fbpx Skip to content

pinch_ad_hero

Múlthéten Joes Hess felfedezte, hogy a WebOS-t futtató Palm Pre, folyamatosan információkat küld a telefon helyzetéről, és annak felhasználói szokásairól . Akárhogyis, ezt a felhasználók az EULA-ban elfogadták. (Őszintén szólva, valaki végigolvassa azokat a hosszú csűrt-csavart szövegeket? – a szerk). Ez különösen akkor veszélyes, hogyha az információk rossz kezekbe kerülni. A történet egyetlen fénypontja, hogy a Palm  Pre-ről van szó, nem pedig az iPhone-ról. Az Appstore-ról is voltak ilyen elképzelések, viszont az Apple nem ment el ilyen messzire.

Részben így van. Akárhogyan is, találtunk egy alkalmazást, ami a telefon helyzetét rögzíti. Jó néhány ilyen ingyenes alkalmazást találhatunk az AppStore-ban is.  Van egy egész aranyos alkalmazás az Appstore-ban, ami meghatározza a pincérnek járó borravalót úgy, hogy a telefon döntésével lehet “szavazni”, ahogyan az asztal körül körbeadod.  Ha egy picit mélyebbre ásunk, megtaláljuk azt az osztálykönyvtárat, amit a Pinch Media fejlesztett ki arra, hogy a pozíciónkat rögzítse időről időre, és ezek után az adatokat feltölti a Pinch Media szervereire.  (Ez az átlagember számára egy hirdetésként jelenik meg, ami egy extra bónusz :D)

Mint egy elfogadott alkalmazás, először engedélyezned kell, hogy hozzáférjen a helymeghatározási adatokhoz. Amennyiben a “nem engedélyezem”-re kattintasz, ismét megkérdezi egy perc múlva, amikor a hirdetés változik. A megoldás tehát, hogy nem használod az alkalmazást többet, vagy pedig rányomsz az OK-ra. Ettől kezdve a helyzetedet, az alkalmazás minden elindításakor elküldi a Pinch Media-nak. Ez azért egy Pinch-it sok.

Frissítés: A hozzászólók szerint (fusen & 0th3lo), akik belelátnak a Pinch Media SQL adataiba, azt mondják, hogy az életkort, a nemet, a születésnapot is elküldik, amennyiben lehetséges, és tovább mennek, azt állítják, hogy minden PinchMedia alkalmazás egy spyware. Talán ideje, hogy az AppStore-ból el legyenek távolítva a cég alkalmazásai?

Olvasd el a hozzászólásokat is

77 Comments

  1. 1. Nem lehet , hanem biztos , hogy ideje lenne !

  2. és? statisztika gyerekek, szerintetek a méltán híres google inc. mi a szart csinál mióta akkora amekkora és szinte karöltve fogja az egész világhálót? ezt most fírtatni hülyeség, mert 100 és 1 olyan dolog “lesi” ezt a néhány jelentéktelen adatot, mint ez az app. belehalni biztos nem fogsz.

  3. Neketek bejön az appulo.us?

  4. fogadjunk, hogy ez is kézben van.

  5. OFF:
    Vettem tegnap egy uj 3GS-t a T-nel.Rogton Jailbreakeltem es fuggetlenitettem.Most vodaval hasznalom, de most delutan olyat csinal a keszulek hogy alig hallom a masik felet akivel beszelek telefonon.1x ujrainditottam utanna jo lett.Most mar az ujrainditas sem segit.
    Szerintetek???

  6. AdMob szerintem sokkal jobb mint egy ilyen, ami mindenfélét elküld. Egyrészt én mint developer beállíthatom, hogy megkérdezheti-e, ha nem, kussol. Másrészt, ha developerként engedélyezem, de azt mondom neki, hogy do not allow, nem fogja az alkalmazás futása során még egyszer megkérdezni. Persze fogalmam sincs mit is küldözget a háttérbe, mert zárt a fájlja, alig férek hozzá, de ezt tudom, hogy nem fog téged ezzel zaklatni.

  7. @NitroTom: Gratulálok ehez a megjegyzésedhez. Csak egy kicsit gondold végig, hogy miket beszélsz!

  8. SBSettings-ben ki lehet kapcsolni a helyzetet és akkor nem fogja állandoan kérdezni

  9. Valami hír nincs esetleg ? 🙁

  10. 20.56 óta moderáláson van….
    MÁS: Iphone tali szervezés akkor indul?! – ha valami segítség kell info @ draftpress.hu-n keressenek meg a szervezők…

  11. Időnként mikor ilyen uborkaszezon van valaki összedobhatna egy jó kis ipa packot, nem feltétlenül játékokból.

  12. én most jácottam valami 20 évvel ezelőtti atari játékkal az iphonen 🙂 elég érdekes volt, de ment mint a golyó… 🙂 ipa pakk (1): Cocoto Kart Racer

  13. Klassz lenne pl egy adó-vevő alkalmazás, amivel a neten lehetne dumálni, nem a skypera gondolok, hanem valami push to talk -hoz hasonlóra. Tudtok ilyet?

  14. @Kyle: mintha láttam volna ilyet az appstoreban

  15. aki akar ingyen iphone 3gs-t az vegyen fel msn-re! tiztiztiz(kukac)msn.com vagy irjon e-mailt a kicsizi(kukac)postafiok.hu-ra

  16. @peti: ez most komoly?

  17. Csak Xpangos linket terjeszt.

  18. Szerintetek megérné elcserélni egy itouch 8gb jb 3.0át egy betort kijelzoju de működő iphone 3g 16gbra?

  19. @Torda: Attól függ mennyiért cseréli ki neked a szervíz! De elvileg sztem ,meg.

  20. Torda simán elcserélném a helyedben, legfelejebb az Dr iPodnál kicserélteted a kijelzőt

  21. off:
    Abban szeretném kérni a segítségeteket,hogy kaptam egy 2g-s iphonet,de nem tudom aktiválni,pedig benne van az AT&t-s kártya:(
    honnan tudom meg hogy pl,mi a zip code,stb????
    mert ezeket kéri az aktiváláshoz.
    Ezt kilehet hagyni vhogy,mert frissiteni szeretném 3.0-ra,de igy nem megy:(
    Előre is köszönöm a segítséget!!

  22. @peti: Hány éves vagy hogy hiszel a mesékben wazzeg??

  23. Proper: nem kell se kártya se semmi. Redsnow0.8 megcsinál mindent. Előszőr rakd fel a 3.0- át utána red…….

  24. OFF:
    Sziasztok, vadi új iPhone 3GS-es vagyok, olyan kérdésem lenne, hogy hol találok magyar leírást a jailbreak-eléshez?

  25. Akit érdekelne Moderátor jog, egy most induló iPhone fórumon jelezze érdeklődését lehetőleg még a mai napon az alábbi e-mail címen:
    telegdyd kukac freemail.hu
    Köszi
    Dávid

  26. @Bsab:
    Sajnos nem enged bele abba a menübe ahol tudom restore-zni:(
    Rádugom az iphone-t és egyből az aktiválást ajánlja fel

  27. Sziasztok!
    Csak, hogy ha valakinek kedve van bizgerálni a kütyüjét…
    Engem baromira zavart, hogy este is világít mint állat ez a jószág, de nem akartam mindenféle bizgerálni programot feltenni, mert azt már látom, hogy a vége sok esetben a Restore…. tehát egy szó mint száz elkeztem kukázni a fájrendszert és megtaláltam a megoldást!

  28. A /var/stash/Applications.pwn/preferens.app/Brightness.plist-ben kell a megfelelő számot átírni. A LessBright.png résznél található a max és min érték. Én a min-t változtattam -0.001-re.
    Az eredmény magáért beszél….

  29. pincsimédia? már megin’? hát ezt már egy ideje mondtam én is, nem ok nélkül rühellem az összes ilyen reklámozós f.st… majd frissítjük az ADblock hosts fájlt a repo-ban, az már kiüti a pincsis sz.rokat.

  30. @boldy: nekem az auto brightness tökéletesen működik, és még jb se kell hozzá 🙂

  31. off: hello, feltettem(szerettem volna) a szifon source-ból a mobillog+crack-et, de telepítés közben errorozva elszáll mindig, és törölni sem tudom, mert akkor is errorozik, a cydia meg mindig zaklat, h félig telepített program van fent :S van erre vmi megoldás?

  32. Helló

    1 kis segítségre lenne szükségem
    kb 1hete felraktam a 3.0át és azóta használhatatlan a telefonom (2G) mert ha hozzá se érek akkor is 13 óra alatt lemerül, ha már zenét hallgatok útközbe akkor 6 óra alatt, játékkal 1 óra alatt kikapcsol, 1 éjjel félig lemegy az aku:( 1000 éves kamera nélküli Nokiámat kell magammal hordoznom, hogy elérhető legyek mert mindig kikapcsol a telo:( valaki esetleg tud erre megoldást?

  33. @psyclon probáld ujra fel rakni a 3.0 át,de ugy hogy uj telefont álitasz be és nem backup-bol rakod vissza a cucot rá.

  34. Sziasztok
    Fehér 16gb iphone-om van.függőleges csíkban 3 db légbuborék jelent meg a kijelzőn,egymástól
    fél cm-re.ezt garanciában javítják?köszönöm

  35. @nonoka:

    így raktam fel most is… új teloként és semmi backup (amúgy sem volt:) és winscp-vel lementettem tel számokat, sms-eket aztán meg visszamásoltam ennyi, semmi mást nem másoltam vissza. Újra nem szívesen csinálom meg mert a power gombom megvan halva….így is 6 órán át szenvedtem vele mire 2 tű segítségével UDF módba tudtam rakni:) hogy én ezzel még 1x nem szenvedek ennyit az 100% esetleg van olyan Jb eljárás is amihez nem kell UDF módba rakni a telot?

  36. Propergsm: rakd dfu-ba, és ugy ismerted fel a az itunes-al. Megcsinálja.és utána mehet a red…..

  37. @Psyclon: szia
    kérdés …cydia-ból nem raktad fel véletlenségből a 2G mms thetering logo csomagot??
    Mert ha igen akkor azt töröld le s nem fogja szívni az aksidat….
    Amugy 2G nél nem lényeges uj ként kezdeni a telot..mert cydia-s csomagok baszhatják el sokszor 3G nél persze már más a helyzet.

  38. @Psyclon: UDF? az talán inkább DFU… egyébként a JB egyik feltétele, hogy kell hozzá a DFU, szóval anélkül nem megy.

  39. :))) na még volt 2 hetem a garibol! De ebben a pillanatban szedtem szétt és raktam össze az iphone 3g-et. Mindenféle speciális szerszám nélkül simán ment a dolog nyom nélkül! A gondom az volt hogy a power gomb nem mindig működött! kitakarítottam- Mostmár tökéletes! Buktam a garit de megkíméltem magam 2 hét szervíztől meg egy restoretől! 🙂

  40. @JEROME: Az iPhone-t tudtommal nem javítják, csak cserélik. Szóval lehet, hogy megérte volna kivárni azt a két hetet és kapták volna egy vadiúj telefont. Én ezt csináltam, 4-5 hét volt hátra a gariból amikor visszavittem, hogy a GPS vevője nem elég jó és most van egy vadiúj 3G-m újabb egy év garanciával.

  41. Nem várok! 🙂 de tényleg…. Nincs kedvem restore-zni, aztan bemenni Győrbe, sorba állni, leadni a telot, nélkülözni 2 hétig minimum! Aztan megint bemenni, és rosszabb esteben visszakapni hogy pl vizetkapott (nem volt vízben) buktad a garit. Szóval nekem ez így megérte. Zárójelben megjegyezném: céges telefon! Ingyen volt! 🙂 Ha meg elromlik, hát szükség lesz egy 3gs re! 🙂

  42. Vki segitsen pls. A tuningolas utan eltunt az mms ikonja. Vki otlet? Koszi elore is

  43. tedd fel ujra cidiabol a mms tethering 3g cuccot aztan reset es restart

  44. @JEROME: Jerome, gyori vagy? Ugyanez a gondom nekem is, kicsit nehezkesen mukodik a home gomb, de a kezdetek ota. Mintha kicsit szorulna es nem kattan. Bevittem, nyomkodtak, vallvonogatas, hogy kicsit mas mint a tobbi, de mukodik. Ha gondolom elkuldhetem, de hogy emiatt cserelik-e, arrol fogalmuk sincs. Baromira nincs kedvem csinalni egy restore-t, elkuldeni, varni heteket es visszakapni azzal, hogy nem befolyasolja a hasznalhatosagot vagy ilyesmi.

  45. mindenki nyaral ?!

  46. @BoRRoNeo: A ket kis csavar eltavolitasa utan a screent mivel nyitottad fel? Letezik hozza valami muanyag celszerszam, de gondolom nem vettel.

  47. Bocs, az elozo JEROME-nek ment.

  48. google “iphone 3g szétszerelés” én csak kitakarítottam

  49. benyultam egy vékony kemény műanyaglappal és felfeszitettem (kicsit rasegitettem csavarhúzóval), a guminál ami körbe van vigyázni kell mert könnyen lejön

  50. Jerome: nincs mar benne a repoba

  51. @JEROME: Koszi.

  52. dehonnincs: szifon source 3G MMS/teher/log…., kézzel is be tudod állitani amúgy attol függ hogy milyen szolgaltataonal vagy : general/network/cellular data network/ ott mms

  53. amugy azt hittem tudok az ingyen iphone 3gs-t kapni de kiderült nagy átverés,
    mivel az xpango egy nagy szar ugyhogy bárki aki akar xpangozni soha ne csinálja!!!!!

  54. @peti: hallod az ilyenekre nem érdemes még egy kattintást sem pazarolni, ez olyan mint ön a 999.999.999 ik látogató az oldalon nyert!

  55. sőt nyitni is fogok egy oldalt ahol leirom, h miben bizzanak, miben nem és ELNÉZÉST KÉREK MINDEN SZIFONOSOKTÓL, EGY TAHÓ VAGYOK!!

  56. remélem megbocsájtatok!

  57. te szemét 🙂

  58. @peti: meg van bocsájtva.. .:-)

  59. @draft: Ez már működik??? Nagy vagy!!! 🙂

  60. 😀 kösz szifopajtik
    idézem paradoxon-tól : “…az életben semmit nem adnak ingyen
    , és nem az iphone adja a boldogságot…’

  61. én béna vagyok ugyérzem
    há hogyan lehet képet betenni ehelyett a fehér szürkeizé helyett itt szifonon

  62. @peti: találkoztál paradoxonnal?

  63. @peti:
    te nem tahó vagy hanem egy ostoba ember!
    az xpango tökéletesen működik csak nem a free feliratot kéne bámulni hanem utánna kéne olvasni a pontos működésének te !

    Typhoonnak teljesen igaza van, télleg ezen izgultok? aki google mailt használ az aláírt egy szerződést hogy minden mailje a google tulajdonát képzi és van/lesz is róla több másolat náluk!
    ha én elküldök egy 5letet gmailen, és nincs szabadalmaztatva akkor azt ők teljes joggal szabadalmaztathattyák és neked ezt el kell fogadni, csak hogy peti is értse! ez csak egy Pinchi csepp a tengerbe, nincs értelme vele foglalkozni

    bocs ha erős voltam, nem vagyok jó kedvembe de ez a véleményem

  64. @xboxman: a szabadalmaztatják nem ty-vel van nagyokos, nekem sincs jó kedvem

  65. @JEROME:
    jogos, tisztába vagyok vele de elég másnapos vagyok, örülök hogy összetudtam szedni a gondolataimat 😛
    és honlap 20. úgyhogy arra is készülnöm kell mer ilyen állapotba nemtudok inni :O

  66. Amugy ténylég én sem olvastam el hogy mit fogadtam el a gmailben, de most megteszem!
    Egyre undoritobb lesz az egész vilag!
    Volt már pár film amin röhögtünk hogy mi lesz a jövőben, mindenki droid beszabályozva ki mit tehet, mindenki megfigyelve, semmi szabadsag, hat elég jol haladunk feléje!
    Elbutulás folyamatos, amin régen röhögtem mi van amerikaban, már itthon is ez megy pl.: Monika show stb stb, de ugye amerika előrébb jár.
    Jó látni hova tartunk, ott egy átlag felsős ember egy általánosiskola 3. szintjén áll. – Tisztelet a kivételnek!
    A buta embereket sokkal könnyebb befolyáésolni irányítani, -reklám – ezt vedd meg azt vedd meg, stb stb..
    huh kicsit kibuktam bocs a nagy offért

  67. felsős = felnőtt ( ezt akartam írni bocs)

  68. @JEROME:
    a probléma sokkal mélyebben van és sokkal, SOKKAL összetettebb és undorítóbb!!
    ha akarsz tudunk erről dumálni és szívesen is beszélek erről!
    nézz csak nyugodtan utánna a koleszterinnek, a bankok működésének, a “terrorizmusnak”, a foszilis kontra megújúló értelmetlan harcba, és még sorolhatnám.
    ajánlom figyelmedbe a Zeitgeistet, jelenleg két része van ennek a 2órás filmnek és nemsokára jön a harmadik, az a 4óra nem pazarlás, bár aki rögtön feldolgozza az egészet az elött le a kalappal.
    aki meg ezt elfogadja ami van annak kívánok boldog, tudatlan életet.

  69. láttam, de nem szivesen beszelek rola mert tenyleg undorito

  70. @isty:

    Nem raktam fel mert nem engedi, hibaüzenettel elszállt, viszont az Edge állandóan aktív és sehogy nem tudom kikapcsolni, letiltom de akkor is ott világit az E-betű, Régen soha az életbe nem volt ott csak ha direkt engedélyeztem a napi 10mb-os 260 Ft os net csomagot:) ekkor merült is az aku.. most nincs netforgalmam levan tiltva de mégis ott az a E betű:S

  71. Off: petinek!!!!!! Én csak seggíteni akarok…. 🙂

  72. cydiaban megjelent a PrivaCY , errol kellene cikkezni kicsit pont hez kapcsolodik!
    cydia kezdo ooldalan van!

  73. Hali! A T-Mobile logót hogy tudom lecserélni? Kicsit ego vagyok jó lemme a saját nevem ott látni 😛


Add a Comment