fbpx Skip to content

http://blog.dev-team.org:

Emlékeztek, hogy figyelmeztettünk titeket, hogy ne frissítsetek a 3.1-res firmware-re, hogyha függetleníteni és jailbreakelni szeretnétek a 3gs telefonotokat?

20081124-jailbreak

Ez az post azoknak szól, akik 3GS tulajok, és jailbreakelni szeretnék a telefonjukat, de figyelned kell!  Hogyha véletlen felfrissítesz 3.1-re, akkor nem fogod tudni használni az UltraSn0w-t, kérünk erre nagyon figyelj!!!

Valószínű, hogy hallottatok már arról, hogy “el kell kapni pár fájlt”, miközben az iTunes a restoret csinálja. Ezek szükségesek ahhoz, hogy a jövőben jailbreakelhesd a telefonodat. (ezt sajnos nem lehet elhagyni, az USB snoop-ok miatt). De van erre egy sokkal egyszerűbb megoldás, hogy hogyan szerezd meg ezeket a fájlokat.

Nagy vonalakban:

A restore alatt, az iTunes ezeket a titkosított fájlokat windows alatt a %TEMP%, OSX alatt a /tmp alatt tartja. Köszi Apple!

Amiért meg kell szerezned az aláírt fájlokat, az az, hogy a 3.1 közeleg.

Ha felkészültél, és tudod a kockázatokat, akkor olvass tovább.

A szokásos restore alatt az iTunes-al, az aláírt IBEC és IBSS fájlok DFU restore módban a /tmp alatt tárolódnak. Hogy biztos legyél benne, restore-olj mindkét módban, és mentsd el a fájlokat. Figyelned kell a /tmp mappát, és kimásolnod a fájlokat,  mert a folyamat végén törlődnek a fájlok.  Biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg leírás fog erről születni, az elsőt, mi is ki fogjuk linkelni.

Mi azt ajánljuk, hogy csináld meg gyorsan! És nézz vissza folyamatosan, hogy megnézd, hogy a 3.1-et kiadták-e, és ha igen, akkor NE frissíts.
Hogyha véletlen felfrissítettél a 3.1 beta-ra, akkor elveszítetted az ultrasn0w nyújtotta lehetőségeket!

Leírások:

Windows leírás erre: LiNK

OSX leírás erre: LiNK

fordításokat várunk, és akinek van 3GS -e azoktók pedig tapasztalatokat.

Update #1

Bigboss oldalán van egy windows-os GUi verzió, esetleg ezzel könyebb:

http://thebigboss.org/2009/07/01/ecid-grabber/

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. most az ultrasn0w lehetőség vész oda vagy a teljes jb?

    Kicsit zavaros. Nyilván a jb nélkul az ultrasn0w sincs, de ultrasn0w nélkul van jb 😛

  2. @bbence: JB-tuti, de az ultrasnow, nem, mert 3.1 eseten frissul a baseband modemverzio, hesz majd helyette hypersnow:D

  3. valszeg itten 3.1et fogják forgalomba keverni, na akkor mi van? jb nélkül marad a jó nép?

  4. miiii? akkor már nem lesz többet jailbreak? vagy majd kitalálnak rá? nemár, most kétségbeestem : O

  5. @martinszitoz: jelen állás szerint nem lesz rá JB, de ettől függetlenül valamikor feltörhetik, csak rohadtul bizonytalan a dolog. és ez gáz : )

  6. az komoly… és nem tud valaki valami alternatív 3g s -es beszerzést?

  7. Szerintetek külföldről rendelt gs ami gyárilag független ittthon használható?
    Irjon aki átlátja ezt mert én nem!

  8. hali bocs az off miatt valaki hallott már erről a skyeman limited ről különböző apple cuccokat árul irt már ide is meg a beszéljukmac-re is és egy gyári független 3GS 32GB 517 usd a levelezése alapján. ha esetleg vki vásárolt nála és korrekt megköszönném ha megosztaná

  9. @godan:

    használható természetesen!

  10. JÓREGGELT!

    ezer éve nem írtam!:)))

    admint milyen contacton lehet elérni leggyorsabban?:)

  11. Úgy látom ha a T itt nálunk 3.1 -el fogja forgalmazni a 3GS -t akkor én maradok a 2G -s iPhone nál 🙁
    Vagy mire odajutok, hogy vegyek egyet lehet lesz már törés 3.1 -re. Eddig sok akadályt leküzdött már a dev-team.

  12. @hurricane: mail 🙂 bal oldalt fent.

  13. Egy kérdés, azt, hogy nem lehet jailbreak-olni, oké, de fügetleniteni azt lehet!? Meg, hogy a 3.1 -est!

  14. @iCs: Egyiket sem tudod majd.

  15. Tudom, hogy nem hisztek nekem, pedig már írtam de kicsit gondolkodjatok. Ha a pentagon rendszerét vagy a NASA-t fel tudták törni !!nem egyszer!! akkor egy buta iPhone-t is fellehetne. Egész egyszerűen arról van szó, hogy a dev-team nyaka körűl szorúl a hurok. Az Apple óriási bevételektől esik el a JB miatt. Ha ezt megszűntetik legalább 25-30%-os bevételnövekedés lesz tapasztalható az AppStore-ban. Erre két módszer is a rendelkezésükre állt. A dev-team kg alapú megvásárlása vagy perrel “fenyegetése”. Lényegtelen, hogy mely módszert alkalmazták, – hatásos volt. Ha lenne egy hozzáértő programozó brigád az maximum 1 hét alatt feltörné a 3.1-et de még függetleníteni is lehetne rendesen. Ha más nem újraírhatják az OS azon részeit melyek ő szerintük gátat szabnak a JB-nek (persze valóban erről szó sincs). Az még elképzelhető, hogy a függetlenítéstől elessünk de a JB-től biztosan nem. Majd jön valaki más aki igazán ért hozzá és megoldja!

    Értem, hogy nem értetek velem egyet mert a dev-team “szent” de az Apple ellen egy dev-TEAM-nek esélye…

  16. nekem a 3.0 óta 4-5 ször volt ujratelepitve a telefon, és meguntam az egészet, nincs semmi amit használok rajta csak az internet meg az msn és nem kell se magyar nyelv se himihumi tört szar játékok,
    Tegnap pl felraktam az installoust az ép rendszerre és push is működött, ujrainditás után 6 órán keresztül csak az alma jött be a telefonon.
    éjjel hazajöttem megcsináltam a restoret, és megvettem a beejiveIM programot, innentől kezdve igazán sza.rok az egész jailbreakre, ami kell megveszem ami meg cafat az ugyis cafat ha tört, ha nem.
    csak a telefont ba.s.sza el

    ettől függetlenül még olvasgatlak itt benneteket:)

  17. @Norrbi: ott a pont 😉

  18. Maradok a 3G-n meg a 3.0-án és pont.

  19. @Norrbi: En is egyetertek veled es azt a reszet teljesen elitelem a jb- nek aki csak azert tori fel hogy ingyen crack-elt appokat hasznaljon. Ha nem telik ra nem kell venni ilyen telefont en is hasznaltam jb de csak az mms es a tunefx miatt. Es most hogy a ceg atment pannon elofizetesre inkabb kifizettem a 60 ezer kotbert mert a 2.2.1 en is szar volt a unlock. Esetleg gondolkodom a 3GS en a gyorsasaga miatt de az biztos hogy gyarilag fogom fuggetleniteni mint ezt es olvasom tovabb az oldalt mivel vannak hasznos infok amiert koszonet mindenkinek.

  20. Sziasztok. Én még 2.2.1-en vagyok, mert nem volt sürgős áttérni a 3.0-ra.
    Most azért nem minden tiszta.Akkor már nem érek rá várni az átállásal.
    Azt gondoltam hogy ráérek még átállni később is a 3.0-ra. Vagy mégsem?
    Gondolom más is van még aki hasonló cipőben jár, többeket érdekelhet ez a
    kérdés. Azt kérném hogy csak olyan adjon tanácsot aki tudja hogy mit beszél.
    Köszi a többi 2.2.1-es nevében is.

  21. @szorian: Én azért nem itélném el azokat akik
    mondjuk ingyen programok miatt rakja fel a jailbreaket.Mert azért arról se feledkezzünk meg, hogy az apple sem tett meg mindent annak érdekében, hogy a magyar vásárlók is mindent megtudjanak venni, mondjuk a magyar store-ban.
    És akkor még nem is beszéltem az olyan alkalmazásokról pl. régebben a bluetooth amit fogalmazzunk úgy hogy nem támogattak kellően.

  22. Bocsi mindenkitől. Egy kicsit figyelmetlenül és túl gyorsan olvastam.
    Így csak a lényeg kerülte el a figyelmemet, hogy ez a post a 3GS tulajoknak
    szól. Még egyszer sorry.

  23. en megcsinaltam ami ide le van irva a GS-sel, es varom hogy mi lesz ezutan…

  24. Sziasztok!
    Tudom hogy mem ide zartozik de lenne egy kerdésem!Van mar 3.0-hoz teljesertekű végleges jb?????Mert meg ott tartok hogy a youtube nem megy!!Megprobaltam minden postot es hozzászolast elolvasni hatha kiderul de most mindemki a 3gs-el van elfoglalva es a 3g-röl semmi hir: jb,lokalizacio stb!!Tud valaki valami hiteles informaciót!Ha hülyeséget kerdeztem volna akkor bocsi mindenkitöl!Előre is köszi!

  25. Sziasztok!

    segítség!megállt az iphonom az apple jelnél és onnan se előre se hátra, dfuban csatlakozik ituneshoz de egyből egy ablak hogy upgrade your phone de a telefon nem jelenik meg a balaoldalon az itunesban mivel nekem 3.1.2fw van fennt blackrain jailbreakkel és függetlenítéssel nem nagyon szeretném felrakni a 3.1.3-at mivel ha jól tudom azt nem lehet függetleníteni és nekem muszály a kékvirágos szolgáltató miatt egy 3GS-ről van szó!kérdés hopgyan és mit tudok tenni


Add a Comment