fbpx Skip to content

IMG_0001IMG_0002

Hát, az egyéni kinézetnek ára van, lássuk, mennyit kóstál…

Kissé mesélősre sikeredett a cikk, eltérve sokszor az eredeti témától, elnézést, ilyen a hangulatom 🙂 – a magyarázatokat szükségesnek gondolom,  remélem érthetőek, talán így sok “tévhit” eloszlik a MobileSubstrate kiterjesztések és a Winterboard működésével kapcsolatban…

Kis elmélet…

Először is, saurik, vagy Jay Freeman a Dev-Team után egymaga a legtöbbet tette az iphone Jailbreak és a közösség érdekében – szóval nem csoda, hogy ezt a munkát megkérdőjelezni nem nagyon szokták – vagy csak ritkán.

Hát, most egy ilyen érába érkeztünk, és nem más, mint maga BigBoss bácsi kezdett hozzá egy félkarú WinterBoard-imitátor megírásához. Ez ugye a BossPaper. Félkarú, mert funkciók tekintetében a WinterBoard által nyújtott funkciókból “csak” annyit képes megtenni, hogy a SpringBoard hátterek váltogatását minimális memóriaigénnyel oldja meg, az akksit állítólag nem meríti, mint az eddigi, HTML-CSS-Javascript halálos triumvirátust használó, eléggé bonyolultra, nagyra sikeredett háttérkép-váltogató megoldások, témák.

Hogy mit kínál  a BossPaper: hát ezt több szemszögből lehetne megvizsgálni, először is, ami a legfontosabb, ObjectiveC-ben szépen megírva lettek megoldva az eddig Javascriptes-Html-es megoldások, amik lefordításához, alkalmazásához bizony a WinterBoardnak szó szerint időre és energiára volt szüksége… – az akksimerítés oka az, hogy a WinterBoard, ahhoz, hogy ne kelljen állandóan újrafordítani a Javascriptes kódokat, a memóriában tartotta a lefordított részeket, és ezek akkor is futottak, ha elindítottunk egy programot – tehát egyáltalán nem lett volna szükségünk arra, hogy a SpringBoardon a hátterek változzanak, vagy egyáltalán megjelenjenek az egyéni órák, dátumok, stb. Természetesen, a teló sleep módjában ez az akksimerítés nem jelent meg – legalábbis ha tényleg sleep, mert ha pl. fut az ipod, akkor ugye még egy csomó, számára szükséges process is fut – sleep módban tényleg csak a CommCenter fut folyamatosan, aminek oka azért eléggé érthető…

Amit BigBoss bácsi kínál: látványos effektek, hiperkönnyen változtatható, átlátható beállítások, és egy hatékony MobileSubstrate dynamic library, ami mindezt elvégzi nekünk. Nem futnak a háttéreffektek, csak akkor, ha tényleg a SpringBoardon vagyunk, bármilyen program elindítása után leáll ezek futása, és a memóriát sem foglalja a kiterjesztés.

Erre, az xsellize szerzett valami SetWallpaper nevű csomagot, és ezt rakta fel a repoba, sok kommentár nem volt a fórumokon se hozzá – lehet, hogy azóta már van, bár a kínai szövegek, és az angol hiánya számomra felveti, nem-e HunterX csinálta a csomagot régebben.

Mivel az egyik kommentben kérdezték, mégis mi a különbség, gondoltam, kipróbálom őket.


Meg kell, hogy mondjam, hogy alapvetően nem saurik tehet arról, hogy – és ezt sajnos hiába tagadja, és próbál minden ezzel kapcsolatos felvetést azonnal, lehetőleg csírájában elfojtani – a WinterBoard igenis, belassítja a rendszert.

Pedig még ilyeneket is írt:

“Can we stop the WinterBoard memory-usage witch hunt yet? ;( WinterBoard seriously does not use much RAM. Seriously.”

-ok, ez így is van, de itt nem a memória a lényeg, de erről később.

Hogy mi ennek az oka?

Ehhez még több elmélet kell…

A MobileSubstrate egy framework, a szónak abban az értelmében, hogy segítségével dinamikusan, a legtöbb esetben respring nélkül is képesek vagyunk új dylib-ek betöltésére. Ráadásul, a MobileSubstrate azt is biztosítja, hogy az általa betöltött kiterjesztések ne akadályozzák egyéb programok futását. Pl., anno, a Skype megjelenésekor, és mikor egy csomó Jailbreakelt emberke telóján nem futott a program, többen megijedtek, nem-e érzékeli a progi, hogy JB van a telón, és ezért nem fut. Pedig ennél sokkal prózaibb volt a magyarázat: nem futott, mert egy új “megoldást” használt a saját betöltésére, aminek a folyamatát sok dylib kiterjesztés megakadályozta, zavarta: név szerint az Intelliscreen és a MobileLog legtöbbször. Miután saurik átírta a MobileSubstrate-et, hogy a Skype-al ne “ütközzön”, azután külön-külön nem kellett módosítgatni az egyes dylibeket, mert minden kiterjesztés, ami ezután a MobileSubstrate-et használva töltődött be kompatibilissá vált a Skype-al – a legjobb talán az, hogy ha úgy képzeljük el, mintha a MobileSusbtrate gondos házfelügyelőként felügyelné az általa betöltött dylibeket, és ha valami olyan function call, eljárás kerül elő, ami a MobileSubstrate szerint “nem jó”, akkor ez nem fog végrehajtódni.

A probléma az volt, hogy az Intelliscreen és a MobileLog közvetlenül töltötte  be magát a SpringBoard-dal, beleírta magát a daemon plistjébe – ezzel persze az is együtt járt, hogy “szabadon tudott garázdálkodni” a rendszerben a kiterjesztés – persze, erre az Intelliscreenes srácok saját bevallása szerint is azért volt szükség, mert a kódjukban annyira sok volt a hiba, hogy rengetegszer lépett “safe módba” a MobileSubstrate -ehhez egyébként csak annyi kell, hogy egy adott kiterjesztés lefagyassza a SpringBoardot.

Gyorsan elterjedt, hogy semmi más teendőnk nincs, mint átírni a Springboard plistet, és a kérdéses, renitens kiterjesztéseket szépen átmozgatni a MobileSubstrate könyvtárába.

Sajnos, nem tudom miért, mert értelme a dolognak nem sok van – szóval az Intelliscreenesek úgy döntöttek, hogy a nagyrészt átaluk megcsinált új alkalmazásboltba, a RockYourPhone-ba költöztetik a népszerű app-et, és próbálnak más fejlesztőket is meggyőzni ugyanerről. Persze, így ugye szépen át kellett bogarászniuk a Dev-Team source kódját a pwnage-hez, azt átírni, ez lett a “saját” RockYourPhone-os asztali Pc-s alkalmazásba beépítve, hogy egy nem jailbreakelt telót is jailbreakelni tudjon a program – persze a licensz végén udvariasan megköszönik a Dev-Team munkáját -, sőt az elején nem is “elégedett meg” a program a Dev-Teames JB-el, mindenképp re-JB-re volt szükség – persze, már akkor is különösebb erőfeszítések nélkül ki lehetett bányászni a Windowsos progi könyvtárából a tar-fileokat, melyekben ott virított a Rock.app. Aztán ez változott, ma már “csak” a Rock.app kerül a telóra, ha az JB-elt, meg a RockExtensions – ami, láss csodát, saurik MobileSubstrate source-kódja, széjjelszabdalva, átcsomagolva kb. 4-5 dylibre. Állítólag hatékonyabb az erőforrás-felhasználása így… Hiszi a piszi. Főleg, hogy a már JB-elt telók szerintem 99%-án ott a MobileSubstrate, tehát emellé betöltetni a rendszerrel egy teljesen azonos funkciójú, csak éppen jóval rosszabb minőségű kódot – hááát… – nem értem őket… Van egy tök jól működő kód, amit egy nagyon-nagyon-nagyon okos programozó írt, többször javított, ingyen használható. De nem, majd ők megcsinálják, aha persze, azért nem tudtak támogatást adni egy csomó ideig a 3.0-hoz… De erről ennyit: a lényeg, hogy szépen megcsinált csomag formájában most már elérhető az Intelliscreen crackelve is, ha meg valaki megvette, akkor meg vegye a fáradságot, hogy kicsomagolja a letöltött debet – mert a Pc-s alkalmazásben van “Download only” opció, azaz, hogy a telóra ne telepítse a progit -, kimásolja azt a dylib-et, átteszi a telóra a MobileSubstrate-ba, meg az appet hozzá, az ál-rockapp mobile library-s könyvtárába bemásolja a licencfile-t a pcről, és hopp, használhatja is a progit a hülyeségeik nélkül – intellishared, rockextensions, usr/lib-es librockid.dylib-ek és hasonló, erőforrászabáló szörnyek nélkül.

Persze, az intelliscreen nem emiatt lassítja be a rendszert főként – tényleg sokat csiszoltak rajta a fiúk, hanem – ha már az előző hírben úgyis az információk küldözgetéséről volt szó – mert valami megmagyarázhatatlan okból majdnem az összes RockYourPhone-os alkalmazás egyfolytában loggolja a rendszerműveleteket, amit egyszerűen – már próbáltam – NEM lehet megakadályozni… Ha valakinek van fent Intelliscreen, esetleg IntelliDial – nekem az utóbbi – akkor belenézve a /private/var/tmp/ könyvárba láthatja, hogy miről beszélek – ott virít egy intelliScreen.log nevű file, amibe belenézve minden rendszerművelet, óramű pontossággal ott van… Hogy miért? Fogalmam sincs, az biztos, hogy ez az állandó, felesleges loggolás sokkal jobban lassítja a rendszert, zabálja az akksit, mint mondjuk az Intelliscreen kódjának sokszor szidott hibái, tökéletlensége.

Hú, kissé eltértem a témától. Szóval ez a MobileSubstrate nagyon szép, egyetlen baj van vele: a kód egy jórésze, a C headertől kezdve, csomó C++ kóddal van tele, ha belenéz az ember, mindenütt extern “C” void részekbe ütközik a szeme…

Ez persze önmagában nem baj, van, hogy amit ObjectiveC-ben egy kínszenvedés megoldani, az egy perc a régi öreg C++-ban, csakhogy bizonyos function call-ok nem “szabványosak” a substrate.h és a dylib kódjában. Hogyan is lehetnének azok, hiszen, az egy dolog, hogy van SDK, fejlesztői környezet, stb, na de miért kellene egy AppStore-os proginak elérnie, sőt módosítania a SpringBoard-ot, vagy még “durvábbat” mondok 🙂 – a dátum, keyboard, rendszerképek, rendszerhangok, stb. betöltéséért felelős UIKit framework-ot… Hát ezt azért már nem lehet hagyni. Igen, Apple nem is hagyta, egyszerűen nincs olyan hivatalos function call, amivel el lehetne érni minden részét a UIKitnek, esetleg módosítani azt.

Gyakorlatilag, ez az egyetlen oka annak – a kód mostmár olyannyira letisztult a MobileSubstrate és a Winterboard esetében is, hogy egy új verziónál a többi részben (tehát, ami nem a UIKit elérésével kapcsolatos) teljesen minimális változtatásokra van szükség -, hogy az újabb firmware verziók megjelenésekor – talán a legfeltűnőbb ez a 3.0-nál volt – nem működik a “proper” jailbreak megjelenéséig a WinterBoard, sőt a MobileSubstrate se tökéletesen. Ugyanis ehhez az kell, hogy a rendszerbe “utólag”, a jailbreak során betegyék a Dev-Teamesek a CoreFoundation, Foundation frameworkök, és a libgcc.dylib módosításával a megfelelő nlist() és MSHookFunction() call-ok kódját (egészen pontosan ezt a kettőt), hogy azok tudjanak futni a rendszerben.

Azaz, rövidre fogva, és összegezve a lényeget: a UIKit-hez való hozzáféréshez egy nem-Apple általi function call kell, mely persze azzal jár, hogy minden olyan kiterjesztés, ami ezen alapul – pl. a Winterboard, valamilyen formában – vagy memóriazabálás vagy lassulás – “zavarja” a rendszer normál működését.

MobileSubstrate – hová töltődik be a kiterjesztés?

A kiterjesztésekhez meg lehet adni egy plistet, melyben – ha belenézünk a /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries/ könytárba, láthatjuk, hogy az egyes dylibek neveivel megegyezően, plist file-ok vannak, melyekben általában csak annyi van, hogy egy Filter – Bundles kulcspár formájában meg lehet adni, hogy egészen pontosan mely programok kódjába töltse be a dylibet azok futásakor a MobileSubstrate. Ez egy rendkívül hasznos dolog – sőt, csaknem létfontosságú, ha pl. nincs elindítva a Safari, akkor a Safari Download Manager nem töltődik be a memóriába, csak ha a progi is elindul.

Bizonyos kiterjesztések, melyek megfelelő funkcióihoz rendszerszintű betöltődés kell – tehát az összes programhoz, a SpringBoardhoz, betöltve hagyja a dylibet a MobileSubstrate a memóriában, és így lehetővé teszi a kiterjesztés által nyújtott plussz funkcionalitás bárhonnani elérését – pl. Backgrounder  vagy biteSMS, nem tartozik ilyen plist. Ez jelenti azt a MobileSubstrate számára, hogy mivel nincs megszabva, mely programokhoz szabad betölteni a dylibet, így “mindenhová” be kell tölteni.

De mi ez a UIKit? Mivel egy framework-ről van szó, így ez is rendszerszintű, valamiféle grafikai managerként kell rá gondolni. Azaz: ha egy kiterjesztés ide töltődik be, akkor ugyan az egész rendszerből elérhető, viszont csak grafikai-megjelenítési funkciók elvégzésre lesz lehetősége.

Természetesen, azért, hogy az artwork file-okban lévő LockScreenes, óra mögötti hátteret, a rendszerhangokat, esetleg dátumformátumot módosítani tudjon a Winterboard, és hogy mindenhol, bármely alkalmazásban ki tudja cserélni a grafikai elemeket, ezért a WinterBoard ide töltődik be. Hasonlóan, a QuickScroll is. Persze minél komplexebb, minél nagyobb módosítások esetleges elvégzésére van felkészítve a dylib, annál nagyobb a főként lassulásban érezhető ára ennek. (a QuickScroll a fix megjelenítési elemeinek – tehát, hogy mindig ugyanazt tölti majd be  – köszönhetően elhanyagolható hatásokat okoz csak a sebességre.)

És akkor lássuk a “tesztet”

Ezek után nem csoda, ha nagyon sok iPhone-os lemondott a témák használatáról, mert – és ez tényleg nem vita kérdése – a Winterboard lelassítja a telefonját.

Szerencsére, mint már korábban is többször írtam, David Ashman fejlesztő átírta a Winterboard kódját, kiszedte belőle a UIKit-hez való hozzáférés miatt szükséges nlist() és MSHook call-okat, mellyel egy látszólagos – erről is később – memóriamegtakarítást, és érezhető sebességjavulást ért el. A dylib még most is elérhető – a project saurik kérésére teljesen leállt, linket már sokszor közöltem hozzá. Ezt WinterBoard Lite-nak nevezte el. Funkcióban nem sokat vesztett a kiterjesztés, nem hiszem,  – legalábbis nekem biztosan nem -hogy nélkülözhetetlen lenne a rendszerhangok módosítása – írjuk át kézzel, és kész, bár a SpringBoardos háttérkép elvesztése valóban fájdalmas lehet.

És ugye itt van a probléma lényege: tehát egészen eddig azért kellett leírnom a fentebbieket, hogy eljussunk oda, hogy a SpringBoardos háttér betöltése másképp nem megvalósítható, mindenképp a UIKithez kell hozzáférnie a kiterjesztésnek – bár BigBoss tud valamit, úgy tűnik… Tehát, a WinterBoard Lite az ikonokat, a többi alkalmazáshoz a képek megváltoztatását, badge-ek, lockscreenek, , dokk, statusbar, dock label hide, stb. dolgokat elvégzi, de ezt a fentebb említett néhányat nem. Hiszen épp ez a lényege: azzal, hogy nem fér hozzá a UIKithez, kvázi nem használ, nem töltet be nem-Apple function call-okat, nem lassítja a rendszert, nem használ sok memóriát, nincsenek lagek.

A kettő közötti különbség szembetűnő (mármint Winterboard és Winterboard lite), ha megnézzük az egyes programok elindulásának idejét (bár ugye ez a néhány tizedmásodperc egy 3GS-en nem nagyon látszik, azért 3G-n kicsit több a különbség), aminek oka ugyancsak az nlist() call. Ezzel gyakorlatilag a Winterboard rendszerszinten lassítja egy iciripicirit a programok elindulását, ami saurik szerint elhanyagolható, és talán igaza is van, de sajnos, ha több minden kiterjesztés van telepítve a Cydiából még a Winterboard mellé, akkor ez nem is annyira kicsivé válik.

Top

Hát igen, egy iphone tulajdonosnak erről a szerfelett változatos jelentésekkel rendelkező szó hallatán, illendő, ha a Cydiából telepíthető, Terminálból futtatható, a processek memória és CPU használatát figyelő apró progi is eszébe jut. SSH-ban, puttyal megnéztem, hogy egy respring után hogyan alakul az egyes kiterjesztések esetében a SpringBoard memóriabeli mérete, mennyit változik ez néhány program elindítása-kilépése után, és hogy legyen támadható pontja is a dolgoknak, a rendszer egészének reaktivitását, válaszkészségét is figyeltem, csak, hogy szubjektív benyomásaim is vezéreljenek…

Ugyanazt a háttérképet töltettem be az iphone springboardjába, 3G, 3.0.1. Kiterjesztésként elég sok mindent használok, ezek gyönyörűen megférnek egymás és a rendszer mellett, mindenféle probléma, vagy lassulás nélkül, de persze ennek az az ára, hogy – mivel nekem az egyes programok ikonjainak eredeti kinézete egyszerűen az elviselhetetlenség érzéséhez hasonló tudati folyamatokat indít be – Winterboard helyett Winterboard Lite van feltelepítve a telón. A mobil így, még egy non-jailbreak iphone-hoz képest is versenyképes, sőt, megkockáztatom, gyors volt, pedig: QuickSMS, QuickBirthday, biteSMS, QuickScroll, WinterBoard Lite, Backgrounder, Attachment Saver, Safari Download Manager, IntelliDial, SBSettings, Unrestrictor3G, és (gondolom, ez kis meglepetést okoz) a RipDev-es Kate általam szelektált, és a számomra felesleges részek kiírtása utáni változata futott a MobileSubstrate-ból, békés együttélésben. Boot után 50 Mb free rammal.

Na, ezek után lássuk, mit is láttam:

Sajnálom, de ide is kell magyarázat:

Aki olvasott néhány cikket már az iphoneOS működéséről, tudja, hogy a rendszer nagyon flexibilis, ha egy program több memóriát igényel, akkor addig próbálja a kernel “kiüríteni” a futó processek által ugyan a memória betöltött, de pillanatnyilag nem szükséges részeket, és így optimalizálni a memóriahasználatot, amíg ki nem képes kielégíteni a program által kért memóriamennyiséget. Ez azt jelenti, hogy az alábbiakban elmagyarázott értékek közül a legfontosabb az RPRVT, ugyanis ez az a méret, amelyet a rendszer végső esetben sem tudna felszabadítani a process bezárása nélkül, azonban fontos az RSIZE és VSIZE is, mert alapjában, a napi használat során mégis ezek a memóriamennyiségek vannak a process által használatban, és az, ha túl kevés a memória – ugyan a rendszer meg fog bírkózni a feladattal a fentebb leírt módon -, akkor ez – míg a felszabadítás, optimalizáció tart sebességcsökkenést, akadásokat, lageket, programkilépést eredményez.

a top legfontosabb értékei az RSIZE, VSIZE és RPRVT. Lássuk, melyik mit jelent: RPRVT: az alkalmazás vagy process által használt, lefoglalt, nem felszabadítható memóriaterület, mely szükséges a process futásához, ha “sérül”, akkor megszakad a futása a processnek. RSIZE: a rezidens memóriaterület, melyet az adott process az indulása után lefoglaltnak jelöl meg a rendszer számára, azonban, ha több memóriára van szüksége egy programnak, a rendszer képes a nem futó és nem szükséges kódrészek felszabadítására. VSIZE: a process RSIZE-a a háttértáron elfoglalt cache méretével együtt. Ez a cache nem egy konkrét file, nem úgy kell elképzelni, mint a Windowsnál, a rendszer dinamikusan írja az adatokat, állandóan változik, de egy adott pillanatban összesen ekkora a kód egésze.

1, Ezen alapkörnyezet, respring után, háttér nélkül:

RSIZE: 14 Mb, VSIZE: 80 Mb RPRVT: 5950 K, a programok gyorsan, késés nélkül indulnak, nem lassul be a rendszer egy Safari-Mail-iPod backgroundban futás miatt sem

2, WinterboardLite helyére visszatettem az “igazi” Winterboard legutóbbi verzióját, betöltetve vele a hátteret

RSIZE: 30 Mb, VSIZE:84 MB, RPRVT: 7596 K, a SpringBoard első ráérzésre is lassabb, nem annyira reaktív, mint volt, a progik – nem mértem, de – érezhetően lassabban indulnak, a fentebbi backgrounding 3-as megy, bár azért érezni, hogy sokminden fut egyszerre

3, WinterboardLite és plusszba hozzá az xsellize repoból elérhető SetWallpaper csomag:

még annyit, hogy a Cydiás csomagban csak egy dylib, és egy hozzá tartozó plist van, mindenféle beállítási magyarázatok nélkül. Két dolgot tud tenni a progi: megnézi a /private/var/mobile/Library könyvtárat, ugye alapból is itt van a LockScreen háttérképe, és ha talál egy SMSBackground vagy Wallpaper elnevezésű jpg képfile-t, akkor azokat betölti, az SMSBackground nyilván csak a gyári Messagesben jelenne meg, nálam ott se, a Wallpaper viszont korrekten megjelent, bár itt ugye cserélgetésről szó sincs. Egyébként, a Settingsben a Wallpaper menüpontban, ha kiválasztunk egy képet, a Move and Scale szöveg mellett két i jel fog látszódni, a szöveg elején és a végén egy. Hát, már nem tudom melyik oldallal melyiket állítjuk be, a lényeg, ha rátappolunk az i-re kijön egy kínai nyelvű kis szöveg, majd respring, és láss csodát, beállítja magának a kiterjesztés az adott képet. A kiterjesztés az UIKitbe tölti be magát, ennek ellenére, és érdekes módon, nem növekszik drasztikusan meg a SpringBoard RSIZE mérete. Kissé lassabb programindítás, de semmi komoly.

RSIZE: 15 Mb, VSIZE: 82 Mb, RPRVT: 6226 K

4, WinterboardLite és hozzá a BossPaper

ahhoz képest, hogy kissé negatív előítéletekkel, nem sokat vártam a BossPapertől – legalábbis sebesség és optimális memóriahasználat terén, kellemes meglepetést okozott, a sebessége a programok indításának azért itt is egy nagyon kicsit lassabb lett – hiába, bármilyen megoldást is használnak ezek az alternatív cuccok, akkor se lehet a dolgot Apple-kóddal megoldani…, de a memóriaméretbeli növekedés elhanyagolható, hasonlóan a fentebbi SetWallpaperhez, viszont itt sokkal nagyobb funkcionalitásról van szó. További érdekesség, hogy a kiterjesztés valóban a springboardba töltődik csak be, ami kissé paradox, nem tudom, hogy sikerült megoldania a dolgot BigBossnak.

RSIZE: 15 Mb, VSIZE: 83 Mb, RPRVT: 6312 K

5, Végül, megnéztem, csak a sebesség szempontjából azt a felállást, amire elvileg ki lett fejlesztve a BossPaper: ikonos téma a normál Winterboard-dal, mellé BossPaper váltogatós-effektes SpringBoard háttérrel, illetve azt, amikor mindezt saurik beépített témája teszi meg, és nincs is a rendszerben a BossPaper:

ugye memóriát itt értelmet nézni, sajnos, ha jelen van a rendszerben az eredeti WinterBoard, akkor függetlenül attól, hogy az adott téma tartalmaz-e egyáltalán UIKit-es cuccokat, a modul betöltődik, és a fentebbiekhez hasonló, nem éppen ideális memóriaméreteket kapjuk a SpringBoardról.

A sebességkülönbség kicsi – legalábbis nálam – a két fentebbi esetnél, viszont azért érezhető: a BossPaperrel nem fordult elő, hogy úgy éreztem, mintha “akadna” a program, vagy hogy pillanatokra megakadt a scroll.

Összegezve: hát annyit tudok mondani, le a kalappal, BigBoss bácsi, továbbra is nagyon sajnálom, hogy saurik leállította a WinterBoardLite projectet, és hogy mellékesen, ha már BigBoss-t dicsértem, van egy php scriptem, amivel a BigBossos cuccokban funkciókárosodás nélkül lehetetlenné lehet tenni a progi binary-jének módosításával a reklámok betöltését, bár ez engem nem zavar, de ha másokat igen, és van rá igény, leközlöm majd egy cikkben.

Végül egy kicsit nem idevágó, személyes megjegyzés (ami talán megbocsájthatóan, kicsit AppleFan-os hangulatúra sikerült): a Zune HD-hoz is, de a leírtakhoz is kapcsolódóan: szép a kütyü – bár az Apple dizájnhoz képest nekem őskori leletnek tűnik, gyors a Zune, talán tényleg használhatóbb az UI, mint az Apple-é, és valóban, egy felhasználó számára ez a lényeges. Csak így tovább Microsoft.

Viszont:

Amikor egy interjúban megkérdezték a Dev-Teamet, mégis, miért költenek egy vagon pénzt saját fizujukból arra – merthogy kiolvasni a NOR-t azért nem olyan egyszerű, – hogy a JB-et megcsinálják, és egyáltalán miért az Apple telójával foglalkoznak, miért nem mondjuk az Androidokkal, akkor az volt rá a válasz, hogy mert – és talán nekik lehet is hinni – pillanatnyilag az okostelefonok piacán lévő egyéb oprendszerek az Apple kódjához képest legalább 2 évvel vannak lemaradva – legalábbis programozási szempontból – WinMo, Symbian – egyedül az Android az, amely megközelíti az iphoneOS technikai szintjét, de az is csak közelít hozzá… – és persze innentől végtelen a lehetőségek tárháza.

Tekintve, hogy a kernel egy valódi hibrid kernel – Android monolitikus, – Mach, darwin és XNU alapokon, a rendszer nem egy buta, inkább csak kinézetében a desktopos  rendszerhez hasonlító klón (WinMo), ami belassul 3 program telepítése után, hanem valóban, az eredeti rendszer, az új platformra alkalmazva, a módosult használatnak megfelelően átírva, átportolva,  és hogy még a mobilos rendszer is kompatibilis a legutolsó 4.3-as BSD szabvánnyal – szóval, én remélem, hogy azért sikeres lesz a Zune HD is, vagy egy későbbi Zii Egg – de csak azért, mert akkor mindenki biztos lehet benne, hogy legkésőbb jövőre egy olyan iphone-t kapunk, amitől megint hanyattvágja magát a többi cég legalább egy évre…

Jó BossPaper használatot 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

138 Comments

  1. Na végre megint valami, finom kis cikk amin lehet rágódni egy kicsit! Köszönet!!!:)

  2. Ej-ha….ez már nem semmi!! Ellenben köszönöm magam,és szerintem mások nevében is ezt a tartalmas,részletgazdag leírást mellyel közelebb jutottunk ezen “kiegészítők” működési elvének közelebbi megismeréséhez!:)

  3. én pont tegnap raktam fel a bosspapert, nekem egészen bejött, igaz eddig még csak a dockot alakítottam át, meg háttérképet tettem be!
    lehet ezekszerint akkor ezzel is csinálni xtra dolgokat? wintert direkt nem raktam fel a fent említett lassulás és energia,memória zabálás miatt! hiába mondja saurik, hogy nem zavaró én észrevettem és így inkább uninstall volt a dologból!

  4. Az Apple elkezdte vizsgálni a médiában megjelenő híradásokat, miszerint számos készülék robbant fel Európában, jelentette be az Európai Bizottság (EB). Az EB – a mely fogyasztók biztonságát is felügyeli a 27 országot tömörítő szervezetben – szóvivője elmondta, hogy az Apple szerint elszigetelt incidensekről van csupán szó. A cég tudomásul vette a híreket, többek között azt az esetet is, amikor egy francia tinédzser szemébe vágódtak a készülék szilánkjai. Ugyanakkor nem adott ki közleményt a Bizottsággal folytatott tárgyalásról.

    “Az Apple szerint ez nem egy általános probléma” – mondta el a szóvivő, Helen Kearns. “Egyelőre a részleteket akarják kivizsgálni, és teszteket fognak végezni, hogy megtalálják a probléma lehetséges forrását”.

    Az Apple nem reagált a közleményre. Az Apple szóvivője ugyanakkor elmondta, hogy tisztában vannak a hírekkel, és csak arra várnak, hogy az érintettek bevigyék a készülékeiket. “Amíg nem ismerjük a részleteket, nincs további mondanivalónk” – mondta el szóvivő.

  5. Bzolkaa, a “tuning csomag” projekteddel mi a helyzet?

  6. Komolyan megirtad a postot.gratula.köszi

  7. @Gabo007: készülget, csak le kellene hozzá ülnöm, ráadásul csomó dolgom van most, de meglesz.

  8. halihó,

    a magyar UI lokalizáció felpakolása után érezhetően belassult a telefonom, és sokkal gyorsabban is merül. Mi lehet a probléma, és ami még fontosabb, a megoldás?

    előre is köszönöm a választ

  9. Egy nagy hibáját eltekintve jó ez a Bosspaper. A betűszínt nem lehet módosítani, vagy árnyékot adni neki, szal kell mellé WB. A lockinfo-ról lesz valami nagyobb cikk, jól néz ki, csak nekem nem sikerült GS-en működésre bírni.

    Ui: mi ennek az ikonos témának a neve???

  10. A betuszint tudja a WB Lite is módosítani, tehát ha csak ennyi a baj, akkor érdemes BossPaper mellé azt felrakni. LockInfo… Ok, meglátjuk. Egyébként DavidAshmanes az is.

  11. OFF/
    Hol tart most az OS verzió? Nyaralni voltam, még mindig 3.0, vagy már 3.1?

  12. Szokasos rovid, es semmit mondo cikk. 😀 Koszonjuk !

  13. Valaki írna egy rövid összegzést hogy most végülis mi az optimális? Végig olvastam a cikket csak a végére elfeljtettem az elejét 😀

  14. Ace: Shinicons.

  15. @Bzolkaa: Hol találom a WB Lite-ot? Melyik repo? 🙂

  16. @vabe: Nagyon szépen köszönöm szépen! 😉

  17. gyerekek az utosó mondat nagyon jó 😀 😛 ” akkor mindenki biztos lehet benne, hogy legkésőbb jövőre egy olyan iphone-t kapunk, amitől megint hanyattvágja magát a többi cég legalább egy évre…”

    grat a cikkhez!

    üdv

  18. OFF:
    Hello! Egy kis segítséget szeretnék.
    Telepítettem a YourTube,Safari Download M, Universal Search, Attachement Saver, iFile-t. Ès néha bekapcsoláskor Safe módba kapcsol be. Ugyan egy respring megoldja a problémát, de mitől lehet? Pls Help!

  19. @Bzolkaa: Mivel csináltad meg az iFile meg a Messages ikonokat?

  20. @hunwolf: 3.0.1 Az állítólagos sms bug miatt

  21. @Daneealama: megesik mindenkivel 🙂
    szóval: a legjobb, ha megelégszel a WinterBoard Lite-al, gyakorlatilag nincs hatással a sebességre, memóriahasználatra. Ha szeretnél SpringBoard háttereket, esetleg cserélgetni is őket, akkor tedd fel mellé a BossPapert. A lehető legrosszabb megoldás, ha mindent a rendes WinterBoardra bízol. Akkor inkább vedd ki a témából a háttereket, és bízd a BossPaperre a kezelésük.

  22. @Ace: semmi különös, van egy shinicons2 téma is, hasonló ikonokkal, illetve a cy.sosiphone.com repo hozzadasaval még egy teljesebb shinicons témát is kapsz

  23. @Bzolkaa: A lite-ot honnan szedhetem le?

  24. OFF: valaki meg tudná nézni a bigboss repo címét mert tnap este vmit mellébütyköltem és kitöröltem a source-t cydiaból. thx előre is
    ON

  25. @Ace: Bocs vak voltam. 😀

  26. @Bzolkaa: Na csak kérdezek…hogyan teszem fel ezt a intall WinterBoard.dylib fájlt? Mert ha felülírom az eredetit állandóan szétesik a springboard.

  27. OFF Függetlenített szifon 3Gnél elég a restore hogy griba viszavigyem? PLS help.
    Előre is köszönöm.

  28. Ez az elso hosszu cikked amit vegig olvastam. Tartalmas nagyon thx az infokat!
    Ps: szvsz folosleges ikonokat modositan es vagy hatterkepet berakni, ikonoktol ugysem latni rendesen. Eredeti Os style a legjobb szerinzem, nem kell piszkalni.

  29. OFF: Vki tud segiteni. Iphone 3gs, red 0.8, tre mobilos, és nem talál hálozatot t-mobilos sim mel, de ultrávalsnow al talál. Vmit máshogy kell csinálni?

  30. @mikeyhun: t-mobilos frimware van fent?

  31. Megoldva, be kellett elötte aktiválni 🙂

  32. Hogyan teszem fel ezt a intall WinterBoard.dylib fájlt? Mert ha felülírom az eredetit állandóan szétesik a springboard.

  33. hello !
    WBLite és SetWallpaper melyik repóban található ?
    Előre is köszönöm !

  34. @Ace: Urak, a cikk szövegében lévő link mögötti file a wb lite? Hogy kell telepíteni? előre is koszönöm

  35. Winterboard Lite by David Ashman & Saurik is a new MS extension that reduces memory usage when some features are not used:

    – Turns off UIImage loading if there no themes with UIImages
    – Turns off UISound support if there no themes with sounds
    – Turns off localization support unless the info.plist for a theme includes the key “Localized” with the value true

    To install add the following Cydia source: http://david.ashman.com/beta

  36. ADMIN!!
    Fel akartam tenni a Mobilelog cracket a cydiadból.
    Csak félig megy fel. Törölni sem engedi!
    Ötlet???

  37. Bocs, azt hiszem megtaláltam a Tuning 2 cikkben

  38. helló!3G-m van T-mobile-os,kikapcsoltam mindenféle nettel kapcsolatos dolgot,csak wifi-t használok,de a T-mobile mellett mindig ott egy E betű (gondolom EDGE:)) aztán ezt felváltja vmi karika…és kb naponta 300ft-tal kevesebb van a kártyámon…nem lehet ezt valahogy kikapcsolni? előre is köszi a segítséget

  39. Hu, ez jó hosszú lett. A felét nem is értettem. De legalább kezdem pedzegetni, hogy mi is ez a kütyü, ami manapság sok időmet leköti. 🙂

  40. @roach: Igen az E az az Edge. General – Network- Data Roaming biztos, hogy OFF-on van? Mert ha igen, akkor nem szabadna, hogy legyen adatforgalmad, ez a kapcsolo minden adatforgalmat blokkol. Ha jailbreakelt a telefonod, akkor tedd fel az SBS settings-et vagy a Boss Prefs-t, ezekkel az Edge is kikapcsolhato kulon. Hatha ez segit, de a Data Roaming ha OFF allasban van, akkor nem szabadna adatforgalmadnak lennie.

  41. bocsi az off-ert

    Lehetseges az hogy a mai napig nem letezik normalis nevjegykuldesi lehetoseg ??? Amely most a 3.0 -ban van az mailban kuldi…a nokia, sony ericsson, stb altal kuldott nevjegyek meg se erkeznek a telefonra es ezekre se lehet ugymond direktbe kuldeni….

  42. @cotag: éppen most oldódott meg a probléma:) Data Roaming-os menüpont nincs benne a telóban, többen is mondták már h ott kell kikapcsolni…de nekem olyan nincs…(lehet h a T-mobile keze van benne? :)) a lényeg h egy ingyen sms-el megoldódott:) de köszi h írtál

  43. @roach: nekem is T-s a telefonom es mindig volt data roaming menupont 🙂

  44. @cotag: hoppá tényleg :s benéztem ezt a dolgot.de a nyakamat rá h Off-on volt, mert Network-ben mindent arra állítottam.és ennek ellenére ment az adatforgalom

  45. Nem tud valaki eladó 3G-t használtan?Olcsón? 😛
    Jövőhéten vennék egyet….

  46. Bocsi de nem a témába vágó..nem tudd valaki egy élő linket a sygic európa-hoz

  47. @telegdyd: mi az olcsó? :))))))

  48. @roach: ellenorizni tudod, hogy az off ellenere megy-e adatforgalom. Egyreszt: settings / general / usage alatt Cellular Network Data. Ha itt mozgas van, akkor gond van. Masreszt: kapcsold ki a wifit es probalj meg ugy kapcsolodni valahova. Ilyenkor fel kell jonnie egy ablaknak olyasmi szoveggel, hogy “your are not subscribed to any cellular network data” vagy ilyesmi. Ha nem jon fel, akkor valami nem stimmel.

  49. @Daneealama: megesik mindenkivel
    szóval: a legjobb, ha megelégszel a WinterboardLite-al, gyakorlatilag nincs hatással a sebességre, memóriahasználatra. Ha szeretnél Springboard háttereket, esetleg cserélgetni is őket, akkor tedd fel mellé a BossPapert. A lehető legrosszabb megoldás, ha mindent a rendes Winterboardra bízol. Akkor inkább vedd ki a témából a háttereket, és bízd a BossPaperre a kezelésük.

  50. @kbtomi: Hát nemtudom, ha van eladó valakinek, várom az ajánlatokat. állapot nem akadály 😀

  51. nekem lenne….3G t-mobilos.. 1 éve vettem részlet kifizetve.Cégnévre lett véve szóval nem kell félni hogy letiltják. Szerintem nincs rossz állapotban egy picike repedés van a hátulján Irányár :75000Ft
    Hogy miért adom el? vettem GS-t :))))

  52. Hello

    Cartmen így jártam én is,h a Mobilelog-ot félig rakta fel…A gond az,hogy 2.2.1-re valo és nem 3.0-ra.
    Telepítsd pcdre az iPhonebrowsert es a Mobilelog mappát töröld (elvileg :)) nem probaltam h működik-e mert nem tok pc közelben lenni egy darabig..ha nem jo akkor restore 🙂

  53. @kbtomi: jövőhéten lesz pénzem, irj kérlek egy mailt a telószámoddal.Még ezen a héten is elvinném ha beszámolnál egy 2g-t rossz állapotban… :DNah mind1 szóval: [email protected]

  54. Sziasztok!
    Bocsi az OFF-ért!
    Olyan gondom van hogy frissítettem 3.0.1.-re az iPhone 3G-met és jailbreak meg minden és hiába fényképezek a teloval nem menti el egyik képet sem!!!Nem tudja valaki esetlek hogy mi lehet a gond???A másik gondom meg egy olyen sms programot keresek ami működik 3.0 felett mert a gyárival nem vagyok kibékülve és az irealsms meg nem működik rajta vagyis nem tudom beállítani alapértelmezett sms kliensnek!
    Ha tud valaki kérem segítsen nekem!
    Köszönöm!
    Még 1x bocsi!
    ON 🙂

  55. @kbtomi: sygic ugyben keress msn-en info kukac draftpress.hu

  56. @bakker83: global AQ sms, én használom minden nap… 🙂 RULEZ 🙂

  57. @draft: köszi

  58. @draft: köszi kipróbálom

  59. @draft:
    global AQ sms-t honnan tudom leszedni ?
    köszi előre is !

  60. @n4nom4n: Appulous

  61. Nekem van egy 3 GS 16Gb fekete eladó.3 hetes gyári független.155ért.amugy bocsi az offért.

  62. @bakker83:
    Köszi a választ !

  63. @h.andras: nekem kevés a 16Gb különben azonnal megvettem volna a 32Gb-sen éppen hogy 15-17Gb hely van…

  64. OFF:

    Kijött a Gangsta:) a 3D-s GTA a Gameloft cégtől:) Appulon fent van

    ON

  65. Draft:Mert kell a pénz!és vissza kaptam 1hete a trétöl a 3gmet.ezt többért el tudom adni mint a másikat.de 188-ért van 32gb feketém uj dobozos.tehát nem fogtál ki rajtam.:)

  66. @h.andras: nekem a telóm usa-ból van, onnan jobb hozni…de próbaképp 1 hete már rendeltem egy tartalék telót a trétől cégembe de még nem jött meg … nah majd az jó lesz télen fűteni az irodát..

  67. ADMIN!!
    Fel akartam tenni a Mobilelog cracket a cydiadból.
    Csak félig megy fel. Törölni sem engedi!
    Ötlet???

  68. Draft.:a tokokról igérted mailbe a képeket.de nem kaptam meg.csak szoltam.:)

  69. tudom, varj megvannak

  70. most ment neked privát üzi

  71. OFF
    valaki nem gyűjt 1080p videoklippeket ?! – nincs gyűjteménye?!
    ON

  72. OFF
    Minden kedves szifonos ISTVÁNNAK boldog névnapot kívánok! 🙂

  73. Hello
    cartmen nekem is ez volt a gondom, az a helyzet hogy 2.2.1-re jo amit feltettél,es nem 3.0-ra.Telepitsd pcdre az iPhone browsert és a Mobilelog mappát keresd meg a rendszerfájlok közt es töröld.Elvileg jo lesz.Azért mondom hogy elvileg mert èn restore-al oldottam meg,de utobb lattam h ilyen megoldas is van szal remelem műxik.

  74. Cartmen:tpot. biztos ki tudod törölni.

  75. @h.andras: üzit megkaptad:?! – küldeném a fotókat… 🙂

  76. OFF:

    kijött a Gangstar… nevű játék, képek alapján GTA-nak néz ki
    mindjárt tesztelem 🙂

  77. Draft
    mennyi kell?? MTVHD-rol van vagy 5-6 dvd

  78. Draft:köszi,irtam mailt.

  79. h.andras: Arra én is gondoltam csak valami beépülő varangy biztos marad 🙁 Azért köszi!
    Te legalább segítesz Admin rá se bagozik :-((

  80. @cartmen: Nem kell, elég a t-pot, töröld ki a /System/Library/LaunchDaemons/com.iXtension.MobileLogDaemon.plistet, a /private/var/stash/Applications/MobileLog.app et is. Ennyi amit feltett a csomag, persze attol függ, ha valamit nem találsz – mert félig lett ugye feltéve – akkor az nem is volt fent. Hogy a cydia ne idiótáskodjon ezután a manuális eltávolítás után: menj tpottal a /private/var/lib/dpkg/info könyvtárba, és töröld a com.szifon.com.MobileLog.crack.prerm és com.szifon.com.MobileLog.postrm fileokat, ezekután elvileg cydiában eltávolításra nyomva simán kiveszi az adatbázisából.

  81. @kbtomi: jövőhéten lesz pénzem, irj kérlek egy mailt a telószámoddal.Még ezen a héten is elvinném ha beszámolnál egy 2g-t rossz állapotban… Nah mind1 szóval: telegdyd93 kukac gmail.com

  82. Sok téma használ nagyobb ikonokat a gyárinál. Ezeket viszont a WLite nálam megvágja a gyári méretre és nem szép. A 3g egyébként láthatóan gyorsabb (pl iGO indulás)

  83. @telegdyd: email ment…….hali

  84. @cotag: settings / general / usage alatt Cellular Network Data nincs, csak sima Network, ott 3G-t meg hasonlókat lehet ki illetve bekapcsolni.de egy ingyenes sms megoldotta a problémát, E és karika eltűnt:).wifi ki,kapcsolódás és kiírja:Safari cannot open the page because it is not connencted to the internet.szóval a problémám megoldódott.

  85. Venném már az Iphone 3gs-t de nem vehetem mert csak vállalati ügyfelek vehetnek. (győr t-pont) Ez most mi??? …

  86. Sziasztok!

    Ne haragudjatok, hogy ide is beirom, de nem tudom kihez/kikhez fordulhatnek segitsegert. A mailerdemon visszadobta a leveletmet amit irtam az itteni level cimre.

    A problemam a kovetkezo: Van egy iPhone 2G-m. Ket eve jott szurke importbol az USA-bol. Meg volt torve es tokeletesen mukodott idaig. Tegnapig nem mertem belevagni egy firmware update-be mert jo volt a telefon, de tegnap megprbaltam. Elvileg a redsn0w-val pofon egyszeru lenne. Windows Vista 64 alatt nem akart mukodni a jailbreakles ezert megprobaltam a Mac bookomrol.
    Amiket hasznaltam

    Redsnow 0.72-t hasznaltam.
    iPhone1,1_3.0_7A341_Restore.ipsw
    bl39.bin
    bl46.bin

    Mac-en tokeletesen mukodott, bar csak 5-jere sikerult dfu modba kapcsolni a telefont, de amikor sikerult, akkor minden siman ment. Szepen el is indult a telefon, nem volt semmi hiba. A problema akkor kezdodott, amikor Icy-n keresztul felraktam a doom jatekprogramot. Fel is telepult es nem volt gond vele. Akkor kezdodtek a gondok, amikor megprbaltam leszedni a package-et. Valamit bizotsan nem jol csinaltam mert amikor leszedtem, utana mar nem tudott elinditani semmilyen applicationt a telefon. Kikapcsoltam, bekapcsoltam. Amikor bebootolt, mar nem voltak ikonok a springboardon. lattam az orat, mukodott a kereso, de semmilyen ikont nem lattam. Ekkor egy meg nagyobb hibat kovettem el. megprobaltam a redsn0w-al helyre allitani a problemat es ujra meg akartam csinalni a jailbreak procedurat. tehat redsnow elindit, adatokat megad, es… elindult a folyamat, de belefagyott a kozepen. 20 perc utan megprobaltam kikapcsolni a gepet, de nem engedte. A vegeredmeny, hogy latom a bootloader alma kepernyot es kesz. nem tudom kikapcsolni a gepet. ugyhagytam ejszakara es lemerult. Reggel megint neki alltam es megprobaltam a folyamatot. Radugtam az adatkabelt es megprobaltam redsn0wal ujra leszteni. Nem megy. Elindul a folyamat, sikerul dfu modba kapcsolni a telot de belefagy az elso fazisba, a downloading jailbreak data…ba.
    iTunes nem ismeri fel ebben az allapotban. most itt van radugva a mac-re es ennyi.neha villan egyet a kepernyo es utana megint a bootloader alma-t latom. nem tudom kikacsolni a gepet. Sajnos itt megallt a tudomanyom. Nem tudom kihez fordulhatnek segitsegul.
    Ha tudtok kerlek segitsetek!

    nagyon koszonok elore is minden segitseget es bocsassatok meg az offtpic-ert.

    Udvozlettel,
    Krax

  87. @sztar1: ha msn-re felvennél egyeztetnénk info kukac draftpress.hu

  88. @h.andras: Szia engem érdekel a 3GS 16GB-os teló ha gyárilag független a felho kukac racionet pont hu emailcimen el tudsz érni köszi

  89. Draft nincs msn csak skype! Vagy yahoo ! Skype az sztar1 ,yahoo imrehejjas kukac yahoo pont com

  90. @Cyrmos: ha esetleg sikerul Gyorben venned 3GS-t, jelezned nekem? cotagg kukac gmail com . En is probalkoztam az Arkadban levo T-ben, de akkor meg nem is volt nekik, holott a T oldal szerint mar egy hete lehetett naluk venni. Melyik T-bol hajtottak el teged?

  91. Kraxs:tegnap nálam is hasonlo volt a probléma.de a haverom xp gépén mindent megtudtam csilálni.javasolom keress olyan gépet amin van xp.

  92. Szorian:mail ment

  93. @h.andras: válaszoltam

  94. Probalom ezt a GlobalAQsms-t, de inditas utan kilep. Pontosabban el sem indul, fekete kepernyo es kilepes. OS 3.0. Valaki esetleg?

  95. @cotag: mennie kell! 1 hét alatt 200sms-t nyomtam le vele… 🙂

  96. @sztar1: felvettelek skype-ra 🙂 remélem te vagy az 🙂

  97. @draft: Na de nekem akkor is kilep. Hiaba tapizom.

  98. @cotag:
    nekem is ugyanezt csinálta és utánna le is töröltem ! 🙁
    pedig jó lenne valami jó kis sms alkalmazás már !

  99. Nagyon bejön a a képen a lockinfo pontosan mi is ennek a témának aneve?:)

  100. @cotag: én megvettem, kb. 10 perc alatt visszahozta az árát… 🙂

  101. Hat en igy nem merem megvenni.

  102. hello !
    WBLite és SetWallpaper melyik repóban található ?
    Előre is köszönöm !!

  103. ott a link, a lite nincs már repoban, ki kell cserelni a linkelt dylibet a wb sajatjaval (ami kisebb, nem teljesen ertem de biztos jol van ez igy)

    köszi a cikket, ma is tanultam valamit:) bosspaper és wblite egy ilyen temaval:

    UndockedIconLabelStyle
    font-size: 10px; color: white
    DockedIconLabelStyle
    font-size: 10px; color: white

    és ki is férnek a labelek a five-colum minden alá 🙂

    egyetlen bajom van, hogy hasznalok egyeni fontot (cache mappaban felülirva) es itt ott tökjó de pl ipod progiban meg runkeeperben el-el csuszik. tudom font specifikus, de nem lehet olyat hogy apponként megadni hogy melyik fontot használja? mert ipod hasznalhatná az originalt. ugy ahogy a notes is külön sajat fontot hasznal, lehetne külön visszaváltani az ipod fontját is valami kompatibilisebbre, ugy hogy minden más azt használja ami most van éss tök szép. azt tudom hogy külön lehet a springboardnak, ugyanitt amit irtam csak egy font-family kell hozzája:)

  104. ha valaki elküldi nekem annak az alkalmazásnak a nevét amit futtatva az iphonen free appsot csinál a megvettből akkor kiírom az sms progit annak akinek kell…
    állítólag cydián van fenn (Admin szerint 🙂 )

  105. Bzolkaa: Köszi!!

  106. Draft: azt hiszem CRACKULOUS

  107. @cartmen: melyik sourceban lehet benne ?! amik nálam vannak azokban nem találta… 🙁

  108. cydia pont hackulo pont us – talan itt

  109. köszönöm a linket, progi megvan, de azonnal kilép…. ez az első ilyen amivel találkoztam 1év alatt 🙁

  110. @draft: udv a klubban 🙂 nekem a global sms csinalja ugyanezt.

  111. Sikerűlt a Global AQ Sms-t felrakni !
    Ha az Appulo.us-ról szedtem direktbe és iTunes-en keresztűl csináltam úgy nekem is kilépett !
    De:
    Felraktam az Installous-t a iPhone-ra és azon keresztűl úgy működik !
    (bár valaki elmondhatná mire jó ez a progi ? Talán ingyen sms-t tud küldeni ?
    Remélem segítettem valakinek !
    🙂

  112. @n4nom4n: így van a neten küldi el az sms-t…szóval ha nincs internet előfizetésed csak akkor használd ha wifi-n keresztül csatlakozva vagy.Csak küldeni tudsz fogadni nem.(egyenlőre) a settingsben be tudod állitani a neved és a számodat ezt be lehet szúrni az sms aljára. És így aki kapja az tudja hogy ki küldte az sms-t

  113. @kbtomi:
    nagyon szépen köszönöm !

  114. @n4nom4n: nincs mit 🙂

  115. De jó hogy írtátok ezt a Global AQ Sms-t eddig még nem is hallottam róla , felraktam és nagyon tetszik:) vagy 10 sms-t elküldtem másik telomra és tényleg nem szedett le 1Ft-ot se:) Amúgy miért csak wifivel érdemes használni? internet előfizetéssel miért nem jó?

  116. Psycion ugyanugy jo csak annak akinek számit az adatforgalom annak fogyasztja a keretét.

  117. lecseréltem manuálisan az ikonjaimat, amiket a winterboardal használtam, de ezek nagyobbak mint a normál ikonok és nem is volta baj velük, de ahogy leszedem a winterboard-ot elcsúsznak, és fele nem látszik belőlük, pedig amíg fent volt addig szépen látszottak és a helyükön is voltak, pedig nem a winterboardban kapcsoltam be a témát, hanem kézzel lecseréltem őket (felül írtam az eredeti képeket), ja ahogy visszaraktam a winterboardot újra a helyükön vannak, pedig még el sem indítottam…

  118. @cotag:

    Igen ugyanez a gondom nekem is a baros úti t-ben van de csak vállalati ügyfeleknek…

  119. @Cyrmos: Ma voltam az Arkadban ott is van, legalabbis egy kiallitott peldany biztosan (egy hete meg nem volt). Igy vegre ki tudtam probalni, hat kicsordult a konnyem… Nem kerdeztem meg tudnak-e adni, mert fel eve vettem a 3G-t, igy az elofizetesemre eselyem sincs venni, Dominoval meg eleg huzos, meg arra meg szinte biztos, hogy nem adnak. Tenyleg nem mertem rakerdezni, mert ha azt mondjak persze vehetek, biztosan megveszem. Ha sikerulne megvenned, azert majd mond el, hogy melyik uzletben es milyen kondiciokkal. Koszi.

  120. Egyaltalan milyen vallalalati ugyfeleknek? Hany ceg lehet Gyorben aki ceges telefonnak iPhone-t vesz? 1?

  121. az Audi biztos nem 🙂 max kis cég ahol egy két ember van és meg lehet beszélni hogy ki milyen telefont akar max belefizet 😛

  122. @Cyrmos: Hat maximum valami ilyesmit tudok en is elkepzelni, de hogy nekik miert kell kulon felretenni…

  123. Árkádba szerdánként érdemes próbálkozni akkor kapnak árut…

  124. @Cyrmos: Probalkoztal ott is? Vagy mar elment a kedved 🙂

  125. kétszer voltam itt is meg ott is

  126. @Cyrmos: Remek… Neten sem tudtal rendelni vagy telefonon? En a 3G-t meg telefonon rendeltem, mert sehol nem tudtak adni.

  127. részletre akarom venni…

  128. Akkor kitartas…

  129. egy kis off olvastam egy progiról a neve ultimate sms arról szól h wifin (neten) ingyen lehet végtelen mennyiségű sms-t küldeni csak nem találom sehol appulo-n fent van csak éppen linket nem irtak hozzá help pls

  130. Helloka!
    Bocsika, nem egészen a témába vág, de nem tudna valaki segíteni nekem, hogy hogyan lehet lecserélni a boot képet egy sajátra 3.0-án? A LogoMe progival probáltam, de az csak 2.x-re jo…:( A segítséget előre is köszönöm!!!!!

  131. offfff, bocsánat: a beállítások/általános/hálózat menüben van a mobilnet-roaming
    ennek “I” vagy “0” állásban kell lennie, ha nem akarom, h wifin kívül bármilyen más módon netre kapcsolódjon a teló?
    a másik, h az oldalakon megjelent a “page 0”, “page 1” felirat az oldalak tetején az ikonok felett. hogy tudom ezt levenni onnan? feltelepítettem a BossPapert, akkor tűntek elő. A progit cydia-ból eltávolítottam, de ezek a feliratok és a sok üres oldal maradt. :S

  132. Sziasztok.
    Kettő kérdésem lenne. A BossPapert hogyan illetve honnan tudom rátölteni az iPhone-ra? Kerestem Appstore-ban meg iTunesben is de sehol sem találtam. Aztán google-ban is nézelődtem, de ott gyanus letöltések voltak…

    A másik: Az adobe flash player plugint nem tudom letölteni mert a safari nem engedélyezi. Mi lehet a probléma? Hibaüzi: Download Failed – Safari cannot download this file.

    Kezdő iPhon-os vagyok kérném ha lehet szájbarágósan 😀

    Előre is köszönöm.

  133. Sziasztok. Felraktam a Bosspaper appot es mikor elinditom valami permission errort ir ki. Talalkozott mar valaki ilyennel?

  134. Hal! Töltöttemle netről témát, de nem találom a telón a helyét amit az oldalon leírtak!Hova rakjam??
    A téma még summerboard-os kompatibilis a winterboard-al?

    Előre is köszi!

  135. már bocsi, de én ebből semmit nem értettem.
    nekem csak az kéne, hogy miért nem indul az én bosspaperem.
    vki segítsen!


Add a Comment