fbpx Skip to content

Éjjel a dev-team kiadott egy újabb közleményt a 3GS jailbreak-el kapcsolatban.Ahhoz, hogy megértsük, hogy miért nem adják ki most a jailbreak-et olvassuk el az alábbi írást…

manyneed

Spok mondta legjobban: “A többség szüksége felülmúlja a “kevesek” szükségét”

Összegzés:

Már jailbreakelni tudjuk a 3GS-t. De ha ezt kiadjuk, akkor az igen kevés ember érdekét szolgálná. Több embert hozna rossz helyzetbe, mintsem jóba. Úgy érezzük, hogy ezt a jailbreak-et, az Apple figyelő szemei elől el kell rejtenünk egy időre.

Részletek:

Ha már van 3GS telefonod, és csináltál egy teljes USB dumpot, vagy elmentetted az igm3-adat, az ECID-el, akkor jó irányban haladsz. Minden esetben tudsz majd JailBreakelni. De a legtöbb ember, aki 3GS vásárlását tervezi, nem tette ezt meg. Például rengeteg ember várja, hogy lejárjon a hűségnyilatkozata, hogy 3GS-t vegyen.

A 3GS természetéből adódóan, az Apple meg tudja tiltani, hogy custom IPSW-t tegyél fel, olyat, ami nincsen aláírva az egyedi ECID alapú kulcsoddal (egyedi chip ID). Ezt az aláírt kulcsot nem tudod meg anélkül, hogy tudnád az ECID-et. ÉS ezt addig nem is tudod meg, addig, amíg nem vetted meg a 3GS-t!

A jailbreakhez szükséges legalább egy aláírt, iBoot családú img3-ra. Az iBootban kell lennie egy kihasználható hibának.
Ez egy mindent vagy semmit üzlet. Vagy van egy aláírt, feltörhető iBoot-od, amit kihasználhatsz most, vagy semmid sincs.

Itt van a kritikus pont, amiért késleltetjük a jailbreak kiadását. Amint kint van a Jailbreak, az Apple kijavítja az iBoot-family hibáját, amit eddig használtunk. Csak az új iBoot-ot írják alá, a régit nem.
Hogyha egy telefont azután veszel, hogyha az Apple azt kiadta, nem tudsz semmit tenni ellene. Nem tudod jailbreakelni azt!

Elképzelhető, hogy az Apple megtalálja a hibát anélkül, hogy azt ezüst tálcán kínálnánk nekik (nyilvános jailbreakkel)
Ebben az esetben a semmiért késleltettük a jailbreaket. Jobb szeretnénk biztosak lenni, elnézést!

Az Apple biztosan kiadja a 3.0.1-es firmwaret hamarosan. Az ultrasn0w-t javítaniuk kell. Ki kell javítaniuk néhány felhasználói felületi hibát. 3.0 bugos, 3.0.1 jön! Megvárjuk, hogy mit hoz a 3.0.1, mielőtt pontos dátumot jelölnénk meg, a jailbreak kiadására.

Ezalatt még van néhány 3.0 jailbreak hibánk, amit meg kell vizsgálnunk, úgy mint a push notification.

Köszönjük a türelmeteket!

day336

Gondolkozzunk!

Tehát a dev-team figyelmeztet, hogy az Apple kijavíthatja az iBoot -ot és ezálltal nem lehet majd jailbreak-elni a 3.0.1 és e fölött. Mint már tudjuk az 3GS -ben nem lehet visszafele felrakni firmwaret, vagyis, ha a te készüléked gyári 3.0.1 el érkezik és ez a hiba javítva lesz, akkor több mint valószínű, hogy nem lehet jailbreakelni a készüléket. Azt is tudjuk, hogy hozzánk július végén érkezik a 3GS, és több mint valószínű, hogy 3.0.1 lesz rajta. Aki teheti vegyen most 3GS -t biztos ami biztos, itt most már nem a függetlenítésről van szó hanem a jailbreakről…

Most veszek 3GS-t, vagy már van 3GS-em!

Akkor a következő képpen tudhatod meg a speciális kódodat:

MAC/linux: LiNK

Windows: LiNK

Fordítás: ( KiCsi kolléga thx )

Az Apple egy új biztonsági lépést épített a 3GS-be, az úgy nevezett ECID mezőt. Amikor az iTunes-sal elindítod a restore-t, az felveszi a kapcsolatot az Apple szerverekkel, hogy egyedi aláírásokat generáljanak a telefonodhoz. Fontos, hogy megszerezd ezeket az aláírásokat, mielőtt megjelenik egy újabb szoftver verzió. Ezt úgy teheted meg, hogy restore közben kiolvasod az usb-n keresztül. De ez bonyolult.

Szerencsére a srácok a purplera1n-nél segítenek nekünk. Kövesd a leírást, hogy generálj magadnak egyedi azonosítót a telefonodhoz. Siess, mielőtt az Apple kitalál rá valamit. Hogy tisztázzuk, ez az usb dump helyett van. Csináld végig és minden ok.

MAC/LINUX:

1. Tedd a telefont recovery mode-ba és dugd a gépre.
2. Használd az usbview programot Windows-on (kapcsold be a Config Descriptors-t), System Profiler Mac-en, vagy lsusb Linux-on. Olvasd ki vele a telefonod ECID-ét. Ez a 16 számjegyből álló hex számsor “ECID:” után.
3. Menj a  purplera1n.com -ra, illeszd be, majd nyomj enter-t.
4. Mentsd el a generált file-t…

WIN:

1. Tedd a telefont recovery mode-ba és dugd a gépre.
2. Indítsd el az usbview programot. Letöltheted innen.

3. Pipáld ki a Config Discriptors-t az Options fülön.
4. Nyomj refresh-t a file fülön.

5. Válaszd ki az Apple Recovery (iBoot) device-t a bal oldali listából, majd Másold ki(kijelölöd és Control+c) az ECID sorban levő számsort.

6. Nyisd meg a www.purplera1n.com –t, majd másold be az ECID-et control+v-vel és Enter.

7. Az oldal generál egy file-t, amit ments el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

158 Comments

  1. ez most annyira nem jo hir :S

    számomra jb nélkul a telefon kb a felét érné mint most…

  2. 3Gs pontos megjelenése a T-mobile-nál: Július 19.
    Üdv.: ChrisSmith

  3. dev-team-et megvették kilóra…. nincs az az ember aki eltudná magyarázni nekem, hogy nem lehet többé JB-elni. ( ezt azért mondom, mert a programozás nem így működik ) …

    dehát ez van, túl nagy károkat okoz az AppStore-ban. Gondoljunk csak bele, ha nem lenne JB csak a Navigon bevétele cirka 200millió Ft-al több lett volna. Innentől kezdve azt hiszem megkérdőjelezhetetlen, hogy valóban miről is van szó!

    Azt hiszem maradok a sima 3G -nél 😀

  4. Engem ez nem tart vissza a 3gs vásárlástól, jailbreak nem hoz nélkülözhetetlen dolgot, és akinek ilyen telefonja van, az nehgy már összelopja a pár eurós programokat…bár ez a régió híres erről

  5. @nszebenyi: A dev-team szerencsére meggyőzödéses… (próbáltad már egy hívő embr hitét pénzen megvenni? 🙂 )

    Egyébként Jailbreak mindig lesz. Egy kiskapu mindig van, amit az apple soha nem fog bezárni, mert az iphone szerves része. Amíg egy telefon sw-e házilag frissíthető, addig házilag hackelhető is….Max nem 1-2 napot vagy egy hetet fogunk rá várni hanem egy hónapot…

  6. Nincs olyan, hogy feltörhetetlen biztonsági rendszer. Amit ember programozott, azt ember vissza is tudja kódolni, szvsz. Az biztos, hogy egy kis idő még szükséges hozzá, de nem szabad olyan elhamarkodott megállapítást hozni, hogy “lehetetlen”.

  7. nekem összeses 2 dolog hiányzik most a telefonomról amit a jail megoldott de annyit nem ér hogy görcsösen ezen aggodjak mint egyesek ez a winterboard és a tunefx. de megvagyok nélküle és biztos veszek 3gs-t gyárilag függetlenül.

  8. reszkessetek 😀

  9. @ChrisSmith: Honnan tudod, hogy akkor jelenik meg?

  10. Nem 9.-ét mondott sztív?

  11. @barni: Énis Júl. 09 re emléxem.

  12. az az év volt, mivel ’09 volt a keynote-ban, napra pontos megjelenési dátumot nem mondtak.

  13. van egy olyan sejtésem, hogy a 3gs megjelenése inkább az egyszerű jb-elésnek akar véget vetni. mert olyan nagy változást nem hoz a 3G-hez képest…

  14. Most beszéltem az egyik T-s ismerősömmel, hogy mondjon nekem árat 3G-re vagy 3GS-re, és azt mondta hogy most egyiket sem tud, mert a régi készülékeket elvitték, az ujak pedig elsején jönnek, és utána keressem meg majd megint (de ez nem azt jelenti hogy egyből lehet is majd kapni, meg ne vegyétek készpénznek, nemtudom mit mondhatnak el pontosan)

  15. Tény hogy ez a cikk egy kicsit meglepett, sőt melbe vágott mert én is T-ré mobilos vagyok és én is le akartam cserélni. De az is tény hogy ha valaki valamit elkészítenek azt meg is lehet kerülni és fel is lehet törni. Ha Nem a Dev-Team akkor majd valaki más jön aki megoldja ezeket. Én azért optimista vagyok és azt mondom hogy sikerülni fog a jalibreak. Szép napot és fel a fejjel emberek! 🙂

  16. Tevedtek, van olyan, hogy “feltorhetetlen” rendszer, csak eppenseggel nem szoftver alapokon nyugszik, hanem kell hozza hardver elem is. Nem veletlen nyomatjak a nagyobb szoftverhazak a TPM technologiat. Persze, egy forrasztopakaval es is megoldhato, de ez jelentosen es erosen korlatozza a tores elterjedeset. Oly mertekben, hogy mar nem eri meg kuzdeni ellene.

    Peldaul a jatekgyartok is tisztaban vannak azzal, hogy a jatekaikat fel fogjak torni, es a masolasvedelem csak ezt az idot nyujtja el. De ez ido alatt a fanatikusok meg fogjak venni az adott jatekot es ezzel mar profitot termel. Pont ugyanez a helyzet a 3GS eseteben…

    nszebenyi Says: Válasz
    június 29th, 2009 at 10:29
    dev-team-et megvették kilóra…. nincs az az ember aki eltudná magyarázni nekem, hogy nem lehet többé JB-elni. ( ezt azért mondom, mert a programozás nem így működik ) …

    A programozas nem, de a hardver tervezes igen. Olvasd ujra a fenti postot, ott van az a hw modul es frissitesi metodika ami lehetove teszi, h a jailbreak-et megakadalyozzak. 40 millio telefon ota keszul erre az Apple, es ha picit is utana gondoltok az elmult ket ev jailbreak tortenetenek rajohettek, hogy minden uj revizioval, szoftver verzioval egyre nehezebbe valik a dolog.

    Foleg mert igy mukodik az a rohadt matematika es a nyilvanos kulcsos kodolas. Nem veletlen tart ennek a matematikai eljarasnak a szelesebb koru elterjedesetol minden titkosszolgalat, ugyanis a feltoresehez szukseges eroforrasok merete a hasznalt kulcs meretetol fuggoen exponencialisan no.

  17. Egyébként nem csoda hogy még nem jött ki pontos (és hivatalos) dátum. Mert addig az oldalukon meg az üzletekben sem reklámozzák és addig mehet “drágábban” a 3G is. Biztos van aki megvesz.

  18. @pts: Én még úgy tanultam, hogy az asszimetrikus kódolást jelenlegi számítási teljesítménnyel nem lehet belátható időn belül feltörni, illetve fel lehet, de túlságosan idő/költség gyilkos módon, tehát nem éri meg, mert maga a törés nem ér annyit. Amúgy nem véletlen, hogy az új modellekben olyan hardverelemeket ismegvariálnak, ami nem szükséges, elhanyagolható azok száma, akik szétszedik és átkötik, meg forrasztják, hogy menjen a törés. A jailbreake azért lett ilyen népszerű, mert 5 kattintással és két fájllal bármilyen hülye meg tudja csinálni. Ha ezt tudná megszűntetni az apple, akkor lépnének nagyot.

  19. barni Says: Válasz
    június 29th, 2009 at 11:16

    Igen, errol beszelek en is. 🙂

  20. @barni: Régebben persze nem volt ilyen egyszerű és akkor az apple nem is lépett hw-res lépéssel.

  21. @admin: Eleinte szopás volt vele, nem volt első perctől quickpwn…

  22. @admin: Bocs ha félreérthető voltam, nem úgy értettem, az újat, mint 3gs, hanem mint mindíg az akkori aktuálisan újabb modellek

  23. Hát nem vagyok se biztonságtechnikai szakember se kriptográfus. De úgy érzem, hogy nem reménytelen a helyzet. Persze a technika nehezen törhető, de most nem Putyin elnök és Obama elnök beszélgetését akarjuk megfejteni, szóval nem belesünk a csatornába, hanem mi vagyunk az egyik végén, ami elég sokat számít. Nem tudom pontosan hányszor kérhetünk új kulcsot, de ha többször akkor könnyebb a fejtés, ha meg nem akkor az valahol tuti tárolva van.

    Persze nem lesz egyszerű, de messze nem millió évekig fog tartani mintha az elnököket szeretnék lehallgatni.

    Legfeljebb összedobjuk a pénzt egy kvantumszámítógépre 🙂

  24. Gond talán akkor van, ha nem lehet többször kulcsot kérni és a tárolt kulcs hardveresen van kódolva a telefonon. Bár ekkor se hiszem hogy reménytelen a helyzet, de sokkal rosszabb a helyzet.

  25. OFF:

    Üdv!
    LogMeIn Ignitiont keresem (3.0-hoz), lécci dobjon egy linket, akinek megvan!
    Köszi!

  26. Minden programban van egy változó, egy ciklus, és egy hiba… ezt minden programozó tudja. Kérdés ki találja meg a hibát… 🙂

  27. Az eddigi hirek alapjan csak egyszer lehet.

    Ha nincs a firmware frissiteset elvegzo algoritmus es hardver kombinacioban kihasznalhato hiba es folyamatos frissitest meg tudjak etetni a felhasznalok kello meretu bazisaval, akkor nagyjabol nyert ugyuk van. Akkor a jailbreak ki fog halni. (Vicces modon pont ugy, mint ahogy egy virus jarvany szunik meg a populacio kello szamu tagjanak beoltasa utan.:)

    Jo pelda erre az 5.9-es bootloader es a 2.30-as baseband firmware kombinacioja. Az mas kerdes, h utana az Apple ujra elcseszte. Szerencsere. De ez nem jelenti azt, h kesobb is elfogja, eleg hatekonyan tanulnak a hibaikbol. 🙂

    Szoval most a drukkolas azon idoszaka jon, h a dev-team talaljon egy, a sorozat gyartas kello ideig tarto felfutasaig egy kihasznalhato hardver hibat, h az Apple ne tudja bezarni.

    ha meg nem akkor az valahol tuti tárolva van

    Ha szoftverbol nem erheto el, akkor az konkretan ciki, mert onnantol csak elektronmikroszkoppal olvashato ki. Az pedig nem korical minden sarkon. 🙂

  28. Ez annyira izgalmas már: szoftver, hardver, titkosszolgálat, hackelés, törés, kódok, kódfelytők, macska-egér játék…
    Ez az Apple-Ellenállás csapata
    🙂

  29. skaccok, nektek is csinalja a jb 3.0, hogy neha nincs sim? es reset utan lesz?
    🙁

  30. ez sem fog sokáig tartani. 🙂 az apple nem fog magaellen dolgozni, szerintem. szépen kiszivárogtat egy hibát, ha látja nem megy a JB… 🙂 kell neki az a sok fanatikus, aki csak azért veszi meg, mert szeretné saját szájize szerint formálni a telóját… 🙂 (bár, lehet, ez naiv feltételezés. 🙂 )

    OFF
    készitene valaki egy T-függő, 1GB root particiós, aktiválatlan ipws-t? mert eddig csak 500MB találtam… s az kevés nekem. 😀
    ON

    thx

  31. Üdv mindenkit! Valakit megkérek, hogy küldje el nekem e-mail be, az Iphone 3G 3.0 szoftverjéből, a /private/var/mobile/Library/Notes -mappát! Mentést szerettem volna visszaállítani, de úgylátszik ,hogy a 2.2.1 es szoftver Notes-je nem kompatibilis a 3.0 val és feszt kifagy, elvileg a Landscape miatt lehetséges… Az e-mail címem: [email protected].

  32. Nem tudom miert van ez a para ,hogy nem lesz jb vagy unlock.Annakidején csak hw unlock volt/amit ugye Geohot csinalt/majd a sw frissitesek kozott is bizony hosszu hetek teltek el,hogy megtörjek a telefont.Ugye emlékszik valaki a 1.1.2 idejére,A Turbosim hianycikk volt 😀 Szerintem lesz jb es unlock is a 3Gs-n csak ido kerdese.

  33. Sziasztok! Tudom hogy bazi nagy off ,de megkérdezném akartam letölteni az installoust a cydia.hackulo.us sourceról de nem találta a sourcet. Csak nekem nem jön be vagy találkozott már valaki ilyennel? Vagy más honnan le lehet tölteni az installoust?

  34. @Darkness: az 1GB particiot én is megköszönném

  35. Sziasztok.
    Alapvetően én is optimista vagyok, 0mivel most kacérkodom a gondolattal, hogy beruházok egy GS-re. Az én meglátásom az, hogy ha már az apple megnehezíti a jailbreak folyamatát akkor már elérte amit akart mert leszűkül azoknak a köre akik nem az appstoreba mennek majd az alkalmazásért tehát bevételnövekedés lesz ennek az eredménye.

    Az szerintem nem kérdés, hogy lesz jaibreak az viszont kérdés, hogy mennyire lesz ez egyszerű egy mezei usernek megcsinálni otthon.

  36. OFF:
    Üdv!
    LogMeIn Ignitiont keresem (3.0-hoz), lécci dobjon egy linket, akinek megvan!
    Köszi!

  37. háát ez elég szar, mondjuk nekem nem kell a függetlenítés, de jailbreak eléggé kéne, mondjuk cska 1 téma van a amit bírok, de az kéne, meg hát a gps-t is szeretném de nem 100$-ért, mert van itthon, csak jó ha van telón is.

  38. @Markuss: Valamit elronthattál mert nálam tökéletesen megy a Havkulo source. Mindenképpen először Cydiával próbáld, ha nem megy nézd meg Icy-vel

  39. Sorry az elírásért, Hackulo-t akartam 😀

  40. Kivancsi vok mi lesz belole

  41. Eleg regota foglalkozom telefonokkal es barmilyen hihetetlen az iphone is telefon. Amikor kijottek az elso DCT4-es nokiak, mindenki ketsegbe esett, mert nem lehetett oket nyitni. Aztan kidobtak a DCT4 calc-ot, eloszor egy dongle kisereteben, aztan rajottek, hogy a dongle semmit sem csinal alapjaban veve, es kidobtak siman. Ezek utan rajottek, hogy ebben nincs uzlet, es szepen elkezdtek mindent megtenni annak erdekeben, hogy ne lehessen penzbefektetes nelkul nyitni oket. Kijott a BB5, sokaig csak Dejan csinalta, kuldhetted le a telefonodat masik 100zal egyutt szerbiaba. Aztan masok is rajottek a dologra, vagy Dejan adta ki, mert mar eleg penzt csinalt es probaltak mindenhogyan levedeni a dolgot, box-ok, szerver-es logok, testpoint-ok (tehat hardveresen), de mindezt nem a Nokia csinalta, nem a Nokia kovetelte meg, hanem azok akik kiadtak ezeket a programokat. Na, a hosszu attekintes lenyege az, hogy aki ilyeneket irogat, hogy hu, feltorhetetlen kodolas, hardveres ize, gyerekek, kapjatok mar eszhez, komolyan. RSA feltoresere a mai napig hatalmas osszeg van kiteve, ha megtorod gazdag vagy, es szerintem azonnal lelonek. Csak ugy, minthogyha rajossz, hogy mikent lehet a smart kartyakbol olvasni, mint amiket a bankok hasznalnak. (Es irni ra persze) Tutira a vilag leggazdagabb embere lennel pillanatok alatt. (Ismet hangsulyoznam, hogy nem elned meg a masnapot valszeg.) Nem a kodolast torik meg, Ki nem tojja le az RSA-t pl, ha meg lehet kerulni? Minek bajlodnal a zarral, ha leemelheted az ajtot? Eddig akarmit hasznaltak a dev-teamnel az mind bug volt, szoftverhiba. Ezt termeszetesen javitottak majdnem minden esetben, ezert is hivjak macska eger jateknak. De emlekezzetek, hogy amit most hasznalnak bug-ot azt az apple (tobb? kevesebb?) fel eve nem javitotta ki! Ahogy valaki mar mondta, lehet, hogy nem 3 nap alatt fog kijonni a jailbreak, hanem hetek alatt. En ahogy kivettem a dev-team szavaibol, azert sem adnak ki jailbreak-et meg a 3gs-hez, mert ugyebar az apple ugyis javitani fogja a 3.0.1-ben. Most aki azt hiszi, hogy csak egyetlen bug van a tarsolyaban a dev-teamnek az szerintem eleg nagyot teved. En sem jatszanam ki az adukartyamat a party vege elott. Es a party meg el sem kezdodott, alig vannak 3gs-ek forgalomban, nem sok embernek adatott meg meg, hogy csereljenek. Ne felejtsuk el, hogy elso sorban az amerikai piacot nezik, es itt en meg nem lattam senkinel sem 3gs-t, pedig eleg sok emberrel dolgozom, mindenkinek 3g-je volt. (Igen, javareszt csak meg kerdezem: wow, is that the new 3gs?) En nem aggodnek, foleg ugy nem, hogy nincs 3gs-em. Szerintem mindenki tudja, de ha nem akkor elarulom, aki ilyen jatekot jatszik, annak nem erdemes azonnal frissiteni a legujabbra, se firmware-re, se hardware-re. Emlekezzetek mennyi idobe telt, mire kijott egy normalis jailbreak ipod touch 2gen-re. Szoval nyugalom, lesz itt minden, csak ido kerdese. A MAC OS hiresen bugos, szerintem ez nincs maskent a telefonos verzional sem. (Nem kell az apple fanboy duma, nezz meg hackatlon vagy hackamac vegeredmenyeket. Mindig elsokent hullanak el, foleg safaris hibak miatt.) Tehat hala a kulcsiny es a belbecs aranyanak, szerintem lesz jailbreak es unlock is. Ha nem, akkor mindenki mehet Palm Pre-t venni 🙂

  42. For info, most néztem az expansys.com-on, hogy 910 GBP az ára és július 19-i szállításra vállalják. 1 GBP ma MNB középen 325Ft, így mindössze 300 rugó a GS. Persze ezen a helyen.

  43. @ChrisSmith: Ez mennyire biztos?

  44. OFF: @Resident: Apple fanboy here, mutimá ilyen végeredményeket had ámuljak-bámuljak, milyen bugos a MAC OS. Safari egy kalap szar, de mitől is része az OS-nek? (Fogd fel úgy, hogy egyszerre szeretnék okosodni meg vagyok lusta Google-t használni.)

  45. Találtam egy érdekességet.

    iPhone Prices in Europe.

    On July 11, 2008, the iPhone 3G had been launched in several Europe countries: UK, Germany, France, Italy, Spain, Switzerland, Austria, Ireland, Denmark, Norway, Sweden, Finland, Netherlands, Belgium, Portugal.
    As well as in other key countries worldwide: Australia, New Zealand, Canada, Japan, Mexico, Brasil.

    The iPhone retail prices in Europe and the carrier monthly fees:
    iPhone price carrier monthly fee data

    US $ 199 AT&T $ 70 unlimited

    UK £ 99 $ 199 O2 £ 35 $ 70 unlimited
    Germany € 69 $ 100 T-Mobile € 49 $ 78 unlimited
    Austria € 149 $ 240 T-Mobile € 39 $ 62 3 Gb/mo
    Switzerland CHF 99 $ 100 Swisscom CHF 55 $ 55 1 Gb/mo
    France € 149 $ 240 Orange € 49 $ 78 undefined
    Italy € 199 $ 320 Vodafone € 59 $ 94 0.6 Gb/mo
    Netherlands € 1 $ 2 T-Mobile € 45 $ 72 unlimited

  46. ‘mindössze’ 😀

    Ha az apple akarja tud a JB ellen lépni (sony-ps3), hiába mondjátok, hogy amit ember csinál abban hiba is van.

    A 100 $ körüli appok megjelenésével, ami mostanra jött el, mondhatja, hogy elég, hiszen ha a nagyobb gyártók, mint a sygic is látja, hogy a semmiért fejleszti a szoftverét, akkor magasan tenni fog az applere, ez pedig hosszú távon elég szarul érinti az iphone piacát.

    Az emberek amíg van rá lehetőségük ingyenesen fogják megszerezni a szoftvereket. Hogy miért? Nem azért mert az ember nem tudná megvenni ha nagyon szükséges, de ha mondjuk a szomszéd 15 éves gyerek ingyenesen megkapja ugyanazt a funkcionalitást mint te 20 ezer ft-ért akkor szerintem nagyon sokan átverve érzik magukat.

    A régi 1.x-es rendszereknél még nem volt baj, hisz csak új funkcionalitásokkal vértezte fel a készüléket. A 2.x-es rendszernél elég kis tételekről volt szó, ezért azt sokan megvették, de ilyen, mint mondjuk 3.0 gps áraknál biztosan nagyobb az illegális felhasználók száma

  47. A 3.0.1 mikorra várható kb?

  48. @developer: Kössz xD

  49. OFF – bocs…

    amikor a telót rákötöm a gépre, elindul az itunyesz :), megcsinálja a szokásos, backup s miegymást, majd synkronizálja a kontaktomat az ootlook al (adressbook), onnantól kezdve egyetlen kontakt marad a telómon. pedig elötte, direkt megnéztem az AB-t hogy mi van benne… s akkor ott, minden kontaktom ott volt. 🙁
    mit kell átálitanom az itunyeszban?

    ON

  50. @N0rby21:

    “A 100 $ körüli appok megjelenésével, ami mostanra jött el, mondhatja, hogy elég, hiszen ha a nagyobb gyártók, mint a sygic is látja, hogy a semmiért fejleszti a szoftverét, akkor magasan tenni fog az applere, ez pedig hosszú távon elég szarul érinti az iphone piacát.”

    Ha ez szempont lenne, akkor WinMo-ra és Symbian-re nem is fejlesztenének, hisz ott nincs semmi hasonló védelem, ráadásul jóval nagyobb hagyománya van ott a warezolásnak.

  51. a sync/infónál ha ne van jelölve h replace information on this device (contacts előtti jelölő négyzet) ha ez ki van jelölve töröld ki

  52. @Jóskapista: http://www.channelregister.co.uk/2008/03/28/mac_hack/

    Ez nem egy mai gyerek, tavalyi konkretan, de biztos talalsz ideit ha keresel. Na, itt is van az idei: http://blogs.zdnet.com/security/?p=2917

    A safari resze az oprendszernek, es ugyanugy az apple csinalja. Vegulis azon keresztul jutnak be. De nem is ez a lenyeg, hanem az, hogy nem kell ketsegbe esni, apple nem a biztonsagrol hires.

    @N0rby21: A valasz egyszeru, nincs akkora kereslet ra. Plus ide eleg egy linux (*nix) guru es C tudas, a tobbi mar adja magat. Nem hulyek ezek a sracok. Ha valaki akar, akkor fog is csinalni jailbreak-et, meg unlock-ot. Persze lehet, hogy idovel radobbennek, hogy jobb uzlet, ha penzert csinaljak. Remelem nem igy lesz, de a telefonos szakmaban ez igy megy.

  53. OFF: Üdv!

    LogMeIn Ignitiont keresem (3.0-hoz), kérlek dobjon egy linket, akinek megvan!
    Köszi!

  54. “Amikor az iTunes-sal elindítod a restore-t, az felveszi a kapcsolatot az Apple szerverekkel, hogy egyedi aláírásokat generáljanak a telefonodhoz.”

    Ez azt is jelenti, hogy (a jövőben) nem lehet majd net nélküli gépen frissíteni az iPhone szoftverét?

  55. ht elvileg aktiválni se lehet nem?

  56. hát skacok tudjátok mit, szerintem ez igy helyes!
    a telefon majdnem hogy alkalmatlan játékokra valamint a fényképező soha nem lesz semminek a nyomában, ezt már megtanultam.

    nekem a telefon azért kell hogy telefonáljak rajta meg a szokásos teendőket amit egy telefon bír! első és egyetlen oka hogy az iphonet vettem az a fantasztikus válaszideje az érintésre! semmi más nincs benne amiben bármeik vezető céget megveri… még dizájnos is kicsit dehát van még más telo amiugyanigy dizájnos
    programok nincsenek rá túl jók, egyedül a messenger programokat díjazom, meg az egyébb mindennapi használatra valakinek szükséges programokat pl office… ezek pedig pár dolláros tételek, és valószínüleg egyszer 2000 meg egyszer 4000 forintot ki tudok fizetni ha már ilyen telom van
    nem tudom hogy vagytok vele engem egy játék sem tud lefoglalni 20 percnél tovább.
    ha lenne mondjuk a samsungnak olyan szép és frankó kezelőfelülete tuti azt vennék, egy telefont ma plusz extrák közül csak a fényképezésre és zenehalgatásra használunk, ha meg villogni akartok a képekkel a minőségből adódóan akkor nem telefonnal kell.

    összegezve szerintem semmit nem ad a jailbreak amit ne lehetne nélkülözni, ha tudok rá zenét, videót hasonlókat rakni akkor minek a JB

  57. @Norrbi: csomo apróság van, ami miatt én pl szeretem a JB-t… tény, hogy ki lehet bírni, de mindek itt szenvedni, ha lehet javítani az élményen… gondolok itt a szép szines Tmobile logora, a %-os akku kijelzésre és hasonlókra…

  58. ha valaki fényképezni akar vegyen egy gépet 30-40 ezerér az ostoba is mesés képeket csinál az automata üzemmóddal 10megapixeles kamerákkal

    ha valaki játszani akar vegyen egy psp t vagy egy bármilyen marokjátékot az sokkal jobban lefoglalja mint erre a telora a játékok

    ha valakinek gps kell az is tudja hogy minden szempontból jobb egy gps készülék mint a himihumi programok.

    ha valaki pedig mindet akarja akkor muszáj leengedni a minőségekből

    ennyi..

  59. @Eyesis: nekem elengedhető dolgok, pláne hogy nem is működik icybol a cydia meg 5perc mire életképes, szerintem rakom is vissza a 3.0 át és pár napig ellenőrzöm mit ad igy a készülék, talán éni srájövök hogy hopp ez mi..

    OFF
    pl sokat játszok a call of duty 4 el tört játék tört szerverek..
    tudod hány problémám volt vele hogy juj de játszanék, de ujraraktam a gépet és elvesztek az adataim…
    ujraraktam sokkal később megcsináltam a leirtakat hogy elmensek mindent, mégis elvesztek…

    nekem megér 10ezret egy friss játék ahhoz hogy amig tudom élvezzem azt. a 4 et már nem veszem meg de az érkező Modern warfaere 2 n már erősen gondolkozom…

    én így állok hozzá

  60. Ne felejtsuk el, hogy elso sorban az amerikai piacot nezik, es itt en meg nem lattam senkinel sem 3gs-t, pedig eleg sok emberrel dolgozom, mindenkinek 3g-je volt

    Jelentem alassan, nekem van 3GS-em. 🙂

  61. Valaki készítene egy nem aktívált, t-mobilos, 1gb rootos 3.0-t cydiával de icy nélkül 3G-hez? Nagyon megköszönném!!!

  62. If you’re going to use my photos without permission, I’d at least appreciate you linking the pictures back to my website.
    Thanks.

  63. @Break:

    Valaki elmagyarázhatná, hogy minek kell neki 1 GB root, azon kívül, hogy soknak tartja a készülék tárterületét és így a legegyszerűbb elpazarolnia 😀

  64. hello!
    nemtudjátok miért kapok 1602es hibát itunesban restorenál? egyszeruen nemtudok mit kezdeni vele

  65. jah igen és ha a telot bekapcsolom connect to itunes felirat fogad

  66. @iSultan:
    ” Találtam egy érdekességet.

    iPhone Prices in Europe.

    On July 11, 2008, the iPhone 3G had been launched in several Europe countries: UK, Germany, France, Italy, Spain, Switzerland, Austria, Ireland, Denmark, Norway, Sweden, Finland, Netherlands, Belgium, Portugal.
    As well as in other key countries worldwide: Australia, New Zealand, Canada, Japan, Mexico, Brasil.

    The iPhone retail prices in Europe and the carrier monthly fees:
    iPhone price carrier monthly fee data

    US $ 199 AT&T $ 70 unlimited

    UK £ 99 $ 199 O2 £ 35 $ 70 unlimited
    Germany € 69 $ 100 T-Mobile € 49 $ 78 unlimited
    Austria € 149 $ 240 T-Mobile € 39 $ 62 3 Gb/mo
    Switzerland CHF 99 $ 100 Swisscom CHF 55 $ 55 1 Gb/mo
    France € 149 $ 240 Orange € 49 $ 78 undefined
    Italy € 199 $ 320 Vodafone € 59 $ 94 0.6 Gb/mo
    Netherlands € 1 $ 2 T-Mobile € 45 $ 72 unlimited ”

    Ez Tavaji érdekesség !!!!

  67. @adipapa:
    8.2 -es iTunes-od van?
    Eredeti 3.0-val próbálod?
    Jó az USB port?

  68. sziasztok!
    Felraktam a 3.0-ás szoftvert minden megy csak az itunes nem jön be azt írja hogy :
    cannot connect to the itunes the itunes store is not supported in this country.

    Eddig ment a régebbi szoftverekkel igazából a podcasteket töltöttem le de be se enged az itunes.
    Ha tudtok segítsetek.
    Köszi

  69. Jelentem nekem is 3gs-em van.

  70. @lightbalazs: a telón levő itunes minket sem engedett be sohasem 🙂

  71. @Norrbi: hacsak nem az US store-ba regeltél… 🙂

  72. @N0rby21: THX… 🙂 igy mar rendesen megcsinalta… 🙂
    megmaradt itt is, ott is… csak a 2 kep tunt el, amit hozzaadtam a kontakthoz. 🙁

  73. Egyszoval, ha most S+R -el feldobom a 3.0-at, akkor ne toljam vissza a backupot mit keszit az ityunesz, hanem egyenkent jaccadozzak el a dolgokkal. max a AB szinkronizalhatom, ugye? 🙂

  74. OFF

    3G-re a 3.0-ás szoftverre windowsos jailbreak van már?

  75. @a LEGO a Day: már én is szólni akartam, hogy a legós képekhez írjátok oda, hogy marhára nem ti csináltátok, hanem a Lego a Day !!!

    no offense, de a srác megérdemli, ilyen kreativitással : )

  76. @Vincze01: Igen ugy hivjak hogy Redsnnow 0.7.2. Keress rá. Lehetettlen nem megtalálni.

  77. @Mordon: egyszeru… mert nem mindenki a masik particora pakolja a dolgokat… 🙂 es biztos fejlesztunk is a telon… 😀

  78. @Mordon: Jó lesz 500MB-s is csak valaki dobjon már meg vele please!

  79. @Resident: teljes mertekben egyet ertek veled

  80. hali pls help gyorsan!
    meik fájl kell a gépről vagy mappa egy pendrivera hogy elvigyem más itunesba és ott akkor ugyanugy megmaradjon minden a telon ha ott syncelek?? pls gyorsan megyekmindjárt el

  81. Egy magyarországon is forgalmazott telefonban, miért nincs gyárilag magyar nyelv? Ha akarsz, akkor megint csak jailbreak-hez kell nyúlnod. Szeintem egy ekkora cégnek, mint az Apple nem lenne nagy erőfeszítés asszem….

  82. @Norrbi: Ezt nem tudod sztem megycsinalni. Vagy ha igen akkor igen sok mappa kell + a full backupod

  83. @Norrbi: winfoson a dokumentumok mappaban van csak azt nem tom h melyik almappaban(mert nem elek wnindosal) de az i-tuneslibraryt masold ki es menni fog ha minden igaz..

  84. @ocso26: szerintem is normális dolognak kellene lennie,h egy magyarországon hivatalosan forgalmazott telefonban igen is legyen magyar nyelv.

  85. @András: Ugy latszik hogy a magyarokat nem szeretik, mert azert van benne horvat, roman, szlovak…meg a tobbi kornyezo nyelv is. Adminek, es tarsai akik csinaljak a lokalizaciot, probaltak mar h elkuldik applenek, hatha egyszer tenyleg belekerul?

  86. @Norrbi: c:\docoments and settings\user\application data\apple computer
    c:\docoments and settings\user\local settings\application data\apple
    c:\docoments and settings\user\local settings\application data\apple computer

    ezeket kell vinni, es a gepek nevenek meg kell egyezni…

  87. kicsit off.nem tud valaki valami igazán jó szöveg forditot szifonra?

  88. @Laama: Az kemény lenne, ha a magyaroknak kellene lefordítani, bár szerintem a T-mobile is megtehetné, ha nagyon akarná. Dehogy miért nem? Úgyhogy én amondó vagyok, hogy ÉLJEN A SZIFON honosító csapata!!!!

  89. @Darkness:

    ” mert nem mindenki a masik particora pakolja a dolgokat… ”

    És ezt hogy oldod meg?
    A PWNTools alapból mindent a Mobile-ra pakol.
    Ha meg RedSn0W-al csinálod a jailbreak-et, akkor meg a Cydia pakolja át a dolgokat kérdés nélkül az első indításakor.

    “es biztos fejlesztunk is a telon…”

    Erről írhatnál bővebben. Nem gondoltam volna, hogy bármilyen fejlesztési munka magán a készüléken folyna (kódolás, fordítás).

  90. A 3.0.1-ben elvileg már lesz magyar nyelv.

  91. @Mordon: Reméljük 🙂 Applenél nem tudni.

  92. @Mordon: azert vot ott a sok szmajli. 🙂
    egyebkent, megneztem, s 350MB ot foglalok a boot particion…

  93. ja, ugy, hogy anno, toroltem a nyelvi kiegeszitoket… marmint a hibajavitot.

  94. a videorecordinggal mi a helyzet?

  95. Egy tuti, igaz belem is Gs van a kezemben de ha nem lesz Jb adom el a fenebe. Ne csak a feltort progikra gondoljatok hanem olyan fizetos dolgokra is amiket az apple nem enged a istoreba. Ezek nelkul az iPhone hasznalhatatlan

  96. ennyire nem lehet probléma angolul használni a szifont. ha meg igen akkor venni kell pl: egy samsungot

  97. @Zso: mondj egy két példát mikre gondolsz

  98. @szorian: senki nem azt mondja,h angolul nem lehet használni vagy érteni!!!egyszerüen arrol beszéltünk,h miért nem normális golog az,h van magyar nyelv egy itthon forgalmazott készülékben.ennyi

  99. Szerintem Zso a Cydiában elérhető progikra gondol, mint a StoneFXS, vagy az Intelliscreen. Nyelv kapcsán ezt a mizériát én sem értem, simán használható bármiféle komoly angol tudás nélkül is…Minden tiszteletem a csapaté, aki a magyarítást készítette, de könnyedén használható nélküle is a tella…szerintem 🙂

  100. Ha teszem azt, lenne egy lehetőség, hogy szerezzek pár iPhone 3GS -t akkor arra vevő lenne valaki? Akár 16 akár 32 gigásat akár fehéret akár feketét és lehet, hogy gyárilag függetlent !?

  101. @nszebenyi: Az csak az ártól függ… 🙂

  102. @Laama: Szerinted az ipod touch-ban miért van magyar nyelv?

  103. @nszebenyi: mennyibe?

  104. @szorian:

    igen pl. intelliscreen, vagy az Iblacklist, stb.. ezek alapveto progik amik kellenek a cydiabol.

  105. Még nem tudok árat, csak kérdezem, hogy egyáltalán érdekel-e valakit. Érdemes-e utána járnom 😀 Nagyságrendileg 200 körül szerintem.

  106. sziasztok nekem megy a Cygic 2.2.1 en ha valaki nem akar frissiteni de szeretné ezt használni az csak irjon:))) Cydiábol telepiteni FWChanger t és ott át kell állitani a firmwaret 3.0 ra bundles 7A341 re utána reboot.Ezekután márlehet szinkronizálni az iTunest és bele a Cygik ipát.Ha ezekkel magvagy rakd vissza a firmwaret 2.2.1 re bundlest 5H11 re és menni fog.(még annyi mielött elinditod a Cygicet a Wifit ki kell kapcsolni mert lefagy) amugy minden megy simán.Ha valakinek megy kérem irjon hogy sikerült .Jó használatot!:)

  107. Ha valakinek kell 3Gs akkor olaszba kell venni 620 E 16GB :720 E 32 GB és független!

  108. @nszebenyi: Nem tudod itthon mennyiért akarja forgalmazni majd a T-mobile?

  109. OFF:
    Nem tudjátok véletlenül, hogy áll a szifon-csapat a 3.0 magyarításával?
    Kb. 1 hete 200 sor volt hátra…

  110. sziasztok. lenne egy olyan problemam, hogy JB elni akartam a szifonom es :

    elsore sikerult: 8.2 es itunes felrak, frissitettem 3.0 ra updateal , majd redsnow al jb eltem.

    Irtak itt egy postban h elofirdulnak olyan problemak update soran h pl hamar lemerul.

    Tehat a 8.2 alatt nyomtam egy restoret, es megprobaltam ugyaazt megcsinalni mint fentebb.
    Redsnow alatt kitalloztam a firmvaret, amit a videon is iPhone1,2_3.0_7A341_Restore

    vegigcsinaltam a program utasitasait, de nem indul el a dfu modba rakas utan a jb, egyszeruen megfagy miutan lemegy a szamlalao ( 3. lepes power gomb elenget home gomb 30 sec)

    5 perc utan meguntam, lehuztam az iphonet, kileptem a redsnowbol, itunes felismerte a telot, de látta h recoveri modban van, es restoroljam.

    most ott tartok h va egy szuz 3.0. amit hasznalni tudok, de JB elni nem tudom.

    hElp me pls

  111. @zorgol: Hiába próbálod rontani a látszólag üzletnek látszó adás-vételt 🙂 Azért kérdeztem, hogy kell-e, mert egyébként nem érdekel, csak tudok hozni ha valaki annyira szeretné és mivel a szifon-osok mindig segítenek nekem gondoltam ha valakinek szüksége van rá ha örüljön de felőlem megvehetitek kenyában is 😀

  112. @Typhoon: Ez tényleg pofátlanság ha igaz. Legalább vmi reakció lenne :-(((

  113. bocsanat így erthetobb, de nem talalom a szerkesztes gombot

    sziasztok. elnezest kerek az off ert! lenne egy olyan problemam, hogy JB elni akartam a szifonom es :

    elsore sikerult: 8.2 es itunes felrak, frissitettem 3.0 ra updateal , majd redsnow al jb eltem. ( mukodott )

    kesobb:
    Irtak itt egy postban h elofirdulnak olyan problemak update soran h pl hamar lemerul. ( en is tapasztaltam ) es elhataroztam h kiprobalom

    Tehat a 8.2 alatt nyomtam egy restoret, es megprobaltam ugyaazt megcsinalni mint fentebb.
    Redsnow alatt kitalloztam a firmvaret, amit a videon is iPhone1,2_3.0_7A341_Restore

    vegigcsinaltam a program utasitasait, de nem indul el a dfu modba rakas utan a jb, egyszeruen megfagy miutan lemegy a szamlalao ( 3. lepes power gomb elenget home gomb 30 sec)

    5 perc utan meguntam, lehuztam az iphonet, kileptem a redsnowbol, itunes felismerte a telot, de látta h recoveri modban van, es restoroljam.

    most ott tartok h va egy szuz 3.0. amit hasznalni tudok, de JB elni nem tudom.

    hElp me pls

  114. Bocs de nem értem. én csak válaszoltam a kérdésre nem értem miért esel nekem ha akarsz hozz senkit nem érdekel.Ha pedig a szifonosok segitettek akkor miért akarod öket levágni 25000 Forinttal???!!! Eggyik szavaddal ütöd a másikat majd igy várj segitséget. Remélem te is ilyet kapsz:)

  115. @nszebenyi: Bocs de nem értem. én csak válaszoltam a kérdésre nem értem miért esel nekem ha akarsz hozz senkit nem érdekel.Ha pedig a szifonosok segitettek akkor miért akarod öket levágni 25000 Forinttal???!!! Eggyik szavaddal ütöd a másikat majd igy várj segitséget. Remélem te is ilyet kapsz:)

  116. 3G iPhone os 3.0 van és amikor sms akarok küldeni 2 vagy több személynek átvált GROUP MMS re és MMS ként akarja küldeni! Légyszi segitsen valaki

  117. @Wolfi: Próbáld többször. Sokszor egy másodpercen is múlik a nyomkodás. A FW pedig eredeti legyen….

  118. @miki3150: azt honnan tudom beszerezni?

    le tudom vhogy tolteni itunesbol ugy hogy azt fel tudjam hasznalni

    elore is koszi a segitseged!

  119. Ettől sokkal egyszerűbb a történet. Mondjatok egy olyan dolgot, telefon, sw, pc, műholdvevő, autórádió, stb. bármi ami széles körben elterjedt és még nincs meg mókolva. Jelenleg, potenciálisan olyan kevesen fognak váltani 3g-ről 3gs-re hogy nem éri meg ekkora munkát belefektetni azon kevés emberek kedvéért akik jelenleg tudják mi az hogy jail break. Akik meg nem tudják mi az, amire megértik addig jön az új verzió. Ez történt a 3g-vel is. Gondoljatok bele. Hány fórumozó volt amikor 2.0-val futott az iPhone, és hányan vagyunk most. Képzeljétek magatokat helyükben. Aki nem tudja mekkora munka és milyen tempóban zajlik egy ilyen meló, nem is tuja elképzelni, hány kávé, hány kihagyott kufirc, mennyi szóda matyival sör helyett, és talán egy hónap múlva kezdődik elölről. Ne legyünk telhetetlenek, türelem, meglesz amire várunk. Egyébként előbb döntsük el, megéri e az azonnali váltás.

  120. @miki3150:

    Szerinted mennyi az esély arra hogy a képek készítője(aki ráadásul nem magyar),egy magyar blogon megtalálja a képeit?:)
    Szerintem elenyészően alacsony:)

  121. @zorgol: 1. én nem estem neked. 2. senkit sem akarok levágni 25.000Ft-al 🙂 Nekem ezt az árat mondták. Szerencsére az itt jelenlévő közösség tagjainak túlnyomó többsége tólad eltérő mentalitsú így segítenek az esetlegesen felmerülő problémákban. Viszont még egyszer elmondanám, nehogy ne értsd meg: nem estem neked de ha kerestem is volna rajta akkor is pofátlanság lett volna ezt így beírnod 🙂 Egyébként ha valakit érdekelt volna akkor admin-nak adtam volna meg a kontaktot aki behozza aztán szépen feltették volna szifon store-ba. Ha valakinek kellett volna onnan vett volna. Erről ennyit 🙂

  122. kiegészítés: messze nem érdekel a 3GS és csak nyűg az iPhone-okkal üzletelni, mert mindig lenne aki alád ver pár ezressel 😉 no mindegy.

  123. Gyerekek :S Dúrva ez a cikk…de gondolom a JB csak (előreláthatatlan ideig) csúszna. Nem?

  124. a cikk durva? az durva mennyiért árulják őket vaterán, meg hogy miket ígérnek rá.. magyar nyel jailbreakkel stb. sajnálom szegény laikust, aki 250et kicsenget egy AT&T-s 32gigás 3GS ért, és lesz egy csecse ipod Touch-ja, amire egyelőre még jailbreak sincs:D

  125. Nekem most a JB -ből a mobileinstallation crack és a magyar nyelv hiányozna leginkább 🙁
    Ha később bekerül a magyar nyelv talán még hajlandó is lennék megvenni a legsűrűbben használt progikat és játékokat. Csak giftcardot kell szerezni mivel magyar bankkártyával nem lehet fizetni ugye az appstore -ban.

  126. Szerintetek a 3GS-t lehet turbo sim-mel használni?

  127. A cikk engem is kicsit megdöbbentett, eddig nem volt szó a 3GS-sel kapcsolatos ilyenszerű hardverújításairól… De nem karok semmilyen következtetést levonni, türelmes ember vagyok 🙂 (általában ^^ )
    (És remélem ‘developer’ is olvassa a 63. hozzászólást.)

    Nagy OFF/
    Azért írom ide, mert szeretem a szifonos közösséget, és valószínűleg sokan használnak Mac OS-t.
    A kérdésem az lenne, hogy mivel végleg úgy döntöttem, hogy “Hackintosék” segítségével áttérek Mac-re, akadt egy apró problémám. Gépbe van a TV tunerem, ami sajna nem igazán megy Mac-en, főleg mivel PCIE-es. (Leadtek Winfast PxDVR3200H)
    Van esetleg valaki közületek, aki tudna olyan TV tunert ajánlani, ami működik Mac-en?
    Utánaolvastam, csak biztosra akarok menni. Pinnacle tűnt árban elfogadhatónak amire írták, hogy működik ez és ez a típus. Elgato-t nem akarok.
    Szóval ha vlki jelen pillanatba Mac OS-en TV-zik, kérem válaszoljon.
    Előre is nagyon köszönöm.
    /OFF

  128. @Hawaiii: sima pc-re nyomtad fel az OS X-et vagy vettél Mac-et?

  129. @daralan: PC.
    És még azt elfelejtettem, hogy analóg vételről lenne szó.

  130. off:

    Bocsi hogy itt kérdezek ilyet, de:

    4 hónapos, T-Mobile-os, 16 gigás fekete iPhone 3G, csak a háta kopott picit, egyébként tökéletes állapot.

  131. off:

    Bocsi hogy itt kérdezek ilyet, de:

    4 hónapos, T-Mobile-os, 16 gigás fekete iPhone 3G, csak a háta kopott picit, egyébként tökéletes állapot.

    Lemaradt, h ki mennyit adna érte 🙂

  132. OFF: Doom kint van az appulo-n

  133. @infy: Nekem magyar kártyám van és simán működik az Appstore.

  134. Én is több mint egy hete használom az új 32gb-os 3gs-emet. Nem bántam meg a cserét. Nagyságrendekkel gyorsabb a telefon. A JB-ből maximum az intelliscreen hiányzik, de azon kívül mindent tudok amire szükségem van.

  135. @nszebenyi: hali engem lehet hogy érdekelne de csak a gyárilag független.

  136. @Hawaiii: Hopsz, nem a 63., hanem a @64.: hozzászólás. ›.‹ I’m sorry.

  137. @Wolfi: nekem is ugyan ez volt 64bites itunes-al. úgy oldottam meg hogy átmentem 1 másik géphez amin 32bites volt.

  138. @EC: Jól. Kis türelem.

  139. Használ valaki Windows 7-et? Nekem ha feldugom USB-n a szifont felismeri meg minden de ahelyett hogy töltené LEMERÍTI!! Mi a bánat miatt lehet ez ?????

  140. Nem értem én sem ezt a nagy hű-hót. Még nincs senkinek 3Gs-e de már hetek óta ez a legfőbb téma az oldalon! Közben a több ezer “sima” 3G tulaj aki az oldalt látogatja, hátha végre talál valami ffinomságot szifonjára (pl. 3.0 magyar UI lokalizáció) olyan érdekességeket talál mint az új 3Gs és jb problémái. Nos hány embernek lehet ma magyarországon ilyen telefonja? 0! Akkor mért nem foglalkozunk azzal hogy legyen magyarosítás az új 3.0 fw-hez meg hasonló érdektelen dolgok amik alig pár ezer felhasználót érint?!

  141. Csáóó! Nem tudja vki, h legolcsóbban hol és mennyiért lehet iphone 3gs-t venni? Mert ha van olyan hely ahol megfizethető szállítási költséggel karöltve, akk nem várok még egy fél hónapot a T-mobilra.. Előre is köszi

  142. @Csacsa: hajrá… csináld meg.

  143. @miki315: En legalább 3 honapja Win 7 hasznalok 3-ik valtozat vann fent, jelenleg x64-es, és eddig még mindeggyik tokeletesen mukudott (itunes, syncron, toltes, t-pot, FileAid) szoval minden 🙂

  144. @bmarton7: tegnap bnőm notiján csináltam 32 bites Windows 7 alatt – ez volt az az eset amikor nem működött.

    az itthoni gépemen – 64 bites windows 7 – simán lefutott.

    Az okozott nálam még problémát neki, hogy usbhosszbítóval dugtam rá a szifont a gépre…

  145. sziasztok! véletelnül nem tudtok esetleg egy cracket a mobileloghoz? előre is köszi!

  146. @csigger: Szerintem felesleges a Mobilelog mert a 3.0 kb tudja ugyanazt…..
    @Csaba29: Nem tudom miért csinálja a win 7 , de totál csutkára leszopja az akksit. 220-as töltővel semmi gond. Próbáltam más USB portra tenni UA :-(((

  147. @miki315: és másik gépre rádugva nem meríti ugyanígy? mert ilyet egyetlen windows sem csinálhat magától, ez valami hardveres lesz, vagy a gép, vagy az iphone nem oké. mert hardveresen a gép nem szipkázhat el a saját usb portján át áramot más készülékből. ha meg igen, akkor azt nem csak az iphone-nal csinálja. ha meg más gépen is merül töltés helyett az iphone, akkor azzal van a gond. de egy dolog 100%, éspedig az, hogy ez NEM a windows sara.

  148. @jadeye: Másik gépen nem csinálja de ott XP van. Ezen se csinálta eddig se XP-n se Vistán. 2 napja tettem fel a win7-et és azóta van ez. 🙁 Arra gondoltam, hogy “dolgoztatja” az iPhone-t valahogy ,,,,,

  149. háát , érdekes az én windows 7 emen ( x64) most ebben a pillanatban sikerült Jb 🙂

    hogy bnőmén miért nem jó kérdés .. 😀

  150. @jim: O_ooo Jéééh, h én ezt hogy nem vettem észre. 😀 Köszi!

  151. @miki315: és egyben ki is írja pl hogy mennyi az eddigi kimneő hívásaim időtartalma? 🙂 mer ezt eddig nem láttam benne!

  152. Csigger@ minden hivasnal kiirja raadasul felkerekitve percre ahoy altalaban a szolgaltatok is szamoljak. Osszesitve nincs de a Mobilelog ugy adja ossze hogy nem kerekit fel.

  153. @pts: Hol vetted, s mennyiért?

  154. @Balint: De magyar kártyával csak a magyar appstore működik. Egyébként giftcardot kb. 2 perc alatt lehet szerezni, eBay-ről.


Add a Comment