fbpx Skip to content

Ugyebár mindannyian féltjük több éves börtönnel (hűségnyilatkozat) és/vagy sok pénzért megvett telefonunkat. A következő programot azért találták ki, hogy egy esetleges lopás esetén is jó eséllyel tudjuk visszaszerezni készülékünket.

Erre a legalkalmasabb program a Caught You!, amit az AppStoreból könnyedén letölthettek cirka 2.99 dollárért. A program elindítása után egy konfigos képernyő fogad minket, ahova be kell gépelnünk érvényes e-mailcímünket. Erre a címre kapunk egy kódot, amit minden elindításkor be kell pötyögnünk, hogy mi ugyan használni tudjuk telefonunkat, de idegen kezek nehezen bírkózzanak meg vele.

A lényeg azon van, hogy amíg a tolvaj megpróbálja feltörni a kódunkat, addig a program dolgozik és jelzi a beépített GPS-nek és 3G-nek hála a telefon helyzetét. Ezt az információt elküldi a megadott mailcímünkre, továbbá még egy Google Maps linket is mellékel. Azt hiszem ezt minden embernek érdemes beszerezni azok közül, akik féltik a telefonjukat hiszen tudjuk hogy a mai világban bármi megtörténhet..

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. Valaki tud adni egy alternativ linket?:D:DD

  2. Áhá, lebuktál 😀 Viccet félretéve, keresünk 😉

  3. és ha én a touchomat féltem? 😉

  4. Ha a 3G-t használja, akkor sim-kártya nélkül hogyan küldi el a helyzetét?

  5. ha mondjuk ellopják a telót, és átraknak bele egy másik sim-kártyát (független telefon vagy nemfüggetlen telefon esetén) küldi az e-mailt a GPS koordinátákkal?

  6. @koccs: Gondolom a tolvajok többsége azt se tudja hogy hogy lehet kivenni a simkártyát, s míg az benne van addig el tudja küldeni az adatokat. Ha meg tudja h h kell kivenni, akkor sem tudja egykönnyen feltörni a kódot h használhassa a telefont. Márpedig ha használni akarja akkor pöcsölnie kell a kártyával, addig pedig értesül a tulaj a dolgokról 😉

  7. Szerintem aki “talál” egy ilyen telefont, vagy nagyon gyorsan megszabadul tőle, vagy utánaolvas kicsit, és egyből kiveszi a sim-et, és újratelepíti a telefont.
    De az igazi védelmet a telefon MAC címe(i) adják. Nem láttam még programot, amivel változtatni lehetne a telefonban, szo a legegyszerűbb ezt az infót lelesni, és ez alapján jelenteni fel az illetőt, mert amint felmegy wifire, vagy 3G-re, és adatforgalmat generál, hamar nyakon lehet csípni.

  8. és mit kezdesz egy MAC címmel ha ellopták a telefont?

  9. A program jo lenne, de en gyari nativ tamogatasban kepzelnem el, ugy, hogy bekapcsolas utan kerne egy x jegyu kodot, amit ha nem jol adsz meg, akkor a legkozelebbi alkalommal, amikor wifi/3g kozelben van a telefon, akkor elkuld egy megadott e-mail cimre. – s ez a restore-t is kikerulne, tehat lenne egy /tmp, ahol tarolna az ilyen jellegu adatokat

  10. Azért dícséretes a program ötlete. De az elöttem szóloval értenék egyet, és kiegészíteném. Gyári és szolgáltató támogatással. Még SIM se kellene hozzá, mint egy vészhívás, csak mondjuk “vész SMS” menne a szolgáltatónak a kordikkal, minden egyes bekapcsoláskor! Szeva….
    Mondjuk ennyit adhatna magára más cég is nem csak az Apple. A szolgáltatók is.
    Ha már két év hűséggel adják a nem is olcsó GPS modulos készülékeket.
    Ez olyan lenne mint az autókban a riasztó, alapfelszereltség!

  11. a sim cseréhez: volt ilyesmi program a symbianos nokia telókhoz, és az az új simmel is küldte a kellő adatokat – ha jól emlékszem sms-ben

  12. senkisem talált linket letöltéshez? mert én nemtalálom :S

  13. akkor ugye ez csak 3g vel működik 2gvel nem?

  14. 2g-vel nehezen mert abba nincs is gps…

  15. És ha megkapod a koordinátákat mail-ben, mit csinálsz? Odaszáguldasz és mindenkinek kitekered a nyakát a környéken? Vagy hívod a rendőrséget, ahol azt monják, tegyél feljelentést, majd szerezz igazságügyi szakértőt, aki meggyőzi az ügyészséget arról, hogy ez hiteles információ tehát a rendőrségnek joga lehet kutakodni a környéken?
    Reális, hogy meglesz a telefonod?

  16. az első reális, csak nem mindenkinek tekerem ki a nyakát, csak annak akinél van a telóm… 😛

  17. Jó h itt irogat mimdenki h mi lenne jó meg mi nem, de pl a program már v egyáltalán nincs az appstore-ban.lehet h csak az én us itunes-om nem tudja?

  18. én sem találom az US storeban

  19. Biztos az apple támogatja a tolvajokat, ezért nem tette bele.
    Vagy amilyen hülyék az amerikaiak, még a tolvaj perelne be engem, hogy az engedélye nélkül mértem be a tartózkodási helyét..

    A proginak amúgy sztem nem sok értelme, olyan kéne ami a háttérben fut és online küldi folyamatosan a helyzetét amikor csak tudja, így már nem nehéz elkapni az illetőt magán akcióban, mert rendőrségnek még ált az is kevés infó ha megadod a tolvaj nevét és címét..
    Vagy egy olyan prog amivel otthonról egy sms-ben (ha simet cserélt auto küldi az új telefonszámot nekünk..) úgy blokkolhatjuk a telefont hogy soha többé ne használhassa csak egy jelszóval.
    További hasznos ötletem (mert kifogyhatatlan vagyok:D) 12óránként be kell pötyögni egy kódot a telefonba, ha 1x emlulasztod akkor blokkol és kiírja a címedet ahova vissza lehet vinni. Mivel van olyan jó cucc ez az iphone, hogy nem lehet kikapcsolni akku kivétellel, ezért a tolvaj se tudja, így amíg tart az akku addig küldi a hely kordinátákat online.

  20. amugy nem tudom h tudtok e rola de van az iPhone nak egy oylan funciolya is h REMOTE WIPE…
    egyetlen hatulutoje h aszem be kell leptetni a telot egy AD s rendszerbe:S

  21. a tolvaj csinál egy restore-t és van egy “tiszta” telefonja:D

  22. Jah, ennyi. ^^

  23. hat KB

    ezertnem kell elhagyni:D mondjuk necces volt h szilveszterre elvittem mert kb arra nem emleksz h h ertem haza de reggel megvotl a telo.. bocsi iPhone:D


Add a Comment