fbpx Skip to content

fcc-logo

Az FCC, az USA Szövetségi Távközlési Hatósága vizsgálatot indított az Apple és az AT&T ellen, a Google Voice szolgálatást elérhetővé tevő alkalmazások eltávolítása miatt az AppStore-ból. Már többször felmerült, hogy nem is az Apple a hibás az ügyben, hanem maga az AT&T kérte, hogy vegyék le az alkalmazásokat, hiszen a szolgáltatás nagyon kedvelt Amerikában, és szinte “filléres percdíjakat” kínál, nemzetközi viszonylatban is, sok esetben pedig ingyenes a hívás.

A hatóságtól mindhárom fél kapott egy levelet: az Apple-től azt kérik, fejtse ki, miért kellett visszautasítania a Google hivatalos alkalmazását, majd levennie az AppStore-ban már jelenlévő alkalmazásokat is. A kérdések között van az is, hogy az AT&T-t megkérdezték-e a döntés előtt, vagy esetleg a szolgáltató maga kérte-e azt, és van-e beleszólása az AT&T-nek az alkalmazások engedélyeztetésébe.

Az biztos, valami változni fog végre az Apple döntési mechanizmusában is, és jobban meg fogják indokolni a döntéseik: állítólag ez az eredeti levél, melyet az Apple kapott. Nézzük meg az 5. és 6. kérdést… Na, erre nem tudom, mit fognak válaszolni.

Az eljárás egyébként azért is érdekes, mert a hatóság ritkán szokott feljelentés nélkül vizsgálatba kezdeni – itt pedig nem történt feljelentés…

fcc-apple-1

fcc-apple-2

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. na végre valami 🙂

  2. Na erre kíváncsi leszek….

  3. Érdekes fordulat:D micsoda váratlan dolog:D
    OFF
    Most felrakom az 1.0.1-es firmware-t nosztalgiából:D
    OFF

  4. Ok

  5. @telegdyd: Épp a napokban gondolkodtam rajta, hogy vasárnap lesz időm, és felrakom az 1.0.2-t, vagy az 1.1.1-et 😀 Szintén nosztalgikus okokból, nameg a sebességet is összehasonlítanám. Szted működnek még a régi installer source-ok?

    Am ez a vizsgálat szép lesz. Végre talán eljutnak oda, hogy nem csak azzal fogja indokolni egy app visszautasítását az Apple, hogy: “Mert csak!” 😀

  6. hello mindenki! tudom nem iphone-hoz kapcsolódik de már annyi kérdésemre kaptam már itt választ 🙂 kezdő mac-es vagyok és valaki nem tudna mondani egy ehhez hasonló oldalt ahol okosakat irnak és még tudok letölteni is progikat meg játékokat? KÖSZI ELŐRE IS!

  7. @iNigga: Nemtom, de remélem igen:)Most amugy tolom vissza a 2.2.1-et mert a 3.0 szívja az akksit mint állat akármit csinálok…Teljesen friss telepités mellett is…

  8. Ez a google voice itthon is használható? Hogy lehet erre regisztrálni, mert nekem nem sikerült kideríteni-..

  9. Érthetetlen számomra hogy a skype-on eredetileg nem engedélyezik a 3G-s hívást -mert ugye VOiP nem megengedett rajta- akkor a GV miért kerülhetett mégis korábban az apple store-ba..??!
    Azt hiszem ennek hamarosan vége lesz és megállíthatatlanul fog terjedni, sok szolgáltató nemtetszésére..

  10. @iNigga: Ugynézki nem mennek a source-ok….

  11. szia! magyar viszonylatban a legjobb mac-es portal: beszeljukmac.com

  12. @Pék Béla:

    Szevasz!

    Talán ez:
    beszeljukmac.com

    Én is át akarok térni Mac-re és ezt találtam eddig a legnormálisabbnak.

  13. Sziasztok! Bocsi az offért, de.
    Kész teljesen a cydia magyarítása, már csak Adminra kell várni, hogy feltegye a sourcera. Ez már önálló hungarian.lproj mappában van és az előzőleg átírt english.lproj mappát is helyre fogja állítani, ha valaki angolul akarná. Illetve elkészültem az iFile magyarításával is, de ebből még nem létezik deb file, csak kézi telepítés. A magyarítások kis leírással itt érhetők el:
    ht tp://tudomain.extra.hu/

    Esetleg ötleteket szívesen fogadok, mik legyenek a következő fordítások: [email protected] címre vagy ide a commentem alá.

  14. Sziasztok. Létezik winfos alá mac? Vagy pc-re telepíthető mac op rendszer?

  15. Wlado: létezik, de olyan mint a guminő.. Nem az igazi :p

  16. @Pék Béla: az illegális letöltéseket azért a beszmacen sem támogatják:)

  17. @wlado: Van többféle hackOSX (pl iDeneb, iAtkos), de tényleg pont az eredeti szépsége vész el a pc-n. Néha elég sokat lehet vele szopni. Bár valamelyik Amilo notinak olyan a konfigurációja, hogy arra nagyon könnyen felrakható.

  18. Köszi, de pont azért kérdeztem, mert nincs pénzem egy mac konfigra. Gondolom sok más usernek se!

  19. Nem tudom, 1,5 éve használok haklit (Tiger, majd Leo), ráadásul AMD procival. Jól kell összeválogatni az alkarészeket. Nincsen több szívás vele, mint egy eredeti Mac-el, ahogy a fórumokat olvasgatom azért eredetin is akad gond rendesen, max a frissítést nem telepítheted fel egyből, hanem várnod kell pár napot, mint a jailbreakre.

  20. En is felraktam az iDened 1.5 10.5.7-et. Mondanom sem kell, asszem 8 dvd-mbe es ket hetembe telett! Amugy amd/ati es acer laptop 😛


Add a Comment