fbpx Skip to content

img_0025Az előző postban ahol a Cydia Store -t írtuk sok – sok ellentétet lehet olvasni van, aki fél van, aki bizakodó ill. vannak olyanok akiknek mindegy. Szerintem mindenki, ha lehet ingyen tenne fel mindent a telefonjára, és csak azért fizetne amiért muszáj. A kérdés ugye az, hogy mi van akkor, ha csak keveset kell fizetni vagy csak annyit amennyi egy sör ára, vagy akár csak egy kávé ára. 1$, 99 cent 0.50 euró drága?! Megéri? Szerintem igen. 5x is. Ha elmegyek ebédelni akkor az 1500FT -nál kezdődik, persze menüvel csak 1000. De az már 3 iphone program. Mi van, ha nem ízlik az ebéd? Ez van… mi van ha nem tetszik a program vagy nem érte meg, hát kövezzenek meg 250FT… Véleményem szerint ezek minimális összegek 1-1 embernek, viszont komoly segítség a programozónak.

Mint tudjátok, ami a szifon.com -ról letölthető dolgok ugye ingyenes, egy része illegális, és egy része szükséges, de minden, ami ott van és lesz, azért dolgozott X órát az ember. Ez mindenhol így van vannak akik, pénzért vannak akik, ingyen adják a munkájukat. Mi itt egy olyan közösséget próbálunk egybe tartani, akik segítenek egymáson, és ne a pénz legyen a fontos.

Függetlenül egy oldalnak vannak havi költségei amit persze támogatásokkal ki lehet nullára hozni. Viszont a cikkek a cydia a weblap fejlesztés mind – mind “X óra munka” amit a közösségért teszünk. Természetesen ez egyáltalán nem egy oldalú, ott van az a rengeteg lokalizáció, xgps térkép, beállítások, commentek, linkek, cikkek amiket TI küldtetek, mert ezzel tudjátok segíteni egymást. Azt hiszem 1-1 köszönet mindenkinek kijár aki eddig segített az oldalnak és egymásnak.

A szifon.com cydia source-ról mostantól elérhető ingyenesen a Cyntact, ha használod kérlek vásárold meg!

Olvasd el a hozzászólásokat is

36 Comments

  1. pillanat 🙂

  2. elvileg már mennie kell. Frissíts!

  3. Eddig jónak tünik, kár ,hogy kicsit lassan tölti be a képeket és mindegy megnyitásnál újra kell várni a betöltésre !

    Hol lehet megvenni ?

  4. mindegy = minden

  5. @Manoo: cydia store. a kezdőlap tetején ott van szép nagy betűkkel 🙂

    én megvettem, nem bántam meg. ennyi pénzt egy-egy szifon.com app-ért is adnék.

  6. most akkor nem ingyenes?
    nem értem..
    szifonrol leszedtem de nem megy….
    segitség..:??

  7. Admin eljött az idő! Kérjetek pénzt a magyarításért. Egypár gyökér úgyis 10-15 ezret kér hírdetésben iPhone magyar nyelv + függetlenítésért. Dögöljenek meg!!!

  8. @miki315: a pár gyökér a függetlenítésért kéri el a pénzt, ami nem hozzáértőknél hasonló problémákat okozhat, mint azoknál, akik meggondolatlanul rányomták a frissítést iTunes-ban. legalábbis én a magyar nyelv telepítéséért nem láttam még, aki külön “számlázott” volna. olyat meg pláne nem, aki csak a magyarításért kért volna ennyit.

    persze ez is olyan dolog, hogy vagy kifizeted valakinek az idejét, aki tapasztalt ilyen téren, ha te nem mersz hozzányúlni, vagy megcsinálod magad ingyen. ha tartasz a dologtól, vagy technikai analfabéta vagy, akkor inkább kifizeted, mert akkor biztos kezekben a telód. ennyi.

    persze csak a magyarításért ennyit elkérni az tényleg csúnya.

  9. @jadeye: Konrétan a lányom barátjának ajánlottak magyar nyelvet iPhone-ra 15 K-ért , nem írom le hol.. Akkor még az unlock sehol sem volt….Végül a srác Nokiát vett pedig mondtam neki , hogy megcsinálom a JB-et ingyen….

  10. @miki315: Az IWIW-en egy f@sza csávó meg hírdette magát karácsony és szilveszter között hogy be lehet jelentkezni nála függetlenítésre mert Dec.31-én küldik neki a szoftvert. Erre megírtam neki , hogy mi is olvassuk a Dev-team honlapját 😀 azóta csendben van….

  11. Nekem is megvan a véleményem a azokról akik pénzt kérnek magyarosításért vagy függetlenítésért bár az is hibás aki kifizeti mert ugye a iphone-hoz kell a számítógép és az internet.Apropó internet ,nem az a hely ahol kutakodni lehet különböző témákban?? 🙂 pl. csak ezen az oldalon vannak olyan emberkék köztük szerénységem is akik vissza tudnak gondolni hogy milyen volt amikor nekik segítettek ingyen és bérmentve csak azért hogy ne csak ők élvezhessék az iphone adta lehetőségeket.Ha mindenki így gondolkozna talán jobb lenne a világ egy picit!!!!

  12. Mindig lesznek olyan emberek akik hasznot húznak (vagy legalábbis akarnának) mások tudatlanságából/tájékozatlanságából.

    Más: Én megvettem a cydia store-ból és nagyon tetszik. A BeeJive-msn kontaktokból kiszedte a képeket és berakta a telókönyv bejegyzésekbe, le a kalappal!!

  13. Sziasztok, nálam a free (szigorúan kíváncsiságból telepítve:) addig nem működött, míg az intelliscreen-ben be nem kapcsoltam, onnantól kezdve viszont a cydia nem volt hajlandó elindulni… ezek szerint mégiscsak van védelem. Vagy mi az oka?

  14. Hmmm… Sztem ez annyira nem fekete meg fehér. Mert mi van akkor, ha a kisfiam mellett kevés szabadidőm van, kevés bütykölési ingerenciám, viszont ellenállhatatlan vágyam, hogy jól kihasználjam az iphone- om?:) Első körben megcsináltam egyedül a Ti segítségetekkel (még egyszer köszönet érte), de még mindig nem frissítettem sajna.:( szívesen lepasszolnám valakinek a feladatot, nyilván nem ennyiért, de biztos lenne középút.

  15. @Zsuzsek: szerintem itt sok ember van, aki pár sörért is simán megcsinálná, mert rutinból megy neki + szereti is + mert jófej 🙂

  16. asbi: csatlakozom 🙂

  17. Többek között én is segítenék pusztán jóindulatból meg azért mert ide tartozom!!!! 🙂

  18. sziasztok jailbreakelés segítséget kérnék 3g-s szifonra! Köszi

  19. Van rá egy karton söröm.;)

  20. Sziasztok,

    Megvettem a Cyntact-ot. Simán ment a procedúra, úgyhogy örülök, hogy segíthetem a Cydiás fejlesztőket.
    Arról, hogy lesznek fizetős programok a cydián azt gondolom, hogy nagyon is érdekünk (JB-elt iphone tulajoknak), hogy legyenek ilyenek. Az oka egyszerű, mégpedig, hogy megtörje a AppStore egyeduralmát. Miért van erre szükség? Azért, mert a cydiában nem lesz soha olyan nagy cenzúra, mint az appstore-ban, és meg fognak olyan programok jelenni, amelyeket helyből elutasítana az appsotre. Ezért mindenkinek javaslom, hogy próbálja magát túltenni azon, hogy fizetni kell, és ha tud vegyen meg legalább egy programot, hogy lássák a fejlesztők, hogy jó ötlet az, hogy iphone-ra fejlesszenek, olyan programokat, amiket nem korlátoz egy felsőbb “hatalom”.

  21. @nadas: Na kérdezz , hol akadtál meg? 🙂

  22. Maximálisan egyetértek Eduval, és magával a cikkel is, ezek valóban minimális öszegek, amikről nehéz elképzelni, hogy egy ilyen drága készülék tulajdonosa ne tudna kifizetni.
    Ennek ellenére erősen kételkedem a Cydia Store átütő sikerében, mert aki már Jailbrakeelte a telefont, az általában ingyen szerzi be a progikat is, nem azért, mert sok az 1$, hanem “elvből”.
    Van egy másik, széles tábor, aki azért vett iPhone-t, mert szép, és egyszerű használni, és simán használni akarja, nem éjjel-nappal szifon.com-ot olvasni, és a legújabb progikat keresni (mint én 🙂 ) Rájuk épít az AppStore, és nem is alaptalanul, bebizonyították, hogy az emberek igenis hajlandóak fizetni szoftverért, ha azt normális áron adják.

    Ehez szerintem szorosan kapcsolódik a JB-ért, magyarosításért, függetlenítésért pénz kérés. Én is szívesen megcsinálom ingyen, és még élvezem is, de aki napi 5 telefont csinál, annak ez már nem élvezet, hanem üzlet, Egy fél órás, utazással együtt inkább másfél órás, szaktudást igénylő munkáért szerintem nem pofátlanság 5000 Ft-ot kérni. Ha ezt egy hozzá nem értő (mint én 3 hónapja) maga próbálja megcsinálni, legalább egy napot tököl, mire megérti, hogy pontosan mi, hogyan működik, és még akkor is jó eséllyel elcseszi. Nem kevés ember van, különösen azok közt, aki megengedhet magának egy ilyen telefont, akinek az ideje ennél jóval drágább.
    Nem kell ezért cseszegetni sem azt, aki nem akar órákat tölteni a telefon hackelésével, sem azt, aki egy piaci rést kihasznál.

    Egyébként szerintem tök jó lenne csinálni egy Wikit kezdő (és akár haladó) szifon tulajoknak, szívesen írok bele én is. Csak pár fogalom, ami anno nekem sok gondot okozott, és tutoriálként összeszedve nem találtam sehol: jailbrake, mobileinstallation crack, baseband, custom firmware, quickpwn, stb.
    Ezen kívül sokat szenvedtem azzal, hogyan lehet pl a zenéket úgy pakolni az iTunesba, hogy az borítóval, előadók szerint szétválogatva legyenek, ezekre is magam kellett rájöjjek.

    Bocs, kicsit hosszú lett, de talán nem hülyeség amiket írtam, a Wikit meg tényleg jó lenne megcsinálni! 🙂

  23. @andronyi: Én már leírtam a totál kezdőknek való lépéseket egy másik oldalon. Véleményem az , hogy ha valaki akar valamit az meg is tudja csinálni. Mint sokan mások én is úgy vettem ájfont , hogy fogalmam se volt semmiről. Mire a futár meghozta fenn volt a gépemen az iTunes meg elmentve kb. 15 weblap /köztük a szifon.com akkor még más néven :-)/ és magam bütyköltem mindent. Persze biztos nem mindenkinek számít a pénz, de a legtöbb ilyen csak azért tudja megcsinálni mert többet olvasott és volt türelme bogarászni.
    Szóval nekem meg sok más ájfonosnak marad az öröm ha valamit megcsinálunk. Aki meg nem akarja az fizessen nyugodtan.
    A mentalitás, mármint a magyar meg biztos elítélendő, de javulni fog majd. Főleg ha az átlagfizetés eléri azt a szintet amit a Lajta partjától nyugatra van. És nem az egy két dollárról van szó! A sok sok egy két dollárról……..

  24. akko’ jöjjön a pozitív, magyar JB-elt utópia..
    ..fizettem! menjetek, fejlesszetek!

  25. Most akkor kövezzzetek meg, de nekem konkrétan a Cyntact esetében nem kérdés, hogy venni, vagy nem venni. Nem venni, mert elérhető ingyen. Ha nem lenne ingyen megszerezhető, biztos nem vettem volna meg, mert nem nyújt olyasmit, amit ne tudnék nélkülözni.
    Ahogy andronyi kollega fogalmazott, én abba a táborba tartozok, akik “elvből” nem akarnak fizetni.
    Főleg, ha végiggondolom, hogy hány olyan fizetős app megfordult már a szifonomon, ami másnapra nemhogy lekerült róla, de a notebookomon is a lomtárban landolt.
    Szóval, tudom, hogy “Saurik mennyit adott az iPhoneos társadalomnak, és legalább őt ne lopjuk már meg”, de amíg valami megszerezhető ingyen is, én nem fogok fizetni érte.

  26. az miért van hogy a szifonos cyntact ot felraktam és utána már tudok belépni a catoegries-al készitett mappámba ahol a progijaim vannak..?igy néz ki a destoop om : http://kephost.com/images/531_IMG_0011.PNG két nagy mappára van osztva és egyikbe sem tok belépni csak akkor ha intelliscreen-be kikcsolom..
    [URL=http://kephost.com/view-531_IMG_0011.PNG][img]http://kephost.com/images/531_IMG_0011_tn.jpg[/img][/URL]

  27. nekem valamiért nem müködik tökéletesen categories-al vann két mappára osztava a destopom és ha a intelliscreen-be be van kapcsolva a cyntact akkor nem tudok a mappákba belépni..
    valaki ötlet?
    itt egy link a destopomrol ha valaki nem értené a leirtakat : http://kephost.com/images/531_IMG_0011.PNG

  28. @mr.electrophone: Passz, viszont kicsit szét van csúszva az órád, és az nem Macintoch hd, hanem Macintosh hd.

  29. @iNigga: u télleg most nézem elirtam kösszi..hogy szoltál..

  30. Felraktam a Cyntact-ot, úgy tűnik minden rendben, de…
    Ha szeretnék egy profilt, törölni, azt hogyan lehet?
    Ha jól tudom, eddig úgy lehetett, hogy balról jobbra húzom az ujjam a neven, majd bejön jobb oldalt a Törlés. Most viszont nem :S
    Hogyan törölhetek?

  31. igali ez egy berögződés, eddig sem lehetett így törölni. Belemész az adott névbe és az oldal alján van a Delete gomb pirosan 🙂

  32. rosszul irtad @admin: elöször bemész az adott névbe ott jobb felsö sarok szerkeztés és utána jelenik meg a lap alján nagy pirossal hogy kapcsolat törlése…
    ennyi

  33. akkor egy vélemény a progiról: vacak, lassan olvassa be a fotókat, nem ér egy vasat sem
    ??miért is kellet ezt annyira ajánlani??

  34. Nem emlékszem, hogy bárki is “annyira” ajánlotta volna.
    Egyébként ez az alkalmazás nem elsősorban pénzkeresés céljából került be a Cydia Store-ba, sokkal inkább magát a boltot és az emberek vásárlási kedvét akarta vele tesztelni Saurik, pont ezért nem is rakott bele másolásvédelmet.
    Mellesleg admin is azért tette fel ingyenesen a szifon.com-ra, hogy kipróbálhasd, mielőtt pénzt szánnál rá, és ne utána kezdjél el sírni, hogy az a szemét lehúzott 1$-al egy szar progival.
    Saurik annyi mindent tett már ingyen az iPhone közösségért, hogy szerintem még akkor is megérdemli az 1$-t, ha konkrétan ez a progi annyira nem is jó.

  35. Nem? Olvasd el a cikket.
    “és ne utána kezdjél el sírni, hogy az a szemét lehúzott 1$-al egy szar progival.” Egy kurva szóval nem mondtam, hogy lehúzott, vagy, hogy szemét lenne az az ember. Mint, ahogy arról sem volt szó, hogy S. érdemel-e pénzt a munkájáért, vagy sem.
    Leírtam a véleményemet, veled ellentétben, nem személyeskedve.


Add a Comment