fbpx Skip to content

purple.png

Na, mi ez???

Igen, tényleg úgy látszik, hogy GeoHot-nak voltak még tervei a Purplera1n-en kívül…

GeoHot állítólag a világ egyik legjobb reverse engineerje. De kb. egy évig el volt tűnve. Egészen, míg a Dev-Team nem idegesítette fel a kivárási taktikájával. Ő ugyanis azt gondolja, az Apple bármely új verziójában lesz hiba, tehát mindig tudnak kiskaput találni…

Ma csinált egy Cydia repot, és felrakta a purplesn0w-t. (ha így haladunk tényleg jön hypersn0w, greensn0w, stb…)

Ez egy hasonló unlock program a dev-teames yellowsn0w és ultrasn0w-hoz, csak épp kicsit letisztultabb és stabilabb talán (GeoHot szerint), de nem ez a lényeg:  a telónk simlock státusza, azaz, hogy függetlenül vettük-e vagy sem, az Apple szerverein van tárolva. Amikor egy iphone-t hivatalosan aktiválunk, az iTunes csak annyit csinál, hogy megnézi, azzal az adott SIM kártyával, ami épp akkor benne van a mobilban, használható-e hivatalosan a telefon.

Ha igen, lementi az infót, és a baseband minden resetnél ezt leellenőrzi. Ha nem azt a kártyát találja benne, mint ami az infóban van, akkor kiírja, hogy “Invalid SIM”. Az előre aktiválás csak annyit csinál, hogy elhiteti a telefon szoftverével, hogy a teló már aktiválva lett egyszer egy olyan kártyával, ami bele való (értsd: AT&T telefonnál pl. ez a “hamis” activation annyit tartalmaz, hogy igen, a telefonban volt már egyszer AT&T SIM, tehát nincs semmi baj, a rendszer be tud töltődni.) De a baseband, az más tészta, nehezebb átverni…

A Dev-Team-es ultrasn0w-ban a program egy önálló daemon, ami mindig fut a háttérben, és ha baseband reset van, akkor mindig “át kell újra vernie” a basebandet, kihasználva az exploit-ot, ami épp abban a verzióban van, hogy higgye azt a baseband, ez egy nem simlockolt telefon.

Az ultrasn0w legújabb verziói elég stabilan működnek, de GeoHot szerint sokaknak merítette az akksit a daemon, plussz jöttek a gondok a hacktivationnel meg a push-al, meg a wifivel… (arra semmi bizonyíték, hogy az ultrasn0w daemonja bármivel is gyorsabban merítené az akksit, vagy hogy köze lenne a wifivel kapcsolatos problémákhoz)

GeoHot-nak sikerült írnia egy payloadot, ami ugyanazt a rendszert használja, mint amit az iTunes is a telefonra írna, ha független lenne a teló. Ez a purplesn0w, ami tehát nem használ semmilyen plussz erőforrást sem (mégegyszer: ez GeoHot véleménye , az ultrasn0w elvileg nem meríti jobban a telefont…). Így nem fut a háttérben újabb program, mert a meglévő Apple daemonokat módosította, hogy elérje, a baseband azt gondolja, hogy ez a hivatalos infó az Apple szerverekről.

Mindezt a CommCenter, a lockdownd patchelésével, és egy hamis payload-dal…

Szerinte: “Ez MÉG nem örökre szóló unlock, amit nem tud befoltozni az Apple, de majdnem.”

Mivel semmilyen technikai részletet nem közölt arról, hogy a kód pontosan miben különbözik a Dev-Teamestől, nem tudjuk, ennek mennyi a valóságalapja. (Lehet, hogy annyi, hogy nincs külön ultrasn0w daemon, hanem beletette a kódot az Apple meglévő daemonjaiba).

HA, ismétlem, ha tényleg annyira okos, mint amire célozgat a bejegyzése, és tényleg rájött hogyan lehet átverni módosítás nélkül a baseband-et (azaz nem kellene exploit hole-t használni), akkor lehet, hogy ezzel a megoldással az Apple nem tud mit kezdeni egy darabig. De ez csak feltételezés, minden attól függ, mi a fenét ötlött ki pontosan… (és  sajna az Apple se “hülyegyerekeket” alkalmaz…)

JA: a végén lazán megjegyzi, hogy a kód alapjaira már egy éve rájött, de mivel akkor nem sikerült 3 nap alatt megcsinálnia, ezért elege lett belőle, hogy hogy lehet ennyire béna, hogy nem elég 3 nap… Most eszébe jutott ez a kód, elővette, és tegnap átírta, és kész. – kissé beképzelt talán, meg nagyképű, na de el kell ismerni, hogy azért okos… (talán nem egy feltörhetetlen, semmiképp se megkerülhető 3.1-et kapunk atombiztos, hiba nélküli baseband-el, mint a 2.2.1-nél…) És persze még mindig kérdéses a jailbreak a 3.1 -nél!?

A source: apt.geohot.com

Egyelőre CSAK hivatalosan aktivált telóval működik, holnap új verzió lesz, ami ezt is megoldja. Akinek a redsn0w-val aktivált telója van (hacktivated), NE TEGYE FEL, nem fog működni!

És még valami: ez a verzió CSAK 3GS-re van…. Nem mondta még GeoHot, hogy megcsinálja-e 3G-re.

Olvasd el a hozzászólásokat is

83 Comments

  1. Hmmm… Tartalmas cikk, az egyszer szent… Csak az a baj, hogy mindíg ott motoszkál, az a ha… 🙁

  2. Szerintem meg van mire nagyképűnek lennie…

  3. Épp ma olvastam a blogján,de azért jól esik a Magyar szöveg a szemeimnek:)
    okos gyerek ez,majd kitalál valamit a “ha”-k eltüntetésére

  4. Leültem és megittam 3 nap alatt 5 db 2 literes Colát hozzá 2 láda sört és nem jöttem rá még se a megoldásra ! Tehát ö tisztán megoldotta a dolgot ! Gratula hozzá szerintem is van mire !

  5. Mielőtt még valaki elfelejtené, vagy félreértené: a Cydiában ott a szöveg a leírásban: a most megjelent verzió 3GS-re van. Nem mondta még GeoHot, hogy megcsinálja-e 3G-re.

  6. ez most csak a 3gs-re jó?mert azt irja.

  7. hosszu.andras(kukac)yahoo, köszi.amugy a pinkod beirásánál,hogy ne legyen az a hosszu szám sor azt még hol kell átirni?ha tudod légyszi ird már meg.kőőőőőőszi

  8. @Tomek:
    @Pillangó: persze, szerintem is zseniális, csak nehogy tényleg azt érje el ezzel, hogy az Apple átír mindent, és megcsinál egy feltörhetetlen ÉS jailbreakelhetetlen 3.1-et. Mert ECID chippel, iTunes ellenőrzi a firmware-t, és még ki tudja mi minden… Szóval nem lehetetlen, persze minden feltörhető, csak nem mind1 mennyi időre… (lásd iPod Touch 2G)

  9. @bzolkaa: És akkor mi lesz? Veszel Nokiát? Egy frászt!!!!!

  10. @Ginopapa: köszönöm.megkaptam

  11. @cartmen: 🙂 persze :). Nem, csak reméljük tényleg annyira zseni, mint amennyire annak látszik.
    Szerintem annak mindenki örül, hogy a Dev-Team “nem írunk új bejegyzést- semmi infót nem adunk semmivel kapcsolatban” politikája helyett itt ez a gyerek, aki azonnal nyilvánosságra hoz mindent, a forráskódot is felteszi holnap…

  12. “hogy higgyje azt a baseband”

    helyesen: higgye

  13. Mint mindenkiről / Pl. az általunk látogatott oldalról: (szifon.com ) vegyél ezt azt :-/ …/ a Devteam se önzetlenülk csinálja a dolgait. Majd meglátjátok !!

  14. OFF: Kijött a Sygic TELJES EURÓPA térképpel ami tölthető is a appulo.us (jelenleg nekem hibát ír ki de ment! Ha valakinek van rendes link jöhet de keresem én is)

  15. @chong: ez átszaladt. Köszi.

  16. Ez derék! És még az arcoskodás is elnézhető GeoHot-nak, azért bizonyított már korábban…

  17. @Carlas: nekem sem jön.hibát ir.

  18. nekem 404 ir ki :S

  19. Majd felkerül több helyre várni kell egy kicsit !

  20. Szerintem is! Addig “játszunk” Windows-osat …… Waitingelünk! 😀 😀

  21. nah! faja végre kijött a Sygic teljes eu! most már csak egy Navigon frissítésre várnék, meg egy jó kis iGo-ra!!!! :D:D:D

  22. @limpfred2: jaja! az jó téma! 😀 szntem holnapra már egy csomó helyen fenn lesz, torrent oldalakon is! ott nézte már vki??

  23. ami még érdekes, hogy geohot közzétette a forráskódot is, ha valakit érdekel. vicces gyerek. 🙂

  24. Azért mondjuk, érdemes megnézni az életrajzát a gyereknek..
    19 évesen a google alkalmazottja… nem kispályás…

  25. Kicsit off, de most vettem észre, hogy hiába van az edge és a 3g kikapcsolva a SbSettingsből, van IP és van adatforgalom. Azt nem tudom, hogy honnan, mert Safari és más sem megy, de a statnál egyértelműen írja azt a pár kilobájtot, ami 2 hét alatt felkúszott 1 megára, ami jó pár forint, mivel nincs előfizu rá.
    Mi a fene van? 3.0 előtt stabil és jó volt minden.

    On

  26. Eszméletlen koponya lehet a srác, 20 évesen hihetetlen amit művel.
    Bár kíváncsi lennék a munkáján/hobbiján kívül mennyi/milyen élete lehet, barátok, barátnő, stb.

  27. @Tomek: és ezt így közzé is teszi? akkor nem csak, hogy nagyképű, de bátor is a gyerek! 😀 Guglinál gondolom le tudnák csekkolni, hogy ki ő! a Gugli meg elég jó viszonyban van az Apple-lel! úgyhogy…. 😀

  28. @csigger: George Hotz-rol van szó (ugye innen a geohot rövidités), nemnagyon takargatja kilétét sem amugy. Google-be beirod a nevét és van rola egy rakás kép is.

  29. nem semmi 🙂

  30. áááá még wikipedia is jegyzi:)

  31. @gazsiazasz: hát az igen! 😀 időközben énis megtaláltam a teljes nevét! nem kispályás a srác az tuti! 😀

  32. http ://rapidshare.com/files/255754974/berwan-map.part01.rar
    http ://rapidshare.com/files/255759829/berwan-map.part02.rar
    http ://rapidshare.com/files/255764656/berwan-map.part03.rar
    http ://rapidshare.com/files/255769559/berwan-map.part04.rar
    http ://rapidshare.com/files/255774413/berwan-map.part05.rar
    http ://rapidshare.com/files/255779073/berwan-map.part06.rar
    http ://rapidshare.com/files/255783979/berwan-map.part07.rar
    http ://rapidshare.com/files/255788761/berwan-map.part08.rar
    http ://rapidshare.com/files/255793757/berwan-map.part09.rar
    http ://rapidshare.com/files/255798318/berwan-map.part10.rar
    http ://rapidshare.com/files/255803163/berwan-map.part11.rar
    http ://rapidshare.com/files/255808356/berwan-map.part12.rar
    http ://rapidshare.com/files/255813114/berwan-map.part13.rar
    http ://rapidshare.com/files/255818135/berwan-map.part14.rar
    http ://rapidshare.com/files/255823120/berwan-map.part15.rar
    http ://rapidshare.com/files/255828575/berwan-map.part16.rar
    http ://rapidshare.com/files/255833861/berwan-map.part17.rar
    http ://rapidshare.com/files/255838926/berwan-map.part18.rar
    http ://rapidshare.com/files/255843720/berwan-map.part19.rar

    rar pass is: berwan

  33. ja: ez a sygic europe darabjai

  34. ez szép 😀

  35. @csigger: a legérdekesebb az egészben, hogy nemcsak, hogy jóban van az Apple és a Google, konkrétan a Google és az Apple igazgatótanácsából 7 ember ugyanaz. Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója, résztulajdonosa az Applenek és az igazgatótanács tagja is. Csak mostmár azt nem értem, hogy hogyan lehetséges az, hogy a Googlenél az egyik legnagyobb jailbreak-agy dolgozik, aki szabadidejében az Apple halálosan féltett kütyüjét kódolja ki….

  36. @bzolkaa: biztos unatkozik 😀

  37. Sziasztok!
    Lefordítottam magamnak, illetve elkezdtem lefordítani a Cydiát(ha már a 3.0 is magyar, akkor ez se maradjon ki a sorból címszóval 😀 )
    Még a hosszabb szövegek hátra vannak, mert még meló közben vagyok, illetve most van szünetem. A rövidebb szövegek pedig tesztelés alatt állnak, mert azok már készen vannak. Ha lenne rá érdeklődés, akkor közzé tenném, először csak a *.strings file-t, majd cydiás csomagban is(bár ehhez még gugliznom kell 😀 ) Tehát, ha van érdeklődés, akkor egy nagyon bétát közzé tudok tenni 🙂 majd este(odahaza nálatok kb. hajnali 3-4) folytatom a fordítást és a tesztelést is.

  38. install es uninstallon mit kell forditani?

  39. Azt is le kell fordítani és tesztelni 😉
    Amúgy meg nem eshetek neki egyből a teljes szifonnak, valahol el kell kezdeni és ez volt kéznél és ha már megcsinálom megkérdezem kell-e valakinek esetleg, Ennyi a történetem..

  40. @Ginopapa:
    ht tp://tudomain.extra.hu

  41. és ez már nem dobja el folyton a hálózatot?
    Vagy az csak az én 3Gsemen van hogy a vodafonet folyton eldobja?

  42. Hepike : engem is !! Mert ha nem adminka csinálja az már sokaknak nem is kő’ …

  43. Na ahogy olvastam még ez a purple is béta eléggé, mert állítólag minden szép és jó, amíg a 3G-t be nem kapcsolod.

  44. @hepike: Ha kész vagy dobd át mailbe és elküldöm saurik -nak meg feldobom a szifon source-ba. Szép munka egyébként!

  45. @ricsik: nem Te vagy az egyetlen… a forgalom adat szamlaloja maximalisan szarul szamul… 3.4mega forgalmat mutat a reszletes szamlazasomon kb 7 mega van… a 100megas csomag a tmobilenal 990 forint… a 7 mega meg cirka 7ezer…

  46. Off: az új billentyűzet fixnél fel van cserélve az ‘Y’ és a ‘Z’. Ha hosszan nyomom az ipszilont, akkor feljön a pont, nem az ötös, és ha a z-t nyomom hosszan, akkor pedig az ötös jön fel…

  47. bocsi,h ide irom az idiota kérdésemet,de vki nem tud épkézláb megoldást arra,h hogyan tehetek fel egy aceer TM5520-ra OSX-et? mégegyszer bocsi a hulye kérdésért, de kérek vkit, aki tud segiteni, válaszoljon itt, és adom az imél cimet. vagy akár egybol e-mail-en:

    felall.aaa[kukac]gmail[pont]com

    kocsi, bocsi az offér

  48. @admin: Most mondjam azt, hogy én is kábé ott tartok a cydia lokalizációval, mint hepike? Mert ott 😀 Én talán tudom deb-be gyömöszölve is prezentálni, ha kész minden szöveg. Szintén meló közben a telón, iFile segítségével lokalizélem 😀

  49. Szerintem azért vállalja az arcát a srác, mert állást keres. Idő kérdése és az Apple alkalmazottja lesz… Dev-Team vs GeoHot… jó meccsnek ígérkezik 🙂

  50. Marhajó meccs lenne, egyik nap kijön a törés, másnap, már be van foltozva…

  51. @Tomek: Tartok tőle, ha GeoHot beállna az Almához, onnantól a DevTeam oldalán csak fejtörés lenne, nem szifon törés 😀

  52. Hali!
    1 kis
    OFF
    valaki probálkozott már a 3.0-án iblutyukolni? Ha igen nekem is megsúghatná hogyan mert ha a szifon sourceból feltelepítem a meglévőt, fel is teszi ,meg el is indítja ,de ha küldésre kerül a sor rögtön kilép a programból és ha vissza lépek a blutyuk jel kétszer jelenik meg:), s csak a restart ami helyre hozza
    Valami ötlet?

    Amúgy gyerekek nagy elismerésem az oldalért és értetek, s további kitartást és ötletelgetéseket kivánok nektek. !
    OFF vége
    Köszi előre is az infót!

  53. Hi!
    Bocs, biztosan lámát fogok kérdezni, de még csak most “gyúrok” a szifonra, értsd: alig várom a T-nél a megjelenést, begyűjtök egyet, de mivel Panás vagyok (ill. a “cégem”) muszáj “okosítani”…
    Két kérdés:
    1) először kell-e “regisztrálni” a szifont T-s kártyával (ha jól értem iTunes-on) vagy “kapásból” mehet a red meg ultra hó, eső stb?
    2) DevTeam vagy GeoH? melyiket javasolja aki “ért hozzá”?
    Köszi, PD

  54. Huu mi történt…
    Bekapcsolom a telót, és ez a kép vár:
    http:/ /kepfeltoltes.hu/090715/IMG_0171_www.kepfeltoltes.hu_.png
    Nem tudom mitől, de sztem a beta lokalizáció… Minden egyes alkalommal más értéket adott meg, ezt értsétek akkumlátor % stb..

  55. @hepike: Van egy swapBT nevű program, nem tudom pontosan melyik source-ban, de a cydián ha rákeresel kidobja. Nagyon hasznos, a lényege hogy egy gombnyomással ki-bekapcsolja a bluetooth-t. Ezt nem tudná véletlenül valaki lefordítani és elküldeni a szifon source-nak? 🙂 Igazából csak két mondat, és nem is az a fő baja, hanem az hogy 3.0 alatt szar az ikonja a springboard-on, azt kéne főleg megcsinálni. Bocs, hogy ilyeneket ötletelek, én is szívesen megcsinálnám, csak tök hülye vagyok hozzá. 🙂

  56. Üdv,picit átdolgoztam hepike fordítását,de tényleg csak picit 🙂 meg fordítottam le még pár dolgot,aztán a Storage részt is lefordítottam.

    Itt elérhetőek a fájlok, a storage-s cuccokat a cydia főkönyvtárába,a Localizable cuccot pedig az English.lproj mappába :]

    endless-dark.us/Cydia.rar

    A fordítás érdeme természetesen hepike-t illeti 🙂 Szép munka.

  57. Most jelent meg az iPhone 3.1 beta 2. Most telepítem. Majd jelentkezem, hogy van-e valami komoly változás.

  58. @Árpi:
    köszi a segítséget. a rarban csak a Sections.string van, a másik file amit én linkeltem sajna nincs, vagy is nem tudom átnézni a te fájlodat. Amúgy a sections.stringet én is megírtam, de azzal még mókolni kell, mert nekem azt nem teszi be magyarul, csak ugyan úgy angolul. A script fileban csak a végén azt a pár szót magyarítottad, vagy mit változtattál még rajta? A HTML-t még nem néztem. Most nekiesek kicsit jobban a cydiának, mára vége a melónak aludni meg majd holnap alszok 😀 viszont ha windows alól nem tudom megoldani a csomagolást, akkor arra majd valakit meg kell szépen, hogy kérjek, mert most ubuntu sincs nálam(már ha az alatt mennek a parancsok[bár a logika azt követeli szerintem :D])
    Amúgy mostantól nem csak az én érdemem a fordítás 😉 én csak elkezdtem. Nah megyek folytatom..

  59. A 3.1 beta 2-ben változott a modem is! : 05.10.01

  60. Egyenlőre csak egy változász vettem észre amellett, hogy megint talán egy kicsit gyorsabb lett (lehet ezt csak bebeszélem magamnak 🙂 ) az Accessibility menüben be lehet állítani, hogy fehér alapon fekete ikonok és szövegek legyenek (gyakorlatilag inverse). Elég jópofának tűnik az sms, safari és egyéb appok ilyen nézete, bár a menü nekem nem tetszik így. Még ebben a menüben lehet funkciót beállítani a háromszori gyors home gombhoz is.

  61. Még valami jópofát észrevettem. Az üzeneteknél, ha már elkezdtünk valakinek írni valami, de közben ki kell lépnünk vagy másnak kell írnunk valamit, akkor ahogy visszalépünk ahhoz az üzenethez amihez írni akartunk visszaállítja a már eddig bevitt szöveget. Kipróbáltam úgy is, hogy több meglévő konversationhoz is elkezdtem gépelni valami és bármelyikhez visszaléptem az éppen ott abbahagyott üzenetet folytathattam. 🙂

  62. Sziasztok! Erdekes problemaba utkoztem az elmult idoben: SB settingsel ki van kapcsolva a Edge, a 3G. Ennek ellenere, az ejszaka kozepen most mar tobbszor kaptam olyan SMS-t, hogy 1MB, 3MB forgalmam volt. Nekem ez igy nagyon draga, de nem tudom hogy mit tegyek. Ha barhol vagyok, es megprobalok netezni akkor nem tudok, de valahogy a szobambol hajnali 3kor megis megy az adatatvitel…

    volt mar valakinek hasonlo problemaja?

  63. Nem fut valami a háttérben? illetve az sbsettings nélkül ellenőrizd le a beállításokban, hogy minden oké-e. az nem lehet, hogy csak késnek az sms-ek? volt már olyan, hogy 1 hét múlva kaptam meg az sms-t a szolgáltatótól…

    más:
    A cydia fordítás legújabb változata itt érhető el, de még nem végleges!
    ht tp://tudomain.extra.hu/

    az előzőhöz képest több a lefordított szó/mondat, némi helyesírási és logikai hiba javítása és most már a Contents(részek) is magyarul jelennek meg(igaz itt van némi hiba)

  64. @Balint: óóó dejó hogy lett Beta 2 is belőle, már több mint 1 hete ülnek a Ténél a szifonomon, és díjaznám ha sima 3,0ával jönne vissza…

    Amúgy szerintem ha ennyit “változtatnak” a 3,1en akkor a 3,0a igen csak kaksira sikeredett…

  65. @hepike: Cydia nekem megmaradt angol szöveggel hiába cseréltem le ! Ezt nem értem miért nem magyarul bubog 🙁

  66. @hepike: Nem hiszem hogy fut valami a hatterben. Marmint a Mail meg a Telefon, Push van bekapcsolva de abbol is csak BeeJive kapott engedelyt. Nem keshetnek az SMS-ek mert egyaltalan nem hasznalom az adatatvitelt, mivel Relax 250es csomagom van…ezert aggodok – nem fogom tudni kifizetni a szamlam olyan draga lesz.

    Nincs valami biztos mod az Edge es a 3G kikapcsolasara?

    Azert koszi mindent!

  67. @smokerdawe:

    Hát ez sajna csak a térképek. Valakinek a .ipa is megvan ahova eztetetet be lehetne tenni? Köcce.

  68. Jo reggelt.im ot használok az msn miatt.azt mondja nekem meg valaki,h ez most ingyenes vagy nem?főleg ugy ha egész nap online vagyok.köszi

  69. Ez a Sygec teljes leírása:
    upload by berwan. http://www.appleturk.net

    sygic europe ipa cracked

    http://rapidshare.com/files/255747597/Sygic_Europe-v7.71.1-berwan_www.appleturk.net.rar

    MAPS
    Albania, Andorra, Austria, Belarus, Belgium, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia,
    Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Gibraltar, Great Britain,
    Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxemburg, Macedonia, Malta,
    Moldavia, Monaco, Montenegro, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania,
    San Marino, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Vatican.

    i have modify the vetican map for turkey when you will use vatican map. after install ipa go with ssh in to map/vat folder and delete vat.pak and rename vat.pak.orig to vat.pak

    http://rapidshare.com/files/255754974/berwan-map.part01.rar
    http://rapidshare.com/files/255759829/berwan-map.part02.rar
    http://rapidshare.com/files/255764656/berwan-map.part03.rar
    http://rapidshare.com/files/255769559/berwan-map.part04.rar
    http://rapidshare.com/files/255774413/berwan-map.part05.rar
    http://rapidshare.com/files/255779073/berwan-map.part06.rar
    http://rapidshare.com/files/255783979/berwan-map.part07.rar
    http://rapidshare.com/files/255788761/berwan-map.part08.rar
    http://rapidshare.com/files/255793757/berwan-map.part09.rar
    http://rapidshare.com/files/255798318/berwan-map.part10.rar
    http://rapidshare.com/files/255803163/berwan-map.part11.rar
    http://rapidshare.com/files/255808356/berwan-map.part12.rar
    http://rapidshare.com/files/255813114/berwan-map.part13.rar
    http://rapidshare.com/files/255818135/berwan-map.part14.rar
    http://rapidshare.com/files/255823120/berwan-map.part15.rar
    http://rapidshare.com/files/255828575/berwan-map.part16.rar
    http://rapidshare.com/files/255833861/berwan-map.part17.rar
    http://rapidshare.com/files/255838926/berwan-map.part18.rar
    http://rapidshare.com/files/255843720/berwan-map.part19.rar

    rar pass is: berwan

  70. hogy egy kis on-topic dolog is legyen:

    lehet, h zsenialis ez a purlesn0w, csak eppen nem mukodik.

  71. @pts: 3GS-re tetted?

  72. Sygic-el kapcsolatban, én találtam appulon egy torrent fájl most idnítottam el, elég jól jön, sok a seeder meg a leecher! 😀

  73. @csigger: helyesbítek, annyira mégse jön jól! :S olyan 70 kbittel jön csak!

  74. megin helyesbítek! 😀 ismét csak jól jön, és persze, hogy egy magyar seedeli a legjobban a népnek! 😀

  75. @ptom19: Lehet az sbsettings-ben kikapcsoltnak jelzi, de mégis be van kapcsolva.
    Én mostanában jártam úgy, hogy az sbsettingsből szoktam használni néha az Insomnia kapcsolót és azt vettem észre, hogy egy éjszaka alatt kb 30% fogyott az akuból. Aztán észrevettem, hogy a wi-fi-t nem kapcsolja ki a telefon ha kikapcsolom a képernyőt.
    Nem tudom, hogy respringnél akadt e be vagy máshol, de hátha neked is ez a probléma.

    Ha már végleg nincs más megoldás akkor szerezni kell egy ólomdobozt és éjszakára bele tenni a telefont 😀

  76. @Lacost:

    Persze, tudok meg olvasni. 🙂

  77. Cydia nyelvi részt beraktam ujra inditottam a szifont és még mindig angol a szövege ! Valakinél elöfordult ez már?

  78. @ptom19: egyértelműen a push a ludash. ha nem használod a mobilnetet, írd át az APN-t valami kamura, akkor nem fog adatot forgalmazni, és így nem fizetsz. ha meg használni akarod, írd vissza az eredetire az APN-t, ami volt. (ha teszel az apn neve elé egy nagy G betűt szóköz nélkül pl, akkor csak azt a G-t kell később kitörölni, de működni nem fog, amíg ott a G, így nem is számláznak)

    @Neu:
    ólomdobozban meg is enné az akkut
    reggelre,
    szerencsétlen csicseregne hálózatért,
    de nem lelne.

    akkor már inkább ki kéne kapcsolni azt a telefont éccakára. sztem.

  79. @Ginopapa:
    mivel másoltad fel? én iphonebrowsert használok, nekem azzal nem volt semmi gondom, ugyan nem kérdezi meg, hogy felül írja-e, de a mérete változik a file-nak. ha a localizable.stringed 9183 byte akkor a magyar van betéve és mennie kell, mert én is ezt használom, vagy is helyesbítek. amit feltöltöttem az oldalra, azt a telefonról szedtem le. a fájlok nevei stimmeljenek:
    Localizable.strings és Sections.strings
    Egyébként iFile-al megtudod nyitni a telefonodon is a fájlokat és ha nem magyar, akkor nincs bemásolva, ha magyar, na olyan nincs 😀


Add a Comment