fbpx Skip to content

A következő levél az itouch.hu -tól jött, pontosabban thingol kollégától:

Sajnos/szerencsére elég sokan keresnek meg azzal, hogy segítsek már nekik megcsinálni a Touchukat, iPhonejukat – sajnos ez annak a hátulütője, ha az emberről tudják, hogy ért valamihez. Általában egy sima restore és jailbreak az egész, szóval nem egy nagy művelet. Ezért is lepődtem meg, amikor egy kicsit hozzáértőbb barátom keresett meg, hogy az istennek nem tudja függetleníteni az iPhoneját, 3.01-ra frissített, előtte 2.2.1-en tökéletes futó telefon, függetleníthető basebanddel, de az ultrasn0w lefutása után továbbra sem talált semmi téretőt. Nosza neki, hozd fel egy nap, restoreolok, jailbreakelek én is, hátha ott volt a hiba. Nem ott volt.

Mikor már itt volt, kérte, hogy had nézhesse meg a telefonom, mert az övénél a SIM docknál van valami Applehöz nem méltó fém izé, megnézné, hogy ott van-e az enyémen is – természetesen nem volt ott. A mellékelt képen [kép1] meg is lehet nézni, hogy pontosan mire gondoltunk. Mondta, hogy ő hallott valami olyasmiről, hogy a Turbosimet a telefon belsejébe rakják valami úton-módon, nosza neki, akkor kapjuk gyorsan szét a telefont, abból nagy baj nem lehet (amúgy de, de most nem az a lényeg).

kép1

A telefon szétszedése amúgy meglepően könnyű, két csavart kell kikapni, aztán pl. egy tapadókoronggal kiemelni az egészet (oké, a két csavarral szenvedtünk egy jó darabig) – persze ezt a valóságban kivitelezni előtte ilyen szinten majdnem teljesen laikusan azért jóval neccesebb dolog. Szóval szétszedtük, és valami olyat találtunk, amin azért erőteljesen ledöbbentünk mind a ketten, pedig hát valami ilyesmire számítottunk.

kép2

Szóval a képen látható, hogy a SIM dockhoz kis rézkábelekkel egy Tornado Turbosim van hozzáerősítve (forrasztópákával hozzáforrasztották), a kis kábelek pedig valami ragasztóval rögzítve vannak a telefonhoz, maga a turbosim pedig egy leginkább a rágógumihoz hasonlító anyaggal rá volt ragasztva – nem semmi. Nem tudom, hogy az, aki esetleg aktívabban foglalkozik iPhoneok szétszedésével, milyen gyakran lát ilyet, mindenesetre én még nem is hallottam ilyenről… Az viszont biztos, hogy ennél betegebb módot a függetlenítésre elég nehezen lehet találni, elég drasztikus megoldásnak tűnik (és ne felejtsük el, hogy így már a használt telefont kártyafüggetlen telefonként lehetett eladni. Mi viszont a pokol legmélyebb bugyrába kívántuk azt, aki ezt megcsinálta…

Innen már nem volt megállás, gondoltuk abból, hogy a rézkábeleket elvágjuk, nagy baj nem lehet, el is vágtuk, elöl is, hátul is rögzítve volt a SIM dockhoz, megszenvedtünk vele, de sikerült – na, akkor telefon össze, nézzük, bekapcsol-e, és nézzük, hogy lehet-e már függetleníteni. Szerencsére bekapcsolt, viszont hálózat továbbra sem volt – és egy apró, pár másodperces kivétellel (amikor is felismerte a kártyát) azóta sincs. Ezért a barátom felvette a kapcsolatot az egyik hazai nem hivatalos iPhone szervizzel, és elvileg hamarosan fel is kerül hozzájuk a telefon – majd meglátjuk, hogy tudnak-e vele valamit csinálni. Remélem igen…

thingol, iTouch.hu


Olvasd el a hozzászólásokat is

71 Comments

  1. na ez azért durva. és ezt úgy eladják neked gyári függetlenként, mint a sicc…

  2. Miért is lepődünk meg az ilyenen? Hogy is hívják ezt az országot, ahol élünk? Ja igen, Magyarország. Innentől kezdve kérdés sincs….

  3. @xedamin: ez azért nem biztos, hogy itthon került bele, de szerintem thingol tud erről bővebb infót. fusizás mindenütt van. csak ez épp nálunk kötött ki.

    @thingol: reméljük, sikerül megoldani a problémát a telóval. kíváncsi leszek. bubuhoz vitte a srác?

  4. @Jadeye: Igen, a pakliba benne van, hogy esetleg nem magyar ember csinálta, viszont ez a fajta hozzáállás erősen erre utal.

    (Még mielőtt bárki megszólna, nem, nem utálom a magyarokat, hisz én is az vagyok, születésem óta, és itt is élek, Szegeden.)

  5. Hu. Ez azért nagyon kemény…

  6. hát ez durva!!!!

  7. befo.ok komolyan mondom, nagyon durva!!!!!!
    tehat gyarilag fuggetlen telot csak foliasan kibontatatlan dobozbol es CSAK boltbol ott helyben, minden egyeb megoldasnal ott a csalas lehetosege.
    UNDORITO vilagban elunk.

  8. Én már valahol olvastam erről, hogy a külföldön árult telók is megvannak buherálva és úgyvannak eladva-hírdetve, hogy gyári független.Állítólag midegyik valamelyik szolgáltató függő.Tehát nem csak a magyarok ilyen gátlástalanok!

  9. az munka…!

    amúgymeg itt a commentekről jutott eszembe egy aktuális vicc…:

    Miért sír Magyarország?
    Mert M.O.

  10. Tökéletesen jól van ez így. Csalás mindig is volt a világon, itt talán egyel több. De a baj nem ezzel van. Azért vannak ilyen csalók, mert van kereslet a portékára. Én inkább azt mondanám nem azért “na ez Magyarország”, mert ilyeneket csinálnak, hanem inkább azt, hogy “na ez Magyarország”, mert ilyeneket vesznek az emberek.
    A kereslet generálja a kínálatot.

    Biztos fontos az emberünknek az iPhone, ha most 3 hetig azert fog rohangalni, hogy egyáltalán bootoljon.
    Nem értem miért kell bizonytalan forrásból vásárolni egy olyan dolgot amit biztos hogy minden nap használsz. 🙂

    El tudom képzelni mi lehet még otthon, lenyelhető kínai játékszer a gyereknek és kigyulladós karácsonyfaizzó a családnak…

  11. Ez kemény! De jó hogy a T-nél vásároltam a telót! 🙂

  12. Megláttam a képet [kép 2], és már már fennhangon kikívánkozott belőlem egy: aztamocskoskurvaéletbe…

  13. Nagyon dúrva! Nagy taslit kapna az, aki ilyet adna el nekem, az biztos…

  14. Ez télleg naon durva!Én ugy adtam el a 3G-met,miután megvettem a 3GS,h simán jailbreak,ultrasn0w,bossprefs-el a cydiát eltüntettem és a használt mobil boltba ugy vittem be,h gyárilag független 3G,a faszi kérdezte h biztos nem jb-el csináltam-e,meg cydiaval mert megakadt a szeme a bossprefs-en,azt mondtam ez egy ajándék program tőlem,ingyen,elhitte és leperkélta a 80ezret.

  15. Most egy dolgot nem értek. Elvileg ez sokkal jobb mód a függetlenítésre és mindig működik, lehet azonnal firmware-t is frissíteni, stb. akkor mi a gond??

    Mower: te is egy gerinctelen ember vagy… miért kell a másikat átbaszni?

  16. bocs skacok az offért de kicsit le maradtam mert ki költöztem Londoban!!!
    Valki tud nekem egy jelentést adni arról hogy hol ál a 3.1 es frissités hogy függetleníteni tudjak?

    Előre is köszi!!!

  17. @Mower: képzeld egyszer magad annak a helyébe, aki hónapokig kuporgat a telóra, majd aztán átb.ssza saját magát azzal a telóval, amit te adtál el így neki. te mit szólnál, ha mindez veled történt volna meg? ja bocs…

    @pyro: látod, hogy mégsem megy. ugyanis ezeknek a kis turbo-miegymásSIM-eknek is van saját kis firmware-jük, és ha azt nem frissíted időnként, akkor ugyanúgy nem megy. mellesleg ez sokkal több hibával működik, mint az ultrasn0w.

  18. szerintem nemis ezzel a megoldassal van a baj,hanem magaval a turbo simmel! 1 frissiteni hazilag lehetetlen! 2 egy esetleges mas updatekor inkabb csak blokkol mint kikapcsolna.tehat ha lenne hozza belso szoft,akkor abban kilehetne kapcsolni,hogy ne kavarjon be.egyepkent tenyleg problemas ez a turbo sim.

  19. Mower ! en nem bantani akarlak,de az olyanok miatt vesztettem el a bizalmam mint te! ha bemegyek egy mobilos boltba akkor majdhogynem darabokra szedem a telot,a hasonlo disznosagok elkerülese vegett! ha valami meg nem franko vele,akkor azt oda is mondom az eladonak! az ugyis visszajut hozzad,hiszen adasveteli van a telorol,amiben benne a neved az adataid meg minden. most kerdem en?? megeri??

  20. @Mower:
    Mekkora szarrágó fos vagy! És még büszke is vagy rá! Grat!

    Ez a megoldás meg nem biztos, hogy itthon készült, sőt biztos vagyok benne, hogy nem. Én ebay-en nézegetem őket és szinte mindnél azt írják, hogy factory unlocked. Na persze… Nagy része tuti ilyen.

  21. @Mower: Én inkább nem szidnálak, meg ilyenek, de viszont azt kívánom, hogy hasonló módon téged is valaki vágjon át nagyon csúnyán!

    Én is kéz alól vettem a telefont Szegeden, de remélem nem vágott át a srác, mondjuk tuti nem, mert T függő, és vatta új volt 😀

  22. @Mower:
    Te gané!

  23. 10. hozzászólás, csakhogy ne kelljen magamat ismételni. Nem vágjátok?

    Nem MOWER a gond. Azért tudta eladni, mert majd lesz valaki, aki megveszi. Hát nem értitek?

    100%, hogy hozzám nem fog Mower telefonja kerülni.

    Sztar1 elvesztetted a bizalmad a mobilboltokban? 🙂 Ébresztő!!! Nagy baj az is, hogy most vesztetted el. Bezzeg jo volt nyomi kisgyerekként az üzleti szintű Nokia 6210-es? Szerintetek az nem volt gány? Miert kellett 10 évvel ezelőtt egy középiskolásnak 6210-es? Azért mert jómagyar, mindenből nagyobbat vesz, mint amire szüksége van. Miért kell iPhone olyannak aki kuporgat rá?

    Vásároljatok normalisan, legyetek normális fogyasztói társadalom. Meglátjátok Mower nem fogja tudni eladni a telefonját.

  24. Sziasztok. Bocsi az off-ért: Szükségem lenne iphone-ra, egy olyan programra, amellyel rendeléseket lehet felvenni és azt egyből továbbítani lehet, akár sms, akár e-mail segítségével egy szerverre, vagy rögtön a központi számítógépre. Esetleg valaki tudd vmilyen programot erre, vagy alternatív megoldást? Táblázatosnak kell lennie, ez fontos. Köszönöm és bocsi az offért.

  25. Mower ha nálam halna be a telo egy következő fw felrakásakor, biztos lenyomnám dobozostól a torkodon:-)

  26. Ez tényleg “szép”, engem csak az érdekelne még, hogy milyen úton jutott hozzá, (kitől, hol)? Már ha nem túl intim a kérdés.

  27. Ja és jó lenne az is, ha raktárat is tudna kezelni.. de ez csak már szárnyalás és bónusz 🙂

  28. Hat ez nem semmi, ezert nem komalom a vetarat meg tarsait, ki tudja milyen szemetbe futsz bele…Gari nelkul amugy se vennek ilyen kaliberu telot.

    Mas:
    Garancia…bevittem a telomat, mert repedt a hatlap…kaptam egy teljesen ujat, annak meg most kontaktos a kijelzoje(neha ugral a kep). Mi ebbol a tanulsag? Meg akkor is lehet valami gubanc ha bontatlan dobozban erkezik hozzad, szal garancia forever…

  29. a képen a redvás köröm, az a durva!

  30. @ondeorn: GRAT 😀

  31. @szabomm: nekem azert van pl iPhone mert megtehetem.nem nagyzaskent,de külföldön jobban elek mint magyarban elnek! valakinek küldtem kartyat is haza.azt hiszem Jadeye volt. a Mobil boltokban meg mar regen nem bizom! anno kezdökent sikeresen becsaptak egy parszor,de kitanultam a mobilozas csinnyat binnyat.nalam a trükkjeik nem jönnek be,már!

  32. @sztar1: magyarban? nem magyarországon? lusta vagy gépelni?

  33. Tanulság: ezért kell mindent biztos forrástol venni(jelen esetben T) a garancia engem is 2szer kihuzott a szarbol, uj telot kaptam en is. Ezt mobilboltban csak várhatod. Off: ma voltama Saturnban(mammut) és hatul a laptop részlegnél egymás hegyén, hátán állnak a dobozos macbokok, imacek:-) egy Pillantást érdemes rá venni h arra jártok;-)

  34. @szabomm: már bocs, de milyen alapon ítéled meg te azt, hogy másnak szüksége van-e iPhone-ra? fáj neked, ha valaki összekuporgatja rá, mert nem sz.rja a pénzt, mint X vagy Y? az is biztos, hogy aki úgy gyűjtögeti rá össze szépenlassan, az sokkalta jobban meg is fogja azt a telefont becsülni, mint aki “áhh, na jó, veszek egy ájfónt, mert divat, és mert megtehetem” alapon veszi meg.

    sajnálatos, hogy vannak, akik direkt átb.sszák a másikat, mert megtehetik, és az meg szomorú, amikor valakivel a tudta nélkül csesznek így ki. mert a boltos majd gyári függetlenként adja tovább. te meg megveszed, mert azt hiszed, hogy oké. aztán kopp. (a boltok megbízhatóságába ne menjünk bele)

    de az teljesen mindegy, miért kell neki iPhone. a lényeg, hogy amit mower csinált az egy utolsó patkány húzás volt, főleg, hogy ő meg még büszke is rá. na ez a nem mindegy. az meg még szomorúbb, hogy vannak, akik még szinte helyeslik is az egészet. hol van itt a fair play?

  35. @szabomm: Ja. Ha félholtra verik valamelyik rokonod/barátod a telefonjáért, akkor ő a hülye, miért nem boxol gyerekkorától?
    Használt cuccok mindig kockázatosabbak, de nem ugyanakkora rizikó németországban/svájcban autót venni, mint itt, ezen kéne változtatni és nem az a megoldás, hogy mindenki vegyen újat. Kinek adnám el a telóm jövőre akkor?

  36. Érdekes, eltünt a hozzászólásom. A modmyi-on egy gyerek Dubai-ban vett egy “független” telefont, hazament Vodával használta fél órát és felfrissitette 3.1-re. A többi világos,nem?

  37. anyám. tetszik xD megnéztem volna élőben én is mert láttam már iphone-t párat belülről de ez mindent visz. vot már vízköves meg szimplán koszos is de kábeles 😀 remélem sikerül megoldani és ha sikerül szeetnék érdelődni a megoldásról, nehogy hozzám is eljusson egy ilyen csoda. http://www.iphonehelp.fw.hu

  38. az erdekes az hogy annyi esze volt! siman raengedte az iTunest.felelötlen volt.azert papirnehezeknek jo lesz

  39. Sziasztok!
    Valaki légyszi karikázza be a képen az árulkodó részletet, és linkelje vissza!
    Mostanában tervezek egy ilyen csodát venni, és nem árt ha megtudom állapítani a helyszínen, szétkapás nélkül, hogy buherált-e a cucc.

    Köszi

  40. @ondeorn: WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ akkor nem csak nekem akadt meg rajta a szemem XD

  41. @ondeorn: nem lusta, sztem cigány

  42. @Siriuspapa:

    Naaaaaa, még egy kicsi, és zsidózás is lesz !!!

    EZ A BLOG IDÁIG NEM ERRŐL SZÓLT !!!

    Kérlek benneteket, hogy a jövőben se, ha lehet !

    THX

  43. @pphone: ja, oké XD honnan tudod, eddig mirol szolt, mikor most látom a nevedet itt eloszor 😀

  44. @Siriuspapa: én nem most látom 😀

  45. De amúgy nagyon komoly ez a képen szereplő szifon.Én épp ma vettem használtan egy 3G-t, de eldobálta a hálózatot, és a srácok nagyon segitőkészen alaplapot cseréltek, ami egyébként megint nem jó xD de megoldják.

  46. @telegdyd:

    Köszi 🙂

  47. Azt a sufni tuningot! Nem semmi így szétcseszni egy telcsit a függetlenítés miatt. Mennyivel lehet drágábban eladni így? Szerintem nem éri meg a kockázatot hogy elqrod a telót. Nem akarok senkit sem bántani de nem lehet hogy FAKE? 🙂

  48. Meg jo hogy nem egy nokia volt beleforrasztva baszki

  49. @Kyle: Valószínű nem tegnap kezdték a szakmát 🙂

    @Vjoe: Vagy egy egész Dev-Team 😀

  50. @Vjoe: akkor az egy 5510-es lenne, nem iphone. 😀 img503.imageshack. us/img503/6127/07292008252hm0.jpg

  51. Valaki meg tudná mondani, vagy linkelni vmit, hogy lehet szétszedni az iphonet? Tudom hogy nem ajánlatos, csak kíváncsi vagyok..:)

  52. @laserze: youtube keress rá hogy lcd csere, van 5 részes vidó, de itt írta valaki a tapadó korongot, hát ha szét szedném sim-tartó ki, két csavar ki, és rátenném a teló kocsitartóját, és annak a tapadókorongjával fordítanám ki, de okosan mer pici a szalagkábel a tetején… szóva előtte nézz videót…

    amúgy nagyon komoly munka ez a teló, mégha szopatás is, nem ma kezdte aki megcsinálta az tuti…

    Mower kollégát meg remélem megkeresi a mobilboltos, általában nem kell őket félteni, és nem az okos módon szerzi vissza a pénzét…

  53. @laserze: írtam vaze de moderálnak:) hogy okos legyek:)

  54. @laserze: Egyébként a google is tud ilyeneket, pl az első: dev.kreative-labs.com/devblog/2008/04/06/iphone-szetszedese-javitasa/

  55. @ondeorn: Neked meg muszály mindenbe belekötnöd?Nevetséges vagy!Értelmes kommentet nem láttam tőled, csak a kötözködést!

  56. 1: nem fake.
    2: nem az én kezem van a képen, én csináltam a képet. nem cigány. sztem fölös ez a téma
    3: a telefont szülők t-mobilenál dolgozó ismerősétől vették, a srác konkrétan odáig azthittem, hogy t-mobilos a telefonja
    4: naná, hogy ráengedte az iTunest, mivel a 3.0.1 addigra már függetleníthető volt, erre meg alapból nem gondolt. de igazatok van ezentúl mindenki szedje szét a telefonját mielőtt frissít, hátha ! (jézus)
    5: mi is kocsis napfény védő tapadókoronggal szedtük szét, pontosan.

  57. Igy van thingol! Bárki járhat igy, szerencsétlen helyzet, de van ilyen. Remélem tudtok vmit kezdeni vele. Várjuk a fejleményeket:-)

  58. T-mobilnál dolgozik aki eladta? Aztaqrva, van bőr a képén.

  59. @Jadeye: kérlek segíts nekem mert nem sok időm van nézegetni a netet és nem tudok mindent át nézni! Kérlek összegezd nekem hogy a 3.1 est fel tudom e rakni a t-mobilos függő telefonomra amit akarok függetleníteni!

    Megértésed köszönöm! 🙂

  60. @nico01: kisbarátom neked nem időd nincs, hanem simán lusta vagy mint a …. bepötyögöd szifon keresőbe hogy 3,1, elolvasod a cikket, azt keresel egy custom firmwear-t kb. az első 50 hozzászólásba találsz…

  61. Durva. Amúgy szerintem a telefon azért nem talál hálózatot, mert le lett tiltva. Valószínűleg a T-nél lett megvéve előfizetéssel ócsóé aztán beleforrasztgatták a turbósimet és jópénzért elpasszolták. Az előfizetést nem fizette senki a T pedig letiltotta a telefon IMEI alapján. Ezek után semmilyen hálózatban nem lehet használni akármilyen megahiperSnow is van rajta sajnos.
    Úgy tudom erre az egyetlen megoldás, hogy alaplapcsere, vagy belenyugszol, hogy az iPhone-odból iPod Touch lett.

  62. frissítés előtt ment t-mobileos kártyával. tehát a telefont használta sokáig a tag, csak ugye 3.0-ra rábeszéltem, hogy mekkora zsírság, aztán ez lett belőle.

  63. @jocky: hozzád meg ki szólt? muszáj pontos J.

  64. Enje pphone ne zsidózzunk mert arra harapok 😀

  65. #39 re valaki?

  66. @Sfx: ha jól selytem, bár nem láccik annyira, simán kivették a sim tartó pöcköt, és ahogy belenézel a telefonba láccik a cucc…

  67. sziasztok!
    sürgősen kellene valaki segítsége!!

    tegnap restoreoltam telót, aztán JB , démonok minden ien. majd egyszer csak amikor az appstoreban voltam megállt az egész teló, resiztem alma jel és utána csak fekete képernyő, nem ír ki semmit, iTunes sem látja ha bevan dugva, egyedül azt csinálja h kb 6 percenként resizi magát, de ugyanugy K.O.

    mit tegyek?

  68. 1 nem hivatalos iphone szerviz nekem is jól jönne! ha valaki tud kérem írjon 1 címet! 1 éve szar a Iphone 2G-m Pover gombja, ki kéne cserélni… már 1x elvittem 1 csávóhoz aki megcsinálta de szarul 3napig volt jó, aztán ugyanúgy beesett… Szóval nagyon örülnék 1 szerviznek ahol megtudnák rendesen csinálni!

  69. Ehh, emberek, a Mower ügyhöz: NE ETESD A TROLLT!!!!
    Jót röhög rajtatok biztos.

  70. @ondeorn: Igazad van!Azt elírtam!Amúgy mondatot nagy betűvel kezdünk!De te a kötözködésen kívül írtál már erre az oldalra valami építő jellegű kommentet is?Ha igen, akkor azt linkeld be légyszíves, mert kíváncsi vagyok rá!Köszönöm! 🙂
    Üdv: Jocky

  71. @pyro: Nekem kellet az a kb plusz 20ezer


Add a Comment