fbpx Skip to content

…kérdezhetik sokan, miután sikeresen készítettek Pwnage Tool-al egy custom ipsw-t / letöltöttek egyet, és jailbreakelték a 3G/EDGE/iTouch 1G-jük.

(egyébként nem rossz ez a 3.1, a 3.0 is elég stabil volt, de ez most még gyorsabb-stabilabb)

Természetesen adminék már csinálják a javítást, de addig is, annak aki azonnal szeretné, és nem riad vissza egy copy-paste-től:

Ejnye-bejnye Apple…

Az egy dolog, hogy mostantól nem tudunk “házi” ipcc csomagokat összerakni olyan simán (a repoba felrakott logo/carrier fix-nek is ez a problémája), mert az Apple mostantól aláírja őket, hogy megakadályozza az illetéktelen tetheringet – bár a Dev-Team már ígért fixet erre, a Pwnage Tool következő verziójában, ami támogatja majd a 3GS-t is -, de hogy még a “rendesen” aktivált JB-elt 3G-ről is eltűnik a Carrier logo…

Szerencsére, van mindenre megoldás – és itt nem a csináld meg a MakeItMine-al, ‘oszt jóvan kezdetű tanácsokra gondolok , ne temessük a T-Mobile logót!

IMG_0001

Hát a megoldás annyira banális, hogy az már fáj – bár ugye a lentebb leírt módszer csak “tüneti” kezelés, de tökéletesen működik.

Ha beteszünk egy null-bejegyzést a carrier-plistekbe, azonnal lesz logónk:

Tehát: ha T-Mobilosak vagyunk, és azzal is használjuk a mobilt, akkor menjünk a /System/Library/Carrier Bundles/TMobile_hu.bundle könyvtárba, T-Pottal F4 a carrier.plist-re, és a következő részt keressük meg, majd innen szúrjuk be – természetesen Pannon-Voda stb esetén a megfelelő Pannon_hu.bundle és Vodafone_hu.bundle könyvtárakba menjünk – és a megfelelő kép és Carrier neveket használjuk: ( a sorszámok a könnyebb követhetőséget szolgálják)

  1. <array>
  2. <dict>
  3. <key>AllowPrefixMatching</key>
  4. <true/>
  5. <key>CarrierName</key>
  6. <string>T-Mobile HU</string>
  7. <key>DefaultImage</key>
  8. <string>Default_CARRIER_T-Mobile HU.png</string>
  9. <key>FullScreenOpaqueImage</key>

10.  <string>FSO_CARRIER_T-Mobile HU.png</string>

11.  </dict>

12.  <dict>

13.  <key>AllowPrefixMatching</key>

14.  <true/>

15.  <key>CarrierName</key>

16.  <string>T-Mobile H</string>

17.  <key>DefaultImage</key>

18.  <string>Default_CARRIER_T-Mobile HU.png</string>

19.  <key>FullScreenOpaqueImage</key>

20.  <string>FSO_CARRIER_T-Mobile HU.png</string>

21.  </dict>

<—– ERRE A HELYRE KELLENE BESZÚRNI AZ ALÁBBI SZÖVEGET

23.  </array>

SZÓVAL, A LENTEBBI RÉSZT AZ EREDETI FILE-BAN A </dict> </array> BEJEGYZÉSEK KÖZÉ KELL BESZÚRNI

<dict>

<key>AllowPrefixMatching</key>

<true/>

<key>CarrierName</key>

<string></string>

<key>DefaultImage</key> <string>Default_CARRIER_T-Mobile HU.png</string>

<key>FullScreenOpaqueImage</key> <string>FSO_CARRIER_T-Mobile HU.png</string>

</dict>

Egy mentés és a mobilon respring után, azt vesszük észre, hogy van logónk.

Csodás, nem?

🙂

A szemrehányások megelőzése érdekében: tuning-ot megcsinálom lassan mostmár – 3.1-ben kb. 5-6 új daemon van, és ki kellene még deríteni, mire valók-, sajnos sok dolgom volt eddig, de újra van egy kis időm…

Olvasd el a hozzászólásokat is

37 Comments

  1. köszönjük!! mondjuk én nem próbáltam, és nem is fogom, nekem jó a makeitmine 🙂 mert ugysem a pannon feliratot akarom nézni 🙂

  2. Most már egy dolgot nem értek. Gyárilag független az iphone-om, de tethering/logo fix nélkül ha pannonos kártyát rakok bele, kitöltetlen marad a net mms beállítás (nem az, nem nagy kunszt beírni, de azért mégis kényelmesebb ha kitöltődik magától). Szóval felraktam a logo fixet, így már lehet cserélgetni a kártyákat, mindig van net és megy az mms is.
    Viszont eltűnt a tethering… Most jól értem, hogy ha én leszedem a logo fixet, bár mindig kézzel kell töltenem a fenti beállításokat, visszakapom a tethering menüt? Elvégre én nem jogosulatlan tethering felhasználó lennék…

  3. köszi működik 😀

  4. bzolkaa: ez egészen addig jó megoldás, amíg ki nem jön a javított JB, hiszen az egészet a JB okozza. amiatt nem kapja meg a telefon a carrier nevét, és amiatt nem tudja odatenni sem a szöveget sem a logót. így ha kiszeded a carrier nevét, tehát az ürességet kell figyelje, egyértelmű, hogy oda fogja tenni a logót.

    azonban ha kijön a javított JB, erre a patch-re már nem lesz szükség, hiszen a telefon tudni fogja a carrier nevét. elvileg ez akkor nem okozhat majd problémát, hiszen egy plusz prefixmatching tételt adtunk hozzá, de lehet, hogy belekavar.

    szóval a fix jó amúgy, de asszem én inkább megvárom a redsn0w-t, addigra talán a 3.1 kinövi a JB-es betegségeit, vagy kijön egy 3.2 vagy valami 🙂

  5. Nagyon köszönjük. Ha a 3.1-en is olyan démonirtást és finomhangolást csinálsz mint 3.0-án szerintem sokan az egekbe emelnek. (köztük én is) Amit eddig leirtál tökéletessen müködik. Csak igy tovább:-)

  6. Még nincs 3.1-m, de már ilyen hírek vannak…KÉNE MÁR A WIN-ES randomsn0w !!!!!!! elég nekem a jailbreak, van itt ám bootloader baba:$ 2G powa:D

  7. Off:
    “3.1 jailbreak unlock – by bzolkaa” ez a cikk cime alatt van, de hol a cikk?

  8. Dejó lett volna ha ez egy picit korábban jön xD Azért köszi szépen :PP Jónak tűnik
    //Off
    Jelenleg hivatalos 3.1 van a 3G-m re rakva. Útmutatásra és életcélra lenne szükségem hogy sikeresen felrakjak egy 3.1 jailbreakelt custom firmware-t.

  9. *T-s a telefon T vel használom függetlenítés tárgytalan*

  10. @miv: Elvileg igen, bár nem próbáltam.
    @Jadeye: köszi az infókat – persze a probléma csak akkor jelentkezik, ha marad a 3.0 baseband-je. Majd csak készen lesznek a javított pwnage toolal a fiúk. 🙂 3.2 ? Lassan az Apple mindig ki kell, hogy adjon valami miatt egy javítást 🙂

  11. Hali kissé lemaradtam. Lehet jb-elni a 3.1 windows alatt?

  12. még nem

  13. @bzolkaa: Nem, a tethering menü sajnos már örökre a múlté. :S

  14. @miv: piccs… 🙁 kár. De azért nem örökre, gondolom még két-három nap és elkészülnek MuscleNerd-ék a fixekkel. Ne aggódj, mindenre van megoldás 🙂

  15. “a Pwnage Tool következő verziójában, ami támogatja majd a 3GS-t is”

    de mikor?

  16. @Xedamen: Ki vagyok én, MuscleNerd? 🙂 Nem tudom mikor, én két-három napra tippelnék.

  17. @bzolkaa: Neeem aggódok én semmin. Majd készen lesz, de tul.képpen a napokban már azon rágódtam, hogy ha sikerülne végre egy normális navigációs találni, akkor azt is megvenném, és akkor nekem már nem is nagyon lenne szükséges a JB sem.
    Lehet, hogy ha nagyon lassan készül el a tethering fix, akkor én visszateszem a gyári 3.1-et…

  18. Inkább spammelnék vagy tudomén h valaki esetleg észrevegye a kérdésemet? ^^ Vagy túl szépen kértem .. Nemértem

  19. @DaaN shift redtore custom fw-rel. Szia

  20. holnap, azaz ma akartam neki állni kiírtani a felesleges plist-eket de ha lesz csomag akkor azt asszem megvárom:) előre is köszi…

  21. @Siriuspapa: Nyah azert enyire sötet nem vagyok ^^ Ezért nem irtam volna ide .. 🙂 1604 hiba másik módszerrel 1600 hiba harmadik módszerrel 1015 hiba ^^ ezért kértem segítséget 🙂 Egyik hibát se tudtam kijavítani egyik interneten talált módszerrel se.

  22. Nem dicsekvés, de nekem eddig is volt logom (pannon) 3.1-nél. Hivatalos T-mobilos 3G JB.

  23. @Böszi: szia!akkor most lehet a 3g 3.1 windows alatt jb-kelni?ha igen leirnád hogyan.köszi…üdv

  24. @retro27: egyenlőre nem lehet

  25. Reggelt! Korábban volt leírás, hogyan kell kibontani majd kicserélni a Lockscreenen egy képet, hogy átlátszó legyen az óra és a csúszka mögött. Én kicseréltem a Best clear lockscreenben találhatóval, de nem történt semmi. Ötlet?

  26. @Ace: Hát mert nem jó a kép, úgy kell csinálni, és azzal, amit én írtam. Ha a kép pixelszámra nem egyezik meg az eredeti Apple-essel, akkor nem fog történni semmi.

  27. @Böszi: A probléma akkor jelentkezik, ha maradt a régi baseband, bár én is láttam néhány embert, akinek elvileg régi baseband-je van, és mégis volt logo. Szerencsés vagy 🙂

  28. @Bzoolka: ok, akkor megpróbálom mással. 😉

  29. @bzolkaa: Hát feladom…feltennéd valahova a UILCDBackground.png-t amit te használsz? Mert nekem nem lesz átlátszó, csak fehér, pedig transparent elvileg. Köszi előre is! (A slider már átlátszó, azzal nem volt gond.)

  30. @retro27: Egyenlőre csak MAC-en lehet, de ezt sok helyen írták már. A windowsosok azt tudják használni, amit a MAC-esek csinálnak nekik.
    @bzolkaa: jó tudni hogy szerencsés vagyok:)

  31. gyári független 3G 3.1: alapból van a normál logo, fix felrakás után kb 5 másodpercig mutatja a custom pannon logot, majd visszavált az eredetire..

  32. konkrétabban az történik, hogy pin kód beütés után kirakja a logót, majd mikor talál hálózatot, visszarakja az alap logót (nem grafikus, vagy hogy nevezzem)

  33. Nekem nem sikerült a manuális módszer. Nem küldené el nekem valaki a T-Mobilos carrier.plist?

    Előre is köszönöm.

  34. @iSultanGS:
    felo h nem kapsz valaszt szeptember 18-i cikkbem… en is csak azert jottem ide mert jobb oldalt fent a top 10ben lattam h ide irtal, de onnan hamar lemegy a neved… ja en nem tudok seginteni csak ezzel h nem bizti h ide vissza fognak jonni, de tisztellek h ide irtad es nem mashova! 🙂 azert szerintem probald meg ujabbakban is! 🙂

  35. @zoltan: Én használom a keresőt, és nem off-olok. 🙂

  36. hello tudna valaki segiteni hogy hogyan is kell a logot behozni ?
    mert nekem ez magas alapbol hogy jutok be a telefon könyvtár szerkezetébe ? lécci help!!??? 🙁 [email protected]


Add a Comment