fbpx Skip to content

unlock

Egy szifon.com olvasó hívta fel a figyelmemet, hogy a plastik.hu -n megjelent egy érdekes cikk. Bevallom azért ez engem is meglepett…

A [függetleníteni kívánt készülék] ára a listában szereplő 145e Ft volt (dominós, fekete, 16GB), +20e a kifüggetlenítésért. A történet röviden: ennek a listának az információi alapján indultam el, konkrétan ez a link segített sokat. Az itt szereplő táblázatban található egy olyan oszlop, hogy “Carrier offers authorized unlocking”, és a magyar T sorában ott van bizony a pipa. Ezen felbuzdulva elmentem a hozzám legközelebbi ilyen üzletbe még karácsony után, ahol természetesen azt mondták, hogy ők nem kódolják ki. Írtam egy levelet az ügyfélszolgálatnak, hogy legyenek szívesek foglaljanak állást az ügyben, és szükség esetén szóljanak az Apple-nek, hogy javítsák a táblázatot a weboldalukon. Bevallom, én ez utóbbira számítottam – nem vagyok pesszimista, csak már itt élek egy ideje… :) Meglepetésemre azonban nem így történt:

“Tisztelt *****, kedves Ügyfelünk!

A SIM lock feloldása Apple iPhone készülék esetében is Személyes ügyfélszolgálatainkon kezdeményezhető. Havidíjas előfizetés esetén az elő- vagy a számlafizető kérheti, Domino esetében az előfizető vagy a felhasználó. A tulajdonjogot eredeti számlával, vagy a készülék jótállási jegyével szükséges igazolni. Havidíjas szerződésnél nem lehet lejárt számlatartozás, illetve nem kapcsolódhat a szerződéshez érvényben lévő hűségnyilatkozat. Ellenkező esetben a kötbér és a még hátralévő részleteket is ki kell egyenlíteni.

A szolgáltatói és gyártói jóváhagyást követően az iTunes-ra kapcsolódva maga tudja majd elvégezni a hálózati korlátozás feloldását.

Elnézését kérjük, amennyiben üzletünkben ettől eltérő, nem megfelelő tájékoztatást kapott!

Kérdése esetén a jövőben is készséggel állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel:
******* Ágnes
levelezési képviselő
T-Mobile”

Na, ennek nagyon megörültem, be is mentem másnap ugyanabba az üzletbe. Közbevetném, hogy a két időpont között eltelt két hónap, ami alatt volt egy próbálkozásom a gsmline.hu-val, akik állításukkal ellentétben FELTÖRT szifont árulnak. (az összes magyar dealer egyébként — a szerk.) Mindenesetre a T-üzletben ugyanaz a hölgy szolgált ki, mint aki korábban elhajtott, és most is ezzel próbálkozoztt. Megmutattam a levelet, természetesen azt mondta, hogy a levélíró tévedett. Volt egy kis szóváltás, aztán végül azzal akartam zárni a dolgot, hogy akkr szóljanak az Apple-nek, hogy vegyék le a félrevezető infót a weboldalukról, és megmutattam nekik a linket. NA, itt egy kicsit kiesett a szerepéből. Szöszmötölt egy kicsit (kb 20 percet a gépén), majd azt mondta, hogy utána kell nézniük, és fel fognak hívni. Persze, gondoltam.

De pesszimizmusom ismét cserben hagyott: még aznap este felhívtak, hogy nekem volt igazam. Állítólag a fő-fő-fő-főnököt kellett felhívniuk ez ügyben. Úgyhogy másnap bementem vásárolni.
A készülék kézhez vétele után azt mondták, hogy kb. 2 nap, amíg a feloldási kérelem átmegy a rendszeren, akkor hozzam vissza. De végülis nem kellett bemennem, hanem telefonon-emilben elmagyarázták, hogy mit kell tennem: iTunes-ban restore, utána BÁRMILYEN SIM kártya bele, és megy. Gondolom a teló kap valami hozzájárulást, és az iTunes-on keresztül megy a dolog.
Így tettem, működött, működik. “Congratulation, you unlocked your iPhone” – vagy valami hasonlót írt ki az iTunes.

Kicsit hosszúra nyúlt, de nem akartam kihagyni semmit. Remélem hasznos volt az infó.

Tehát a lényeg: 20 ezer forint kifizetésével (domino) mi magunk fogjuk tudni függetleníteni a telefonunkat az otthonunkban iTunes segítségével. Ez jelenleg 165 ezer forintot jelent (550 euró 300-on számítva — olcsóbb, mint a szlovákoktól!) és garanciális, legális, független telefonunk van.

Bakó Alpár

A T-Mobile ÁSZF-je szerint hivatalosan van függetlenítés! Mindig is volt. Előfizetéses ügyfeleknek 9.000 Ft, míg a Dominósoknak 20.000 Ft-ba kerül készülékenként. Nyílván ez esetben érdemes Dominóval megvenni, kicsengetni a 20 rugót, felmenni az iTunes-ra, restore és megkapja a gyári feloldást a teló. Ellenben akinek még van hűségszerződése, mert előfizetésesként megvette, mondjuk 1 éves hűséggel, az augusztus 22-e után már mehet is a boltba, és csak 9 ezerbe kerül majd a függetlenítés… érdemes gondolkodni.

Forrás: http://plastik.hu/2009/03/16/t-mobile-kikodolja-a-szifonunkat-20-ezerert/

Olvasd el a hozzászólásokat is

55 Comments

  1. Azért ehez is vastag bőr kell. Ha lejár a hűség kicsengettem mindent még 9 rugót elkérnek. Hmm

  2. Félig OFF, de azon a bizonyos apple linken keresztül elérhető táblázatban miért szerepel a magyar T-Mobile-nál a Visual Voicemail? Én nem tudok róla hogy lenne.

  3. Off: Nincs még hír a 3.0 fw-ről?

  4. @miki315: Általában a szolgáltatók térítés ellenében vállalják a hálózati korlátozás feloldását, ez régóta így van.
    Azon meg, hogy a szifont is függetlenítette a trémobil, nem kell csodálkozni. Ha vállalja a forgalmazott készülékek függetlenítését, akkor az iphone se lehet ezalól kivétel, mivel gondolom az ÁSZF sehol nem tér ki erre a készülékre.

  5. @miki315: Az előző cikk kommentjeiben jadeye írta: bemutató ma este 18 óra (usa de. 10 + 8 óra eltolódás).

  6. Most akkor akinek tiltották a készülékét, az nm mehet be, hogy kifüggetlenítsék? Bár olvastam, é értettem is, de azért megkérdeztem, hátha tévedek… Amúgy van az alaplap cerén kívül más megoldás a Tiltott telók ügyének megoldására???

    Ha valaki tud vmi biztos, legális, jól megoldható megoldást, kérem jelezze itt: kovatsmiron(kukac)gmail(pont)com

    Köszi mindenkinek!
    miron89

  7. Én csak azon csodálkozom, hogy ez eddig nem jutott senkinek eszébe.
    (Nem mintha én gondoltam volna rá, de nem is agyaltam ilyenen, a 2G-met akkor függetlenítem, amikor csak akarom 🙂

  8. @miron89: Ha elolvastad volna a cikket, akkor tudnád mi a helyzet, mivel valószinű, hogy tartozás miatt tiltották le a telefonodat, csak úgy tudod függetleníteni, hogy előbb kifizeted a rajta levő összes tartozást, a kamatot, meg a hűségből hátralevő időt + a 20 000 Ft-ot..

  9. OFF: a live.slashgear.com-on élőben fogják közvetíteni az Apple sajtótájékoztatót!

  10. Kérlek teszteljétek a movie stream-et: ishare.atw.hu

  11. elnézést, kis komplikáció merült fel

  12. OFF
    Ha valaki ert angolul akor csinalhatna egy cikket majd errol a konferenciarol, mint a felhasznalok szemszogebol, es mint a fejlesztok szemszogebol, mert azert megiscsak lesz valalmi ujitas az SDK-ban…nemtudjatok valtozni fog az appstore is? meg a programok feltoltesenek menete is? miert nem kuldik mar a cert-emet?(mar egy honapja irtam nekik h kapjak be mert miaz h nincs mo. a kivalaszthato orszagoknal, najo nem ilyen stilusban…de akkor is bakker csak nekik is erdekuk lenne h kifizessem nekik a 100$-t de keptelenek ramoccanni, arrol nem is beszelve h a cert utan meg sok rakas papirt ki kell tolteni, h egyaltalan felrakhassam a progimat appstoreba…szivas az egesz…)
    boccs az offert, csak unatkozom 😀

  13. sziasztok,
    vettem egy iphone-t és szeretném kiütni..tudnátok valahogy segíteni,hogy itthonról meg tudjam oldani a dolgot..
    köszi

  14. @m.gy.: olvass vissza az oldalon, mindent megtalasz…

  15. ezt értem..akkor lehet,hogy nem jól írtam..úgy akarom kiütni,hogy sok progit ingyen tudjak rátenni és persze a csengőhangokat is..erre gondoltam

  16. @m.gy.: Ha gyárilag 2.2.1-el vetted, akkor egyelőre nem tudod függetleníteni, egyébként itt vannak a linkek, amiket Te is megtalálhattál volna a kereső segítségével:
    szifon.com/2009/01/30/yellowsn0w-0.9.7-2.2.1/
    szifon.com/2009/01/30/iphone-2.2.1-jailbreak-fuggetlenites/

  17. @m.gy.: Jah, hogy neked csak jailbrake kell, nem függetlenítés? Keress rá az oldalon a jailbrake szóra, vagy az előző hozzászólásomból a 2. linket nézegesd.

  18. @m.gy.: ha jatekokat meg ilyneket akarsz akkor jailbreakelni kell, felrakor a mobileinstallation cracket, es mar fel is tudod rakni a sok jatekot…

  19. már meglévő telefonnál is ugyan ez a story(Domino)? Be kocogok a legközelebbi tmob.-ba kifizetem a 20e hazamegyek várok kb 2 napot , restore és fertig?

  20. helló mindenki én vettem egy iphone 3G kéz alól ki van fizetve nállam van a papirok számla stb én be mentem a t-mobil-hoz kértem a függetlenitését oda adtam a papirokat majd közölték velem mivel nem az én nevemen van igy nem függetlenitik ki keresem meg azt akitöl vettem és vele menyek vissza most ott tart a dolog hogy lett küldve egy levél a t-mobil köszpontba ma hivtak hogy megcsinálják de 40000ft ba fog kerülni ha veszek egy dominos kártyát akkor 20000ft ennyit a t-mobil függetlenitésröl igy marad a fogyasztó felügyelet

  21. Huh. Hát nekem nem magyar tmobile fuggő a telefonom, így engem ez a dolog nem érint, de hogy nem fizetnék 9 ezer ftot azért, hogy függetlenítsem az tuti, 20at meg végképp nem… inkább az ingyenes yellowsnow, vagy a friss basebandhez ebayről rebel sim, az kb 3500ft.
    üdv

  22. @admin: és a gyula postjára mit lépsz! Fasz tmob!!!!

  23. mi az hogy egyszer megy 20e utána meg 40e vagy vegyél egy domino kártyát?

  24. Szerintem hagyjátok ezt a francba. Ne szponzoráljátok feleslegesen a t-mobilt…
    Ha valaki annyira más szolgáltató simével akarja használni a telot mért nem jó a yellowsnow? Nem veszik a garanciad vagy ilyesmi, ha pedig ugy adodik, hogy szervizbe kell vinni restore és volt jailbreak nincs jailbreak. Szervízbe nem vesznek észre semmit…

  25. szervízbeN. Heh…

  26. ezt én sem értettem igazából de elmonták mivel nincs t-mobilnál se dominó se elöfizetéses ezért lell vennem egy dominó kártyát igy talán mególdhatóbb lenne ezt bent a t-mobil-nál monták össze vissza mondanak mindent most hivott fel a t-mobil hogy a köszpontba mégis megcsinálják és elnézést kérnek
    NEM ÉRTEM!!

  27. Igen, tré mobiléknál nagy a káosz, nekem az ügyfélszolgálatos, a központos, és a viszonteladó is mást mondott – oldd meg…

  28. @gyula: mi meg azt nem ertjuk, amit te irtal, mivel a helyesirasod egy kiscsoportoseval vetekszik.

  29. “Ez jelenleg 165 ezer forintot jelent (550 euró 300-on számítva — olcsóbb, mint a szlovákoktól!) és garanciális, legális, független telefonunk van.”

    Hát ennél sokkal olcsóban szereztem gyárilag független 3G-seket szlovákiából kb 1-1,5 hónapja 300-as euro áron, messze nem volt 165k

  30. @gyula: Akkor most mi is a helyzet? Mégsem kell venni domino kártyát és függetlenítik t-mobilnál? Engem is érdekelne, mert én is kéz alól vettem anno és egy független iPhone mégiscsak jobb mint egy függő. Sárgahó ide vagy oda, ha jön a 3.0 ki tudja mikor lesz függetlenítés, már a legutóbbi frissítésnél is gond volt a baseband miatt így csak trükközve lehetett megoldani.

  31. Hát legalább nem kell küzdeni az új sw-nél.Csak simán felrakod és kész.

  32. na ez jó… kb az apple is akkor a saját fw-jét hekkeli meg, mert csak annyi a szitu ebben az esetben, hogy aktiváláskor megkapja a teló, hogy ő mostantól elfogadhat bármi kártyát. ez viszont akkor reméljük, eljut a dev-team-hez is, illetve szereznek egy olyan telót, ami így lett kiütve, és akkor már yellow sem fog kelleni, egyszerűen másképp csinálják majd meg az aktivációs patchet… no persze ahogy a dolgok eddig mentek, ez tuti nem ilyen egyszerű…

  33. Akkor ha jól értem, most bemegyek a T-hez, veszek egy dominós iphone-t, majd szólok, hogy akkor nekem kell a függetlenítés is, akkor azt is egyből elindítják, és legkésőbb 2 nap múlva használhatom más kártyával is?

  34. Én ma bementem egy T-be, hogy függetleníttetem a dominós Iphonomat. Mire közölték velem, hogy dominós készüléknél meg kell várni az 1 évet és csak utánna lehet függetleníteni 20.000,-Ft ellenében!! Na most akkor ez hogy van????

  35. Én ma bementem, vettem dominósan gyorsan megnéztem, mivel 2.2.1-volt rajta, ezért mondtam, hogy akkor kérem a hálózati korlátozás feloldását is jópénzért (nem tehettem mást ugye). Kiállították a papírt,meg minden, azt mondták, már ma vagy holnap szólnak, hogy akkor mit kell tenni iTunes-ban, és unlockolva is lesz a telefon. Sajnos frissítették a raktárkészleteket, így nem valószínű, hogy valahol is régebbi FW-s van 🙁

  36. Már aktiválták is. Nyomtam egy restoret, majd az iTunes kiírta: “Cratulations, your Iphone has been unlocked” Zsír 😀

  37. @csirke:
    Nem mindegy milyen fw van rajta?

  38. @Kutya: hát nem mind1, 2.2.0 firmware-rel baseband 2.28 volt, amivel megy yellowsn0w, 2.2.1 2.30, amivel nem. RebelSimet vagy TurboSimet próbáld addig, elvileg jók

  39. @bzolkaa:

    Úgyértem, hogy T-Mobilos függetlenítéshez nem mindegy? Csirke írta a 36. hsz-ben, de lehet, hogy csak baromi fáradt vagyok és benéztem valamit… 🙂

  40. oks, én meg úgy értettem hogy azért írja hogy 2.2.1 mert így ugye “nem tehetett mást”… de ja, t-mobilos függ-höz tök mind1

  41. Hali !
    Ma én is beálltam a 20 ezer Ft-ért függetlenítők sorába.
    Helyszin: Örs-vezér téri Árkád T-pont.Nagyon nem illetődött meg a
    üsz-os hölgy amikor közöltem mit szeretnék.Viszont mikor megtudta, hogy nem az én nevemre lett véve a telefon, fogta a papírokat és beviharzott az üzletvezetőhöz, kis idő múlva előjött és azt mondta hogy mehet a dolog.
    Azt is mondta, hogy vezérigazgatói engedély kell a procedúrához és
    ezért tartott konzíliumot a főnökével.Igazából szerintem fogalma sem volt hogy mit kell ilyenkor csinálni, de mindegy.
    Kifizettem a pénzt, adott egy számlát és közölte, hogy holnap fáradjak be
    és addigra ott lesz a függetlenítő kód vagymi. Hiába mondtam neki az itunszos
    eljárást, ő akkor is kötötte az ebet a karóhoz, hogy márpedig jöjjek be másnap.
    Azért én holnap mielőtt elindulok csak nyomok egy restorét hátha mégsem kell
    “befáradnom”.
    No mára ennyit.

  42. Hello Mindenki!

    A cydiaban ha rákerestek a “3G baseband downgrade”-re, akkor aki letölti és akinek iPhone-ján 02.30-as verziója van és a készüléke 2008 szeptemberi, vagy fiatalabb akkor a fenti progi elindítása után, ami kb 2 percig tart, vissza fog állni 02.28-ra és VOILA már lehet is yell0snow-al függetleníteni.

    Üdv

  43. Hi !
    Unlokolódott a telefonom 🙂 Nem kellett bemennem az üsz-ra.
    Hát így működik , nem olcsó, dehát ez van.
    Köszönet a cikkért és az építő jellegű hozzászólásokért.
    csá

  44. A probléma csak annyi, ha nem a Te neveden van a számla és a garijegy akkor a T-fos nem hajlandó megcsinálni az eljárást, hiába van adásvételid meg minden:(

  45. Nekem megcsinálták. Írtak egy dominó ügyfeles szerződést és utána már ment a dolog.Szerintem még ez is felesleges túlbuzgóság volt, de mindegy.
    Ha például szervízbe viszem a telefont, ott a kutyát nem érdekli ki vette, az a lényeg, hogy a garancia-papír meglegyen.
    Szóval nyugodtan lehet menni függetleníteni más névre szóló papírokkal is.

  46. Érdekes, énnekem a t-pontban is, illetve 20 perc várakozás utaán a telefonos ügyfélszolgálaton is ezt mondták.
    Apró érdekessség, hogy az ált. szerz. feltételeikben nincs benn, aztán jött a csaj azzal, hogy ez ptk., meg hogy ne legyen eltulajdonítás, mondom neki hogy adásvételis, erre ő, csak a közjegyző elötti, aztán feladtam, mert ha nem tudja mi van a ptk.-ban a szerződésekről, akkor hiába magyarázom neki:(

  47. zsolth: ez érdekes. visszaállítja a modemverziót?

  48. Sziasztok independentisták!
    Tud valaki információt adni, hogy a TurboSim mennyire megbízható?
    Pro és kontra véleményeket várok 🙂

  49. nekem most rebel sim van a telómban, működik vele. 2.2.1, 2.30. kell hozzá. nincs kártyavágás sem

  50. Napalm : Lehet hogy csak kislányoknak nem csinálják meg, éppen ezért
    áll a sarkadra és légy férfi 🙂
    Na de a viccet félre téve, szerintem egy kuka ügyfélszolgálatosnak semmi köze hozzá hogy neked mi van a tulajdonodban és hogy jutottál hozzá.
    Ezek szerint téged hülének néztek és azt feltételezik rólad, hogy lopott
    telefonnal rohangálsz és még pénzt is akarsz rá költeni ?
    Például mi van akkor, ha a szomszéd – aki fekvő beteg – megkér rá hogy
    vigyem el a telefonját függetleníteni ?
    No mindegy.A bürokrácia elleni harcot nem szabad feladni a végén úgy is
    mi nyerünk 🙂

  51. @airness23: igen visszaállítja.Mind a két telefonba, ami M.o-on olyan bootloaderrel került forgalomba aminél ez lehetséges.

  52. @macskajancsi: egyáltalán nem megbízható.
    Érdemes elolvasni a licitálos piaci oldalakon az ilyen eladásra szánt cuccoknál a kommenteket.Sokat lehet belőle tanulni.
    Ha mindenképpen venni akarsz akkor csak olyan embertől vegyél aki megengedi hogy a vétel előtt kipróbáld a kártyát.

  53. Köszi a vegyes visszajelzéseket 🙂
    Szóval, ha kipróbálom megvétel előtt és működik, akkor már nem lehet belőle probléma a későbbiekben?

  54. @macskajancsi: Látom nem fogadtad meg a tanácsom és nem olvastál utána a dolognak, mert akkor nem tetted volna fel ezt a kérdést.A helyzet az hogy lehet vele problémád a későbbiekben.Például előfordulhat hogy a telefon egyszer csak ledobódik a hálózatról vagy nem működik a 3g-s net vagy mind a kettő egyszerre.Egy újraindítás után aztán, akár működik is megint egy darabig, de azért ez kellemetlenül macerás helyzeteket
    idézhet elő.Például hogy másnap közlik veled hogy előző nap egyfolytában próbáltak hívni de nem voltál elérhető.
    Azért vannak olyan emberkék , akik esküsznek hogy nekik 100% működik a dolog.Próbáld ki hátha neked is bejön.A puding próbája az evés, de a tanuló pénzt is be kell fizetni néha, sajnos.


Add a Comment