fbpx Skip to content

komamasszony

3.1-es MMS/Tethering/Logófix 2G, 3G és 3GS-re

Készítettem új logófixet, ami kifejezetten a 3.1-hez való. Természetesen mindhárom szolgáltatóra elkészült, és működnie kell mind akkor, ha neked egyébként kijelzi a szöveges logót, illetve abban az esetben is, ha sikerült neked is belefutnod abba a hibába, hogy JB után csak a térerőt jelző vonalak vannak, de maga a szolgáltatónév nem jelenik meg.

Pannon és Vodafone esetén beletettem a tethering-hez a signature-t is, amit a T-mobile bundle használ, mert a 3.1 óta az Apple aláírást tett az IPCC fájlokba. Emiatt lehetséges, hogy a tethering csak a T-mobile-t használóknak fog működni. Ezzel kapcsolatban a visszajelzéseket a hozzászólásokban várjuk!

Az MMS gyárilag csak a 3G és a 3G[s] készülékek esetén működik. Jelen állapotban nincs működő fix arra, hogy 3.1 alatt ez menjen a 2G-n is, de a logófix univerzálisan tartalmazza hozzá a beállításokat. Így ha később lesz erre működő fix, akkor azt majd csak külön fel kell tenni, és nem lesz ehhez a fixhez kötve.

Cydia-ban ezen a néven találjátok: 3.1 2G/3G – Logo/MMS fix

Reklámirtás

Saurik PrivaCy-ja egy dolog. Az Adblock a Safarihoz egy másik. De míg az egyik nem véd a webböngészés közben, addig a másik nem véd a böngészőn kívül, így például a Cydia-ban felbukkanó szemét ellen. A reklámokkal kapcsolatban megoszlik a vélemény, de én úgy gondolom, hogy kissé arcátlan dolog elvenni a felhasználótól annak a lehetőségét, hogy eldönthesse, mi jelenik meg a képernyőjén, illetve esetlegesen mi az, aminek engedi, hogy a havi felhasználható adatmennyiségét csökkentse. Hozzátéve még azt is, hogy sokszor a reklámok teszik ki egy adott oldal letöltéséhez szükséges adatmennyiség 3/4-ét. És mindenképp megemlítve azt, hogy a reklámok letöltésével növekszik az adott oldal betöltésének az ideje is. Amíg WIFI használatával ez többnyire nem vehető észre a nagy sebességnek köszönhetően, addig 3G esetén ez már érezhető lehet, de EDGE használatával már egyértelműen látható lesz a különbség.

Erre megoldás egy megfelelő hosts fájl használata, amiben a reklámok hostjait elküldjük 127.0.0.1-re, ami a localhost. Így azokat már nem is próbálja meg letölteni a szerverről, amivel lényeges időt nyerünk, nem is beszélve az esetleg korlátozott adatmennyiségről. Sok kicsi sokra megy.

Ezért frissítettük az erre használható csomagot is Cydia-ban. A fájl összetettsége miatt lehetséges, hogy telepítése után egyes oldalak nem jelennek majd meg megfelelően, vagy esetleg hibásan működnek. Bármi ilyen jellegű hibát az adott oldal címének megjelölése mellett kérlek jelezzetek a hozzászólásokban, és javítani fogjuk!

FIGYELEM! Egyes szoftverek működésében problémát okozhat (pl Sbsettings), ha teljesen le vannak tiltva a reklámok. Így ezekből külön patch-elt változat kell, amikkel kapcsolatban majd frissíteni fogom a cikket hamarosan! Addig a vállalkozó kedvűek az xsellize fórumán tudnak nézelődni! Ha telepítetted ezt a hosts fájlt, és használsz sbsettings-et, akkor ameddig nem a patch-elt változat van fent, nem tudsz a beállításain módosítani! Frissítés hamarosan!

Cydia-ban ezen a néven találjátok: Reklamszuro hosts file

Olvasd el a hozzászólásokat is

33 Comments

  1. üdv, az miért van hogy ausztriában is pannont ír ki a 3G-m orange helyett?

  2. Hali!

    Nekem a logóval nincs gondom, de a tetheringet szívesen bekapcsolnám a 2G-n ha lehetséges. Az IPCC file küldön letöltehető anélkül, hogy a logomat bojgatnám?

  3. Admin: Figyu össze hasonlítottam total commanderben ezt a hosts filet az xsellizéssel a lényeg h tök ugynaz az és ha felrakod akkor nem tudsz ill az sbsettings nem enged belépni a more részlegbe mert le van tiltva a reklám:S
    szal melyik az a server amit ki kéne venni h menjen az sbsettingsben a reklám?

    Köszi
    Üdv

  4. Mostmár jöhetne Windows alá is egy 3.1 Jailbreak megoldás 🙁

  5. @Bazs: Az biztos!

  6. Srry ha kicsit off bár végülis a témához kapcsolódik. Nem tudjátok, hogy hol lehet kártyafüggetlen iPhone 3GS-t venni megbízható forrásból? (és lehetőségek szerint ne kerüljön 208 000FT ba) 🙂

  7. Egyébként a Tomtom-hoz is jó lenne valami magyarítás javítás, mert nekem valamelyik opciónál @@@ rak a szoveg elé, pl. @@@ Menu, vagy @@@ TomTom car kit, @@@Route Options, szerintem ezek nincsenek lefordítva, mert ha pl. angolra teszem a nyelvet a szifonon, akkor angolul nem teszi elé. Valaki valamit?

  8. @Crazy: hú… valóban azon alapul, és akkor úgy tűnik, kihagytam a végéről a magyar hostokat, köszi, hogy szóltál! javítjuk!

  9. @Neo78: Óóóódejó, hogy szólsz, már a múltkor akartam nézni, csak teljesen kiment a fejemből. Este megpróbálok ránézni, ha elfelejteném, holnap piszkálj már meg ezügyben légyszi!

  10. @Bazs: Már én is alig várom!!! Régen olyan gyorsan ment…most meg csak várunk,várunk és várunk 🙁

  11. @Jadeye: hol vannak abba magyar hostok? lehet h vannak de ez ami irtal az sbsettings re vonatkozik?:O

  12. Helo mindenkinek sajna internet tethering pannon al nekem nem megy.

  13. Hogy lehet feltelepíteni a 3.1-es szoftverrel ellátott 3GS-re a fixet, ha “Jelenleg a 3GS iPhone, a 2G-s és a 3G-s iPod touch-ok nem támogatottak.” – (egy korábbi blogbejegyzésből) – merthogy 3GS-re még nincs jailbreak (tudtommal).
    Vagy valamiről lemaradtam?

  14. Bocsi az offért de meg kell hogy osszam szomorú felfedezésemet.Kb két hete ha tárcsázom van amikor nem hallom a másikat de ő hall engem.De amikor újra hívom akkor már hall, de ha engem hívnak akkor is ez van.Jailbreakelt a telefon 3.1 sw.mi lehet a baj?

  15. ha nekem egy 3g tmob függő phoneom van akkor downgradelni hogy tudok 3.0 avagy 3.0.1re?
    megijedtem hogy nincs kiirva h tmob es ratoltam az original 3.1et

    koszi

  16. @ypsilon:

    Nekem is csinált ilyet,csak a Restore oldotta meg.Amúgy merre fele vagy ausztriába? Csak mert én is itt vagyok.

  17. @Crazy: épp ez az, sajna rossz fájlt töltöttünk fel, abban nincsenek benne a leggyakoribb magyar host-ok, mert amit feltöltöttünk, az az xsellize-s, érintetlen változat. az sbsettings toggle az meg csak az xsellize változatra frissítene minden alkalommal, amiben elég “ritkás” a magyar host. hamarosan frissítjük a jelenlegi fájlt, lesz róla update a postban.

    ja és még egy dolog: az sbsettings-hez, hogy menjen, kell külön patch-elt változat, ezeket is mind frissítem majd a postban.

  18. @ypsilon: ez a JB miatt van. nem nagyon lehet vele mit csinálni, esetleg reset network settings lehet megoldja.

    @Vakondgyar: 2G-n a tethering alapból nem megy. talán megoldható lesz, de jelenleg erre sincsen mód.

  19. Honnan szedjem le navigont, crackeltet? installous-ban nem találtam olyat amit lebirtam szedni telefonnal csak svéd meg benelux only-t.

  20. Azt megtudja nekem mondani valaki, hogy még a 3.0-ás MMS/Tethering/Logófix-el miért fordul az elő, hogy ha a feltelepítést követően beraktam egy vodás kártyát akkor gyönyörűen mutatta a grafikus szolgáltató ikont. Ha beleraktam egy T-s kártyát akkor a grafikus ikon eltűnt, és a “síma” T-mobil logó látszott, és ez így is maradt akkor is ha vissza raktam bele a vodás kártyát? Magyarul vodás kártyával is T-s hálózatot mutat?!

  21. @Jadeye: okés köszi:) jah meg valami ha lennél olyan kedves és csinálnál egy olyan file is amiben nincsenek az sbsettingses cimek h menjen az sb és amiben benne van a hackolus security?:D de dsztem en is bele tudom tenni:D

  22. Sziasztok. Gyors láma kérdés. Ha csak a t-mobil logóra van szükségem, mi volna a teendő, más úton módon is odavarázsolható, vagy csak ilyen “nagy” csomaggal. Ja, 3.0-ra. Thx

  23. wáááááá írtam egy megoldast erre veletlen visszaleptem:@

    nah szoval kell neked egy progi aminek a neve Cyder
    ezzel le tudsz szedni csomagokat source okból.
    utana 7zip pel kitomorited a .deb file t madj rar al vagy zip el kitomorited azoakt is . pl a ts logo TMobile_hu.bundle konyvtarban lesz
    T-pottal a telo filerendszereben megekresed ezt a konyvtarat es felulírod. majd respring. magyjabol ennyi:D de ha netán vmit nem ertesz akkor az oldalon regebbi cikkekben mindent megtalalsz biztositalak rola.
    üdv

  24. @dreamer: ez JB miatti hiba. reboot legtöbbször megoldja, esetleg reset network settings.

    @Crazy: meglássuk, mit lehet tenni.

    @Kiri: ha a csomagból kiszeded a két logó képét, és felülírod vele a saját szolgáltatód carrier bundle-ja alatti képeket, az ugyanúgy jó lesz. de t-mobile esetén csak a logót frissíti a csomag, plusz szerkeszthetővé teszi a hálózati beállításokat. (plusz odateszi a másik két szolgáltató bundle-jait is, de ezek elhanyagolható helyet foglalnak.

  25. ránézésre nem rövid, de majd eljátszom vele, köszi 😉

  26. @Jadeye: na mondjuk ez so rossz hír, lehet akkor inkább feldobom a fixet

  27. @Jadeye: tudnal mondani par okot h mert kellhet nekunk h szerkesztheto a halozati beallitasok?:)

  28. @Crazy: Soha nem lehet tudni… 🙂 Max nem bizgeted. Amúgy feldobtam cakk-pakk, műxik, thx (settings resetet elfelejtettem reboot előtt, de nem lett gáz)

  29. @Kiri: ja a reset settingsre en se emlekeztem h elotte vagy utana kell igy hat utana toltam …

  30. @Jadeye:
    Ezeket kipróbálta, de sajnos nem segített.
    Mind1 a hétvégén készülök, újrahúzni a “vasat”, ha más nem, az biztos megoldja 🙂

  31. @Crazy: egyszerűbb, ha megpatcheled az sbsettingset, akkor nem sipákol a reklámok miatt (letöltöd a fájlt, majd felülírod vele a jelenlegit – igaz ezt minden sbsettings-frissüléskor meg kell tenni, de legalább mínusz egy reklámforrás!):

    patchelt sbsettings: rapidshare.com/files/281980649/SBSettings

    majd ezt a parancsot add ki a telón terminalban, vagy állítsd be a jogokat 7777-re az SBSettings fájlon a .app alatt:
    chmod 7777 /Applications/SBSettings.app/SBSettings

  32. @miv: Sikerult valamit kihozni belole?

  33. Sziasztok!
    Szeretnék felrakni valamit reklámok ellen. Gondoltam kipróbálom ezt a “Reklamszuro hosts file” nevűt, de a leírásában olvastam hogy ez felülírja a host fájlokat, szóval gondolom, akkor visszacsinálni csak restore-val lehet. Amit viszont szeretnék elkerülni..

    Szóval amit most letölthetek Cidyáról, az már többször javított változat? (Verziószámot nem ír mellette.)
    Kompatibilis már az SBSettings-szel?


Add a Comment