fbpx Skip to content

Hahó!

Ezt meg kell osztanom veletek. Történetesen ma bementem a szegedi T-Mobile üzletbe, hogy a barátnőm áthordozza a számát a Pannontól a T-hez és egy régebbi, síma 3G-s iPhone-t szerezzen be. Ikon 400-as csomagban, 2 év hűséggel ez a készülék 35.990 Ft-ba kerül valamennyi tájékoztató szerint. Elkezdtük a számhordozási folyamatot, papíroztunk, stb. Már ott tartanánk, hogy az előfizetést nyomtatják, amikor is a csajszi elakad. Nem találja a készülék kódját a gépben. Nagy nehezen megvan, és akkor a szoftverükben felugrik egy kalkulátor, hogy ez itt egy iPhone vásárlás, ezért adja meg, hogy milyen az előfizető státusza (új, aranykártya, platinakártya, prémiumkártya) és, hogy melyik iPhone-t kéri, melyik csomagban. Megadta az adatokat és a kalkulátor kidobja, hogy most akkor 75.000 FT !!!!!! előleget kellene befizetni a 35.990 Ft-os készülékár mellé. Az előleg persze lebeszélhető, vagyis folyamatosan jóváírásra kerül. Ez marha jó, csak a gond az, hogy sehol nem írnak erről egy szót sem. Se a weblapon, se az árlistában. Ez állítólag szeptembertől van így náluk. Mondom jó, semmi baj… nekem Prémiumkártyám van. Vegyük az én névemre, nem érdekel, hogy lesz mégegy előfizu a nevemen. Kikalkulálták, hogy így is még plusz 10.000-et kell előlegként ráfizetnem, de teljesen mindegy, mert a számhordozási folyamat miatt nem megy, mert az átvett ügyfél neve nem különbözhet a bejövő ügyféltől mert adategyeztetés van, tehát ez itt most nem nyert. Kérdeztem miért, mire közölte, hogy azért mert sokan belefulladtak az Ikon csomagba, meg sokan csencseltek az iPhone-nal. Mondom oké… ennyi pénz nálam nincs, hogy lesz iPhone-om? A válasz sehogy… 35.990+75.000 ft és akkor vihetem. Ez egy kisség inkorrekt, főleg annak tükrében, hogy egy betűt nem írtak erről sehol és a folyamat kellős közepén derült mindez ki. Azt hiszem az ilyen jellegű költségeket is fel kellene tüntetni, mert a készülék így máris több, igaz leforgalmazható a pluszköltség, de mégis. Lassan úgy érzem, hogy a T-Mobile súlyosan visszaél azzal, hogy kizárólag ő forgalmazza ezt a telefont. Felmerül bennem a kérdés, hogy vajon fogyasztóvédelmileg támadható-e ez az eljárás, főleg, hogy a tájékoztatókban erről nem írtak. Nem tudom manapság járt-e így valaki, aki telefont akart venni, vagy csak nem szólt vagy nála ez még nem volt gond?

Üdv.: M. Balázs

Olvasd el a hozzászólásokat is

125 Comments

  1. Tudtommal csak olyan üzletekben van ilyen szankció ahol maga az üzlet bukott be.(jellemzően t-mobile PARTNER üzletekről volt szó anno)
    Menj “nagy” t-pontba

  2. Hy
    Sok helyen lehet ezt olvasni, sajnos.
    Menjetek át egy másik boltba hátha ott nem kérnek előleget tőletek. Másnak ez bevált.

  3. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szívesen foglalkozik ezzel. Ugyanis, ha nyilvánosan közzé van téve, hogy a forgalmazó egy terméket (pl.: reklám, internet) milyen áron kínál, és ez igazolható, akkor ezzel ellentétesen – a fogyasztó hátrányára – nem térhet el. Egy egyszerű példa a mindennapokból: pl. T. áruház reklámújságában szerepel egy termék, ami 999,-Ft-ért van meghirdetve, és mikor a pénztárnál szembesülsz, hogy 1.299,-Ft az ára, csak elviszed az ügyfélszolgálatra a blokkot és az újságot, és a különbözetet visszafizetik. Ugyanez van ennél az áruháznál, amikor a polcon lévő ár és a gépben lévő ár között különbség van, akkor is visszaadják a különbözetet.

  4. Szegeden 3 helyen van bolt, ahol kapható… Nagy Nagy T-Pont – Feketesas utca, Normál T-Pont – Kárász utca, T-Pont Partner – Tesco … mindhárom kéri az előleget. Kvázi Szegeden előleg nélkül nincs iPhone. Bár az is eleve vicc, hogy boltok között kell mászkálni ilyenért. Amúgy valószínű, hogy a másik boltos módszer már nem műxik, mert állítólag ez ukázba van kiadva mostantól, tehát vége a trükknek, ha igaz… a gond csak az, hogy ez tényleg nagyon gusztustalan.

  5. Én is így jártam de ez már MÁJUSBAN így volt. És nem ahol bebuktak, központilag mindenhol ez van!!! so ez egy nagy T-fos…

  6. ne akarj számothordozni, ennyi.

  7. az előleg mértéke függ az ügyfél fizetésétől is tudtommal, vagy ilyet nem kérdeztek?

  8. énfizettem elöleget,le is beszéltem és még májusban vettem a telefont!
    viszont az érdekesség hogy nekem is ikon 400-as csomagomvan,és még sosemkaptam se aranykártyát se mást!

  9. @b4n2n4Gg3r: te kaptál már aranykártyát?
    vagy ez hogyan müködik tudja valaki?
    egyáltalán az ikon-osoknak járna ez?

  10. Nekem mikor itthon megjelent a 3G és vásároltam nem is engedték, hogy a régi számomra vegyem, azt mondták, hogy azt nem lehet(pedig ki volt kérve a szám a pannontól meg minden)!

  11. @Bughi: nekem kb 2 hónapja jött meg h aranykártyás lettem! de foggalmam sincs h konkrétan miért, bár lehet, hogy mert már kb 100 000et kifizettem nekik a számlákra azóta 😀 (ikon 400)

  12. Tőlem nem kértek júniusban előleget, mondjuk platinakártyás vagyok már vagy 5 éve.

  13. @RKG: jahm és én szeptbe vettem a telót!

  14. @nokomment: ez nem függ a számhordozástól.

    továbbá meg kell nézni a legapróbb apróbetűt is. “mobilelőleg befizetése szükséges lehet”, ezt tuti minden előfizetésnél feltüntetik, de legtöbbször csak apróbetűvel.

  15. É neten rendeltem egy hónappal ez előtt egy GS-t. Minden le lett zsírozva frankón, ikon 200 csomag, futárnak 25 ropi, majd az egy év törlesztés. Két nap múlva hívnak T-től, hogy 25 ezer amit megbeszéltem plusz 40 ezer előleg, amit lebeszélheztek. Kell e ilyen feltételekkel, kérdezi a csaj. Hát, mondom nem, mert ezt nem közölték velem előzőleg. Így nem lett Iphone-om. Két hete bementem az Arénába és megrendeltem személysen. Ott ilyen 40 ezres buziságról nem is hallottak, úgyhogy rögtön íratkoztam is fel. Múlt pénteken meg is jött, de már 10 ropi előleget le kellett raknom, amit lebeszélhetek… Fasz se érti ezeket. De még mindig jobb a 10 mint a 40.

  16. Én számhordozni akartam júli 31-én Pannontól, az már korábbi bakik sorozata volt, hogy nem kaptam rendes tájékoztatást arról, hogy több nap a szükséges papír beszerzése és rögtön helyileg nem megoldható ez… Lényegtelen, nekem kell a GS.
    Így teljesen új előfizetőként, új számmal vettem ikon200-ra az iPhone 3GS-t és nekem is 10eFt előleget kellett még leperkálni, ez ugye 2 havi ikon200 előfizu, amit rendre levontak az első két számlámból, de külön tájékoztatás nem volt róla, csak mikor már aláírni kellett akkor jutott az eszükbe hogy azért közöljék, hogy ez így megy.
    Viszont az kétségtelenül érdekes, hogy Platina kártyás ügyféltől is megkövetelik ugyanezt és hogy ikon400-nál több mint fél évnyi díjat elkérnek… Én mint említettem teljesen új előfizetőként vettem ikon200-ra, 1 év hűségre.

  17. Én 80.000 ft-ot fizettem előlegként,de jó volt nem kellet havonta futkozni a postára.
    De amúgy nagy gyökér egy cég ez a T-mobil.

  18. @GorTen: Félreolvastad, platinakártyástól NEM kértek előleget. Mondjuk ha kértek volt is, nagyon gyorsan elmondtam volna nekik, hogy tévednek, tekintve, hogy mennyit fizetek ki havonta, évek óta.

  19. Ha most vennék ikon200al (azt még nemtom h 12 vagy 24hónapra) 32gb-os iPhonet, mennyit kéne a neten feltüntetett áron felűl letennem? tapasztalatok?

  20. Heló! Én és öcsém elmentem venni öcsémnek Iphone 3G-t. Ez Kecskeméten volt kb, 4 hónapja. Akkor azthiszem kb. ugyanennyit kellett fizetni, csak + médiamánia díjcsomaggal, de a konstrukcióra pontosan már nem emléxem. Na a lényeg, hogy ugyanez az eset volt, akkor asszem a 35-40ezer helyett valami 110ezret kellett fizetnünk. Kérdeztem hogy miért, erre a válasz, hogy mert ő még tanuló, nem rendelkezik fix havi jövedelemmel, meg mert 19 éves meg mittudomén, meg egyébként is új előfizetés, előtte pannonos volt. Egyébként nem értem miért van ez így, ha nem tudod fizetni az előfizud, az a te szoc problémád. Előre talán +6 hónapot kellett kifizetni, azóta nem voltunk még postán öcsém csekkeivel… részemről semleges az eljárás, nem volt negatiív számomra. Bár nyilván akinek nincs hirtelen 110k-ja, annak nem lesz hirtelen szifonja…szóval kellemetlen ez az egész.

  21. Én is így jártam de ez már decemberben volt, ja és mindez azért mert 15 évvel ezelőtt pert nyertem ellenük 🙂 , így a feleségem nevén van a telefon. Ja a gyilkosság is elévül ennyi idő után, de náluk még nem ennyit a T-mobile-ról.

  22. Több mint 8 éve vagyok náluk, ebből 3 év előfizetéssel, fizetéssel sosem volt gond. Tavaly szeptemberben nagy T-pontban 2 éves ikon 400-al a 8gb-sért 20 ezret kellett így pluszban lerakni.

  23. @Bedrock: neten lehet rendelni részletre is a telót? fura, mert nagyon nem vettem észre ezt az opciót.
    mind1, feliratkoztam én is a budafoki t pontban úgy két-három hete. csütörtökön jön a készlet, úgyhogy meglátjuk, hogy hívnak-e és mi lesz az egészből. majd beszámolok!

  24. “A tájékoztatás nem teljeskörű ” ez ugye mindenhova ki van írva, ez is beletartozik ebbe.Amúgy ez több nagyon régóta bevett szokás a Tré mobilnál…

  25. Velem is kifizetették a előleget, még anno áprilisban, de… Míg a Mamutban 70.000 felett mondták, a Westendben megúsztam 17.000-el…

  26. Nem értem a felháborodást. Ez bevett szokás nemcsak a T-nél, hanem a Vodánál is (feltételezem a Pannonnál is) nagyobb értékű telefonoknál.
    Ahogy mások is írták, “a tájékoztatás nem teljes körű” (ez rengeteg reklámra igaz) és az apró betűs részben is benne van, hogy kérhetnek kötbért (egy korábbi post-ban olvastam egy kommentben a “ködbér” kifejezést is, megaLOL :D).
    Szóval teljesen érthető védekezés a szolgáltató részéről, hogy egy amúgy 150-200 e-s készüléket nem ad oda csak úgy “ingyen”, valamivel be kell biztosítania magát. Nemhiába van annyi letiltott iPhone.
    Sokan nem bírják fizetni a magas havidíjat/törlesztést, vagy egyszerűen csak megveszik fillérekért és pár nap múlva továbbpasszolják normál áron, aztán elfelejtenek fizetni a szolgáltatónak.
    Nekem aranykártyásként nem kellett semmi előleget fizetnem, de egy (a szolgáltató számára) ismeretlen embernek nem csodálom, hogy nem adják csak úgy oda a telót. Persze ez egy kellemetlen mellékhatás, de tudni kell vele együtt élni…

  27. Na, már én is keverem a dolgokat 🙂
    Természetesen a kötbér az a “kártérítési” összeg, amit akkor kell fizetni, ha nem az ügyfél nem teljesíti a szerződésben foglaltakat (magyarán pl. nem fizet)…

  28. Idén februárban rokonnal mentem, mert vinni akart egy iPhone-t…
    Kecskemét, nagy T-pont: minden frankó, na de várjunk csak!
    A gép nem engedi, ok először ki kellene tölteni egy alkalmassági kérdőívet(képes leszel-e fizetni, és ez határozza meg az előleg nagyságát)
    Ok!
    Havi jövedelem 50 ezer, bejelentett munkahely nincs! (mert így egyszerű az élet)
    Ez nem volt igaz, de nem is így néztünk ki…
    Na! akkor 80 ezer előleg lenne! (platina kártya? van!) Így megfelel-e?
    Nem, köszönjük! Viszlát!
    Egyszer csak belém hasít a megvilágosodás!
    Mondom a rokonnak,mennyük a másik T-boltba (IN Malom center) és ott mond a következőket….!
    30 perccel,30ezer forint előleggel,egy kamu céggel és a hasonlóan valós, bejelentett munkaviszonnyal, na meg az érte járó 130 ezer forintos havi fizetéssel meg is volt az iPhone 3G 16gb/ ikon 600/ 2 év hűség!

    Na szóval a tisztességes ember elnyeri a jutalmát!
    Na hajrá!

  29. április:eurocenter:50.000 ft
    duna plaza: 0 ft

  30. Ez nekem is igy volt! Hatar ut tpont nagy! Tavaly december… Asszem 20 volt akkor a phone es 40 et fizettettek ra! Volt nalam eleg zseton. Kifizettem. De jobban jartam volna ha 1 ev huseg es asszem 60 kp…

  31. Emberek!!!
    De mit várunk akkor, amikor egy szaros szolgáltató, egy bolt Le Ügyfelez ???
    Számára nem vásárló, vevő vagy, hanem egy személytelen ügyfél ?

    Akkor miért várjuk hogy másként kezeljen ?

  32. Bementem ma a Székesfehérvári T-hez, mondtam hogy kellene 2db 3GS… a csaj bemegy a raktárba, kijön és mosolyog. azt mondja: 2 db 32 gigás van :))) mondom akkor azonnal tegye félre, és jövő7en megyek érte. Hozzáteszem Békéscsabán már több mint egy hónapja ígérik, hogy lesz és azóta “várólistán” vagyok. Du-án írt a csaj egy sms-t hogy félre rakta. Erre vártam már kb. 3 hónpja 😀 elvileg jövő7en meg is lesz a Szifon. jupíííííííííí

  33. Ezt én is tanusítom,tesómnak akartunk 3gs-t venni,hát nem vettünk….

  34. 3G október, Miskolc, központi T: 0 Ft
    3Gs, augusztus, Miskolci, központi T: 0 Ft

  35. Sziasztok!

    Hitelképesség vizsgálatnak hívják amiről szó van, és a szolgáltatónak joga van hozzá az ÁSZF szerint is:

    “4.2.7. A Szolgáltató az Előfizetői Szerződés megkötése előtt és annak hatálya alatt bármikor jogosult az Előfizető hitelképességét akár harmadik személyek igénybevétele útján vizsgálni és az Előfizetőtől ehhez szükséges információkat illetőleg ezt igazoló okmányokat kérni. A vizsgálat eredményének
    függvényében a Szolgáltató jogosult a Szolgáltatás igénybevételét vagyoni biztosíték, óvadék vagy egyéb más biztosíték (pl: bankgarancia, kezesség, előleg stb.) adásához kötni. Kivételt képez ez alól, amikor az Előfizető saját elhatározásából a Szolgáltatás igénybevétele előtt a Szolgáltató által meghatározott összeget előlegként a Szolgáltatónál befizeti. Ebben az esetben az Előfizető a Szolgáltatást az előleg mértékéig veheti igénybe. Az előleg teljes felhasználását követően az Előfizető újabb előleget fizethet be, ellenkező esetben a 4.2.6. pont szabályai érvényesülnek.”

  36. én is 1 hónapja akartam venni 3gs-t és mondtam hogy át akarom vinni a mostani számom és mondták hogy akkor a 98 ezer ft felül fizessek még 10 et ugye ez a 2 hónapi előleg és fizessm rá a 2 éves hüségnyilatkozat összegének a 75%át (ugye ha ikon 200ba havi 5 ezer, és 12×5 ezer és ennek a 75% kérték még.) mondtam akkor szia 😀

  37. bocs nem 12 hanem 24×5 elírtam bocs

  38. Hi All!
    Elmondom Én, hogy csináltam:
    2 hete pénteken felhívtam a T ügyfélszolgálatot, hogy szeretnék venni 16gb-os 3GS-t 12havi részletre ikon 200-zal. Múlt hét kedden hozta a futár. Semmi előleg! Hívjátok az ügyfélszolgálatot!

  39. @The Man:
    Én is így csináltam és tényleg nem volt semmi előleg. Nekem másnapra kihozták. Nincs semmi pepecselés, sorba állás, tökölés.

  40. Hi all!

    Én amikor vettem az iPhone-om (tavaj decemberben) akkor nekem is rá kellet fizetnem +45e forintot.

  41. Hali! Hát igen egyetértek a fent leírtakkal. Én is is pont ezt mondtam még pár hónapja hogy nagy idiótaság hogy csak a t-mobile-nál lehet kapni az iphone mert összevissza manipulálnak az árakkal és ráadásul monopol helyzetben vannak. Külföldön lehet kapni vodánál is stb.. Nem értem hogy miért pont magyarország a kivétel ez alól és egyáltalán az apple hogy engedhette mert azt nem hiszem hogy annyi pénzt tudtak volna vírítani nekik hogy kizárólagosok legyenek vagy nem tom. Egyébként az aranykártya meg a platina az úgy van hogy attól függ mennyit beszélsz havonta vagyis hogy mennyi a számlád.Minél több annál nagyobb státuszba léptetnek na de mondanom se kell hogy mennyit kell beszélni ahhoz hogy platinás legyél.

  42. Ez teljesen normális… Sok paraszt ne vegyen kamu személyivel, meg unlockolja. sztem ez korrekt, mivel lebeszélhető, én 100000ezret fizettem elöre

  43. Sziasztok!
    Engem a múlt héten hívtak a T- ügyfélszolgálattól, hogy sok a pontom, nem akarom – e beváltani, mert elévül? Kérdeztem, hogy mire lehet 🙂 esetleg iPhone – ra?
    Mire közölte a hölgy, hogy lehet, mondtam akkor kérek 1 db 3GS 32 GB feketét (fehér azonnal volt készleten) és menyi lenne az ára?
    44.900 Ft lenne, de levonnak 10.000 pontot, így 34.900 Ft -ért kihozza a futár, annyi a történet, hogy 2 év hűséget kell aláírni hozzá.
    Semmi plusz költség, semmi többlet fizetés. Nos holnap délutánra igérték a szálítást, ma elküldtek sms- ben minden átvételi kódot hozzá, várom a holnapot.
    Üdv.

  44. Én 4 éve vettem a Tré-nél az akori csucsmobil Sony Ericsonomat, és plusz 50 eFt kellet befizetnem amit lebeszelhettem idovel. Szoval ez nem mai szokas.

  45. Ha már így állunk énis megosztom veletek 😀 augusztus végén akartam venni iPhone 3GS-t… Hazafelé beugrottam az aréna plázába, az emeleti t-mobilba h “jaj akkor most megveszem az ájfónt!:D” az eladó bunkó volt… aztmondta semmi készletük nincs, megkérdeztem mikor lesz. ez “céges titok” és nem mondthatják meg hogy mikor szállít az apple vagy más boltokban van-e.. nah mondom akk szevasz. másnap elmentem a mom parkba, ahol az eladócsávó bement a raktárba és egyből előhozott egy ájfónt.. 😀 semmi várólista egyéb baromság.. ^^

  46. 35+75-ért átugrassz a szlovákokhoz és az első boltban veszel egy független iphone-t. Mindenféle Trés szarakodás nélkül.

  47. Sziasztok!
    Hát szerintem T… egy nagy szívás. Utánaszámoltatok már 2-éves hűségnyilatkozattal menyit fogtok fizetni a telefonért azt a telefont megveszitek 350000, 400000 Ft ért amihez kártyafüggetlenül külföldön 200000 Ft-ból kijönne.
    arról ne is beszéljünk hogy itthon 16GB-os iPhone 3GS-hez nagyon ritkán lehet hozzájutni már ez is mekkora üzleti fogás hogy 32GB-tól kezdődik, a szinek árkülönbségéről meg ne is beszéljünk.Az én iPhone 3G-et akkor vettem 80000ft ért kártyafüggetlenül, amikor a T… itthon elkezdte árusítani Dominó csomagba rettentő drágán.
    Szerintem mindenki jól gondolja meg mire vállalkozik a T… nál.

  48. OFF: ha shif+restore alatt kiválasztom a 3.0-ás IPSW-t akkor 3.0 os alatt marad restore után? elöre is kösz. bocsi offér

  49. @vanvas: Te nagyon okos vagy…tudod a havidíjért szolgáltatást is kapsz…

  50. Egy honapja en is igy vettem a 3GS keszulekem.Bementem mondom nekik szeretnek elofizetni es megvenni az iphone 3gs-t.Kerdezgettek mindent munkammal, keresetemmel kapcsolatban es vegul kihoztak egy 75ezer kaukciot + 25ezer kezdo reszlet a keszulekre.Mondtam az eladonak hogy en kiszeretnem csengetni a 100ezret a telefonra es nem akarok semmilyen kaukciot meg reszletet.Azt mondta nem lehet csak kaukcio es ugy a teljes vetelar vagy reszletekben.Jah es hiaba irjak a szamlamra a 75ezret a telefon reszletet nem onnan vonjak 🙁 Azt kulon kell becsengetem csekken, csak az elofizetes havidijat vonjak onnan..:(

  51. Sziasztok!

    valakinek van iTUnes acca a következő országokból? Ausztrália, Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Japán, Kanada, Luxemburg, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Új-Zéland.

    ha igen légyszi töltse le a bwin poker clock ot!:) ingyenes! és ha megtenné h feltolti valahova
    annak külön örülnééék:P

    köszi
    üdv

  52. Ace tényleg és mi az a szolgáltatás? az internet arany áron van rajta, ha használod, meg kapsz lebeszélhető perceket, nagy durranás.
    Én másik szolgáltatónál vagyok a telefonomon net is van havi 6000ft ért és havi több mint 600 órát beszélek de akkor sem szoktam túllépni.És ha a 6000Ft-ot beszorzod 24-el. akkor is .144000Ft-ra jön ki a havidíj.Plusz én az enyémet 800000Ft ért vettem, 1 éve, igaz hogy az csak 3G. de akkor is. azért az mégsem 400000Ft

  53. A hitelképesség így nézett ki:
    Mióta élek a városban? (Több, mint 20 éve)
    Mióta élek a mostani lakcímen? (Több, mint 20 éve)
    Van-e valamilyen hitelem? (Nincs)
    Mennyi a havi bruttó bérem? (180,000)

    Kötbér: 70.000 Ft…..
    Érdekes a kalkulátor.

    A kártyarendszer meg úgy megy, ha 7 hónapja ügyfél vagy és nincs lejárt számlatartozásod, kék státuszból átkerülsz aranyba és akkor elkezdik nyomni a kártyát, ami 1-2 hónapon belül ki is jön, bár a pontok már a gyártás közben is gyűlnek. Asszem újabb 7 hónap vagy 1 év kell, hogy Platina legyél és van most az új, ha van T-Hometól neted, kábel/ip/sat-TVd, telefonod, akkor Prémiumkártyás vagy.

  54. bocsi egy kicsit más…multkor olvastam a Bluetooth GPS csatlakoztatásáról…..na egy kicsit utána jártam jelentem működik (roqy-bluetooth) 🙂 ma jelent meg a végleges verzió 8 euro…szerintem ennyit megér ha van otthon egy ilyen gps….. navigon tomtom CoPilot kapja rendesen a jelet…holnap megyek Pécsre útközben is kipróbálom

  55. ja és az normális ha a gs max fényerőn 10perc alatt 2%-t merül??? félek h rossz az aksi vagy valami mert szinte egy napot se bír.. *–*

  56. végigolvastam és azt mondom gusztustalan!!!
    Én júliusba vettem Ausztriába egy 3GS 16gb. Bementem a boltba leraktam 49€ nem többet CSAK 49€. Persze bekérték a munkavállalási engedélytől kezdve mindent de kb érthető mert magyar állampolgár vagyok. 15perc alatt elbírálta a központ, addig tea,kávé egyéb. Majd boldogan kisétáltam a boltból. Havonta 49€ fizetek 2 évig. Jah’ és a poén Call&Surf Europe tarifa: 2000perc ingyen lebeszélhetőség az egész EU-s tagállamok, 1000perc, 3GB adatforgalom és sorolhatnám!!!

    NEM 400perc vagy 600 és csak belföld.. bazzzzz
    40évvel van ez az ország elmaradva!
    Aki nem hiszi t-mobile.at Persze most már nincs 49€ hanem már 149€ (akció volt)

    ennnyiii

  57. @vanvas: azt írod:
    “Plusz én az enyémet 800000Ft ért vettem, 1 éve, igaz hogy az csak 3G. de akkor is. azért az mégsem 400000Ft”

    igazad van, a nyolcszázezer az valóban nem négyszázezer. csak a duplája. akkor viszont nemértem, mirefel érte ez meg neked annyira…

  58. az 1000perc az 1000SMS akart lenni.

  59. Ez egy bevett modszer mindegyik szolgaltatonal, kaukcionak hivjak, en anno a Vodanal jartam hasonlo modon. Ez az egesz nem mulik mason mint az elado multjan(mennyit bukott be az eladott elofizetesekbol). egyebkent szemetseg, mert amikor lekuldik a szerverre az elofizetes adatait, akkor is hatalmas kaukciot kernek, ha pl csak valamit elirt az elado…

  60. @RKG: csak 100.000-et? 😀 Nekem olyan volt hogy a netem 1 hónapba (április) 65-ezer volt ikon 4-be (hála külföld GPS :D)

    Én októberbe vettem meg az enyémet (1 éve) akkor még 47.900Ft (amit alapból a 16-os 2éves hűségesre kikellett perkálni)
    Majd!
    Februárban vettünk apámnak is egyet. Semmit nem kellett fizetni érte és úgyszint ikon 400-as és egy számlánk jön…nah ez milyen? 😀 (Debrecen – NagyTdot – Piac Strássze)

  61. @iTrash: ja…visszatérve…ha összeszámolnám amit eddig (októbertől – “októberig”) kifizettem a telefonra…hmm…kb…500.000Ft
    Mondjuk ezt senki nem tudja utánozni 😀 : augusztus havi előfizetési díjam (ikon 400 – alap havi 10.000: felhasznált: 370perc 17 darab sms és 1.2Gb internet) meglepő de igaz: 81 FORINT. Enyhén néztem nagyot 😀

    Egyik legjobb barátomnak olyan számla elnézéseket küldenek minden hónapban (10.000 helyet újjal számlázzák: 15.000 :O) Van amikor 22.000 és beszél 2 órát mert itthon sincs állandóan telefon meg itthon marad…érdekes :S
    Mostanában sok a nyűg a TeveMobillal = /

  62. Én nem értem ezt az egész dolgot amiről itt többen is írtok! Miért kellene befizetni 50 meg 70ezer forintokat? Sosem találkoztam ilyennel a T-nél. Vettem már náluk rengeteg telefont és általában a jobbakat és sosem történt velem ilyen. Bár én még a Westel900-as időszakban köteleztem el magam mellettük. 1997 márciusa óta vagyok Westel ill. T előfiető. Ez életem első és utolsó telefonszáma, azóta ezt használom. Platinakártyás vagyok már vagy 5-6 éve előtte meg aranykártyás ügyfelük voltam. Több társkártya is van a fő számom alatt és volt is régebben is. Mindig meg voltam velük elégedve, sosem tapasztaltam semmi olyat ami számomra kedvezőtlen lenne. Mondjuk én itt Pécsett csak egy T boltba járok(ez volt még anno az első hivatalos Westel bolt)kizárólag a központi boltjukba. Tavaly mikor ott vettem a 8 GB-os 3G-t szeptember elején, rögtön volt is készleten, semmi előrendelés meg szarakodás nem volt. Hozta a Csajszi megvettem 65ezerért és már az enyém is volt ennyi. Semmi részlet meg ilyesmi. Igaz hogy alá kellett írnom 2 év hűséget, de ez nem érdekel már 13 év után amióta náluk vagyok. Most pedig jó két hete mikor vettem a 32GB-os 3GS-t ugyan ott, akkor is rögtön hozták nem kellett várni rá. Megvettem, aláírtam egy társkártyára és már kész is volt minden. Kellett még egy társkártya a családban és így tudtam elintézni, mert az én tavalyi hűségem még egy évig él a díjcsomagomra. Én Relax250-es csomagban vagyok, plusz egy netes csomag és ez nekem bőven elég. Semmi Ikon meg ilyenek, mert az nem éri meg szerintem. Most pedig úgy vettem a 3GS-t hogy díjcsomagra vonatkozó hűség nélkül. Befizettem 30ezret(70-ért eladtam a 3G-met és még 9000 pontot is levontak amit összegyíűjtöttem)és még 12 hónapig fizetek részletet. Így a végén pontosan 141620Ft lesz. Nem 350ezer meg 400ezer ahogy itt írta valaki!!! Szóval szerintem a lényeg hogy egy központi hivatalos T-pontba vagy T boltba kell menni vásárolni és ott nem lesz ilyen lebeszélhető plusz 70ezer amikről itt írtok. Bár az is lehet hogy oylan régóta vagyok ügyfelük és még soha sem volt velem problémájuk, hogy ezért ilyen kézségesek velem, nem tudom. Ennyit a T-ről! 🙂 Nekem jobban bejön mint a másik két szolgáltató! Azt még hozzáteszem hogy a környezetemben is mindenki T-s ügyfél. Barátaim, családom, stb…

  63. Hello!
    Bocs az offért, de lenne egy olyan kérdésem hogy amiutan zenet szinkronizaltam itunsbol iphone 3g-re a zenelejatszoba eltunt jobb oldalt az az (abc-s) oldalsav ezt hogyan tudnam ujra eloszedni.
    A valaszt elore is kossz.

  64. @Jadeye:
    Bocsánat 80000ft akart lenni.

  65. nem tom h milyen rafizetesekrol bezseltek en kipengettem az 50 et es kesz semmi plus:)

  66. nem tom h milyen rafizetesekrol bezseltek en kipengettem az 50 et es kesz semmi plus:) 16gb 3G

  67. Üdvözöllek titeket Magyarisztánban.
    Én már mikor meg tudtam, hogy a T fogja forgalmazni nálunk az iPhone -t, akkor elhatároztam, hogy nem várok én a T -re, mert ennél a tetves cégnél kell a fasznak előfizetés.
    Amúgy a T -nél elég vicces, hogy semmi papírt nem kérnek az előfizetéshez. Se egy bankszámla kivonat, se egy közüzemi számla, se egy munkáltatói. Pár hülye kérdés és még egy 5 éves gyereknek is lehet előfizetése. Úgy basszák át az embert ahogy akarják.
    Inkább szopok a unlockal meg a jailbreak -el, de sosem lesz T -s iPhone -om.

  68. @Infy: 🙂

  69. Hali!

    Mi lehet a baj, ha shift+restireval benyomtam egy 3.0.1-es fw-t a telefonnak, szépen le is futtatta, majd amikor az alma logó alatt a csík a végére ért, megállt és semmire nem volt hajlandó. Ezek után csinálgattam ezt-azt, majd most ott tartok, hogy feltettem egy régebbi iTunest hátha azzal volt a baj, de erre az meg ne mindult el mondván, hogy már megjelent a legújabb. Most úgy vagyok vele, hogy felteszem a legújabb fw-t, és várok a jb-re. Egyébként T-mobilos, 3G. esetleg valakinek egyéb segítsége? vagy lehet, hogy a letöltött 3.0.1 fw a szar?

  70. @Infy: LOL 13 éve vagyok náluk, semmi gond velük!

  71. Múlt hónapban voltam a MOM parkban lévő trépontban. Kérdeztem: 3GS van? Van fehér 32gigás. Jó, pont az kell. Ikon 200, 35k kezdő, plusz 12 havi részlet. Azt mondja a srác oké, de kell még plusz kauciót (vagy mindegy minek hívják ők) fizetni. Mondom oké, mennyit? Még 60k-t. Mondom köszi, szia… Szal a tré bek@phatja…

  72. iTrash

    Ugyainigy vagyok mint haverod , olyan számlákat küldenek, h pislogok.
    Ikon 400 al 27000 meg 19000Ft…
    A vicc még, ha valakinek sms-t küldök(hiába csak egy mondatot) 4vagy 5 smsként áll a számlázáson… Így rendesen szorzódnak.
    Pár hónapja kijött egy 20000es számla,utánaérdeklődtem és állítólag pannon hálozatba küldtem több mint 6000ft értékben sms-t.Holott max 5 db-ot.:)

  73. @Joker_3G: 3G-hez ez kell: iPhone1,2_3.0_7A341_Restore

    És nem ez, mert ez pedig 3GS-hez: iPhone2,1_3.0_7A341_Restore

  74. @iNigga: Akkor lehet hogy az az igaz amit írtam is, hogy tőlem azért nem kértek semmi kauciót soha, mert már nagyon régi ügyfelük vagyok.

  75. @Zuzzer: de a sima 3.0 fwt belehet tolni legúbajj itunesal is?

  76. @Joker_3G: Szerintem csak a 3.0.1-et tudod iTunessal. Ha JB is kell akkor kell az a 3.0 amit írtam.

  77. @Zuzzer:

    De most ne mtudom, hogy mit tegyek, mert annyira kétségbe vagyok esve. legújabb itunessal most 3.0-t berakom neki aztán lesz ami lesz. ha nem lesz jó, akkor megy a 3.1 és várok a jb-re

  78. @Joker_3G: Én még a 3G-re a shift+restore-val iTunes alatt feltoltam a 3.0.1-et és utána a JB-hez kellett a 3.0. 3GS-nél már nem lehet ezt megcsinálni csak ha átírod azt a hosts filet a windowsban. Nekem ment simán 3G-vel elsőre.

  79. Estét mindenkinek
    Nekem sincs sok bajom a T-vel állt. mi is ott vesszük a telokat, kb 1 hónapja mentem be a Soroksári Ósönbe hogy megváltoztassam a tarifám mert kicsit sokallottam (35ft volt sms, hívás minden szar)át váltottam médiamánia s re olcsón beszélek meg sms-ezek és van 500mega net és ez azért kellett mert csak erre lehetett megvenni az iphone-t, itt is azt mondták 1 hét míg megérkezik, másnap elmentünk westend,euro park stb hát ott kint volt a tábla h nem lehet kapni végső elkeseredésbe visszamentünk az Ósönbe hogy megrendeljük, szerencsére ugyan az a csajszi volt aki előző nap segített (marha fain kis fiatal csaj) mondtuk hogy akkor megrendelnénk erre mondja hogy reggel beszélt a főnökével hogy a raktárban lévő iPhone-okból adhat e el?a főnök igent mondott szal elvihetjük most is, na akkor gyorsan elintéztük muter aranykártyájára (igaz mind1ik telefonom az ő nevén van 😀 ezért lett aranykártyás) 25.000FT kellet befizetni és 1 évig havi 5 – 6.000ft és pikk pakk kihozta a csaj a fekete iPhone 3GS 16GB-t szerintem nem volt drága 🙂

  80. @Zuzzer:

    De az a baj, hogy én még restorolni se tudom, mert megáll és semmit ne mcsinál a telefon! Végig megy a csík, mintha települne, és ennyi. megáll. onnantól vége.

  81. 3G-re ugye nem érvényesek azok mint amik GS-re, hogy hogyha most feltolom a 3.1-et akkor az én 3G-met még tudom később jb-zni majd ha lesz ugye?

  82. @Joker_3G: elméletileg igen, de még mindig az van hogy gyári 3.1-et ne rakjunk fel inkább a custom fw

  83. Én is így tudom.

  84. @Sonik-29:

    Rohadt életbe mást pedig nem tudok rátenni, mert kifagy ! :S lyenkor mi van?

  85. Nem kicsit off sikerül valakinek ezzel a leírással sima 3g-t jailbreakelni?
    h t t p ://www.cultofmac.com/how-to-complete-guide-to-unlocking-and-jailbreaking-the-iphone-and-ipod-touch/16744

  86. hát lehet hogy a 3.1 et lehet downgrabelni 3.0 ra és utána 3.1 costum fw rátolsz bár a 3g jailbreak cikknél kérdezd meg Jadeye-t ő jobban vágja ezt a témát

  87. @Sonik-29: És ha beviszem T-Mobilba? és mondom nekik, hogy 3.0-t tegyenek rá? Vagy 3.0.1-et? MÉg van rá garancia

  88. Nem rossz az a T-rés előfizu, mikor beszarik a szifon és a restore már nem segít…
    Akkor jön ugyanis képbe a híres T-ré gari, nekem ízzé-szarrá volt zúzva a szifonom, és bevittem hogy, ilyen olyan baja van és bizony 1 hétre rá már adták is ide az új szifont!!
    Az már mellékes hogy új készülék létére ezen már akkor szar volt a home gomb, és a szigetelés(sötétben úgy világít a krómkeret és az üveg között mint egy MOL benzinkút)…
    Ez a két probléma is szerepelt a “jegyzőkönyvben”, mikor az előzőt leadtam…

  89. @Joker_3G: Sztem kinevetnek 😀 bár ahogy elolvastam most megint lehet az volt a baj hogy amikor véget ért nem húztad le kábelről és dugtad vissza erről is olvastam de szerintem a legjobban azzal jársz ha megkérdezed Jadeye-t ő tuti tudd neked segíteni fw felpakolásban ő a mázsárú 😀 (ezt a hsz-ek alapján szűrtem le)

  90. én decemberbe vettem a 3g-t, relax 250-nel, és egy ruppo pluszt nem kellett letennem

  91. @Sonik-29: És hol tallom meg ilyenkor?

  92. @Joker_3G: hát szerintem ilyenkor alszik de holnap reggel ill. nap közbe biztos itt van szal akkor próbáld meg 🙂 ha ő se tudd segíteni akkor még mindig vissza viheted mert gondolom nem holnapig garis 🙂

  93. Május 5ig 😀 Hát kösz majd addig nem idegeskedek!

  94. @Joker_3G: Relax 😀 ne idegeskedj holnap úgyis sikerül megcsinálni. az se mind1 hogy próbálod felrakni dfu-ba vagy recovery én segítenék szívesen de nem értek a lovakhoz 😀 ebbe még én nem vagyok képbe, jb is csak 2x csináltam eddig a sajátomon szal nem vagyok egy guru 🙂

  95. @Joker_3G: na én megyek süppedek mert 5 kor kelek, holnap majd elolvasom hogy sikerült-e valamit intézned, ha nem sikerülne elolvasnom akkor megkérdezlek 🙂

    Jó8 mindenki

  96. @Sonik-29: Okés köszi a bíztatást, meg az eddigi segítséget! Jó éjt!

  97. Decemberben vettem T-nél 3g 8gb-ot 2 év ikon600 csomagban!
    Tegnap gondoltam megkérdezem tőlük, mennyit kellene kifizetnem, ha szerződést módosítanék ikon 400-ra! Válasz:
    200 ezer ft

  98. Nekem volt egy olyanom a t-mobilenal, hogy kb 7 eve vagyok elofizetojuk, midnig rendesen fizettem a szamlakat. Mar platinakartyas is vagyok, tobb elofizetesen is (van 4 a nevemen, az egesz csalad a nevemben beszel)
    Kozben egy birosagi ugy miatt lett tartozasom felejuk, amirol persze nem kuldtek semmi levelet smst csekket stb…
    Amikor megjelent a 3G feliratkoztam neten h kene egy. Ekkor mondtak hogy van tartozasom felejuk (500eFT), ami mar reg behajto cegnel van, es nemtudnak adni telefont, sot ha nem fizetem be 2 napon belul, akkor megszuntetik az osszes altalam kotott elofizetest (beleertve a ceges elofizukat is, amiben csak meghatalmazottkent jartam el!!)
    Igaz hogy valos a tartozas, de azt inkorrektnek tartottam, hogy nem kuldtek rola csekket sem, se semmit, es igy mar a behajto ceg jutalekat is ki kellett fizetnem, aki persze semmit nem tett azert a penzert (hangsulyozom megegyszer, EGY levelet SEM kaptam). Az erdekes az egeszben, hogy az ugy 2005-ben lett jogeros, es azota tobb telefont is vettem a nevemre, akkor nem panaszkodtak:)
    Nosza rajt a behajto ceghez, ahol befizettem a tartozast. Errol az igazolast elfaxoltam a Tre behajto osztalyhoz, ahol termeszetesen rendesek voltak ezek utan. Kerdeztem az embertol, hogy mi hatranyom szarmazik az egeszbol, annyit mondott hogy uj elofizetesnel le kell majd tennem 40 ezret. Sebaj, kellett az iphone
    Elmentem gyorbe masnap, ahol kertem is a 3G-t, egy kisholgy szolgalt ki, nem sokat ertett a dolgokhoz, kitoltogettuk a papirokat, es nem szolt semmit a 40ezerrol. Kifizettem a 4990-et a teloert, es jottem is el.
    Persze h en nem fogok reklamalni hogy miert nem kellett fizetnem:) Kesobb sem kertek azt a penzt, hogy fizessem be elore, sem telefonon, sem levelben.

    Ennyi az en sztorim az elolegrol…

  99. Sziasztok!
    Én is csatlakozom az előttem szólóhoz.
    A Pólus centerben jártam ugyanúgy!
    Én az online boltban is szerettem volna vásárolni és ott is u.a. a helyzet.
    Sztem ez felháborító és tényleg igencsak erős visszaélés,be kéne jelenteni vmi illetékeshez.(G.V.H?) Nem tudom.
    De megérdemelne egy kemény büntit a társaság!
    Üdvözlettel

    Szikla

  100. @Nandi: Hiba volt befizetni. Távközlési követelések 1 év múlva elévülnek, Én így nyertem pert velük szemben , sőt még a perköltséget is nekik kellett fizetni.

  101. Én a GS startnál vettem telót a MOM-ban. Nem kértek tőlem semmi előleget. Ikon400-al, úgy hogy eddig Pannonos voltam és nincsen állandó jövedelmem, de ilyet nem is kérdeztek.

  102. Amikor bejött a GS, én is így vettem a telót. Bementem Tpontba pécsen, nem voltam még tmobile előfizető, amire azt válaszolta a hölgy, hogy akkor a 62900 -on felül fizessek 30900 kaukciót. Kérdeztem tőle, hogy hol van ez a honlapon, amire az volt a válasz, hogy sehol, ő a munkatársi felületükön látja. Kb 20 perc telt el mire sikerült megmagyaráznom, hogy ez nem korrekt. Végül megkaptam a telót, előlegnélkül.

  103. Hallo! Ugyanígy jártam én is a kecskemét nagy nagy T-pontban még nyár eleje körül, 75 papírt akartak lehúzni rólam, próbáltam elmagyarázni a nőnek, hogy ez mocskosul nem korrekt, erre még engem nézett hülyének…. nevetségesek… Dominos vagyok, így is töltök rá havi 10-et simán, gondoltam váltok inkább akkor 3g-re. Na mindegy, jobb is így, majd jövőre benevezek a köv. szifonra.

  104. Sziasztok!

    Bár lehet csak nekem újdonság, de a fotókhoz lehet szinkronizálni videókat is én speciel mp4 és 3gp fájlokat tettem rá és mindet hibátlanul lejátssza, ja, igen sima 3g-m van 3.1 szoftverrel!

    h t t p://kepfeltoltes.hu/090929/IMG_0013_www.kepfeltoltes.hu_.png
    h t t p://kepfeltoltes.hu/090929/IMG_0015_www.kepfeltoltes.hu_.png
    h t t p://kepfeltoltes.hu/090929/IMG_0016_www.kepfeltoltes.hu_.png

  105. én még tavasszal vettem az iphone-t a t-nél 400-as ikonnal 27e-ért, 21éves voltam akkor, diák, semmi bejelenetett munka. említette az eladó hogy a rendszerbe most utánam néznek és lehet fizetnem kell előre x összeget, 1perc alatt jött a válasz hogy nem kell. biztos mert boss ingben voltam XD amúgy a fene se érti mi szerint bírálnak, pl ha cigóként mész be biztos kell előre fizetned.
    egyébként a voda is csinált ilyet mindig is, ha nem talált jó ügyfélnek a rendszerben akkor simán elkért előre 40-80e-ret biztosítéknak amit szintén ledumálhatsz. nekem még sose volt ilyen élményem szerencsére.

  106. Számhordozással is megoldható a dolog a következő képpen:

    Először az eredeti szolgáltatónál kell egy ún. migárciót csinálni, ami azt jelenti, hogy a hordozni kívánt számot más előfizetőhöz kapcsolják hozzá. A konkrét esetben barátnőd számát kell a te nevedre migrálni.
    Ha ez megvan, akkor a már a te neveden lévő számot kell hordozni, és így elvileg megkaphatod a kedvezményt.
    Persze lehet, hogy itt is elakad valahol a folyamat, de egy próbát talán megér.

  107. Sajnos ez a Vodánál is így megy. Sőt. 2002 óta vagyok Voda előfizető, 2 szám van a nevemen ebből az egyiket hugom használta. A cégénél jó tarifával köthetett előfizut a T-nél, és szerette volna megtartani a számot. A hűségnyilatkozat az előfizujára 2004-ben lejárt, gondoltuk átiratjuk az ő nevére, aztán elhordozza a T-hez. Mivel egyből vinni is szerette volna tovább, nem akart készüléket, hűségnyilatkozatot. Besétálunk vodához, mondjuk hogy át szeretnénk íratni az előfizut másik névre, erre közlik, hogy négyezer nemtudommennyi a díja, meg plusz negyven letét. Mindezt úgy, hogy régi és új előfizető lakcíme, vezetékneve, anyja neve megegyezik, 2002 óta minden fizetve van, nincs rajta hűségnyilatkozat, és nemhogy drága telefont, de még egy kulcstartót sem vittünk volna ki az irodából. Mondom jó, akkor szeretném inkább felmondani…. Magyarország…

  108. A debreceni T-pontban tőlem is kértek előleget. Először 30k-t, majd másnap 70k-t. Átmentem a nyíregyházi T-pontba, ott nem kértek egy fillér előleget sem. Megírtam a sztori a Hajdu-Bihar megyei fogyvédnek, mire azt a választ kaptam, hogy ők nem illetékesek az ügyben. Ennyi.:P

  109. Nagyon egyszerű: El kell kérni a vásárlók könyvét és beíni. Fogyasztóvédelemhez így hivatalból eljut az ügy, kötelesek 30 napon belül írásban válaszolni a bejegyzésedre. Mindent le kell írni benne szépen, elérhetőségeiddel. Szerintem ebből károd nem származhat, maximum más embereken segítesz, hogy az óriási Té nem monopolizzon tovább.

    Vicces egyébként hogy az Internet Tethering (net megosztás) is csak a Té kártyákkal megy (hack nélkül), ez is elég szívás Pannonosnak vagy Vodásnak. Voda élből lerázott hogy mivel nem forgalmaznak iPhone-t ezért nem is support-álják a készüléket. Köszi B+, ettől nem lett nekem jobb!

  110. Megkérdeztem ma egy illetékes T-hölgytől.
    A válasza a következő.
    Központilag számolják ki nem boltonként az előleg összegét hitelképesség számítással, ami azt jelenti, hogy megkérdezik milyen iskolai végzettséged van, munkahely, mióta dolgozol, hány éves vagy, és ezek alapján már dobja is a számot.
    Mi vettünk egy 3gs-t aug 27-én, és nem kellett semmit bepengetni.
    Kedvesem köztisztviselő, és teljes mértékben hitelképesnek ítélték meg.
    Ennyi a történet.
    Bankigazgató rokon nevére kell venni és akkor nincs gond 🙂
    hajráá

  111. Velem ez ugyanígy megtörtént kb 4-5-6éve mikor még az újnak(kb 2 hete volt piacon) számító 6220as készülékemet szerettem volna megvásárolni T-nél. Már majdnem aláírtuk a szerződést, ki is lett nyomtatva mondja hogy itt írják alá elkezdtem aláírtam fizetnék de valamiért Plussz 60k a számla. Kiscsaj nézegeti rákérdez kisfőnök kijön, mondja ez a kaució ami lebeszélhető és minden új előfizető köteles fizetni hogy nehogy a T megkárosuljon nemfizetés esetén. Mondom én akkor minek a szerződés meg a hűségnyilatkozat ilyenkor. Nem vettem meg, átmentem Pannonhoz egy Prémium ügyfeleknek kialakított díjcsomagba megvettem a telefont, olcsóbban mint hírdetve volt azóta is az a számom. A telefonom természetes már Szifon.

  112. Ezt nem értem igazából, én 3gs vettem számhodoztam és nem kértek semilyen előleget :O

  113. @catmania: Sziasztok,
    Megérkezett a 32 GB 3GS, ahogy az ügyfélszolgálatos ígérte, 35.000 kifizetve papír aláírva és minden rendben. Rákérdeztem a sok hozzászólás miatt is, hogy kötbér, stb. van – e, mondta, hogy miután régi (jó) 🙂 előfizetőjük vagyok, természetesen semmilyen plusz költséget nem kell fizetnem. Egyetlen pici bibi a dologban – versio 3.1 🙁 De gondolom ez is hamarosan megoldódik!
    Üdv.

  114. A Trééé monnyon le a picsába!

    Nagyon bosszantó hogy csak ők árulják, már rég vettem volna Gs-t a 2G-m helyett ha nem ez a mocskos brigád árulná. Igen, visszaél vele.

  115. félreértések vannak szerintem!!!
    nekem csak azért akarták hogy ráfizessem a +85 ezret mert azt kértem hogy a régi dominos számom megmaradjon, de amikor azt mondtam hogy akkor mégsem akarom megtartani a régi számom hanem jo lesz egy új szám na akkor nem kellett volna 3 85 ezret fizetnem. érdekes

  116. Ja, és az mi, hogy ha lejár a hűség akkor is 20000 ft-ért függetleníti hivatalosan a geci T? Köteles lenne ingyen!

  117. 3.1
    cummantás
    csak megoldódik…

  118. énis így jártam…olyan csomagban vettem,amit egyáltalán nem reklámoznak,T100-as csomag,így 90-be került. így 3400 forint a részlet,+még amit lebeszélek.utolsó pillanatban közölték,még 40ezer forint előleg,ami jóváírásra kerül…én sem találtam túl korrektnek a dolgot,de legalább jóvá írták. ez volt tavaly szeptemberben,amikor megjelent a 3G,tehát nem olyan újkeletű a dolog. viszont legalább jóváírták

  119. Ezzel én is igy jártam, 3G 1évessel vettem 69ezer és 100at hagytam ott, ez csupán azért lehet mert új előfizető, kvázi nem ismert a hűsége, valamint én minimálbérben vagyok, nyilván ez is számít az előleg mértéke.

  120. En Julius vegen vettem 32GB-s 3Gs-t, 2 eves huseggel, angol O2-nal, 146 font + 150 font depozit amit egy even belul jovairnak. Velem is csak vasarlasnal kozoltek hogy ezt kell perkalni. Szal nem a magyar t-mobile a ludas. Igaz itt elofizuhoz jar 1200 perc lebeszolhetoseg + 500 sms barmely UK halozatba, es korlatlan internet. Havi 45 fontos havidij elleneben. Igy mar nem is olyan zavaro az a kis sunyisag 😀

  121. Én 2 napja vettem 16Gb-s 3Gs-t T-nél Ikon200-as csomagban 2éves hűségre. Fin.om sem volt róla hogy előre is kell fizetni valamit (esetemben úgymond 2hónapot azaz 10ropit) így nem is volt nálam annyi pénz, haza menni meg egy órába telt volna ,vissza ugyan annyi:P kénytelen voltam a főnökömtől kunyizni a hiányzó összeget. Nem számítottam rá, hogy ilyen is van, Nem haltam bele csak meglepett. Csak tudnám hogy mi alapján döntik el hogy ki mennyit fizessen ki előre.
    Egyébként tényleg érdemes mindig T-pontban intézni az ügyeket. Szerintem gyorsak és segítőkészek.

  122. Sziasztok,itt valaki azt írta hogy csak azokban az üzletekben kérnek 75000ft előleget az I-Phone ra akik már bebuktak.T-Pontba kell menni.Nahát tegnapelőtt T-Pontba mentünk a fiamnak I-Phonet venni 119990ft+egy év hűség +12x4990ft előfizetés.Óké mehet aztán a felénél kibökte a csajszi hogy ,jaaa 75000ft -ot be kellene perkálni mobilelőleg gyanánt.Kérdeztem miért ,hisz erröl sehol nem írnak.Azt mondta sokan megvették az I-Phonet aztán kiütötték és kész,eladták stb.Akkor most kérdem én ,ha 120000ft-ot kifizet valaki +aláír egy évet havi 5000ft-al,akkor még mi a fenét akarnak.Ha több pénz kell nekik akkor adják kizárólag magasabb havidíjjal nem.Akkor az ember már úgy megy oda hogy arra számít amit olvasott.Aztán mikor kivertem a balhét akkor kiderítették hyogy mégsem kell,mert én aranykártyás vagyok,amiröl addig nem is tudtam ,hiszen egy éve jőttem át a pannontol.Szóval akkor aki hagyja magát azt lehúzzák 75000-el aki nem hagyja azt nem?Érdemes lenne tényleg ezt egy fógyasztóvédelmi fórumon bedobni.Ilyen alapon az autókereskedő is kérhetne autóvásárláskor benzinelőleget amit majd letankolhatsz egy év alatt modjuk.Röhej nem?

  123. @Tomix: Én december 8.án vettem egy 16gigás 3gs-t 2 év hűséggel ikon 400 csomaggal. Így került a telefon 39.990 Ft-ba, és 30.000 Ft előleget kellett kifizetnem rá, azaz 3 havidíjat, amit majd jóváírnak.

  124. Ja és T-pontban vettem a Westendben, szóval nem az utcasarkon. Egyébként korrekt volt az üzletkötő, tudtam hogy mennyit kell majd kifizetnem előlegként, mert előtte már utána érdeklődtem náluk, hogy ne ott érjen a meglepetés.


Add a Comment