fbpx Skip to content

A The Independent egy érdekes cikkben számol be arról, hogy mire használja az amerikai hadsereg az iPhone-t és iPod Touch készülékeket Irakban és Afganisztánban. A US Army szerint ezek a készülékek ideális kiegészítői a 21. századi hadviselésnek.

A hadsereg szerint a modern városi élet szimbólumainak tekinthető eszközök jól helyt állnak a “hálózatcentrikus hadviselésben”, relatíve egyszerűen használhatók, megfelelő biztonsági szoftverrel biztonságossá tehetők, és messze olcsóbbak, mintha elő kellene állítani a megfelelő katonai verziójukat.

A felhasználás lehetséges módjai: az Amerikai Tengerészgyalogság (US Marine Corps) támogatja egy olyan alkalmazás fejlesztését, amely lehetővé teszi a katonák számára a gyanús személyekről készült fotók és megjegyzések adatbázisba töltését. Ez az adatbázis jelentősen megkönnyíti a katonák munkáját a gyanús személyek beazonosításában. Emellett számtalan más helyzetben hasznát veszik a katonák az eszközöknek: segíthetnek a nyelvi nehézségek leküzdésében (fordítás), az érzékeny információk átvitelében, vagy akár a lövészeknek a megfelelő röppálya kiszámításában.

A hadsereg hangsúlyozza az eszközök árát. Az iPod Touch 230, míg az iPhone 600 dollár. A Pentagon tömeges rendelés esetén ebből az árból még engedményt is kap.

A cikkben látható egy kép, amelyen egy iPod van egy éppen fegyverrel célzó katona csuklójára erősítve.

A cikk itt olvasható.

Forrás

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. A magyar katonak nem kapnak???:)

  2. @Laama: majd ha kijön szifonra a Call of Duty 😀

  3. ..aztán majd harc helyett a laktanyában gémelnek

  4. @Gabo: inkább gémlejenek, mint háborúzannak. 21. század rulz. Gémelj, ne háborúzz!

  5. hmmm….ezért imádom én ezt a kis tellát, hát ez már tényleg egy univerzális készüléknek mondható, lehet/lesz/van ebben minden …”segíthetnek az érzékeny információk átvitelében, vagy akár a lövészeknek a megfelelő röppálya kiszámításában.”
    Azért ez komoly 🙂

  6. @Gabo: Vagy harc közben a lövészárokban… 🙂

  7. Hááát kíváncsi lennék hogy egy sorozst után hány alkatrész zörögne a telefonban a katona karján…


Add a Comment