fbpx Skip to content

( A tesztet köszönjük Jadeye kollégának és innen “loptuk” )

Az Apple újabb beta verziót tett elérhetővé 03.31-ével, tehát még tegnap, mielőtt ez az áprilisi tréfálkozás elkezdődött volna. Például a démonoknál már magolják is szorgalmasan a fájlokat.

Így hát akkor mit tegyünk, ha ismét úgy adódott, hogy egészen véletlenül ez a build is a kezünk közé került…? Telepítsük. Meg is teszem majd délután, és akkor frissítem a post-ot.

007 iphone_30_b2_home_11

A legfontosabb, és legszembetűnőbb újítás, hogy immár a szokásos 9 homescreen helyett 11 van, plusz a spotlight. Így a korábbi 148 helyett már 180 app telepíthető, és tehető ki a springboard-ra.

Illetve az előző verzióban már felbukkant a saját szám szerkesztésére való opció, ami ebben a buildben már össze van kötve egy hibaüzenettel, ha MMS-t akarnánk küldeni, és korábban még nem volt beállítva a saját szám. A telefonszámot azonban NEM engedi a + jellel kezdeni, csak 0-ával. Oda se neki, például egy Motorola v180-ban viszont beírhatjuk a saját számot + jellel kezdve, amit utána a telefon normálisan kezel.

Update ma este vagy holnap, esetleg csak hétvégén…

Korábbi cikk az előző build kapcsán itt: iPhoneOS 3.0 beta 1 review

***

Update!

Konklúzió: Feltettem ma 12:22-kor kezdve a frissítéssel. Két órát volt fent a 3.0beta2 egy 2G-s iPhone-on. Nézegettem. Alakul. De változatlanul tartom azt a véleményt, hogy napi használatra jelen állapotában ez még alkalmatlan. Stabilabb, ez tény. De bugos rendesen. Ennyit meg nekem nem ér. Uzsgyivissza 2.2.1-re.

005 008 014

Tapasztalatok:

  • gyári 2.2.1 + quickpwn-ről a frissítés a beta 2-re “purple screen”, és NEM maradt meg az aktiválás;
  • DFU a lila screen után nem jött össze, 1600-as hiba, azért, mert nem gyári 2.2.1-re, hanem custom 2.2.1-re próbáltam;
  • mindegy, akkor aktiváljuk: nemhivatalos quickpwn megcsinálta az aktiválást, lila screen eltűnt;
  • Cydia helyett az Icy-t tette fel ugye…
  • YouTube nem megy (ha már az aktiválást megcsinálták, ez miért maradt ki?);
  • T-pot működik minden egyéb telepítése nélkül;
  • telepített app-ok mind működtek, még a MI hack-el telepítettek is;
  • iPodban a zenék és videók csak a második reboot után jelentek meg, pedig iTunes-ban látszottak;
  • iPodban videó tekerésénél először elmegy a hang, majd pause/play után elcsúszva folytatódik;
  • iPodban a home gomb lenyomására az iPod kilép, és 1mp után a zenelejátszás leáll;
  • iPod controls opció nem működik megfelelően, meglehetősen bugos, néha megy, néha nem, néha nagyon hülyén;
  • iPod akkor is lejátszik videót, ha lockolva van a kijelző – de akkor hogy nézed a képet…?;
  • iPodban van álló nézet a videólejátszásnál, nem csak fekvő;
  • MMS opció 2G esetén nem jelenik meg az új üzenetnél;
  • kép beillesztése az üzenetbe ettől még lehetséges, de küldésnél a képet eltávolítja, és hibát ír ki;
  • csengőhangok közül a \private\var\stash\Ringtones\ alá kézzel bemásoltak nem jelennek meg választhatóként;
  • a MarkerFelt betűtípus még mindig nem tudja a normális magyar hosszú ékezeteket, pl az Ő, ő, Ű, ű esetén;
  • Camera: NEM lehet bárhol tappintani a kijelzőn a fotóhoz, muszáj a kis gombot eltalálni alul;
  • Icy: na ugyanmár… röhej. 3x frissítettem a source-okat. semmi nem jelent meg a categories alatt.
  • Icy, sokadik nekifutás: oké, most újra próbálva, így a kb tizedik frissítési próba után végre elkezdte frissítgetni a dolgokat. a Cydia ennél gyorsabb…

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. “a MarkerFelt betűtípus még mindig nem tudja a normális magyar hosszú ékezeteket, pl az Ő, ő, Ű, ű esetén;” >> Ezt nem egészen értem. Mi az, hogy nem tudja? Ha rányomsz hosszan az E betűre akkor nem jelenik meg az ékezet?

  2. live tesztet toltam volna en is, de gyorsabb voltal:) lila screen nekem is jatszott parszor beta2nel…

  3. Hát szerintem én maradok a 2-es verziónál míg nem lesz stabil az egész mert sztem nincs értelme frissíteni addig. Am.: Nagyon örülök neki, hogy halad a dolog és kipróbálnám. Valaki tud olyat, hogy lementi az egész Iphone-ról az összes file-t meg mindent azaz készít egy biztonsági mentést egy backup ot az egész Iphone-ról.?

  4. “iPod akkor is lejátszik videót, ha lockolva van a kijelző – de akkor hogy nézed a képet…?;
    iPodban van álló nézet a videólejátszásnál, nem csak fekvő”

    AMATŐR, ezt eddig is meg lehetett:
    1. állítsd meg a videót, lockold le majd utánna nyomd meg a home ot ekkor ugye mutatja a bil lzárat és most 2szer home és indítás, máris megy a videó hangja kép nélkül!
    2. podcastban eddig is volt, amik ugye szintén videók, valamint a recently added lejátszólistán ha rámész egy videóra akkor szintén megy az álló lejátszás 😛

    ugylátszik barátunk kicsit hijján vagy egykét információnak 😀
    11+1 lap, KIRÁLY :]

  5. 1. állítsd meg a videót, lockold le majd utánna nyomd meg a home ot ekkor ugye mutatja a bil lzárat és most 2szer home és indítás, máris megy a videó hangja kép nélkül!

    Erről én sem tudtam 🙂

  6. balint99 töltsd le az iTunes-t az letölt mindenedet

  7. Le van töltve de én arra gondoltam, hogy rárakom a 3.0 -át (hajt a kíváncsiság) és utána pedig visszateszem csak rá.
    Egyik barátomnak ez a megoldás ment…. De a köcsögje nem mondja el mivel mentette le….

  8. nekem független 3g m van 3.0 val.
    mms opcio nincs pedig engedélyezve van a settings messages nél
    valakinek tipp??

  9. @xboxman: KÖSZI
    Nekem is új volt, bosszankodtam is amikor azért merült az aksi mert youtuberól hallgattam zenét. 🙁

  10. Nem tud valaki segíteni,hogy lehet alkalmazást letörölni ha installous progival raktam fel.Sajna az itunes nem szinkronizálja.

  11. @zsola76:
    legjobb tudomásom szerint hosszan rányomsz és a kis piros X-et megnyomva törlöd :), de mintha az itunesos sync után törölné, ugy emlékszem

  12. senki a 3.0 vs pannon mms re??

  13. @admin: a billentyűzeten megjelenik, illetve a jegyzet címsorában legfelül szintén hosszú az ékezet kijelzése. ellenben magában a szövegben, ahol írsz, ott a hosszú ő és ű rövidként jelenik meg. ez csak az ilyen duplaékezetes betűkre érvényes. majd frissítem a postot screenshot-tal, akkor látható lesz. 🙂

    @xboxman: (kösz az amatőr jelzőt.)

    1. megállítva a videót, majd lockolva a screent, majd duplakattal előszedve az ipod controls-t, és elindítva valóban játsza a videó hangját. eddig soha nem próbáltam ilyesmit. de ez sokkal inkább bÁg, mintsem fícsör szerintem.

    2. itt nem a podcast volt a lényeg, hanem bármi tv show, movie, stb. azok ugyanis nem hajlandóak állított nézetben játszódni 2.2.1 alatt, hanem kizárólag csak fektetett módban. vagy neked melyik tv show vagy movie volt arra hajlandó, amit a fenti screenshot mutat? mert nekem semelyik sem.

    3. a te szavaiddal élve, “_ú_gylátszik barátunk kicsit h_íj_án vagy egy_-_két információnak”, ugyanis a kis X az NEM piros az app törlésénél, hanem fehér karikában fehér X, fekete háttérrel.

    @cfman: az mms-hez nagy valószínűség szerint még berhelni kell a carrier.plist-edben pár dolgot, de erről jelenleg nincs infó. amint kijön egy olyan verziós att_us.bundle, amiben ez konkrétan engedélyezve lesz, akkor már csak kopipészt a kérdéses kódsorokra, és elvileg menni fog.

  14. @xboxman: és kipróbáltam, video podcast esetén SEM támogatja a 2.2.1 azt az álló módú lejátszást, amit a fenti screenshot-on láthatsz. esetleg írd le, hogy neked ez hogyan sikerült, mert nekem kizárólag fektetett mód van, akár mit is csinálok.

  15. @jadeye:
    (nem sértés csak piszkáltalak egy picit :D)
    1. hát ha bug is, én használtam, bár lehet hogy a showder clubb nem éppen a legjobb választás volt, miután 1 utcát röhögve sétáltam végig ugy döntöttem kikapcsolom, elég hülyén is néztem ki gondolom 😀

    2. nekem az összes podcast alapbol állítottan indul el, akár videó akár csak szöveg! a fent említett trükkel pedig a távkapcsot is néztem állítva!itt a podcast
    http://img5.imageshack.us/gal.php?g=img00311.png

    3. 1-1, klittek vagyunk. fejben összefojt kicsit a két sarok színe :S

  16. valaki be tudta izzitani a youtube-ot 3.0-án? mert másik fórumon azt írják h ha nem állítom vissza a backupot, akkor elvileg müködnie kell, de nekem ennek ellenére nem megy 🙁

  17. Hello mindenkinek! Ma sikeresen felraktam a 3.0-át a 3G-s letiltott telómra (annak ugy is mindegy a bb:)) Annyi csak a bibi, hogy nem találtam 3.0-ához mobilinstallation filet… ezt nem tudja vki elküldeni a mailemre? vagy jó hozzá a 2.2.1??? Amúgy tök zsír!
    Nah köszi!
    Ja a mailem: kovatsmiron(kukac)gmail(pont)hu!
    Köszi!

    Ui: a 2.2.1-es lokalizációt fel lehet nyomni a 3.0-ra, vagy akkor kapok egy kedves kis ananász(:D)logót?
    Köszi: miron89

  18. Hogyan tudnám a Pannon kártyámat használni,ha 3.0 a szoftvere a 3G-nek? Remélem,hogy nem lehetetlen:)És ha mégis,akkor hogyan csinálhatom működővé a telefonom?Segítsetek rajtam!Előre is köszönöm.

  19. @gazsiazasz: én nem állítottam vissza semmi backup-ot, és mégsem ment. mondjuk én update-eltem, szal lehet azért.

    @Kcsaba65: ha gyárilag független akkor ugye működik alapból, de mivel feltetted a kérdést, így gondolom, nem az. talán rebelsim vagy turbosim. ha nem, akkor SEHOGY, merthogy a yellow meg NEM megy a 04.20.02-es baseband-del. a baseband-et meg NEM lehet visszatenni 02.28.00-ra!

  20. @Kcsaba65: LOL Ezt buktad 😀 Olvasni is kéne néha, mielőtt nekiestek ilyesmiknek, mint a 3.0beta update, függő 3G-re.


Add a Comment