fbpx Skip to content

musicAz alábbi cikket Eyesis barátunktól kaptuk, ezúton is köszönjük neki:)

Még cydia sem kell ahhoz, hogy  kedvenc telefonunk egyedi hangon szólaljon meg, ha hívásunk érkezik.

Azt hinnétek, már nem lehet tovább fokozni, de lehet, hiszen még csak nem is kell értenünk semmihez, és mégis teljesen egyedi csengőhangon szólít minket a telefon! iTunes már amúgyis telepítve van arra a számítógépre, ahonnan mindenfélét szinkronizálunk a szifonra, és már mindenkinek hegyekben álnakl otthon az mp3-ak is 🙂 (ki gondolta volna, hogy ez a nem túl jó formátum ennyire népszerű lesz 🙂 )

Szóval ott vagyunk a számítógépünkkel, amihez tökre nem értünk, elindítjuk kedvenc böngészőnket, kedvenc operációs rendszerünkön, és a következő oldalra látogatunk: http://audiko.net/en.html
Ha lusták vagyunk, és már valaki megcsinálta előttünk kedvenc zenénkből a csengőhangot, akkor egyszerűen letöltjük azt a „Download ringtone for iPhone” link segítségével, és az iTunes máris tudja szinkronizálni, mint csengőhangot.
De ha nem találtunk igazán jó csengőhangot, készíthetünk sajátot is. Sőt, ha nagyon durvák akarunk lenni, akkor Abletonnal, vagy Reasonnal, vagy akármivel meg is szerkeszthetjük az igazán egyedi mp3-unkat, netán csak keresünk egyet, amit az említett oldalra feltöltünk… (1. lépés UPLOAD)
De megadhatunk youtube-os linket, vagy valamilyet , ahol valami muzsika található.
Megvárjuk, amíg feltöltődik a szerverre, és máris jön a második lépés, a szerkesztés (EDIT), amihez egy csodálatosan egyszerű hangszerkesztő áll rendelkezésünkre. Először odamozgatjuk a kijelölt részt a zenében, ahonnan szeretnénk kivágni a csengőhangunkat.
Ha akarjuk ki is kapcsolhatjuk a fadet az elejére és/vagy a végére, ha nem akarjuk a fokozatos felhangosodást és elhalkulást.
A kis fekete háromszöges lejátszás gombbal meg is hallgathatjuk, milyen lenne az épp kijelölt szakasz.

Ha minden megfelel, csak megnyomjuk a „Create ringtone!” gombot és már készül is a csengőhangunk, aminek nevet is adhatunk, és máris bárki letöltheti az általunk készített csengőhangot is. Még mi is örölünk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. En reg ota magamnak csinalom, mert kb 10 mp alatt kesz 🙂

  2. Én is szoktam magamnak csinálni, de nekem kell legalább 5 perc. Ezért inkább a csajomra bízom, ő sokkal ügyesebb.

  3. IphoneRingToneMaker-rel csinálom, ami szintén magától beleteszi i-Tunes-ba úgy hogy már csak szinkronizálni kell…

  4. gondolkodtam mivel én saját tehno zenéket írok és szeretném kiadni őket ezért én nem töltök fel semmilyen zenémet! Szerintem hülzeség mivel 1001 közül választhatsz a cydiában!!!! Van ott is egy rakattal ami tetszik!!!!!!! Ennyi.!

  5. Azért egy kérdésem lenne letöltöttem néhány hangot innen erről az oldalról viszont a telefonra nem tudom fel rakni mert nem rakja fel!
    DE nem csak evvel már korábban is megpróbáltam egy ilyen iphone-ra való zenvágóval de azt sem engedte! Ez mitöl van?

  6. Ez egy régi oldal, kb. 1/2 éve használom

  7. @draft: olyannyira hogy itt a szifon.com -on is volt már róla cikk korábban 🙂

  8. nico: iTunes, szinkronizálás. A csengőhang m4r kiterjesztésű kell legyen. Az iPhone nem pendrive, ahol csak copy+paste mp3, oszt’ jólvan! 😉

  9. sebaj … jobb az ilyeneket többször az ember fejéhez vágni … amugy nekem csak egy problémám vana dologgal, ugye az iPhonenak nem túl erős a külsőhangszórója, és olyan kérdésem lenne, hogy milyen programot tudnátok ajánlani, amivel egyrészt letudom venni részben a basszust a számról, másrészt kicsit hangosítani tudok rajta! Előre is köszönöm a segítőkészséget!

  10. @clooney: Ez engem is érdekelne 🙂

  11. 🙂 hát ismétlés a tudás anyja 🙂 bocsi 🙂

  12. Nero WaveEditor
    én mindig ezzel csinálok csengőhangot

  13. Én WavwPad-et használok. Megvágom az mp3-at, ha kell lehet vele hangosítani, eq-t állítani, fade in-fade out, ha kell, és elmenti akár M4A-ba (amiből átnevezéssel kész a csengőhang), akár .aif-ba (amit .caf-ra átnevezve bármelyik rendszerhangnak használhatok).

  14. Bocs WavePad, nem wavwpad.

  15. Azt már régen szerettem volna megkérdezni hogy hogyan tudom ugy szinkronizálni a contaktokat a telóról a pc vel hogy ne tünjön el a telóról. mert ugye a pc -n nem talál semmit és akkor törli a kontaktokat.

  16. Kicsit off:

    nem tudjatok mi lehet a baj?
    az iphone-om nem fogadja a gps jeleket

    xmotion gps mindig no signal…
    xgps meg berak valahova egy nyilat ahol nem is vagyok…

    elore is kosz a segitseget…
    udv, peter

  17. öveges köszi csak nem értem eyt mert a zenék amiket halgatok ayok mp3 kiterjesytésű és amit meg csináltam magamnak korábban meg most erről az oldarról azok direkt iphone hoz valók!!!!!!!!! Szóval ezért nem stimmel a dolog!!!! DE azért köszi!

  18. nico: akar olyan formatumu is lehet a file, ha csak ugy felmasolod, akkor azzal az iphone nem fog kezdeni semmit, max ha jo helyre teszed, talan az mplayer tud…
    de pl az ipod adatbazisbol is dolgozik… vagyis szinkronizalni kell… itunessal…
    ha m4r kiterjesztesu a file akkor amikor raboksz enterrel elvileg behozza az itunes-t, ha nem akkor file menu és add file to library…
    ha ez is megvan akkor a telefonos menunel a ringtones-nel be kell pipalni hogy ezt is szinkronizalja… es mar tuti ott kell legyen a telefonodon sync utan…
    remelem segitettem

  19. Az a baj a csengőhangokkal, hogy 40mp után az iPhone azt mondja,hogy:

    “kösz,de kösz nem…”

    Vagy itt esetleg lejátszik full számot is?

  20. ki olyan kitartó aki képes téged 40mpen keresztül egyfolytában csörgetni úgy, hogy nem unja meg ?? … jó barátnő kitartó de ennyire ?

  21. nem, sajnos csengohangnak csak max 40 masodpercet tekint 🙁

  22. admin, mea culpa…

  23. clooney , admin :

    Használjátok a Sound Forge -ot! Azzal lehet állítani EQ-t meg vágni is, meg sok effekt is van benne. Sokat tud de viszonylag egyszerű kezelni.

  24. @Fojtech: Én max 30 mp-s csengőhangokat szoktam szerkeszteni. Az is untig elég, ha hallom úgyis felveszem annyi idő alatt, ha nem hallom, akkor meg tökmindegy milyen hosszan zenél.

  25. Ha az itunes-al nem lehetne INGYEN csengőhangokat csinálni,kb 15mp alatt,akkor ez egy értelmes cikk lenne,így nem az


Add a Comment