fbpx Skip to content

Szeretnél egy olyan játékot, ami ötvözi a méltán híres konzolos God of War és a Frank Miller-féle 300 stílusát? Akkor érdemes 5 eurót szánnod a Hero of Sparta programra, hiszen ez a legtartalmasabb iPhone-játék, amivel valaha találkoztam.

A bevezető animáció után pár érintés és már bele is ugrunk a sűrűjébe: egy spártai harcost alakítunk, aki gondolt egyet s természetesen megmenti a világot. Az irányítás hagy némi kivetnivalót maga után, de éppen erre találták ki a bevezető pályát. A baloldali “gombot” nyomvatartva tudjuk irányítani karakterünket, míg a jobb oldalon található “joyokkal” tudunk ütni illetve védekezni. Általában ha veszettül “nyomogatjuk” ezeket, akkor majdnem biztos hogy végzünk ellenfelünkkel.

Értelemszerűen a pajzsunkkal tudunk védekezni, ami ha feltöltődik akkor 50 kilométeres körzetben mindenkit eliminál pár kósza másodpercre. A God of War-ból ismert kivégzési módok is megvalósulnak a játékban, hiszen pár pillanatra olykor megjelenik egy kék kör, amit megérintve még megjelenik sorra egy-egy, ami egy kiváló mozdulatsort eredményez: például hősönk felugrik a szörny térdére, nyakon vágja a kardjával, felugrik a vállára és a fejbe szúrja. Természetesen ilyenkor az idő lelassul a hangulatkeltés reményében.

A játékban a PC-s játékokban szokásos gyűjtögetős életmód is jelen van, hiszen kék valamint zöld köveket gyűjthetünk össze, s ha valamelyikből összegyűjtöttünk 5 darabot akkor kék esetén az energiánk (ami a harcnál elengedhetetlen), zöld esetén pedig az életerőnk lesz nagyobb. A történet folyamán megkapjuk Hephaisztosz pajzsát, illetve Damoklész kardját is, de a pályák végeztével fegyvereinket kedvünkre tuningolhatjuk is.

A látványvilágra szavunk se lehet, hiszen ez az egyik legszebb játék ami valaha készült iPhone-ra, emellett a játékidő miatt se lehet okunk panaszra, hiszen 8 fejezeten keresztül folyik a történet. Továbbá ha ezzel végeztünk akkor a WoW-hoz hasonló heroic módban is végigjátszhatjuk a nehezített történetet.

[ Hero of Sparta ]

A fenti videólinkből is kitűnik, hogy ez egy olyan játék amit egy játékkedvelő iPhone-tulaj sem hagyhat ki. Igaz kicsit borsos az 5 eurós összeg, de gondoljunk csak arra hogy hány forintot vesztegettünk anno el polifónikus csengőhangra meg oplogóra.. 😉

u.i.: AppStore link

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. szép és jó játék, tegnap játszottam vele egy kicsit, bár valahogy hiányzik belőle az ugrás, a mindenféle kombók és 1pici szabadságérzet. az az érzés járt körbe, mintha ugyan azt csinálnám körbe körbe, csak a háttér más… meg az a vicces, h mikor meguntam, úgy fejeztem be a pályát, hogy egyszerűen elfutottam az ellenségek mellett :/ szóval a lényege: juss el A-ból B-be, ha időd és kedved engedi, itt-ott ölj meg valami csúnya lényt…

  2. Tényleg jó kis játék, már régebben végigtoltam. Hogy megszokjam, végigcsináltam easy-n, aztán jöhetett a heroic-mód. De a kristályok közül 1 kéket, meg 2 zöldet (de lehet, hogy fordítva) az istennek se sikerült megtalálni. Az összes fegyverem maximumig fejlesztve, csak azok a rohadt kristályok idegesítenek.

  3. Ez az Appulo.us -on már régóta fenn van……amúgy tényleg faxa. Olyan játék,amit nem lehet abbahagyni……legalábbis én nem tudtam letenni még végig nem vittem 🙂 🙂

  4. Appulo.us: az összes link dead… 🙁

  5. Így tovább! Jó ez a cikk!

  6. @Mikey™: jaja és máshol is!
    vki hozzáértő kreálhatna belőle egy ipa-t

  7. Igen, nagyszerű játék! Nekem annyi bajom volt vele, hogy még heroic módban is becsukott szemmel végig lehet játszani… feltuningoltam az összes fegyót, én asszem 1 kék kristályt nem találtam meg. kb. 6 óra alatt egyhuzamban végigtoltam, bár én mindenkit kiirtottam és mindenhol szétnéztem:)
    de pl. szerintem sokkal jobb mint pl. a most megjelent MGS, számomra az MGS óriási csalódás… nagyon gyenge..

  8. az mgs és a hero of sparta is nagyon gyenge sztem. egyszerűen még jó irányítású 3d-s játékkal nem találkoztam iphoneon.

  9. @dunkel: Ja ott megtaláltam csak melóban a rapidshare nem elérhető… 🙁 Köszi

  10. mgs nagyon gagyi

  11. Hmmm… ez igen… vajon lesz-e WoW for iPhone? 🙂 Akár külön szervrek és telefonra optimalizált környezet, el tudnám képzelni. Az lenne egy hatalmas lökés az iPhone-nak…

  12. Az irányítás szerintem csöppet bajos lenne

  13. hello azt szeretném kérdezni hogy 2.2.1 es OS-t lehet- e JAILBREAK-elni??
    msn: [email protected]

  14. Én soha sem tudok átjutni a ,ásodik pályán. Hogy kell megölni a küklopszot? A Két kezét lezártam a kapukkal meg öltem mindenkit és nem tudok mit csinálni

  15. Helló, te már biztos túljutottál, de másnak még jó jöhet… (nekem is rá kellet gugliznom 🙂
    Igen, le kell győzni az 1szeműt. A futás közben megjelenő kis jelekre (körökre) kell figyelni. Az ívesen animálódókat ujjal kell lekövetni hasonló ívben, az állókra meg rá kell ütni.
    Hajrá!


Add a Comment