fbpx Skip to content

Kevés csalódást fogalmaznak meg az iPhone-rajongók a készülékkel kapcsolatban, de sokan a kamerát tartják a termék leggyengébb pontjának. Éppen ezért a PCMag kiadott 22 tippet, hogy mégtöbbet kihozhassunk a telefonunk által készített képeinkből.

Tippek a jobb fényképekért:

1.) egy kis ismeretanyag gyűjtése a fényképezésnél használatos kompozíciókról
2.) közvetlen napfényben ne fotózzunk
3.) ellenőrizzük a lencse tisztaságát
4.) használjuk ki a landscape adta lehetőségeket
5.) figyeljünk a háttérre
6.) 2 kézzel fogjuk telefonunkat
7.) álljunk közel azokhoz az emberekhez, akiket le akarunk fényképezni
8.) egy dologról/személyről több képet is csináljunk más-más szemszögből
9.) megfelelő fénynél fotózzunk

Appok a jobb fényképekért:

10.) Camera Genius 1.3 (US$2.99)
11.) Fast Tap Camera 1.3 ($0.9)
12.) Photon (Free)
13.) Real Cam SP ($2.99)
14.) CameraBag 1.4 ($2.99)
15.) ColorSplash ($1.99)
16.) PhotoArtist ($1.99)
17.) PhotoCanvas ($2.99)
18.) Photo fx ($2.99)
19.) Photogene ($2.99)
20.) Photo Lab 1600 ($1.99)
21.) Photobucket for iPhone (Free)
22.) Facebook for the iPhone (Free)

Olvasd el a hozzászólásokat is

32 Comments

  1. 10ik tipp: vak sötétben ne fotózzunk
    11. kerüljük a nukleáris télben való fotózást
    12. ne takarjuk el az ujjunkkal a lencsét
    13. a téma legyen benne a képben
    14. ne rázzuk a telefont fényképezés közben

    … körülbelül ilyen színvonalú “tipp volt a többi is” =D

    amúgy tetszik az írás

  2. Erd hardware-ileg gyenge cuccbol semmivel sem lehet 5D Mark II-ot gyartani.. mint mondottam, mokusvakitas az osszes fotojavito cuccos 🙂

  3. Első.én a clearcam-ot használom.legjobb!

  4. majdnem szabi 😀

  5. [OFF]
    sziasztok!
    neharagudjatok az offért (amugy lehetne vmi fórum “kérdezz felelek” vagy ilyesmi témában igy egymásnak, hogy ne spammoljuk tele offal a postokat…)

    szal nemtudtok olyan progit ami megosztja a wifit más ezközökkel (pl más wifis mobilokkal). Mintahogy a Laptoppal összelehet kapcsolni (párositani pl, h lehessen a PDAnet-el netezni)? SZóval ilyen wifimegosztás létezik vmivel? Köszi szépen!

  6. @rmx rider: zen a beégésen jót nevettem! 😀 😀

  7. látom ma nagyon a kamerára hasaltunk rá! vót ma pár hír ezzel kapcsolatban!
    lehet még mindig maradok inkább egy digitáis fényképezőnél asszem! 😀
    úgyis most vettem bnőmnek egy zsír ujjat! 😀

  8. Mi ez a nagy korulrajongasa a kameranak? 🙂 ez egy telefon. Aki fenykepezni akar, vegyen azt. Nem veletlen 300e egy jobb felprofi gep 🙂

  9. Szerintem jó volna ha nem lenne a blog tele szemetelve legfokebb nkaaa irásaival! Tényleg nem akarok senkit megbantani foleg nem az irot de ezek napi 2-3 semmit mondo cikkek iphone-nak öltözött futokrol meg a psp-szifon összehasonlitasrol foloslegesek, szerintem siman ki lehet varni amig admin talal vmi tenyleg erdekeset es akkor van mirol beszelni nem csak rohogni hogy ellen fenybe nem jo fotozni! De azer tisztelem mindenki munkajat es faradsagat!

  10. @Frodo:
    szerintem meg csak jo ha minel tobb ember rak fel postot mert admin csak egy ember nem tudhat lathat mindent o sem, es nem jo ha csak az o erdeklodesi korere korlatozodik a blog.

  11. @rmx rider: LOL! De igazad van.

  12. Hogy merészelitek kimoderálni az antirasszista hozzászólásaimat? Tetves nácik. Hitler portréja előtt rejszoltok otthon, mi? Prikészia Gárda tagok vagytok, mi? Vegyétek már észre, hogy azzal, ha kimoderáltok, a nácizmust támogatjátok!

  13. @roma:pls halj meg 🙂 buta vagy. Szia.

  14. roma. Nagyot mondtal öblithetsz. Séta…

  15. Na tessék. Ezek vagytok, gádzsók. Büdös rasszisták, zsidó- és romagyilkosok. Ahelyett, hogy megvédtetek volna és felléptetek volna a szerkesztők rasszizmusa ellen, megmutattátok, hogy miért ülnek a magyarok szégyenpadon a rasszizmus miatt.

  16. @roma: te átgondoltad, hogy hol vagy? már bocsánat, de szerintem eltévesztetted a házszámot! tudod ez egy számítástechnikai, IT témában működő blog, nem pedig egy ideákról és azok jellemzőiről szóló fórum! ne csodálkozz, ha az ide nem illő dolgokat törölni fogják! nemtudom hallottad e már azt, hogy:
    MIndennek megvan a maga helye!

  17. Ne bántsátok nka-t, segítő szándékkal írta a cikket. Ha valakit nem érdekel, az ugorja át. Én is naponta elég sok hírt olvasok, szelektálni kell.

  18. Kicsit OFF, de kérlek segítsetek!
    Hogy tudom elérni, hogy tallózhassak, másolhassak az szifon filerendszerébe? Egy link is elég, elolvasom, csak egyelőre nem tudom, hogy mit keressek…
    Köszi!

  19. Nah, azt hiszem, ez nem ez a hely arra, hogy ezeket a “szavakat” megvitassuk. Mostantól a blog spamnak minősíti ezeket a szavakat, és NEM SZERETNÉM meglátni, hogy ez erről szól. Tessék máshol beszélgetni erről. Köszönöm

  20. @roma
    Nekem roma barátnőm van de ide az ájfonom miatt látogatok, Javaslom keress másik oldalt magadnak, ne itt ebben a baráti körben rontsd a levegőt!

  21. @roma: Te mégis mit gondolsz magadról és egyáltalán miről beszélsz, buta….!!!??? Én a Magyar Gárda Gárdistája vagyok, mégsem írtam soha ezt ide, mert semmi köze az iphoneomhoz. Magyarok szégyenpadon, igen, azért, mert nem lépünk fel megfelelően ellenetek! Gondolom ok nélkül utálnak, utasítanak ki, irtanak az egész világon, mert olyan jól dolgoztok, viselkedtek meg tudjátok nevelni a gyerekeiteket stb. Gratulálok. És még valami Kiss Norbert, Pénzes Henrietta, Szögi Lajos, Marian Cozma, Horák Nóra, folytassam? Ezt kellene hagynunk ugye?

  22. @Filosz: Nekem pedig a legjobb barátom roma. Tényleg ez a blog nem erről szól. Legyetek szívesek abba hagyni.

  23. @apricot: T-pot plugin a Total Commanderhez segít neked.

  24. na szep nem irok semmit erre cenzuraztok

  25. @jimny: 1000 köszönet!

  26. Szosziveletek??(ez félig romául volt, megfelelt??;) gyökér(ez meg virágnyelven, h azoknak se kelljen rasszizmustól tartaniaxD) Am meg Frodo sztem kicsit erős a “teleszemetelés” szó… A teleszemetelés pl az amit te műveltél a hozzászólásoddal meg az amit perpill én csinálok… Nekem kifejezetten bejönnek Nka írásai, és szeretek az olyan értelmetlen, de szórakoztató dolgokról olvasni mint pl a futó iphone…:D THX Nka!!

  27. @Fleto93: én is imádom a srác híreit, főleg hogy igyekszik az érdekesebb és a megszokottól eltérő dolgokról is hírezni. Poént félretéve lehet hogy valakinek tetszik valakinek nem, de példának okáért 1-1 újságban sem kötelező minden cikket elolvasni.. 🙂
    Egyébként köszi Fleto a dícsérő szavakat, igyekszek hozni a szintet és méginkább színesíteni a szifon.com-ot. Kicsit furcsa hogy az az oldal, amelyet szerettem (és félreértés ne essék szeretek a mai napig) már ritkán tud újat nyújtani a hírezéseim miatt, hiszen “meglepő” módon tudom mire számíthatok 🙂

  28. Idáig ez a post a legjobb a blogon! Rég’ nem röhögtem ennyit! XD -.-

  29. Nem tudom hogy tévedt ide ez a hogy is mondjam finoman: nemzetiségi …. De nagyon eltévesztette a házszámot. Jó sok segélyt kaphat ha van számítógépe. Ugyanis a bodza még nem érik. ……

  30. kerlek segitsetek,az iphone 2g nem tudom elinditani restore-nal minidg az 1604 vagy 1603 as kodot adja ki,ami az apple szerint gyogyithato ha frissitem az itunest ,megtettem de semmi valtozas!!!! please!!!!help!!

  31. @surda35: Custom firmware??


Add a Comment