fbpx Skip to content

Asphalt 5

Mark Hickey az Apple 2009-es WWDC-jén mutatta be az Asphalt5-öt, egy játékot, amiben 12 különböző helyszínen 27 licencelt autó és motor áll rendelkezésünkre. Az autóba szerelhető rádióval, akár saját zenéinket is hallgathatjuk versenyzés közben. Kérdés, hogyan fog szerepelni a többi versenyzős játék között, gondolok ilyenkor pl. a Need For Speed-re, vagy a Real Racing-re…

43617.png

A játék egy „mozgalmas” kis bevágással kezdődik, ahol természetesen egy kihívó öltözetű nőcike egy Audi A8-assal az oldalán fogad. Elmondja a hasznos infókat (pl. „el tudod viselni a hőt a versenypályán?”)… A Gameloft játékainak általában jók az intro-i, most nem tudom mi ment itt rosszul…

Na jó, hagyjuk.. Amint az a képekből látszik ,ez egy gyönyörű játék. Az autók tényleg felismerhetőek,a motorokról nem tudok nyilatkozni, mert nem ismerem a motorokat. Ez a játék alapjábavéve egy jó kis játék, bár szerintem egyértelműen a Burnout játékok inspirálták: ilyenre példa mondjuk a lassított felvételes ütközések, a rivális játékosok kiütése a pályáról, és még sok minden apró dolog, ami közös jele a játékoknak.

2

Az accelerometer-el irányítjuk a kormányzást, a gyorsulás automatikus, és van két gomb a fékezésre és a nitró beindítására. A versenyzős játékok általában jól működnek ezekkel az irányítási beállításokkal, az Asphalt nem különb ezektől. Tök jól végig tudtam menni a pályán, nitrózni minden lehetséges alkalomkor, miközben a többi kocsit simán kinyomtam a pályáról J Amúgy a játéknak megvan a maga feeling-je, nagyon jól érzékelteti a sebességet, és végre a zene alatta is pont passzol hozzá.

A grafikáról annyit, hogy ennek az eldöntését inkább rátok bíznám. Szerintem mindegyik játéknak jó a grafikája a maga stílusához illően… A Real Racing, a Need for Speed: mindegyik jól néz ki a maga stílusában.

3

Az Asphalt 5 hamarosan itt lesz, és hála a 3.0-nak bluetooth-on és wifi-n is multiplayer-ezhetünk. Ja és persze nem olyan könnyű a dolgunk,  a képeken látható pályákért és kocsikért meg kell majd dolgoznunk.

üdv: Brúnó 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. gyorsan készüljön el és akkor az egyik hétvégén átviszem

  2. Jóféle 😀

  3. Én láttam a WWDC-n, szerintem egy borzalmas nagy szar. Ez nem autóverseny. Gyorsulás az ott nem volt, volt az áll, és volt a megy fullon, semmi átmenet, a full sebesség mintha valami gyorsított felvétel lett volna, ütközés borzalmas, csak félig ment fel az ugratóra, mégis a mintha a teljes autó felment volna rá, nem dőlt el, meg mi annak az értelme, hogy egyfolytába nitrózól? A másik amit nagyon szeretnek egyes játékkészítők, hogy nitrókor megremeg a kamera. Jóvan, remegjen, de ne úgy, mintha valami 10-es erősségű földrengés lenne. Szerintem a legnormálisabb nitróeffect az az, hogy a kamera hátrébb megy, és a Field of View-t nagyobbra teszik, pont mint a FlatOut-ban. Meg amit nem értek a Gameloft-ban, hogy ők csak a lineáris animációt ismerik? Miért nem képesek a kameramozgást simított animációval csinálni, vagy úgy bármit? Ilyen nehéz? ÉN MEGCSINÁLTAM időalapos simított animációt. Egyszerű szinuszgörbe felhasználásával.

  4. Brúnó O_O, OMG
    bluetooth multi? Király =]

  5. Az a baj, hogy kétfajta játékgyártó cég van. Első aki csak a pénzre hajt, másik aki JÁTÉKOT készít, és a pénz, az már csak egy mellékterméke. Az elsőhöz tartozik a Gameloft, az EA… , a másodikhoz a Blizzard, régi EA, a régi Acclaim (Re-Volt) … . Onnan lehet megismerni a jó játékot, hogy nem agyonreklámozzák, hanem egyfajta ingyen reklám, hogy megveszed, és azta, ez rohadt jó, és elmeséled barátaidnak. (Mindez magánvélemény persze, valakinek lehet pont az ellenkezője tetszik)

  6. az Asphalt 4 elég jó volt eljátszogattam vele! majd meglássuk ez mennyit fejlődött! 🙂

  7. Hát az előző aszfalt nem volt egy nagy élmény, ettől se várok sokat…. Csakis a bluetoooth-multi miatt fogom leszedni, jól jön majd az órák alatt. 😀

  8. @Fleshman: Most meg mi van ? Már a nevem is baj?

  9. Az ott egy Zöld Audi Q7?? Az elég jó volna, 🙂

  10. off: Mi lett a backgrounderrel? 2.2.1-nél volt benne olyan funkció, hogy alt-tab-os lista följött és ott lehett bezárni meg átlépkedni a springboardra, igaz még csak béta volt. Valaki nem tud róla valamit?

  11. @4m@15: Zöld Audi Q5, szerintem 🙂

  12. Helló bocs de nem ide tartozik de nem tudok emailt küldeni segítene valaki? EK

  13. Off:

    Tud valaki segíteni, hogy a slider icon hol található (szeretném lecserélni).

    Előre is köszi!

    On.

  14. Bocs de az egy R8

  15. @kopasz: Balra előtte…

  16. Valaki akinek meg van a telojón vagy akárhol a sygic magyar ipa, amit az oldalról le lehetett szedni, az légyszíves küldje már el valahogy, mert az oldalon levő link már nem él. Itt a mail cimem, ha tul nagy es nem lehet mellékelni, akkor egy rapidshare vagy megaupload linket, ahonnan le tudnám esetleg tölteni.
    Köszi szépen előre is
    Üdv!

  17. Fejo az egy repülő csésze aj nem látod pedig tisztán látszik

  18. @hero:
    3.0+ ra még csinaljak, elölröl kellett kezdeniük a fejlesztést.. tudtommal

  19. nekem igazából rally játék kéne, főleg egy colin mcrae rally iphone nyerné el a tetszésemet 😀

  20. megjelent… 🙂 wiiii alig várom, appcake-en még nem működik a link, de már majdnem 800-xor töltötték le XD


Add a Comment