fbpx Skip to content

2170673406_e74334d978Megjelent egy új yellowsn0w. Ez a verzió nem a 2.2.1 -es baseband-et függetleníti, hanem lehetővé teszi a 2.2.1 -es szoftveren futtassuk a 2.2 -es baseband-et és a yellow -t. Ezek szerint hamarosan kiadják majd a Pwagetools -t, ami baseband upgrade nélkül csinál nekünk 1 custom firmware -t. Eddig akkor azt tudjuk, hogy a friss baseband -et nem lehet függetleníteni, csak a régit, tehát aki felrakta a 2.2.1 -et, az jelenleg nem lesz képes függetleníteni az iphone -t.

Én felraktam a friss 0.9.7 -et semmi változást nem észleltem, ugyanúgy van Pannon hálózatom.

[10:55:21]<@MuscleNerd: 0.9.7 yellowsn0w is just a compatibility thing with 2.2.1

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. légyszi valaki világosítson fel mi pontosan a baseband és a firmware?

  2. @vadasy: olvass vissza egy hónapot

  3. olvasom olvasom
    de nem értem
    “…A baseband egy összefoglaló neve az iPhone azon részének, amelyik az adatforgalmat kezeli…”
    “…olykor az Apple frissíti a telefon ezen részének firmware-jét, hogy bizonyos hibákat javítsanak…”

    mivel a basebandot tudják frissíteni feltételezem h egy szoftver
    és a firmware a telefon teljes szoftvere, melynej része a baseband ??

  4. A baseband a tel modem szerű része. Ez az iphone telefonos része,ez engedélyezi a szolgáltatók / t-mo,pannon,voda,stb/ részére a használatot, és lebonyolítja a hálozatok működését. A firmware a iphone szoftver. ha az Apple firm-et frissít nem törvényszerű a baseband frissítés de mindig beleteszik mert a függetlenítés csak bizonyos baseband-ra megoldott. Remélem érthető volt??

  5. még annyi, ha a baseband és a firmware is egy szoftver (?) akkor miért nem lehet visszatenni a régebbi fw-t és bb-t, és mehetne a függetlenítés?

  6. az 5. kérdésem még a válaszod előtt ment. Értem a 4. választ, köszi.

  7. tehát ha az apple frissít mondjuk 2.2.1-re akkor ez lesz a száma a fw-nek és a bb-nak is?

  8. Nem.

  9. más száma lesz de így írjuk hogy mindenki értse melyik FW- hez tartozik

  10. és miért nem lehet visszatenni a régebbi fw-t és bb-t, és mehetne a függetlenítés?

  11. Downgradelni nem lehet se FW-t se BB-t hogy miért az pontosan nemtudom… még régen 1.1.2 ről vissza lehetett állni 1.1.1 re BB vel együtt, de az elég kemény misszió volt emléxem! A 3g-s be már valami hardware védi a BBt ezért nehéz törni és piszkálni.

  12. @Wask: a baseband downgrade-et a baseband processzor biztonsági tervezése gátolja meg. ugyanez van az újabb Nokiáknál is, csak frissítheted. elvégre a régebbi, esetleg sokkal bugosabb szoftverre senki sem akarja, hogy “frissíts”. ugyanakkor a másik része épp a függetlenítés megakadályozása.

    a lényeg az, hogy a baseband-ben van egy olyan rész, ami azt ellenőrzi, milyen verziós a BB firmware-je, és nem enged rátölteni az aktuálisnál alacsonyabb verziószámút.

    képzeld el a BB-t az iPhone-ban úgy, mintha az egy kivehető modul lenne, ami csak a telefon funkciót tartalmazza. enélkül működik minden más az iPhone-ban, ami nem igényel semmi adatkapcsolatot, de nélküle nem tudsz pl telefonálni, vagy használni bármit, aminek adatkapcsolat kell, ilyen például a gsm, wifi, és talán még a bluetooth is. időnként meg az Apple javít/változtat a “telefonmodul” szoftverén, ez a BB-frissítés. de épp ezért a modem meghatározás a legjobb rá, mert még a settings/genereal/about-ban is modem fw-nek írja a baseband-et.

    ezek felett van az iPhone firmware többi része, az operációs rendzser, az iPhoneOS, ami tartalmazza az applikációkat, és összehangolja a hardverelemek működését.

    durván lefordítva windózra: az iPhone FW az olyan, mint a Windows-od (xp, vista, stb); a baseband fw-je pedig a modemed driveréhez hasonlítható.

  13. Hali segítségeteket kérném!
    Függetleníteni szeretném a telóm!
    A firmware 2.2.1 (5H11), a modem verziója 02.28.00 és a legújjabb 0.9.7es yellows0w.
    Megvolt a hálózati beállítás reset, az air plane mod ki be, de még mindig elutasítja a pannonos simem! :O
    Légyszi valaki segítsen! :B

  14. Beszoptad sajnos. Csináltál egy ipod taccsot magadnak , pontosabban t-mobillal megy, de várnod kell mig okosemberek csinalnak egy olyan yellowsnowt ami kiuti a 2.1.1 es frissitésedkor felfrissült basebandet a nyeregből…

  15. @Vjoe: tévedsz. amivel nem megy, az a 02.30.03-as modemverzió. 02.28.00-ára van alapból a yellowsn0w. Palika87 problémáját pedig megoldotta egy yellowsn0w reinstall.

  16. Sziasztok! Mit kellene,hogy csinaljak,hogy felismerje a Pannon kartyamat a frissites utan? Felraktam a 2.2.1 (5H11) verziot.Segitsetek,mert nem tudom sehogyan megcsinalni. Koszonom szepen.

  17. @Kcsaba65: Hogyha iTunes-szal frissítettél 2.2.1-re, akkor a BaseBand is frissült 2.30.03-ra. Így sajnos a yellowsn0w nem fog menni.

  18. halihó
    ha letöltök egy 2.2-est, akkor azzal felrakja a 02.28at a 02.11-re? nehogy nekem az itunes közbe letöltse a 02.30at és azt rakja a 2.2 mellé…

  19. Először az iTunes-szal frissítettem,de utána csak segélyhívásra volt jó a telefonom,de utána megcsináltam a “pálmafással” és minden megy csak a térerőt nem jelzi a telefonom.

  20. @Kcsaba65:
    Nekem ugyanez volt a problémám amíg el nem olvastam 20-adjára is a dev blogon a leírást és rájöttem hogy a pin kód kérést ki kellett kapcsolni. Lehet sokaknak ez triviális de nekem nem volt az.


Add a Comment