fbpx Skip to content

appleatthalalcsillag

Lássuk, mi történt tegnap óta…

GeoHot:

IMG_0004-1-1

GeoHot a blogján elmagyarázta tegnap, mit is csinált valójában, mit tud a payloadja. Sajna, a purplesn0w is az Oranav által felfedezett at+xlog exploit-ot használja, ami ugye javítva van a 3.1 beta 1-ben is. Néhány hiba is előjött: a purplesn0w a purplera1n RC1-el jailbreakelt telóknál, meg néhány esetben RC2-eseknél is Restore-hoz vezetett.

Viszont a hibák javítása közben talált valami újabb lehetőséget, az új verzió már csak egy file-t fog patchelni (gondolom, a lockdownd-t, ami az aktiválást végzi), és az aktiválásra is talált valami megoldást, úgy tűnik a dev-team hacktivationjével szemben ezután nem kell semmilyen push fix stb., de ugye majd meglátjuk…

A kódról: aki tanult programozást, láthatja, tényleg egy nagyon tömör és szép forráskódot tett fel /már ha ugye lehet szép egy forráskód 🙂/, magyarázatokkal együtt. Amiben eddig új az ő megoldása az az, hogy nem kell átírni majd a payloadot, ha új verzió jön ki a basebandből, csak magát az exploit helyét a programban, tehát: ha talál GeoHot vagy bárki más egy exploitot az új basebandben, akkor -elvileg- egy-két órán belül kint is lehet az átírt purplesn0w. Közben GeoHot és MuscleNerd üzengetni kezdett egymásnak, na persze nem teljesen felhőtlen a csevej: ugyan összeveszésnek semmi jele, de MuscleNerd megcáfolta az ultrasn0w állítólagos aksi szívásáról és wifi-elrontásáról szóló megjegyzései GeoHotnak… MuscleNerd még tesztelte is, ő nem talált semmi különbséget se aksi időben, se wifi erősségben.

Várjuk a fejleményeket, hátha exploit se kell majd. Ja, továbbra se ígért GeoHot 3G-s verziót.

Ügyes gyerek ez, tényleg zseniális, csak felesleges veszekedni Dev-Teammel… Azért, amíg őt nem érdekelte a dolog, MuscleNerd-ék csináltak mindent, és ők mindenre (EDGE és 3G is…) kiadták-kiadják a megoldásaik.

steve_jobs_630x

És most jöjjön a feketeleves…

Úgy tűnik újult erővel tért vissza Jobbs bácsi a betegszabiról, látszik, hogy felidegesítette cége eddigi engedékenysége:

1. Néhányan arról számoltak be a friss 3GS tulajok közül, hogy nem vette vissza garanciában az Apple a mobiljuk. Az ok: víz érte a 3GS-t, és ugye arra nem terjed ki a garancia.

Az iPhone-okban van egy kis érzékelő, LSI a neve (Liquid Immersion Indicator), ami azt mutatja, érte-e víz konkrétan ezt a kis részét a telónak. Ha igen, az addig fehér vagy ezüst színű pont pirosra változik. Aki típus szerint is szeretné látni, hol ez a kis kütyü, itt a kép:

HT3302_5HT3302_06

Ez a 3G, az EDGE-ben és a 3GS-ben elvileg csak a jack-dugóban van, lent nincs. A többi modellről a táblázat: Applenél.

Előfordult régebben is, hogy nem vettek vissza erre hivatkozva garanciában 3G-t és EDGE-t, de a beszámolók szerint a színváltozása az indikátornak eddig tényleg csak akkor következett be, ha vízbe esett a telefon, és el is merült.

A mostani eset kicsit idegesítő: Szingapúrban jártak pórul, és hiába magyarázták, hogy nem esett bele a vízbe az 1 napos telójuk, ez egyáltalán nem érdekelte az Apple-t és a szolgáltatójuk se.

Valószínűleg túl érzékenyre sikerült az új indikátor, olyannyira, hogy a két országban a magas páratartalmú levegő miatt színeződhettek el.

És mit csinál Apple: közölte a tulajokkal, hogy az iphone 3GS technikai paramétereinél világosan le van írva: Relative humidity: 5% to 95% noncondensing. Nyáron, sok ázsiai országban esőzések után akár 2-3 napig is 100% körüli a páratartalom. Hát ne használják a mobilt ilyenkor az utcán.

2. Lett beta2 verzió is a 3.1-ből, ma adták ki, megint új baseband verziót kaptunk. Az első beszámolók szerint még gyorsabb lett a rendszer, de egy új megkötés biztosan van már: AT&T userek hiába töltötték fel iTunes-sal a tethering és MMS bekapcsolással kiegészített módosított ipcc-t, nem lehetett a funkciókat használni. Hogy pontosan mivel tették ezt lehetetlenné, azt nem tudjuk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

118 Comments

  1. Bocsánat az OFF-ért, egy kis tájékoztatás erejéig. Aki szeretné használni az IBLUETOOTH alkalmazást 3.0-án annak megvan a megoldás: a cydia source-ba fel kell venni:http//xsellize.com/cydia/ és telepíteni az itt megjelenő IBLUETOOTH progit és ez már működik.

  2. nagyon tetszik az első kép ! 😀 És kössz az infókat!

  3. az IPCC-hack sztem ugyanazért nem megy, amiért nem ment a 8.2 beta iTunes esetén 8.2.0.13 után. úgy tesz, mintha feltenné, de mégsem teszi fel. ha lehetne jailbreak-elni a 3.1 beta 2-t, ez rögtön ki is derülne.

  4. egyébiránt az IPCC-hackre van megoldás, az iTunes-t rá kell venni, hogy deigen, mégis tegye csak fel azt az IPCC-t:

    OSX alatt lőjük ki az iTunes-t, majd terminalban:
    defaults write com.apple.iTunes carrier-testing -bool TRUE

    Windows alatt se fusson az iTunes, majd parancssorban:
    cd “c:\Program Files\iTunes”
    iTunes.exe /setPrefInt carrier-testing 1

  5. ja és persze miután felment a carrier update, MINDENKÉPP telefon kikapcs, majd bekapcs, ez fontos!

  6. Mennyibe, h steve-nek jailbreakelt iphone-ja van… 😀

  7. Tényleg király az első kép 🙂

    Lehet perverz dolog, de ha nekem a páratartalom miatt menne tönkre, és azzal kapnám vissza, hogy beázott és sorry ez van…azzal a lendülettel “dobnék bele egy sárgát” és vinném vissza a srácokhoz, hogy Na ilyen amikor valóban beázik… tessék most fogdosni 🙂

  8. @semiDarkness: az is meglehet, sőt, lehet hogy ő az egyik nagy agy, aki a legjobb témákat csinálja rá!!! biztos direkt hagynak benne hibákat, csak néha néha befoltoznak egyet, hogy kicsit mégiscsak látszódjék, hogy tesznek a jailbreak ellen is! 😀

  9. @flashbackh: Jéézusom xD Te aztán beteg arc vagy! 😀

  10. sziasztok nem megy a IBLUETOOTH 3.0 3gs-en!!!!!!!!

  11. Üdvözletem. Ez egy nagyon off. Sajnalom de fontos lenne. Szoval a letoltott e-mail csatolmanyok hova kerulnek szifonon? (filerendszerben.) Mert nem talalom ezeket.

  12. @flashbackh: Hat jah ez a paras cucc eleg nagy szemetseg

  13. Wazze, én még az elején kipucoltam a 2g-s iphone-m jackaljzatát vizes fültisztító pálcikával! Csodálkoztam is hogy mitől lett piros az alja 🙂 Most már értem…

  14. Előszőr is bocsánat, hogy ide írok, OFF lesz, csak nem találtam neki neki olyan helyet, ahol feltehetném a kérdésem. iPhone 3G-ról van szó, a régi 2.2.1-el simán tudtam OpenSSH telepítése után WinSCP-vel csatlakozni, és piszkálni az iPhone-t, de 3.0 óta semmi. Hiába telepítem, nem működik. Nem akar csatlakozni. Próbáltam alternatív megoldásként az iPhoneBrowser-t, i-FunBox-ot, de így akadtak olyan fájlok, amihez nem ad hozzáférést. Valami ötlet/segítség?

  15. @DarkEvil: első cstlakozás az új ssh auth miatt lehet akár 3-5 perc is. tessék elindítani az ssh daemont a telón, elindítani a csatlakozást winscp-ben, majd várni. ha hibát ír a winscp 30mp után, ahhoz ne nyúlj, várj tovább. aztán láss csodát, fel fogja dobni, hogy a kulcs még nem szerepel a gépen, vagy régi. akkor meg “add” vagy “update”. és kész

  16. @DarkEvil: Ajánlom az iPhoneTunnelSuite + WinSCP kombót. Azzal tuti menni fog.

  17. @Jadeye:

    Szintén OFF De ehhez kapcsolódik.

    Láma kérdés de elég ha a router WIFI-s és a PC-m kábelen csatlakozik vagy a PC-n is kell legyen WIFI adapter ahhoz hogy kapcsolódni tudjak?
    Magyarul a routeren keresztül éri el a gépet a teló vagy közvetlenül?
    Sorry csak most vettem WIFI-s routert! És halvány lila gőzöm van csak a dologról! 😀

    Köszi

  18. @acidrush: nem kell wifi a pc-re, csak ilyenkor meg kell nézni, hogy a routerben az “isolate AP” vagy hasonló funkció be van-e kapcsolva, mert akkor a wifi és a kábeles hálózat egymást nem fogja látni. alapból ez nincs bekapcsolva, meg persze routerfüggő.

    a kérdés másik része meg ebből következik, hogy a kapcsolat a két eszköz (pc és iphone) közt a routeren keresztül épül fel, ezért szükséges, hogy a router engedje a kapcsolatot a két hálózat közt.

    (elméletben, a wifi szabványnak köszönhetően ad-hoc is lehetséges lenne a wifi kapcsolat (router nélkül közvetlenül kapcsolódna a két eszköz egymáshoz), de az csak úgy, ha a pc-d lenne a wifi router, és az iphone ahhoz kapcsolódik. ebben az esetben marha körülményes beállítani windows alatt.)

    kissé bonyolultan írtam le, de remélem, érthető. 🙂

  19. @acidrush: ha a gépen beállítod, h új kapcsolat létrehozása, akkor az iphone gond nélkül csatlakozik a géphez router nélkül. legalábbis nálam működik (mac osx)…

  20. Várom már nagyon a geohot féle, nem előre gyári kártyával aktiválós verziót! Mert az a mostani push meg wifis gondos :S botrány! Tényleg szaraxik a wifi is meg a push is és dobálj a hálót is :S természetesen 3GS ről beszélünk!

  21. @vabe: És ezt az iPhoneTunnelSuite-t honnan tudom leszedni?

  22. @Wask: nem tudod beaktiválni gyári kártyával? mert a jailbreak meg az unlock az megy utána értelemszerűen, de legalább a push meg wifi gondjaid eltűnnének… milyen kártya volt hozzá eredetileg?

  23. @DarkEvil: nem sokkal egyszerűbb, ha vársz 5 percet, míg megtörténik az authentikáció? az iphonetunnelsuite-ot meg guglizd meg máskor…

    iphone-tunnel-suite.software.informer . com

  24. @Jadeye:

    Köszönöm szépen mindenkinek a sok hasznos infót.
    Most már legalább valami fogalmam van róla. 😀

  25. @semiDarkness:

    Sajnos Winfos-om van. 🙁

  26. @zozomester:
    ez az iBluetooth sem működik nálam ! 🙁
    (3G 3.0 redsn0w 0.72 )

  27. iBluetiith nálam megy, képet tudtam vele küldeni másik telefonra…

  28. @DarkEvil: innen: http://iphone-tunnel-suite.software.informer.com/download/
    1, feltelepíted
    2, elíndítod. bejön egy kis ablak, Firts Time Launch címmel, X-eld ki
    3, kattints az iTunnel-re
    4, majd kattints a File Browser-re
    5, bejön a WinSCP, beírod Host Name-hez: 127.0.0.2, root, és alpine
    6, elvileg működni fog (usb-n keresztül, de ha nem megy, akkor megpróbálhatod wifi-n is)

    Ha így sem megy, akkor próbáld a T-pot plugint a total commander-hez.

  29. én mondjuk pc-re akartam !
    mien telóra tudtál küldeni ?
    (másik iPhone-ra talán ?)

  30. bocsi az offért:
    Van valami szoftveres megoldás arra, hogy teló oldalán lévő némító kapcsolót hatástalanítsam? Tehát, hogy ne némuljon el a telefon akkor sem, ha le van nyomódva a pöcök.

    Előre is köszi a választ.

  31. iBluetooth:</strong<

    Nálam működik (2G, 3.0, redsnow), a küldés elsőre tökéletesen ment, a fogadásnál viszont eldobálta a kapcsolatot. Megoldás: Hozz létre egy könyvtárat a telón (mondjuk Bluetooth), majd adj rá 0777 jogot. Az iBluetooth-on belül a beállításokba a "Save path"-nek választd ki az imét létrehozott mappát. És láss csodát, mostmár fogadni is tudsz 🙂

  32. @Jadeye: Ha 20 percet várok sem történik meg az authentikáció. De köszi az építő jellegű kommentet. hHa türelmetlen vagy, inkább ne válaszolgass az embereknek, biztos lesz helyetted olyan, aki szívesen is segít. Linkért meg köszönet.
    @vabe: Köszi, megpróbálom. És itt majd kell szórakoznom a jogosultsági beállításokkal?

  33. Sziasztok! meg tudná mondani nekem valaki hogy amikor merűl az aksim , akkor miért kapok ilyen jellegű visszajelzéseket az iphon-omon! “Akkufeszültség alacsony 63144272% akufeszültség maradt” Pffffff. De volt már ilyen is ” 20% 0x1p-1537kkufeszültség maradt” Ez miért lehet?????? Talán a béta UI lokalizáció az oka????

  34. @Higgins: Igen az, de azt hiszem már javították a béta 2-ben

  35. @ocso26: Nem sajnos még nem lett javítva ,mert délelött raktam fel a beta 2-őt és az is ezt kreálja! Akkor viszont ha ebből ered… ,építő jellegel szeretném felhívni erre a hibára a készítők figyelmét! Amúgy minden hála ,köszönet ,és elismerés a honosításért!!!!

  36. Hali! Valaki meg tudja mondani,hogy miért kéri le a leveleimet automatikusan a mil alkalmazás ,amikor a push daemont kilőttem a telefonon ami a com.apple.apsd.plist?
    Mindig processekbe látom hogy fut a mail.. ezt nem lehet kilőni? nagyon idegesítő! sttingsben kilőttem a pusht és nem fetchre van téve.. köszi előre is a választ …

  37. @DarkEvil: mondjuk ha leírtad volna, hogy 20 percig sem történik meg az auth, akkor nem ezt a választ kapod. de arról egy szót sem írtál, hogy MENNYI időt vársz az auth-ra. szóval lehet habzószájazni, de itt most nem volt igazad.

    ha 20 perc után sem authentikál, akkor valami nem oké. vagy nem fut az ssh daemon, vagy más a hiba. valami hibát biztos írt a winscp, de persze ezt sem írtad le.

    esetleg tedd fel a “toggle ssh” csomagot, azzal tudod kapcsolgatni az ssh-t. de ha csak habzószájjal beszólni tudsz a segítő jellegű kommentre, akkor nem tudom, mit vársz.

    guglizni meg tudni kéne. az sajnos alap. nem várhatod el senkitől, hogy azonnal mindent a kezed ügyébe tegyen (pedig még én is odaírtam a linket, hol van az ITS…). de hát whatever…

  38. @Jadeye: a fórumon lévő ATT-sek írták, hogy ez az iTunes-os tethering enabling és utána a feltöltés se működik, ugyanúgy, ahogy a mobileconfig se… úgy tűnik, nem az Apple a hibás a dologban, hanem az ATT változtatott meg valamit. Csak ATT tethering nem működik.

  39. @Jason: már néhányszor írtam itt: a push daemon az új Push szolgáltatásokat csinálja, tehát pl. Beejive, stb. A Mail Pushnak ehhez a daemonhoz semmi köze. Azt a com.apple.dataaccess.dataaccessd.plist által indított dataaccessd daemon csinálja. Lődd ki.

  40. halálcsillag ide-halálcsillag oda,
    én akkoris Yodafonnal használom a telómat :c)

  41. @Jadeye:@DarkEvil: még valami: valami miatt, néhány esetben az SSH-tól nem tud auth kulcsot kapni a gép (nem hozta létre még a fileokat), ha nem volt wifivel már összekapcsolva legalább egyszer. Szóval, ha nem megy, akkor aktív sshd mellett próbáld meg egyszer csatlakoztatni egy wifi hálózathoz vagy ha ez nem elég, SSH-val kapcsolódni is. Utána elvileg menni fog.
    Azért tényleg nézd meg, nincs e kilőve az sshd.

  42. OFF:

    Napokba rendeztem újra az iTunest és tettem fel a telóra a zenéket, tökre szépen be van rendezve album előadók szerint! De mikor coverflow módba használom az iphonet minden bóritot 40 szer tesz ki, régen albumok alapján kategorizálta, most ez valami új a 3.0 ba? hogy nem így csinálja vagy mi ?:D

    ON: 😀

  43. @Jason: ja, elég egyébként valószínű ha a normál settingsben a Mail beállításoknál az általános pusht manualra teszed, majd tovább mész a mail account beállításokra is, és ott is kikapcsolod a pusht manualre, vagy fetchre. A dataaccesd nem fut állandóan, boot után megnézi, hogy mi van a /private/var/mobile/Library/Preferences/-ben a mailhez, ha nincs olyan dolog ami pushon van, akkor el se indul. Ez indítja el a Mailt, ha kell. Szóval ha átállítod a Mailnél az általános és a mail account pushait is manualra, akkor nem fog betöltődni boot után a Mail, és közvetlen az átállítás után elvileg be is lehet zárni a mailt.

  44. @greg03: hát, nem igazán, de:
    amit meg tudsz nézni:
    A, a cydiából az mQuickDo-ban be tudsz állítani a különböző irányú swipeokhoz mindenféle parancsot. Olyan is van, hogy változtassa szoftveresen át a dolgot, mintha lenémítottad volna- illetve visszahangosítottad volna a telót.
    persze neked az kell hogy egyáltalán ne reagáljon a némítógombra: hát, ez nem csak a némítást hanem a hangerőgombot is kikapcsolja, de ugye azt is meg tudod oldani SBSettingsből: T-Pottal vagy a telón iFile-val lépj be a /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/M68AP.plistet. Keresd meg, hogy volume-buttons és utána true. A true-t, mást ne írd át falsera. Mentés. Respring. Ha ez így nem tetszik, írd vissza truera. Előtte mentsd le a winyóra a file-t, nehogy elcsessz valamit.

  45. @DarkEvil: ja és az is néha előfordul, hogy annyi a baj, hogy akkor se töltődik be az ssh, ha kellene. Ilyenkor mobilon Terminalban: su root (a jelszó alpine) és utána írd be: /usr/sbin/sshd -i és utána próbj csatlakozni a PCről

  46. Dögöljek meg akármit csinálok, akármilyen push fixet, akármilyen msnt teszek fel akárhányszor, sose jön PUSH : ( nem gyári simmel aktivált a fw : (

  47. @bzolkaa:

    köszi, ki is próbálom

  48. (OFF) elnézést kérek mindenkitől, hogy eltérek a témától, de nagyon fontos lenne… komoly segítséget kérnék, mivel a telefonom nem akar bekapcsolni… a betöltési képnél (logo) megáll! infok: iPhone 3G (gyárilag független) 3.0 -ás jailbrake -elt (redsn0w)! gépre sem reagál, mivel nem jut el addig a teló, hogy be lenne kapcsolva. kérlek szépen titeket segítsetek valahogy msn -en szívesen venném a segítséget vagy irc -en! (msn -em: [email protected]) ha tudsz segíteni kérlek vegyél fel!:( (OFF)

  49. @bzolkaa: Oké rendben! Lesz valaha cikk az egészböl? 🙂

  50. valaki, lécci engedélyezze az előző kommentemet… nagyon fontos lenne 🙁 köszönöm előre is!

  51. Ezt megcáfolnám:
    “Előfordult régebben is, hogy nem vettek vissza erre hivatkozva garanciában 3G-t és EDGE-t, de a beszámolók szerint a színváltozása az indikátornak eddig tényleg csak akkor következett be, ha vízbe esett a telefon, és el is merült.”

    Nekem 3G-m van és tavasszal elutasították a gariigényem, mondván vizet kapott a készülék…természetesen egy csepp sem folyt rá…

  52. Sztívi bácsi nem bekeményít,hanem patkánykodik.Azért ez gusztustalan dolog az apple-től,de hát ez van…

    admin: rányomtam a hirdetésre jobb felül(3gs),de árat elfelejtettetek írni,viszont én amiatt nem fogok egy levelező alkalmazást se megnyitni,ár?:)

  53. OFF:
    Nem tudom hogy találkozott-e vki azzal a problémával hogy Iphone 3G 16GB T-Mobile 3.0 jb-nél a telefonkönyvnél ha fényképet teszek be vkihez akkor elmenti,de ha kilépek a névjegyzékből és visszalépek,akkor már nincs kép?!
    javaslat?2 restore volt már emiatt
    köszi

  54. (OFF) elnézést kérek mindenkitől, hogy eltérek a témától, de nagyon fontos lenne… komoly segítséget kérnék, mivel a telefonom nem akar bekapcsolni… a betöltési képnél (logo) megáll! infok: iPhone 3G (gyárilag független) 3.0 -ás jailbrake -elt (redsn0w)! gépre sem reagál, mivel nem jut el addig a teló, hogy be lenne kapcsolva. kérlek szépen titeket segítsetek valahogy msn -en szívesen venném a segítséget vagy irc -en! valahogy értesíts, hogy tudsz segíteni (itt pl commentben):( (OFF)

  55. fogtam a démont és áttettem a vinyóra ugy ahogyan van! igy nem indul el de miután a mail alkalmazást használom ugyanugy mocorog HELP!

  56. Sziasztok! Már csak egy pár szó illetve mondat van a cydia fordításából, mégpedig a következők:

    -Featured Packages
    -Frowny Pants
    -Future Feature Roadmap
    -When the shell scripts associated with packages fail, they are left in a bad state known as either half-configured or half-installed. These errors don’t go away and instead continue to cause issues. These scripts can be deleted and the packages forcibly removed.
    -The indicated repository could not be found. This could be because you are trying to add a legacy Installer repository (these are not supported). Also, this interface is only capable of working with exact repository URLs. If you host a repository and are having issues please contact the author of Cydia with any questions you have.
    -Request Advertising Space
    -Changes only shows upgrades to installed packages so as to minimize spam from packagers. Activate this to see upgrades to this package even when it is not installed.

    Az ötleteket szívesen várom, ha ezek is megvannak, akkor 100%os és lehet csomagolni 🙂

  57. akkor küldd 😀
    mert amit legutóbb küldtél abban még nem voltak ezek benne, mert ezeket onnan másoltam ki, vagy csak régen néztem a leveleim 😀

  58. @Jason: remélem… Épp azon gondolkoztam, kiadom regényben….

  59. @Jason: hmm hát nem kellene neki mocorognia… Elvileg, miután lefut, bezárja magát. Biztos, hogy az összes settingses beállítás manualon van? már a mail, calendar, blabla menüpontnál. A mail accounté külön is manual?

  60. @Jason: Vegyél föl emesenre címem drifter [kukac] totalcar [pont] hu
    Üdv:
    Drifter

  61. Márpedig forráskód lehet szép!

  62. @superpippo9: nem jók a jogok. nem tudja írni a fájlt. ha kézzel állítottad vissza, nézd meg a fájl jogait. a tulajdonos (owner) legyen mobile (501), jogok 644

    @zaviadi: DFU restore tuti meg kell oldja.

  63. @superpippo9: ugyanígy az AddressBook mappa jogait is ellenőrizd természetesen, mert ha a könyvtárhoz nem fér hozzá rendesen, akkor az okozhat problémát a fájl elérésében, hiába jók a jogok a fájlon. a jó öreg UNIX-alapú rendszerek már csak ilyen morgós öregurasak

  64. @Jadeye:

    ez lemaradt a multkor a billes témával kapcsolatban: skobrak.attila(kukac)gmailpontcom

  65. Off valaki nem tudja véletlenül ,hogy az IM+-hoz használnom kell a backgrunder-t is vagy akkor is kapok push-t ha simán kilépek belőle? Így is online-ba tart?

  66. @Árpiiiii: Köszönöm! Tehát akkor ha kilépek belőle akkor is online-ba tart, és elérhető leszek!? Bocs a láma kérdésért de még soha nem használtam se a push-t se a IM+-t. Most telepítettem és még ismerkedek vele. 🙂

  67. Tessék a hitetleneknek készítettem szkrínshotot a beállításaimrol!

    ttp://kepfeltoltes.hu/090716/IMG_0009_www.kepfeltoltes.hu_.png
    ttp://kepfeltoltes.hu/090716/IMG_0010_www.kepfeltoltes.hu_.png
    ttp://kepfeltoltes.hu/090716/IMG_0011_www.kepfeltoltes.hu_.png

    És hiába van átmozgatva a plist file a vinyóra!(com.apple.dataaccess.dataaccessd,com.apple.apsd)
    Hangszóró közelben hallom ahogyan ketyeg :/

  68. @Árpiiiii: Köszönöm!

  69. Off:”Nem hivatalos források szerint az új iPhone 3GS megjelenése jövő pénteken, tehát 2009.07.24-én esedékes hétfői bejelentéssel. A pénteki iPhone árusításnak nagy hagyományai vannak az Apple és szerződéses partnerei körében, tavaly augusztusban is pénteken volt az iPhone 3G debütálása.” On

  70. @Jason: szia
    hüe kérdés de mi az a 0.08 – 31MB???
    :)jah s a h bewtük kimaradtak a linkből ..gondoltam szólok :):):)

  71. jah amugy az aksi szívásról annyit (2G 3.0) hogy 6 és fél óra aladt mig aludtam 15% ot esett az aksim töltöttsége..szal sztem ez normális.. (bár kitudja) tegnap este segítséggel raktam fel a 3.0 át (köszi Sanyika!!! 😉 ) mindent türelmesen végig várva s eddig minden jó..(Push, thetering,mobilinst…..,wifi stb..)

  72. @san2000: honnan az infó? két gyerek beszélgetett a sarkon és a mondat elejét (“szerintem az lesz, hogy….”) nem hallottad, vagy bennfentestől van az infó?

  73. Sziasztok!

    Létezik valami megoldás, hogy ne csak a download, hanem az upload is működjön az iphone böngészőjében?

  74. Teljes off de remélem hamarabb kpok választ mint bárhol máshol…
    A minap megrendeltem smsben a vodafone 1G mobilinternetét. A beállításoknál az apn mezőbe ugye bekerult az internet.vodafone.net és minden működik is szépen. Az érdekes(vagyis annyira nem az), hogy még mielőtt nem aktiváltam a mobilnetet és ez az apn mező ki volt töltve, a net akkor is ment(gondolom nem túl olcsó tarifával…) A kérdésem az, hogy a 3G-t mért kell bekapcsolni, ezt azért kérdezem, mert ha engedélyezem a 3G-t ha nem a net működik. Ez tuti ezt az 1G-s csomagot használja ugye? Szóval nem ilyen mittudomén, méreg drága gpprst, amit letöltött kbyteonként számláz….?
    Másik dolog: kerestem, de nem találtam, hogyan tudom hó közben lekérdezni, hogy áll az adatforgalmam?

  75. Megjelent egy frissítés az iTunes-hoz. (v8.2.1)
    “Szabad” frissíteni?
    Vajon mi a pontos bugfix-lista, amit javítottak…

  76. Nagy OFF

    szifon store-ban hogy rendeljek terméket, ha nincs mellett ár? az mikor derül ki, mikor már kiszállították?

    OFF vége

  77. @Jadeye: Azt vettem észre a béta localizációban hogy mikor beírod a naptárba , kivel, hol és mikor találkozol.
    be állítanád 15 percel elöbb és ott nem azt írja ki! Hanem 10122132455 percel előbb.

  78. Kérdezni szeretném hogy nálatok sem működik az iBluetooth 3.0 alatt ? Nem lehetne annak bacni valamit hogy menjen ? Úgy hiányolom 🙂

  79. @Mejulie: A netcsomagnak tök mind1 hogy te milyen sebességgel haszálod. A 3G és HSDPA csak annyi, hogy úgy gyorsabban tud letölteni a telefon. Azért nem kellett külön beírogatni, mert már biztosan letöltötted a logo/tethering/carrier fixet a cydiából. abban már benne van mind3 magyar szolgáltató beállítása.Nem muszáj bekapcsolvsa tartani a 3G-t, azt csak akkor kapcsold be ha netezni is akarsz éppen, mert gyorsabban merül a teló is. A GPRS, EDGE, 3G és HSDPA mind csak annyit jelent, hogy egyre gyorsabb sebességgel tud le és feltölteni a telefon netre.

  80. OFF
    Itt az ultrasn0w 0.9
    ON

  81. Dnp: nem az a gond hogy huzos,csak erdekelne hogy mennyire,mert illene belerakni a hirdetesbe az arat is,mert en lusta vagyok egy emailt irni,viszont erdekelne mert vennek egyet.

  82. @isty: hát, nekem 10 óra 18 perc alvás és 6 perc wifi netezés után még mindig 100%-on van az akku. az egy éjszaka lemegy 15%-ot az azért már gyanús. (mondjuk nekem nem megy semmi push, mobilnet, meg a wifi, bluetooth is ki van kapcsolva, ha alszik.)

    @talamasca: iTunes 8.2.1.6: a Plam Pre sycn-jét letiltotta. tört appok telepítése szerencsére ugyanúgy megy, ahogy eddig, jailbreak tool-ok működésével kapcsolatban nincs infó.

    @jarodfree: feltölteni nem fogsz tudni, mert a Safarinak nincsen hozzáférése a fájlrendszerhez. sajnos így például a camera roll képei közül sem tudsz feltölteni…

    @nico: igen, ez egy már ismert hiba, tudunk róla, javítjuk, köszi. 🙂

  83. Érdekes dolgot tapasztaltam. Másfél napja nem merül a telefonom, pedig használom rendesen. 100%-on van reggel óta, pedig megy a zene olyan kis kellemes hangerőn (Dream Theater) XD

    Remélem soha nemfog lemerülni. Eddig az ellenkezője volt. Naponta kellett tölteni, viszont most nemigényli. Ezzzaaaaaaz XD

  84. Nem tudja valaki , hogy tudom a boot logo lecserélni vagy nincs rá mód?

  85. Nos bzolkaa erre mit lépsz? 😀
    Van megoldás a problémámra? 😮

  86. Liquid Submersion Indicator…LSI

  87. @Jadeye:
    Köszönöm szépen a választ!

    Még egy OFF kérdésem nekem is lenne:
    Várható a 3G-hez olyan “Jailbreak”, ami “nyitná” a 3GS videófelvevő és hangfelismerő képességét? Mert ezek valószínűleg csak “szoftveresen” vannak tiltva. Vagy nem?
    A videofelvételre már volt ugye trükk, csak akkor behalt a fényképező mód.
    Jó lenne, ha ezeket native tudná a teló.

    @Deeday:
    Nekem megy az iBluetooth 3.0-n.
    Az itt ajánlott xSellize repóból letöltött.

  88. @talamasca: Megtudnád adni a címét ? Előre is köszönöm Szépen

  89. @talamasca: a videórögzítés a kamera különbözősége miatt gyárilag nem fog menni. videorecorder3g vagy cycorder a megoldás a jelenlegi kamerával csak… 🙁

  90. 🙁 akkor nem kapok választ? Tudom nem ide illik és nem vagyok türelmetlen!! Bocs az Offért

  91. @Avni: volt erre mód, hogy cserélhető volt a boot logo úgy, hogy nem kellett hozzá restore, de már passz, mi csinálta meg végül… pwnage tool-lal tuti tudsz osx-en saját logo-val turbózott custom fw-t csinálni, de ahhoz kell egy restore… 🙁

  92. @Avni: Én is ezen rágódok mióta feltettem a 3.0-t előtte ugye ottvolt a logo me nevű progi de sajnos 3.0-n nem megy…

  93. @Deeday : és szerinted ha az alap alma képet cserélném le t-pottal vagy winscpvel úgy h marad a kép neve csak a kép változik müködne? Tudnom kéne ,hogy merre találom először is hol van a boot logo elhelyezve 😀 !

  94. @Jadeye: és winre tudsz erre megoldást? Minden féle képen kell egy cistom fw? Nem lehet mondjuk normal fwvel megcsinálni?
    És köszi a segítséget nektek! ^^

  95. @Avni: a logo fájlt nem tudod t-pottal kicserélni sztem. win alatt meg nem tudsz custom fw-t… redsn0w-ban nincs erre opció, hogy hozzáadj custom bootlogo-t? legalábbis quickpwn-ben úgy emlékszem, volt… passz. max várni kell, míg megcsinálják a Logo Me-t 3.0-ra is. de addig meg kijön a 3.1, szóval sztem várd meg azt, és akkor az új fw felrakásával egy időben kell úgyis jailbreak megint, szóval lesz lehetőséged a logo-t is bepasszintani valahogy

  96. @Jadeye : jól van akkor várok még 😀 köszi az infókat

  97. Feltettem az iBluetooth-ot ilyen .deb fájlos megoldással Mobile Terminal-al miért van az hogy az ikon nem jelenik meg ?

  98. @Jadeye:
    A kamera különbözik, de a szoftvert nem lehet “átverni”?
    Hiszen tud rögzíteni, csak rosszabb minőségben.
    A Voice Recognition meg szerintem nem igényel külön hardvert.
    Ezért ezt a kettőt kérdeztem. Iránytű az nem lehet, persze, mert az hardveres.

    @Deeday:
    Kicsit hazudtam, de nem direkt. 🙂
    Szóval másik telefonra, laptopra tudtam vele küldeni gond nélkül.
    De laptopról nem megy át a kép a telefonra, pedig már a célmappát is átírtam 777-re…
    Másik telóról meg még nem tudtam próbálni, lehet, hogy csak a laptopom “finnyás”. 🙂
    Ezt rakd be repóba: http//xsellize.com/cydia/
    Ez is több, mint a semmi, 🙂

  99. @talamasca: Elnézem neked 🙂 Nekem a szifonos iBluetooth annyira nem megy hogy amikor elkezdenék telefont kerestetni vele azonnal kilép. 2.2.1 en simán ment

  100. @Deeday:
    Ezt próbáld ki, ez legalább műxik 3.0-n.

  101. @talamasca: Feltettem de nem jelenik meg az ikonja…

  102. @Deeday:
    ???
    Ezt nem értem.
    ReSpring, restart volt?

  103. már 2 féle képpen is telepítettem cydiából is meg termianl-al is a .deb fájlt. de semmi 6x újraindítottam újra telepítettem semmi 🙁

  104. ugyan így jártam annak idején az xGPS-el isés fogalmam sincs hogyan oldottam meg

  105. A http//xsellize.com/cydia/ repóból telepítetted? Biztos?

  106. @talamasca: Igen biztos !
    küzdök még vele most leszedtem és újra telepítem hátha…

  107. @talamasca: sajna nem lehet. ugyanaz a helyzet vele, mint korábban. lehal a fényképezés, és nem megy a rögzítés sem, csak a videószabdalási opciók működnek, mert az apple így írta meg. jelenleg nincsen működő patch.

  108. @Jadeye: Köszi, szomorú… azért gondoltam, mert a download megoldható így úgy. (pl. installous). de ha nincs, akkor nincs.

  109. @Pillangó: 220 a kisebb

  110. Nekem tökéletesen működik a video felvétel amit az xselizéről töltöttem le.ráadásul tökéletes a minőség.

  111. @Jadeye: szia
    igen gondoltam ienre én is de nekem megy a push megy a mobilnet s megy a wifi is…most éjjel is meg lestem 8 óra pihi alatt merült 13 % ot..lehet ha kikapcsiznám a pusht meg a wifit is akkor nem merítene semmit sem..


Add a Comment