fbpx Skip to content

Az alábbi írás egy az egyben a dev-team blogján megjelent írás magyar fordítása, és csupa ígértes hírt tartalmaz! 🙂

Bárki, aki ezt a blogot olvassa, az már biztosan tudja, hogy ez a hét az az ominózus hét, amikor is az Apple hivatalosan kiadja a 3.0-s FW-t a nagyközönség számára is (szerdán), és aztán meg az új iPhone2,1-es hardvert is, nevén nevezve az iPhone 3G[S]-t (pénteken).

Kedden este (éppen csak az Apple hivatalos kiadása előtt nem sokkal) egy élő demonstrációt fogunk tartani, amiben bemutatjuk a megjelenő 3.0-ás firmware-en működő függetlenítést. A tényleges linket a feed-hez twitteren fogja szétcsiripelni @MuscleNerd (oldalt megtalálhatjátok a twitter-feed-jeinket), és természetesen itt is közzétesszük, amint a feed elindul. A demonstráció választ kell majd adjon mindenre, amit tudnotok kell az új yellowsnow-val kapcsolatban. Ez persze jó hír minden 3G felhasználónak, aki függetlenítene.

Eközben épp a kellős közepén vagyunk a szoftvereink tesztelésének, így a PwnageTool-nak és a QuickPwn-nek, ami működni fog iTunes 8.2-vel. A jailbreak természetesen ugyanúgy működni fog 3.0-n is, és ugyanazokon, amiken már eddig is működött, hála az előző nyáron kiadott Pwnage 2.0 módszerének. Az eszközeink nem kerülnek kiadásra korábban, mint ahogy az Apple kiadná az új firmware-t (már csak a biztonság kedvéért!).

U.i.: az új készülékkel, az iPhone 3G[S]-szel kapcsolatban ne várjatok időnkénti helyzetjelentéseket, sem arról nem fogunk írni, ha előrehaladtunk, sem arról, ha nem. Ugyanis semmi más nem passzolja jobban az Apple kezébe a labdát, mint valaki, aki tweetel vagy blogol félkész eredményekről ezzel kapcsolatban. A macska-egér játék már csak ilyen. 🙂 És így lakna jól a macska.

ulc042608dr

Forrás: dev-team blog, tipp: Potee (thx!)

***

Összefoglalva: amint a 3.0 hivatalosan megjelenik, akkor a cikkben szereplő kép alapján az új yellowsn0w már az új basebanddel fog működni! Így azok, akik jelenleg a 02.30.03-as baseband-en ragadtak, azok számára úgy néz ki, hogy itt a megoldás! 🙂

Természetesen senki ne essen neki emiatt ész nélkül a 3.0 GM verziót telepíteni, várjuk meg a dev-team-et, hogy demonstrálja a dolgot, és hogy kiadja a tool-okat, és utána a fiókba tehetőek a rebelsim-ek végre! És így akkor sem az unlock sem a jailbreak nem fog váratni magára, valamint az új iTunes sem tör majd borsot az orrunk alá.

To The Dev-team: ismét gratulálunk és köszönjük! 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

65 Comments

  1. Ez igen!
    Respect for Dev-team!
    (Ilyen hajnalban csak azért lehetek első, mert én már dolgozok…)

  2. Jó lesz, várjuk. Final countdown lesz a kiadás pillanatához? 😉

  3. Grat Dev-team !!!

  4. Nagyon nagyon bíztam bennük!! DE NEM ÉRT CSALÓDÁS!!!!!!!!!!

  5. grat és tnx!
    mikor is frissíthetek? 😉

  6. nem tudja valaki, hogy mi lesz a táccsosokkal? kapunk esetleg ingyen 3.0-át dev-teamtől?

  7. Há ez öröm, ez bódottág! A seftes mitulátbátik mikor jelennek meg kis hazánkban a 3Gs- telefonokkal? Remélem az amcsi megjelenést követően hamar ideér az áldás. (gondolom a szokásos dupla áron, mégiscsak gazdaságilag messze felülmúljuk az elmaradott USA-t).

  8. hajnalban mehet is fel az uj rendszer pont a hetvegen megyek nyaralni … ez igy elotte jol jön ! 😛 biztam benne h a héten meglesz de nem vártam ilyen gyorsan! 😛

  9. hát ez jó 2G-re mehet a 3.0-ás

  10. nekem is arra megy ! azzal soha nincs para 😀

  11. tényleg, ez 17-e 00:00:01 -et jelent Applenél? És vajon a Dev Teamnél 17-e 00:00:02-őt? 🙂

  12. Ahoj,
    vki tud vmit mondani a neten található 3.0 szoftverről?

  13. Ez lenne az:iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw

  14. Ejjj Jadeye a gyors kezed! 🙂 Szép dolgok ezek… Hajrá Dev-team! Nem gondoltam volna…

  15. Mert most tesztelném.

  16. Ez nem akármi! Le a kalapokkal! Nagyon gyors a Dev-Team!

  17. hmmm

  18. lassan kellene mennem aludni mert hajnal fél3 van

  19. Sync in progress

  20. Itunes software version:3.0

  21. egy új ponttal bővült a fő képernyő

  22. megjelent a főképernyőn a Voice memo ikon

  23. Olvasgatom a hozzászólásokat dev-team honlapján:

    – Tehát aki eddig turbosim/rebelsim -et használ az majd ráfrissít 3.0 -ra és menni fog a yellowsn0w.
    – Aki most vesz majd 3G -s készüléket annak is menni fog.
    – De amíg az Apple ki nem adja 3.0 -t addig nem szeretnék ezt kiadni, hogy ne legyenek változások az Apple szoftverében.

    Persze ez nem jelenti, hogy most ÉSZNÉLKÜL frissítünk. Tessék kivárni míg lesznek információk.

  24. juj admin, léci csináljatok majd megint “lépésről-lépésre” guide-ot a frissitéshez-függetlenitéshez, hogy még a lámák (én) is megértsék… a legutóbbit azért sem mertem bevállalni, mert még azt sem vágtam, hogy melyik file-t kell letöltenem hozzá… tudom-tudom, szégyen 🙂

  25. Holnap jön elméletileg az a 3.0, remélem holnap mond valami újat a dev-team, esetleg már ki is adja az új QuickPwn -t, Pwnagetool -t meg a sárgahót.

  26. Ez mindenképpen remek hír. 😉

  27. @parakukac: Igyekszünk majd, sajnos nem olyan egyszerű megcsinálni lépésről lépésre mert mindenkinek más telefonja van és máshogy ért hozzá. Így csak egy hasonló átfogó leírást tudunk adni mint múltkor, viszont a commentekbe lehet majd kérdezni informálódni.

  28. jah és ugye nem kell majd a 3.0 előtt kijött összes frissitést feltenni, elég lesz csak a 3.0-t? nincs több hülye kérdésem, csöndben maradok 🙂

  29. hát ez nem semmi, ahogy az Apple, úgy már a dev-team, is teljesen naprakész! nagyon komoly! respect!

  30. Vegre. ez egy jo megoldas csak a 2.2.1-hez miert nem lehetet. Kiadjak a 3.0 aztan kijonn a tores ra 2-4 hétre az Apple kiadja a 3.0.1 stb.. mind a 2.0-nal mert sok bug lesz benne es kijavitjak a hibat es aztan marad fuggo telefon. Nem hulye az Apple.

  31. amugy nagyon durva hogy az Apple is nyomon követi a devteam minden lépését, de valamiért mindig egy lépéssel előrébb járnak és az Apple tehetetlen 😛

  32. Kösz Dev team és nektek is szifon!

  33. szifon.com+devteam
    forever
    🙂

  34. @Bindike: Ha kiadnak egy új fw-t, ami azért lenne, hogy a szoftveres függetlenítést gátolják, akkor elég lenne baseband frissítést nélkül upgradelni, és minden mást megkapna az illető. Csak mindig tájékozódni kell, mielőtt frissít valaki.

  35. Azt had kérdezzem meg akkor a legújabb i-Tunes-t letölthetem vagy avval is várjak?

  36. @nico:

    Szeritem várjál, majd le lesz irva pontosan mit szabad és mit nem. Yellowsnow megjelenésekor is volt kavar, hogy melyik baseband lehet fent, amig nem tudsz biztosat, addig várj, 1 nap most már tényleg semmi…

    @Bindike:

    az volt a lényeg, hogy a 3.0 basebandjéhez tudjanak egy használható yellosnowt készíteni, mert azt már a 4.0-ig is megtarthatjuk ha kell 🙂

  37. na de holnap mikor lesz 3.0 iTunesban? éjfél után? reggel? délben? este? éjjel?

  38. @Eyesis: meghogy milyen időzónához viszonyítunk? arra azér kíváncsi lennék, hogy hogyan fog megjelenni, mer ugye hivatalos apple.hu nem nagyon van, meg az iTunes is az amerikai szerverekről működik, szal szntem Cupertioni időt kell néznünk! szal holnap estére lesz itt vmi!

  39. a franc az egészbe 🙂
    már utáom a 2.x-em 😀

    ez a rohadt iDA, meg folyton resetel, és nem működik lezárt módban 🙁

  40. A reggel 9kor kezdődő WWDC nálunk este 7-kor volt. Szóval holnap reggel 10-től lehet rá számítani. 🙂

  41. @Eyesis: énnis várom már a gyorsabb működést, és a sok ficsőrt! 😀 iDa mostmá nekem is b@szakszik! egy csomószor resetel!

  42. @Ace: jaja, de itt most gondolom nem éjfélkor fogják kirakni a szoftot, hanem vmikor ottani idő szerint reggel, azaz megin csak este kapunk vmit!!

  43. @csigger: hát nekem szinte mindig, ha nem frissen bootolt állapotban indítom… és egy telefonálás után is már reset…
    hát mit ne mondjak, volt vagy 4 óra a 200km ennek segítségével 🙂
    visszafelé már kb 2,5 volt…

  44. Nagyon remélem, hogy a függetlenítés menni fog a legújabb baseband-el is. Én mindig azzal szívom meg. Azért van most rebelSIM, mert 2.1.1-et is sikeresen befrissítettem baseband-el is. 🙁

    Admin!

    rabelSIM fw frissítés is lesz azonnal? (még nem jártam utána)

  45. en rogton a touchra gm versiont rako majd jb vel

  46. @csigger: A 2.2.1 is úgy jelent meg, hogy reggel ahogyan felkeltem, már kinn volt itt, hogy ne frissítsen senki, aki függetleníteni akar. Szóval sztem a takarító, aki utoljára hagyja ott a munkáját éjfél fele rákattint a 3.0-át engedélyező gombra. :)))

  47. @Ace: Későn keltél.
    Én még este 10-11 óra körül tettem fel. Rögtön indult is egy csomó komment mikor kiírtam, hogy lehet tölteni.

  48. a 3gs-re vajon mennyi idő lesz a jailbreak? tavaj mennyi idő volt mire a szimpla 3gre kijött? és már az első softnál kint volt?

  49. Szerintem ha lesz 3.0.1 a Dev már arra is fel van készülve.
    Most azért hagyott nekik elég időt az apple 2.2.1 óta, mindenre felkészülni.

  50. @tom: erről kb egészen addig csak híresztelések lesznek, amíg a konkrét eredmény el nem készült a dev-team részéről. addig meg találgatni kb fölösleges. persze minden a pénteki megjelenéstől függ – aznap úgy is darabokra fognak szedni jó pár 3G[S]-t dev-team-ék. aztán majd kiderül.

  51. már váromnagyon XD

  52. @tom: már az első softnál kint volt (2.0) mert én augusztusba vettem touch, azt frissítettem 2.0 és törtem fel. Mondjuk ahhoz a töréshez nem tudom mennyit kellett várni, de 1 hónapon belül volt, aztán októberben vettem 3G és akkor már egyértelműen volt törés 🙂

  53. annyira örülök, hogy azt le nem tudom írni! pár hete saját hülyeségemből adódóan elb*sztam 2.2.1 frissítést 3g-men… és azóta csak a polcon csücsücslt, a törhetetlen baseband-el…rebelsim-et meg nem akartam, mert erre vártam, hogy új os, talán meglehet oldani! és ezekszerint majd meglehet!!! áááá de várom, hogy ismét jó legyen!!! :):):)
    köszönöm szifon.com!
    kösznöm devteam!

  54. Sziasztok kb mikorra várhato a 3.0 kiadása kutakotam de a 17ei dátumon kivül semmit nem találtam pedig jó lenne valami viszaszámolás amin izgulhatok xD

  55. szerintem nem kell elkapkodni ezt a 3GS vasarlast.külömben meg a trémobilt ismerve ugyis dupla aron fogja adni,mint a sima3G-t.

    masreszröl a tv-ben van egy erdekes reklam,ha nem vette volna eszre edig senki,nevezetten a Vodafone reklam,ahol valami gold csomagot reklamoznak.ott a srac amikor kikel az agybol,akkor pontosan iPhone 3G telefonhoz nyul.nade kerem?? a vodafone esetleg rafog palyazni erre a telefonra?? hiszen külhonban levö vodafone arullja ezen telefont!

  56. @Sigma: hajnalban! vagy kora reggel.a dev-team a videot losangelesi idöszerint ma este 7-kor publikalja,ami nalunk hajnali 2-4 ora körül van. tehat az uj szoft elmeletileg ma este olyan 23-02 ora között varhato az iTunes-ba

  57. Köszi az infot sztar1

  58. @Sigma: Holnap várhatsz visszaszámolásra = )
    @sztar1: itthon a ThéjMobile-lal van leszerződve az Alma. Szóval minimum még 1 évig (ugyebár a leghosszabb hűségnyilatkozatig minimum nem árusíthatja más) csak a ThéjMob. fogja szórni itthon is. (mellesleg értelmét nem látom új szolgáltató bevonásához…jó-jó: bevétel. De itthon csak akkor lenne eredménye az új szolgáltatónak ha olcsóbban adná…de ez meg bukó az Almának…szóval biztosan nem lesz máshol)

  59. Megfogalmazodott bennem hirtelen valami az applenél még sosem latam ilyen visszaszámolosdit szoftver megjelenésnél nem lehetséges hogy ez azért van mert nem akarják hogy a nép le akasza a szervereket ?

  60. @Sigma: nem is az Alma szokott visszaszámolni = D Hanem pl a szifon.com = )
    Amúgy nem tudni. Szerintem meg amúgy is úgy van, hogy akik nagyon várják, azok úgyis tudják mikortól lesz letölthető (hiszen bejelentettük – by alma) aztán ők majd leszedik, de ha mindenki figyelt akkor mindenki tudhatja is hogy elérhető 17.-től. Ennyi = )

  61. Én ezt értem de ugye a WWDC bejelentés után ugyebár egyböl letölthetővé vált a Safari 4 is amitől ha jól tudom az alma szerverek kicsit elgondolkoztak 😀 Ezért érthető lenne ha most ilyen szépen csendben ahogy te is montad hiszen már bejelentettük fogják és 1x csak tadam letölthetővé válik minden felhajtás nélkül…

  62. @iTrash: de ha ez igy van / en nem tudom / akkor az miert üzlet az apple-nek,ha svarzba függetlenitik a telokat,es masik szolg kartyajaval fut?? tudom valahol itt is van az arukapcsolas elve,de az iTunes baromira lexarja hogy a kartyam nem is tremobil.az is rendben van hogy ugye megvett valami licenzt az apple-töl,es igy kizarolagosan ö forgalmazza magyarorszagon, / ellentetben ausztriaval ahol az Orange is hivatalos forgalmazo / de azert en mernek ra merget venni hogy a voda megteszi ezt a lepest magyarban.aztan ne legyen igazam

  63. @sztar1: Megteheti, de kitartok annál amit mondtam: az ár -számunkra kedvező de számukra kedvezőtlensége – miadt kevésbé hiszem. = )
    Egy a biztos. szifon.com volt – van – és lesz is ha árulni fogja itthon más, ha csak a ThéjMobile fogja továbbra is = )

  64. …az áruba bocsájtásig viszont sajnos csak találgatni tudunk… = /


Add a Comment