fbpx Skip to content

Ez GÁZ…

Régebbi hír volt, talán itt a blogon is írtunk róla, hogy a 3.0-ban két hacker talált egy biztonsági rést, melynek segítségével rendszergazda-jogok szerezhetőek egy jól megírt kóddal. A két úriember (Charlie Miller és Collin Mulliner) hivatásosan is biztonsági-cégnél dolgoznak, tehát felfedezésükről az iPhone közösséget, és az Apple-t is tájékoztatták, aki eddig, sokkal szebben nem lehet fogalmazni, lesz*rta ezt a rést, sőt Apple-nek is tanácsadást végző szakemberek nyilatkozták, hogy ez a hiba csak inkább elméleti, nem kihasználható, utópisztikus.

Holnap, Las Vegasban épp egy biztonsági konferencia kezdődik (Black Hat Security Conference), melynek keretében láthatjuk az utópiát megvalósulni.

Ugyanis a két szakértő, mivel eléggé felháborította őket az Apple hozzáállása (ők azt várták volna az Apple-től, hogy azonnal adjon ki egy javítást, mert rosszindulatú hackerek nagy kárt tudnak a réssel okozni), tovább vizsgálta a hibát, és rájött, hogyan lehet azt kihasználni egy EGYSZERŰ SMS segítségével. Demót is fognak tartani.

Az SMS megérkezik, megnézzük az Inboxban, és csak egy kis téglalap karakter lesz benne vagy hasonló. Ki is töröljük, és nem is foglalkozunk az egésszel. Majd a telefon ennek az SMS-nek véletlenszerű küldözgetésébe kezd a telefonukról, amelyet kezelni már nem tudunk, csak kikapcsolni…

Ráadásul a hibával tényleg bármihez hozzáférhetnek, amíg működik a telefon, pl. küldje el egy adott email címre a teljes névjegyzékünk, feljegyzéseink (jó eséllyel találnak benne passwordot, bankszámlaszámot, stb…)

Az Apple továbbra sem reagált, a 3.1betáiban (1,2. A 3-at nem nézték még)  a hibát nem javították még, de talán épp ez az oka a lassan 1 hónapja tartó fejlesztésnek.

Na ki is a drogdíler, kedves Apple?


Cydia Store – 5 hónap, 53.000 letöltés…

cydia_store

Annak idején, amikor Saurik eldöntötte, csinál egy külön Store szekciót a Cydiában belül, hogy egységes legyen a fizetős programok kifizetésének a módja, ne kelljen újra és újra kifizetni a program reg. díját, ha készüléket váltunk, elküldött egy levelet az Apple-nek, amiben részletezi, miért van szükség jailbreakre, Cydia Store-ra… – erre az Apple nem reagált semmit.

Most a Cydia Store 5 hónapos lesz, 53.000 letöltést generált, és a programok fejlesztőinek 210.000 dollárt hozott.

Saurik külön kérésére álatalában kimarad a csomagokból a DRM-védelem, így egy kifizetés után a programot bárki “feltörheti”. A legtöbb progi nagyon hasznos, és 1-2 dollár körül van, ha megnézzük, hogy így 210.000 jött össze,  szép teljesítmény. Így tovább, Cydia Store, és ha valaki teheti, tetszik neki egy program, van dombornyomott kártyája, stb, vegye meg a progit.

AT&T – a Gonosz maga…

death-star-att-1

Volt nekünk egy nemrég megjelent új alkalmazásunk iPhone-ra, a GV Mobile app, vagyis a Google Voice Mobile.

A Google Voice szolgáltatásról nem sok mindent kell tudni: ingyen SMS bárhová a világon, Tesco-t megszégyenítő percdíjak bárhová, külön telefonszám, akár SMS-ek fogadása is…

Szóval nem olyan rossz dolog, persze egyelőre csak béta állapotban van (Egyelőre CSAK AMERIKÁBAN használható. De nem kell aggódni, amint a Google elkészül a végleges változattal, elvileg bárhonnan, szabadon lehet regisztrálni), és – mint annak idején a GMail-nél… – a néhány szerencsés “induló-keretbe” regisztráló emberke hívhat meg másokat is, illetve akinek már volt Google GrandCentral előfizetése.

A szolgáltatás BlackBerry-re, Symbianra, stb. már régóta elérhető volt, az AppStore-ban pedig megjelent – kb 1-2 hete – egy GV Mobile nevű progi, ami ugyanezt hivatott megvalósítani (a program fejlesztője a gyanúsan magyarosan hangzó Sean Kovács…)

Azonban az Apple, különösebb indoklás és tájékoztatás nélkül (illetve a szokásos, “eltávolítottuk, mert a mobil egy, már beépített szolgáltatásának funkcióját biztosította”) levette az AppStore-ból.

Tekintve, hogy a Google Voice egy elég fontos szolgáltatás még az Apple-nek is, Sean Kovácsot maga, Phil Schiller biztosította személyesen, hogy az alkalmazása hamarosan meg fog jelenni, és utána telefonon kért elnézést az eltávolítás miatt. Az ok egyszerű: AT&T.

Amiért a Google Latitude native alkalmazás helyett csak egy WebApp – itt ugye Apple a bűnös, de hátha azért csinálta, mert be szeretné építeni a Maps-be a szolgáltatást -, ugyanazért nincs Google Voice: mindenki fél a versenytől, és ennek a legjobb megelőzése, ha egyszerűen lehetetlenné tesszük a másik szolgálatásának használatát…

A progi fejlesztői úgy döntöttek, hogy az alternatívát választják, és átállnak az Erő jó oldalára, tehát a GV Mobile app napokon belül elérhető lesz a Cydia-ból.

IMG_0267-160x240

Yahoo! for iPhone

IMG_0294-160x240

A Yahoo! végre elkészült az oldalának a teljes kompatibilássá tételével iPhone-ra. Mostantól minden szolgáltatás használható, és persze a mobil-nézet egyik előnye az is, hogy nem kell fél órát várni, mire betölti a Safari az oldalt.

Psystar

attachment.php

Ugyan ez nem kapcsolódik szervesen a bloghoz, de a Mac-klónjairól elhíresült, az Apple-lel tartó pereskedés miatt csődöt jelentett Psystar most feltámadt: az oldalukon szép sorjában díszelegnek a dizájnos, elég jól összerakott, az Apple-hez képest nevetségesen olcsó Mac-klónok. Ott a felirat: preinstalled OS X. Ez persze nem annyira meglepő, nem sokáig tart egy OSX86 projektet, vagy magát a hivatalos install disket rávenni, hogy települjön egy mezei PC-re, de itt kicsit másról van szó: (amit persze, hogy nem tűr az Apple, és mindent megtesz a cég eliminálásáért) a cég rájött, mi az a kód, amelyet a Mac OS X ellenőriz, és hogyan lehet “beleinjektálni” az OS indulása előtt a memóriába. Talán ez is része a mostani feltámadásnak, ugyanis a cég azt ígérte, ha tönkreteszi az Apple, akkor még aznap csinálnak egy wikit, és közzéteszik a kódot, illetve a módszert, amivel az OS is elhiszi – mindenféle módosítás nélkül, hogy egy Mac-en fut…

iPhone 3G I

Apple-Claims-In-Store-600w-R-500x333

Nálunk holnap reggel lesz a  T-Mobile hivatalos sajtótájékoztatója, amin bejelentik a 3GS forgalmazását (kövessétek a blogot!), míg máshol már rég kapható a 3GS, sőt Kanadában el is fogytak a készletek. A szolgáltatók (Fido, Rogers) több hetes várakozási időkkel kénytelenek elkedvetleníteni a lelkes vásárlókat…

Ehhez kapcsolódik a hír, hogy az Apple rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Cupertinóban, személyesen Steve Jobs jelentette be, hogy máris újabb készüléket hoznak forgalomba, mely az eddigieknél még olcsóbb, sőt pehelykönnyű a súlya, szép, és eszméletlen sebességekre képes.

Az új készülék az iPhone 3G I nevet kapta (3G Invisible).

Apple-Claims-Keynote-600w-R-500x680

Az Apple-fanek már meg is vásárolhatták új készülékük.

Apple-Claims-600x300.article_large

(ez egy poén akart lenni…)

Olvasd el a hozzászólásokat is

77 Comments

  1. Nekem tegnap küldte Jobs (Ő az amerikai nagybácsi.. :P) az iPhone 4G i.s.-t, ami nem csak invisible, de ultra silent is… Eladó! 😀 😀

  2. Off:
    Szerintem ez egy eléh jólsikerült telefon lett 1 Ghz proci van benne és nem is néz ki rosszul én már próbáltam élőben és nagyon gyors volt tényleg:) De azért maradok az I phone-nál http://www.youtube.com/watch?v=e7p7DRpM0eU&hl=de

  3. Ennek az utolsó hírnek nem sok valóságalapja van…

  4. na nagyon szimpatikus a google lepese a cydia fele !!! remelem ez nagy pofon lesz az applenek es a attt nek

  5. az iphone 3g I megy fenomenalis 😀

  6. @zoltan: te kis butus, a google nem lepett a cydia felé (az azért az kicsit befarkalt volna, nem gondolod?), csak a GVm fejlesztői(tehát az a pár manus) tették fel a progit cydre addig amíg az app store-ban nem elérhető.

  7. a végére az a “poén” nagyon kellett…

  8. @MegyoCon: nyilván 🙂 egy kis humorérzéket, ha kérhetnék…

  9. holnap mennek a birkák bégetni a trének 🙂 🙂 🙂

  10. @bzolkaa: a baj az, hogy külföldi fórumokon is megjelent (nyilván először ott), és sokan elhiszik ezt a “kacsát”

  11. Ilyen 3G i csak az instant dealer-eknek jar 😀

  12. @MegyoCon: nee, ott van, hogy 3G Invisible, meg a képek… Engedj meg ennyi bizalmat emberiségünk jövőjébe vetni (vagy már ennyire hülyék lennénk, és semmi remény?)

  13. The new iPhone 11G [ABCDEFGHIJKLMN…XYZ] by Hypeboy

    Előrendelni lehet 99999$ért, európában természetesen ez 99999€ és MO.ba már csak egy 0val több 🙂 kértek? 😀

    (a betűk jelentése: Atom Bazinagy Cép Durva Erős F@sz@ Gördülékeny Hatalmas Idegesítő Jáááj Kaki Lol? Mamiiiii Nemtom … Xilofon Yess Zero)

    Tiszta ratyi:(

  14. Én kb. két hete futtatok hiba nélkül Leopard OSX-t a Toshiba laptopon.
    És nem kevés igaza van a Psystar-nak abban, hogy az Apple túlárazza a termékeit.
    Főleg MO-n.
    Nekem meg megfelel a W7 – OSX combo. 🙂

  15. a latitude -ra kiváncsi vagyok lessz e valaha normális app belőle vagy marad az ami most….

  16. Valaki megtudja mondani, hogy holnap csak boltban lehet kapni vagy ha webshopon megrendelem akkor hétfő-keddre ki hozzák-e ? 🙂 Előre is köcce

  17. gusztustalan amit az AT&T csinál, de hát az Applenek meg muszáj egy kicsit szolidalitali, ezér vették le, de fogják is majd visszarakni, csak előtte jól pofán verik az AT&T-t! 😀 Google féle alkalmazások egyre jobban tetszenek, ez az olcsó sms, percdíj megmozgatta a fantáziám! halál a mobilszolgáltatókra! 😀

  18. Hali!

    Valaki kérem töltsön fel valahová original \private\var\mobile\Library\Notes\ mappa tartalmat!
    Mert ha manuálisan mentem a jegyzeteimet akkor nem tudok se hozzáadni se editálni semmit!
    Erre kellene valami megoldás!
    Várom a linket fontos lenne köszi 🙂

  19. @talamasca: küldj kérlek info-t nekem erről priviben! köcce!

  20. Off:
    3G re szeretnék váltani s segitsetek egy linkel ahol le van irva (lehetőleg szifon . com os link..:$ ) részletesen hogy rakjam ujra a 3.0 át 3G-re s hogy függetlenítsem azt..
    IClarified oldalán találtam leirást de sztem az hiányos..vagymi…(ugyanazok vannak lépésről lépésre mint a 2G-nél )
    biztos van itt fennt valahol s próbáltam is keresni de nem találtam…:(

  21. @isty:
    u.i.:kissé félrenéztem az IClarified oldalán lévőket az jo… 🙂 de csak egy része a teljes 3G függ…nek…

  22. @Jason:

    Adj a Notes mappának és tartalmának 777-es jogokat.

  23. @Mordon: Hú wazz lehet ,hogy ez volt a baj csupán? 😀
    Na megnézem…

  24. köszi kukim kivan már ezekkel a jogokkal 😀

  25. nekem meg valaki leci rakja ki a default sms hangot valahova!!!
    koszi!

  26. @Jason: Ugyanezt nezd meg a cimjegyzekkel is 🙂 Tudsz uj nevet hozzaadni? Fotozz is egyet, valoszinuleg az uj kepek nem jelennek meg, ugyanezen ok miatt. En is mindig szivok ezzel…

  27. Bocs az offért:
    Hello,
    azt nem tudja valaki véletlenül,hogy a Cydia ikonját hol lehet átnevezni?

  28. Akit érdekel, le lehet tölteni a NAVIGNON-t appulo-ról.
    link: http ://www.mediafire.com/?ronn3jwkylz

  29. @szlankab: Miért 102 mega a gps? Az előző verzió 1.6 giga. Akkor ez hogy lehet 102mb ??

  30. nemtudom most jött le, és nem is működik… 🙁

  31. @szlankab: 1.7 gigas ipa van fent… nemtom te mit szedtel 🙂

  32. @szlankab: Hát talán előbb ki kéne próbálni mielött linkeled…

  33. hellosztok bocsi az offért de véletlenul nemtugya valaki h cydiaban hol lehet megtalálni azt a progit ami azt cisnája h a dockra egy ikon mögé többikont betok teni???baromi rég keresme a nevét és nem találom:| elöreis köszi

  34. @DnP: Nekem minden más működik tökéletesen!
    Ez az egy volt ami beszopatott 😀

  35. sziasztok. offolnék.. van egy garis 3G-m T-mobile-os. gari ugye vonatkozik a kábeltörésre és a fülhallgatók gumilejöveletére? mert nekem mind2 jelen van. egyszer már cserélték repedés miatt.. csak nem akarom megjárni feleslegesen az utat 🙂 valakinek tapasztalat?

    on: hajrá cydia store 😀

  36. Hi!
    Van egy T-s 3G-m 1 éves hűséggel, ha holnap veszek 3G S-t új előfizuval az miért jó a T-nek?? Ha 3 hét múlva lejár az előző előfizum azt meg megszüntetem (1 évre vettem). Azt nem értem, hogy miért bonyolult az eredeti hűségidőt megtoldani +1 v. 2 évvel?! Tippek?
    Ez elképesztő!

  37. Van értelme 2 évet aláírni? Mert akik aláírták a jelenlegi állás szerint… (tudjuk)

  38. @gareth: Upgrade 😀 Elvileg lesz, de csak szeptembertől!

    @gareth: neked is azt tudom mondani, hogy szeptembertől lesz! Vagy esetleg októbertől! Most nem kapott elég iphone-t a T ezért nem lehetséges! De késöbbiekben, készletfeltöltéskor befogják vezetni.

  39. @Picur. A neve Stack, nemrég jött ki a 3.0- hoz tartozó bétája, de hogy hol találod azt most nem tudom…

  40. 3G invisible :DDDD ember…

  41. @Picur
    xSellize repoban fenn van.

  42. @DnP: te hol találtá rendes 1,1es Navigont? Appulon van fenn egy torrent link, de arról nagyon nem akar jönni, mer összesen 2 seeder van, de az sincs fenn! a másik, gondolom ami meg linkelve van, arra oda volt írva,hogy csak Benelux államok! azér olyan kevés!

  43. @csigger: A torrent nekem egészen rendesen jön. Átlagba 110-el. 3 óra alatt lennvan.

  44. napkozben fetett kerdesemre a valaszt nemtudja valaki???????????????

  45. @isty: nyomsz egy updatet vagy egy restoret és uténa jailbreakeled és ha kell uténa ultrasnow -al függetlenítessz.

  46. @hero: te melyiket töltöd? mer én ezt, és ez szarul jöm: ttp://www.mediafire.com/?jc2kjeiliz2
    ezekszerint a másikat kéne? 🙂

  47. @hero:oki ezt ertem köszi csak azt az aktiválós dolgot nemértem……
    vagyis hogy mikor kell trés sim mikor nem stb……:$

  48. @isty: hogy érted hogy kell trés sim vagy nem?

  49. @csigger: miért nem próbálod ki a sygic-et, az is fent van, és jön a torrent, mint állat, azon kívűl jobb is. Írja az utcaneveket, stb, és én is seedelem… 😉 de ha akarod, kiírom dvd-re, az egész euzrópás verziót, és összefutunk pesten. 🙂

  50. @csigger: Én az 2shared-eset szedem de nagyon ingadozó a sebesség most alig jön az elöbb meg 320-al jött. Ha belinkelem nem jeleníti meg a kommentem::S

  51. @Andris2030: tudsz egy linket dobni? Mer kipróbálnám:)

  52. @isty: Ha nincs aktiválva akkor neked előre aktivált custom ipsw kell.

  53. @Andris2030: köszi, de a sygic már megvan ezer éve! 😀 nem rossz, bejövős, csak pöpet lassú! a navigon elég pontos és elég gyors, azér akarom leszedni mer ez a friss verzió már elég f@szás!

  54. @csigger: amúgy mi az újítás a 1.1-es navigonban?

  55. @csigger: Na végre fennvan a kommentem ha érdekel ottvan a link.

  56. @hero:ezt is koszi,mar csak azt kerdeznem hogy a pgsm sim emet a legelejen beletehetem,vagy csak akkor ha a teljes procedura lement??
    e
    (ez tuti lama kerdes volt elôre is bocsi)

  57. @hero: New in this version – Additional languages (UI and voice guidance): Portugese, Czech, Polish, Turkish, Croatian, Romanian, Slovakian, Greek and Russian
    – NAVIGON’s route planning function known from the companies PND line that enables users to plan a route with several destinations
    – Radarinfo (not for all countries)
    – Additional map view options (now displays street names in 3D view, optional points of interest (POI) display)
    – Call POI function (call the number of a point of interest or save it to your contacts)
    – POI Filter (allows you to manage the POIs shown on the map)
    – Optimized volume control when using the NAVIGON navigation and the integrated iPod function of the iPhone at the same time

  58. @hero: látom, most szedem mind a kétféle torrentről, az egyik 18 % körül van a másik már 55%, de egyiken sincs seedre, így nehéz lesz leszedni! :S

  59. @csigger: Hát igen sajnos mindenki csak tölti lefele.

  60. @hero: most ráadásul nincs is seeder! fene egye meg! ez a Navigon nagyon nem akar lecsorogni! :S

  61. @isty: Szerintem úgy is csinálhatod hogy frissítessz itunes-on és utána redsnow-al jailbreak-elsz és aztán telepíted a ultrasnow-t. A sim-et nem kell beletenni csak amikor feltetted az ultrasow-t. Az ultrasnow-ban nem tudok segíteni mert nekem nem volt szükségem rá.

  62. @csigger: Kéne valakit találni aki már letöltötte és tudna seedelni 🙂

  63. @csigger: Az volt a jó amikor kijött a navigon és egy srác föltette valahova és 8 megával jött:P

  64. @Andris2030: A sygic tényleg jó, de megköszönném a linket:) Ami fent van az appulo-n, az semelyik sem megy.

  65. zoltan.try.hu/munka/navigon.szifon.com.magyar.ipa (106MB)
    zoltan.try.hu/munka/Sygic.Hun.by.zozomester.javitott.ipa ( 85MB)

    reggel 9ig itt elerheto, meg itt a szifonon volt link ezekrol onnan szedtem….

  66. Az AT&T cáfolja, hogy ők kérték a GV Mobile app eltöntetését, szerintük az Apple saját döntése volt. 🙂

  67. @hero: köszke ugy csin majd ahogy mondtad kivéve az iotunes on keresztüli frissitést..(keresek aktivált custom ot..)

  68. @Napalm: amugy fennt van már..

  69. jelentem lejött nekem a Navigon, 8 urán rá tudom majd dugni az iTunes-ra a telót, és ha megy, akkor leírom ide! mindenesetre nekem a 2shared-es linkről jött le! amit hero is linkelt!

  70. Megjelent 3.0.1 VAlaki valami?

  71. pont most akartam én is szólni, hogy van 3.0.1. 🙂

  72. Sziasztok, tud valaki segíteni 3gs jailbreak-ben? Elöre is köszi.

  73. Ez a googles dolog mikorra várható???

  74. Húúúú!

    Tud vki ien iPhone 4g i-t eladót oan 150 környékéééén?

    😀
    😀
    😀


Add a Comment