fbpx Skip to content

20081124-jailbreak

Ismét kezd körvonalazódni egy érdekes story a magyar t-mobile körül. Azt mondják a t-mobilesok, hogy érdekes adat kommunikációt folytat a telefon és ezért mindenképp vidd be, hogy megnézhessék különben tiltás…?! Én még a délután fel fogom keresni a t-mobile -os ismerősömet, hogy mégis mi a helyzet?

Levelek, amik eddig jöttek:

Sziasztok!
Nekem talán rendhagyó kérdésem lenne! Remélem ti tudtok rá válaszolni, vagy valami irányt mutatni 🙂
Szóval vásároltam hirdetésből egy 2G-s iphone, ilyet ugyebár a T-Mobile nem is árusított Magyarországon. Jailbreakelt, függetlenített a telefon, 3.0 OS-sel. Ma felhívott valaki a T-Mobile-tól, hogy IPhone-t használok-e. (ami azért kicsit bizarr, mert igaz, hogy t-mobile előfizető vagyok, de a készüléket nem tőlük vettem, a készülékre vonatkozóan nincsen velük semmilyen kapcsolatom) Mert úgy érzékelik, hogy a telefonom rendellenességet okoz a T-Mobile hálózaton (ami gondolom blöff), és hogy fáradjak be egy ügyfélszolgálatra, hogy a kollégái ellenőrizhessék, természetesen részletesebb info-t csak azoka kollégák tudnak adni. Mindezt tegyem meg 5 napon belül, különben korlátozni fogják a telefonomat vagy a kártyát (nem volt világos), azaz nem fog tudni a t-mobile hálózatra kapcsolódni.

Na mármost, mivel nem vagyok az Iphone témában szakértő a következő kérdéseim lennének, hátha ti tudjátok:
Lehet-e ma Magyarországon bármilyen következménye annak, hogy jailbreakelt a telefon, függetlenítés nélkül nem is tudnám használni. Nem magyarországi a telefon, pontosan nem is tudom hova valósi, de én már eleve függetlenítve vettem.
Korlátozhatja-e a készülékem (egy olyan készülék miatt, amihez jogilag semmi közük) a T-mobile?
Találkoztatok, vagy hallottatok már hasonló esetről?

Segítségetek köszönöm!

Másik:

Sziasztok

Ma reggel a T-Mobilnál dolgozó ismerősöm mutatott egy emailt, amiben az állt hogy képesek hálózaton keresztül megnézni hogy Jailbreakelve van a telefon .
Ha gyanús egy készülék adatforgalma akkor küldenek egy sms-t hogy fáradjon be a restor-ra a legközelebbi tmobilhoz mert letiltják a telefont!!!

A levélben szerepel hogy hogy néz ki egy Cydia ikon meg ilyesmi.

Én is csak egy pillanatra láttam azt a mailt.
150  telefon Imei száma szerepel a listán.

Pár ismerősnek én is JailBreak-eltem a telefon és nem szeretnék kellemetlen helyzetbe kerülni………..

Van alapja ennek a hírnek.

Olvasd el a hozzászólásokat is

252 Comments

  1. …legalább megint lesz mire várni, mert tuti megoldják a srácok (gigasnow?) 🙂

  2. Engem is tegnap ugyanezzel a szöveggel hívtak fel, holnap fogok majd bemenni. Szóval, csinálni fognak egy restore-t gyári firmware-re?
    Tegnap óta van valakinek egyéb tapasztalata?

  3. En mar voltam bent tegnap 🙂

  4. restore volt és vége?

  5. USAban nem bírnak a JBvel itthon meg.. áhh…

  6. Lehet arra megy ki a játék majd hogy ráküldik a 3.1-es firmwaret nektek és aztán nemlehet szoftveresen függetleniteni 🙂

  7. mondjuk egy JBet 5 perc alatt megcsinálsz újra úgy hogy fel is tudod egyből rakni amik eddig fel voltak rakva.Most ezek mit akarnak.nem értem.

  8. Bakker, mekkora mocsokság ez! Nekem lehet mákom van, mivel csak készüléket vettem, az előfizetése a készüléknek egy fickónál van..aki csak a kedvező percdíjak miatt vette még annó telót! Nekem meg egy 500MB csomagom van összvissz… Most sztetek nekem is szólhatnak?

  9. @leaph: Restoroltam persze, mert nem viszek be egy JB-elt telot a szervizbe…
    Tegnap mar leirtam a tapasztalataimat a Kijott az IGO cimu cikknel. 597es kommentel kezdodik.

  10. 1. Gyanus a nagy adatforgalom, 3G unrestrictor, skype, ilyesmi. Ha ok adtak el a telefont akkor imei alapjan meg tudjak nezni, hogy milyen telo is az. Ha kulfoldrol vetted akkor nem, es semmi kozuk hozza.
    2. Ha nem fuggetlenited akkor ismet semmi kozuk hozza, hogy jailbreakelt vagy sem.

    Ez az egesz etikatlan es joguk sincs hozza. Varom a fejlemenyeket.

  11. @viega: ami még nem jelent meg azt mégis hogyan…:)

  12. @atesz: Igen neked is szolhatnak, nem lenyeg h kinel van a kartya, azt hivjak aki hasznalja, nekem sem a sajat kartyamon van a telom…

  13. “…képesek hálózaton keresztül megnézni hogy Jailbreakelve van a telefon”
    Igen ezt sejtettük, de az a kérdés, hogy ez mennyire sérti a személyiségi jogainkat? Mert valószínűleg ők így már a telefonban mászkálnak.

  14. nekem vodás kártya van egy gyárilag független JB telóban
    kíváncsi vagyok hogy felhívnak-e a vodától, gondolom nem mert nem hiszem hogy van eszközük a restore-re 🙂

  15. Allitolag olyan embert is felhivtak mar akinek nem is volt JB-elve a teloja…szoval nemertem h mi is ez az egesz…

  16. Hát ha ez a helyzet, akkor előbb-utóbb minden iphone használónak szólni fognak (függetlenül attól, hogy honnan van a készüléke) és ha az illető nem restore-olja gyárira, akkor majd ők megteszik. Ellenkező esetben letiltanak a hálózatról …

  17. Gyari fuggetlen telcsi eseteben is pofaznak, vagy csak unlockolt hackeltnel? (itthon csak pannon es vodas van mondjuk, csak erdeklodom)

  18. még jó h a Pannon nem szól h 2G-t használok! de mekkora szemétség már!
    lassan semmit se csinálhatsz mert letiltanak!

  19. T-mobilnak elég jó a hálózata, de ha nem hagynak békén, asszem minél előbb irány a voda, még akkor is ha szarabb a hálózatuk. Idáig csak T-mobilosokkal történt ilyesmi … úgy néz ki …

  20. ha beleteszem a 2Gbe a Ts kártyát akkor én is kapok h fáradjak be?

  21. off
    Nemrég beszéltem a rácsos haverokkal – fenti kép – és minden tré mobilos JB-es telcsi tulajt szeretettel várnak Baracskán.
    Vazelint vigyetek 🙂
    on

  22. @tuti°: elég sanszos, hogy igen

  23. Nem ertem a problemat. Ha t-mobile iphoneom van es t-mobile halozatban hasznalom, akkor semmi kozuk hozza, hogy milyen fw van rajta. A szerzodest ugyan nem olvastam el, de az ugyfelszolga annyit mondott, hogy a JB garanciavesztessel jar. Azt nem mondta, hogy tilos. Ha meg nem t-mobilos iphoneom van, akkor meg mi kozuk hozza, hogy azt hasznalom? Mert az aztan vegkepp nincs benne a szerzodesben, hogy csak egy keszulekben hasznalhatom a kartyamat. Szoval innentol kezdve, ha halozati hibat okoz a telefonom, akkor szoljanak es mondjak meg mi a baj, majd elharitom, vagy esetleg bemegyek hozzajuk es kerem a segitseguket. Nade mi ez az 5 napon beluli kizaras!? Nevetseges.

  24. ez a hír elég bizarr… még jó, h csak 2G-m van 🙂

  25. 2G-s Iphone T- mobile még nem hívtak:) de majd kiderül:D
    Egyébként szerintem semmi közük a 2G-s telokhoz… vagy rosszul gondolom?

  26. Ennek már olyan totális diktatúra szaga van… Én Pannonom használok jb telefont, eddig semmi gond.

  27. Nem latjak, hogy milyen fw van rajta. Egyedul az adatforgalom lehet gyanus. Tul sok tv-t neztek 😀
    Olyan is kapott mar behivot akinek nem magyar iphone-ja van? Szerintem nem.

  28. Na ha valamivel EZZEL kéne foglallkoznia oly kedves ombudsman bácsinak!

    Kíváncsian várom felhívnak-e. Én úgy gondolom, hogy vaktában lövöldöznek, és független a JB-től behívnak szoftvert frissíteni. Nem hiszem el, hogy van olyan eszköz a kezükben amivel pontos információjuk lehet arról, hogy a telefonom JB-elt-e vagy sem. Ha lenne ilyen eszköz, akkor arról hónapokkal ezelőtt hallottuk volna Amerikából, mert ha valakit, az AT&T-t érdekli a JB, már csak az ottani JB-elt iPhoneok száma miatt is.

    Megnézem a szerződést, hogy van-e joguk ilyesmire.

  29. @droszi: persze ilyen nincs, ez csak fenyítés, még ha fel is hívnak, 0 közük van hozzá, és jogilag sem korrekt az eljárás.

  30. Aki megteheti ne vegye fel az ismeretlen számokat… :D:D:D:D

  31. Hát ha be is hivnak az biztos, hogy én nem adom oda az én saját telefonomat valami jöttmentnek. Milyen alapon?

    Ne vicceljunk már!

  32. Én már izzítom az ügyvédemet, szerinte is problémás ez a T-mobiltol, ja neki is szifonja van

  33. iPhone 2G – JB-elt, amerikai … bekérik oké… restoreolják … oké … és utánna?:D aktiválják neked?:D (mivel itthonról ez bajos) vagy hogy gondoljál? bemész egy működő telefonnal és kijössz egy használhatatlannal?

  34. Udv!

    Nekem gyárilag független, külföldről behozott telefonom van, de T-Mobile-os kártyával használom (szóval nem iphone-nos előfizu). JB-elt. Eddig nem hívott senki, de ha fog, azt nem fogják megköszönni. Kiváncsi lennék egy ilyen per kimenetelére 🙂

  35. “Jó napot kívánok xy vagyok a trétől, azért keresem mert “…bip bip bip bip
    Ennyi 😉

  36. Minden engedélyes szolgáltató – köztük a tré is – jogosult az általa üzemeltetett rendszer vagy rendszer elemre irányuló véletlen/szándékos zavar, rendellenesség okát, helyét, irányát kivizsgálni, ami a rendszer stabilitását befolyásolja.
    Ez mindenféle rendszernél igy van (mobil, URH, Vsat,mikro, stb)

    Kérdés a rendellenesség mértéke….
    Biztosan nem hobby ez a részükről. De a többi (Voda – Pannon) miért nem jelez ilyet?

  37. Hello mindenki! Nekem egy us-ban vásárolt 3g-m van és pannon hálon használom. Egy igazán érdekes dologra lettem figyelmes.Mióta lefrissitettem a telot 3.0 ra azota megkaptam az első telefonszámlámat és igen csak meglepödtem 78000ft az eddigi kb 15000 es számla helyett. Hát nem mondom,hogy a szemem nem akad föl, ezért elkeztem böngészni a részletes számlát és meglepő adatot találtam gprs forgalom 64000ft pedig a telóval nem szoktam soha netezni böngészgetni meg ilyesmi. Most hogy látom ezt a cikket elgondolkoztam estleg nem véletlenül az aple tréfályárol van e szo. szerintem lehet hogy be épitettek valami okosságot, hogy feltudják mérni a helyzetet. lehet, hogy rossz uton járok de szerintem valami ilyesmiröl lehet szo. Nem véletlenül javitgaták anyiszor az uj szoftvert nem hülye gyerekek azok sem honapokig elötesztelnek meg minden és nem vesznek észre kézen fekvö hibákat nekem ez gyanus. Szerintem csak terelés az egész ahoz hogy nem éppen legális modon feltudják mérni a helyzetet hiszen nekik ez a JB nem kevés pénz kiesést jelent. De az is lehet hogy tul sok tvt nézek 🙂 minden esetre szerintem elgondolkodtató. kiváncsi leszek az uj számlámra a 3.01 es szoftverel hát meglátjuk, bocs hogy raboltam az idötöket pá.

  38. Hát ez tuti nem korrekt jogilag… 🙂 Milyen alapon szabnak meg 5 napot? Ha külföldön nyaralok akkor mi van? Letiltanak? Szerintem ennek lesz még folytatása…

  39. En tegnap kaptam vissza vadi uj telom 3G es nekem is pont akkor olvasta a csoka fel, epp akkor kaptam,h ha magyar nyelv vagy fuggetlenitve van, ok erzekelik es tiltjak!? ERdekes, de szerintem ezt nemtudjak megnezni vagy igen? Magyar nyelv az tuti kamu, a fuggetlenitesre kivi lennek,h halon keresztul tudjak e nezni?

  40. @cia: az ero legyen veletek 😀

  41. Szánalmas ez az egész, remélem kurva nagy balhé lesz belőle!
    Mi közük a 2G-s telefonhoz? Milyen jogon vigyed be a 2G-s a T-szar általá SOHA NEM IS FORGALMAZOTT – készüléket? Na ne már… Ez valami megkésett április elseji T-réfa?

  42. Az ügyvéd álláspontjára én is kíváncsi leszek!

  43. @sylwestr: Üdv! Már párszor leírtam, de akkor megint…szal én még időben észrevettem ezt. Feltűnt, hogy gyorsan merül, valamint, hogy a hifi közelébe téve a telefont, hallható a jól ismert zaj, ami a hálózati forgalom miatt van. 2 megoldás van. Vagy kitörlöd az edge adatokat, vagy szólsz a szolgáltatónak, hogy tiltsanak le mindenféle internetet.

  44. 2G-t eddig nem kértek be!

  45. Legjobb esetben majd a hívás után felhívom a fogyasztóvédelmi felügyelőséget, hogy panaszt emeljek a t-mobile ellen…:)

  46. Lesz 15-éve a westel ellen nyertem pert többlet számlázás miatt, na azóta fekete listán vagyok náluk 🙂 steev

  47. No meg restore-lják a telefonom…milyen jogon? ha nokiám lenne, azt is visszaállítják gyári beállításokra, aztán ha éppen nincs backup-m huncutkodjak egyedül? Egyre jobban felhúzom magam ezen…:D

  48. Ha USÁ-ban vásároltál egy 3G-t, és Pannon-nal használod, akkor te bizony nem gyárilag aktiváltál. Neked több mint valószínű, hogy az elbaszott Push Notification zavart be, és attól van olyan óriási adatforgalmad, mert az iPhone-od folyamatosan fel akarja venni a kapcsolatot az Apple Push Server-rel, ami folyamatosan visszautasítja a kapcsolatot.

    A T-mobile esetén itt másról van szó. Itt gyárilag aktivált iPhone-okról van szó, ilyenformán a Push Notification is tökéletesen működik, nem generál idétlen nagy adatforgalmat. Többet nyilván mint egy más telefon, hiszen az iPhone tényleg állandóan a neten lóg. De ez feature és nem bug. Én úgy gondolom ez nem tetszik a T-nek, de ennek semmi köze a JB-hez. Attól még csinálnak neked egy jó kis restore-t, hátha csak a kisördög bújt bele. Mondom, szerintem ez vaktába megy, és ha egy erőteljesebb fellépéssel találnák szembe magukat nem lenne ilyen nagy az arcuk.

  49. Jah es meg annyit,h szervizes csoka mondta, hozzajuk mar vittek JB-elt telot es siman gariztak neki! Errol ennyit!

  50. Nekem holnap jön meg a GS-em, ha felhívnak egy ilyen miatt, viszek magammal egy laptopot, és miután a kolléga befejezte a restore-t, helyben jailbrakelem is a telefont. Mit tud tenni? Fenntről jönnek majd a SWAT-osok? 😀

  51. @sylwestr: a telefonon statisztikája is mérte a magas adatforgalmat (Usage)?

  52. Egy apró részlet !!!

    Aki hitelre vette az iPhone-t, addig amig nem jár le a hitel addig a szerződés szerint a készülék a szolgáltató tulajdonát képezi.

    Na most akiket felhívtak vajon milyen helyzetben vannak? Ki van fizetve már vagy még nem?

  53. A magyar nyelvre azért hívták fel a figyelmüket, mert magyar nyelvet csak JB után lehet feltenni. Nyilván úgy kellett megírni a levelet, hogy Pisit, Mari mindenki értse.

    Még azt nem értem, hogy a T-nek miért fáj a gyári aktivált (tehát nem push miatt netet bombázó) telefonok JB-elése. Használjuk a telefont az ő hálózatukon, fizetjük a telefonszámlát, elégedettek vagyunk és még a készülékünk garanciája is bukó. Hát nem mi vagyunk a legjobb ügyfelek?

    Ja, hogy többet netezünk, illetve nem is többet, hanem többször picit (mert az iPhone push-ol, vagy akármit csinál)? Igen, ezzel előre is lehetett volna számolni, ha nem csak a dollárjelek villogtak volna a szemük előtt mikor elkezdtek az Apple-lel vagy a DT-mal tárgyalni az iPhone forgalmazásáról.

  54. @fontix: Kp-ra vettem egyben spanom elofizujara

  55. Még egy dolog eszembe jutott…:) t-mobile engedi a tethering-t így olyan adatforgalmat generálok pc-vel ami nekem tetszik…:)

    Kicsit fake szagú ez a dolog…rejtett számról felhív, hogy menjek be…hát hogyne…küldjön hivatalos értesítést és csókolom:)

  56. Volt már olyan aki bent is volt? Mit mondanak?
    “szeretném a legfrissebb szoftvert rátenni a készulékre”
    Hát nem teszed, mert nekem a 2.0 tetszik, vagy az 1.1 vagy amit akarsz, esetleg a legujabb…
    Ugy felidegesitettem most magam ezen!
    Komolyan mondom én akarom hogy felhivjanak, olyan balhét csinálok hogy azt tuti nem teszik zsebre!

  57. hát ez vagy kacsa vagy kurvára szánalmas! amúgy srácok tudnátok segíteni picit? a lényeg h a barátnőm per pill külföldön van (Italy) -jó neki-:S:) szal mennyibe kerül az sms oda ki? ikon400 am van… sztem en legalabb is ugy gondolkodom h semmibe mert nem tudhatom h per pill kulfoldon van és ő is 30 as
    szal a konkluzio .. igazam van? vagy mennyi be faj az sms?

  58. @Ace: Ha kulfoldon vagy akkor nem tudjak megnezni, hogy mi az imei szamod, stb…
    2G iphone-t nem fognak behivni csak sajat tre iphone-t vagyis 3g-t. Nincs is hozza joguk. Ne aggodjatok mar ennyire.

  59. nszb: Igen tudom ,h azert irtak a magyar nyelvet, hiszen az JB-re vall, de mint irtam siman gariztak es meg nevettunk is a dolgokon Egerben a szervizes csokaval! Vicc egesz!

  60. @Crazy: elméletileg neked hálozaton belül van 100 db sms-d és ha ő kint van, attól te még nem fogsz többet fizetni…igaz neki vmi 100 huf/sms lesz hazaszólni…

  61. akkor jol gondoltam am 200 sms:) köszi

  62. Na akkor amit én tudok:

    Kértek már be T-s 3G-t JB-elve, JB nélkül, külföldi 3G-t JB-elve….A központban device ID-ből megmondják milyen készüléked van. Tudtommal 3GS-t még nem kértek be és a többi szolgáltató sem csinált ilyen telefon visszahívást.

    Más: Akinek 3.0 óta nagy adatforgalma van, az ne csodálkozzon az iPhone net függő készülék, akkor is neten van, ha nem látod és mivel a Pannon pl megkezdett MB után fizet (nem havi összesítve, hanem felles a telód a netre forgalamz 10byte-t, már akkor 1MB után fizetsz valami 30HUF-t). Ebből szépen összejön a sok pénz net forgalmora és ugye 3.0 után a legtöbb hálózathoz szépen vagy a JB vagy az origi firmware kitölti az APN beállításokat, tehát mostantól szépen nyomja magának az EDGE-t/3G-t a telefon és fogy a pénzed. A megoldás: APN beállításokat elszabni a gépen vagy a szolgáltatónál letíltani a számodról az adatforgalmat.

  63. @nszb:
    ” Még azt nem értem, hogy a T-nek miért fáj a gyári aktivált (tehát nem push miatt netet bombázó) telefonok JB-elése. Használjuk a telefont az ő hálózatukon, fizetjük a telefonszámlát, elégedettek vagyunk és még a készülékünk garanciája is bukó. Hát nem mi vagyunk a legjobb ügyfelek?”
    Ezért nem értem én se. Örüljenek a b.zik hogy nekik fizetünk ..

  64. De jó lenne valami belső infót kapni erről az akcióról.

  65. @Steev:
    Akkor ez kamu az egész, már mint az hogy a t-mobile ilyet csinál.
    Lehet hogy valaki csak szórakozik.
    Ha megveszek egy készüléket kp.ra akkor akár a földhöz is verhetem ott a helyszínen, mindenki becsókolhat, azt csinálok a telómmal amit akarok.

  66. @Crazy: 200 db-ig semmibe nem kerül neked. sőt ha hívod 400 percig az is ingyenes de ő már akkor fizet 117 ft/p-et….

  67. @cartmen: ok köszi de azt is figyelembe vetted h külföldön van?!:)

  68. kiv leszek erre a tmobilos buzgányságra. de ha már havi 18800at fizetek a kurva telefonér,és minden honapban még tul is lépem ezt az alapot,akkor nemár azzal foglalkozzanak hogy iTunesból szedem a szoftvereket,vagy máshonnan vagy rosszul gondolom?

    ezt am leirtam az elözö topicban is…

  69. @Ace:
    Ez mekkora! 😀 Ha netán megtörténne a dolog, vigyél vkit és vegyétek fel, és dobjátok fel YouTube-ra! 😀 😀 😀 😀

  70. @Crazy: Te nem tudhatod jogilag, hogy ő hol van, ezért a különbözetet mindig a hívott fél fizeti, mert ő tudja hol van. Az SMS fogadásának pedig nincsen díja, mivel az ellen nem tudsz védekezni, hogy bejöjjön, míg a hívást elutasíthatod. 🙂

  71. @Invi: fasza:) remelm igazunk is van/lesz:D

  72. Üdv mindenkinek!!!

    Simán javítják a jb-elt telót garanciába! Onnan tudom, mert én nekem először nem sikerült és be kellett vinnem nekik, hogy orvosolják! Elmondták, hogy jb volt a telefonon és legközelebb nem javítják…. ennyi

  73. @Crazy: persze, ha itthon lenne akkor csajócád miért fizetne 117 huf/percet bejövő hívásért?

  74. @vbazsi2: AMikor eloszor JB ztem en is elbasztam feher volt a kép nah mondom most cisnaltam egy szép kis papír nehezeket a szifonból:D de szrencsére NEM:) csak újra kellett csinalni a dfu t:) am meg siman legarizzak haig tudsz restore olni addig nyert ugyed van

  75. @Crazy: Igen mert nekem Görög.o-ban volt a nej és megkérdeztem tré-éket,
    nekem is Ikon 400 van….

  76. FAKE tuti ha részletre veszed akkor sincs közük hozzá akár a boltba szét is törhetem ha fizetem rendesen, én eladtam az iphonom és részletre van és??? akkor hogy vigyem be???? ugyan már azt csinálok vele amit akarok amig fizetek ha nem fizetek akkor tiltanak meg minden de az más. De akkor nézzük úgy hogy eddig ez nem volt baj?????? Tuti kamu valaki csak szórakozik mert rejtett számról SOHA nem hív szolgáltató! Én a pannonnál dolgoztam és ilyen nincs minden rejtet szám kamu.

    Ne foglalkozzatok ezzel sztem.

  77. @cartmen: ok nagyon fasza:)

  78. @nszb: igen de én mártelepitettem a pussh fixet és mégis

  79. akkor még nem tudtam mi az a dfu

  80. @Invi: de ezt az adatforgalmat neked is látnod kell a statisztikában, szóval valós meglepetés nem igazán kérhet. Én mondjuk épp ezért az egy dologért JB-lem a telefont, mert akkor ki tudom kapcsolni az Edge/3G egyaránt, így aztán semmilyen internetkapcsolatom nincs, adatforgalmam is csak akkor, mikor használom, szóval engedélyezem. De a folyamatos használat sem ok a behívásra, elvégre is az már a te bajod, ha 24 órában megy anet, és 100ezreket fizetsz. Legfeljebb kedvesség lenne a szolgáltatótól, hogy figyelmeztet, hogy valami baj van, de tudjuk, itt nem erről van szó.És nem a JB kiszűréséről, mert ők is tudják, odaviszed JB nélkül, hazaérsz, és JB újra.

  81. @cartmen: Hat ez nem teljesen igy van, mert ha ikon xxx csomagod van, es kulfoldre telefonalsz, vagy kulfoldre kuldesz sms-t, akkor igen kemeny arakkal kell szamolnod. Nekem is pont most kuldtek ki a szamlat, eu 2-es dijzonaba telefonalas 105ft/perc, es az sms is hasonlo tarifaval megy.

  82. @bbence: Melletted állunk ebből bizony nagy balhé lesz:D

  83. @sylwestr: push fix? ez meyik?:) aszem az egyiket mar toroltem a telomrol a “nagy démon vadászat” alapján.. ennek a pushnak mi az ertelme?? mert azt hjiszem a masik push az amikor a mail appban van exchange server es az psuholja ki az a-maileket

  84. @developer: ha külföldre telefonálsz az persze, hogy drágább, ill. az, ha külföldi számot hívsz. De ha magyar, ámde külföldön tartózkodó ember számát hívod nem fizetsz érte többet.

  85. @Invi: hát ez mind szép és jo is lenne de elötte is be volt állitva nekem minden mert azert egyszer egyszer fölmentem megnézni pl mozi musor vagy ilyesmi és nem volt soha ilyen gond elötte

  86. @developer: Pedig így van!!
    Hívd fel őket.
    Ha T-mobile-ost hívsz csak a határig fizetsz, Ikon esetében a 400 perc felett csak, sms ugyancsak Té esetén 200 db-ig ingyenes., nyílván ha külföldi számot hísz akkor csengetsz.

  87. @pitta: Itt most nem a behívásra reagáltam, hanem arra, hogy valakinek nagy lett a számlája. érdekelne engem is, hogy statisztikában látszik-e nála.

  88. @piszkosfred: ez a biztos?:) faszom ne zavarjatok össze:P

    szal a lenyeg 30 as szam külföldön van elvileg akkor uygan annyi az sms ?!

  89. Off.
    Ha belföldön vagyok a Data Roaming-nak on vagy off nak kell, hogy legyen?

  90. @developer: Hülyeséget beszéltek. Arról volt szó, hogy ipse innen MO-ról sms-.t küld magyar számra. Meg hív magyar számot. Ha külföldit hívna igazad lenne. Roaming esetében a többlet díj mindig a roamingolót terheli, hiszen te csak azt látod, hogy ez hálózaton belüli hívást kezdeményezel.

  91. Nekem a család 2 hónapig kinn volt 11400 ft lett a számlám 9900 helyett de csak azért mert küldtem itthon pár mms-t meg sms-t Vodára

  92. @Crazy: Használjon a barinőd Global.Q sms-t. és ha valahol talál wifit, akkor tök ingyen tud küldeni sms-t bárhová. Szerintem kurvajó program, én már egy hónapja használom, azóta nem nagyon küldtem “rendes” sms-t…

  93. ha meg nem tudsz restorolni akkor meg ők sem tudnak tehát ugyis nyert ügyed van:)

  94. @sylwestr: Mákod volt, Az iPhone folyton teker, hidd el. Főleg 3.0 óta. Statisztikában nem látszik? Persze nem is kellene, mert pl 300 db 1k-s forgalom az 300k viszont db-onként számláznak 1MB-t. íÍgy pedig ez már 300MB, mert a megkezdett egység számít és megint mondom, hogy nem havi összesítés van, pont mint a perc alapú hívásoknál.

  95. @bzolkaa: ja, te használj. és Global.AQ sms…

  96. @bzolkaa: vmi nokia ja van nem tom h menne rajta:S 🙂

  97. Jövőhéten megyek 6 hónapra külföldre dolgozni. Ezért most érett meg JB-re meg függetlenítésre a szifon.Ha itthon rendesen fizetem a számlám kint pedig, ottani szolgáltatónál használom a T-s készüléket, akkor külföldön le tudnak tiltani?

  98. @Crazy: olvass vissza 48-as bekezdés azthiszem

  99. ehh? tessék?

  100. @macskajaj: Ez igaz de nem ilyen modom ami felrugja minden fele hirkozlesi torvenyt. Tudom mert en szinten szolgaltato vagyok. De csak T-mobilos keszulekekkel van gondjuk ugye gyanus a dolog? Nekem gyarilag fuggetlen van olaszorszagbol + meg 8 db a csaladban megsem hivtak senkit, nem es fognak. Viszont T-mobilos haveromat bekisertem, kertem a szerelot hogy bizonyitsa a zavart mutassa valamilyen merest hogy van e zavar amikor hasznalom a keszuleket(bekapcsolom) hasonlitsa ossze egy nem JB keszulekkel + kifizetettem a t-mobillal a benzin koltseget amiert bementunk a varosba ennyit errol.

  101. Az én 3G-m hátlapja meg van repedve, nem akartam kicserélni, mert még rámvarnák, hogy én csináltam. A T-mobil ha behív, nem mondhatom meg nekik, hogy azért sok az adatforgalom, mert nyomja a hátlap a chip-et, és ezért adjanak már nekem egy új 3G-t, majd otthon megoldom a többit rajta. Biztos büszkék lennének rám. Plusz a sok ember, akinek nem megy a wifije, na azokat is cserélhetik, mert az nem a JB miatt nem megy, hanem mert sz*r a fw. Van az ismerőseim között olyan, aki sosem csinált JB-t, T-s, és mégsem megy a wifi, akármit csinált vele. Lehet szépen oda kéne állni, hogy akkor srácok ha ennyire le akarjátok tiltani a telót a hálóról, akkor ezt a kis problémát oldjátok meg, aztán beszélhetünk. És ugye ez az Apple sara, nem a T-é, kíváncsian várnám, ők mit tennének. Ne restoroljon, adjon rögtön új iphone-t. 🙂

  102. @Invi: igen lehet hogy igazad van de ez akkor se normális állitsak el mindent hogy a telo ne tudlyon magátol folmenni és ha én akarok valamit még is megnézni akkor kezdhetem beállitgatni ez szerintem nonszensz

  103. @ratsam: Nem tilt le senki.

  104. szerintem nem azt nézik hogy JB-s e a telefon, mert azt nem tudják, viszont ha netezel (nem wifin) akkor azt meg tudják nézni hogy milyen oldalakat nézel meg, és ha köztük vannak a Cydia repoi akkor már sanszos hogy JB-s a teled!

    Amúgy meg ez egy rohadt mocskoss dolog, és szerintem nincs hozzá joguk!

    Nekem is trés a 3gm de Vodával hajtom, szóval hívhatnak:P

  105. Ez a dolog tényleg szánalmas. Ők vannak felháborodva, hogy JB-elt a teló? Szerintem meg örüljenek neki, nem tudom, az iPhone tulajokon kívül mely ügyfelek fizetnek nekik havi 14-15ezret, vagy csak 10-et is….

  106. @Crazy: az Apple Push Serverrel komunokál allandoan a telo és az javitja azthiszem………

  107. @Crazy: Igen, neked nem kell tudnod, hogy az a 30-as szám külföldön van-e vagy sem. Mondjuk sms fogadásáért szerintem a külföldön lévő sem fizet pluszdíjat, de ennek tényleg utána kell nézni 🙂

  108. Én tegnap este JB-eltem a telómat vagyis a 3.0-át, és mikor hívott valaki akkor egy szomorú smyle jött ki a kijelőre , a brátnőm nem is tudta fevenni a telefont mert at irta ki hogy blocked, ez miért van? Ez is ettől lehet?

  109. @lanika: össze omlott a springboard!:S restart:) old

  110. @Resident:
    Tuti? 🙂
    Ez a kedvenc kütyüm, megőrülök ha valami gond lesz vele, a JB-et is azért nem erőltettem eddig mert nem volt szükségszerű és úgy voltam vele, hogy inkább lemondok róla csak nehogy elb@sszam.

  111. @lanika: ossze olott a spingboard ot valamiert :S nekem is volt mar restart és kész:)

  112. @Steev: (off) Steev írttam neked az igo-s postba, láttad? (on)

  113. Na de emberek! Fogyasztovedelem!! Nekik kell jeleznetek ezt es majd ok odabasznak! Ezert vannak!

  114. Valaki okosítson már fel legyen szíves a netes dologgal kapcsolatban.Én vodafone-os vagyok. Az intrenet csomagom úgy néz ki, hogy fizetek havi 2000 forintot és így 200 vagy 300 Mb tudok netezni, ha túllépem akkor nekem csak lelassítják, viszont plussz forintba nem kerül. Azért ilyen kicsi csomagra (ez egyébként a vodafonnál az egyik legmagasabb ami kérhető) fizettem elő mert általában wifi közelben vagyok. A kérdésem az, hogy ha el akarom kerülni azt, hogy ne szívja a teló feleselegesen a Mb-okat akkor mit tegyek?Én kikapcsoltam mind a Fetch new data-át mind pedig a pusht. Tehát ha én azt akarom, hogy ebből a 200 Mb-bó amire én előfizetek csak akkor történjen adtforgalom miatt levonás amikor én konkrétan netezek (pédául belépek a safariba vagy megnézek egy új mailt) mit kell még , hogy tegyek?És arra válaszoljato már légyszíves, hogy ugye ha külföldön vagyok akkor a Data Roamingnak off-on kell, hogy legyen. Ha pedig belföldön akkor on? Vagy mindegy?

  115. Nekem voda van, nem hivtak fel:) rohadjon meg a lila ordog ott ahol van!
    Amugy meg semmi kozuk hozza hogy mit csinalsz a telefonodon! Teljesen jogellenes, a dell se hiv fel hogy miert nem teszem vissza ajogtiszta vistat miert osx van a gepen:)

  116. Hehe. Velem rabasznak… A t-s kartya, amivel vettem az iroasztalomon pihen, es pannonos van benne. Engem a pannon fog hivni? XD

  117. Hehe. Velem rabasznak… A t-s kartya, amivel vettem az iroasztalomon pihen, es pannonos van benne. Engem a pannon fog hivni? XD

  118. Hali.Össznépi találkát kellene csinálni és bevonulni néhány ezren aközponba és kiverni a balhét.Gusztustalanok ha ezt csinálják,semmi közük hozzá mit csinálok a telefonommal! Valaki szervezze meg.

  119. @kmate: Ha JB el va van akkor boss prefs es ott offolod a 3gt meg az edge t es ennyi nincs net!:) a data roming az jo kerdes en se tom:S mi az??:)

  120. Ez tipikusan olyan (má bocsánat de..) b@aaaaazdmeeeeeeeg hír…. Nem túl korrekt…:S Mi közük nekik hozzá, hogy az előfizetett(!!!!!) GB-ket mégis mi a toszra használja a user… Nincs igazam?

  121. @Crazy: persze h JB s mivel vodaval hazsnalod:S bocis hule vok:P

  122. @sylwestr: Had kérdezzem + hogy a Mobilnet használati adatoknál nem mutatta mennyi a forgalmad?

  123. Addig amíg az Apple nem viszi keresztül a bíróságokon azt, hogy a JB törvényellenes. Illetve addig amíg az ÁSZF-ben nincsen benne, hogy az Internetet erre meg arra nem használhatod, addig maximum szépen megkérhetnek, hogy ne JB-eld, mert nem áll módjukban rá garanciát biztosítani.

    Ha zavart észlel, mert netezik a telefon, akkor mutasson mérési eredményt, nevezze meg, hogy mi az a zavar.

    Ha le akar tiltani, tiltsa le csak a netet max.

    Egyébként meg nem fogyasztóvédelem, hanem NHH. A telefontársaságokat az NHH felügyeli.

  124. A vicc az ,hogy biztos valami trés b.uzi is szorgalmasan olvassa ezt a blogot. Azon jár a csökött agya h hmm hmm hogy b.sszak ki most ezekkel a Jailbrékelt telefonú emberkékkel 😀

  125. de jol mutatja persze ha a ho vegen nem felejted el ki nullázni:P:D:D:

  126. én meg nem hiszem el, hogy a T-mobile felhívott az embereket ilyen céllal hogy ne használjanak Jailbreak-et különben tiltás lesz! kamu az egész! megint valaki nem tud nyugton maradni és nagy story-t akar csinálni a semmiből!!!!

  127. @cartmen: Cartman igy tereled a szot magadrol elfele? heh?:D::DD:D::D:D

  128. azt hogy mit nézel a neten nem igazán tudják figyelni csak gondoljunk bele mennyi adatfeldolgozás lenne ráadásul ez tilos és illegális ilyet nem vállalhat be t-mobile nekik is vannak ügyvédeik azt viszont tudják nézni,hogy egy adott imei-hez milyen tel számot rendelt hozzá a készülék így láthatják,hogyha más szolgátató kártyájával használod vagy használtad azt pontosan nem tudom hogy időre mennyire tudnak vissza menni de sztem nem sok max 2 hét
    egyébként ezt a módszert a rendőrök is szabadon használhatják és általában lopott készülékeknél csinálják

  129. Az, hogy olvassa valaki a blogot, az egészen biztos, hiszen a magyar nyelv abszolút ide kötődik, és arról tudnak ugyebár.

    De a cél még mindig nem világos.

  130. @Crazy: Jó de ha ezt nem csinálom meg akkor folyamatosan adtaforgalom van a telómon. Ez így elég hülyeség lenne. Mondom push fetch kikapcsova. Szerintem így csak akkor vesz le adtforgalmat, ha ténylegesen netezek. Vagy tévedek?

  131. Nem egyszerűbb ha bossprefs-el kikapcsolom az edge-t meg a 3g-t? elállítgatni.. :S

  132. Ez a T-ré nem normális. Eddig sem volt az, de ezzel nálam kiverte a biztosítékot. Még jó, hogy öt éve elváltak az útjaink. Úgy alakítom, hogy soha nem találkozzanak többet!

  133. @Crazy: A data roaming azt jelenti, hogy külfödön, (nem az anyaszolgálatóhoz kapcsolódva) kapcsolódjon-e az internetre vagy sem. Itthon a csomagodnak megfelelő adatmennyiség áll “ingyen” rendelkezésedre, de külföldön fizetni kell minden egyes kb-ért. Érdemes off-ra rakni és akkor nem csinál Ausztriában horror számlát egy egyszerű időjárás frissítés.

  134. Jó de ha ezt nem csinálom meg akkor folyamatosan adtaforgalom van a telómon? Ez így elég hülyeség lenne. Mondom push fetch kikapcsova. Szerintem így csak akkor vesz le adtforgalmat, ha ténylegesen netezek. Vagy tévedek?

  135. @nszb: A cél számomra sem világos. Ha engem felhívnak, hogy vigyem be a telőt akkor automatikusan letörlöm a telót, nemcsak a JB miatt hanem mert privát dolgaim vannak rajta, Jóska nekem ne nézegesse. Szóval bemegyek a szűz telefonommal, megköszönik és hazajövök. Itthon vissza a backup és folytatom. Mit értek el vele? Elszúrták egy délutánom?

  136. csak azért tűnik ez kacsának mert tegyük fel pistinek van egy e71-e t-mobilos
    elvitte a sarki gsm boltba és box-al kiütötték neki és azóta váltogatja az e71-ben kártyáit azt is ugyanúgy látják mint az iphone-t
    szerintem mindenki jelezze ide ha felhíták kiváncsi vagyok hányan lesznek

  137. Ha settings -> general -> network -> cellular data networknél kitörlitek a cellular data mezők tartalmát, akkor nem tud adatforgalmat generálni. Ha mobilnetezni akarsz, akkor írd vissza.

  138. @Crazy: 😀 😀 😀 Mint Pelikán elvtárs: ” Lehet hogy én is kém vagyok ? “

  139. A cél nem más, mint megfélemlítés, zavar stbstb..és a legfontosabb: a reakció megfigyelése bedobott blöffökre..a Bazira-nagy testvér figyel minket 😉

  140. vagy valaki jót szórakozik

  141. igen, szerintem is kam az egész…könnyen lehet, hogy egy trés paraszt, aki olvasgatja unalmában a fórumot, és bedobott egy ilyen hírt, adminéknak küldött egy levelet stb… ha ez így van azért el kell ismerni, nem rossz húzás- természetesen az ő szemszögükből 😀 szal szerintem csak kam az egész

  142. @kmate: Dehogy van folyamatos adatforgalom. Lehet, hogy idonkent, amikor fellepesz a netre vagy barhova, akkor valami minimalis plusz forgalmat is general a telo, de ezek feledheto mennyisegek. A usage-ban pontosan nyomon kovetheto mennyi a havi forgalmad. Ha elered az elofizetesesben rogzitett mennyiseget es nem akarod tullepni, akkor kikapcsolod a 3G-t es a data roamingot es nem fog tobb adatforgalmat generalni. Ha van SBS settings, akkor meg egyszerubb: 3G/Edge off.

  143. ha az apple vagy esetleg a t-mobile nagyon nem szeretné,hogy jailbrakelj
    legelöször az appulo tönkretételén fáradozna majd jöhetne a többi cydia-s szerver mondjuk de ez valahogy nem így van ráadásul a t-mobile nagyot kaszál az iphone tulajokon nemhogy megvették az egyik legdrágább készüléket még sokkal többet használják (átlagban) az adatforgalmat meg még főleg ha jailbrakelt
    kétlem,hogy az apple pont a magyarországi tmobilenak adta volna ki a parancsot,hogy szüntessék meg a jb-t mert külömben baj lesz
    na szóval akárhonnan közelítem meg a dolgot marha nagy hülyeség

  144. @cotag: igen csak nem tudod megkulomboztetni az adatforgalmadat a vifis adatforgalomtol szerintem ez az egesz undorito állandoan figyelni ki be kapcsolni ha nem akarsz hajmeresztö számlát kapni a ho végén

  145. @adam101: Én ezt értem. Én akarok mobilnetezni. De én akarok mobilnetezni erre való az i phone. Én csak azt nem akarom , hogy feleslegesen menjen az adatforgalmam(min ahogy fent is írta valaki, hogy nem is netezett és 80 ezer forint lett a számlája) és most akkor mondok egy példát: csak akkor számlázzon adatforgalmat ha megnézek egy oldalt a szafariban,you tube-on stb. Ez, hogyan oldható meg? Gondolom a pusht és a fetch-et kapcsoljam ki! Igaz? Annak semmi értelme, a network settingsbe egy nap 20 x beírkálom utána meg kitörlöm a netbeállításokatl. Valaki világosítson már fel értelmesen mert eddig csak félmegoldásokat és homályos tanácsokat kaptam.

  146. Küldtem nekik egy érdeklődő levelet… Kíváncsian várom a válaszukat…

  147. @Thende: Ó hagyd már, én rákérdeztem annó, hogy a külföldi gyakorlathoz csatlakozva itthon is eltűnik-e a kínálatból az iPhone 3G 16GB. Azt hiszed érdemi választ kaptam? A marketingblabla, hogy interneten nézzem meg a kínálatot, meg, hogy júliusban iPhone 3GS.

  148. Erre majd a legjobb válasz jön, méghozzá az, hogy nem lesz válasz!

  149. @flashbackh & nszb: a remény hal meg utoljára… 🙂

  150. @sylwestr: a wifis adatforgalmat nem szamolja a settings / general / usage / cellular network data-nal

    @kmate: van egy 100 megas T-Mobilos adatcsomagom. A wifi, a 3G es az Edge folyamatosan be van kapcsolva. Ahol van wifi ott az megy, ahol nincs ott 3G es Edge. A honap eleje ota 55 KB a kimeno, 301 KB a bejovo forgalom. Ha a cucc folyamatosan a neten logna, akkor valoszinuleg ennel tobb lenne… A 3G-t es az Edge-t, csak akkor kapcsolom ki, ha kulfoldre megyek, hogy ott veletlenul se generaljon forgalmat a magas roaming dijakon. Extrem szamok szerintem csak ugy johetnek ki, ha valami nagyon frankon el van allitva a telon, pl ahogy masok is emlitettek amerikai szerverre probal folyamatosan raakaszkodni. Ha T-Mobilos telod van, nem hiszem, hogy ilyen elofordulhat veled.

  151. @cotag: de probáld ki nullázd le netezz vifin és meg fog jelenni az adatforgalom

  152. Akkor ugy irom hogy NHH es fogyasztovedelem! A fogyasztovedelemre tartozik ha teged csesztet a t mobile a telefon miatt
    az nhh-ra meg a zavar megallapitasa,ha egyalltalan van zavar,de egyre jobban ketlem! Akkor itt ausztriaban engem miert nem hibtak eddig?hiszen en is t karzyaval hasznalom,csak osztrakkal!folyamatosan netezek en is,sot masik szolgalltato adat kartyajaval is! 1 honapja kb 100-500MB-otvtoltottem le,de mostansag a 15GB a minimum

  153. @sylwestr: folyamatosan netezetek, a wifi forgalom nem adodik hozza, kiprobaltam. Csak a 3G/edge jelenik meg. Ha nalad minden hozzaadodik, akkor ott valami nagy arulas lesz. Ebben sajnos nem tudok segiteni.

  154. Két hete vittem vissza garban a 3G iPhone-omat a T-Mobile szervizébe. Nem restoroltam, rajta volt minden amit a Cydiából rátettem.
    A kutya nem foglalkozott vele. Úgy ment a szervizbe, ahogy volt. Garban kicserélték a telót, mert a WIFI egység adta meg magát. Kaptam egy új telefont helyette. Nem volt semmiféle megjegyzés, vagy ejnyebejnye. Igaz, nem volt függetlenítve, csak jailbrékelve.

    Mellesleg, ha mégis rázná nekem bárki a lábát a T-Mobile részéről: Csak betömtem egy joghézagot. Magyarországon tudtommal nem szabadna csak magyar nyelven is kommunikáló eszközöket forgalomba hozni. Nos, én mindössze pótoltam a T-Mobile ezen hiányosságát, amikor a magyar lokalizációt feltettem a telefonra. Nem a fogyasztóvédelemhez szaladtam feljelenteni, hanem megoldottam a magam módján a problémát. Amúgy ha a fent említett készülékbehívás engem is utolérne, már ügyvéddel mennék oda, valamint egy igazságügyi műszaki szakértővel, aki azt fogja kérni, hogy mutassák meg minden kétséget kizáró módon, hogy a telefonom rezgést okoz az erőben, azaz zavarja a GSM hálózat működését. Attól, hogy jailbrékelve van, azon kívül, hogy third party sw is feltehető rá, a működése tudomásom szerint nem változik, már csak azért sem, mert a basebandhoz nem nyúl hozzá a jailbrake, a kommunikáció pedig mint tudjuk, a basebandon keresztül történik.

    üdv:

    Baggins

  155. Nem lehet srácok hogy fake az egész? Nekem bűzlik, bocs.

  156. Szerintem ez csak kamu a T-mobiltól! Mar mint nem hiszem hogy bárkinek is megnézhetnék hogy jailbreakelt a telefonja vagy sem. PL a Microsoft is tudja minden 1-es tört win-röl hogy az tört és hol mikor használjak de nem nyúlhatnak hozzád mivel vannak jogaid, többek között nem sérthetik meg a személyi jogaidat. Ergo nem mondhatják hogy te tört xp-t használsz mivel nincs hozzá joguk hogy utána nézzenek, belenézzenek a géped adatforgalmába(gondolok itt adatokra amik elárulnák hogy ki vagy mi vagy és hogy honnan).
    Ez persze csak az én véleményem.

  157. Nekem 5 napos a 3Gs-em 🙂 T-s, bátyám használja az előfizut, nekem domino karim van, nincs net előfizetve, mivel van itthon wifi 😀 Nah benyalhatnak 😀 Mindjárt hívnak, hogy “nem láttunk az iPhone-ján adatforgalmat, ha ez folytatódik, letíltjuk” :D:D XD Amúgy fél órát aszaltam ezen : “Jó napot kívánok xy vagyok a trétől, azért keresem mert “…bip bip bip bip 😀

    Amúgy meg, ha engem behívnak, előtte restore-ozom a telót beviszem full szüzen, azt majd pisloghatnak 🙂 Köcs*gök 😀

  158. @cotag: nem ertem most direkt lenulláztam neteztem vifin megjelent az adat forgalom pedig 3g edge letiltva bossprefsel

  159. @sylwestr: biztos, hogy nem…:)
    3G wifi hálózaton generált forgalmat nem számolja…ez fix..az viszont lehet, hogy csatlakozik a wifihez, de azon keresztül netezik…bár ekkor a wifi jel eltűnik és helyett a jó öreg “E” vagy “3G” felirat van kitéve…én már jártam így routerrel..bátyámnak vmi régi hulladék van és bár csatlakozik a wifihez, rajta keresztül a netre már nem megy…

  160. @sylwestr:

    A wifi-s adatforgalom tényleg nem jelenik meg a “cellular network data” alatt. Kipróbáltam. Valami gond lehet nálad ha neked igen.

  161. @Kabazotya: hát pedig igen na akkor csak az a kérdés most mi a ………….. tegyek ezzel a ………………?

  162. @sylwestr: ja tegnap frissitettem 3.01 re

  163. 3g unrestrictor? Az csinálhat ilyet nem?

  164. @sylwestr: valami nagyon el van ott mokerolva akkor. Fogalmam sincs mi lehet ez, ahogy masok is irtak, nem szabadna szamolnia. Tobb mint valoszinu, hogy ez volt az oka a horribilis szamladnak is. Szamomra tul sok az ismeretlen az egyenletben (USA-ban vasarolt, Pannonnal hasznalt), egyikkel sem volt meg tapasztalatom.

  165. @sylwestr: nekem ugyan ez van 🙂 Van egy wifi kártyám, amivel laptopról megy a net, de iPhone rákapcsolódik, kipipálja, de nem wifi jel jelenik meg hanem marad a 3G vagy EDGE és nem nyitja meg az oldalt, mivel nincs net :S Ezért lett routerem 😀 XD

  166. @baggins: LoL 😀

  167. Na!
    Az van, hogy valahonnét tudják. Ha olyan jó a tlefon védelme akkor nem tudnak belekacsintani. Dev teames gyerekeket kell megkérdezni, ők legalább olyan jól tudják hogy mit lehet vagy mit nem lehet, mint az Apple.
    Olvastam azt, hogy látják a mobil forgalomban a cydiás repokat, szerintem azt tudják legkönnyebben kiszűrni, összeállították, hogy melyik repóhoz milyne IP kapcsolódik, és zt vizsgálja agép hi csatlakozott fel oda, vagy ki nem. Aztán majd jön a tréonlány, és ős is vizsgálni fogja ki lépeget fel gépekről?
    ez már tizta amerika, szerintem ott sinsenek ilyenek.
    Mi pont olyanok vagyunk mint a skynet a terminátorban, csak humánban nyomjuk.
    Jó magyar fiatal tehetséges “najmannjánosok” megkapják a megfeleő fizetésüket azért, hoyg kibszhassanak honfitársaikkal. Azért áll itt minden magyarországon, ahol van, mert emberek nem azt csinálják, ami a másikat segíti, hanem amivel a másikkal kibszik. Na és ezek miatt a cselekedeteink miatt közösítenek lassan-lassan ki bennünket európában. Focihuligánok, lopósok, becstelen hátbatámadó faszok miatt. Lehet ez miatt most én sokak szemében egy szemét vagyk, de ze a véleményem. Persze Trémobilnak mindent lehet, Az emberek 80% e-téren tudatlan, nincsen a jogszabályokkal tisztában, és 99%-unk a kisbetűseket és a csillagozottakat sohasem olvassa el. Na azokban vannak a nagy gecó dolgok mindig.
    Előbbutóbb jön az imeicsere, kitalálják az okosok, úgy, mint ahoygan más telefonoknál működik, és kkor eg ytiltás után hopp és mehet tovább, addig meg gennyzsákszem emberek nagy pénzekért kibasznak saját honfitársukkal.
    Ez van. Magyarok vagyunk, ne várjunk többet….
    Rábasztunk 🙂

  168. @cotag: pff.. azéret kösz ha valakinek van ötlete leirhatná mindig hivatalosan itunesböl lett frissitve és ameddig fel nem raktam a 3.0 at nem volt vele ilyen gondom milyota megjelent a 3g azota meg van a telo nem ertem

  169. Hát ez vicc : h t t p://www.mobilport.hu/iphone/20090806/jon_az_ujabb_iphone/

  170. off. cydiába nincs valami olyan video lejátszo ami lejátsza az avi fájlokat?
    aki tud valamit légyszi irja meg

  171. hát ez a hír! nagyon naagyon érdekes! és mivan ha beviszem a T-hez a telómat? egy restore kb 10 percig tart, utána befáradok vele és??? frissítik a 3.0.1emet a friss 3.0.1-re? és az nekik mire jó??? hallottak már vajon a notifications nevű dologról? 😀
    az meg, hogy vkinek JB van a telóján semmi közük hozzá, megvettem a telót, fizetem a számlát, ha a garanciám is lejárt, akkor meg pláne de semmi közük nincs, hogy mit csinálok a telómmal! akár éjjel nappal tetheringen torrentezhetnék, ha kedvem tartja! csumpedáré haj!

  172. Helló mindenkinek!!!

    Tudom, hogy nem pont ide tartozik elég fontos lenne:

    3G-m van 3.0-val, jb…, másfél órával ezelőtt cydia-val letöröltem egy alkalmazást, ami után szeretné restartolni a springboardot… ez teljesen rendjén is volna, hétköznapi dolog, CSAK ezt másfél órája csinálja….

    fontos hívásaim lennének, lettek volna, a telómat próbáltam én is felhívni, ki is csöng…
    A képernyőn majd két órája változatlanul az van, h restart spr…
    se hang se semmi.
    nem reagál semmire. powergomb, home gomb, hangerő, rezgő/normál móg… semmi.

    Ha valaki tudja, h mi a teendőm, akkor legyen olyan kedves írja le.

    ELŐRE IS KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!!!!!

  173. gyerekek, ne parázzatok már…
    a t-mobile majd pont le fog tiltani, hogy aztán ne is fizess nekik havi 10-20 ezret :)))
    másrészt aki tisztában van a jogaival, azt nem lehet így megszívatni. a telefonodba NEM nézhet bele, de még csak azt sem láthatja, hogy milyen oldalakat látogatsz –> helyből mehet a feljelentés a személyiségi jogaid megsértése miatt.
    harmadrészt, ha nem is náluk vetted a telefont, hanem külföldről, függetlenül és felhívnak —> mehet is a feljelentés zaklatásért 🙂

    amúgy meg ez a 3GS gerilla marketing kampánya 😀

  174. jah igen…
    a jailbreak-elést SEMMI nem tiltja.
    egyedül a telefonod garanciája veszik el, de NEM TILOS! nem büntethető.
    ennyi, ne parázzatok.

  175. @csigger: Jól megaszondtad. 😀 BTW nézzél PH-ra. 😀

  176. amikor telefonált a trémobilos ember akkor kiirt valami számot?
    cimbim most mondta őt is baxtatja egész nap valaki letiltott számról, de nem vette fel, kiváncsi vagyok mi van?

  177. amugy én sem vagyok a híve az illegál dolgoknak, de az illegál, ha aparaszt saját kbsztt nyelvén akar kommunikálni a kbsztt telefonjával?
    Csinálják meg, hogy ne kelljen JB zni és ennyi.
    Nademegaszondottam megint…

  178. —– Az iphone-om 2 órája nem reagál semmire —- ezt azért már kezdem sokallni egy sb restartra…. (1pár kommenttel feljebb írtam…)

    Ha valaki tud vmit tanácsolni azt előre is MEGKÖSZÖNNÉM!!!

  179. @andras101: Engem felhivtak, bent is voltam, nem kamu, a szervizes is beszelt a kozponttal.

    .@vighjoe: Nincs semmi koze az adatforgalomhoz az egesznek szerintem, mert en amiota megvettem soha nem hasznaltam rajta mobilnetet, csak wifit…

  180. Kamu az egész, annyit tetheringezel amennyit akarsz, a 3.0 tól benne van a tecsibe! Tré meg örüljön hogy fizeted az extra adatforgalmat! Kamu fake lolll. 😀

  181. @martinair: nyomjad a powert meg a home-t azt ujraindul és jó lesz

  182. THX!!!!

    Köszönöm!!!

  183. @Steev: Akkor találjuk ki, hogy ha nem a mobilnet adatai alapján, akkor honnan tudhatták a JB-et? Vagy, még egyszer mondom, nem tudták.

    Ezzel sokakat eltántorítanak egyébként a JB-től. Tehát aki megveszi hírdetés alapján, vagy egy zug GSM boltban, azt sem tudja mi az a JB, felhívják, bemegy, majd kap egy gyári FW-t és annyi a JB-nek. Az átlag magyar iPhone használó nem fog hazamenni, és újra JB-elni, mert azt sem tudja igazából, hogy mi az. De mi célból? Az unlocktól félnek? Hülyeség, hiszen a többségünk úgyis hűséggel vette, úgyis fizet ha unlockol és használja más szolgáltatónál, akkor is.

    Nem értem, komolyan nem értem.

  184. sziasztok nekem lene egy kérdésem h pl ezel mit cisnálna a t-mobil!!!!nekem mostperpil még 2g iphonom van…pannonos feltötlös kártyám van….ha majd kijön a 3gsem akor mit cisnál a tmobil h ha jb plus fügetlenités…és a 2gémbe teszem a tmobilos kártyátés a 3gsbe pedig a panonot???ezel tudnak vmit kezdeni???mert nekem pl nem kéne ez h 18ezer per ho plus az adat forgalom miat még 10000000!!jb csak erejo sok embernek mert leszedi a bossperfc és edge 3g kikpcsés ennyi…de neh már mikor havi 18catfizet vki ugasanak h én mit teszek a teloval…kik ezek……remélem valaki tud választ adni h ezel amit leirtam tudnak e mit kezdeni!!!de ha pl felhivnak…h nem a 3gsbe van a kártya :D:D kinevetme h miközöd h a kártyám miba van haha:D ez egy nagy vicc öcsém…elsehiszem kikezek…

  185. HELP HELP HELP
    Segítségre lenne szükségem.
    Telefonálni akartam az iphonennal,lefagyott.Újra indítottam de csak az apple jel látható a kijelzőn és semmit nem tudok csinálni.Az iTunes sem ismeri fel.
    Mi a baj?Mit tudok tenni?
    Előre is köszönöm a választ!

  186. HELP HELP HELP
    Lefagyott az iphoneom,újra indítottam és azóta csak az apple jel látható a kijelzőn.Mit tudok ilyenkor tenni?Az iTunes sem kapcsolódik hozzá.
    Előre is köszönöm a választ.

  187. sztem restore..de elöször ted dfu modba….és akor beismerei a itunes…shift restore..kikeresed a 3.0 vagy amit felakarsz teni és ennyi..utána jb:)és jolesz:)de am meg probáld meg eztis h cska dfube teszed…azt kikapcsolod:Dnekem volt h ez segitet mikor lefogyot és sekép se semi:) és mostmég az elözö hozászolásomhoz még anyit h amugy ez mit jelent h a tmobil letiltja a telomat???:Dh a tmobilos kártyát nemveszi be vagymi????ezt nem értem h mit takar h letiltja a telom..mert a kártyát ok akor nemtok telozni..de ök nemtom h pl a telomhoz mit nyulnak….

  188. @nszb: En nem allitottam semmit sem, csak elmondtam ami torten, hogy felhivtak, meg h mit mondtak nekem a telefonban, meg a szervizben, ennyi. Nem mondtam h van valosagalapja annak amit T-e allit. Ezt mondtak kesz, ki-ki ertelmezze ahogy akarja

  189. Jezusom micsoda keszekusagaok zajlanak itt, mindenki mond mindent fix infok nelkul csak folos hsz olvasas zajlik es anyazas!Semmi bajom a T-vel, mert pl a vodahoz kepest a helpdesk isten stb.. 🙂 Amig nincs fix info,h barkitol is letoiltottakvolna telojat kar erolkonid szerintem! Elvezzuk a balaltont inkabb! 🙂

  190. @Lacost:

    Az miert fake,h tegnap a szervizes csoka elottem olvasta fel ezt a mailt,h tiltjak telot ezert meg ezert?

  191. Nemtudok olyan Magyar Köztársaság területén érvényben lévő törvényről ami a “jailbreak”-et tiltaná..ismétlem “jailbreak” et..nem magyar megfelelőjét hanem igy angolul..s mi felhasználók mit csinálunk?Jailbreak-eljük a telefonunkat…

    Mindegy a szolgáltató a nem nála vásárolt készüléket nem tilthatja le.
    Fel lehet jelenteni…kártyát tilthat mert az az “övé” de mást NEM csinálhat..
    Szal ha ez az egész igaz akkor kizárólag a tré nél vásárolt készülékeket érinti,mert azoknak a tulajdonjoga a törlesztés lejáratának napjáig a szolgáltatót érinti.

  192. Nemtudok olyan a Magyar Köztársaság területén érvényben lévő törvényről ami a “jailbreak”-et tiltaná..ismétlem “jailbreak” et..nem magyar megfelelőjét hanem igy angolul..s mi felhasználók mit csinálunk?Jailbreak-eljük a telefonunkat…

    Mindegy a szolgáltató a nem nála vásárolt készüléket nem tilthatja le.
    Fel lehet jelenteni…kártyát tilthat mert az az “övé” de mást NEM csinálhat..
    Szal ha ez az egész igaz akkor kizárólag a tré nél vásárolt készülékeket érinti,mert azoknak a tulajdonjoga a törlesztés lejáratának napjáig a szolgáltatót érinti.

  193. Ha valakinek baja lehet a JB-vel az semmiesetre sem a T.mobile, hanem az Apple.
    Mivel nem a telefonon keresik a nagy pénzt (persze ez így nem teljesen igaz, mivel 40 millió eladott készülék után gondolom azon sem 2 dollárt kerestek), hanem az Appstore ban található fizetős alkalmazásokon.
    Azért gondoljunk bele, hogy 65000 letölthető alkalmazás van az Appstoreban ,melyből egy év alatt (ha jól emlékszem) közel másfélmilliárd letöltést generáltak.
    Természetesen ezt a másfélmilliárd letöltésben számtalan free alkalmazás is ott van valószínűleg, de gondoljunk csak bele , hogyha egy 0,99 dolcsis alkalmazást letöltenek 1 millióan akkor az közel 1 millió dollár 1 alkalmazásból.
    Persze ezt nem mind az Apple-t illeti, de azért gondolom ők is szép pénzt tehetnek zsebre.

  194. Azért gondoljunk bele, hogy 65000 letölthető alkalmazás van az Appstoreban ,melyből egy év alatt (ha jól emlékszem) közel másfélmilliárd letöltést generáltak.
    Természetesen ezt a másfélmilliárd letöltésben számtalan free alkalmazás is ott van valószínűleg, de gondoljunk csak bele , hogyha egy 0,99 dolcsis alkalmazást letöltenek 1 millióan akkor az közel 1 millió dollár 1 alkalmazásból.
    Persze ezt nem mind az Apple-t illeti, de azért gondolom ők is szép pénzt tehetnek zsebre.

  195. OFF: Segítsetek, magyarítanám a telót de a Cydiában nem látom a 3.0 lokalizációját, minden verziót látok csak ezt nem. Ha valaki tud valami okosat a segítségét megköszönném:) ja és 3.0.1 frissítés van a telón

  196. Engem főlhívnának elküldeném őket a búspicsába…miköze van ahoz, hogy amerikai iPhone-m van JBelve???

  197. OFF:
    Segítsetek, magyarítanám a telót de a Cydiában nem látom a 3.0 lokalizációját, minden verziót látok csak ezt nem. Ha valaki tud valami okosat a segítségét megköszönném:) ja és 3.0.1 frissítés van a telón

  198. ez mind és szép és jo de ittbezséltek törlesztö részletröl:D én mikor bementme csaj mondta h azért éri meg az ikon 600 mert ott a telefon 18ezer és enyi:Dszal ha én kifizetem a 18ezeret(vagyis 60 mert kaukcio de ezse mongyák el nekem egybölxD)onantol fogva ök bazsnak ki magukal h ha a kártyát letiltják én csakhappy vok h van egy telom 18éert és nem kel havi 17 fizetni vagy menyit:Dde am ere télyeg kivi lenék amit fejeb irtam…h ha a 2gémbe beleteszem a tobilost hmégse cskaa semirét fzesek havi 17tet és a 3gsembepedig pannon feltöltös kártyát teszek…ezel mitcisnál a faszopo tmobil???:D:D:D

  199. @isty: Igy van, nem a telefont hanem az elofizetesem tiltjak meg, erre direkt rakerdeztem

  200. @Steev: Ettől még a tel.szám-ot át tudom vinni más szolgáltatóhoz?

  201. Ombika: “csoka elottem olvasta fel ezt a mailt,h tiltjak telot ezert meg ezert?”
    Micsoda ? Azt akartad írni, hogy több ezer telefon lesz letiltva ? Jól értettem ? Ha igen, akkor most nem túloztál kicsit ? Ezt azért megfogalmazhatnád kicsit jobban/reálisabban.

  202. @szandrew: betalocal.szifon.com
    próbáld meg

  203. elvileg igen de ezt megkel kérdezni!!!ami am még poén:D van othon a családban vkinek 30cas feltöltöse:D aba a telobe bele a elöfizus kártyát 3gsbe a feltöltöse…é a tmobil inentöl ogva pl h nézi meg az iphonomat?:Dköze ahoz micsoda h pl az elöfizus kártyám miben van?:D:D:Dez mekora már…:D köze semi hozá és kivan védve h ha leneis h az iphonom jbkelvan 😀 nah most nézék megxDxd

  204. @macskajaj: jó volt 🙂

  205. Steev: Az előfizetést tiltják, nem a tellát ??! Micsoda ? Amikor a fedősztoriban az szerepel, hogy bezavar a hálózatba ? Ez kezd egyre érdekesebb lenni.Ez akkor így baromság, hiszen ha arról szól a történet, hogy ne legyen JB, akkor ezzel a húzással, nemhogy lesz JB, hanem még egy ügyfelet is elvesztenek

  206. Remélem ez most nem egy hasonló “áprlilisi tréfa szerűség” mint amit Adminék csináltak április elején, h fizetős lesz az oldal..vagy tévedek ? Adminék nem szóltak hozzá még a kérdéshez (ha igen akkor sorry), ráadásul az állítólagos levelet sem kommentálták még…hmm..érdekes 😉

  207. ha felhivnak megmondom hogy nincs szifonom.. ennyi xd

  208. @flashbackh: Így kezdődnek a legendák. 🙂 “Ezért meg ezért” szólt a mondat, szó nem volt ezerről.

  209. vagy ha felhív, mond azt neki, hogy vazze kisfiam, én meg azt látom innen messziről, hogy magenta színű a tanga rajtad kicsi homár, hozd azonnal a kapelába ellenőrzésre volt-e a héten kimosva, különben a héten nincs belépő a kapelába 😀

  210. azt mondtak h zavrja a halozatukat a telom, h letiltjak, mondom mit? telefont? elofizetest? az elofizetest…. en szemely szerint nem orulnek ha ugra az elofizum, mert nagyon jo csomagban vaok

  211. BoRRoNeo: na igen, ezt kicsit félreolvastam akkor, sorry. Csak annyira komoly itt az oldalon a helyesírás, hogy már nem is tűnt fel a lemaradt ékezet 🙂

  212. akkor ha jól értem eddig csak steev-t hívták fel?

  213. @andras101: A másik topikban voltak még ketten, ebből az egyiknek nem volt jailbreakelve a telefonja.

  214. szerintem a fűggetlenités veszik észre az iphonon,mert imei szám alapján bármit meg tudnak nézni,és azt is észre veszik hogy más kártyával van használva!!!nekem pár éve ugyan igy volt egy ismerősőm aki előfizuval vett vmi szar telcsit,és ki lett fűggetlenitve,és egy idő után főlhivták hogy fáradjon be,és vmi komolyabb ősszegre bűntették,mert imei alapján észre vették hogy nyitva van a készűlék,és hivatalosan ezt nem lehetne.hát iphonenál nem tudom hogy műkődik…de remélem hogy ez nem igy van!!!

  215. hány jbk-s kolléga rendszeres olvasója ennek az oldalnak kb?

  216. Én Pannon-nál sem zavartattam magam, amikor a feltöltős kártyámat irattam a saját nevemre. Az ügyfélszolgálatos csaj kérte a telefonkártyát; kértem tőle egy gemkapcsot és ott előtte az asztalon kipöcköltem a telefonból a kártyát. Csak ennyit nyögött: “jahhh”… Most menjek be hozzájuk és megkérdezzem, hogy ők éreznek-e zavart az erőben?

  217. @Steev: Azért az előfizut, hogy ne tudd náluk használni a telót, hogy állításuk szerint ne b@ssza szét a hálót. Ha nem T-s a telód, akkor valszeg nincsen hűséged, akkor elmész. Ha T-s akkor meg szerintük kénytelen vagy belemenni a játékba.

  218. Baracskán a 3G cellában olvastam a falon:

    Rózsaszin párduc ugrik a ködben,
    JB-es telóval állunk mi félkörben.
    Parázunk erősen ki lesz az áldozat,
    Szifonunkra tán ma eljön a kárhozat?

    Tré mobil párduca inát fesziti,
    Szifonunk a procit erősen heviti.
    Szikrázik a karma, hogy kap a szifonhoz,
    Nyugi TréÖcsi – mert a júzer kipontoz…

    Jailbreak a népnek!!!!!!!!!

  219. csak az a baj ha az en elofizumat tiltjak akor meg vagy 30 emberet rajtam kivul, mert ceges.

  220. @sylwestr: Köszönöm a segítséget sikerült:)

  221. @Steev: Ha tiltanák, akkor csak a SIM-edet céges esetén. Ilyet már tapasztaltam.

  222. @Invi: Akkor meg vegkepp bekaphatjak, ugysincs lejart mar a husegem 🙂 Most JB, azt meglatjuk mi lesz 5 nap mulva 🙂

  223. LEtiltják az előfizetésem? Juhú, akkor a 11 hónap hűség ugrik? Szupi.. :))

  224. @Steev: és mi történt ott?

  225. @Steev: és mi történt ott?@leaph: Azt nem tehetik meg! Mert ha megteszik akkor lötek az eőfizunak és inkább beválalom hogy i-tuch legyen mintr használjam tovább a kurva tetves hálozatukat!

  226. Domino kártya 4ever 😀 Nem baszogat semmilyen T-Mobilos kötsög 😀
    De akkor nem is fogok náluk előfizuban venni 3GS -t ha ekkora tetvek.
    2-3 év múlva majd lecserélem akkor talán a 2G -set egy gyárilag független 3GS -re vagy a jövőre megjelenő modellre (már ha lesz új modell) 🙂
    Ennél T(etű) -nél nem fogok semmit se venni.

  227. @Invi: leszarom a játékukat !!! Be perlem őket személyiség jogok miatt!!!!! Aztán meg b@sszák a jó kurv@ anyjukat!

  228. @nico: Semit, bevittem a restoreolt telot, azt pislogott ram nem tudott mit kezdeni…azt mondta h hasznaljam tovabra is igy JB-nellkul es akor nem lesz para…

  229. @bzolkaa: Esetleg valahol egy .ipa file? Mert már nem az a régi free app. 🙁

  230. @bzolkaa: Esetleg valahol egy .ipa file? Mert már nem az a régi free . 🙁

  231. En kecskemeten a malom centerbe mente be hogy a mobil inzernetet / pannon / elerest megtudjam,mire a csaj mondja hogy t-mobil! Mondom szepsegem,kukants csak a kiirasra! Pannon! Akkor miert is menjek a trehez?

  232. 2G-t eddig nem kértek be!

    Hivtak mar be a T-Bazmegtol iPhone 2G tulaj ismerosomet azzal, h valami gond van a telefonjaval, faradjon be es megjavitjak.

  233. @nico:
    de azért most csak kényelmes a hálózatukat használni mi?

    @nico:
    te egy kibaszott kemény csávó vagy! jól megmondtad a frankót….

    alacsony az a kerítés…

  234. index. hu/tech/mobil/2009/08/07/behivja_a_feltort_iphone-okat_a_t-mobile/

  235. “A sajtóosztály elmondta, hogy : a T-Mobile az Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően megtehetné, hogy ilyen esetben letiltja a mobilt, ehelyett inkább behívták a felhasználókat, hogy megjavítsák az iPhone-okat. Megjavítsák, azaz új operációs rendszereket rakjanak rájuk, ami a törés végét is jelenti egyben.”

    ennyi. aztán lehet itt izmozni. szánalom.

  236. Hy. No velem minap megtörtént a dolog… Küldtem egy sms-t épp (iPhone 3g) erre 1percre rá blokkolt számon hivnak. Fószer szol bele, mondja h a tm-től van, és probléma merült fel. Kérdezem milyen probléma is. Elkezdi részletezni, hogy ugye én xy vagyok, és iPhone 3g-vel rendelkezem? Mondom igen, és? Mondja hogy akkor be kéne vinni 5napon belül egy közeli tpontba a telefonját, mivel hibát okozott a t-mobile rendszerében és ki kell vizsgálni. Mondtam neki, hogy mi van ha nem viszem be? Akkor kéremszépen 5nap mulva letiltják a telefonom, ugyh csináljak egy backup-ot és vigyem be egy t-pontba. Be is vittem még tegnap, ott fél óta alatt letöröltek róla mindent, rárakták a 3.0.1 vagy mi a szösz van most, és vihettem is haza. Sztori ennyi.

    Ami a cikk végén felmerülő kérdés, és emiatt viccesebbé teszi a szitut, hogy a készülék nem volt feltörve eddig soha és most se volt. Eredeti 3.0 Os volt rajta, jaaaa és nincs is 3g előfizetésem se, ugyh még azzal se tudtam gyengíteni a hálózatot:D Nah akkor engem hogy szúrtak ki?:D

  237. Sziasztok
    Szeretnék egy kis összeesküvés elméletet közzéteni
    Tehát az Apple tudja hogy van egy rés a szofton ami miatt lehet a JB., de kérdem én miért is nem lehet javítani talán csak nem direkt nem javítják gondoljuk bele az első forgalmazok amik igazán lekorlátozták a leheteőségeket az IPHON on az az A&t üzletileg megérte, de a nagy közönség számára nem vannak olyan lehetőségek amit a szabályozásuk nem enged, de miért is nem csak nem az Amerikai lobbi miatt. gondoljuk bele hány vásárló nem venne ilyen telefont ha nem tudná hogy a lehetőségei korlátlanok és ki tudja ki mit fizet a háttérben kinek szerintem a JB Apple termék így meg tudják kerülni a szerződéseket de nem lennék merész ha az Appolus t is ide venném;)
    Tisztelettel egy olyan ember akit még nem hívtak fel a T től

  238. @frankó néró: Hallod te mi vagy ott a t-mobilenál? Te úgy gondolod, hogy nincs igazam? Nézzél már utána a jogszabályoknak! Aztán utána arcoskodj itt!

  239. @nico:
    Az index.hu cikkéből idézett. 😉

  240. akkor csicskák vagytok!
    Hihetetlen!
    Komolyan a Simpsons Myphones and Boomsticks rész jut rólatok eszembe, hihetetlen!
    Felhívnak titeket, hogy ez meg ez lesz és akkor menjetek be és 5 nap. 5 nap!? Mi a lófasz!? És ha nem jól menő üzletemberek vagytok, mint az iFos gazdák többsége, hanem átlagos magyar rabszolgák, akkor hogy a büdös faszomba mentek be, amikor 4-kor keltek és 9 beestek az ágyba!? Jaaaah! *gyökér*
    Mi a fasznak mentetek be, egyszerűen hihetetlen! Ilyen kis gyökér, nyomi faszokat látok magam előtt, júúúj letiltják az ájfonom, mire fel!? Mire tiltanák le?! Az egyik közületek írónak elvileg nem is tudhatták, hogy milyen telefonja van, akkor mire tiltják le!? Hagyjuk már! Ez egy olyan suttyomba féle internet blogokon terjengő akció, ami a neten visszhangzik, de a “köz-médiumok” szintjéig nem húzza ki és két hét múlva minden rendben lesz. Ők így szép csendbe elintézik, úgyse megy egyikőtök se a Fogyasztóvédelemhez csak itt sipákol, mint valami szar és majd egy pár hét aztán úgy is kuss lesz megint, el is felejtitek. Hihetetlen.
    Gratulálok az összes gyökérnek, aki bevitte a telefonját.

  241. biztos kijátszott valamit a hálózaton és nem számlálta az adatforgalmatok, innentől kezdve, hogy ők nem kapják meg azt a pár kurva fillért mindenre jogosultak. Az, hogy néha recseg ropog a sima hívás a hálózatukon, meg megszakad egy hívás én pedig ugyanazt az egy percet fizetem ki, ugye az a faszt nem érdekli. Pont olyan réteg vagytok, aki megtehetné többnyire, hogy ezt ne tűrje meg, csak szellemileg nem vagytok azon a ponton, hogy meg akadályozzátok, hogy ezt megcsinálják veletek. Grat még egyszer!

  242. @pfffff:
    Ezt kár volt leírnod, csak téged minősít. Szánalmas.

  243. A múlthéten én is bebattyogtam a tmobilhoz. Csináltak rajta 20 perc alatt egy restore-t, és ennyi volt. Ami érdekes, hogy nem volt jailbreakelve és a 3.0.1es szoftver volt fenn. Talán a push lehetett a hibás, mivel csak wifi-n használom a netet, az meg mindig fel akart menni, még ha nem is voltam wifi közelben.
    Mindenesetre remélem ezután nem zargatnak többet, hogy menjek be.

  244. @Crazy: Ő haza 39 forintért küld neked sms-t!

  245. Sziasztok!

    Csak abban az esetben tudnak visszahívni, ha garis a telód, Ha már nem, akkor semmi közük a telefonhoz, illetve ha lejárt a hűséged akkor is ugyan ez az eset van.

  246. 3an elloptak a taskamat,tele irattal minden ,két telephone ,az egyik nokia t mobile a masik motorola.. na most minden iratom elveszett 🙁 rosszul erzem magam .. de nekem van egy imei szam a nokiarol.. elmentem es elmondtam a szolgaltatonak es rendőrségnek nem csinálnak semmit.. tudna valaki segíteni nekem?? megköszönném aki feltudja mérni imei szám ?? ha valakinek van egy ismerőse köszönöm

  247. @vighjoe: szoktal megnezni h valaki valaszod e amiket itt irtal? en szivesen csak nem vagy itt es reg tortent .. szoktam ezt nezegetni .. szép napot


Add a Comment