fbpx Skip to content

504x_198x_opener_steve_jobs_apple

(Gondoltam, ha már ennyire tetszett a nosztalgia-rész az előző cikkben, hát most is itt egy kép, a nagyfőnökről, ez egy régi Apple-plakát….)

iTunes 8.2.1

17233-500

Megerősíthetem, nincs semmi baj a jailbreakel az új verziónál, működik minden, épp most futott le a redsn0w a 3G-men, úgyhogy nyugodtan lehet telepíteni.  A változások – hát nem valami hosszú lista, de a lényeget kiemeltem:

– néhány jelentősebb hiba javításra került

– mostantól a Palm Pre nem képes kapcsolódni az iTuneshoz

Hát ennyi, ugye nem kell hangsúlyozni, mennyire szúrta már az Apple szemét a Pre… A még mindig csak CDMA-s verzióban kapható Pre-vel kapcsolatos hírek persze épp a halózat rendszere miatt, minket (magyarokat) nem igazán érintenek, de az azért mégis érdekes, hogy a fentiek ellenére van egy olyan program, amivel lehet Pre-t iTunes-sal szinkronizálni… A program neve a sokatmondó “The Missing Sync”, és egy teljesen legális, 30$-s progi Mac OS X-re. Állítólag, az Apple által engedélyezett API-kat használ. A progi a 8.2.1-el is kompatibilis.

Csak akkor minek ez a cécó? Azt nem engedjük, hogy az iTunes-sal szinkronizáljon a Pre, de ha egy külső fizetős program teszi ezt meg, akkor azt szabad?

iPhone 3GS 3.1 beta 2

Bekerült egy apró újítás a firmware-be, a triple Home gomb megnyomással egy új menü ugrik fel, ahol lehet választani a VoiceOver, Toggle White on Black, és egy Ask menüpont között (aminek a megnyomására egy újabb pop-up menü ugrik fel: Turn VoiceOver On, Turn Zoom On, Turn White on Black On gombokkal).

Hát, az csak dicséretes, hogy az Apple próbálja még könnyebben hozzáférhetővé tenni az Accessibility funkcióit a 3GS-nek (vagy a bevett Windows fordításban: Kisegítő lehetőségek).

ifone menni kína

iphone-china-mobile

Ez is elérkezett: a Kínába szánt mintapéldányokat most küldte el az Apple engedélyeztetésre, és ha minden igaz, nemsokára már lehet is kapni a telefonokat. A hírek szerint egy módosított iphone 3GS-t vezetnek majd be, amiből a kormány megkötései miatt teljesen ki lesz hagyva a WiFi chip.

Gondolom beépítenek egy gondolatolvasó antennát is, ami azonnal jelent a titkosszolgálatoknak… persze nem mintha olyan nehéz lett volna beszerezni 3G-t, a gugli szerint legalábbis, mivel a “china iphone” asszociáció ezt dobta ki:

chinese-black-market-iphone-ad1

Gondolom, a néni nem csak bemutatni szeretné az iPhone-t, de ha valaki ért kínaiul, szívesen vesszük a szöveg fordítását 🙂

Víz és pára…

Kiderült, hogy az Apple termékekben (mostmár a billentyűzetben is) lévő víz-szenzorokat a 3M gyártja, ha minden igaz, akkor 3M 5557 a típusjelük. Xsellize-on gondolták utánanéznek, hátha van valami infó a gyártótól.

Találtak egy specifikációt a 3M oldalán, az alábbi képekkel:

3M2.png

Ezen csak az látszik, hogy víz nélkül fehér, és ha víz éri, piros lesz a szenzor.

3M1.png

Ez viszont kicsit érdekesebb, a gyári tesztelés során készült fotók: jól látszik, egy csepp víz is akár az egész pöttyöt pirossá változtatja. A harmadik képen egy hétig 55°C-os, 95%-os relatív páratartalmú levegőben tartott szenzor van, ami tehát már erre a hatásra is rózsaszínné válik.

A 3M specifikációja szerint ahhoz, hogy a szenzorok teljesen fehérek maradjanak, max. 27°C-on és 60%-os relatív páratartalmat nem meghaladó levegőben kell tartani őket.

Ami a felháborító: az Apple abszolút nem ezt gondolja a szenzorokról, ugyanis már a rózsaszín elszíneződésre is vissza szokták adni a telót, mondván, víz érte, vagy olyan páratartalmú levegővel érintkezett, amely meghaladja az Apple által megadott max. paramétereket. Csakhogy az iphone 3GS specifikációi között max. 95%-os páratartalom szerepel. A 3M szerint már 60% felett rózsaszínné válhatnak a szenzorok.

Az alábbi részlet a szervízeseknek szánt belső levélből van:

“…Az érzékelők nem aktiválódnak olyan hőmérsékletű és relatív páratartalmú viszonyok között, melyek az Apple által kiadott termékspecifikációban szereplő tartományon belül vannak. Az aktivált érzékelők piros vagy rózsaszín színűek…”

Úgyhogy jobb, ha vigyázunk a telónkra, vagy ugrik a garancia.

Végül két idézet, komment nélkül – egyik a képhez kapcsolódóan, hát, akár a másik is… Kissé belőttnek néznek ki a srácok…

“Az iTunes Windows-os verziója olyan, mintha megkínálnál valakit egy pohár hideg vízzel a Pokolban.”

“Az LSD kipróbálása életem két vagy három legfontosabb döntéseinek egyike volt.”

– Jobs

jobsg

Olvasd el a hozzászólásokat is

180 Comments

  1. “Az LSD kipróbálása életem két vagy három legfontosabb döntéseinek egyike volt.”

    Hát igen, azok más idők voltak : )

  2. Ezt az utolsó kép, nekem olyan, mint akik szemmel ölik egymást 😀 Sztm a kép után kiugrottak és püfölték egymást 🙂

  3. Az a kínai csaj + iphone, kamu. egyszer láttam egy tutorialt, hogy hogy kell készíteni papírból iphone-t, amit majd lefényképezel a kezedben, és elküldöd a haverjaidnak. ez az egyik illusztráció volt közülük, ez csak papír!

  4. Na végre új hir… kezdtem már unni frodót az iphoneal.

  5. Egyszerűen undorító ez a mánia!!!
    Kedvesnek már ez az oldal és a kütyüje ami mellesleg eddig több panaszt okozott mint örömet fontosabb mint a Társa/Családja…

    Mert oké szeressünk valamit,járjunk is utána,de vannak fontosabb dolgok is az életben és azt nem szabad elfelejteni!

  6. Jobson ez a cipo… 😀

  7. @i(L)phone: Ne féltékenykedj 😛
    Barátnőm is, én is Apple mániások vagyunk, neki is iPhoneja van, nekem is, még sosem volt belőle vita, hogy túl sokat foglalkoznék a szifonnal 😛

    @Typhoon: Azért kíváncsi vagyok, hogy az a jó adag LSD amit elfogyasztott mennyiben járult hozzá a mostani betegségéhez. 🙁 (mondjuk arra is kíváncsi vagyok hogy mennyiben járult hozzá a kreatív ötletekhez)

  8. @i(L)phone:

    Vigasztaljon a tudat, hogy az iPhone-ja miatt nem fog elhagyni. 😀

  9. @Mordon: Azt sose lehet tudni, lehet kijön egy iPussy program rá:P

  10. 3GS-nel mi ez a Zoom?

  11. Off…
    Kezdek morcos lenni. Jailbreakelem a telómat és elkezdenek szaggatni a 3d játékok, sőt a menü is amikor oldalt váltok szaggatva megy az animáció…
    Mintha full lelassulna az egész.
    A vicc, hogy ha a monitorom elé rakom a telót, folyamatosan olyan, mintha éppen hívnának, mert hullámozni kezd a képe a monitornak.
    Valaki ötlet???

    Thx.

  12. @Roland: valoszinu h beragadt egy app, vagy a push szarakodik, lodd ki oket

  13. A NotifyMe (with Push)-hoz tudna nekem adni valaki egy linket?
    Köszi

  14. És azt tudja valaki, hogy miért írhatja ki a BeejiveIM csatlakozáskor, hogy license.key.error.invalid? Erre mi a megoldás? Restore?

  15. Remélem lesz akinél rózsaszín lesz a papírfecni,itt, vagy olyan országban ahol nem lehetne rózsaszín, és mégis elszíneződik és rongyáperlik az apple-t.
    Egyre többet olvasok az iphone-ról és egyre jobban elmegy a kedvem tőle, és az apple termékeitől.Pedig zene buherálásra egy apple a jobb.
    Meg ez jailbreak, hogy mint az ovodások, és nem tudnak csinálni egyszerű, hibátlan , erőforrást nem igénylő törést, ami csak átír dolgokat, és ennyi.
    Ez csak tapógatózás, meg tippelgetés.
    Ezek után meggondolom, veszek-e 3GS-t.

  16. @Gerg@: semmi sem kotelezo, vegyel egy nokia 3310est es nem lesznek ilyen gondjaid

  17. Köszönöm a cikket, már hiányzott!! 🙂 Sokáig tudnám olvasni őket!

  18. Ugy van, akinek nem tetszik ne vegye meg! Semmi sem tökéletes,az IPhone sem! De funkcionalitásban, kezelhetőségben nálam verhetetlen! és vagyunk ezzel még páran úgyvélem! Üdv

  19. @Steev:Koszi a segitseget!Remelem jo lesz.
    En sem tudok betelni a teloval de ezek a hibak…

    Udv.

  20. Sziasztok!

    OFF: iTunes-ban próbálom most előszőr szinkronizálni a névjegyeket a google névjegyzékével, mert eddig outlook-ra volt beállítva. Átváltom, megkérdezi, hogy biztos-e majd kijön a google bejelentkező ablak de egyúttal a Windows Vista egy hiba üzenetet is kidob miszerint a “gconsync.exe” működése leállt. Mi lehet a gond és mit tudok csinálni? Valaki esetleg át tudná küldeni ezt az exe-t nekem és megmondani, hogy melyik könyvtárba másoljam?

  21. Ez a Jobs bácsi tiszta Árpa ttila Hehe 🙂

  22. Komoly Steve ! Azzal az almával elmehetne vmi reklámhoz ,olyan mint a Death Note ban xD!
    Am király ez a tethering elment itthon a T-onlineos net és csak így tudom pótolni!

  23. egy kis segítséget légyszi…akárhányszor újra jailbreakelem a telefonom a 3.0-val (redsn0w) a cydia-t elindítom…és semmi…nem indul. valami ötlet?

  24. @Gabaaa: ugye a redsnow-val csak a cydiat rakod fel az Icy-t nem, mer a kettő együtt gond lehet…

  25. AT&T Fuggő volt JB es ULtra snow utan jelenkezett egy hiba, állandoan foglaltat jelez ha hivnak, valami ötlettetek van hogyan kell ezt javitani?

  26. Jobs kicsit olyan ezen a képen, mint Ashton Kutcher.

  27. @nszebenyi: nem lehet, hogy valami tűzfalbeállítás miatt fagy le? hát, szerintem telepítsd újra az egészet, a legújabb verzióval
    @deejayjoe: restore? egyébként van jel, stb? esetleg ultrasn0w helyett (gondolom 3GS) megpróbálhatnád a purplesn0w-val, de először uninstall ultrasn0w.
    @Gabaaa: így van, csak a cydiát rakd fel, icyt ne.

  28. @Laki: @Kohi: Egyre jobb, Asthon Kutcher és Árpa Attila 🙂

  29. Abel@ vedd meg és jó lesz! Crack nem müxik

  30. Szerintem Coca-Cola-áztak a srácok! 🙂
    Akkor lehet ilyen felhőtlen Nevetgetni. 🙂

  31. Hello

    Lenne egy nagy problémám.Ma vettem egy iPhone-t(nem az első), tehát már foglalkoztam ilyesmivel.Nos feltettem rá egy 3.0-ás firmware-t, ezután elinditottam a redsn0w-t, de windows7 alatt azonnal behalt.Ekkor átültem öcsém gépéhez:D aki windows xp-t futtat, őnálla meg a “Waiting for reboot” feliratnál fagyott ki.2óra kinlódás után már az is jó lenne ha 2.2.1-es firmware-el működne de a downgrade sem mükszik…Tudnátok segiteni?
    Előre is köszi
    Dávid

  32. @Steev: :D:D:D:D

  33. Az a gond h holnap már szükségem lenne a telóra.Ugyh bocs ha offtopic voltam de
    sürgös lenne és bepánikoltam xD Ugyh még1szer kérlek titeket h segitsetek, köszi:D

  34. Nah előrébb léptem 😀 Kiszedtem a piát a Cydia és az iCy elől és megy, de most meg Cydiám nincs :S.

  35. Ő vegyétek semmisnek az előző három hozzászólásomat:D iCy bezavart.
    Azért köszi, hello.

  36. @deejayjoe:

    Ha felraktad a Push patch-et akkor az okozhat ilyet.

  37. off.
    felraktam a iphonevideorecorder-t, de valamiért nem nyílik meg.
    próbáltam a stable.szifon.com-ról a 1.0 verziót, és próbáltam a iphonevideroecorer.com-ból a 3.0.8.1 verziót is.
    valaki ötlet? már próbáltam többször is.
    thx.

  38. @Mordon: Hát ez az direct nem raktam fel! Mégis vacakol, most meg párosodott még egy plussz hibaval, nem talál wi-fi hálózatot!

  39. hi!
    Sorry de hatalmas OFF!!
    mar 2 eve van iphonom jelenleg 3g 3.0 jailbreaelt fuggettlen, lenyeg megcsinaltam redsnowal mindent egy honapja es tokeletesen mukodott.kb egy 4 napja furcsan viselkedik a telefon, felraktam a supreme preferences ezzel sokkal tobb beallitasi lehetosegt lehet produkalni, DE a telefon special nem zar le marmint a autlock ha be van kapcsolva winterboardal a progi vagy sem.ellenorizve auto lock on, masik FO gond ha le is zarom en a telot ra 5 percre vagy tobbre el kezzd vilagitani a telefon mint ha a home gombot nyomnatok le es csak vilagit es csak vilagit.Erre ha tudna nekem vki valaszolni megkoszonnem.
    Ja es ha lehet restore nelkul szeretnem megvalositani.
    thx es sorry mindenkitol!

  40. Az uj mobilsubstrate miatt nem indul a cydia
    upgradrltem és nem indul
    ilyenkor mi van?

  41. @Vighjoe:
    fent van az icy?

  42. Üdv mindenkinek!
    Egy kis segítségre lenne szükségem!
    Sydiaban jjelezte hogy frisdítés van a mobile subtrationhoz.
    Frissítettem,azóta a sydia azonnal kilép!
    Van valakinek valami ötlete,hogy mit lehetne tenni,hogy”meggyógyuljon”?!
    Nem szívesen húznám újra az egész rendszert.
    Sydia nélkül viszont félkarú óriás a nemzet:-)

  43. Baszkikám nem ezt irtam?
    Várunk, vannak okos emberek és megmondják hamar. Türelem

  44. most frissítem…..mobile subtration

  45. nekem belép.
    ha fent van az icy töröld azzal a mobile subtration-t.

  46. Mobilsubstrarion kell
    icy nincs
    te is toeolted?

  47. Nincs sb settings femt neked ugye?

  48. nekem van sb s.

  49. Icy nálam sincs.

  50. @Vighjoe: Sajnos az enyém sem!!!!

  51. Nekem is van sb

  52. @dreamer:
    azt nem árt fel tenni, szerintem jobb mint a cydia, mert n incs tele reklámmal, de 1 picit lassabb, de nem is ez a lényeg , hanem ha valami crah van a cydiben , akkor azt lehet, hogy javítani tudod icyvel.
    nekem pl. ui lokalizáció 2.2 felrakása és törlése után nem nyílt az cydia.
    icyvel visszaraktam, és akkor nyílt.
    szerintem akkor marad nektek a restore

  53. Cydia nekem sem megy de már az Icy sem indul.
    Na most akkor mit és mivel töröljek?

  54. helló mindenkinek! látom van pár ember akinek kilép a cydia, küztük nekem is. Mitől lehet?

  55. Valakinek,valami más ötlet?

  56. @zsaranyi:
    🙂

  57. @hero:
    mobile subtration frissítés

  58. @honda.racing: mi az isten van a cydiával? nekakarok restorolni ! 🙂 ez már a negyedik lenne:)

  59. Alszanak már a guruk:-)

  60. @hero:
    örülj neki, hogy megy a restore, én 1hétig szenvedtem senki nem tudta mi a gyász van még a tfos se.
    nekem a gépemet is újra kellett raknom. 🙂

  61. @honda.racing: A tfos hogyha nemtudja mi a baj nem ad új telefont?

  62. Hehe nekem megy gond nélkül a Cydia mobile substrate frissítése után 😛

  63. aztán ha restorolod akkor felteszi a mobilse substratet megint mert kell ohyg fent legyen, mert nem meg y a skype pl az sb setting a vopiover3g stb stb
    és megint megellik
    itt van valami okosabb megoldás és keresem éppen mit lehet tenni
    ha emvan közzéteyzem mindenképpen

  64. Igazából azt sem tudom,hogy mi a bánatra jó ez a mobile subtration,csak azt tudom,hogy az sb setting-s része. Meg hogyha kikapcsolom akkor kilövi a winterboardban beállított témát.

  65. @vabe: nekem is ment egy ideig….

  66. hamarosan jöna a megoldás mrt mindenkinek megellik aki ráfrissít
    és mindenki rá is fog frissíteni
    és pipa bőnyállal
    azt nézem hogy a mobilsubstratet downgradeled a régi filejaival akkorelindul a cydia megint

  67. valami cucc miatt nem megy ami fel van telepitve még plusziban
    csak nem tudom mi az
    de a cydiaás appokat még uninstallálni se tudom mert nicnsne miből 🙂
    dejó
    2 embernek fut 100 nak nem

  68. @vighjoe: nekem akkor miért nincs pipa? vagy majd lesz? 🙂

    @hero: nekem itthon nem ment 1ik gépen se a restore, bevittem náluk se ment aztán átdugták 1 másik gépre és ott jó volt.

  69. 2 embernek fut 100 nak nem
    lehet lekéne szednem amíg még lehet? 🙂

  70. vighjoe: remélem igazad lesz és lesz megoldás.

  71. sziasztok mesteremberek!
    Ne haragudjatok hogy ide irok de szükségem lenne egy segitö emberkére aki msn-en segitene nekem a 3.0-at feltenni az iphone-omra meg függetlenitettni!Elöre is elnézést ha valakinek az eszmefuttatását megzavartam!
    A cimem:[email protected]
    Nagyon de nagyon köszönöm!

  72. Húú hát úgy látszik valamibe nagyon belekavar a mobilesubstrate. Érdekes, nálam semmi probléma. a deb fileok kézzel leszedhetőek: apt.saurik.com/saurik.com/cydia-3.7/debs/
    itt kijön egy lista, a teljes 3.0-as repo tartalma, a régebbi verziókkal együtt.
    ezt csak azért, hátha még előfordul ilyesmi.
    Itt a mobilesubstrate előző verziója:
    apt.saurik.com/cydia-3.7/debs/mobilesubstrate_0.9.2976-1_iphoneos-arm.deb
    a letöltött file-t másoljuk a t-pottal a /private/var/root/Media/Cydia/AutoInstall/ könyvtárba, ha ott nincs ilyen pontosan ilyen néven hozzunk egyet létre. Reboot. és fent lesz a régebbi verzió.

  73. bzolkaa..lenne rám egy kis idöd?

  74. @bzolkaa:
    szia. nálam megy, de mindenki panszkodik, szerinted leszedjem?

  75. szia. én segítrek neked, ha még nem segít senki, csak most rakom újra a notim, még kell kb. 10 perc

  76. nagyon de nagyon köszönöm honda.racing…várok én többet is…felveszel msn-re vagy én vegyelek fel?

  77. most rakom az msnt
    10perc

  78. megvárom és megprobállak utána nem lefárasztani a fogalmatlanságommal!:-)

  79. @bzolkaa: még valami. Nem kell ám efféle Cydia hibák miatt restoreolgatni. A cydia csak egy szimpla program, semmi speckó nincs benne. De hogy ne kelljen SSHval meg dpkg-el szórakozni:
    Rejailbreak: ami azért jó, mert semmi nem fog elveszni, nem ront el semmit, és ha csak annyit csináltok hogy cydiát bejelölitek, akkor már nyert ügyetek van, végigmegy a jailbreak, és voila, cydia működik.
    Megint más: a Cydianak kell egy daemon, hogy betöltődjön bootkor, ez a progi a /usr/libexec/cydia/startup. Terminált elindítjátok a telón, vagy Putty SSH-val, su root, alpine.
    Utána pedig a teljes elérési úttal adjátok ki parancsnak:
    /usr/libexec/cydia/startup
    általában ez meg szokta oldani a Cydia elhalálozását.

  80. @celentano: ja tessék, én is szívesen segítek, de nekem sincs most fent msn csak skype

  81. ujra redsnow a leggyorsabb megoldas szerintem…..

  82. Nekem mindegy hol csak tudjam végre használni rebelslim nélkül mert még a swirlymms sem müködik mindig…ha meg bekapcsolom a 3G-t akkor nem kapok hivásokat meg sms-t!:-(

  83. @celentano:
    ha van skype-od akkor addig ott zoltan.dorosy vok

  84. ok
    pill.

  85. @honda.racing: semmi baj, nehogy leszedd. valószínűleg az egyik mobilesubstrateos cucc kavar be, az biztos, hogy nem maga a mobilesubstrate.
    SZÓVAL: iFile-lal, vagy WinSCP-n ugyanúgy létre lehet hozni valami könyvtárat, mondjuk a /Library-ban, mondjuk teszt néven.
    Ide szépen mozgassuk át a teljes /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries/ könyvtár teljes tartalmát. Respring. Ha fut a Cydia, akkor az egyik MobileSubstrate-os kiterjesztés volt a hibás. Egyszerűen szép sorban mozgassuk vissza az eredeti helyükre őket. és mindjárt kiderül mi volt a ludas.

  86. @bzolkaa: de ne T-pottal, mert az elcseszi a jogosultságokat.

  87. most cigi van
    vissza kell downgradelni
    de a tökömse tudja mit hova másol be
    aztt csaka telepitő csomag tudja
    meg saurik
    senki más
    mingyá irok neki emilt

  88. @bzolkaa: Windows alatt mivel ha nem T-pottal?

  89. @vighjoe: 🙂
    látom megint itt a rap ideje 🙂
    /Library/MobileSubstrate/ könytárban van egy MobileSubstrate.dylib. De az csak egy link, a usr/lib/ könyvtárban lévő libsubstrate.dylibhez. Azt fogja downgradelni konkrétan.

  90. @zsaranyi: WinSCP, azaz SSH-val.
    egyébként meg tökéletes rá a mobilon lévő iFile is.

  91. @zsaranyi: de a downgradehez nem kell semmi se, töltsétek le a file-t a linkről, másoljátok a megadott helyre (azt nyugodtan lehet T-Pottal), reboot és kész.

  92. @bzolkaa:
    Én azokat az útvonalakat amiket irtál, nem is találom!hogy lehet?tehát ilyen mappák nálam nem is léteznek!T-pottall próbálkozok, mert Winscp-t csak wlannal lehet használni, nem?

  93. sőt én egy olyan útvonalat sem találok, amit irtok!

  94. és nem indul ugysem
    ha visszateszem a régebbit

  95. @bzolkaa: Letöltöttem, bemásoltam, reboot és kész, ugyanúgy semmi…

  96. ujratettem a cydia legutolsó debet meg az egyel ezelőtti mobilsubstratet és kilőp
    nem tom mi van iylenkor
    még mindig nem gút

  97. en is szinten megcsinaltam es semmi eredmeny amikor ujra raktam redsnowt beleptt egy nagyon kicsivl tovabb de hat teljesen halott.:(

  98. És azzal mi lesz akinek nincs fenn az ssh?

  99. Szóval Jobs és Gates nem véletlenül vigyorognak ilyen szépen egymásra a cikk elején!
    Lassan jobb ha vesz az ember egy Mac-et mert a Windows “nem szereti iPhone”

  100. @hero:
    Hát nemtom, de elég szar helyzet.

  101. @telegdyd: nem volt időm feltenni :S most raktam újra a 3.0-át.

  102. honnan tudok leszedni aktivált fw-t

  103. @hero:
    Én is,ma délután vettem a telót.

  104. asszem én most restore :'(

  105. na megy rendesen
    ki kell törölni a
    private/var/lib/apt/lists – innét azokat a fileokat amelyek apt.bigb… ezzel kezdődnek
    és hoppáridikül megy i
    a dolog ujra 🙂

    jóccakát minden kedves versenzőnek

  106. @vighjoe:
    lol ebbe a pillanatba restore-oltam:D

  107. delete everything that starts with apt.bigboss in /private/var/lib/apt/lists. This just twitted

  108. és mikor jön ki a frissitett substrate?

  109. valaki tud valahol hirtelen előre aktivált fw-t 3g re?

  110. @vighjoe: Hoppáridikül!
    Nem megy…

  111. sajnos én nem tudok.:(

  112. @vighjoe: mik vannak, elég idióta hiba…

  113. mi a gyík van akkor, ha az itunes azt írja, hogy ezt a sim-et nem engedi, és nincs t-s kártya hozzá?

  114. OFF:
    Bocsi,hogy ide írok de már nagyon idegesít a problémám.Nos, a winterboaddal kipróbáltam egy témát (Katra’s Weather Theme) és amióta levettem hiába próbálok háttérképet rakni ugyanaz a fekete háttér marad(a slide to unlock résznél tudok csak az ikonoknál nem).Ha valaki tud segíteni kérem írjon.

  115. Hello! Valaki tud segíteni, hogy a cydia miert nem indul el? Eddig ment most meg nem… Légyszí segítsetek!!!!

  116. @vighjoe: THX 1000x !!!!!!

  117. @hattila: @hattila: “”””delete everything that starts with apt.bigboss in /private/var/lib/apt/lists””””

  118. Csak a big bosst toroljetek 3file osszesen.kxsellize oldalon keressgess ha nem megy.mukodik rendesen nekem ezek utan.

  119. @vighjoe: köszi a megoldást. Nálam is meggyógyult. Nagyon nem szerettem volna restorolni, úgyhogy Isten áldjon 😀

  120. Megjelent az uj e-buddy!

    Landscape mód sehol,rendes kép támogatás sehol és tele van ez is buggal …

  121. Sziasztok!
    Sajna nálam se indul el a Cydia – Magyar lokalizáció és iTunes 8.2.1 frissítés után – “Adatok betöltése” után rögtön kilép.
    Köszi!

  122. @dreamer: Szia, esetleg leírnád hogyan gyógyult meg ? 🙂

  123. sziasztok!esetleg tud valaki nem aktivált firmware-s 3.0-át?Nagyon szüksége lenne mert nem tudom használni a szifonom!:-(
    Szépen kérek valakit aki ért hozzá segitsen!!!!!msn cimem :[email protected]
    elöre is köszönöm!

  124. @catmania: olvasd el vighjoe 105-ös hozzászólását abban benne van minden.
    Winscp kell hozzá.
    Ha esetleg nem megy akkor írj.
    Bár nálunk a mobilesubtration okozta a gondot.

  125. @dreamer:
    tudsz esetleg nekem is segiteni?tegnap elkezdtük a 3.0-as feltenni de valami hiba csuszott be és azota nem ismeri fel az itunes az iphon-omat!:-(

  126. És akinek nincs ssh azzal mi lesz?

  127. @dreamer: Ok, köszi, de nekem Mac em van! 🙂

  128. @celentano
    : sajnos ebben nem tudok segíteni.
    @catmania: biztos arra is van valamilyen megoldás. szerintem lesz valaki előbb utóbb aki megmondja a megoldást.

  129. @celentano: DFU restore

    @catmania: Cyberduck, de a jogokra figyelj oda, hogy az legyen, ami az eredeti fájlnak

  130. @Jadeye:
    a dfu-t megcsináltam de restore nem jo mert az iphone tmobilos és nekem más kártyával müködött eddig turbo sim-mel….és egyszerüen nem sikerül….lehet az is hogy az a baj hogy nem volt aktiválva?:-(((((
    Kezdek nagyon ideges lenni!

  131. @Jadeye: Lehetne picit részletesebben? 🙂

  132. off
    hello tud nekem valaki segíteni sw gyártás ügyében,
    hogyan megy ez pillanatnyilag országunkban jogi értelemben

  133. @celentano: dobj bele egy t-s kártyát, és aktiváld. azzal sok kellemetlenségtől megkíméled magad (push bajok, youtube, stb). még csak élő kártyának sem kell lennie, lehet lejárt is. ha megvan az aktiválás, mielőtt még bármit visszatennél rá, mehet rá a jailbreak.

    @catmania: ha részletesebben kell, akkor inkább ne is kezdj bele… (ez egy jótanács, nincs benne semmi leszólás. mert ha ennyiből még kérdés a dolog, könnyen restore lehet belőle.) szedd le a cyberduck-ot. indítsd el. add meg neki az iphone ip-címét (iphone-on fusson az ssh). várj, míg authentikál, ez lehet elsőre pár perc is. ha nem akar 5 perc után sem, akkor szedd le a telóról az ssh-t, teló reboot, ssh install, teló reboot, majd próba újra.

  134. @dreamer: Azzal mivan akinek nincs ssh??

  135. akinek sz.rik indulni a cydia, az próbálja meg ezt (win):
    http : //tom.zickel . org/ClearCydiaListCache/ClearCydiaListCache . zip

    vagy nézelődjön itt (ehhez lehet kell ssh):
    https : //files.getdropbox . com/u/15373/iPhone/FixCydia18Jul . pdf

    akinek meg nincs ssh, az nézze meg totalcommander/t-pot-tal a kérdéses fájlokat. törölni ugyanúgy lehet.

  136. De a PandaDeamon is segit!

  137. Celentano

    tmobil kartya kell mindenkeppen!

  138. @Jadeye: Tudnál segíneti a t-pot-ot telepíteni? Én eddig csak ssh-t használtam. googel-zás után sem értem hogy kell használni. Odáig megvan ogy letöltöm a t-pot 1.1-et és utána total megkérdezi hogy telepítse-e?Rányomok az igenre és utána lefut és nemtörténk semmi.

  139. sziasztok
    Segítség kéne.Van 1 iphone 3g-m ami t-mobil függő yellowsn0w nem függetleníti mert a baseband 02.30.03 és a pHaseBanDowngrader sem mert a Bootloader 5.8nál újabb vagy régebbi (nem tudom hol kell megnézni) van valakinek valami ötlete hogyan lehetne függetleníteni?

  140. @hero: utanna ujraindit total commander, bar nembiztos h kell, majd megkeresed a halozatok fulet, es ott lesz…

  141. @Steev: Hálózat fülben t-potot kel keresni? Mert ha igen akkor nincs meg.

  142. @hero: http:/ /www.applephone.hu/wp-content/gallery/miki315/t-pot.jpg

  143. @hero: moderalasra var a kommentem…

  144. @Steev: Megvan a t-pot mappa a C/totalcmd/plugins/wfx-ben. Ezek után mi a teendő?

  145. @fat32: aha. restore vagy update gyári 3.0-ra. az frissíti a baseband-et 04.26.08-ra, amivel meg már működik az új yellow, amit már ultrasn0w-nak hívnak…

  146. (már csak azt nem értem, hogy miért akarod downgrade-elni, mikor már meg van oldva minden az új baseband-del is, no de mindegy, végülis már bő egy hónapja kintvan a 3.0, annyi idő alatt sajnálatos, hogy ez az infó nem jutott még el)

  147. Még nem akartam frissíteni 3.0ra mert a magyarítás még béta meg még egyéb gyermek betegségei vannak.

  148. Emberek jól hallottam azt, hogy 3gs júli 31-én fog megjelelni?

  149. Sztem aki megmondja hogy mikor jelenik meg a 3gs az nagy császár 🙂

  150. @bandito: Már meglett, a fél internet ezzel van tele. Persze még nem biztos…

  151. @hero: @hero: ht tp: / /www.applephone.hu/wp-content/gallery/miki315/t-pot .jpg

    itt talalod meg!
    (torold a sok szokozt!)
    neked ott abban a mapaban nem kell csinalonod semmit sem

  152. @hero: hiaba linkelgetek itt alszik mindenki aki engedne a hozzaszolasomat, nah mind1, figy a meghajtoknal van c,d,e,f….. attol fugg h menyi meghajtod van…ott van egy “\”, nah arra kattints, es ott kell lenie legfelul… a totalcmder mappaban ne csinalj semit se, nem kell! ha majd engedik a hozzaszolosamat akor ott van egy kep ami segithet…

  153. @Steev: Köszönöm a segítséget megtaláltam! 🙂 A t-pot nem állítja át a jogosultságot?

  154. @bandito: Holnap jelentik be infóim szerint, péntektől kapható, az ár nagyjából bármely csomaggal 130körül lesz de választható 12havi részlettel, a szokásos ikon csomagokban persze olcsóbb, ugytudom váltás lehetőség nem lesz.

  155. @Enigma: Hát ha akkor jelenik meg itthon, biztos megölök vkit. xD De amúgy az előző postban kérdeztem, h mikor jelenik meg itthon, s azt mondták, h jövőhét hétfőn azaz hnap bejelentik, s pénteken jön ki (júli 24). Én ebben reménykedek, de gőzöm sincs honnét van az infó, s h igaz-e. Amúgy meg elég vszínű, h 31-én kapható lesz, csak az a kérdés, h kell e várni a hó utolsó napjára, vagy előbb kihozza a té.

  156. @sznandi: Gyorsabb vagy s okosabb.. xD

  157. off:
    Mi az a Mobil Substrate??

  158. Már mindenki mond mindent! A békéscsabai T-mobil vezetője pénteken ezt mondta nekem: “még semmi információt nem kaptunk a megjelenést illetően” 🙂 ha télleg 31-én jelenik meg akkor adamita-val együtt megyünk gyilkolni 🙂 eladtam a régi Iphone-omat, hogy cserélhessek a 3gs-re. És most egy U700-am van 😀 SZÖRNYŰŰŰŰŰŰŰŰŰ egy szifon után

  159. Akinek nem megy Cydia itt van egy fix amit windows-os gepen lehet futtatni es kijavitja a hibat cagy maces leiras lentebb!!!!!

    Windows users: Download this tool for Windows (.NET required) and unzip the files to a handy location. Run the enclosed executable and connect your device to your PC. Click the button to start the fix. A confirmation screen will appear shortly when it has finished.

    Mac or Windows users: This document(PDF) describes how to fix Cydia using DiskAid for Mac or Windows.

    Windows: http://tom.zickel.org/ClearCydiaListCache/ClearCydiaListCache.zip
    Mac: Doksi: https://files.getdropbox.com/u/15373/iPhone/FixCydia18Jul.pdf

  160. Peace 🙂

  161. Windows: http :// tom.zickel.org/ ClearCydiaListCache/ClearCydiaListCache.zip
    Mac: Doksi: https :// files.getdropbox.com/u/15373/iPhone/FixCydia18Jul.pdf

  162. Most akkor nem erdemes frissíteni a MobilSubstrate-t?

  163. Nemek működik a MobilSubstrate, kétszer ugyan kivágott a cydia update után, de ezóta megy, a telót viszont nem merem ujra indítani..hátha nem fog többet felállni és csak a fehér almát nézhetem órákig, nem akarok restorozni:D

  164. Bocsi az OFFért!!
    Van egy Belkin Wireless G usb adapterem!
    Meg akarom osztani a gépi netem az Iphonomra!
    Lehetséges ez, vagy mindenképp kell egy Wifi router?
    A választ előre is köszi!

  165. Hello
    SOS kérlek segitsetek:)
    Az iphone-om amit tegnap vettem, fülhallgatóval érdekesen szól!Tehát benyomok iPodban egy zenét(amit már ismerek, tehát tudom hogyan kellene szóljon, de érdekes módon, csak a zenét hallom, az énekest nem!és ez nem vicc:D
    Kérlek segitsetek, mert nem tudom mitévő legyek!Most downgrade-elek 2.2-re 3.0-ról hátha csak valami bizzarr firmware hiba.De ha bármi ötlet lenne, kérlek jelezzétek!
    SOS
    Előre is köszi!
    Dávid

  166. Csáóó! Kéne egy kis help! Nem tudok regisztrálni bankártya nélkül az iTunesba.. Az amerikaiban is kér bankártyát. Vki tud segíteni?

  167. tudom hogy nem ide tartozik elnézést!
    szeretnék 2.1 röl 2.2.1 re frissiteni és hogy letöltsem a 2.2.1 es tmobilos soft-ot azt irja ki hogy regisztrált felhasználonak kéne lennem…..
    mivel ide is irok szerintem az vagyok…
    valaki megoldás?
    vagy egy linket a 2.2.1 es tmobilos softhoz tudna?
    thx

  168. @wax_doctor: nyomd meg az itunes-ban a update gombot.

  169. @adamita: Rákattintassz az itunes store-ban egy ingyenes alkalmazás letöltéseére és utána create new account és akkor lesz none a bankkártya résznél. Egyébként ez mind fenn van az apple.com-on meg az itouch.hu-n is!

  170. @deejayjoe: Köszi a segítséget!!!
    Meggyógyult. Már majdnem restor-t csináltam.

  171. @Mordon:

    SEGFEJ!!!

  172. Kedves!Ha megvan a hiba jelezz!Ugyanis ezen a tüneményen nem lehet 1 percnél tovább telefonálni!Pedig már a létező összes dolgot kipróbáltuk…


Add a Comment