fbpx Skip to content

Update: hamarosan felkerül a szifon.com source-ba a megfelelő csomag, amivel aktiválható az MMS 2G-n is, és egyben a százalékos akku is megmarad.

Addig a következőképp lehet a dolgokat kézzel megcsinálni (vagy telepíthető Cydia-ból is, de az dobhat hibát a már telepített %-os akku kijelzés miatt):

  1. patch-elnünk kell a \System\Library\CoreServices\SpringBoard.app\M68AP.plist fájlt, amiben hozzá kell adnunk a következőket például így:
    – keressük meg a következő sorokat:
    <key>sms</key>
    <true/>

    – illesszük be utána ezt a két sort (mms sorok az mms miatt, a gas-gauge-battery a %-os kijelzés):
    <key>mms</key>
    <true/>
    <key>gas-gauge-battery</key>
    <true/>

    – mentsük el, és írjuk felül vele a telefonon található fájlt, 644-es jog elég neki.
  2. felül kell írnunk a CommCenter fájlunkat egy eredetileg feltehetőleg 3G-ről származó CommCenter fájllal, 755-ös joggal, konkrétan itt: \System\Library\PrivateFrameworks\CoreTelephony.framework\Support\CommCenter
  3. indítsuk újra a telefont;
  4. a Settings / General / Network / Cellular Data Network alatt ellenőrizzük, hogy ott vannak-e az MMS beállítások, ha igen, akkor már működnie is kell; ha nincsenek, akkor a Cellular Data Network oldal alján bökjünk a Reset Settings-re, majd válaszoljunk neki Reset-et megerősítésképp, és utána már mennie is kell.

Szükséges fájl, ami tartalmazza mind az említett (és már módosított) M68AP.plist és a CommCenter fájlokat: 2G_MMS_patch.zip

***

Az alábbi youtube videóban orosz barátainknak sikerült megoldani valahogy, hogy a gyári MMS működjön 2G iPhone esetén is. Sajnos az eddigi leírások alapján nem megy a dolog, de a videót tegnap tették közzé, így hamarosan várható, hogy a megoldást is közzéteszik.

Maga a kamera ikon és az MMS felület már előhozható 2G esetén, de küldésre hibát dob. Fogadást egyelőre nem tudtam tesztelni, de amint lesz új információ, természetesen közzétesszük.

Addig is itt van a videó: http://www.youtube.com/watch?v=YBD4XyKQW-s

Olvasd el a hozzászólásokat is

150 Comments

  1. Jó, jó, de egy kicsit lassúnak tűnik a procedúra…

  2. Woow. Nem hianyzik, soha nem kuldtem mmst de jo tudni, h mukodik 🙂

  3. valami gond van az rss-sel, ha rákattintok a linkre (osx, safari), eddig jó volt.

  4. jó lenne, ha műkdöne, ugyan eddig sem hiányzott, de azért mégis 😀

  5. @nokomment:
    Tszteltem én is az RSS-t. NO problem 🙂

    Szerintem nálad van a hiba. 🙁

  6. éshola videofunkció
    naaz jobban jönne
    töksokan nem vennének 3gs-t, mert az autófókusz és a pici (+54%) gyorsaság hiányzik csak
    A videószerkesztő funkció az marhajó.. Lenne

  7. Jajah csatlakozom az előttem szólóhoz, videó + fénykép egy gyári app-ban az nagyon pöpec lenne -videószerkesztővel karöltve mind a 3G és a 2G-n is..

  8. Éreztem én, hogy előbb-utóbb megbindzsizik a dolgokat, és életet lehelnek a 2G-ből hiányzó funkciókba 😀 Az elvtársak műveltek már korábban is csudákat szifonnal 😀 Hajrá tavarisi!

  9. Az alábbiak szerint az apple butitotta le a szoftvert, ezért 2G-n nem megy az MMS. (http://www.maclife.com/article/news/truth_behind_mms_original_iphone) A MacLite utána járt a dolognak, a chip gyátókat megkérdezte és azonos chipekkel szerelt telefonokról kiderült, hogy tudják az MMS-t. Szerintem ezek után valaki biztos működésre fogja bírni. Jelenleg is hackelik.

  10. @vighjoe: videoszerkesztő opció már most is patchelhető, de egyúttal elveszted a fényképezőgép funkciót, mert az írisz nem nyílik szét utána… természetesen a kérdéses fájlok visszaállításával a videoszerkesztő felület eltűnik, de visszatér a fényképező üzemmód.

    bővebben: http://szifon.com/2009/06/23/lehetseges/

    átmeneti megoldásnak jó lehet, ha bekapcsolod a videoszerkesztő opciót, és elvileg működhet a fényképezéshez például a Snapture, videorögzítéshez meg például a Videorecorder3G vagy Cycorder

    @iSipi: így van, az Apple szándékosan “butított” a szoftveren, mégpedig azért, hogy vedd meg az új készüléket. de ezt senki sem vitatta. 🙂

  11. Szerintem a kékfoggal is ez a helyzet. Ha sztereó fülest akarsz használni dobd a 2gt és vegyél újat.

    Én használom az mms-t (merthogy ingyé van a céges kártyán 🙂 )
    Már a bejelentéskor kilógott a lóláb. A swirly-vel lehet a gyári progival nem. És az apple közli hogy a 2g a hardvere miatt nem tud. ezek szerint a swirly nem is egy letölthető progi hanem hardver 😀
    Hogy nekem milyen tollas a hátam… 🙂

  12. @Jadeye: Tettszene ez a megoldás, de a ki vitelezésről nincs szó a cikkben…űhogy lehet előcsalogatni?

  13. @Jadeye: Jadeye, épp írni akartam, hogy sajna nem, egyik foto app se műkszik, a Snapture se, és épp ezért kapcsoltam vissza ezt a video trimminget, erre kipróbáltam a ClearCam-et és működik bekapcsolt video-camera true mellett… Nem tudom valaki próbálta-e, de ez az egyetlen egy ami tudott fotózni a jailbrealeltek közül is.

  14. @kedvencdoki: Az apple soha ismétlem SOHA(!!!) nem mondta, hogy a 2g hardvere nem tud mms-t küldeni! (Az apple nem hazudik, csak ügyesen csavarja a szavakat…) Az apple mindig azt mondta, hogy a 3g hw-e eleget változott ahoz, hogy engedélyezni tudják rajta az mms-t… (Aki belát a marketing duma mögé, látja ez annyit jelent, hogy a 2g-n azért nem engedélyezzük, hogy vegyél 3g-t….)

  15. Az APPLE-nek egy a fontos, hogy lenyomják a torkunkon az új telót, hogy mindenki megvegye.. Ezért mondom hogy éljenek a hekkerek, mert a gusztustalanságot meg is lehet fordítani ám..

  16. nagyon jó, én még csak ki se próbáltam az MMS-t, felesleges dolog egy olyan telefonon, amiről két kattintással e-mailt lehet küddeni! ami meg olyan telefon, ami meg normális képet mutatva tud mms-t, az már tud emailt is kezelni! 2009-ben az mms szntem hülyeség! majd az at&t-nél megnézem, hogy az amcsik mennyit fogják használni, szntem semennyit sem, ott a hónuk alatt a macbook, vagy vmi kis eeepc féle, vagy a zsebükben a palm,blackberry, iphone!

  17. @Mikey™: Már sokszor le lett írva: legegszerűbben: iFile-ban a telón belemész a /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/M68AP.plistbe, és mondjuk a still-camera true bejegyzés után új sorba beírod ezt:
    [key]video-camera[/key]
    [true/]
    a szögletes zárójelek helyett kisebb-nagyobb jelek kellenek, mint ahogy latod is majd a fájlban, a blogmotor nem engedi így beírni a szöveget. Respring és kész. A videót a /var/mobile/Media/DCIM/100APPLE könyvtárba kell másolni, az elnevezés a képek nevei után értelemszerűen a következő legyen: IMG_0004.MOV igen, a kiterjesztés is legyen csupa nagybetű. Caak movot tud trimmelni.

  18. amúgy most nézem, hogy mükődik már a 3.0án a winterboard?

  19. @csigger: Hát ha megnézed a bejelentést és az AT&T trifatábláját látod, hogy nem lesz különbség sms és mms között, tehát: ez ugyanaz mintha Mo.-n T-Mobile bejelentené, hogy az ikonban 200/400 mms vagy sms van, azaz tök mind1, hogy melyiket küldöd, csak a darabszám számít. Ezt a hírt az xsellize írta, meg is kérdezték AT&T-től, és meg is erőstették. Azért így már egész jól hangzik, nem??????

  20. @csigger: épp az amcsik sipákoltak az MMS-re… 🙂 egyébiránt az egy dolog, hogy ott a lehetőség az emailre, de az MMS-t már egy évekkel ezelőtti Nokia is tudta, szóval ilyen értelemben meg égő, hogy egy iPhone nem tudja. és mivel MMS fogadása szinte azonnali és egyben díjmentes, emailhez meg netkapcsolat kell (letöltéshez meg fetch vagy push), így addig nem fogja az MMS-t kiütni az email, amíg a mobilnet ennyibe kerül, és amíg az emailszolgáltató nem támogatja a push-t. nem csak iPhone-ból és korlátlan netcsomagokból áll a világ, akinek meg nincs mobilnetje a telón, de a készüléke MMS-képes, azt nem fogja meghatni a mobil email.

  21. @csigger: A jailbreak napjától kezdve működik, még aznap kiadott saurik egy frissítést.

  22. OFF: az iDA crack script tökéletesen működik majdnem minden trial programmal, ami cydiás, pl: MobileLog, ClearCam, yxflash,…
    Egyszerűen át kell írni a megfelelő adatokra.

  23. A megoldás az USA t-mobilra meg van és működik, gondolom máshol is megoldották. Itt: http://www.modmyi.com/forums/file-mods/641191-mms-iphone-2g-os-3-0-a-7.html A lényege, hogy engedélyezni kell a szofverben az MMS-hez kapcsolódó beállításokat, kamerát, stb. Ezeket az M68AP.plist és az AppSupport.framework szerkesztésével megoldották. Ezenkívül még kell egy szolgáltatói támogatás (ipcc) file, gondolom ez hiányzik nekünk. Meg kell nézni mi van benne és szerkeszteni. Persze még kérdés melyik szolgáltató hogyan támogatja aqz MMS küldést. Én nem használom, ezért erről fogalmam sincs. Szerintem ugyanez van a többi feature-rel, mert ha valaki apps-ot tudott rá korábban írni, akkor a hardver tudja és ha ezt az appla beletette a 3.0-ba, akkor a 2G fw-t nem okosították fel eléggé. Ilyen szerintem a video, a hangtárcsázás, stb. A ténylegesen hardverfüggő szolgáltatásokra viszont nem lesz megoldás, mint iránytű, GPS. Ez utóbbi esetleg külső megoldással? Lehet.

  24. @bzolkaa: És azt nem sikerült még megoldani hogy az írisz kinyíljon?

  25. @bzolkaa: hát mondjuk kíváncsi leszek rá, hogy ha a nagy At&T bejelentetett, hogy mmst annyié küldesz mint smst, akkor a T-Mob erre mit fog nekünk lépni! az mondjuk normális húzás lenne, hogy az ikon díjcsomagokba belenyomják ezt a vagy/vagy opciót! de szntem ez csak max akkor fog bekövetkezni, ha megérkezik a 3GS szifon is!

    @jadeye: nah most akkor már csak azt mond meg nekem, hogy egy “pixelfos” évekkel ezelőtti 2×2-es nokia kijezlőn mekkora élvezet megnézni egy 2-3 Mpeles képet? 😀 jó tudom ez már más téma! persze nem csak mobil emailből áll a világ, de ha már csak édesapámra nézek, aki az 50 évével magasívből leszarja az mmst, és ő is inkább még a “gagyi” nokiáján is emailt olvas, meg ha az utóbbi hónapok mobilinternet növekedését nézzük, akkor engem meg az mms nem hat meg! 🙂

  26. @bzolkaa: Köszönöm! iFile-t nem teszem fel még 3.0 alá mert már egyszer újra kellett húznom miatta a telót…Se e-mailt se telefonkönyvet nem tudtam miatta használni…Folyton kilépett mindkét alkalmazásból. Másnak nem volt ilyen gondja? Vagy lehet, hogy nem az okozta a zűrzavart?

  27. Vajon hová lett az előző hozzászólásom? Lehet hogy kimoderálták? Kár érte, volt benne néhány info. Újabb. Összehasonlítottam a összehasonlítottam az USA és a magyar t-mobil carrier.plist-jét és kiderült, hogy a magyarból hiányoznak az MMS bejegyzések. Ezért hiába cseréljük le a korábbi fájlokat a szolgáltató beállítások miatt nem fog működni.

  28. @bzolkaa: Helyzet a következő: A cycorder el sem indul, a Snapture pedig nem ad képet, csakúgy mint a gyári app.

  29. @gabo007: nem, jelenleg még nem megy sehogy.

    @csigger: nem mondtam, hogy akkora élvezet lenne. de gondolj vissza, hogy az MMS nem ekkora kijelzővel kezdődött, és sosem 2-3mpx-es képekről volt szó, mert azok nem férnek bele a szolgáltatók által engedélyezett 100kbyte méretbe / MMS.

    természetesen én sem vagyok MMS-hívő, hiszen éppen az email az, ami sokkal kompatibilisebb szinte bármi fájlformátummal a küldés esetén.

    de változatlanul az a szitu, hogy ez egy átlagamcsik számára készült termék. és ha ott jobban gizdulnak az MMS-re, mint az emailre, akkor MMS-t kapnak.

  30. @amj: Ahogy mondja mordon kolléga is a commentekben, idiótaság.

  31. @admin: Ok, csak kíváncsi voltam a véleményetekre. Köszi.

  32. Kiváncsi vagyok melyik mobilgyártó fizeti a “rémhírterjesztőket”… Na meg hogy az apple mennyit fizet a magasztalóknak… 🙂
    Mindkét állást szivesen felvenném akár párhuzamosan is… 🙂 😀
    (összeesküvéselmélet hajrá!!! :D)

  33. @amj: ezt a sok marhaságot megin elővették! kb olyanok ezek a hírek megin, mint a múltévi Reped az új iPhone-ok hátlapja! azt ilyet nem is látott senki se! 😀

  34. @Jadeye: nah jah, ebben igazad van, csak mondjuk akkor nem tom elképzelni, hogy mit tudnék küddeni mms-ben! :S
    az Apple ezt a kép, voice memo, VIDEO dolgot mutogatja mms-ben! akkor ezekszerint az általad említett 100kbyte/mms náluk kicsit nagyobb lesz!

  35. @Télapó:

    Lehet félreolvastam megkeresem a cikket, addig is itt pár hasonló:

    K: Hardware-s okokból nem támogatja az első generációs iPhone az MMS-t?
    V: Igen, másfajta rádióadója van, ezért nem támogatja.
    http://209.85.129.132/search?q=cache:Nl62kHqi9l4J:prohardver.hu/tema/re_apple_iphone_3_szaznal_is_tobb_uj_funkcio/hsz_1-50.html+iphone+2g+mms+hardware&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&lr=lang_hu&client=firefox-a

    Az MMS és A2DP támogatás nem lesz az első generációs iPhone 2G készülékeken elérhető, mivel ezek más hardware felépítésűek.
    http://www.itextreme.hu/index.php?q=hirek/2909

  36. @csigger: De reped, csak me ráültem véletlen 🙂

  37. @Jadeye: tapasztaltatok mar ilyesmit?? mindez 3.0 alatt

    http://kepfeltoltes .hu/view/090627/003_www.kepfeltoltes .hu_.png

  38. @kedvencdoki: Igen ezek a cikkek amiket írtak mások… Enged meg hogy idemásoljam a hivatalos Apple kijelentést:
    “Now the hardware has changed enough between these two devices that not all the features will be available on the original iPhone. For instance, MMS and stereo Bluetooth will not be available on the original iPhone.”

    Szó szerint fordítva: “Most a vas eleget változott a két eszköz között, hogy ne az összes funkció legyen elérhető az eredeti Iphoneban…. ”

    Nem a hardver nem tudja, ezt nem mondták (!!!), eleget változott ahhoz hogy ne legyen elérhető… Ezt hívom én “marketingnek” nem mondta és nem is fogja mondani az apple hogy a 2g nem képes rá… (Ennek az okát lásd: “Precedensek a valótlan tájékoztatások miatt kifizetett kártérítésekre az amerikai jogban”… 🙂 Az Apple nem hülye, csak az embereket nézi annak néha…)

  39. http: //kepfeltoltes .hu/view/ 090627/003_www .kepfeltoltes .hu_.png

    erdekes jelenseg 3.0 szoftal.

  40. Sziasztok! Bocsi, hogy nem a témához vág a hozzászólásom! Szóval 2G-m van 3.0-val! Felraktam a Backgrounder-t és zenehallgatás közben vettem észre, hogy a telefon gerjed! Mintha állandóan keresné a térerőt! Letöröltem a Backgrounder-t megszűnt a jelenség! Gondoltam ezt megosztom veletek! Üdv

  41. köszi a pontosítást

    Ennyit tesz ha félrefordított cikkekből tájékozódunk 🙁

  42. @Mikey™: Mikey, én ezt írtam is!!!! De: a ClearCam tökéletesen működik, ha rányomsz a trialra és beállítod hozzá az iDA crack scriptjét – vagyis átírod – akkor tökéletesen fog működni örökre trial marad és a videorecorder3 is tökéletes, ráadásul szebb videót csinál sokkal mint a cycorder!!!! Szóval igaz, hogy így, de műkőképes alternatíva ez a videotrimming mellé. JA:
    a videorecorder3 a videorecorder3g 3.0ra átírt verziója: mindjárt megkeresem a sourcet, hozzá kell adni cydiában és van hozzá legális kódom is úgyhogy teljes verziós…

  43. @gyurma85:
    ez nekem is előfordult, bár a backgrounder előtt volt ez,télleg rohadt idegesítő és mintha az aksit is jobban enné

  44. Megnézve ezt a videót újra és újra, arra a következtetésre jutottam, hogy itt valami nem stim… egyrészt csak nálam nincs hangja? másrészt miért ilyen sötét? Lehet hogy manipulálnak minket?

  45. Én nyomon követek egy fórumot ahol a srácok gőzerővel dolgoznak a videó funkciók előhívásán. Szerintem ez sikerülni fog nekik. Ne menjünk bele abba a vitába, hogy de hát a 3 g harweresen nem bírja. A 3 G rosszabb hardweresen mint a 3 gs ez igyaz, de sokkal jobb mint más egyébb telefon amiben simán működik a videó. Így ha olyan minőségben működne mint a cycoder az egy olyan ember számára mint én (ez azt jelenti, hogy nekem arra kell a videó ha éppen le akarok valamit filmezni az sikerüljön, és ha komolyabb dologra vágyok akkor veszek egy kamerát) ez a minőség elég. Ez az eszmefuttatás vonatkozik a hangvezérélsre is.

  46. @xboxman: Ja, kb fél óra alatt lement több mint 15% :S

  47. @Télapó: így-így

  48. @sztar1: ez nem apple hiba, a szolgáltatód hibás dátumot ír. másik telóban is 99%, hogy ugyanezt írja, ha ugyanezzel a kártyával próbálod ugyanezt.

    @gyurma85: ha ennyire merül, akkor kb biztos vagyok benne, hogy 3.0-ra vagy frissítetted a telót (update) vagy restore után visszaállítottad backupból. amennyiben így tettél, akkor nincs min csodálkozni. bigbossz bácsi is kinyögte ugyanazt, amit Jadeye bácsi szajkóz a frissítésekkel kapcsolatban: “mindig kezdj tiszta lappal – NE update, hanem restore, és NE állíts vissza semmit backupból”. az egyes fájlok kézzel való lementése meg itt van pár cikkel odébb, olvass vissza.

  49. @jadeye:
    Szerintem is ott a baj. Nekem például nagyon jó az akku időm!!!

  50. @jadeye: nekem is merült mint a diszno, pedig nem szoktam visszaállítani, meg voltak egyéb problémáim is a hívásokkal, de ki kell egyelöre kapcsolni a push-t, és akkor elvileg nem lesz ez a cumi. jb után valami beakad a push-nál, ha felraksz olyan progit ami használja, vagy belösz egy mail cimet. Remélem, már dolgoznak rajta. Ja meg hogy más gebasz nincs a jb-el 🙂

  51. @Szpisti: furcsa, ugyanis ezek már eddig is voltak, és futnak 2G-n is…

  52. Ahoj,akksitöltöttség terén vki help..
    Pár óra és 50 százalékon van.
    Hatalmas interferencia van rajta külső hangszórót nem tok rákötni mert zümmög.
    Vki vmi Ötlet?

  53. @jadeye: Igen, érdekes, ezért linkeltem. Valami hozzáértő ember írta a cikket…

  54. Nekem viszont egy 3.0-án is működő iBluetooth progi kéne… Mert nekem kilépked, mikor kapcsolódott, és már küldeni kellene a fájltamit kijelöltem…

  55. @tacs007:Újrakezdett shift+restore+redsn0w és csak cidya felrakása megoldotta az akksi merülés problémát.. Ja az iFile nevű filekezelő-progi elég sok galibát tud okozni, asszem írta más is, emiatt kellett újraraknom megint az op-t…

  56. Bzolkaa: én hozzáadtam a sourceöt de semmi nem jelent meg új, icyba raktam és rákeresve is csak a szifonos videorecorder 3G crack van fenn

  57. @dedyke:

    Szasztok!

    mióta kikapcsoltam a PUSH szolgáltatást azóta a 2G s telóm röhögve bírja a 3 napot 1 feltöltéssel, előtte hasonlóan megette az aksit a teló 50 % -ra. Valahol olvastam a push szolgáltatás folyamatos bekapcsolása nem igazán korrekt a tört a teló..nekem T-mobilos redsn0ws és most tökéletes már amenniyre lehet. Persze csak jeleztem

  58. @Norrbi: Keresd nagy betükkel Video Recorder a szóközre ügyelj

  59. @jadeye: Tiszta lappal kezdtem! A Backgrounder insomnia páros lehetett az oka amúgy!

  60. Ha valakit esetleg mégis érdekel a gyári MMS 2G-re, a patch letölthető a cydia-ból, ActivateMMS2G. Működik a T-Mobil-nál, kipróbáltam. Saját magamnak küldtem képet és megis kaptam. Küldhető már meglvő kép, de küldés közben készített kép is, úgy mint a 3G-én.

  61. @iSipi: és honnan tölthető le? köszi előe is

  62. @BimBo: ispazio source

  63. @BimBo: majd ha sikerült moderalni a kommentem, meglatod 🙂

  64. @BimBo: Cumi van nálam sajnos csak Icy van fenn és az nem ette meg az ActivateMMS2G telepítőt..és Cydiát nem tudok felrakni 🙁 cummantok 🙂

  65. vajon mié nem megy fel nekem a Cydia..mert Én balga töröltem mert vhol azt olvastam aIcy a király a Cydia meg hulla 🙂 Én mekkora pénisz vagyok néha 😛

  66. tudok Cydiaát vhgy felrakni? Icyt kikerülve?

  67. @BimBo: ja hát ez ilyen, néhány csomag csak cydia-t szeret ezért a legjobb az ha jb-nél felrakod a cydiát is mert icybol nem települ az sem sajnos.

  68. @iSipi: Elsőre a telepítésnél összeakadt a szifon source-ról telepített %-os akksi kijelzéssel, de miután azt töröltem, múúkodik!!!
    Bye-bye Swirly! Hello gyári mms 😀

    @BimBo: Cydia, iSpazio source.

  69. ok de sajna az Icy nem engedi újratelepíteni Cydiát—- ÁÁÁÁÁÁááááááááÁÁÁÁ hogy útálom ezt az egész 🙂 picsa informatikát..de azé szeretem NÉHA

  70. @iNigga: Működik ? Dolgozom már az össze akadáson, lesz egy 2G -s % aksi kijelzés ami ezt is tartalmazni fogja.

  71. @BimBo:
    en meg a Videorekorder3G-vel szivok! nemtudom eltavolitani cydiabol mert 133 hibakoddal kidomja. a cycorder meg megy.

  72. nekem az elején a Cydia a swirlymms példáúl más ikonnal tette le és hibásan azt az Icy röhögve jól csinálta meg…ezért dobtam a cydiat mondom az icy jobb…erre vazze az mms 2g meg Cydiabó megy fel és nem Icy…bakker 🙂

  73. Az iSpacio source-ban a MMS aktíváló csomag mindenkinek működik 2G-s telefonon?
    Most telepítettem újra 3.0-ra és nem jelenik meg a kis kamera az SMS alkalmazásban.

  74. @admin: Pannonnal a küldés tesztelve, a fogadást még nem tudtam kipróbálni. A százalék kapcsolót meg visszahoztam az M68AP.plist szerkesztésével. (belebiggyesztettem a gas-gauge-battery true párost).
    Most még a pannon ipcc carrier.plist-jével akarom megpróbálni a tetheringet előcsalni 😀 Hátha…

  75. Apple reagált már erre valamit? 🙂

  76. @BimBo: Cydiából telepítve, a Swirly nekem is elsőre a Contacts ikonnal jelent meg, de aztán megjavult (asszem egy, vagy két reboot után). De mint mondottam: Bye-bye Swirly 😀

  77. Csáó, bocsi, kezdő vok, épp vmi faszságot raktam fel a telómra, és csak az alma jel van, nem kapcsolódik be. Mit tehetek? :S

  78. @admin: Egy korábbi cikknél, amiben szerepelt Brúnó, az első béta4-es mms kutya 😀 egy kommentben közzétettél egy pannon ipcc fájt. Az iTunest meghekkelve most is be lehet neki shift updattel adni, csak kérdés, hogy szerinted múkodik-e majd vele a tethering. Vagy 2G-n ne is álmodjak róla?

  79. Valaki help plz a 81es kommentemre, sürgős lenne :S

  80. @iNigga: a 2G tethering még nincs kész, de nemsokára szerintem azzal is tudnak majd valamit kezdeni.

  81. @JBG: probálj egy hard resetet (home+sleep hosszan) ha nem megy igy (gondolom nem nagy az esely hogy megjavitsa), akkor dugd ra gepre tedd DFU-ba(keress ra hogy kell, maskor is szukseged lesz ra) es tolj neki egy restore-t 😉

  82. @iNigga: Örülök, hogy működik, de az az ipcc teljesen más tönkre fogja tenni a mostani beállításaidat… majd ha ez megy csinálni fogunk egy hasonló mms/logo/tether fixet 2G -re is, csak teszteljétek tovább 🙂

  83. @iNigga: Milyen brállításokkal sikerült MMS-t beizzítani? Gondolok itt a Cellular Data MMS beállításaira.

  84. @tHeShAdOw: Pannonnal: APN:mms , Username:mms , Password: hagyd üresen , MMSC: http://mmsc.pgsm.hu/ , MMS proxy: 193.225.154.22:8080 , MMS max message size: 307200

  85. @admin: Oks, akkor hagyom.

  86. @gazsiazasz:
    Na DFU mód sikerült, viszont utána updatelni akarja a telómat, gondolom nem kéne felrakatnom a 3.0 officialt… Mit tehetek? Köszi eddig is!

  87. @tHeShAdOw: Türelem, a válaszom moderálódik 😀 Egyébként fentről lefelé: mms,mms,hagyd üresen, http: // mmsc . pgsm . hu / (szóközök nélkül) , 193.225.154.22:8080 , 307200

  88. OFF
    Na ha dfu módban ha shift+restoreval felrakom a 3.0át, majd megint dfu és a szifonon levő vidi szerint járok el, akkor jól csinálom h életre keltsem a telóm? Vagy hülyeséget beszélek? :S

  89. Kipróbáltam 2g- n vodával megy frankón. A beállítás után fontos az újraindítás utána lesz kamera ikon is az új üzinèl.

  90. Király 🙂 Megvárom a Cydia -s verzió amivel nem baxakszik a már telepített %-os kijelzés 🙂

  91. @infy: csináld meg a leírás alapján kézzel. megy frankón.

  92. OFF (bocsi)
    Na sikerült felraknom 3.0 + jb, (thx infy a vidiért) most azt szeretném kérdezni, mit kell még felraknom h fussanak az előző fw-n még futó játékaim? Semmi nem indul jelenleg ami nem “eredeti”, és az installoust fel rakhatom biztonságosan? Köszi!

  93. OFF

    sziasztok!

    lenne egy problémám!

    cydia telepítésnél azt irja ki folyamatosan:

    COULDN’T CONFIGURE PRE-DEPEND DPKG FOR NCURSES, PROBABLY A DEPENDENCY CYCLE

    bármit telepitenék folyamatosan ezt irja!

    mitr kell ilyenkor tenni, hogy ez megszünjön?

  94. @JBG: Mobilinstalation crack 3.0-at rakd fela szifon sourcebol

  95. @JBG: gondolom, az installd patch-et nem telepítetted fel. esetleg rakd fel azt, és utána talán.

    @gtomi1: csak nem Icy-ból akarsz Cydia-t telepíteni? mert az Icy még mindig bugzik a kiadott 3.0 alatt. én restore-t javasolnék, és csak Cydia-t tennék fel.

  96. ok, Akkor restore

    köszi a választ

  97. Szevasztok feltelepítettem a cydiából 2G-s telomra az mms aktiválást de nem engedi az APN nevet és a user nevet beírni! beírom kilépek és mire visszamegyek kitörli , de a többi beállítás megmarad! találkozott vki ezzel?

    köszi a segítséget

  98. csak ssh -n keresztül tudom a CHMOD jogokat álíltani?

  99. a helyzet az, hogy most nincs wifi kártya a gépemben 😕

  100. mi annak a proginak a neve amivel cydiás cuccot tudsz xpn feltenni ha nincs wifi. hirtelen nem ugrik be

  101. lehet h láma vok de nem találom cydiában a 2g-s mms aktiválást :S

  102. @infy: MobileTerminal-t ha feltepíted, akkor a telefonon tudsz parancssorosan működni.

  103. @vityaasdfgh: Nekem is ugyanez van és emiatt nem tudom beállítani rendesen. Valaki segítsen nekünk.

  104. Nézzetek hülyének, de én már ott elakadok, h adjam hozzá a szifont a cydiába. Mikor adom a sourcesba, akkor mindig hibát dob. Más oldal source pedig hozzáadható. Ezt kéne: http://szifon.com ? Köszi!

  105. @tHeShAdOw: köszi 🙂

  106. @huszerlbence: Szintén ebben a cipőben járok. Fórumokon azt olvastam, hogy carrier bundle kell hozzá, bár ezt nem érzem logikus indoklásnak.

  107. @tHeShAdOw: Szerintem annak semmi köze hozzá. De legalább a nehezén túl vagyunk.:)

  108. műxik az MMS. Köszi a chmod helpet 🙂

  109. Üdv mindenkit! Valakit megkérek, hogy küldje el nekem e-mail be, az Iphone 3G 3.0 szoftverjéből, a /private/var/mobile/Library/Notes -mappát! Mentést szerettem volna visszaállítani, de úgylátszik ,hogy a 2.2.1 es szoftver Notes-je nem kompatibilis a 3.0 val és feszt kifagy 🙂 az e-mail címem: [email protected].

  110. Müködik a gyári mms 🙂
    bye bye SwirlyMMS 🙂

    már csak a video jöhetne 🙂

  111. sziasztok tudom hogy nem ide tartozik de nagy bajban vagyok!!
    szeretnék 1 kis segitséget
    iphone 3G függő (csak nemtudom melyik szolgatatotol, lehet nem magyar).2.2-ről akartam 3.0 frissiteni, elinditottam sima restore-t majd kiirta “No sim card istalled inster valid sim with no pin lock to activate iPhone”
    gondolom akkor ehhez egy előre aktivalt függő IPSW kell (van ilyen?). de viszont hogy tudok ezek utan shift + restore-t nyomni?
    vagy esetleg egy masik sim kartyaval (T-mobile) proba szerencse alapon..
    van erre megoldás vagy lehet vinni szervizbe???
    előre is köszönöm a választ és bocs ha rossz helyre irtam.

  112. Atessy… leírom 🙂
    1.Kikapcsolod a telód, kiveszed a sim-et!
    2.Lenyomod a HOME gombot(kikapcsolt állapotban), majd rá a kábelt!
    3.Ha ez megvan, akkor Shift+Restore az iTunes-ba…
    4.Ha kész a szoftolással, akkor akarja majd aktíválni, de nem tudja, mert nincs Simkártya benne.
    5.Lezárod az iTunes-t és elinditod a redsn0w-t, és azzal jailbreakeled a telefont.
    6.Ha megvan, akkor szépen indítod a Cydiát, és mehet az ultrasn0w…

    Ha valami nem menne, akkor MSN-en tudok segíteni: mí[email protected]

  113. köszi szépen már csak 1 kérdésem lenne melyik ipsw-t telepitsem fel akkor? még1x ezer hála (amugy meg felvettelek msn-re)

  114. Az eredeti gyári firmware-t! 🙂

  115. Ahoj,
    3G mms?Mikor?

  116. Hi ALL! Frissítettem a Cydiát 1.0.2yxyxyx -re és most el se idul vazzee… találkoztatok már ezzel? visszaállni sem tudk 1 előzőre ?!?!? 😛

  117. @djmezo: Cyder?

  118. iSpazio féle ActivateMMS2G nem akar települni DE mitől 671.5MB?????

  119. Éjjel kapott egy sift + restore-t a kicsike és tiszán beállítottam mindent.
    Lényegesen jobb az akuidő (amíg a backup után éjjel 10% ot esett most szinte semmit, % os akut még nem szal nemtom pontosan) Feltettem az mms-t és tökéletesen megy.

  120. bocs az OFF-ért,de sűrgős:

    Az installous-ból eddig amit letöltöttem simán tudtam teleíteni a játékokat, most meg pár napja installálás közben a ‘finding permissions’-nél hibát dob és nem telepít egy programot sem:S
    Mit csináljak?segítsetek plz…

  121. ja és 2.2.1 van fent

  122. @fuji001:
    mostmár jó 🙂

  123. @tacs007:
    MOST! 🙂

  124. @mythbuster: abban csak a jegyzeteid adatbázisa van. azt a mappát egy az egyben ki is törölheted, a notes hozza létre majd, mikor először elindítod.

    @Mikey™: valamit vacakul ír ki sztem. de le van írva, hogyan csináld meg kézzel, és a fájlok is ott vannak fent a cikkben zippelve. az tuti működik.

    @tacs007: 3G-n már most mennie kell, persze szolgáltatófüggő, hogy megy-e rendesen a carrier fix

  125. @jadeye: Nem igaz! én a 2.2.1 es verzióét írtam felül, és elindult, de nem tudtam benne elmenteni, amit irtam… Majd gondoltam, hogy kitörlöm a file-t , ki is töröltem, csak most belép, s kivet… És ennek az oka, az, hogy a 3.0 verzióban van Landscape írás…

  126. Hy

    Akkor most a zipben lévő filok már módosítva lettek? Csak a csomagban lévő filokat rámásolom vagy át kell írnom azt a M68AP.plist filet?!

    Választ köszi
    üdv

    Z

  127. @mythbuster: a landscape írásnak aztán egyáltalán semmi köze ehhez… töröld az egész notes mappát. majd létrehozza a telefon magától.

    @energiez: igen, az M68AP.plist már a módosított, de egyébként megnyitod bármi szövegszerkesztővel, és tisztán látható. csak felül kell vele írni az eredetit (előtte készíts mentést róla). a CommCenter fájlt is csak írd felül.

  128. Ha a CommCenter -t is cserélem akkor nekem nem áll fel a telefon. Remélem a telepítőből kijövő cucc ezt is meg fogja oldani. iSpazio-t nem probáltam mert a % fix már fent van.

  129. @iNigga: Nálam 2G-s telón nem megy az MMS (Pannon). Mindent beállítottam, ahogy írtad, de az APN mezőt törli, ha kilépek a beállításokból, majd vissza. Elkezdi küldeni az MMS-t, aztán egy piros felkiáltójel, hogy nem sikerült.

  130. @Zola: Nekem az mms patch telepítése után a Settings/General/Network/Cellular data network alatt már ki volt töltve, mikor megnéztem. Nem tudom mi lehet a gond.
    Mondjuk fenn volt a swirlymms, abban a megfelelő beállítás kiválasztva, utána tettem fel a patch-et. (bár nem hiszem, hogy a kettőnek köze lenne egymáshoz)

  131. Ha megcsináltam mindent és újra inditottam és egy órája az almát bámulom mit tok csinálni előre is köszi válaszotok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  132. @Murc21: ha látod a telót t-pottal, akkor állítsd vissza az eredeti fájlokat, majd próbálj egy resetet, és úgy be kell boot-oljon.

    ez a megoldás már NEM jó 3.1.2-re, sem 3.1.3-ra, ez a fenti módszerrel asszem CSAK 3.0 esetén ment (vagy hát azzal, ami 2009 júniusában az aktuális fw volt!

    ha nem látod t-pottal, akkor restore. más nem nagyon van.

  133. Hogy kell restore-lni? És ha restore-olok megmaradnak a zenék képek videók játékok telefonszámok?

  134. @Murc21: iTunes-ra rádugod, és a listában bal oldalt kiválasztod az iPhone-t, majd ott lesz középen, hogy restore. de a restore mindent töröl! a t-pot nem látja? mert ha az látja, akkor legalább lementeni le tudod a cuccokat. ha nem látja, akkor bukó…

  135. @Jadeye: És ha egyik sem látja? De a jailbreak ugye nem veszik el meg a függetlenítés sem?

  136. @Murc21: egyik sem látja: na ha az iTunes sem látja, akkor DFU-ban kell rádugnod a gépre, és akkor úgy látni fogja, és menni fog a restore.

    jailbreak-elni minden egyes restore után újra kell (kivéve custom fw esetén, mert az alapból jailbreak-elt). nyugodtan tedd fel a gyári 3.1.3-as fw-t, mert a 2G esetén a függetlenítés megmarad restore esetén is.

    rányomod, hogy restore, felrakja a gyári 3.1.3-at, ami végeztével NE állítsd vissza semmit backupból, mert az gondokat okozhat, hanem set up as new iPhone. aztán redsn0w-val tudod jailbreak-elni, aktiválni, és utána vissza tudod szinkronizálni rá a cuccokat. lehet hogy a redsn0w-nak a 3.1.2-es fw-t kell megadni, amikor kéri, így az legyen kéznél.

  137. DFU mod:
    – elindítod az iTunes-t
    – rádugod a gépre, kikapcsolod a készüléket.
    – Power és home gombot együtt nyomod és számolsz 10-ig
    – Felengeded a Power gombot, de a Home-ot nyomod tovább, ismét 10-ig számolsz

    Ezután Restore az Itunesból.
    🙂

  138. köszi!!! Ha megvan honnan szerezzem meg a 3.1.2-es redsn0ow fw-t?

  139. @Murc21: sima gyári 3.1.2-es fw kell, csak azt kell megnyitni, mikor a redsn0w kéri.

  140. resdsn0w adj légyszi egy linket amiröl letölthetem

  141. @Murc21: w w w. iphoneworld.ca/news/2009/06/22/download-redsn0w-v072-mac-windows-firmware-v30-iphone-2g-3g-itouch-jailbreak-unlock-tool/
    Google nem ismered?

  142. de de eddi0-at néztem meg és egyik se akart lejönni!!

  143. @Murc21: itt vannak a hivatalos linkek:
    wikee.iphwn.org/howto:rs9#download_links


Add a Comment