fbpx Skip to content

A SEGA ezidáig nem volt olyan domináns az AppStore-os játékok terén, pedig van mit a tejbe aprítania (elég mondjuk csak mindenki kedvenc hiperaktív sünijére, a Sonicra gondolnunk). iPhone-ra készített játékaik közül a Super Monkey Ball-al sikerült nagy sikerült aratniuk, ami az első 20 napban 300 ezres eladást produkált (pedig ekkor még 9.99 dollár körül mozgott). Ez cirka 3 millió dolcsit eredményezett a SEGA-nak, sőt az eladások még mindig pörögnek de immáron jóval barátibb 5.99 dolláros áron.

Legutóbbi játékuk, a Columns Deluxe után azonban nem jelentettek be egyetlen szifonos játékot sem. Az idők azonban változnak és az IGN munkatársainak köszönhetően egy hivatalosan megerősített játéklistát tárunk most elétek, ami a következő időszakban szifonra elkészülő SEGA játékokat tartalmazza:

House of the Dead

Főként a játéktermek szerelmesei örülhetnek a House of the Dead eljövetelének, ami egy igencsak szórakoztató játékpisztolyos, párban is játszható, zombigyilkolós móka volt anno. A PC-t is megjárt játék nemsokára iPhone-ra is megérkezik a többi hasonló kaliberű stuff mintájára – lásd Time Crisis Strike vagy MGS Touch. A SEGA sorozatában 5 zombis cím is megjelent, úgyhogy kíváncsian várjuk hogy vajon melyiket készítik el az Apple készülékére. Talán a legjobb az lenne ha az első részt kihagynák a szórásból és a szifonos-rázós lövöldözős játékok mintájára alkotnák meg programjukat. Mit nem adnánk azért ha wifin egyszerre akár ketten kooperatív módban tudnánk ölni az élőholtakat, hiszen a játéktermes időszakban pont ez a mód rendelkezett a legnagyobb feelinggel.

A SEGA hasonszőrű játékai közül még a The Ocean Hunters, a Jurassic Park vagy akár a Let’s Go Jungle is megvalósításra kerülhet – ez azonban a jövő zenéje.

Virtua Cop

A Virtua Cop a SEGA másik lövöldözős franchise-os mókája, ami még apáink idején vált híressé. A kérdés csak az hogy a régi játékot adaptálják-e vagy egy teljesen új játékkal kedveskednek nekünk a készítők? A House of the Dead-del ellentétben itt megfelelő választás lenne az első rész szifonra való átültetése, aminek megvalósítása a zombis csodával vélhetően megegyező lesz az azonos játékmenetből ítélve.

A Virtua Cop 3 még az első generációs XBOX-on jelent meg, ám nem okozott osztatlan sikert. Ennek ellenére meglehet hogy a SEGA fejesei tesznek egy próbát az Apple platformján, ahol mint tudjuk sok jó játék mellett még több rosszat is el lehet adni..

Crazy Taxi

A Crazy Taxi nem a szokás autóversenyzős őrület lesz (hiszen arra ott van például a Need For Speed), hanem inkább a taxizás és száguldás játékélményére fekteti a hangsúlyt. Az eredeti PC-s verzióban 3 játékmód is volt, amik Arcade, Crazy Box és Original néven futottak. A játék lényege meglepő módon az utasok fuvarozása, ahol a sok idiótával teli forgalom mellett az idővel is jócskán meggyűlik a bajunk. A jutalmunk azonban nem marad el, hiszen rendesen tejelnek az utasok, amiből egyrejobb kocsikra tehetünk szert. Ezen felül extra ugrásokért vagy egyéb merész mozdulatokért még plussz pénzeket is bezsebelhetünk.

A játék előreláthatólag a telefont oldalradöntős irányítást fogja használni, s az első és második rész városait fogja tartalmazni.

Phantasy Star Online

A SEGA Phantasy Star sorozata még a Dreamcast-es időkre nyúlik vissza. Az eredeti játék még 2001-ben jelent meg és a szóbeszéd szerint őrülten addiktív, úgyhogy tessék majd vigyázni vele! Játék közben az embereket elöntheti a World of Warcraftból és egyéb MMORPG-kből ismeretes érzés, miszerint “csak még egy küldetést nyomok a következő szintig, csak egyet”, aztán hajnalig le sem állnak a játékkal. Természetesen erre jócskán rájátszanak a készítők, hiszen rengeteg küldetést, varázslatot és ritka fegyvert pakoltak bele a Phantasy Starba.

Az iPhone-nak természetesen szüksége van már egy rendes MMO-ra, hiszen a Watchmen próbálkozásán kívül nem igazán találkoztunk életképes versenyzőkkel a műfajon belül.

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. A crazy taxit nagyon várom.

  2. Wáááá crazy taxi ez kelleni fog:D nagyon állat egy játék még az 1 meg is van gépre de mind3 megvolt és ki is pörgettem:D remélem olyan lesz mint a többi;)

  3. Nem tom mért de én is a Crazy Taxit várom 🙂

  4. sonic-ot

  5. Uramisten, a House of the dead, és a Crazy taxi két nagy kedvencem volt!! Jó lesz a nosztalgia. Juhhúúúú 😀 😀 😀

  6. Taxit probaltam anno.. annal szarabbat meg nem lattam 🙂 Viszont HotD johet 🙂 Nagy kedvenc volt. Egyszer valamelyik plazaban toltuk haverokkal, azutan PCre is megszereztem….

  7. OFF

    Az utólag cydiaból feltelpített alkalmazások 80%-a ha el akarom indítani: alkalmazás nem nyitható meg.
    Eddig jó volt. Ami változott: windows reintall, így itunes is.

    Köszi
    Jani
    ON

  8. nem kötekedés, de ha jól emlékszem a crazy taxiban nem lehetett ujjabb kocsikat szerezni. én még dreamcasten pörgettem, nagy kedvenc volt 🙂

  9. Football Managert is kihozhatnák…

  10. Virtua Cop &Crazy Taxy rules, bár a másodikat jobban várnám Szifonra 🙂

  11. @hartam: I mean taxi. sorry. :$

  12. “…Super Monkey Ball-lal sikerült nagy sikerült aratniuk…” 🙂
    Amúgy a zombis ha olyan lesz hogy ahova tapolok leszedi a manust akkor az lesz a legjobb. A taxitól félek hogy szarul lesz kalibrálva és akkor fuck.


Add a Comment