fbpx Skip to content

Jó reggelt mindenkinek!

A tegnapi nap az iphone fejlesztésről és a GPS -ekről szólt. Az iphone fejlesztéshez én annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy tiszteletem Metal kollégának, hogy ez így ebben a formában megtudja velünk osztani és segíteni a kollégáknak fejleszteni. Remélem lesz folytatása a cikknek minél előbb 🙂 Hello-World!

3GS Jailbreak:

GeoHot kiadta az iPhone 3GS RAMDisk kucsot. Ami azt jelenti, hogy még közelebb kerültünk a 3GS jailbreak-hez. Ezzel a kulcsal már tudjuk olvasni a .ipsw file belső szerkezetét. Hajrá!

Ramdisk Key
IV: E345E23BB266FCC2BA23A2E0BE77A3BF
KEY: 44514633CE2AEAD62BCFA8836CDA4A3C
és még valami…?!
7BDE483F8B1E9F19D22F9D8FDF753E02

És a dev-team is mozgolódik 3GS ügyben ? 🙂

@Planetbeing: @SpookyET Cool, but I’m trying to buy a 3G S.

@Planetbeing: @DeceptiPWN you can buy a 3gs at best buy? O.o

@Planetbeing: Failtastic. Called Best Buys in the area and they’re out too. Oh well. I’ll check the Apple Store tomorrow again.

Gyerünk gyerünk srácok!

Probléma van a Jailbreak-elt PUSH-al!

Úgy néz ki, hogy jelenleg az előre activált firmware nem tudja a PUSH szolgáltatást használni, mert az Apple/iTunes egy speciális certificate -et hoz létre activáláskor amit ezeknél a custom firmware-knél ugye nem hozza létre. :/

A dev-team már dolgozik a problémán, reméljük hamarosan lesz rá egyszerű megoldás. Jelenleg csak úgy lehet megoldani a problémát, hogy valamilyen kártyával be activálod a függő telefont és utána jailbreak-eled függetleníted.

Akik bővebb információt szeretnének olvasni erről azoknak erre érdemes olvasgatniuk: LiNK

Stack V3.0 VAO!

Hamarosan…

Hamis / privát Push a jailbreak-elt készülékekre!

A http://networkpx.blogspot.com/ bemutatott egy olyan szoftvert amivel Push üzeneteket tudunk küldeni magunkat. Véleményem szerint ez az első lépés afele, hogy jailbreak-elt társaink egymásnak tudjanak PUSH üzeneteket küldeni… 🙂 Nem rossz ez, én látok benne fantáziát. Bővebben erre: LiNK

HP számológépek iphone-ra

Jönnek a HP számológépek iphone-ra! A hp bejelentette, hogy következő típusokat kezdte el fejleszteni: HP 12c, HP 12c Platinum, és HP 15C.

141364-hp12c_original

Kíváncsi leszek, hogy a 30-50$ -os számológépek mennyiért jönnek majd az AppStore-ba 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

74 Comments

  1. lovely! 🙂

  2. ezt szeretem…. itt mindig van mit olvasni, jó a csapat, mindenki segít mindenkinek,(még a lámáknak is), csak így tovább!!!
    Admin csak még vmi, árazd be légyszi a autos tartót meg a töltőt mert kéne!!!! 😀

  3. Jó reggelt!
    Ezt tegnap én is észrevettem, de nem tujadonitottam neki nagy jelentöséget, mivel minden müxik rendesen..
    Ezek szerint az nem gáz ha nincs ez meg. Nem?

  4. Hali!

    Lehet, hogy lama kérdés, de sima 3G hez windowsos jailbrake van-e már?

  5. Na kíváncsi leszek erre a privát pushra.. amúgy ha most nyomok egy restore-t és aktiválom a telót iTunes-szal, és úgy jailbreak meg ultrahó, akkor működni fog a rendes push is?

  6. kicsit off: Mindenkinek zabálja az aksiját az új 3.0-ás rendszer, vagy csak nekem?! Esetleg az iBlacklist enne ennyit?o.O
    Kicsit meglepődve állok az ügy előtt, mert egy este alatt máskor 2%-ot talán ha csökkent az aksi, most 10%-ot… hogyvanez?

  7. @f0CuS:
    a bigbossos linken írták hogy sok probléma jöhet elő (pl.: gyorsabban merül az aksi) hogyha jb-s backupból restore-olsz. Én is ugyan így csináltam és nekem is nagyon gyorsan merül az szal lehet hogy tényleg ez a gond… :S

  8. Sziasztok! Nekem fontos lenne ez a push mert mostanába vettem meg a beejive-ot (elegem volt h nincs használható törés.) Olvasgattam az eredeti postot és azt írja h 2 g- iPhonera még ez az AT&T-s aktiválásse jó:(. Jól értelmeztem?

  9. nekem már nem gond az akksi…tegnap megjött az USA-ból a MILLI tip. akkupack, 3G-hezm van innentől van 9óra időm full navira vagy WiFi netre,. fizetéstől számítva 3 munkanap múlva házhozhozta a postás… 🙂
    csak ajánlani tudom mindenkinek… !

  10. Sziasztok!
    Törlődtek az smsek a telefonról, valahogy visszalehet állítani őket?
    Köszi

  11. @delcsi: A szolgáltatódnál esetleg még meg van, akkor igen. De még így is nehéz ügy.

  12. huszerbence nekem is kéne a bejiveeim de már minden postba írtam hogy egyszerűen nem tudom regelni a kártyát mert nem jó a method (?!) amit megadok. Mi kell rá hogy jó legyen? Kell pénz a regisztrálásához? Most 400huf van rajta

  13. Én egy visa dombornyomott kártyát regiztem és ment simán vele. Nem tudom mi lehet a baj. Egyébként neked is előre aktivált a teló? Mert akkor készülj fel h hiába beejiveIM 3.0 with push akkor se fog menni a push szolgáltatás ahogy a postba is van.

  14. Nem, nekem tmobilos mindig aktiválos fw vel csak gyári. Mindig kipontozza a számokat amiket beírok

  15. Egyszerűen ugy tűnik mintha nem jól írnám be, pedig beírtam egybe, space-szel, kötőjellel mindenhogy, és csak kicseréli a számokat pontokra 4esével elválasztva az utolsó 4 pedig marad a szám . . .
    Kezd felbaszni

  16. @firefrog: hát, igen, jól írtad, láma kérdés. 🙂 redsn0w van windows-ra is, és az megy a 3G-vel is.

    @f0CuS: nyolcvanszor le volt már írva, de akkor ismét: ha restore helyett update-eltél, vagy restore után backupból visszaállítottad a dolgokat, akkor ez amiatt van, valami beállítás miatt valami folyton tölt valamit, általában a push. restore után NE állíts vissza semmit, az egyes fájlok manuális lementéséről van itt cikk, olvass vissza pár oldalt.

    @Dezs: he? bocs Dezs, de ez marhaság. a szolgáltatónál hiába vannak meg az sms-ek, azzal te átlagjúzerként nem tudsz csinálni semmit.

    @delcsi: ha volt korábban backup a telefonodról, abban a backup-ban benne vannak az SMS-ek is.

  17. @Norrbi: mármint ezt MI csinálja neked?

  18. Az itunesban már van fiókom de nincs kártya hozzárendelve és mikor szeretném megadni akkor jön ez…

  19. aki meg képtelen elolvasni a belinkelt bigboss-os cikket a push és a gyorsan merülő telefon kapcsán, annak pár sort kiemelnék, elolvasod, és nem kérdezel baromságot, pláne, hogy ezeket már bigboss cikke előtt is milliószor elmondtam én is, mikor bármelyikőtök kérdezte:

    “So here is what I’ve learned over the past few days about 3.0, jailbreaking, and unlocking:

    * Push is broken if you hacktivated your phone (2G or 3G)
    * To get push working on your iPhone 3G, you must activate with any AT&T Sim
    * No known push fix for the iPhone 2G
    * Some users are reporting that you cannot have Push and MMS setup at the same time using ultrasn0w. Either Push stops working or your signal becomes unstable once you enter the MMS settings in.
    * In many cases, restoring your old iTunes iPhone backup will cause problems – especially if the backup was made from jailbroken phones
    * Old 2.x backups seem to cause some or all of the following: Poor battery life, unstable ultrasn0w connection, and unable to launch apps
    * If you have ANY problems after upgrading: restore and setup as a new phone, this will fix 90% of the problems
    * Apple is a bitch”

  20. Valamint jadeye ugy érzem ha a cydiaból lehet tölteni az icyt akkor ha nekem csak icy van fenn abból tudom telepiteni a cydiat is ugye?:)
    és ne felejts el az előző kérdésemen is gondolkozni 😀 kösz

  21. @Norrbi: ja, az nem hiba, az olyan, mint mikor a jelszavad ki van csillagozva. csak az utolsó négy számjegy jelenik meg akkor is, ha kártyával fizetsz valahol, és kapsz róla kis sajtcetlit. ez biztonsági dolog, hogy mondjuk ha valaki a hátad mögött áll, mikor beírod a bankkártyád számát, ne tudja lelesni, és visszaélni vele. 🙂

  22. @Norrbi: az icy felrakható cydia-ból, és elvileg ez igaz fordítva is, hogy a cydia felrakható icy-ból. viszont az icy nekem nem akart az istennek se telepíteni például openssh-t (dpkg error 1), míg a cydia megy rendesen, szóval én nem javaslom az icy-t (pedig én azt preferálnám annak reklámmentessége okán…).

  23. sziasztok! várható stabil szifonra a logo/calfw/keyboard fix?

  24. Beejive rendesen appulon van. Nekem rendesen aktivalt + jb + crackelt beejive push nagyszeruen mukodik: <1s lag.
    Nekem is gyorsan merul de en a mobileme find my iphone gyanakszom.
    Jo lenne egy program vagy method amivel utananezhetnenk mi szopja amugy az aksit eppen legjobban.

  25. @jarodfree: mármint ezt hogy érted? nem jailbreak-elt telefonra? vagy mi?

    @Tomtom1980: a find my phone elvileg csak akkor kapcsolódik, ha azt a mobileme oldaláról elindítod, és nem folyamatosan. 2.x-es backup-ot állítottál vissza? mert akkor nem csoda, ha nagyon merül. azért sem lehet a find my phone, mert ha NEM állítasz vissza semmit backup-ból, hanem restore után új iphone-ként állítod be, és mindent kézzel állítasz be megint, akkor nem merül… szóval próbálj meg egy restore-t te is, az egyes fájljaidat meg mentsd le előtte kézzel, olvasd el a korábbi cikket ezzel kapcsolatban. és utána 98%, hogy nem fog így merülni.

  26. Igen de nem ez a bajom hanem hogy a pontok fölé irja hogy your payment method is invalid

  27. @Norrbi: akkor a kártyádat nem támogatja. láttad a kártyád ikonját a támogatottak közt? csak dombornyomott kártya jó neki, abból is csak asszem amex, visa, mastercard… ha nem dombornyomott a kártyád, akkor az nem lesz jó neki.

  28. jadeye a stabile.szifon.com source-ra. másképp kérdve, már elég stabilak?

  29. A lényeg hogy van egy visa kártyám nem dombornyomott de igényeltem egy ugynevezett internetkártyát, az sem dombornyomott de a funkcioja már az, valamint a paypal sem
    fogadta el a visat az ujat viszont már igen

  30. @jadeye: nekem is merül, meg ha hívnak, csak sms-t kapok róla hogy nem fogadott hívásom volt, a telo meg nem jelez ki semmit, és az sms-eket sem kapom meg rögtön, hanem 1-2óra mulva… jb előtt nem volt ilyen szar.
    a beejive cuccal amugy müködik a push és lett is menüje a settingsben.

  31. Nekem nincs bajom a push-al hibátlanul megy qrvajó már ideje volt. Természetesen Beejive- on.
    Igaz nekem függetlem Iphone 3G van es igy megvártam a redsnow-t , sima jailbreak es minden megy hibátlanul.

  32. @gazsiazasz: mármint nem mindig, néha azért sikerül felhívni, csak hogy mindig nekem kelljen visszahívogatni mindenkit….

  33. Akkor a következő kérdésem hogy ha más megveszi a saját itunes-szával akkor azt az èn mobilomra rá lehet akàrhogy is telepiteni?!

  34. Ezek a HP számológépek annak idején annyira jók voltak. Formatervezési díjat adnék nekik a legszívesebben 🙂 Nekem egy HP 25-öm van és még mostanában is előveszem néha, csak hogy kicsit pötyögjek rajta, visszarepít jópár 10 évet a múltba. Találtam is régebben egy JAVA szimulátort pont az én típusomhoz. Itten van: http://www.hpmuseum.org/simulate/simulate.htm

  35. Srácok! Mikorra várható, hogy kiadásra kerül a magyar lokalizáció?

    A billentyűzet fix.-ben szándékosan maradt be az É (vissza ékezettel) ???

  36. @gazsiazasz: akkor neked az a problémád, mint asszem … na a neve nem jut eszembe, de neki is ez van, hogy NOM2-ben ragad a telefonja (network operation mode). ilyenkor az adatkapcsolat (csak az edge esetén!) miatt eldobja a hívást legtöbbször. ez alapból pont fordítva kellene legyen, hiszen GPRS/EDGE esetén a hálózat nem támogatja a hangot és az adatot egyszerre. 3G esetén viszont mehet a hang és a net egyszerre (wifi esetén szintén). ami még bekavarjat, az az ultrasn0w kontra 3G. az ultrasn0w USA t-mobile-on akkor megy gond nélkül például, ha kikapcsolod a 3G-t. próbáld meg még ezt a restore előtt.

  37. @Norrbi: rá lehetni rá lehet, de macerás (esetleg szedd le appulo-ról). a baj az, hogy a beejive az UDID alapján azonosítja a telót, és ha a te UDID-od nincs a listájukon, akkor nem fog menni.

  38. @jadeye:
    Köszi a választ, akkor az itunessal kell nyomnom egy restoret? És a lényeg, hogy ne frissitsem még a 3.0ásra a rendszert? Ilyet lehet?

  39. @jadeye: én csak pár kollega tapasztalatát tudom megerősíteni, hogy nekem is appuloról van a beejiveim és simán megy a push! mondjuk nekem aktivált eredeti T-moible-os szifn 3G-m van!

  40. @delcsi: nem értem, miért ne frissítenéd?

  41. @csigger: neked azért megy, mert még nem tiltották le… majd egyszer csak ki fogja írni, hogy paid license not found, oszt szevasz. de persze nem kell nekem hinni… a beejive szervere megjegyzi az UDID-ját a telódnak. ha ott azt ők letiltják, csak akkor fog menni, ha megvetted. de nekem nem kell elhinni. majd meglátod magadtól is.

  42. Nincs az appulon működő ez a baj 🙁 ezeknek meg paypalon keresztűl nem lehet fizetni :@

  43. Tapasztalatból mondom h igaza van jadeye-nek! Nekem ugyanez volt. Mindig ment egy ideig aztán nem engedte. Utána kijött egy új update meg crack azzal is ment kb egy napot és megint használhatatlan lett. Ezért döntöttem én úgy h megveszem de így h nem megy a push ez elég szomorú.

  44. @jadeye: értem! akkor ez így már persze más tészta! köszi az infót, akkor addig élvezzük a pusht míg lehet! de utána attól még működik a progi, csak pusht nem fogok kapni?

  45. Delcsi félreértetted!
    Tedd csak fel a 3.0t de restore al!! Ne update val, shift klick a restore gombon és akkor kiválaszthatod a 3.0fájlt. Ehhez persze kell a fájl is 🙂 szal nem update hanem restore.
    Nekem meg működne a push de nincs bejiveeim -em :(:(:(

  46. Nem nem jadeye pont azt mondta h a progit tiltja le a beejive szervere mert látja h te igazából nem vásároltad meg. Tehát még pár napig lehet élvezni a beejive-ot.

  47. @csigger: nem. utána a progi sem megy, “paid license not found” csatlakozáskor, majd kilép asszem, de az tuti, hogy használni nem fogod tudni. amióta először elkezdte ezt csinálni, nekem azóta IM+ van fent, az meg megy szerencsére.

  48. Off:
    Norbi csapjuk össze a két iphonet és lesz beejive push-al:)
    On

  49. @jadeye: Letudnád írni nekem pár mondatban mit és hogyan kell csinálnom? 2.2es verzio van fent. Köszönöm

  50. @jadeye: 2G, nem 3G 🙂 de amugy nincs semmi net előfizetve, és apn sincs beállítva

  51. Ja, az IM jó és ígérik a pusht is a 3.1ben
    szerintem a legjobb a bejiveeim után csak mindig lekapcsolodik az a baj és félek hogy a push is ilyen lesz

  52. @delcsi: mármint mihez? fel akarod tenni a 3.0-át? vagy mit írjak le?

    @gazsiazasz: ja, közben rájöttem, hogy neki is 2G-je volt amúgy… akkor nemtom, próbálj egy szűz restore-t, és aztán jailbreak/aktiválás a legfrissebb redsn0w-val, vagy ha tudsz, akkor csinálj egy custom fw-t pwnage tool-lal, és próbáld meg úgy. lehet, hogy a redsn0w vacakolt valamit. nekem is 2G van ugye, és szerencsére semmi ilyet nem tapasztalok (csak a push nem megy ugye, meg a maps vacakol, pedig az meg beta 5 alatt ment gond nélkül…)

  53. kitörölődtek az sms, és azt kérdeztem azt visszatudom e állítani valahogy?

  54. @jadeye: még 0.7.1-el lett jailbreakelve, most néztem hogy van ujabb. a 0.7.2-ben mit változtattak? lehet ez megoldja? mit mondasz, a mostani rendszerre eresszem rá, vagy pedig restore-oljak és ugy?

  55. @delcsi: akkor nyomj neki egy restore-t, és mikor a végén kérdezi, hogy vissza akarod-e állítani backup-ból, akkor mondd neki, hogy igen, és válaszd ki a legutóbbi backup-ot. ezek után mentsd le kézzel a fájlokat (legfrissebb cikk az oldalon leírja, hogyan), újra restore – ezzel kipucolsz minden szemetet, és nem fogja zabálni az akkut. a többi mind le van írva a legfrissebb cikk Update #1 pontjában

    @gazsiazasz: nemtom, mit változtattak azóta. de előtte mindenképp egy restore kéne, és menjen rá arra, már csak hogy szűz rendszerrel nyissunk itt is ugye.

  56. Ajj valaki segítsen már a bejiveeim ben :(( hogy lehetne megoldani

  57. Szerezz egy dombornyomott visa amex vagy mastercard bankkártyát.

  58. De épp ezaz hogy direkt internetre való masterkártyám van azt mondták a bankban hogy ez szuper a vásárlásokra, a dombornyomott tulajdonságait tudja, csak kártyás fizetésre nem alkalmas! Nehogy már az apple levágja milyen a kàrtya fizikailag ha a csaj azt mondta a bankban hogy a számla elvileg “dombornyomott”

  59. Nagyon szépen köszönöm.

  60. Sziasztok!

    Kicsit off:
    Valaki tenne fel egy 1gb rootos, NEM aktívált, T-mobil 3G-hez, 3.0 JB-t ICY NÉLKÜL!!!? Eszméletlen, hogy az a sz@r hogy belassítja. Köszönöm szépen előre is!

  61. jadeye!

    ha a mobileMe-s send message megy akkor most van push vagy nincs push 2G-sen? elvileg az is push? beejive-vel még nem tudtam kipróbálni, mert jelenleg várom, hogy levegyenek a blacklist-ről 🙂

  62. Köszi, végigcsináltam, de sajnos nem rakta vissza azokat az smseket..:)

  63. hello nincs wifi-m és igy nem tudom telepíteni a mobileinstallation crack-et 3.0-ra próbálkoztam az installerapp-al vistán de nem sikerül onnan se feltenni nem is nagyon tutom, hogy kell megtatáltam letöltöttem de a telón semmi nem változik és a progikat se telepíti fel. lehet a push bigyó miatt nem megy? ha tud valaki segítsen előre is ksöz

  64. hello!
    szeretnék csinálni egy saját 2.2.1 custom fw-t,de sajna a winpwn 2.5 még nem tudja a 2.2.1-et ! van ötletetek winfosra?elöre is köszi!
    ja amugy nekem is jol jönne egy 3.0 1gb roottal aktiválatlanul!:)

  65. És az igaz, hogy infy az meleg?

    Mert akkor dícsértessék körünkben!

  66. Én biztos kitiltanám innen az ilyen szarháziakat!

  67. Független 3Gs telefonom van, most frissítem 3.0ra a leirtak szerint, adatok mentve. Ha jailbreakelni szeretném, redsnow és kész? működni fog?
    Eddig a quickpwn-t használtam réggebbi ferzioknál.
    Remélem jol irtam:)

  68. Nem az uj 3GS, csakháromgés:)

  69. és még egy kérdés, az adatokat jailbreak előtt visszamenthetem?

  70. hello tudja valaki miért van az ,hogy az itunesből letöltötta appokat nem teszi fel telóra a máshonnak ihacks meg hasolnókról szerzetteket simán felteszi ?

  71. Feltettem az IM+ legfrissebb verzóját amiben van push funkció, és a settings-ben megjelent egy notifications menüsor. Azon belül azok a progik amik küldhetnek jelzéseket.

  72. @Teshowati: Ahoj nekem is.
    Pár óra és50 százalékon van.
    Hatalmas interferencia van rajta külső hangszórót nem tok rákötni mert zümmög.
    Vki vmi Ötlet?

  73. Ahoj,
    miért nem tudom feltenni a cydiából az Installous-t?


Add a Comment