fbpx Skip to content

Az öreg BigBoss most is tartogat egy kellemes meglepetést az iPhone-usereknek, hiszen Cydiában elérhetővé tette “ingyenes” lejátszóját, ami példának okáért DivX-es és Xvid-es videók lejátszására teszi alkalmassá telefonunkat (amiket SSH használatával tudunk majd felmásolni). Persze az ingyenességnek ára van és a teljes értékű programhoz bizony 10 dollárt kell kifizetni..

“Az YXFlash lejátszó már megtalálható a repónkban, ami az első használható xvid/divx lejátszó iPhone-ra. Végre konvertálás nélkül nézheted meg kedvenc .avi formátumú sorozataidat vagy filmeidet. A program ezek mellett még a flash FLV-videókkal is könnyedén boldogul, de tudni kell hogy ez nem jelenti egy webalapú flash-lejátszó eljövetelét.” – BigBoss

Forrás

Olvasd el a hozzászólásokat is

55 Comments

  1. Me gusta tocar guitara
    Me gusta tocar el sol.. 🙂

  2. “az első xvid/divx lejátszó iPhone-ra” ???
    Van már vagy ezer éve iPhone-ra mplayer meg vlc media player is, azok is lejátszanak xvid/divx avikat. Persze senkinek nem ajánlatos szerintem konvertálás nélkül néznie ilyen videókat mert ezek az avi-k kicsit nagyobb felbontásban készülnek és az iPhone-on szaggatnak nem gyengén. Szóval aki mindenképpen videót akar nézni, az konvertáljon inkább.

  3. @Neu: hopp a használható lemaradt 🙂 sorry, reggel van

  4. @nka: ez az “ingyenességnek ára van” azt jelenti, hogy bigbossz bácsi jó szokása szerint telenyomta fincsi advertáLYzinggal a frí verzsönt?

    amúgy a VLC meg az mplayer is ugyanúgy jó, és használható, szaggatni a hardver miatt szaggat, mert nem bírja dekódolni a proci. legalábbis én eddig ezt tapasztaltam, így inkább konvertálás mp4-be. az meg jobban barátja a renccernek is ugye. 🙂

  5. @jadeye: azt jelenti hogy az ingyenes csak az mp3at és az avit viszi

  6. @nka: akkor mit tud a teljes verzió? mert mp3-at hallgatok én az iPodban. avi? oké, de abból is van divx, xvid, stb. flessvideó? mxtube. de mivel akar bigbossz elkápráztatni, amit csak az ő lejátszója tud? félre ne érts, természetesen nem veled kötekedem :), hanem csak nem értem, hogy mi ez, mert a vlc meg mplayer is lejátsza ugyanígy az mp3-at meg egy rakás avi-t. én nem látom, mi ebben a pláne. 🙂

  7. csak mert úgy állítja be, mintha ő fedezte volna fel a spanyolviaszt: “Végre konvertálás nélkül nézheted meg kedvenc .avi formátumú sorozataidat vagy filmeidet.”. pedig ezt eddig is lehetett, szóval nem tudom, mi ez a vetítés a részéről.

  8. Abban jobb szerintem az Mplayernél, hogy be tudod tallózni a videót, nem kell bemásolgatni egy mappába…
    Viszont nekem nincs hangja a videóknak ! Találkozott valaki hasonló problémával ???

  9. Alap problema az, h iPhone-ban csak a h264 illetve az eredeti mpeg4-es szabvany egy subsetjehez van hardver gyorsitas. Minden mas esetben a processzor az ami dekodolja a videot, az pedig keves hozza. Varazsolhatsz hozza barmit.

    Impressziv ez a cucc, de a hardver elegtelensege miatt teljesen felesleges es marhasag.

  10. Azt nem ertem, hogy ha hardwareileg eleg egy nfs/quake futtatasahoz, akkor egy nyavajas divx mitol olyan nagy kihivas?

  11. Nektek van hang is a videó alatt??

  12. na mi a helyzet a Nemszépdologna! posttal? 😀

  13. Engem is ez érdekeelne…

  14. @Csaba8472: Ha gondolod vissza rakhatom, de én ezzel lezártnak tekintem a dolgokat. Mint mondtam arra használod az oldalad amire akarod. A cikk természetesen létezik a commentekkel csak levan szedve mivel nem erről szól a blog. Szerintem neked sem kéne feszegetni a témát és anyázni a saját blogodon, nem keztem el felhozni és darabra szedni minden cikketeket 4000 ember szeme láttára, az hogy a te 100 fős blogod mit csinál kb. nem érdekel.
    Update #1
    Apropó nyugodtan Írj 1 hozzászólást a telefonszámoddal (tedd az emailcim helyére nem látja senki) szívesen felhívnálak megbeszélni ezeket a dolgokat!

  15. @Csaba8472:
    /OFF: szerintem ha nem ilyen hangnemben írsz vissza Csaba, ahogyan tetted többször is, akkor senki nem hördül fel.

    meglátásom szerint itt senki nem azon volt igazából fennakadva, hogy egyes cikkek X részét vagy egészét átmásolta valaki a te oldaladra. még nem is annyira a forrásmegjelölés hiánya volt a hörr tárgya. ez persze sokaknak szarul esik, hogy valahol megírnak valamit, más meg kvázi a sajátjaként feltálalja, ami főleg akkor igaz, ha szóról szóra egyezik a cikk a te oldaladon, és itt, vagy annak eredeti helyén.

    amennyire én az itteni embereket ismerem, ha szólsz, hogy pl figyi XY, tök jók, amiket írsz, kitenném én is magamhoz, oké?, akkor ő sem teszi ezt szóvá, sőt.

    a szerzői jog bugyraiba most nem mennék bele, de egy kicsit olvass utána.

    az etikai része az más kérdés, miszerint illik megjelölni a forrást. kép esetén meg ha van vízjel a képen, akkor az úgy oké, ha nincs, akkor szintén illik odaírni mellé, hogy képet köszönjük X-nek.

    neked egy plusz sor, ami aztán az égadta világon semmibe nem kerül. de diplomáciailag, valamint korrektség tekintetében meg pluszpont. az viszont szerintem kicsit erős volt, amit te reagáltál az egészre.

    máskor kérj, és hidd el, adnak.
    /ON

  16. nyugodtan tegyétek csak vissza mert én tudom hogy igazam van és sokan mások is egyetértenek ebben. Az pedig hogy milyen hangnemben írok vissza? Már bocsi de maga a post fikázós volt szóval erről ennyit…
    Azt pedig belátom hogy meg kellett volna jelölni a forrást de ezt ti sem teszitek. És még annyit hozzátennék hogy az egy az egybe másolós cikket nem én raktam fel hanem társszerző de nyilván vállalom érte is a felelősséget.
    Szerintem se volt senki felakadva csak ti ketten-hárman ugyanis eddig senki más nem kötekedett velem sőt még itt Fleto93 kérdezte is hogy mit csináltatok a posttal. Mostmár inkább nektek kéne gerincesen viselkedni: vállaljátok a baklövést amit a Nemszépdologna! post okozott vagy sem.

    UI:”az hogy a te 100 fős blogod mit csinál kb. nem érdekel.”—-“szívesen felhívnálak megbeszélni ezeket a dolgokat!”—-> ha eldöntötted hogy nem érdekel vagy fel akarsz hívni szólj mert szivesen megadom a számom

  17. Felhívlak.

  18. komolyan érdekelne a véleményed telefonon….

  19. Egyébként pedig, végre eljuthatnál odáig, hogy semmit sem bántunk meg, sőt… és nem ezért vettem le a postot, hanem azért mert nem ide tartozik és nem akarok még 3 napig erről beszélni, ez legföképpen nektek jobb, ha nincs kint.

  20. Megjegyzem még az iphone.blog.hu is leszedte. Mi itt befejeztük azt csinálsz amit akarsz.

  21. örülök hogy beláttátok hogy nincs igazatok. egyébként irj a [email protected] ha kell vmi

  22. @admin:

    Latni, hogy teljesen mas velemenyen van mint mi, en nem fogok vitatkozni, annyit nem er az egesz. Ha ugy gondolja, legyen neki igaza, legalebb vallalta a felelosseget a szerzotarsaert (nekem legfokepp vele van, inkabb volt problemam). A temat tekintsuk semmisnek, ne szemeteljuk tele a bejegyzeseket.

  23. Mielőtt vki félreértene: én nem azért kérdeztem meg, h mi lett a post-al mert, ahogy Csaba fogalmaz “baklövésnek tartom”…

  24. Urak!
    Bocsánat az OFF-ért. A legutolsó fagyásos ujraindítás után eltüntek a feliratok az ikonok alol:-( Winterbordos kibekapcs nemsegített, inteliscreen kibekapcs nemsegített, beállításos visszaállítás nemsegített:-( Találkozott már valaki hasonlóval? Help Plíz…:-(

  25. nem kell winterboardot hasznalni jadeynak igaza volt megintcsak;) letöröltem es gyorsabb lett a telo:D ofc:)

  26. tomokewh alter letoltés nincs? vagy vki toltse le nekem, kifizetem 😀 csak nincs olyan kartyam, amivel le tudnám tolteni. kosszke

  27. tudnátok akkor olyan player mondani ami lejátszaná az avit ugy h nem szaggat? mert felmásoltam rá a szökést kb fullra szaggat élvezhetetlen.

  28. wm player kéne rá:D

  29. Én maradnék a konvertálgatásnál,ha tudnám hogy tegyen fel a telora az mp4 fomátumú videokat metr iTunes-al nem megy nekem!
    Tudna valaki segíteni hogy mit csináljak vagy hogy hova másoljam fel a videokat!?
    Köszi

  30. @xeer: hardveresen nem bírja a teló dekódolni azt a bitrate-ű avit, amit néznél. egyszerűen kevés neki hozzá a proci. nem lehet vele mitcsinálni, más lejátszó legalábbis nem fogja megoldani, mert kevés neki a vas hozzá. nem erre van kitalálva.

  31. @bakker83: én is aszittem,h nem megy… aztan rajottem,h lejebb kell gorgetni a videos-nal a csuszkat XD

  32. @jadeye: De hogy lehet keves ezt nem ertem. Fut NFS, Quake, Terminator, Bia, meg hasonlo appok. Azok siman nagyobb szamitasi kapacitast igenyelnek sztem…

  33. ssh-n felnásolni egy 700 megás divx filmet 😛 elég ráérős 😀

  34. wifin, vagy van gyorsabb is??

  35. Szerintem megéri az a 20-30 perc a konvertálást. Jobb az mp4 minősége szifonon.

  36. Jéééé 🙂 jailbreak-elték a nevemet 😀

  37. @dnp: az iPhone procija nem divx+hang együttes, szinkron dekódolására van kitalálva. az OpenGL meg a divx dekódolás az két külön műfaj.

  38. @siriuspapa: THX!
    Igy már okés!!!!

  39. @dnp: Tán mondjuk a játékok az iPhone hardwareére vannak optimalizálva a divx meg nem.

  40. Off:

    Hol marad a vasárnapi ipa pack?

  41. Simán futtatnia kellene a divx-t mer nehogy már a 128ram s elvileg a 500mhz proci netudja lejáccani.. Sztem csak egy normális apple program kellene, mer a haverom most vett 15e mp5-t s az lejácca a divx-t szagatás nélkül/ szal aki teheti irjon levelet appelnek h divx lejaccot akarunk az ipod/iphonunkba 🙂

  42. Iphonebrowser-el is fel lehet tolni, úgy már nem volna annyira ráérős 🙂 A divxről meg annyit, hogy annó 450-es K6-II-őm is csak a rage128 hardveres rásegítésével vitte szaggatás nélkül a divx-et 🙂

  43. Ne haragudj az OFF értde nemtudja véletlen valaki hogy a vwallpaper miért nem engedi a videó hátteret megjeleníteni winterboard os téma alatt ? Nekem csak sima gyári témánál működik. Előre is köszönöm a válaszotokat.

  44. Neharagudjatok, az írásból azt következtettem le, hogy nincs olyan plugin amivel iphoneról a Safariban levő flasheket meg lehetne jeleníteni. Vagy esetleg tudtok valamit amit én nem?:)

  45. “Simán futtatnia kellene a divx-t mer nehogy már a 128ram s elvileg a 500mhz proci netudja lejáccani.. Sztem csak egy normális apple program kellene, mer a haverom most vett 15e mp5-t s az lejácca a divx-t szagatás nélkül/ szal aki teheti irjon levelet appelnek h divx lejaccot akarunk az ipod/iphonunkba :)”

    Nem fogja. Es nem 500MHz, hanem csak 400. A RAM merete pedig teljesen irrelevans egy IO limitalt feladatnal. Lehet peldalozni azzal, h “dehat van NFS meg Quake”, a ketto nem ugyanaz, mivel a jatekoknal a megjelenitest a hadrver 3d gyorsito vegzi, a CPU csak a vezerli a folyamatot. Mig film lejatszasnal minden a processzor nyakaba van varva amihez mar nem elegseges a kapacitasa. (Kep kitomoritese es atmasolasa a video RAM-ba, hang kitomoritese lejatszasa es meg a kep/hang szinkron megoldasa is, stb. Nagy vonalakban.)

  46. @pts:

    Ez csak szoftver kérdése (alkalmazás/codec), a hardver bőven elegendő hozzá, hisz 640×480-as H264-es videót vidáman lejátszik, ami lényegesen nagyobb számítási kapacitást igényel, mint az átlagos DivX filmek feldolgozása.

    “mivel a jatekoknal a megjelenitest a hadrver 3d gyorsito vegzi, a CPU csak a vezerli a folyamatot. ”

    És mi az akadálya egy codec megírásának, ami a GPU-val számoltat? 😀
    Gondolom a gyári codec-ek is így működnek.

  47. OFF: nem tudja véletlenül valaki, hogy miért lép ki néhány másodperc után a Cydia-ból telepített dTunes? MewSeek volt fent, de egy ideje már nem működik a szifon.com repojából telepített se…

  48. pts: Hidd el ha lenne hivatalos program lejáccaná! ebe 100% vagyok! Te már 400-t írtál a procijára van aki már 660 környékit írt rá… mind1 a lényeg,h én akkor is azt mondom,h vinnie kéne.. ako azt mondd meg,h a névtelen MP5 lejáccók mért jácca le simán a DVD ripes DIVX-ket
    (azért mer ere kivan fejlesztve a kodekek normálisan a hardverekre)

  49. Szóval ez a program használhatatlan teljesen értelmetlen…

    Akkor minek csinálták meg???

  50. nálam sincsen hang…mi lehet az ok???

    konkrétan melyik könyvtárba másoljátok bele az avikat és melyikbe az mp3at?

  51. @Mordon:

    “Ez csak szoftver kérdése (alkalmazás/codec), a hardver bőven elegendő hozzá, hisz 640×480-as H264-es videót vidáman lejátszik, ami lényegesen nagyobb számítási kapacitást igényel, mint az átlagos DivX filmek feldolgozása.”

    Mert a GPU mellett van egy hardveres H264 dekoder is a telefonban. Amikor ilyen filmet jatszik le akkor nem a CPU dekodolja a filmet, hanem egy dedikalt hardver elem teszi ezt helyette. Ez esetben a CPU csak eteti ezt a szornyeteget, dekodolja a hangot es szinkronizalja a ketto mukodeset.

  52. @MusTanG89:

    “pts: Hidd el ha lenne hivatalos program lejáccaná! ebe 100% vagyok!

    “Te már 400-t írtál a procijára van aki már 660 környékit írt rá…”

    Az iPhone processzora konkretan ennyin fut:

    hw.cpufrequency = 412000000

    Hz-ben ertendo. Ha tort telefonod van barmikor ellenorizheted terminalbol. (Ezzel: sysctl hw.cpufrequency)

    “mind1 a lényeg,h én akkor is azt mondom,h vinnie kéne.. ako azt mondd meg,h a névtelen MP5 lejáccók mért jácca le simán a DVD ripes DIVX-ket
    (azért mer ere kivan fejlesztve a kodekek normálisan a hardverekre)”

    Azert mert mint mar egyel fentebbi postomban is emlitettem, dedikalt hardver dekodolja a kepet ami fel van keszitve erre a formatumra. Az iPhone-ban, illetve az iPod Touch-ban H264 es az MPEG-4 egy a szabvany egy kis reszet ertelmezni biro hardver van elhelyezve.

    Lehet tovabbra is kotekedni, de pont azzal kerestem meg az uj notebookom arat, h az iPhone ezen hardverelemet visszafejtettem.

  53. Én ezt használom már amióta kijött, de azóta nem észleltem szaggatást, tökéletesen működik.


Add a Comment