fbpx Skip to content

Lehet hogy az Apple már egy következős generációs iPhone-on dolgozik? A mai nap egy iPhone 4G koncepció látott napvilágot:

conci1

  • Titanium and Glass with an OLED screen
  • Front camera for iChat
  • Removable battery
  • 3.2 Megapixel camera
  • 32 GB

Természetesen benne van a pakliban, hogy ez csak egy fake amivel a fanatikusokat próbálják egetetni 🙂 Mindenesetre gondolkodóba ejti az embert, hogy vajon mivel fog legközelebb előrukkolni az almás cég. Véleményem szerint először a szoftverekre kéne ráfeküdniük (nekik és a garázsfejlesztőknek), hiszen többek közt az adja el leginkább a terméket. Persze király hogy van egy iPodod, amivel podcastokat, filmeket nézhetsz és zenéket hallgathatsz, illetve egy mindenttudó telefonod, ami értesít az emailjeidről, amivel simán skypeolhatsz és msnezhetsz, rss-híreket olvashatsz, de még több és jobb programmal lehetne elcsábítani az embereket. Az emberek többsége fél az újtól, ráadásul nem keveset kell utánaolvasnia dolgoknak, ha a lehető legjobban szeretné kihasználni a telefon által nyújtott lehetőségeket.

Az Apple már jó ideje azzal villog hogy hány millió letöltést sikerült produkálnia a hőn dédelgetett iTunes-rendszerével. A rendszerbe 100 dollárért (cirka 23 000 forint) lehet belépni, ahova onnantól kezdve vígan pakolhatjuk fel az általunk készített programokat. Természetesen az Apple sem hülye, s szépen le is gombolja rólunk a bevétel 30%-át, de még ez is elég csalogató lehet a garázsfejlesztőknek. Nem egy emberről hallottam már, aki ebből szedte meg magát – úgyhogy lassan nekünk is bele kéne vágni 😉 Érdemes egyébként az 1 dolláros kategóriába belőni programunkat, hiszen azok a legkelendőbbek az ingyenes programok után. Természetesen ha valaki elkészített egy ütős programot (amit be is teszteltünk), akkor azt azonnal publikáljuk 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

56 Comments

  1. valami tuti készül. mert a 2.2.1-es fw-ben már van iPhone2,1 az egyik plist-ben. az első generációs iPhone ugye az iPhone1,1, a 3G-s pedig az iPhone1,2. egy iPhone2,1 akkor pedig elég nagy ugrás lesz.

  2. Szerintem a kép a fake de elképzelhető hogy az apple folytatja a tendenciát.(am leszarom touchom van és nem fogok iphonre váltani mert amire én használom a touch is kiváló.)

  3. szép kis kép, gyönyörü álom de biztos fake.
    bár ha igaz is lenne akkoris még 2évig a régi jó kis iphonommal kell meglegyek ugyhogy marad a nyálcsorgatás 😀

  4. Lenne egy Off kérdésem !!!! Amúgy hali 🙂
    A kérdés amit iPhonenal az appulo.us ről töltöttem le .ipa-t azt hogy tudom elinditani pc nélkül a készülékemen !

  5. Be kell valjam mindig lázba hoznak az ilyen “fake” cikkek, képek. Mert én személy szerint mindig várom az újat, a jobbat, a szebbet és talán nem is vagyok egyedül. Viszont mikor belegondolok, ha tényleg ki is jönne ne adj isten akkor az megint 140- vagy több ezer huf-ba kerürnel..alsóhangon. Sajna a mostani telo is előfizus, és persze nincsen kifizetve..igyhát kicsit átverve érezném magam. Szóval várom is meg nem is, kellene is hogy legyen meg nem is 🙂 meglátjuk

  6. Miota van 3G? Ne vicceljetek mar 🙂 hulye lenne az Apple csinalni egy telefont… Inkabb kiadja a videotelefonalos progit ugy, h csak fogadni tudsz pl. Meg a 3,2-es kamera is nevetseges lenne vaku nelkul

  7. @Avni: Installous progi lesz a te barátod 🙂
    Azzal egyszerűen böngészheted az appulo.us-t, letölthetsz programokat, és egyből telepítheted is vele.

  8. teljesen igazad van, 3,2 kevés és a vaku is nagy hiány, akármennyire i sszeretem az iphonet, azért elkelne ez a két dolog.
    nomeg a világ legjobb telójának illene tudni a videóhivás dolgot, mert azt már legalább 2003óta kitalálták és nemhiszem hogy ezaz 5éves technológia ekkora kihivás lennne, mongyuk 2megás kamerát elöre hátra meg egy 5öset vakuval, sztem jólhangzana 😛

  9. PFÚÚÚÚJJJJJJJJJ!!! Azta de ocsmány (hiába a titán…)

    Ti is látjátok micsoda randaságot talált ki valami “fantáziadús” egyén???
    Hol vannak a régen megszokott kereke formák, a tenyérbe simuló lágy idomok??
    Ha tényleg ezt akarja kidobni az apple akkor szerintem rossz fába vágta a fejszéjét!!! Én ilyenre bizti nem cserélném az én kedves 3G-met!!!!

    😀

    egyéb: ki tud olyan progiról ami nem csak a hangját játssza le az avinak (vlc4iphone) hanem képet is ad…????
    Légyszi írjatok! pls nagyon sok avim van és nincs időm konvertálgatni…:p

    Köszi: miron89

  10. offf
    Tudna vki ajánlani nekem iphone-hoz bluetooth fülhallgatót? Neten kerestem de semmi értelmeset nem találtam!

  11. @miron89:
    Na ilyet már én is ezer éve vadászok, de eddig semmi!
    Remélem most tud valaki okosat mondani a kérdésedre..

  12. @xboxman: vhogy igy gondoltam en is 🙂

  13. Ha jó a géped, akkor egy filmet simán átkonvertál a “videora” 25 perc alatt

  14. az alul megbúvó szövegre hívnám fel a figyelmet:
    Speculative design by Jim Young ©2008
    kár mert nekem tetszik,,,

  15. @DetoX: az is ilyen rohadás lassu?

  16. Egy jó irányba fejlődő dizájnt (2G->3G) így elk*rni…Ha ennek bármi köze van a ténylegesen kiadandó iPhone kinézetéhez, akkor szomorú leszek.
    Pedig mikor jöttek a hírek a nyáron megjelenő 4G-ről,gondoltam a 2G-met rögtön arra cserélem le.De így…

    @buki: A gizmodos linken az egyik kommenten besírtam 😀

    “funkydude101:Video conferencing would be cool if I had friends.”

    LOL

  17. berosálok ha most vettem meg a 3g-t és már itt is van a 4g:D amúgy télleg marha randa….

  18. Na és ez milyen?
    kepfeltoltes.hu/view/090206/iphone_linux-x_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  19. @buki: a szabadalmi leírásokban sosem a design a lényeg. designra ugyanígy néz ki a leírása a 2G-s és a 3G-snek is. az alakjuk pedig mégsem ilyen… úgyhogy ennyit arról, hogy mekkora az esély egy ilyenre. ugyanakkora, amekkora anno a 3G (pláne a 2G) előtt volt. mindenki spekulál, aztán az apple bejelent egy újabb tökös desingt, aminek semmi köze a korábbi spekulációkhoz… szóval fölösleges ezen agyalni, amíg nem jelentik be, úgysem tudni majd róla semmi biztosat.

  20. szerintem lesz 3g Pro vagy ilyesmi es nem 4g lesz a neve mert ugye a G mast jelol:) de kivarok es veszek mert a 3g mar nincs nalam

  21. @DetoX: Kössz szépen !

  22. off >>>>>>Bocs Admin hogy ide teszem fel a kérdésem de a témában senki sem válaszol, Netem pedig már 3 napja nincs!!! Segítsen valaki!! Már több órája itt olvasgatok de nem jövök rá mit csináltam rosszul! Na szóval független 3g iphonom van az itunes-on keresztül frissítettem a 2.2.1-re aztán a QuickPwn225.zip feltettem a cydiát és az installert !
    AZÓTA NINCS INTERNETEM! Mit kell még csimálnom????

  23. en nem s cserélem a 2G-met amig ki nem jön egy új nekem a 3Gnem nyujt akkora ujjitast hogy megerje lecserelni rá!

  24. clooney: szívemből szóltál 🙂

  25. Sztem 95%-ban marad a jelenlegi dizájn, max szélesebb lesz a krómcsík vagy ezüstre színezik a gombot, valami ilyesmi. A forma biztos nem fog szögletesre változni, hiszen úgy alig lehetne kiszedni a zsebből plusz a fogása sem lenne olyan tenyérbe símuló mint a mostaninak. Nagyon kényelmetlen lenne.
    A belén sem hiszem, hogy sokat fognak variálni. Amire én tippelek az egy kb. 3 megapixeles kamera hátul, egy második kamera az előlapon videóhívásokhoz meg felpumpálják a grafikus proci órajelét. Új chip esélyét kicsinek látom mert újra kéne írni hozzá a legtöbb app store-os játékot.
    Cserélhető akku biztosan nem lesz, ez alapfilozófia az Apple-nél.

  26. nem kell cserélhetö aksi csak ha addig birná mint az ipod classicom (9-10 naponta töltöm és napi 2 óra zenét hallgatok) az jo lenne

    U.i.: ha valaki elkezdi sorolni a classic eltérö hardware-éböl adodó fogyasztási külömbséget akkor lefizetem az admint hogy banolja 😀

  27. @e-tiggy: “Cserélhető akku biztosan nem lesz, ez alapfilozófia az Apple-nél.”

    már bocs, de két csavar kicsavarása, és a hátlap leemelése után a 3G-s akkuja cserélhető, míg a 2G-s akkujának vezetékei az áramköri lapra vannak forrasztva… tehát az akku már most is cserélhető 3G esetén, de NEM úgy, ahogy pl egy Nokia-ban. [az apple notikat direkt nem hoztam fel példának. :)]

    a proci meg lefelé mindig kompatibilis szokott lenni, tehát a korábbi procira írt dolgok az újon mindig futnak. jól is néznénk ki, ha nem… fordítva persze ez nem feltétlen igaz, hiszen ha az adott progiban van olyan programsor, amit csak az új proci támogat, akkor az értelemszerűen NEM megy korábbi procival.

    de nem hiszem el, hogy egyesek ennyire készpénznek vesznek egy szabadalmi leírásból kiemelt ábrát, amiben egyáltalán nem a design a lényeg, pláne akkor, amikor már van is rá két példa, hogy a szabadalmi leírásban ilyen design-nal megjelent telefon NEM úgy néz ki a való életben. ez nem a design szabadalma, hanem a funkciók és a működésé. ott meg a kutyát sem érdekli a design, csak odaböffentenek egy vázlatos rajzot.

  28. még egy valami: a rádiójelet használó összetevők miatt (GSM/GPS/WIFI/bluetooth) NEM lehet full fém az árnyékolás miatt. ott az iPhone 2G: a hátlap alja műanyag. hol vannak az antennák? alul. vagy nézzük meg a táccsot. ott van rajta egy műanyag rész szintén, viva la WiFi… akkor ennyit a fenti, fullfém dizájnról asszem…

  29. @jadeye: Az akksi miat perelték is már az Apple-t és tudtommal Steve vesztett. Tehát valószínű lesz majd cserélhető akksi, ami tanult kollégánk véleményétől eltérően azt jelenti hogy csavarozás és forrasztgatás nélkül is megoldható.

  30. @miki315: tudom, hogy perelték emiatt az apple-t. de jelenleg is cserélhető az akku, bár nem felhasználóbarát módon ugye. na de majd nemsoká.

  31. ha jól emlékszem ezt a képet én tegnap postoltam ide, thanks

  32. @cabrio01: azért jó lenne ha leírnád milyen net nincs iPhoneon? Wifi vagy 3G??

  33. @hegyi: 3G internet nincs, de a bal felső sarokban kiírja, hogy 3G. Telefonálni simán tudok róla, még mielőtt feltöltöttem a 2.2.1 softvert és a QuickPwn225.zip előtte még volt internet, csak a frissítés ota nincs.

  34. amúgy csak megkérdezem, nem arról volt szó, hogy az iPhone az iPhone3G a iTouch az iTouch2G ugyanazt a processzort kapta? kérdem én még most jelen helyzetben is csak 60-70%on van kihasználva processzor ügyileg akkor valószinűleg azért csinálták ezt az okosok, hogy 2-3évig biztos ne keljen új telefont kiadni, ebből következőleg véleményem szerint egy új iPhone-ra még igencsak várni kell! És akkor még mindig ottvana nano iPhone kérdés, hogy esetleg lefelé terjeszkedve… amit igaz cáfoltak, de az Applenél az ilyenbe soha nem lehet bízni 😛 …

  35. én aztmondom, hogy az idei évben az apple a 4gb-s iPhonet biztos, nant talán, mást nemhiszem, hogy kiad

  36. @cabrio01: akkor állítsd be. settings / general / network / cellular data network alatt. ha nincs ilyen menüpont, akkor magyar telszám & logo fix, és lesz. vagy add hozzá a carrier.plist-edhez, hogy allowedgeediting, érték: true

    @N0rby21, @clooney: : iPhone nano? na ne… meg akkor már legyen “ájfónsáffül” is, megrázod, és random felhív valakit… méghogy iPhone nano… röhej.

  37. @clooney: Pont arról volt szó, hogy az iTouch2G már új procit kapott.Ezért is ilyen nehéz a jailbreakelése.És hidd el idén nyáron is durrantani fog az apple 🙂

  38. Szevasztok!

    Tudom hogy OFF…Sorry érte.
    Szóval az történt hogy nyomtam telómon egy resetet (settings, media).
    Szépen végig is futott, de ezután nem indul el a telóm.
    Bejön az alma, jó sokáig ottmarad, egyszer csak az almára bejön a töltő kör, tölt egy darabig, villanik egyet a kép és újraindul…
    Próbáltam DFU-ba tenni, de semmi.
    Pls help! Mit lehetne ilyenkor tenni?
    (3G 2.2 T-mobile)
    THX

  39. én úgy tudom, hogy ugyanaz a processzor van mindegyikben, csak a második generációs ipodban nincs annyira lekorlátozva (lásd 1.1.2)

  40. Az iPhoneban 620 mhz-s proci van ami valami okból le van fojtva 412 mhz-re, ugyanez a proci van az új ipod touchban, de ennek a korlátja 532 mhz

  41. Ööööööö nem azért de szerintem… ha az Apple újdonságot ad ki, akkor mindig újdonságot mutat a kijelzőjén is 8-), vagymi, mert Mészi Gréj már virított asszem az első genes Touch debütképein.
    Amugy a design nem rossz, de nem is jó. A titán és a 32 giga jöhet, meg az organikus led kijelző is. De az árát látni sem akarom…
    A cucc fake, de igényes.
    De kicsit még nem várhatnánk ezzel a dologgal?? 😛

  42. MiLoSCH rádugod a gépre majd elindítod az itunes-t és így próbáld DFU módba ha nem megy msn:[email protected] ha tudok segítek!!!

  43. Nem tudom ki photoshoppolta össze ezt a kamu conceptet, de elbaszott egy ízlése van az biztos.
    Kutya se venném meg a következő iPhone -t ha ilyen bűn ocsmány lenne.

  44. az, hogy ugyanaz a processzor az 100% csak igen a 2G Touchnal nincs visszafolytva ! …

  45. off segítségkérés
    Iphone3g-men azt vettem észre, hogy mintha pár napja erősebben tömörítené a képeket. Főleg safariban látok a képmegjelenítésben erős romlást. Lehet ezt vhol állítani, mibe piszkáltam bele tudattalanul???

  46. ajánlom hogy fake… 😀 mert megvettem egyből a 3G-t amikor kiadták a T-mobájlnál… hát ha most egy ilyet kidobnak nem gyengén lehúzásnak venném ezt a tmobileos előfizus megoldást :S bár mondjuk az is igaz hogy attol hogyezt megcsinálják még minimum plusz 1 év míg elér magyarba

  47. a 3g-nél 2 hónap volt az átfutás

  48. Nem lehetne valahogy felhuzni a processzort?

  49. “Speculative design by Jim Young ©2008”

    egyrészt 2008, másrészt pedig ezt valami unatkozó japán kolléga csinálta..

    “még egy valami: a rádiójelet használó összetevők miatt (GSM/GPS/WIFI/bluetooth) NEM lehet full fém az árnyékolás miatt. ott az iPhone 2G: a hátlap alja műanyag. hol vannak az antennák? alul. vagy nézzük meg a táccsot. ott van rajta egy műanyag rész szintén, viva la WiFi… akkor ennyit a fenti, fullfém dizájnról asszem…”

    kösz jadeye, igen smart bejegyzés..

  50. Mennyibe fog kerulni?

  51. @sboi: hali! Van egy kérésem! Hogyan rakok be az iTunsba filmeket?

  52. @Daneealama:
    Ha leszarod, miért nézzed?
    Nem kell nézni ha nem érdekel!

    iPhone Forever XD

  53. Utálom a T-Mobilt, pixel hibás és nem javít!

  54. @XGame: hmmm … szerintem is ez a megfelelő post ahova ezt be kellett irni 😀

  55. Sorry for the huge review, but I’m really loving the new iPad, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help us decide if it’s the right choice.


Add a Comment