Stocks/Részvények gyorstipp: valutaárfolyamok megjelenítése

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Van egy legtöbbünk által méltánytalanul elhanyagolt, gyári alkalmazás a telefonunkon. Mégpedig a Stocks, avagy honosítva a Részvények. Azonban ennek a kis tippnek a segítségével már azok számára is hasznos lehet a Stocks alkalmazás, akik egyébként szinte sosem használnák.

(kép forrása: http://westoahu.hawaii.edu/pdfs/thewestpress/express/1219express.html)

Nem hiszem, hogy sokan vannak közöttünk, akik részvényekkel foglalkoznának, pláne nem napjában. Így leginkább csak csücsül ott az ikon a Springboard-unkon, szomorkodik, de rá se bökünk soha.

Azt is megkockáztatnám, hogy talán van köztünk olyan is, aki még soha el sem indította. Na jó, talán véletlenül. De hogy legtöbbünk nem is használja, az is szinte biztos. Csak maximum érdekességképp rá-ráles időnként az Apple (AAPL) vagy más cégek részvényárfolyamára, köszönhetően annak, hogy néhány előre be van állítva.

Mivel azonban a háttérben a Yahoo! Finance oldala áll, így ennek köszönhetően sokkal többet is tud ez a kis app, mint ahogyan elsőre gondolnánk. Például használható valutaárfolyamok figyelésére is. No és mindez hogyan?

053

Nagyon egyszerű.

Mindössze a következőket kell tennünk:

 1. megnyitva a Stocks app-ot, bökjünk a jobb alsó sarokban az “i” ikonra;
 2. töröljünk ki minden, számunkra felesleges részvényt a listából;
 3. bökjünk a bal felső sarokban a + jelre;
 4. a keresésbe írjuk be a következőt például (kis/nagybetű nem számít): eurhuf=x
 5. a találatok között megjelenik, hogy EURHUF=X (N/A);
 6. bökjünk rá, és már hozzá is adta;
 7. bökjünk a jobb felső sarokban a “Done”-ra.

Ugyanazzel a módszerrel bármi másik két valuta egymáshoz viszonyított értékét figyelemmel kísérhetjük. Csak írjuk be a figyelni szándékozott pénznem 3 karakteres nemzetközi kódját, utána (szóköz nélkül) a saját pénznemünk kódját, és a végére az =x kerül. Cserébe megkapjuk, hogy az elsőként megadott pénznem 1 egysége hány egységet ér a második pénznemben.

Példák

 • EURHUF=X – egy euró árfolyamértéke forintban
 • USDHUF=X – egy US dollár árfolyamértéke forintban
 • GBPHUF=X – egy angol font árfolyamértéke forintban

Fontos megjegyezni, hogy mivel ez a nemzetközi árfolyamok alapján számol, így nem a vétel/eladás, hanem inkább a banki középárfolyam ekvivalens vele hazai viszonylatban! A vétel/eladás értékek amúgy is változóak még az egyes bankok között is. De hétköznapi referenciának tökéletesen megfelel.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Hy,
  minden nap nézzem az oldalt egy nap többször is, de ezt már anno még a mükődö ifhone.hu-n írták hogy hogyan lehet a árfolyamokat nézni azóta be is van állítva az EUR/USD.
  de azért nem baj, hogy kiírtátok, lehet hogy még valaki nem tudta mint az első hozzászóló a témához.
  Az oldal király csak így tovább…

 2. Halli azonnali segítség kell!! Nem megy a “QuickPwn” :S hibát ír ki! (0xc0000135) az alkalmazás inicializálása nem megfelelő…:S mit tegyek? és mos restoreltam és nem tudok jailbreak-olni :S és fontos lenne nagyon!
  könyörgök segítsetek!

 3. 4számítóg van itthon és mindegyiken ezt csinálja!:S kezdek kiborulni! könyörgök valahogy segítsetek! tudom,h nem a legjobb helyen írok,de ez a legfrissebb

 4. amikor olvastam a cikket nem néztem meg h ki írta de a végére tudtam h te (jadeye) kösz már rég kerestem azt h a huf,eu átváltást. az usdhuf megvolt ha gondolod akkor azt leírom bár szerintem ezt te tudod. nah köcc a cikket megint elég jó lett. csáá

 5. @laserze: és converterben frissül is az árfolyamérték, vagy kézzel kell megadnod? mert ha nem frissül, akkor kb nem sokat érsz vele. ez meg minden alkalommal az aktuális árfolyamértéket mutatja. :)

 6. @laserze: akkor oké, ezt nem tudtam, hogy a converter ilyet is tud. ugyanakkor ha már van gyári app valamire, én perverz módon hajlamos vagyok inkább azt preferálni. :P

 7. @jadeye: igazad van, nem is az árfolyam miatt használom elsősorban a convertert. Ami meg melletted szól, hogy a converter nem mutatja a változást, csak a konkrét értéket:)

 8. Na ennek a postnak nagyon örülök
  Régen tök jó volt, majdnem minden nap volt egy olyan post amit szívesen alkalmaztam a telefonon és mindíg egy plussz adott neki
  Mostanában viszont sajnos csak “JÖN” az X-edik játék
  Újabb hír hogy jön az a játék
  De semmi kézzelfogható
  Félreértés ne essék…..szeretem az oldalt, de már hiányzott egy ilyesfajta bejegyzés :)

 9. @laserze: segíts még lécives! most sem megy

  –vagy valaki más! Kérem,nem megy a “QuickPwn” :S hibát ír ki! (0xc0000135) az alkalmazás inicializálása nem megfelelő…:S mit tegyek? és most itt vagyok jailbreak nélkül és nem megy. 4számítógép van itthon és mindegyiken ugyan az a hiba:S

 10. szia jadeye. segítség kéne. jártam a blogodon és láttam h a 3.0 beta van fent neked. és a beta 1 tesztelése és utmutatója. az lenne a kérdésem h az ami az első bétánál van az a többi bétához is jó e h cask shit+check for update el beteszem és akkor már működik is? ha igen akkor még csak annyi h hol találok megbízható 3.0ás betát? mert találtam torrenten meg mindenhol de azokban nem bízom. estleg azt el tudod mondani h neked honnan van? és h melyik a legujabb béta mert annyira nem követem a beta 5? vagy van 6 is? csak ahogy kicsit beleolvastam és írtad valahol h az 5ös de már rég volt.

  köszi

 11. van valaki akinek van developer accountja, és fel tudna venni. mert csináltam egy játékot és szeretném tesztelni de kéri h legyek fent a listán és én eddig csak crackelve tudtam kipróbálni. nagyon fontos lenne (tudom h minenki ezt kéri de nekem nem szórakozásból kell hanem h teszteljem a játékomat.) nagyon köszönöm ha valaki segít. krisii88@hotmail.com ezen az emailon tudtok elérni. köszi nagyon ha segít valaki

 12. @sulemarci: ezzel én is szívtam az elején, de a .NET 3,5 segített:)

  amúgy jó ez a kis cucc már be is állítottam a CHFHUF-ot legalább tudom mikor mennyi lesz a törlesztőrészletem… amúgy a Measures nevű progi is tudja ezt és frissíti netről az aktuális árfolyamot

 13. énis már ezer meg egy éve használom, mióta van szifonom szntem azóta van beállítva! jó dolog, énis ezen szoktam nézegetni a napi árfolyamokat, a banki középárfolyam amit mutat nem sokban tér el az eladásitól! 1-2 ft max!

 14. @marTone: igen ez sajna így működik, pontosabbat nem tud, és a százalékokat sem jelzi sajna! pedig nem lenne egy bonyolult dolog megoldani, ha a többire rá tudták küddeni azt a hihetetlen nehéz képletet, akkor erre nemtom miér nem tették rá! de hát már megszokhattuk, még nyugat-eu-nak is mi vagyunk a balkán, hát még az usanak!

 15. Hali

  Hogy a pébe kell újraindítani a telót, ha összefostamagát?
  behalt a cydia rajta újraindítottam. Elkezdett tölteni mondom kikapcsolom. Most nem lehet visszakapcsolni. Működik, fut rajta minden szar, csak éppen nemlehet visszakapcsolni a kijelzőt. Valszeg még mndig tölti a cydiat.
  Számgépről kilehet kapcsolni, vagy várjak egy hetet még összefossa magát az aksi?
  valami ötlet?
  Azért hihetetlen, hogy néha miket művel a teló. Még a szinkronizálás is működik. pf

  köszi

 16. sziasztok!

  Valaki meg tudná mondani, hogy hogy tudom beállítani hogy a hazai otp árfolyamát mutassa? Naponta 3-4 szer nézem meg a neten, de ha itt is lehetne ezt használnám.

  Köszi!

 17. @dani: a 3.0-ból jelenleg beta 5 a legutolsó eddig, május 6-i kiadással, azóta nem volt újabb (build 7A312g).

  ami kérdés, hogy 2G-re vagy 3G-re akarod feltenni a beta-t? mert nem mindegy. az is kérdés, hogy gyárilag független-e, vagy hogy egyébként tudod-e iTunes-szal aktiválni.

  az iTunes verzióját meg egyébként a Help / About iTunes alatt írja a futószöveg (mindez Windows alatt, mert OSX alatt asszem iTunes menü, About iTunes, de fejből most passz).

  @Godlike: BUX nemtom, van-e.

  de az OTP-re itt keress rá: http://finance.yahoo.com/lookup?s=otp%20bank
  MOL-ra ugyanitt rá tudsz keresni, “mol magyar” után már dob is rá párat.

  de ha BUX nem is lesz, akkor is ott a frankfurti tőzsde pl. az is jó lehet viszonyításnak.

 18. Kb azokat raktam be, mint a képen a kínai yent, mert az kell a tÁvolkeleti fuvarokhoz.
  Sokszor úgy adják meg a költségeket.
  Üzemanyagfelárat nemlehet nézni vele?

 19. Köszi Jadeye a cikket!
  Tervezek egy nagyobb írást a tőzsdei alkalmazásokról, el is kezdtem, egyetlen hátránya, hogy kevés időm van megírni, de előbb-utóbb elkészül :)

 20. jadeye valahogy nem tudod nekem elküldeni a software-t ha adok egy e-mail-t vagy valahova fel tudod e tölteni mert eddig 5x próbálkoztam és még 1 sem volt jó. és nagyon szeretném vagy ha linkelnéd vagy esetleg megmondod h neked honnan van. nagyon megköszönném.

  üdv,

  dani

 21. @dani: 228MB-ot nem küldenék el mailben. :)
  de ha a mailcímed az, amit a kommentnél megadtál, akkor egy linket tudok küldeni.

  egyébiránt két lehetőséged van:

  1. megvárod, míg kiadják a 3.0-át.
  2. frissíted 3.0 beta 5-re.

  ez utóbbinál vannak követelmények, mégpedig hogy egyrészt kell a 8.2.0.10-es iTunes hozzá, másrészt meg hogy a telefon UDID azonosítója legyen developer listán, mert a fw telepítése előtt ellenőrzi, és ha nincs dev.listán, fel sem teszi, hanem 3004-es hibát fog dobni. ez elvileg trükközhető azzal, hogy megfelelő pillanatban lenyomod a netkapcsolatot, de én inkább nem vacakoltam vele, és sikerült feltetetnem developer listára a telómat.

  miután backup-oltad a telefont a biztonság kedvéért, és ezeken túlvagy valahogy, és fennvan a fw, akkor meg kell egy patchelt quickpwn. ezt innen tudod leszedni: http://www.quickpwn.com/2009/05/quickpwn-3-0-beta-5.html
  ebben Cydia van, de az elég ratyi még 3.0-ra, meg ugye tömve van a hülye reklámokkal. így én azt csináltam, hogy leszedtem a beta 4-hez való quickpwn-t ugyanonnan, majd a Data\PwnmetheusBundles\iPhone1,1_3.0_7A312g.bundle\ könyvtárat átmásoltam a beta 5-ből a beta 4-es Data\PwnmetheusBundles\ könyvtárába, így lett Icy-s, beta 5-ös quickpwn-em. ezt elindítod, és a baloldali két ikonnál bent kell legyen a pipa, majd hagyod, hogy megcsinálja, és kész. a youtube nem fog menni, de arra ott az MXtube.

  bármi gond esetén DFU restore gyári 2.2.1-re, quickpwn2.2.5-2, és kész.

 22. @jadeye:

  nah amit most megadtam commentnél mail címet arra küldjed léccives a linket. és melyik a legujabb beta amihez nem kell developer listán lennie a telómnak. mert erre így nem fizetnék ki 100 dolcsit. szóval ez a mial-em. erre léccives egy olyan legujabb betát amihez no dev list. köszi! jah és ugy kell felraknom ahogy a blogodon írtad a beta 1 nél?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!