fbpx Skip to content

Az Air Mouse segítségével iTouch/iPhone-odat egy vezetéknélküli irányítóvá (ún. wireless remote-tá) alakíthatod át. Akár kedvedre böngészhetsz a fényképeid közöd, akár a Winampodat kezelheted vele a wireless-nek köszönhetően.

A telefonba beépített mozgásérzékelőt használja ki a program, aminek köszönhetően a kézmozdulatokat alakítja át az egér kurzorjának mozgásává, azaz az egeret lecseréli kedvenc mobilunkra. Gyakorlatilag egyetlen ujjal irányíthatjuk számítógépünket, ami főleg a mozizásra kialakított gépeknél fontos.

A program lehetővé teszi hogy az összes média- és webes alkalmazást könnyedén vezérelhessük és egyben lebonyolíthassuk telefonunkról. Bizonyára sokatok figyelmét felkeltette a program, amit az AppStoreból tudtok beszerezni cirka 5 euróért. Gondolunk azonban az olyan emberekre is, akik nem hajlandóak pénzt kiadni egy ilyen programért, ezért ők egy alternatív lehetőséget kapnak a progi kipróbálására: http://appulo.us/appdb/?page=viewapp&id=506

A szükséges szerverprogramot a hivatalos weblapról tudjátok letölteni: http://mobileairmouse.com/

[ Kis programbemutató videó ]

Jó szórakozást!

Olvasd el a hozzászólásokat is

27 Comments

 1. Egész jó programnak tűnik, de…
  Nekem az 1.5.2-es van fent, beállítom az IP címet, de semmi. Magyarul, nálam semmire sem reagál :S

 2. de ez wifivel műkszik?

 3. azt mondjátok meg, hogy hol van az a funkcio, hogy ha a telot mozgatom akkor menjen a kurzor. az a mozgásérzékelős rész, de nem nagyon találom.

 4. najó ez valahogy nem jön be az a program. most nem tudom letölteni, viszont multkor amikr rátettem a telómra körülbelül 10 másodpercig élvezhette az Os rendszer gyönyöreit mert utána töröltem. Csomó mindent be kell állítani a semmiért…ahogy mondják vidéken: itt már többe kerül a leves mint a hús 😀 vagy mi..

 5. hello!
  nekem kellene egy kis segítség lehet hülye vok hozzá de nemtom létrehozni a kapcsolatot a géppel:S légyszives segítsen v.ki msn:
  [email protected]

 6. Üdv mindenkinek!!!
  Örömmel veszem észre hogy nem csak nálam nem megy ez a progi !!!
  Ugyan azok a hibák mejeket itt fel soroltak!

 7. THX, hogy felhívtad a figyelmemet rá.
  Szuperül működik, eddig nem tudtam, hogy elkészült a Mac-es szerver is hozzá.

  Nálam csak el kellett indítani és megkérdezte a tűzfal, hogy kiengedem-e a Air Mouse-t, elfogadás után hibátlanul működik, még a multitouch is 🙂

 8. Masik hasonlo progival szorakoztam anno, de eselytelen volt akar egy ikont is megtalalni mozgaserzekelovel. Sima subickolos modban nem mukodik? Olyan erdekelne inkabb.

 9. Ezt a verziót nem próbáltam, de régebbit már igen, és ott semmi gondom nem volt. Azoknak akiknek nem megy, csak pár “bántó” ötlet:
  1: A szükséges szerver program fel van rakva a gépre és fut?
  2: A gépen lévő tűzfalon a program elérhető (bejövő kapcsolat)
  3: Egy hálózatban vannak és a switch/router enged forgalmat a gép és a telefon között?

 10. sztem nagyon hasznos kis cucc! appletv-t tudom vele irányítani, meg win en és mac en is, és fel sem kel kelnem az ágyból 😀

 11. már csak egy receptes progiról kell írnom és kész is az elhízás ;D

 12. elég régi ez az app, már nyáron is használtam az airmouset ^^

 13. Hát nekem ez nem müködik pedig mindent engedéjeztettem még a virus irtónak is!!!!!

 14. nekem megy minden faján, kivéve a media player irányítását. nem lehetett beállítani hogy a media playert irányítsa, ezért kitöröltem a többit hogy ne is lehessen választani. de még így se irányítja. Ötlet?
  minden más megy rajta rendesen…

 15. Nekem megy rendessen progi, de nekem a itunesen ment a zene és irányitotta simán

 16. Mindíg ezt a progit használom ha az optikai egérben kifogy az elem 😀 Vagy ha az ágyból nézek filmet vagy anime -ot nem kell magammal cipelnem az egeret meg a billzetet 😀

 17. @sulytalan: úgy kell lennie, h ne csak egy touchpad látszódjon hanem 3 gomb, és a középső gombot nyomni kell, akkor lehet mozgatssal a kurolt mozgatni.

  Egyébként mindenki figyelmége ajánlom et a videot, itt mindent megmutatnak, h mi hogyan működik:
  http://www.mobileairmouse.com/demo.html

 18. A gép vezetékes hálózaton van fix IP-vel, viszont van a szobában wifi is, így szeretném használni. Elméletileg minden jól be van állítva, még sem találja a servicet. Vana akinek ilyen felállásban működik?

 19. @lowskilljancsi: Én is használtam régen, de azóta sokat fejlesztették és sokkal többet tud.

  @Larten: Ha egy hálózaton van a gép a telefonnal akkor látnia kell. Persze az Airmouse szerver programnak telepítve kell lennie a gépen hozzá, de ez le van írva már itt pár helyen.

 20. Nem egy hálózaton van, ez lehet a baj akkor. Nyílván telepítve van, de akkor látom, az IP lesz a probléma. Köszi!

 21. én figyelmetekbe ajánlanám még a zemote appot, ami részemről teljesen kielégíti a távirányítási szükségleteimet 🙂
  http://zigzix.com/zemote/
  megtaláljátok az appulo.us-on

 22. Most is próbálkoztam, de sajnos sikertelenül :S Felratktam a számítógépre is a programot, látom lent a tálca jobb oldalán, de ha ráviszem az egeret, eltűnik, nem is fut akkor. Nem tom mi lehet a gond :-/
  Viszont a Zemote az szuperül megy, kivéve egy rész, maga a Zemote pozícióban. Hiába kattintok a következő, vissza, lejátszás-ra, nem reagál semmire, viszont némítás, hangerő szabályzó az megy.
  Valakinek valami ötlet mindkettőhöz?

 23. De most a gép ip címe kell neki vagy a wifi-É???

 24. Szerintem VNC-vel jobban jartok, az szabvanyos protokol, nekem egy sima free VNC szerver fut a gepemen es Jaadu-val kapcsolodok ra. Persze csak touchpad van, razogatas nincs.

 25. mindenhonnan leszedték. 🙁
  Valaki fel tudná tenni valahová ahonnan le tudom húzni?
  Köszönet!

 26. Csatlakozom az elottem szolohoz, valaki legyszi tegye fel vhova:)
  koszi


Add a Comment