fbpx Skip to content

pjkbqhb7sTöbb hónapos várakozás után végre megérkezett a jó előre beharangozott Need For Speed: Undercover, amely az előzetes várakozásoknak megfelelően valóban az eddigi legszínvonalasabb iPhone platformra írt játék. A fejlesztő természetesen az EA, amely most is bizonyította, hogy bármilyen kütyüre képes játszható, sőt élvezhető programot kidobni.

Az indítást követően azonnal a megszokott, és szépen kidolgozott „autópörgetős” főmenüben találhatjuk magunkat, ahonnan tovább navigálhatunk a Race map-re. Itt megtalálhatjuk „Tri City” három szigetét, amelyek egyenként nyolc-nyolc pályát foglalnak magukban. A kihívások között találunk az előző részekből ismert „Circuit” versenyeket. Új műfajként jelenik meg a „Chasedown”, itt egy mellőlünk induló autót kell tropára törnünk meghatározott idő alatt. Az én személyes kedvencem a „Hot Car” nevet viselő versenytípus, ahol egy meghatározott útszakaszon kell meglógnunk a rendőrök elől úgy, hogy minél kevesebbet koccanjunk a nyugodtan kocsikázó taxisokkal, valamint a nagyobb furgonokkal. Ennek az ellenkezője a „Bounty” mód. Itt épp az a lényeg, hogy koccoljunk minden tárgyat, amit csak tudunk a városban. Az ütközésekért nem kis pénzeket kapunk, amelyett új autókra, vagy tuningra költhetünk.

A Need For Speed ezen változatában 18 elképesztő verda található. Ezek egy része bizonyos versenyek után válik elérhetővé, de vannak olyanok, amelyek „stylepontok”, vagyis a driftekért, és egyéb trükkökért kapott pontok fejében szerezhetők meg. A játékot egy Nissan 240SX-szel kezdjük, de később beszerezhetünk Mazda RX-8-at, Nissan 370Z-t, vagy akár Lamborghini Gallardo-t is. A végcél persze a Porsche 911 lehet, amely lassan tipikus Need For Speed-es autóvá válik.

A tuningot nem spilázták túl a készítők. A performance tuningoknál négy részt találunk. Fejleszthetjük a sebességet, a gyorsulást, az irányítást, és a nitrót, mindegyikhez négy csomag áll rendelkezésünkre. A vizuális rész egy kicsit jobban sikerült, kedvünkre alakítgathatjuk az autó külsejét.

A játék irányítását remekül megoldották. Bár az autó gyorsaságát nem tudjuk manipulálni (addig gyorsul automatikusan, amíg el nem éri a csúcssebességet), a nitrót az ujjunk felfelé csúsztatásával kényelmesen működésbe hozhatjuk. Ha egyszer bárhol megérintjük a kijelzőt, akkor fékezhetünk is.

„Tri City” huszonnégy versenye után a karriermód véget ér, és elérhetővé válik egy újabb misszió, a drift mód. Itt újabb öt pálya vár ránk, és ezekre a futamokra kénytelenek vagyunk elsajátítani egy teljesen más versenyzési módot, ami újabb kihívás elé állít minket. Driftelni amúgy a készülék erőteljesebb oldalra rántásával lehet, azonban ha túl hevesek vagyunk, akkor könnyen kipöröghet a kocsi. A feladat tehát az, hogy megtaláljuk az egyensúlyt, és meg is tartsuk a kellő pontszám eléréséig.

Ha ezeket az akadályokat is vesszük, akkor már különösebb feladatunk nincs, de ez a játék még tét nélkül is jó szórakozás lehet az unalmasabb napokon, így ajánlom mindenkinek, aki szereti az autókat.

B.Viktor (thx)

(forrás: mail)

Olvasd el a hozzászólásokat is

30 Comments

  1. Végigjátszottam, nekem nagyon tetszett!

  2. sztm is jo pofa volt 🙂 bár lehetett volna picit hoszabb 😉

  3. Hát kövezzetek meg, de én a ea games sudokujával sokkal jobban elvagyok, mint ezzel a béna játékkal. Nem köt le, semmi élmény nincs benne.. Ha ilyen játékot akarok akkor ahhoz itt van a 22″os monitor nagy hangfalakkal. úgy már élvezet. De ezen?! Worms meg hasonlók kellenek telefonra, nem ilyen játékok..

  4. jo akkor megkövezünk 😀

  5. jo jatek ez,söt! igaz en még az elejen vagyok,de a rendörö mindig megszivat,es meg nembirtam azon atjutni.igaz idöm is keves van hogy jatszogasak.majd a télen több idö lesz ra.

  6. nagymeglepetésemre az EA egy egész élvezetes NFSt dobott össze, amin még a PSP osztálytársak is csodálkoztak, mivel tragikus volt a sonyra írt változat!

    OFF: hogy lehetne névnapokat bevarázsolni kalendárba, van egy régi poszt róla, a link már nem mőködik, esetleg nka a szabadidejében ( vagy admin aki posztolta) elővehetné és az új, népesebb látogató táborral is megoszthatná

  7. Nekem a drift módon kivül sikerült végig jáccanom. 🙂

    Egy tipp. A 2. 8-as blokk utolsó pályája fizet a legjobban, és azt a legkönyebbb végigjáccani ha valaki pl. gyorsan porshet akar 😀 (13,4 mp a rekordom a pályán – $6 250-ért :D)

  8. Köszi, hogy kitettétek a cikket. 😀
    Én már végigjátszottam a driftet is, sztem nagyon jól kidolgozták az egészet, bár az igaz, hogy lehetett volna hosszabb.

  9. @ssdbtc: Nekem 11.9 és $25.000-ért bibibi:D

  10. Nekem bejött, de szerintem is lehetne hosszabb!!!

    U.I.: A PORT CCRESCENT blokk ROAD RAGE pályáján 10,4 mp a rekordom!! 🙂

  11. Off: nincs meg valakinek a winterboard lite debje?a fejleszto leszedte a repojabol mert saurik lecseszte hogy nem is ér semmit a progija, pedig erdekes modon mindenki azt irja a blogban hogy joval gyorsabb lett a teló… Ha valakinek megvan tegye fel datara vagy rapidra plz

  12. ssdbtc: nekem 10,1 🙂

  13. A 2. Sziget uccsó versenyénél fogjatok egy középkategóriás agy annál jobb kocsit
    Indítsátok el a versenyt és tegyétek a telefont az asztalra
    Tapasztalat: nyerni fogzok mert a játék kanyarodik helyetek
    Minrk
    Nem lehet falnak ütközni
    Nem rossz játék de nem ea szint (és ez csak egy a sok negatívumból)

  14. sztem szupi. gondoltam h majd nehéz lesz irányítani a tiltes megoldás miatt de nem.

  15. @Billseigs:
    jó 5let hogy a játék segít a kanyarodásban, de hogy egy pályát helyettünk is végigvisz az túlzás!
    amugy a játék színvonala igen magas, ahoz képest hogy EA, ami köztudottan túlzottan pénz középpontú játékokat ad ki.
    magas színvonalú játékokat a blizzardtól kéne várni, kérdés az hogy mikor szándékozik az iphone frontjára lépni ( starcraft, diablo1,warcraft1-2 esetleg valami más) addig is ott a gameloft és a ngmoco:)

  16. Engem a harmadik rész bounty küldetése fogott meg. Egyszerűen nem akar összejönni 80000$ értékű károkozás… 79162$-nál közelebb nem juttottam még. Viszont én csaltam kicsit 😀 Icy-ból a pénz peccs sokat segített 😀

    @Bzolkaa: Nem is tudtam, hogy van wb lite…

  17. 10.4 a rekordom nekem is!:)gondoloma paganival csinaltad:D a porshe nem eleg gyrosan gyorsul:)

  18. Sziasztok!
    Akit érdekel: fent van az Appulo.us-en a Resident Evil: Degneration !

  19. Xboxman: google calendarban benne vannak a névnapok, hozzáadod a saját google naptáradhoz és nemus sync-el szinkronizálod az iphone-t.

  20. Én végig toltam a játékot de a driftre nem jöttem rá, hogy kell. Vagy egy bizonyos autót meg kell venni?

  21. Jahh, azzal toltam, DE az új rekordom 9.9 lett!!! 🙂

  22. A drift rész egy rakás szart se ér :/

  23. A Porsche-val 10.2 mp. Most a Paganire “gyűjtök”… 🙂

    A drift nagyon könnyű!

  24. Amúgy melyik autót ajánljátok driftre… marhára nem vágom fejből melyik autó hátsó kerék meghatású. Mert ugye a jó drifthez más autó nem igazán passzol.
    Ford 67′ Mustang alias Shelby GT500?

  25. Ford 67′ Mustang alias Shelby GT500 -al tényleg könnyű a drift, szóval meg kell válogatni milyen autóval vágunk neki.

  26. @infy: Én a GT2-es Porsche-val csináltam, könnyen vezethető drifteléshez.

  27. @Kris: 9.8… 🙂

  28. @Kutya– Nyertél egyenlőre, de nem adom fel!!! 🙂

  29. @Kutya– Egy kis bemelegítő után: 9.6…. 🙂 hehh

  30. a legjobb játék amit eddig láttam szifonra :o)


Add a Comment