fbpx Skip to content

Új infók a TomTom-ról!

A TomTom alelnöke tegnap egy majdnem ugyanolyan semmitmondó nyilatkozat során, mint amilyen a hazai T-Mobile-os iphone 3GS bejelentés volt (bár azt nem lehet túlszárnyalni…), állította, az ő termékük különleges lesz: ugyan sok más navigációval foglalkozó cég piacra dobta a saját megoldását az iphone-ra, de csak a TomTom egészíti ki egy hardveres elemmel is a pontosabb navigáció érdekében a programját (na meg a pénztárcákhoz is könnyebben meglelik az utat)… Azért néhány konkrétum is elhangzott, és megint kijelentették, hogy a program mellé kapható autós kit pontosítja a GPS jelet, állítólag még egy alagútban is tudni fogja a mobil, hogy kb. merre vagyunk (hiszem, ha látom…).

1

A Kitet nem lesz kötelező megvenni a program mellé, de a használata mindenképp ajánlott, hiszen a Kit nélkül a backgrounding hiánya miatt, minden bejövő hívás után elveszítené a műholdjelet a program. A kütyüben lesz egy, az iphoneban lévőnél sokkal erősebb GPS vevő, egy jó minőségű beépített hangszóró, és jár hozzá egy Bluetyúkos mikrofon is, meg persze tölti az iphone-t használat közben. A proginak lesz landscape módja, és lehet multitouch zoomolni is.

Árakról persze nem esett szó, de az biztos, hogy a programot és a térképeket is teljesen az AppStoreban árulják majd, nem lesz külön havi előfizetés. Az amerikai és európai térképekkel a program várhatóan szeptemberben jelenik meg, a mérete kb. 1 GB lesz.

Itt egy kis bemutató videó is:

Mini projektorok egy jövőbeni iphoneban?

Az Apple egyik partnere, a Foxconn új, mobilba építhető projektorok tervezésébe kezdett, az új szenzorok már ezév végén elérhetőek lesznek a gyártók számára (Nokia, Samsung). A mini projektort leginkább falra vetítve lehet majd használni, a felbontás 848×480 pixel lesz, 4:3 vagy 16:9-es képaránnyal.  (hát, én elég szkeptikus vagy ezzel kapcsolatban… vajon, ha még ez is lesz a telefonban, hány percig fogja bírni az akksija?)

3

Már megint az új iPod Touch és iPod nano tokokról….

Már megint felrakott egy cég állítólag új iPod Touchhoz és iPod nanohoz készült tokokat, amik persze megint azt erősítik meg, hogy lesz bennük kamera…

4

Köszönet bbzolkaa kollégának a cikkekért 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

70 Comments

  1. Ugyes!
    igy meg a “tolvajoktol” is szerezhet bevetelt! 🙂

  2. no, hát ez a TomTom féle kiegészítő elég impozáns, persze gondolom nálunk nem lesz elérhető hivatalosan, csak vhogy behozva, meg sufni gsmekben, jó drágán!
    azért a szifon.com csapatában bízom, és remélem a store-ban meg fog jelenni! 😉

  3. @csigger: meg meg… csak tomtom jelenjen már meg 🙂

  4. @admin: helyes! 🙂 bár kicsit kétkedem abban, hogy más navi szoftverekkel is együtt fog működni! a külső gps vevőt azér le kell tudni kezelni szoftveresen is!

  5. mondjuk ahogy sejtettem, a TomTom les az utcsó, aki kijön a navi szoftverével! szeptember, jesszusom, az még fényévekre van tőlünk! 😀

  6. az autóstartó biztos szuper lesz… a Tom Tom térképeiről viszont már más a véleményem, mert amikor utoljára kiprobáltam kb 40%-os volt a magyar térképük.. 🙁 (ezért terjedt el annyira az igo… 😉 )

  7. Remek!! Ha kell hozzá tartó meg kütyü meg bizb@sz horror áron , akkor vegyünk inkább egy mezei GPS készüléket és jobban járunk, neem? B….meg!

  8. @cartmen: és vegyél egy nokiját is mert azzal telcsizel ha navizol a szifonnal 😀 😀

  9. @Vezo: LOL ott a pont! 🙂

  10. Sziasztok kellene 1 kis segítség.
    az a baj hogy a wifi valami ért nem működik, működött kb 20 percig utána elszállt és azóta nem tudok felcsatlakozni sehogy.Próbáltam router újra indítani mobilt is és lenullázni a hálozati beállitsokat,titkosítást levenni de semmi.Viszont ideáig ment kb 20percig kifogástalanul.Valami ötlet?előre is köszönöm a segítségeket 🙂

  11. @Vezo: @Vezo: Majd számold ki ha kijön: program ára+kütyük ára meg egy aktatáska a cuccoknak nemááááááááááá
    @admin: Mi vagy te? pontozóbíró? :-/

  12. Én csak azt nem értem, hogy ha nav’n’go szerint késik a gps, tomtom szerint gyenge a vevő, akkor a navigon két hét alatt napi 50km használat+hétvégenként 3-400km alatt miért nem dobta el a jelet egyszer se, még viharban sem és miért tud pontos lenni? Még a felhajtók, körforgalmak ívét is pontosan követi a jel, a sebességjelző táblákat is azonnal váltja, ahogy elmegyek mellettük.

  13. @robotboy: nekem is ugyanilyen tapasztaltom van vele! a navigon egyszerű kis progi, de méterről méterre tudja hol vagyok! egyszer vesztette el a jelet a betondzsungelben a belvárosban! ennyi! egyébként szuper!

  14. kis off de SOSbe fontos lenne. ha nekem egy iphone 3g-m van akkor is kell az iBEC és iBSS kiolvasása? vagy csak 3gs-nél. (t-mobilos csak jailbreak erdekel)

  15. Sziasztok ez a problémám már egy hete de még érdemleges segítséget sajnos nem kaptam idézem amit egy korábbi, topikban írtam:

    “Sziasztok. Már írtam egy előző topikba de érdemleges segítséget nem kaptam. Problémám, hogy mióta németországban vagyok nem működik a Navigon. Próbáltam a sygic német változatát az sem. Egyszerűen nem talál jelet hiába várok. Vagyis hétfő óta összesen kétszer fordult elő, hogy talált jelet. Csináltam már restore-t teljesen szűz telóra raktam vissza a progikat és így sem működött. Gondoltam arra, hogy rossz a gps vevő. Csináltam pár fotót és az i photoban a placesben igaz, hogy nem pontosan de mutat koordinátákat arról, hogy hol készült a fotó mondjuk olyan is előfordilt, hogy nem mutatott helyzetet, de ahogy olvastam másoknak sem mindig jelzi a koordinátákat a fotózásnál.. Még ami feltűnt ha elindítom a navigont akkor egyből magyarországot jelez felül a kis zászló, de ki lehet választani németországot is, tehát biztos vagyok benne, hogy nem csak magyar térkép van benne. A mérete alapján is a teljes navigonról van szó mert a programm1.6 giga. Van valakinek ötlete, hogy miért nem működi ez a programm mióta németországban vagyok? A készülékem romlott el vagy előfordulhat, hogy gyenge a lefedettsége a városank és az i phone vevője ugye mint rudjuk nem a legerősebb és ezért nem látja.Köszönöm a segítséget.”

    Tanácsoltátok itt a fórumon, hogy a városban egy hot spotnál próbáljam ki a google maps-ben, hogy megtalál-e. Igen megtalált!!!! Tehát nem értem a google maps megtalál Navigon meg nem. Ismétlem, hogy a Navigon magyarországon még szuperül működött. Előfordult az egy hét alatt mióta kint vagyok, hogy nagy nehezen fogott jelet. Ilyenkor pontosan mutatta az utat, de ha kiléptem a programból és újra elindítottam már megint nem talált semmit. Kérem valaki írjon valmi okosat aki esetleg ért a navikhoz. Hogyan lehetséges az, hogy az egyik nap működik a navigon és másnap miután Németországba megyek már gyakorlatilag hsználhatatlan. Rossz a város lefedettsége vagy a vevőm szar(a google maps-nél megtalál mint ahogy írtam)? Egyszerűen nem értem!!!!!! Köszönöm

  16. Vajon 2G képes lesz navigálni ezzel a kütyüvel? Elvégre külső GPS van…

  17. bocsi az off miatt ha valaki találkozott már vele és segitene megköszönném letöltöttem a navigon szoftvert egy torrent oldalról majd bemásoltam az itunesba és inditottam a syncet de a végén kb 25 perc eltetltével kiirta egy hibakoddal hogy nem tudja installálni. a telo nincs JB-ve.
    koszi elore is

  18. @szorian (17): Ha nincs JB-elve, akkor csak az iTunes-ből tudod felrakni az alkalmazásokat.

  19. Kicsit off! de valaki nemhallot meg olyanrol h miért melegszik a 2g-s iphone töltés közben?! azóta csinálja mióta felraktam a 3.0?!
    valaki valamilyen 5let?!

  20. a navigont én is töltöm 1.65 gb ipod touchra teszem

  21. ja és én is láttam projectort iphonehoz

  22. @gyurma85: ez nem külső GPS, hanem csak egy “antenna” hogy erősebb legyen a jel, de ezt már egy régebbi topicban fejtegették, keress rá annak is köze van a TOM TOM hoz…

    @szorian: ha nincs JB a telefonon, akkor nincs “mobil install crack” és így nem mennek a feltört appok…

  23. @DannyElSan: nálam már 3 hónapja projektoron megy ez iphoneról a mozi, nem egy nagy találmány, a neten kb. 100helyen árulnak ilyet. Én kínából rendeltem és 5 nap alatt meg is jött és kb. 4 óra mozizást bír 1 töltéssel 70eFt ért (ez tartalmazza az áfa-t is!)
    én maradok navigonnál, tom-tom nem jön be…

  24. Sorry az OFF ért, de kijött az ultrasn0w 0.8
    Tud valaki valamit róla, miben más mint a 0.7?

  25. @draft: @draft: Milyen minőségben projektálja a videót? Az iPhone képes nagyfelbontású videók lejátszására?

  26. @Zd: kb 100cm atloju kepet vetitek vele kozel minden este, teljen jol nezhetok azok a filmet amiket a “Videora iPhone 3G Converter”-vel konvertalok a telora…. csak ajanlani tuom, jah as a projektor egyben telo is – termeszetesen iphone koppintas… 🙂

  27. miért van az h nekem nem ír ki szolgáltatót a szifon hanem csak azt h 3G és nincsen térerő, ez miért lehet? egy restor megoldhatja? hívni és sms-t se tudok küldeni se fogadni se:S

  28. ha már hírek: jött ki új redsn0w, már van linuxra is. az ultrasn0w meg már működik 3GS-en is. bővebb infók a dev-team blogon.

  29. @LeBron911: ha nincs térerő, mégis hogyan tudnál sms-t küldeni, vagy hívni?? nem lehetséges, hogy számlanemfizetés miatt IMEI alapján le van tiltva? más kártyával próbáltad?

  30. @jadeye: igen próbáltam más kártyával is de ott sincs térerő

  31. @LeBron911: “nem lehetséges, hogy számlanemfizetés miatt IMEI alapján le van tiltva?”

  32. Baszodna meg az összes olyan ember ami ugy ad el telefont,hogy tudva tudja,h nem lesz fizetve és le lesz tiltva.a fogait vernem ki vele.az tuti 100%!!!!!!!!!

  33. Sziasztok
    Hallottatok már olyat hogy jailbreak cydia frissítés után elszáll a wifi lehet ez a baj?Mert valami ért nem működik a wifi és már szinte mindent megpróbáltam.Ha igen akkor tudnátok mondani valami megoldást rá?

  34. @fat32: reset network settings? a cydia tuti nem kavarhat be. max ha feltelepítettél valamit. maga a cydia azonban NEM.

  35. @jadeye: Próbáltam semmi változás.

  36. Valamilyen updatet kért a cydia és utána szált el.De ha nem a cydia akkor mi?

  37. @fat32: kérdés, mire volt az az update.

  38. @jadeye: ok ebből már érzem hogy gyalulás lesz elég ha újra jailbreakelem vagy itunesba fel kéne tenni törlésnékül és aztán törni?

  39. Nekem nincs jò tapasztalatom a navigonnal debrecenbe percenkent kétszer eldobja a gps jelet

  40. @fat32: ezt nem értem. restore kéne neki, az a tuti. aztán mielőtt bármit visszaállítana az itunes, akkor jailbreak

  41. Valaki, aki ért hozzá segítsen. Adott a köv. kombó: winfos7, legfrissebb itunes, office2007, a szifonon pedig 3.0. Az itunes az istennek se hajlandó semmit syncelni az outlook-kal (se naptár, se kapcsolatok, se notesz). Megoldás??

  42. @fat32: Üdv Mindenki, de főleg Fat32!
    Nagyon érdekelnének a fejlemények a problémád ügyében, mivel nekem is elszállt a Wifi-m 2 napja. Én már túlvagyok 4 restore-n, de nem oldotta meg. Próbáltam másik Wifi routert is, titoksítás nélküli, MAC szűretlen hálózatot is.
    Ha bárkinek segítő ötlete lenne a fentieken kívűl, azt kérem ossza meg a közösséggel, mivel külföldi fórumokon is előkerült a probléma, de megoldás ott sincs.

    Előre is köszönöm Mindenkinek!!!

  43. OFF

    Sziasztok!
    Egy kérdés!Ma figyeltem fel a Cydia-ban arra hogy van ujj ultrasn0w,valaki tud erröl valamit?Simán mehet fel?vagy mit lehet tudni rólla?

  44. Kész a restore és még most se megy.Akkor úgy néz ki ugyan úgy megszívtuk valakinek van valami ötlete?

  45. @fat32. @zoolee
    Én a következőt próbálnám:
    telefon DFU módba, iTunes restore origi firmwareval
    utánna aktivál, de nem állít vissza backupból
    aztán Settings>General>Reset> Erase All Content and Settings
    vár kb. 2 órát mire végzett
    telefon DFU módba, iTunes restore origi firmwareval
    utánna aktivál, de nem állít vissza backupból, NO JB, NO Ultra

    WiFi próba.
    Ha ezután sem jó a WiFi viheted vissza oda ahová vetted.

  46. @RubberJJ:
    Nálam megy, semmi változást nem tapasztaltam.

  47. @iNigga: hibaüzenet? nekem win7.7100.32bit, office 2010, és probléma nélkül megy… esetleg office reinstall?

    @zoolee: a kérdés az, hogy a restore után mit és hogyan csinálsz, vagy mit telepítesz fel a jailbreak-kel, illetve utána cydia/icy-ból.

    @RubberJJ: ha vennéd a fáradtságot, hogy visszaolvass a 28-as kommentig….

    @fat32: egyébként azt se ártana megosztani, hogy 2G/3G/3GS, gyárilag aktivált vagy nem?

  48. @jadeye: 3g és tiltott szóval mind1 milyet teszek rá telefonálni már nem lehet vele.
    @Napalm: kb ezt csináltam tegnap is és utána ment is kb 20 percig aztán történt valami és megint elszállt :S jó lenne rájönni mi okozza…

  49. @Napalm: Köszi a pontos leírást, most hazamegyek és meglesz az elfoglatságom néhány órára (Erase All Content and Settings).
    @jadeye: Eredet 3G 3.0 FW restore, iTunes-ban a Backup tiltva és az előzményei törölve. Majd ma új PC, új iTunes szintén eredeti FW, jailbreak-kelve nem lett. Eddig ezek nem oldották meg.

  50. @fat32:

    “kb ezt csináltam tegnap is és utána ment is kb 20 percig aztán történt valami és megint elszállt ”

    És mit csináltál abban a 20 percben? JB-zted?

  51. szép délutánt mindenkinek! Az iphoneom nem tud syncelni alkalmazásokat gépről. Kidota hogy talált fizetős alkalmazásokat az iphone-on és ezeket be akarja rakni az itunes librarary-be. Rányokok a transfer gombra de nem csinál semmit. Van rajra M.I crack.

  52. @Napalm: jb után cydia frissités volt meg magyarítás meg install crack meg feltedtem 1 skypeot.

  53. Most volt 1 restore és 1 Erase All Content and Settings de semmi változás még mindig nincs wifi.

  54. @fat32: probald meg h visszarakod a 2.2.1-et, utanna restore backup nelkul, es fel a 3.0-at. Remelem segit, mert nincs egyeb otletem 😀

  55. @jadeye: Nincs hibaüzenet, csak szimplán nem kerülnek át az adatok az outlookba. Nekem is build7100, 32bit. Megpróbálok egy reinstallt, vagy szereznem kell egy office 2010-et. Köszi.

  56. Szevasztok!Miben frissult cydiaban az ultrsn0w?

  57. Most 2.2.1 van rajta ha feltenném a 3.0át akkor megoldódna a wifi gond?Látott már valaki ilyet?már 2x újra tettem.számít az hogy nem tettem dfu módba restore előtt?

  58. @fat32: Nem! Nékem azóta csinálja. Érdeklődve várom a megoldást. Most jobban kell a navi mint a Wifi. 🙂

  59. Komolyan gondolja valaki, hogy “Tom-Tom” navigációt használjon? Külön bölcső, külön töltő plusz egy külön GPS vevő? Te jó ég, minek ehhez akkor az iPhone?… A progi belekerül majd vagy 120-150 Usd-be (20-30 ezer Ft) és legalább ennyi lesz a komplett autós készlet. Ezért már vehetsz egy profi 5 colos PNA-t (ami ugyebár 2.2-szer akkora felületű, mint az iPhone), és iGO8 vagy iGO Amigo oprendszert tartalmaz. És arra a célra találták ki, amire használni is fogod… A Tom-Tom (vagy bármely más iPhone navigáció) ebben az esetben csak arra jó, hogy használd a telefon képernyőjét… Minden más a kiegészítő eszközök csinálnak… Tényleg érdemes erre hajtani?…

  60. @Napalm:
    @jadeye:
    @fat32:
    Sajnos a több órás tortúra sem hozott eredményt, pedig én minden pontot maradéktalanul betartottam ellentétben fat32-vel. A sikertelen Wifi próba után volt még egy Reset Network Settings is, de továbbra is Unable to join the network “xxx”. Ha bárkinek további ötlete van, szívesen várom. Még pár napig kitartok, de már előkerestem a csomagolást és viszem vissza a nagy T-hez, mert garis még gazdagon!

  61. @zoolee:
    Nekem is gáz a wi-fi, de szerintem a következő baseband update meg fogja oldani, vagy ha valahogy vissza lehet rakni azt ami a 2.2.1 idején volt, akkor az is segitség lehet. Nekem sem lát semmit, de régen volt olyan hiba, amikor a komplett wi-fi modul nem ment egyeseknek. Tarts ki. Vagy az Apple, vagy okos programozók meg fogják oldani.

  62. Wifi problémához szólnék hozzá, nekem olyan volt hogy le szedtem egy base band nélküli 3.0-t és akkor nem volt jó sem a wifim meg még nagyon sok dolog nem működött. Utána leszedtem egy baseband frissített 3.0-t és azzal már jó volt.mikor felteszed nyomj egy restoret és utána Jailbrakeld. És ne Backup olj !!!

  63. @skobrak:
    2.2.1-es os próba volt, de mivel nem downgrad-eli a baseband-et így nem hozott sikert. Éjszaka próbáltam én is infóhoz jutni még, és másoknak nem oldotta meg a 3.1 OS béta, pedig az Baseband-et frissíti. Esetleg majd a végleges. Valaki net tud infót a várható megjelenéséről???

    @Deeday:
    A Wifi hiba után tettél fel egy “base band nélküli 3.0-t”? Részleteznéd?

  64. @Steev: hogy tudom ujra felteni a 2.2.1es biost a 3G-telora mert 3,0 van rajta…se itunes 8,2 se -7,5 nem támogatja ezt a dolgot….

  65. Nekem valami ért megoldódott nem tudom mit csináltam de most megy 🙂
    meg csináltam a vissza állitást nem ment töröltem mindent a telefonról nem ment megint vissza állítottam még mindig nem aztán jb-eltem és ment 😀
    Nem tudom mit csináltam…most egyenlőre működik..egész este játszottam rajta 🙂 sok szerencsét nektek azért..

  66. @fat32: redSnow-val és eredeti FW-rel vagy Cutom FW-rel JB-elted?

  67. 2.2.1es eredetit tettem rá mert a 3gm tiltott..és aztán QuickPwn 2.2.5.2vel törtem

  68. Üdv Mindenkinek, főleg azoknak akiki segítőszándékú tanácsokkal láttak el!!!
    Hát a mai este véget ért a tortúrám az Iphonom Wifi-jével!
    CSODA TÖRTÉNT!!!
    Tegnap este még úgy mentem aludni, hogy minden próbálkozásom sikertelen volt. Ma szokásomhoz híven vittem dolgozni a kicsikém és gondoltam, hogy rá próbálom a munkahelyi hálóra, hát ha még is valami nálam nem kóser (itthon mind kér wifim DD-WRT alapú, saját kiegészítésekkel). Hát az eredmény egyenlő volt az eddigiekkel “Unable to join the Network…”. Igy már ezt a lehetőséget is kizárva, minden reményt feladva tanácstalanul álltam és már csak a csodába biztam. Haza értem a melóból és valami hátsó gondolatól vezérelve rápróbáltam az itthoni hálóra, és jött a meglepetés nem az írta ki amit szokott, hanem azt hogy nem találja a megfelelő SSID-jü hálózatot. Na gondoltam ez már egy eredmény, ha nem is pont az amire vártam, de még is csak. Elővettem a tegnap már próbált teljesen nyitottra konfigolt routerem és meg próbáltam rácsatlakozni. 4-5 próbálkozás és megtörtént a CSODA!!!
    Csatlakozott az Iphone Wifin. Ezután bepötyögtem az elsődlegesen használt hálózatom SSID-jét és WPA2 kulcsát, és ahhoz is csatlakozott (ezek ugye eddig nem mentek). Le kell szögeznem, hogy a telefon a tegnap esti állapotban van tökéletesen, nem frissítettem már tovább és nem volt JB. Sajnos kicsit véletlenszerűnek tapasztalom a csatlakozásokat és magától nem megy, de még próbálok megoldásokat keresni. Szóval én nem látok semmi konkrét összefüggést sem OS-sel, sem JB-kel, sem egyetlen Szifonos Cydia csomaggal sem (persze ha az OS-nek megfelelőekkel). Lehet, hogy hardware hiba és merő véletlen az hogy 3.0-ra való áttéréskor jelentkezett többünknél.

    Mégegyszer köszönök Mindenkinek, minden segítséget, és maradok hűséges Szifonos!

    Hajrá, csak igy tovább!!! (Ez végre egy jó közösség.)

  69. Sziasztok! Van vmi gagyi autos toltom, meg iphone 2ghez vettem anno. Modt navigon kozben merul a telo, mintha nem is toltene.. Tud vki autos toltot ami megbizhato? Barhol! Thx!


Add a Comment