fbpx Skip to content

A Twitter egy remek mikroblognak nevezhető őrület, ami Amerikában a Facebookhoz hasonló népszerűségnek örvend. Hogy miért is annyira népszerű? Mert közvetlen, gyors és informatív.

A könnyed regisztráció után már onthatjuk is magunkból az okosságokat (mint pl jómagam) egy-egy 140 karakteres üzenetben. Odaát az amcsiknál rengeteg sztár, cég illetve híresebb személy alkalmazza ezt a hirdetési módot, amellyel kisebb betekintést tesznek lehetővé a hétköznapi emberek számára. A hétköznapi emberek meg se perc alatt oszthatják meg a világgal gondolataikat. Az oldal népszerűségét több iPhone-ra fejlesztő cég is felhasználta, s nekik köszönhetően immáron kedvenc telefonunkról is kedvünkre twitterezhetünk.

Erre az egyik legmegfelelőbb program a Tweetie, amit a feltámadt Appulo.us-ról könnyedén letölthettek (vagy aki nem jailbreakelt telefonnal rendelkezik az az AppStorenál 3 euroért beszerezheti, bár ingyenes appok is vannak már erre).

A program használata nagyon egyszerű: feltelepítjük, megadjuk neki az accountunkat és már kedvünkre számolhatunk be a számunkra fontosabbnak tartott eseményekről új virtuális naplónkban. Természetesen az élményeket másokkal is megoszthatjuk, de ha csak ismerősöket szeretnénk bevonni a buliba, akkor arra is van lehetőség – sőt még a postafiókunkat is felhasználhatjuk az ismerősök invitálására. Emellett mások bölcsességeit is olvasgathatjuk, továbbá ha nagyon megtetszik 1-1 darab, akkor a Follow-ra rábökve már könnyedén értesülhetünk az újabb bejegyzésekről az RSS-hez hasonlóan.

Érdekességként megjegyzendő, hogy kis hazánkban még nem tett szert nagy népszerűségre a Twitter, de reméljük hogy ez nem tart már sokáig.. 😉


Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

 1. Ha valaki kedvet kapott a dologhoz, az nyugodtan tegye közzé a twitterjét 😉

 2. akkor nézzétek meg ezt. kb 3000 magyar twitter felhasználó van
  http://turulcsirip.hu/

 3. 🙂 Regisztráltam az oldalammal: noxhungary 😀
  Én erre a turulcsiripre nem tudok regisztrálni…

 4. @vackor
  a turulcsirip egy twitter mashup. a magyar twitter felhasználókat gyűjti egy helyre. a twitter loginoddal tudsz belépni, nem kell külön regisztráció

 5. Köszi amúgy nem értem mibaja a twitternek… :S Valami kódot kér, hogy aktiváljam… de hogyan?

 6. ööö passz. én még nem láttam ilyet. meg amikor én reggeltem akkor még nem emlékszem hogy lett volna ilyen. emailben nem küldtek valamit?

 7. Csak azt, hogy köszöntenek a userek közt…
  De ha valamit akarok írni akkor egy kis lakat jön ki… :S

 8. ezt belépéskor kéri? ezt a kódot?

 9. Nem… mindjárt mutatok egy képet

 10. felveszlek msn-en. ok? ami a honlapotokon van az működik?

 11. Vagyis mind1 mert felléptem…

 12. Megoldva a problem! 😀

 13. rendben! (:

 14. Nagyon jó ez a Tweetie, de az a gondom vele, hogy nem frissül pl a saját profilképem. Vártam kb 5 órát, de semmi. reinstall megoldotta a problémát, de ha új képet teszek be akkor szerintem megint nem fogja frissíteni. ötlet?

 15. @joey004: twittelator

 16. Próbáltam azt is, ott az a gond, hogy a főoldalon szintén nem mutatja a profil képet, pedig azzal nincs baj, twitteren rendesen látni, és a twittelator is tudja, hogy ott van mert a my profile-ban ott van. csak a főoldalon nincs


Add a Comment