fbpx Skip to content

Egy vadonatúj és igencsak meglepő kimutatás szerint a PSP- marokkonzol- és iPhone-tulajdonosok tavaly több játékot vettek, mint bárki más. Ezzel az olyan “nagy testvérek” forgalmát is lekörözték, mint az Xbox 360 és a PS3 – olvasható a GameSpot internetes magazinban.” – írja a HVG.

A San Francisco-i MI6 marketing konferencián látott napvilágot a hír, hogy a Sony PSP- és az Apple iPhone-tulajdonosok sokkal több játékot vásárolnak, mint az egyéb platformok tulajdonosai – pedig azért a warez nálunk is jelen van, mint a PC-s világban. Az iPhone-ra vásárolt játékmennyiség 4,57, míg a PSP-re vásárolt 4,12 – azaz mosolyogva mondhatjuk, hogy az iPhone rávert egy szépet a PSP-re a játékeladások tekintetében. Azt azért azonban nem kell elfeledni, hogy a Sony kézikonzoljára készített játékok jóval magasabb árkategóriát képviselnek, mint az Apple telefonjára készített produktumok. A PlayStation 3-nál 3,99, míg a Microsoft XBOX360-nál 3,55 játékot mutattak ki – ennek ellenére a Microsoft konzolja sokkalta nagyobb sikert és konzoleladásokat produkált, mint a Sony gyermeke (ami főleg a játékelőnyből fakad, hiszen a 360-ra nagyobb a szoftverkínálat).

A kimutatás egy érdekességet is kimutatott, miszerint aki iPhone-al rendelkezik az szívesebben is vásárol más általa birtokolt platformokra – azért azt kötve hinném, hogy az AppStore vezet el egy embert a jogtisztaság drága útjára..

Fontos kérdésként merült még fel, hogy mégis mi alapján választanak játékokat az emberek? A megkérdezettek 72%-a a kedvező ár alapján választ ki egy-egy appot, hiszen tudjuk jól hogy olcsó programokból pillanatok alatt be tudunk spájzolni, s bizony sok kicsi sokra megy – bár még mindig jobban járunk mint a konzolos játékokkal (16-17 ezer Ft magasságában mozognak az újdonsült szoftverek – természetesen az idő elteltével olcsóbb lesz), vagy a PC-sekkel (amik cirka 10-12 ezerért vásárolhatók meg).

A közvéleménykutatásért az E-Poll Research felel, akik 1000 játékost kérdeztek meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. hmm ha most lenne egy “gyáram” akkor elkezdenék Ifonra dugható gombos nyomkodórészt gyártani.:D

  2. PPP=PlayPhonePortadble= iPhone?
    hmmm nemkétséges hogy a sony által gyártott konzolok és telefonok elég trék, az apple meg hülye hogy nem kezdi el nagyban pártolni az iphone játékos társadalmát, ha akrná akkor a következő iphonnal be is verhetné a psp-t a falba, a ds-t már amúgy is sikerült.
    ( xbox360>ps3 de ez ugye egyértelmű:] )

  3. ‘sony által gyártott konzolok és telefonok elég trék’ nem egyértelmű, én 360-al kezdtem, aztán beruháztam egy ps3-ra. Utána már nem is játszottam a 360-al.
    Így a 360-at eladtam és ráfizetéssel vettem iphonet. A box nekem hangos és multimédia téren gyenge,
    Engem a ps3 vitt a jogtiszta szoftver vásárlás útjára. Azért a 360 eladásoknál az is közrejátszik, hogy nem kell buherálni, csak szoftveresen átalakítani és viszi a warez játékokat.

  4. @RSRyder:
    a sp3 egyszerűen nem elég jó, japánok a nagy sony fanok is maradtak a ps2nél ( amit én az awful kategóriába sorolnék), szinte minden konzolos ismerősöm xbox360assal rendelkezik (illetve psp-vel), mindigis imádtam az xbox360ason tolni a játékokat, és bár jelenleg csak hétvégenként van alkalmam xboxozni, de szeptemberre beruházok egy elitre, az öcsi rendszere is tökéletesen kidolgozott, multimédia terén is kiváló, egyedül az a gondom hogy fizetős az xboxlive, ami ugye azt xbox360felét képezi 🙁 (és naggyá tette a konzolt ugye)

  5. azt nem értem minden nagy szoftvergyártó reklámozza a legujabb gémek de valahogy nem igazán érnek ide. Vagy mindenki a 3.0 hajt ?

  6. xboxman: őszintén nekem semmi bajom sincs egyikkel se, játékra szerintem mindkettő kiváló, de engem multimédia téren az zavart, hogy semmit se lehet a 360-ra másolni és hangos (az enyém 2007-es gyártású volt és hitachis)

  7. tudomásom szerint támogatja a plugnplay pendriveokat, de majd tesztelen hétvégén ha alkalmam nyílik rá, az meg hogy hangos az nem zavaró ha az én gépem elött ülnél, amikor kikapcsolm akkor csönd és nyugalom száll a szobára 😀
    ( nem akarok gépre költeni, örülök az iphoneomnak és szeptemberre xboxot szeretnék ugyhogy elég volt egy új hőtő a kis 2magosnak és 1,8 Ghzröl 2,3ra huztam, valamint 30fokkal hidegebb is, visoznt zajos :S )

  8. Támogatja, meg a külső merevlemezeket is


Add a Comment