fbpx Skip to content

A tegnapi este folyamán végre az AppStore-ba is bekerült a Myst, ami az öregebb kalandjátékokat kedvelő rókáknak ismerősen csenghet. A játék installja cirka 727 megabyte, de ennek ellenére csak 5 euroért vesztegetik az AppStore-ban.

Alternatív letöltés: LiNK

“A régebbi Mac-esek talán még emlékeznek erre a játékra, amelyet 1993-ban jelentetett meg a Macre a “Cyan”. A játéknak akkoriban “nagy” szerepe volt a QuickTime formátum és a CD-ROM elterjedésében is. A fejlesztők szerint szinte minden összeállt a végleges változathoz. Kész vannak a grafikával, a környezettel, a zenével és egyéb effektekkel is.

Aki esetleg nem ismerné, a Mystben egy misztikus szigetre csöppenünk. Két testvér közül kell segítenünk az egyiknek, hogy megtaláljuk egy titokzatos könyv lapjait. A lapokat természetesen jól elrejtették. Nem csak helyileg, hanem időben is. A játék során csak számos rejtvény megfejtésén keresztül juthatunk el a végső célunkig.” – a beszeljukmac.

A játékmenet főként az érints és mozogj-elven működik, hiszen a képernyő érintésével kell a nyomokat, kapcsolókat, tárgyakat és egyéb rejtélyeket felfednünk. Emellett pár puzzle játékkal is kedveskedtek a készítők, amik elengedhetetlenek a játék teljes végigjátszásához.

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

 1. 700MB? o_O … és kicsomagolva? 😛

 2. 727MB…..??? OMG…

 3. és ezt hány óra volt leszedni az appstore-ból, pláne megkrekkelni….? dzsízüszkrájszt…

 4. @jadeye: még nekem is vagy 20 perc mire lejön 🙂

 5. Ahaaaa, csak az alternatív helyről a mediafire-s link nem megy :-/

 6. Jahogyja… megoldottam, sry :$

 7. nemtéma emily

 8. nagyon unalmas játék 🙁

 9. Pont a múltkor kérdezte ismerősöm,hogy mikor jön már ki egy CD-s játék… Itt van… Ezt biztos nem fogom kipróbálni,mert így videó alapján nem tetszik.

 10. Valaki nyomna belole egy rippet? 🙂

 11. hehe 🙂

  ezt leginkább csak azok értékelik akik tolták az összes részt, anno ez egy forradalmi játéknak számitott a szép grafikával tájakkal, zenével

  most pedig a grafikán még javitottak nagyobb felbontásu képeket raktak bele, stb.

  a fiatalab közönség nem fogja értékelni

  ui.: 2.2.1 kell hozzá de még lusta voltam kb. 1 safari fix miatt frissiteni 2.2-ről, nem lehet valahogy elhitetni a programmal, h nekem 2.2.1 van?
  elöre is köszi!

 12. Hát… 5 perc után elég is volt…

 13. @Zomil: de lehet: a neve FWChanger, csak baírod hogy 2.2.1, reboot device és már megy is…asszem a cydiából telepíthető

 14. @Tomek: köszi müködik 🙂

 15. újonvok kerüljék 🙂
  aki a csilivili roham játékokon nőtt fel azok nem fogják értékelni.
  Többiek, szedjétek, nagyon jó! 🙂
  Remélem a goblinsokat is kihozzák majd, az poén lenne 🙂

 16. @Feldin: én egy heroes of might and magic 3 port-ra várok, pda-n megvan ott nagyon tetszik(pocket heroes a neve) 🙂

 17. Heroes3-at en is kerek! 🙂

 18. @hartam: én egy ReVolt-ot (^_^)V

 19. kalndjatek fuggo vagyok, igy leszedtem a PC-s verziot, de sajna 64biten nem hajlando telepulni 🙁

 20. Anno ebből a játékból adtak el a legtöbb példányt, hosszú ideig tartotta a vezető helyét ezen a listán. PC-n istenkirály játék volt, aki vágja az angolt (a sztori fantasztikus), szereti a fejtörőket, annak mindenképp megéri telepíteni.

  R.

 21. üdv!

  Én ugyan ujoncka vagyok a csilivili stb jatekokon nöttem fel 😀 De 2001 elött csak egy régi mac-ünk volt de érdekes modon ezzel még nem találkoztam. Ismeri valaki a samorost-ot? Ennek olyan hangulata van! És ez most tetszik :):) Sokkal több sikerélményem van benne mint egy NFSU-ban pedig azzal is elvoltam de szerintem ezzel többet fogok szórakozni. köszi a linket


Add a Comment