegnap tartozés miatt letoltotta a T a 3G-t. Mit tudok tenni, hogy mégis használhassam?
    Köszi,
    Gergő

  9. @dropi: fizetsz

  10. Fogok, csak nem biztos h szeretnem kivarni mik letelik a hat honapos reszletfizetesem. Es mas szolgaltatoval sem tudok hasznalni?

  11. @Wester: kell egy új turbosim. más megoldás jelenleg a 3.1 baseband-jével nincsen, mert másképp nem lesz független. aktiválni meg akkor neked a cikkben leírt módon lenne célszerű a push miatt, de használathoz a baseband miatt mindenképp kéne a turbosim.

    aktiválni ipodtouch-nak egy sima aktivált fw megteszi. csak akkor lődd ki a push-t a merülés elkerülése miatt. nem kell ATT sim.

  12. @dropi: ha függetleníted a telefont akkor mennie kell más szolgáltatóval, hisz abba nincs beleszólása a T-nek

  13. @predikator: ha a témobil letiltotta IMEI alapján, azt te nem fogod használni máson. vodán is csak azért megy egy darabig, mert a voda nem frissíti be a nemzetközibe a saját listáját olyan gyakran, mint a té vagy a pannon.

    @dropi: szal talán voda, de kb azzal se sokáig

  14. Bazzeg, ez nem jó hír. Azt gondoltam, hogy függetlenítve azért talán tudom. De én f@sz tegnap este frissitettem fel 3.1-re mert az gondoltm valami szftveres cucc miatt nem talal halozatot. Szóval akkor va negy Touch-csom, amig nem lesz megoldás a 3.1-es baseband-re? Utána meg egy rövid ideig voda?

  15. Boccs, offolok:
    iPhone 3G, T-mobile-os, azzal is használom
    Felraktam a 3.1-et, bekapcsoltam a tetheringet, és ekkor egyszerűen eltűnt a menüpont. Próbáltam újraindítani, restore is volt, de nincs tethering opcióm. 3.1 előtt tökéletesen működött.
    Mit tudnék csinálni? Rakjam vissza 3.0-t?

  16. A 2 megoldás ott bukik, hogy tegyem be az eredeti szolgáltató SIM-jét és aktiváljam…ennyit nem ér az egész, nem fogom ráadásul végig próbálgatni, hogy AT&T-s vagy O2-es vagy isten tudja és ezeket külön-külön beszerezgetni…

  17. @Hypeboy: általában ATT-s. de hát rajtad múlik

  18. @Jadeye: nálam valami miatt nem megy a Winscp. Van más helyette?

  19. hy!

    Bocsi de egy ki off!
    3.0 ra hogy tudom gépről rárakni a torrentről meg netes oldalakról leszedett app ket?van valami progi vagy valami?
    Köszi

  20. @Jadeye:
    és később lesz rá vmi szoftveres megoldás? vagy ezt mindenképp meg kell csinálnom? mer nincs kedvem most turbo simmel szarakodni meg venni akkor várok inkább, ha megtudom majd csinálni?

  21. @jimny: mondom, megy az simán is, én sem néztem meg a jogokat. a winscp meg nem lehet, hogy csak újra authentikálni akarna SSH-n? ssh fentvan? fut a daemon?

    @rezme: le van írva az oldalon. ha már OFF, akkor használhatod a keresőt. van egy iPhone FAQ, azt keresd meg és olvasd el…

    @Wester: talán lesz. de hogy mikor, na azt csak a dev-team tudja. célszerűbb egy turbosim. az hamarabb megvan, és biztosabb, mint várni az új ultrasn0w-ra.

  22. @Jadeye:
    kössz szépen!;)

  23. Jadeye,
    megtennéd lsz. hogy leírod pontosan lépésröl lépésre a 2G aktíválását? van egy at&t-s kártyám, de mindenáron új elöfizt akar köttetni velem az itunes. köszi

  24. @norek: sajna akkor neked egy olyan kártyád van, ami még egyáltalán nem volt beaktiválva. ezzel akkor sajna nem fog menni. esetleg próbálj meg szerezni bármi olyan ATT kártyát, ami már tuti volt aktiválva, vagy épp működik is.

  25. Bocsi de egy ki off!
    3.0 ra hogy tudom gépről rárakni a torrentről meg netes oldalakról leszedett app ket?van valami progi vagy valami mert ugye itunes nem engedi!? Nem találtam semmit az ajánlott faq ban bocsi. le tudná valaki ide írni?
    Köszi

  26. @rezme: láthatóan akkor NEM olvastad el. de tessék, akkor egy az egyben idézem a FAQ egyik részletét, de következő alkalommal kérdés nélkül törlöm az ilyen kommentet… >>

    “MobileInstallation/Installd patch

    Ez teszi lehetővé, hogy tört IPA-kat is fel tudjunk telepíteni, tehát fizetős alkalmazásokat fizetés nélkül. Alapból ezt az iTunes az IPA fájlokba épített DRM miatt nem engedi, kizárólag azzal az iTunes Store account-tal telepíthetjük fel az app-okat, amivel megvásároltuk őket. 3.0 beta 3 óta van az új módszer, az installd fájl patch-elése, az eredménye ugyan az, csak másik fájlt kell patch-elni.

    Használata:
    1. telepítsük fel a fw-verziónknak megfelelő MI-patchet Cydia-ból;
    2. indítsuk újra a telefont;
    3. telepítsünk fel bármi ingyenes app-ot a telefonon az AppStore app használatával;
    4. a telepítés befejezése után már az iTunes is hajlandó lesz szinkronizálni bármi tört app-ot.”

  27. Szintén OFF!

    Nem tudtok arra valami megoldást, h mi van akkor ha az iTunes nem engedi szinkronizálni a megvásárolt eredeti programokat? ( A törteket szó nélkül felrakja. )

  28. @irmes: és valami hibát is ír esetleg? be vagy lépve azzal az accounttal, amivel a megvásároltakat fel akarod tenni? esetleg próbálj meg egy deauthorize computer, majd utána authorize computer-t.

  29. hmm…telepítés(pontosabban 2 app frissítése) közben, ami annyit tesz, hogy letöltötte, de még, ha jól láttam, az installhoz nem kezdett hozzá, elszált a cydiám és most indítás után crashel…próbálkoztam azokkal a dolgokkal, amik ajánlva voltak anno Big Boss korrupt fájlja miatt, de nem segített egyikse!

    valaki valami tipp? (term. a restoreon kívül)
    köszi előre is!

    RKG

  30. sziasztok!

    nagyon off:(

    valakienk volt mar oylan h syncelt es az itunes (nekem a 9.0.1) van fent szoval sycel felmasol mindent es a vegen ki irja h nem tudta megcsinalni a backupot mert le van valasztva a szifon:S szal iTUnes could not backup your iphone because its disconnected 🙁
    valaki valamit ötlet?

  31. Jadeye köszi!
    megkeresem bubut. bubu! ha esetleg olvasod és tudsz segíiteni keressük egymást köszi!

  32. @norek: beszeljukmac-en megtalálod, bubu007

  33. Sziasztok!

    Bocs az offért, de van egy kis problémám. Megjött a számlám (t-mobile) és GPRS használatért felszámoltak 14rugót! Csak wifit használok, mindig. Jb-es iphone 3g-m van. Sima előfizetéssel, nem kötöttem netet, mert amerre járok az esetek nagy többségében tudok ingyen wifit használni! Valaki mondja meg nekem, hogy miért számolhatnak fel gprs használatot!
    Köszönöm.

  34. @csuki: le van véve a 3G és az EDGE sbsettingsben vagy bossprefsben? mert ha nincs akkor offold le mind2t és úgy tutira nem megy fel a netre és csak a wifit használja!

  35. Többen írtátok, hogy aki 3.1 függő az vegyen turbosimet. De könyörgöm hol lehet ilyen turbosimet kapni???? seholsetaláltam…
    A másik hogy azt valahonnan meg lehet tudni, hogy milyen szolgáltató függő gyárilag a telefonom??

  36. és attól még h nincs konkrétan net előfizud tudod a mobilnetet használni, csak épp horribilis összegért!

  37. NagyonOFF: Fasza az új bőr! 🙂

  38. @Jadeye: jadeye h lehet teljesen letiltani an eten? mert az edge meg a 3g kikapcsolasa allitolag meg nem uti ki teljesen:S

  39. bossba is levan véve mind kettő. ezért nem értem.

  40. Csuki, Crazy: SbSettings és a FakeAPN-t adjátok hozzá, tuti nem lesz kóbor net!

  41. hát nemtom én mikor nyáron külföldön voltam levettem ezeket és nem lett semmiféle extra számlám, pedig wifivel elég gyakran neteztem!

  42. Egyébként ha már megvan a baj és kijött a horribilis számla, érdemes megpróbálni egyezkedni a Té-vel. Jóváírnak belőle valamennyit ha előfizetsz egy net csomagra. Egy barátomnak bejött. Nomeg ájfón net nélkül??? 🙂

  43. @Kyle: Nekem a wifis net bőven megfelel. Meg mivel még tanulok, nincs rá keretem:D Köszi. De már egy éve megvan az iphone-om és csak most történt ilyesmi ezért nem nagyon értettem a dolgot.

  44. @csuki: NEm elég letiltani a 3G-t meg az EDGE-t mert GPRS en keresztul meg mindig kommunikalhat. Vagy ugyfelszolgalaton keresztul tiltatod le, vagy amit en is hasznalok az lesz a tuti.
    Cydiabol telepitsd a FAKE Apn-t. Ezt SBS-ben tudud majd ki be kapcsolgatni. Nekem is volt kobor netem minden kikapcsolas mellett, de ez tutira megoldja.

  45. 2G-m van kéz alól vettem függetlenül, tájmobilos simet használok vele, semmi gondom nem volt még vele.

  46. valaki esetleg a 30-as kommentre?

  47. 2G-s iphone-t akarok activalni at&t-s kartyaval, amit adtak hozza.de errol a kartyarol nem tudok semmit.
    billing information-nal ki kell tolteni egy olyat, h social security #, meg verify SS #.
    ezeket valahogy at lehet lepni?
    elore is koszi a segitseget

  48. @zsakos.matyi: neked se fog menni, mert az a kártya se volt még előtte soha aktiválva. ilyen esetben nem megy.

  49. Valaki kipróbálta már 3GS-en a 2. megoldást? és működik is neki? Mert én kicsit félek ettől a “dugjuk rá az eredeti sim-el majd aktiváljuk itunes-on” a telót. Nem lesz ebből telóletiltás?

    A másik kérdésem pedig, hogy ez a PUSHFIX dolog jó arra is h pl.: a gmail jelezzen? Vagy csak ilyen ebay store, IM+, Fring és hasonló okosságok tudják?

  50. @Jadeye: Nem nyert. 🙁 Basszus, nagyon rossz ez így, hogy nem tudok semmi olyat felrakni amiért fizettem! :S Valaki estleg más tipp? Nagyon hálás lennék érte.

  51. @CéCé: miért tiltana le mégis? teljesen mindegy neki, hogy mivel használod. azért max a szolgáltató sírhat. az itunes semmiképp.

    a gmail meg csak akkor fog neked push-ni, ha exchange-ként teszed fel. akkor egyébiránt egy fél mobile me az, amit nyújt.

  52. @irmes: próbáld mindet újra a telóval letölteni és utána szinkelni az iTunes-zal!?

  53. @Csaba29:
    Jólvan ez lesz, holnap be is megyek a t-be mert azért érdekelne, hogy mitől van volt. Meg a számla se stimmel, augusztus is szerepel net használatért a mostani számlán…..
    Köszi, amit mondtál kifogom próbálni.

  54. @Jadeye: én olyan tudatba vagyok hogyha feldugsz egy jb-s telót itunesra akkor utánna ha aktiválasz/updatelsz megkapod a feliratot h lockolva lettél és kuka a teló. akkor ezek szerint ez nem így van?

    a “fél mobileme”-t hogy érted? nekem csak jöjjön az üzenet, hogy e-mailem van, azt tudni fogja?:)

  55. Jadeye

    tudsz nekem csekkolni egy AT&T kartyat?? valami olyat amihez megvannak a papirok is,nemcsak a sim kartya es a pin kod. tehat megvan a pukk kod is.keress meg emailben!

  56. @Jadeye:

    na jo en nem vagyok tisztaban a Push-sal
    ez a push dolog kizarolag mobil adatforgalommal mukodik vagy wifivel is?

  57. Na szóval jelenleg így történik ez az iTunes-os problémám:

    Elöször ez jön fel a szinkronizálásnál: kepfeltoltes.hu/091006/iTunes_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Utána: kepfeltoltes.hu/091006/iTunes_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Majd ezek után ezt írja ki: kepfeltoltes.hu/091006/iTunes_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Nos és ezek után ugyen ez jón ki, ugyan így le megy a procedúra, de újra és újra ezt ismételgeti… 🙁 Valakinek ötlete?

  58. De az van a cikk be irva hogy hackaktivalt telefonok hoz jo ez 3G-re is vonatkozik?

  59. @CéCé: ez marhaság, ilyen nem történik… ilyenkor max az történik, hogy a baseband-et frissíti a gyári fw, ami miatt a függetlenítés bukó, de az is csak addig, amíg a dev-team ki nem jön egy új ultrasn0w-val, ami már megy azon a baseband-en is. más nem lehet.

    mobileme: push szinkronizálásal megy a névjegyzék, naptár, emailek, képek, mittomén még mik, plusz GPS helymeghatározás és letiltás, remote wipe, stb. me.com-on meg tudod nézni.

    a gmail ebből a mail-t, a naptárat és a névjegyzéket tudja szinkronizálni, de ugyanúgy push-sol. tehát ezért csak egy “fél” mobileme. de míg a mobileme fizetős, a google ingyenes.

    @Zoltan: természetesen megy wifin is. csak valami netkapcsolat kell neki. én is csak wifin használom, mert most nincs mobilnetem.

    @irmes: esetleg próba meg ezt: deauthorize computer, majd összes apple szoftver eltávolítása, reboot, itunes telepítés, reboot, authorize computer.

    @aang: 2G, 3G, 3G[s], mindegyikhez, de ez is le van írva a cikkben

  60. @Jadeye:
    akkor ez az egesz pusht ugy kell elkepzelni h folyamatosan “pingeli” a telo a servert?
    en azt hittem az a lenyege h a szerver megkeresi a telefont ha van rajta valtozas, de ahoz meg mobilhalo kell.

    szoval sajnos nalam kodos a push mukodesi elve.

  61. @Zoltan:
    vagy IP utan keresi meg? akkor viszont pl ha bejelentkezek email csekkre egy wifirol, es odebb setalok egy masik wifire akkor nem jon push amig legalabb egyszer nem kommunikalok a serverrel arrol az iprol is,
    ez a lenyege?

  62. @Zoltan: ha megszakad az adatkapcsolat a push szerver és a teló közt, azt a szerver értelemszerűen tudni fogja, mert a telefon nem fog válaszolni a push szervertől érkező kérésre. aztán ha más helyen bejelentkezel, a teló abban a pillanatban feljelentkezik a push szerverre. gondolom, IP alapon megy a dolog, de elég ködös nekem is az egész.

    szerintem amúgy a push akkor lenne igazi, ha külön netkapcsolat vagy valami nélkül menne az egész. mint az SMS például. és ha van valami, azt ténylegesen letolná a telóra. de így, hogy kell hozzá net, ez így nem teljesen igazi push.

    konkrétan ezt tudod átnyálazni, ha behatóbban érdekel, de nekem nem volt hozzá türelmem: en.wikipedia.org/wiki/Push_technology

  63. @Jadeye: köszi az eddigieket is, ezek szerint
    ha jól gondolom akkor ha meg akarom csinálni ezt a pushfix-et, nem lesz gond belőle? minden marad a régi és működni fog rendesen, nem kell újra JB-elni, csak ne upgradadeljem be 3.1-re… (3.0 van most rajta!)

  64. @Zoltan: a francba!!! 😀 most komolyan elkezdett érdekelni, úgyhogy cs.szd meg! 😀 kénytelen leszek utánanézni, mert nem fog hagyni nyugodni… 😀 😀 😀

  65. @Jadeye:
    szoval ez az ip azonositas sem jo
    mert mi van ha proxy mogott vagy, akkor aztan nem tud semmit tolni a telora mert nem latja csak ha kerest kuldok fele, de ugye a lenyege a pushnak h ne kelljen kulon kerni.

  66. @CéCé: elméletben így van, nem kéne gondnak lennie. de a gyakorlat meg sokszor nem hozza az elméletet, szóval mindenképp mentsd le a dolgaidat előtte, és legyen készenlétben egy 3.0-ás fw, amivel tudsz restore-olni, ha esetleg mégis beüt a baj, illetve egy redsn0w a jailbreakhez. de elméletben nem kéne probléma legyen.

    de ahogy visszaolvastam, neked 3G[s] van. az meg elég kényes játékszer, szóval nemtudom… mivel az apple nem engedi a restore-t már csak 3.1-re, így rizikós… mondom, az elmélet szerint nem kéne baja legyen. de 3G[s] esetén ez megfontolandó… szerintem várj még vele, ha eddig nem használtad a push-t. tuti lesz nemsoká valami normális JB, és akkor nem kell félni majd a 3.1-től sem. custom fw-vel elvileg már most is biztonságban vagy, ha beütne a baj. de amikor a telefon meglett, akkor hogyan aktiváltad? mert ha a gyári kártyával volt aktiválva, vagy most is megy a push, én nem piszkálnám inkább.

  67. gyári kártyával. mert akkor mennie kéne? utolsó mondatod nem teljesen tiszta számomra de lehet én fáradok:)

  68. @CéCé: ha gyári kártyával aktiváltad, akkor neked erre az egészre nincs szükséged, hiszen akkor a megfelelő certificate-ek vannak a telefonon.

  69. @Jadeye: Hát nem volt teljesen egyértelmü szamomra a cikk. Annó irtak h valami gaz van a push-al, hogy ossze-vissza kuldozget uzeneteket vagy mi, azert nem akartam bekapcsolni soha, de akkor mostmár használni fogom. Be is allitom exchangekent a gmail-t:)
    Koszonom a segitseged! 😉

  70. @rezme:
    Tudtommal csak tört telefonra tudsz tört szoftvert felrakni.
    Cydián megkeresed a MobileInstallation crack-et, felteszed (asszem utána telcsi restart), aztán iTunes-ból, vagy telefonos AppStore-ból felraksz egy ingyenes progit (tökmindegy,h. mit, cs. ingyenes legyen), majd gépen a tört progik .app-ját rádobod az iTunes applications ablakára, iTunes szütymörög velük kicsit, telcsi gépredug, sync, kész…

  71. @Jadeye: De ha ujratelepítem az iTunes-t akkor nem fog minden számom elrünni belőle?

  72. Ha lefuttatok egy sync ellenörzést, ez jön ki a végén:

    Microsoft Windows Vista Home Premium Edition Service Pack 1 (Build 6001)
    Hewlett-Packard HP Pavilion dv5 Notebook PC
    iTunes 9.0.1.8
    QuickTime 7.6.4
    FairPlay 1.5.18
    Apple Application Support 1.0
    iPod Updater Library 9.0d11
    CD Driver 2.2.0.1
    CD Driver DLL 2.1.1.1
    Apple Mobile Device 2.6.0.32
    Apple Mobile Device Driver 1.45.0.0
    Bonjour 1.0.6.2 (118.5)

    iTunes Serial Number 72FFECF058ADDACA

    Current user is not an administrator.
    The current local date and time is 2009-10-07 08:58:50.
    iTunes is not running in safe mode.

    Video Display Information

    NVIDIA, NVIDIA GeForce 9200M GS

    **** External Plug-ins Information ****

    No external plug-ins installed.

    Genius ID: 7ce8ebdc8953413780cc5fe97474ccdb

    iPodService 9.0.1.8 is currently running.
    iTunesHelper 9.0.1.8 is currently running.
    Apple Mobile Device service 2.50.39.0 is currently running.

    **** iPhone/iPod Touch Sync Tests ****

    Ebből valami következtetés?

  73. @irmes: esetleg próbáld meg administrator jogokkal akkor. lehet ez a baj csak.

    “Current user is not an administrator.”

  74. @Jadeye:

    És azt lehet valahogy ellenőrizni, hogy aktív-e a Push, annak ellenére, hogy ki van kapcsolva?

  75. @David: ha a nagy daemon-vadászat cikkeket átnézed, azokban le van írva, hogy hogyan tudod teljesen eliminálni. asszem a launchdaemons mappából kell kiszedni az apsd.plist-et, de fejből passz.

    hogy közben ketyereg-e a háttérben amúgy, azt meg úgy tudod megnézni, hogy az iPhone Configuration Utility-ben megnyitod a Console fület az adott eszköznél. ha vacakol a push, akkor a hibákat úgyis írni fogja a konzol logja. de ha egyáltalán nem kell neked a push, akkor lődd ki a daemon-ját.

  76. És ha elszurnám akkor csak a szoftware megy tönkre a hardware az nem? Elöre is kösz 🙂

  77. @David: vagy ha telepited a notify me-t akkor az majd az elején ki írja hogy “initializing apple push service” és ha rosz akkor kidobja hogy mivel JB ezért nem mehet vagy mert hackaktiválva van 🙂

  78. @Jadeye:
    hali utana jartal a mukodesi elvnek?

  79. @aang: természetesen csak szoftveres, amit legrosszabb esetben egy restore megold.

    @zoltan: á, még nem. ha igen, sztem lesz belőle cikk is.

  80. @zoltan: TCP alapon megy a dolog, ami mondjuk várható volt. konkrétan az 5223-as portot használja. természetesen nem akadály neki a wifi sem, megy vele szépen. sleep módban is megy wifin, ilyenkor (és itt jön a csavar!) az eszköz 15 percenként ellenőrzi, hogy van-e új notification. viszont ez utóbbi egy az egyben megcsavarja az egészet, hiszen a push lényege épp az lenne, hogy az üzenet azonnal lejön, ha van, és nem akkor, ha az eszköz 15p időközönként lekérdezi…

    a push maga elvben úgy működik, hogy a kliens bizonyos időközönként jelzi a szerver felé, hogy “itt vagyok” (heartbeat ping). ha erre a pingre nem “HTTP 200” a válasz, akkor valami üzenet van, amit az eszköz lekér. ez így azonban szigorúan véve nem true push.

    sajnos azonban nincsen standard arra nézve, hogy konkrétan hogyan működik az egész. minden szoftvergyártó olyan módszert alkalmaz, amilyet akar.

    belenéztem az apple developer oldalon a push-sal kapcsolatos dokumentációba, és konkrétan sehol sincsen leírva, hogy technikailag hogyan is zajlik egyetlen push notification lekezelése az OS szintjén… 🙁 gugli se mond sok okosat. lehet annyira titok, és ezért.

    ellenben maga az apple sem fogalmaz teljesen egyértelműen a push és a wifi kapcsolatával kapcsolatban. mert amíg a sima knowledgbase doksikat néztem, ott azt írta, hogy sleep módban 15 percenként van “push ellenőrzés” wifin. ezek után a developer doksikban viszont azt írja, hogy wifi push csak akkor van, ha a készülék töltőn van, vagy be van kapcsolva a kijelző. ez a két állítás tehát homlokegyenest ellentmond egymásnak.

    knowledgebase: http://support.apple.com/kb/HT3576
    When the iPod touch screen is on and has a Wi-Fi connection, push notifications are received at any time. If the iPod touch screen is asleep, it will check every 15 minutes for a notification.

    developer doksi (hiába linkelném, regisztrált developernek kell lenned, és be kell lépned, hogy meg tudd nyitni):
    WiFi is used for push notifications only if there is no cellular connection or if the device is an iPod touch. To receive notifications via Wi-Fi, the device’s display must be on (that is, it cannot be sleeping) or it must be plugged in.

    na akkor most mi vaaan? bullshit… sokkal okosabb nem lettem. az aztán véletlen sem derül ki, hogy maga a push hogy működik. de a lényeg, hogy az apple sem tudja már, hogyan vagy mikor működik… 😛

  81. jó megprobáltam de nekem nincs ilyen hogy wildcard_record.plist de hackaktivalva van az iphone-om mit csináljak?

  82. ja iPhone 3G 3.0 software hackaktiválva elöre is kösz a segitséget 🙂

  83. @Jadeye:
    szoval total nem ugy van az egesz ahogy lennie kellenne, lenyegeben ez egy kezi lekeres automatizalva:) na ez szep volt 😀

  84. @aang: akkor úgy néz ki, hogy ez még a korábbi JB/hacktiválás esetén volt ott. lehetséges, hogy custom fw esetén nem így van, mert most nálam sincs activation_records mappa custom 3.1 alatt… ebben az esetben marad az első számú megoldás, én is úgy csináltam múltkor. egyébként is az a biztosabb.

  85. éppen böngésztem a youtube-on és láttam egy videot amiben le van irva hogy kell aktiválni a pusht bemész a cydiaba beütöd ezt a sourcét http://cydia.iponeil.net és letöltöd a push fix et azután ujra inditod az iphone-t letörlöd az öszes progit ami használ pusht és utána ujraa telepíted és már müködik is a push ja és figyeljetek!!! akkor nem megy a push ha be van kapcsolva az ssh jó szorakozást 🙂

  86. @Jadeye:

    Kösz, elolvastam a cikkeket, kész, megcsináltam.

    Ha lehet itt még ezzel kapcsolatban kérdezni: egyéb dolgokat még mit lehet kiirtani? Például ott van a BTServer. Ha én úgyse használok semmi Bluetooth cuccost, akkor kikapcsolható, nem?
    A másik a Cydia.Startup. Ez végülis mi? Gyorsítja a Cydia indulását? Végülis ez is kilőhető, nem? Ugyanis Cydiából ami kellett, felraktam, azóta se léptem be. Tehát nincs szükségem a Cydiára. Mindössze SSH kell, bár az gondolom független tőle.

  87. @David: a Cydia-t inkább ne birizgáld sehogy. Néha frissülnek az abból telepített cuccok, ami Cydia nélkül azért nem olyan egyszerű frissíteni. Sztem azt hagyd békén, nem fog zavarni, ha úgyhagyod.

  88. @aang: ha kicsit jobbanutánajársz a dolognak akkor rájössz, hogy az bizony már régi dolog és nem müködik jól… az egyetlen (jól) müködő megoldás az eredeti szolgáltató kártyájával aktiválás. különben meg kapod a mindenféle külföldi üzeneteket az éjszaka közepén.

  89. @norek: aha kösz 🙁

  90. elore aktivalt telon ilyen mappa : /var/root/Library/Lockdown/activation_records nincs is
    akkor hogyan tovabb?

  91. nos valaki? mondjuk post iro?

  92. @zoltan: ez firmware függő. a legújabbal már nem megy. de az első számú megoldás mindig működik.

  93. @Jadeye:
    restoroltam gyari ipsw-re aztan aktivaltam att-vel
    most jo

  94. Sziasztok
    Sok gondom volt a 3.0-val ezért a minap frissítettem 3.1.2-re. (Blackra1n rc3-al hacktiválva) Viszont nemmegy a Youtube-om, nemtud csatlakozni, pedig a wifi jó mert a safari meg tökéletesen megy. Tegnap feltettem a cydiában található push fixet de ujraindítás után nemakart bootolni, csak az alma volt látható kb10mp-ig utánna megint kikapcsolt.
    Délután ujra raktam, de ugyanaz a helyzet. 2g-s(nem magyar) a teló, viszont att-s kártyát nemtudok szerezni.
    Mi a teendő ezügyben?

  95. adott egy iphone, att kartyaval aktivalt
    ment a jutub ment a push
    ma ha belepek egy push-os alkamazasba kiirja h csatlakoztassam ituneshoz.
    csatlakoztatom de nem tortenik semmi…

    kerdes:
    hogyan lehet megoldani hogy ujra kerje az itunes az eredeti att-kartyamat az aktivalashoz?

    lattam h a postba ez le van irva, de oda van irva pirossal h az a modszer h kitorlom a key-t majd itunes ujra szol mar nem aktualis.

    szoval hogyan erheto el h ujra legalisan aktivaljam restore nelkul!

    koszi

  96. Sziasztok! Nem megy a push a két hete használtam vásárolt telefonomon sehogy sem. Mindig azt írja ki, hogy csatlakozzak az itunes-hoz! 🙁 Valami ötlet?

  97. OFF:
    iPhone 3G (T-Mobile függő) 4.0.2 JB + független

    Eddig mindig a sw frissítések alkalmával eredeti T-Mobile SIM-et raktam a telefonba. Így nem volt gond se a Youtube-bal, sem a mobilnettel. A 4.0-tól kezdve Telenoros kártyával frissült a készülék így az előző szolgáltatásokat nem tudom használni.

    Anélkül, hogy frissíteném a telefont 4.1-re (win JB és unlock hiányában) meg tudom oldani, hogy marad a 4.0.2, de aktiválom egy T-s kártyával a készüléket?

    Köszönöm!

  98. @karaj: umbrella-val leszeded az adott verzióhoz az SHSH-t (3G-hez most is kiadja az Apple), majd start TSS server, betallózod 4.0.2-t és restore, majd aktiválod a T-s kártyával, jailbreakeled redsn0w-val.

  99. SZiasztok!

    Tudom régota nem aktív ez a forum de, hátha…

    Adott egy iPhone 2G, amit újratelepítettem. 3.1.3 van rajta. Nem működik az eddig bevált Push Doctor Fix a cydiában. (utánaolvastam kb. szeptember óta nem működik senkinek…)

    http://modmyi.com/forums/file-mods/662691-enable-push-notification-iphone-2g.html
    Az itt leírtakkal próbálkoztam, de ez sem jött össze. (lehet hogy rosszul csináltam az ott leírtakat?! 🙂
    Tudna valaki segíteni?

    Előre is köszi…


Add a Comment