fbpx Skip to content

geohot-113-iphone-unlock

UPDATE: GeoHot tegnap este válaszolt a Dev-Team által felvetett problémákra:

“A Dev-Team tegnap reggeli bejelentésére válaszolva, amelyben megkérdőjelezik a purplesn0w biztonságosságát, az 1MB RAM használata miatt, közölném, hogy a probléma csak az RC1 verziót érinti, az új, RC2 verzió egészen pontosan 0 byte RAM-ot használ. A purplesn0w biztonságosabb és stabilabb a Dev-Team megoldásánál, ráadásul sokkal gyorsabb is, nem terheli a rendszert. Tehát ha egy biztonságos utat akarsz választani a 3GS-ed unlockjához, válaszd a purplesn0w-t.”

A Dev-Team visszavág…

Na igen, gondolhattuk, hogy a Dev-Team nem fogja tétlenül tűrni GeoHot megjegyzéseit, főleg, hogy a napokban a twitteren egyre sértőbb üzenetváltások voltak GeoHot és MuscleNerd között…

Hát íme, mi is történt MA:

GeoHot kiadta a javított, RC2 verziót a purplesn0w-ból. A repojából elérthető. Változatlanul, csak 3GS-re.

17272

A javítások:

– a net sebessége gyorsabb 3G hálózaton

– csak a CommCenter daemont patcheli a program

– nem hagy semmiféle nyomot a basebandben, miután lefutott (nem mintha az ultrasn0w hagyna)

sokkal stabilabb, nem dobja el a hálózatot

DE: még mindig csak hivatalosan aktivált telón működik

És itt a válasz, eléggé nehéz lesz überelni…

iphone_pirate_2

Ultrasn0w 0.9

Röviden:

– 3G-n és 3GS-en is működik

– hacktivation nem akadály, nem kell hivatalosan aktivált iphone

– nem módosítja a CommCentert

– mindegy neki, mivel lett jailbreakelve a telefon (purplera1n vagy redsn0w)

– nem futtat daemont a háttérben

– elvileg teljesen stabil vele a hálózat, nincs “Missing Sim” üzenet, nincs eldobálás

– és 7000-szer kevesebb memóriát használ a purplesn0w-hoz képest

Hosszan:

“Tegnapelőtt GeoHot kolléga kiadott egy puprplesn0w nevű programot, és azt állította, hogy ez egy jobb unlock-megoldás a miénknél. Jóindulatúan, még a forráskódot is hozzáférhetővé tette, amit természetesen darabjaira szedtünk, hogy lássuk, tényleg igaz-e amit mond.

Két ötletét találtuk felhasználhatónak és hasznosnak: az egyik, hogy a baseband-et kimásolta a RAM-ba, utána módosítva az MMU-t (Memory Management Unit), elhitette a baseband-el, hogy a bootromban maradt (eredetileg ott van). Természetesen, ezt a kódot minden baseband resetnél újra le kell futtatni, ugyanúgy, mint az ultrasn0w-nál. Azonban annyi haszna van a dolognak, hogy az unlock payload-ok fejlesztése, átírása így sokkal egyszerűbb. Valójában, GeoHot ugyanazt a payloadot használta, ami a BootNeuter-ben és az AnySimben is van.  Mi is gondolkoztunk ezen, de jobbnak találtuk a yellowsn0w és ultrasn0w-hoz fejlesztett megoldásunk.  A két kód teljesen ugyanazt hajtja végre a basebanden, csak a purplesn0w egy GeoHot által önkényesen kiválasztott, 1 MB-os blokkját írja felül a basebandnek. A baseband teljes mérete 8 MB, és minden bitjére valóban szükség van a hibátlan működéséhez… Ez azt jelenti, hogy a GeoHot által felülírt 1 MB használhatatlan a baseband számára, a következő rebootig. Hogy ez számít-e vagy okoz-e  bármilyen problémát a napi használat során, azt nem tudjuk, de miért kockáztatná ezt bárki is, amikor az ultrasn0w payload ugyanezt elvégzi felülírás nélkül?

Hogy tisztán lássunk:  az ultrasn0w 152 byte-ot használ a baseband RAM-ból, ami 0.015%-a a purplesn0w által használtnak. Ráadásul, a purplesn0w nem is közli a rendszerrel, hogy a memória azon, 1MB része használhatatlan, tehát a rendszer azt gondolja, hogy még mindig szabad. Ha tényleg használja, akkor a baseband azonnal lefagy és újraindul.

A másik jó ötlet az volt, hogy a CommCentert patcheli egy daemon használata helyett. Az elején ez az ötlet egyáltalán nem tetszett, nem szeretünk Apple-bináris file-okat  patchelgetni, és ráadásul nehéz is ezeket updatelni (minden új firmware verziónál át kellene írogatniuk az egészet ha módosítja az Apple a rendszerfile-okat, márpedig szokta). Gondoljuk, ezért is nem csinált GeoHot 3G verziót is a purplesnw-ból. Ráadásul, az általa említett akksi-merítési problémák már alapjukban helytelenek, hiszen bármelyik informatikus hallgató, aki hallgatott operációs rendszerekről szóló kurzust megmondhatja, hogy az alvó (sleeping) feladatok egyáltalán nem használnak CPU erőforrásokat, így energiát sem (nem merítik az akksit).  Habár az ultrasn0w 0.6-tal tényleg voltak akkumulátor problémák, de ezek abból adódtak, hogy 3GS-nél az ultrasn0w által használt STK refresh parancs (ami utasítja a baseband-et, frissítse a SIM státuszát) lefagyasztotta a basebandet, és az újraindult. Ez az állandó újraindulás valóban ette az akksit, de ezt kijavítottuk a 0.8-ban, bár nem teljes egészében. Ugyan ez az STK refresh parancs eléggé megbízhatatlan, de azt gondoltuk, másképp nem tudjuk megelőzni, hogy ne kelljen ki-be dugni a SIM kártyát egy esetleges baseband crashnél. Tévedtünk.

GeoHot módszere rávilágított, hogy meg tudjuk csinálni az unlockot még azelőtt, hogy a CommCenter lekérdezné a simlock állapotát (ehhez módosítani kell a CommCenter-t).

Megpróbáltuk a legjobbat kihozni ebből a rossz szituációból, a MobileSubstrate használatával. Ez lehetővé teszi a CommCenter működésének módosítását, anélkül, hogy hozzányúlnánk a bináris kódhoz.

Egy olyan módszert használtunk, ami “megkeresi a helyét” a kódban a patchnek, így ez működik 3G-n és 3GS-en is (és sokkal ritkábban kell majd átírni). Másképp csináltuk a pathcet is meg, ennek köszönhetően a hacktivated (előre aktivált) telókon ugyanúgy működik a dolog.

Az update telepíthető a Cydiából. Köszönjük GeoHot-nak, hogy újra az iphone közösségért dolgozik. Nem gondoljuk, hogy a purplesn0w a helyes út, de az biztos, hogy segítette az ultrasn0w továbbfejlesztését.

P.S: GeoHot, komolyan, fejezd be a baszakodást (ezt szebben nem lehet mondani), és inkább nézz bele a bootromba. Köszi.”

– a Dev-Team

És, hogy szebb napunk legyen:

1982_bill_and_steve
stvbill2

A képek valódiak (1982, Fortune magazin cikkéhez készültek). Gondolom, megismeritek, ki-kicsoda. De a képeken kívül: voltak ezek tényleg barátok is, csak jó régen. Még 4-es randik is voltak, ők meg épp aktuális barátnőik… Csak aztán Gates átverte Stevie-t…

Olvasd el a hozzászólásokat is

110 Comments

  1. Hm… Vajon Stevie miért van mezitláb? Gondolom nem csóróságból…
    Amúgy nem semmi képeket bányásztatok elő, grat!

  2. Engem bill szemüvege fogott meg… :)))

  3. Csupa jo hir, csak igy tovabb
    remelem lesz visszavago is 🙂

  4. P.S: GeoHot, komolyan, fejezd be a baszakodást (ezt szebben nem lehet mondani), és inkább nézz bele a bootromba. Köszi.”

    Egyetertek. Ez a sertodott kisfius mentalitas huszonevesen mar nem all jol. 🙂

  5. Reméltem, hogy ebből csak jól jöhetnek ki a felhasználók!

  6. AZZZZZZZZZZZZZZZZZZZzta!
    Az de rusnya…….
    Geoguy-ra gondolok 😀
    Szerintem tényleg munkát keres….

    admin! nagy vagy!
    Ez a két kép,,, szép nosztalgia lehet!

  7. @rastawicc: bbzolka kolléga “nagy” 🙂 de köszi 🙂

  8. @admin: Na akkor kiterjesztem mindkettőtökre!
    Bár van itt még pár ember akik nagyok, de nem tudom felsorolni őket…….

  9. Nos aki látta a “Számító Emberek” c filmet, asszem eredeti címe A Szilikon Völgy Kalózai… az tudja mik is tölrténtek akkoriban. Aki nem látta feltétlenül nézze meg, alap film .! “A Windows egy nagy szar!” Bill Gatest idéztem 🙂

  10. Ha Ők ketten nem lopkodtak volna mástól-egymástól, most minden gépen Xerox os futna ! 🙂

  11. OFF. plz nézzetek mailre:D:Dnagyon felvagyok pörögve 3GS miatt:D:D

  12. 4es randi?? Mivel? A procihűtővel? 😀

  13. @dedyke: A Xerox szart az egészre, nem hinném, hogy később felismerték volna a lehetőséget.

  14. Nem tudja valaki, hogy lehetne össze hozni valami frankó kis szifonos gadget-et windowsra? Én hülye vagyok hozzá…

  15. Hihihihihihihi! Megszakadok! Csak nekem tűnt fel ,hogy a képen kiköpött Árpa Attila ül Gates mellet????

  16. Bocs az OFF-ért
    A Snapture-ra nem tudtuk valami okosságot???
    ON

  17. Hová lett a stable.szifon.com-rol a Ultrasnow????

  18. Egy kis Off..megjelent az új itunes os x alá..szerintem egyenlőre senki se frissitsen:)

  19. @deejayjoe: Mikor láttál te ott olyat??

  20. Bocsi az OFFért de ti talán tudtok segíteni.
    Nah nem tudja vki, h mennyire lehet kockázatos ausztriában az Orange szolgáltatónál előfizetéses Iphone 3GS-t venni, majd hazahozni magyarországra függetleníteni, s nem fizetni a havidíjat? Egyáltalán megtudom-e ezt tenni? Előre is köszi!

  21. @Adamita: Hát max. letiltják…
    Bár ha jól tudom ez függ attól is h mennyire kommunikálnak a szolgáltatók ez más és más…

    De ha hülyeséget írtam javítsatok ki!

  22. @Adamita: ausztriai orange ha letiltja, akkor magyar t-mobile-al sem megy, legalábbis én amit láttam telefont annál ez volt. Amúgy elég hamar tiltanak, ha nem fizetsz. Ez nem 100%, de én már láttam ilyet.

    Más: új iTunesnál kilőtték a palm prét, nem lehet vele szinkronizálni

  23. @zolipapa_hu: Dehogynem, a legújabb Snapture is simán megy az előző verzióhoz való HarHar patch-el. Xsellize-on nézz szét.

  24. @iNigga: Köszönöm, ez a forrás nem volt hozzáadva a cydiához.

  25. “Megpróbáltuk a legjobbat kihozni ebből a rossz szituációból, a MobileSubstrate használatával.”

    Azaz ha frissítem az ultrahavat, akkor a skype nem fog működni? Valaki esetleg próbálta már? Nekem mindkettőre szükségem lenne (pannonos vagyok).

  26. @rastawicc: Ilyen fejjel inkább GeoGay…
    Egyébként van egy Szilikon völgy című film (asszem ez a címe magyarul…) az leírja az elejétől kezdve az egész story-t… Értem ezalatt Bill, és Steve mivolt, hogyan volt dolgot… 🙂

  27. @dedyke: Igen! Pirates of the Silicon Valley És abban van egy jelenet, amikor jobs mindkét lábát felteszi az asztalra. Mezítláb!

  28. @Thende: Az nem valami pornó? 🙂 Szerintem szilícium völgyre gondoltál.

  29. @Syl68: Silicon = szilícium , Silicone = szilikon,szóval jól írta Thende 🙂

  30. @heartagram: vagyis mégis,más hozzászólást néztem. 🙂

  31. @heartagram: *mégsem

  32. @Thende: és Steve Jobs-ot abban a filmben a mi szeretett Carter dokink, azaz Noah Wyle alakította :).
    Mi még anno számtech órán néztük meg az osztállyal :). Tanulságos film volt.
    Gates szinte mindent csak vett (majd fejlesztette tovább /pl.: DOS/) és lopkodott… de ügyesen csinálta.
    pár kép: www. imdb. com/media/rm1390123264/tt0168122

    Jó volt olvasni ungarise nyelven is a fenti irományt.
    Köszönet a fordításért !

  33. @Bobek: Nyugodtan fissitheted én is most tettem meg cydiában, és a SKYPE tokéletesen mukodik. (ultraHo 0,9-3)

  34. Sziasztok! Van valakinek ötlete 2G-s telefonoknál a bejövő hívást miért irányítja hangpostára?! meg az sms-ek nem érkeznek meg. frissen JB-elt mégcsak nem is lett rátéve semmi program.

  35. OFF szerintetek lezáró gomb nélkül tudok jelbrékelni?

  36. nagyon jó a cikk és képek naon nagyok, de am bzolkaa írja az oldal eddigi legjobb cikkeit szinte, nagyon jók és az oldalra már kb csak miatta jövök fel. nagyon jó vagy, köcc a cikkeket.(!!!!!!!!!)

  37. meg még annyi h geohot miért vág olyan képet mintha épp hátulról leszurták volna?

  38. @eM82: Pontosan! Azaz 🙂 Mi is infó órán néztük meg Eötvös W. Róbert tanárúr külön kérésére. És tényleg tanulságos volt 🙂

  39. @Thende: Igazad van !!!!!!
    Geogay-t akartam írni de valahogy nem sikerült…..
    Meglehet sok volt a célzóvíz ehhez a feladathoz. 😀

  40. Remélem az Apple győz. Csinálnak egy fasza Fw-t amivel semmit nem lehet kezdeni. Se Jailbreak se unlock se semmi. De az olyan lesz amit nem is kell módosítgatni !!!

  41. @cartmen: Itt legfőképpen sztem nem a módosítgatásról van szó. A Jailbreak, számtalan olyan, új lehetőséget tár a felhasználó elé, amit anélkül nem tudunk használni. Nameg az sem mindegy, hogy megveszed az alkalmazást/játékot, vagy letöltöd ingyen bérmentve… Na nem mintha én ezt úgy támogatnám, de tudod sokan vannak ezzel így… Legalábbis azt hallottam… 🙂 Hogy a “harmadik fél” féle alkalmazásokról már ne is beszéljünk… Nameg kártyafüggetlenítés, stb….

  42. Te nagyon csúnya ez a gyerek 😀 Legalább okos, kárpótolták fent! Amúgy a filmről annyit, hogy Noah While vagy hogy írják, ő alakítja Jobsot, mint már mondták elöttem, youtubeon rá lehet keresni hogy egyik wwdc-n ő jött be jobs helyett ,elég mókás volt:D

  43. @tomcsa: 🙂 szívesen 🙂

  44. Sziasztok!

    tudna valaki segíteni? ha csináltam egy mobilme accountot, akkor nem veszik össze az itunes és a mobilme szinkronizálás (bookmark, address book stb.)? mennyire kell erre figyelni? melyiket érdemes használni inkább, ha mindkettőre van rendszeres lehetőség?

  45. egy ujabb kivalo jatek (pcn legalabbis az volt)
    ttp://www.iphonealley.com/news/portal-getting-ported-to-iphone

  46. @Wask:
    ttp://www.youtube.com/watch?v=TIClAanU7Os

    noah wyle

  47. 🙂

  48. ezekkel a nyilvános forráskódmegosztásokkal egy baj van… az Apple is látja.

  49. [OFF]
    Sziasztok!
    iPhone 3G-m van, 3.0-ás szoftverrel, JailBreak-elve.
    Na most a baj az, hogy a Cydia nem indul el.
    Eddig tökéletesen működött már lassan 1 hónapja…
    Most pedig ha el akarom indítani, egyszerűen kilép…
    Valaki nem tudja mi lehet a baj? (mert nem nagyon szeretnék ReJailBreak-et)
    [ON]

  50. @eM82: szerintem ami abban van azt az apple tudta már amugyis, és azér van közzétéve mert ez ilyen univerzális törö cucc, amibe hogy ha talál valaki valamilyen más AT parancs gyengeséget, azt kb majdnem csak bele kell illeszteni és már lehet is forditani a progit.

  51. Ide OFF:

    Lehet frissíteni az új iTunes-t vagy nem érdemes, esetleg TILOS? Jailbreak miatt kérdem…

    ON

  52. @gazsiazasz: igen, ott van a forráskód végén az at+xlog parancs, amivel csak le kell fagyasztani a baseband-et. igen, ezen az alapon, ha a következő verzióban bárki talál exploitot, akkor átírás, fordítás és kész.

  53. @apricot: frissítettem, én semmi változást nem látok, állítólag csak annyi, hogy meggátolja a Palm Pre kapcsolódását

  54. Na végre vannak konkurenciák! Így egyböl megtörtént a frissítés 0.9 re 😀
    Én ennek örülök 😛

  55. sziasztok, az a kerdesem, hogy 2g-s telefonomat redsn0w segitsegevel 3.0 sitottam, ami tok jo, de ha felteszem a szifon.com os tetherning, mms, carrier logo pakkot a cydiabol, akkor mukodik ugyan, de hihetetlenul hamar lemerul, ugy, hogy mindent de mindent kikapcsolok, muszaj volt leszednem, mert nem lehetett hasznalni a telefont szinte, kevesebb mint egy napot birt ki. nem tudja vki mi lehet a hiba? erdemes esetleg ultrasn0w-val probalkoznom?

  56. @Adamita: szia,
    ezt szvsz elfelejtheted mert nem így müxik. Csak ha van bejelentett lakcímed ésbankszámlád, csak akkor álmodhatsz előfizuró laz orangenál.
    pl: én is ott akartam előfizut más okból, 15 éve dolgozom kint, de bejelentett lakcím nem volt, küldtem nekik mindent, tartozkodási eng., mindent, de leráztak…. nem fog menni…. (aztán osztrák T-mob és minden ment mint a karika csapás…) de oda is kell minden…. 🙁

  57. Sziasztok!
    Egy “újratelepítéssel” megoldódott a jegyzetes problémám. Köszönöm azért az ötleteket.
    Egy kérdésem lenne(off persze). Használ-e valaki sztereó bluetooth fülest, és ha igen milyet? Próbáltam ismerős valamilyen nokia fülesét de a gombok nem működtek. Ha valaki tud olyan szereo bluetooth fülesről aminek minden funkciója működik, ne tartsa magában. Köszi!

  58. üdv mindenkinek!
    bocs egy OFF
    egy segítséget szeretnék kérni. mióta a 3.0 van a 2G.men 1 napot bír az akksi:S Tegnap este 8kor vettem le a töltőről és most 67%on vagyok. reggel hallgattam rajta 20 percig zenét és még este letöltöttem az mxtube.ot…szerintetek ez reális? push ki van kapcsolva. ahogy olvasgattam a hozzászólásokat, lehet hogy az előre aktivált/nem aktivált ilyen olyan SIM kártyával aktiválás az oka?
    előre is kösz minden hasznos info.ért!
    üdv, peter

  59. @Vezo: @rastawicc: @goncz9:
    Hát köszi szépen! Akk esélytelen, h a közeljövőben legyen iphone-om. Csak már qvára idegesít a T-mobilnak a főoldalán a Júliusban felirata.. (Már júli közepe is elmúlt -.-) Ezért próbálkoznék máshonnan, de akk ez sem megoldás. :S Szval még 1szer köszi!

  60. Hali!

    Nem ma kéne a T-Mobilenak kitolnia a 3GS-t?

  61. @pixelshogun: Nekem is volt durva aku merülés és sokan mások is panaszkodtak.
    Több ok miatt is nagyon merülhet az aksi, az egyik ilyen az új “push rendszer”, ami szerintem nem sokat ér, mert ugye az lenne az értelme, hogy akkor is megkapod az üzeneteket bizonyos programokból amikor azok nem futnak. Igen ám, de ehhez ha minden igaz a telefonnak fent kell tartania egy állandó kapcsolatot ami igencsak meríti az akut. Tehát a pust nem igazán lehet arra használni amire ki lett találva.
    Az ultrasn0w-nak is voltak olyan verziói amik nagyon merítették a telefont, itt fentebb le is lett írva, hogy miért. Az új verzió ami tegnap kijött már nem meríti egyáltalán. Tegnap este lehúztam a töltőről a telefont és azóta 100%-on van … lehet elromlott az aku kijelzés 😀
    Nekem egyszer volt olyan, hogy beragadt a wi-fi és az merítette durván, ez persze csak akkor van, ha van a közelben wi-fi hálózat amihez tud csatlakozni. Vannak ugye erre alkalmas programok amik nem hagyják, hogy a wi-fi háló bontsa a kapcsolatot és ez ragadhat be úgy, hogy nem is látod. Ezt úgy a legegyszerűbb ellenőrizni, hogy kilövöd kijelzőt és ha egy idő után bekapcsolod és még mindig van wi-fi jel akkor beragadt.

    A posthoz szólva meg nem igazán értem ezt a rivalizálást, vicces ha már az ingyenesen kiadott programok készítői is egymás ellen vannak és vetélkednek. De hát ők tudják.

  62. @pixelshogun: nekem is ugyanez volt, és másoknak is, ezért sírunk hogy ne csak ilyen árúkapcsolt csomag legyen, hanem legyen pl. külön call forward fix. Nekem az fáj a legjobban a többi eddig sem volt.

  63. @molnarmate: Nem hivatalos források szerint az új iPhone 3GS megjelenése jövő pénteken, tehát 2009.07.24-én esedékes hétfői bejelentéssel. A pénteki iPhone árusításnak nagy hagyományai vannak az Apple és szerződéses partnerei körében, tavaly augusztusban is pénteken volt az iPhone 3G debütálása. Árakról és a “buliról” ha lesz ilyen egyenlőre semmi infó. Ha lesz, akkor elsőként fogunk nektek szólni.

  64. ez az akku merules azert erdekes, mert meg az edge-t is letitltottam, sot airplane modba is raktam (nem volt aram ahol voltam, probaltam en mindennel sporolni), de ugy is merult, szoval sztem itt nem kommunikacio para volt, de az is. a pusht ahol tudtam ki volt kapcsolva, wifit meg nem hasznaltam mert takarekoskodnom kellett, de nem is hiszem, h lett volna.

    az ultrasn0wt hogy rakjam fel? esku kiprobalom.

  65. @Neu: nekem pont tegnap ota 100°% volt végig aztán csont nélkül kikapcsolt. mondjuk ment minden, tethering, gondoltam h csak rosszul jelez… 🙂

  66. @Csapi007: Á köszi az infót! Adtál egy kis reményt 😀

  67. Off
    Sziasztok egy kis helpet kérnék.
    Van a toltessel egy kis problemam. Ez mar a masodik nap, hogy nem tudom ejszaka feltolteni az aksit. Tegnap reggel azt gondoltam hogy nem dugtam be rendesen a toltot, mert azon kivul hogy nem volt feltoltve, meg meleg is volt a telefon. Ezert bent a melóhelyen is toltottem, es kb. 2 ora alatt elertem azt a szintet hogy megjelent a kis dugo jel az aksiban, ezert leszedtem a toltorol, es egesz nap normalisan birta.
    Majd tegnap este radugtam a toltore, figyeltem hogy rendesen be legyen dugva, ma reggelre megsem volt feltoltve a telefon, csak kb. 3/4 ig.
    Lehet ez a magyar lokalizacio masodik beta- ja miatt?
    Megköszönnék minden segítséget.Iphone 3g 3.0 nincs függetlenítve rendesen aktíválva,csak jailbreak.
    Üdv

  68. Sziasztok,

    Most ettől a diszkrét háborútól eltekintve, még a redsn0w 0.8 a nyerő a 3GS
    jailbreak-re, vagy van jobb ?
    Ha maradunk ennél akkor a gyári ( iPhone1,2_3.0_7A341_Restore ) fw-kell neki betallózni ?

    Köszi
    pPhone

  69. off:
    érdekess mert ha nem csin semmit a teloval de közben aktiv a push meg a wifi nem merül semmit..de ha edgen net (cydia átböngészése) wifimentes környezetben egyből 7% ot esett a az aksi töltöttsége…
    mindegy gondoltam megjegyzem:)
    (2G;3.0; mobilinst…;2G mms tethering logofix csomag szintugy rajta)

  70. Aksi töltöttség jelző sok esetben megbízhatatlan.
    Ha pontosan akarod látni akkor “resetelni” kell. Lemeríted teljesen, majd 10-12 óra töltés. Ezt érdemes 1-2 havonta megismételni a pontosságért.

  71. na én leszedtem 2,5 órája az MMS/thetering logo fixet, azóta beszéltem kb 30 percet összesen és neteztem, facebookoltam, skype beszéltem is és 2% ment le.
    olyan nekem is volt, hogy már fél napja 100%ot mutatott, aztán gyanakodtam, restart és 61% lett. szóval fura…a 3.0 előtt nekem a BossPref-es numerikus akku kijelzés volt. az tök jól működött- most valami miatt azt nem tudom használni, pedig az sokkal jobban tetszett.
    so az a gyanúm, hogy az mms/thetering etc miatt merül jóval gyorsabban…sajnálom, mert a szolgáltató logo nagyon tetszik, de ha ez az ára, akkor az enyémen nem lesz:S jó lenne, ha lenne csak sima logo fix. mms meg swirly-vel is a thetering – nekem – nem fontos.

  72. @peterh: Tedd fel a 3G -s logofixet azzal csak a logokat rakod fel mms meg ilyesmi nem lesz, próbáld ki.

  73. @admin: tényleg? köszönöm a tippet, rápróbálok!

  74. VERY BIG OFF!!!
    Az apple push rol szeretnek megtudni egy kis informaciot, pontosabban azt szeretnem megtudni h tulajdon keppen hogyan is mukodik, ha irok egy progit akor csak az apple push szerveret lehet hasznalni? szerver oldalrol milyen eszkozok kellenek hozza? Koszi. Tudom h nem kapok valaszt, de hatha nezi egy dev..:)

    ON!

  75. @Steev: Targytalan, megtalatam 🙂

  76. @pixelshogun: a szifonos csomagban benne van az mms patch a CommCenterhez, ez meríti a telefont.

    indítsd el a Terminalt, ha nincs még fent, akkor tedd fel.
    Terminalban:
    su root
    jelszót kér, ez: alpine
    majd add ki a következő két parancsot:

    mv /System/Library/PrivateFrameworks/CoreTelephony.framework/Support/CommCenter.backup /System/Library/PrivateFrameworks/CoreTelephony.framework/Support/CommCenter

    mv /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/M68AP.plist.backup /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/M68AP.plist

  77. @csenkova: T-Pottal elég ha átmozgatod a winyóra a /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.apsd.plistet, hogy meglegyen azért. Utána reboot, és elvileg ezzel megszűnt az akksimerülési gond. Ha még mindig kicsit gyorsabbnak érzed a merülést, és nem szoktál se mmst kapni se küldeni akkor nyugodtan kapcsold ki az MMS szolgáltatást a Settingsben a Messages beállításainál

  78. OFF
    nem tudja valaki véletlenül, hogy meg lehet e csinálni azt hogy a beépített mail kliens ha imap-ra van beállítva és a levelek nem csak az inbox mappába jönnek, hanem vannak más mappák is amibe érkeznek levelek, be lehet-e úgy állítani hogy ne csak az inbox-ot csekkolja hogy jött e bele új levél hanem a többit is?
    köszi
    /OFF

  79. Sziasztok,

    Mit csinálok rosszul ?

    3GS független

    Jailbreakelni szeretnék. Letöltöttem a gyári 3.0 FW-t, ultrasnow 0,8 .
    Betallozom neki az FW-t amikor kéri, DFU módban elindul, utana ” waiting for reboot ” nál megáll …
    Mit csinálok rosszul ?

    Köszi

  80. Bocsánat redsn0w

  81. Ha valaki tud, segitsen már e fentiekben pls 🙂

  82. Feltettem a 3.0 magyarítást, de lenne egy két dolog amit megváltoztatnék.
    pl a “Fotók” helyett inkább “Képek” lenne az igazi, a “Fotókon” belül pedig a “Felvételek”(camera roll) helyett jobb lenne a fényképek vagy fotók szó…
    valaki megtudná mondani hogy ezeket hol találom meg sshel?? köszi

  83. @bzolkaa: Köszi megpróbálom.

  84. Szegény srác, ilyen fejjel…de legalább pénze van

  85. @admin: Van olyan külön?Csak én nem látom?
    Köszi

  86. Cseppet sincs beképzelt feje a gyereknek! 🙂

  87. @pphone : Próbáld meg , amikor a waiting for reboot ír ki hosszabban (tehát az elején first stage, waiting for reboot, second stage , waiting for reboot , és itt megáll) , akkor gyorsan lehúzod a kábelről , és vissza. Nekem is ez volt, és utána csinálta a jailbreakelést, és minden ok volt.

  88. offolok! 🙂
    Helló emberek! Mitől van az hogy nem engedi a restort ? Egy gyárilag független telefon van nálam 3G és restor után egy hiba üzit dob amire unknow error 13 at ír!!! Valaki tudna segíteni? Ami még viccesebb hogy nincs rajta a cellular data network!
    Ez mitől lehet ????
    Ui: valaki meg tudja mondani hogy gyárilag független iphone 3G hez honnan tudok letölteni IPSW filet? Amikor a Quick pwnat akarom használni.
    Vagy a gépről az i-tunes ból hogy lehet ki szedni????

  89. http:/ /www.iphonefirmware.com/firmwares-download/

  90. @Adamita:

    Akkor vehetsz itt telefont elofizetessel ha vam osztrak bejelentett lakcimed!
    Plusz mivel kulfoldi vagy,legalabb 6honapja kell
    bejelentve lenned a cimre!viszont ebnen az esetben is 100-300euros kaukciot fognak kerni! Az orange magyar partnere pedig lefogja tiltani a telefont!!

  91. @nico: iTunes a megfelelő?

  92. OFF
    Bevittem az iPhone-m mert volt vele kis gondom és kaptam egy új telót!!!!!!
    Nagyon boldog vagyok nincsenek karcok semmi 😛 😀

  93. @Adee: enis akarok 😀

  94. @Adee: Hy! Milyen baja vol ha szabad érdeklődnöm 🙂

  95. @Adee: Hogy ronthatnánk el mi is ? 😀

  96. @szepnorbee: hát ilyen olajfolt volt a képernyön bevittem szervizes nem vette észre azt mnodta értelmetlen beküldeni ugyse csinálják meg mondom mind1 azért próbáljuk meg ott majdnem leordibált hogy mennyek már haza egy olyan kis foltal mondom garanciás vigyék be és hoppá egy hét alatt postázták a bontatlan fóliás iPhone-t 2.2.1-el 😛
    Mivel most féltem veszek rá inkább invisible shieldet 😀 akkor nem fog karcolodni 🙂

  97. @cartmen: jah a leg újjab!

  98. @Steev: bocs de nem vágom onnan hogy tudok letölteni! rá megyek és nem tölti le!

  99. @Adee: én is most kaptam egy újat. 3.0preloaded, örültem is, épp ezt akartam megnézni, több fórumon is írták hogy az Apple által preloadolt telókkal valahogy nincs probléma, merülés meg hasonlók… eddig tényleg ez látszik igazolódni…

  100. @nico: Tenyleg rossz a link, bocsi, ez muxik, teszteltem: http:/ /appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-6578.20090617.VfgtU/iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw

  101. Sziasztok Skacok!

    Hiányoznak a cikkek!!!

  102. Sziasztok!

    OFF: iTunes-ban próbálom most előszőr szinkronizálni a névjegyeket a google névjegyzékével, mert eddig outlook-ra volt beállítva. Átváltom, megkérdezi, hogy biztos-e majd kijön a google bejelentkező ablak de egyúttal a Windows Vista egy hiba üzenetet is kidob miszerint a “gconsync.exe” működése leállt. Mi lehet a gond és mit tudok csinálni? Valaki esetleg át tudná küldeni ezt az exe-t nekem és megmondani, hogy melyik könyvtárba másoljam?

  103. @Steev: ez független telohoz van ugye?

  104. @admin: hello, mióta a 3Glogo van fent, tényleg nem merül gyorsan! másfél napja töltöttem utoljára, azóta sokmindent csináltam, és még mindig 60%on vagyok. viszont mégis jobb lenne, ha aktív lenne a 2Gmms, mert a swirly nem jön be:S nem jelez ha mms jön csak ha megnyitom…szóval simán csak telepíteni akartam az activateMMS2G.t de nem engedi, azt írja error.ban, hogy ptóbálja felülírni a szifonos 3G csomagot. leszedtem, reboot, de utána is ez a hibaüzenet van. erre van valami ötlet? előre is köszönöm!

  105. Hi!

    Olvasgatom a különböző cikkeket, de teljesen elvesztem (ultrasnow, purplesnow, redsnow, stb..)
    Adot 1 magyarországi T-Mobile-os 3G 3.0-ás szoftverrel.
    Én 3GS-re váltok a barátom átvenné a 3G, de ő Pannonos.
    Akor mit is kellen csináljak?

    Köszi a segítséget előre is!


Add a Comment