fbpx Skip to content

Bizonyára sokan vannak azok, akik a copy-paste funkciót szívesen használnák a böngészőben is. Nekik lehet egy megfelelő megoldás a hClipboard nevű program, amely kis kiegészítéssel tökéletesen működik. A program telepíthető cydiából, ezután elérhető a billentyűzetből a space mellett, persze csak miután a beállításokban láthatóvá tettük.

05 02

Ekkor merül fel a kérdés, hogy mi a helyzet akkor, ha a safariban is használni szeretnénk a billentyűzetet? Nos, ehhez kell az alábbi műveletet megcsinálni a telefonon:

1.    Nyissuk meg EZT a linket, és adjuk hozzá a könyvjelzőkhöz (legyen mondjuk Copy Text a neve)
2.    Ezután nyissuk meg a könyvjelzőket és nyomjunk rá az előbb hozzáadott hivatkozás szerkesztésre
3.    Mindent töröljünk ki a http://-től a #-ig bezáróan, majd mentsük el (ezzel kapunk egy Javascriptet)

01 03

Mindezek után annyi a dolgunk, hogy keresünk egy tetszőleges oldalt és könyvjelzőkből kiválasztjuk a Copy Textet. Ezután rábökünk arra a szövegrészre, amit másolni szeretnénk, a billentyűzet automatikusan elindul és kijelöli az adott szakaszt. A space melletti ikonnal átváltunk a hClipboardra, majd rányomunk a kis +-ra és kész is. Lehetőség van szövegrészlet kijelölésére is, ha nem kellene az egész, amit magától kijelölt. Ehhez nem kell mást tenni, mint odanavigálni a kezdőponthoz (hosszan a szövegrészt nyomni és a kurzort odavinni), ezután a kis kurzorral jelölt ikonra nyomni, majd odanavigálni a végponthoz és ismét erre az ikonra rányomni.

A beillesztés annyiból áll, hogy átváltunk hClipboardra ott ahova be akarjuk illeszteni majd kiválasztjuk, melyik szöveget szeretnénk beilleszteni. Lehetőség van sablonok mentésére is, amire a bal alsó ikonnal tudunk átváltani. Visszaváltani normál módra ugyanezzel. Az egyes vágólapok törlése a szokásos jobbról-balra húzással történik.

Egyedüli hátrányként azt tudnám említeni, hogy jelenleg nincs lehetőség telefonszámok másolására, de ettől eltekintve remek kis program.

Beküldte: Ace > thx

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Első:)

  2. pff 😛

  3. Tudom hogy nem volt épp építőjellegű comment, de más is ezt csinálja és mint tudjuk a hülyeség ragályos 😀

    Amúgy jó kis app, de még várom valami még használhatóbbat!

  4. Nekem ez már sok. Clippy bőven elég mindenre. Safariból nem szoktam kivenni szöveget.

  5. “Nekem ez már sok. Clippy bőven elég mindenre.”

    A Clippy agyoncsapja a pozicionálás lehetőségét ezért próbáltam ki én is ezt és maradtam is nála. Kényelmesebb és bugmentesebb megoldás.

  6. UPDATE:
    Mégiscsak lehet vele telefonszámot is vágólapra tenni, annyi az egész, hogy pl a jegyzeteknél a hClipboard legyen látható a billentyűzetnél mikor kilépünk belőle, ezután ha elindítjuk a címjegyzéket akkor a szám szerkesztésénél elérhető és csak a kezdő meg végpontot kell megadni, kijelöli a számot is. Sajnos ha átváltunk szám módra, akkor utána már nem vált vissza, de ez is több mint a semmi.

  7. @Ace: Köszi ace 🙂

  8. Amilyen hülye vagyok ki sem próbáltam a legésszerűbbet. Simán a ” “-ra nyomva is vágólapra teszi a számot, nem kell a kezdő és végpontok kijelölésével bíbelődni.

  9. “+”-ra…úgy látszik az iPhoneról írt “+” jelet nem szereti az oldal. 🙂

  10. Én maradok a clippy mellet!!! Az bőven elég, egyépként sem árt néha memorizálni a számokat, nehogy gyöpagyak legyünk…:)))
    1kis off: Mikor lesz már NFS???

  11. Nem lesz NFS!

  12. Ez a javascript működik a clippyvel is nem?

  13. igen azzal is működik csak nem tudsz vele részletet kijelölni csak az egészet (eddig nekem nem sikerült)

    egyébként clippynek ma jelent meg egy update-je

  14. Akkor jól sejtettem, most már működik nekem is a javascript (egy / jelet kellet törölni a végéről), csak kijelölni nem tudok.

  15. admin!

    milyen progi az, ami az on/off-ot lecseréli I/O-ra?
    a toggle részen.

    előre is köszi!

  16. Sulytalan-
    Nem tőlem kérdezted, de azért válaszolhatok?
    A magyarítás az ami lecseréli!

  17. óóó
    köszi zoli
    és nincs vmi cydiaban ami ebben segítene?

  18. Hi all

    felraktam ezt a progit, de egyszer befagyott a telo, restart (power+home gomb) – erre most az a szindróma van, hogy nem tudom se az emailt se a telefont használni, mert rányomok az ikonra, bevát szürkére és semmi, megfagy az összes ikon, semmit sem lehet elindítani!!!! csak úgy tudok telefonálni hogy rányomok a telo ikonra, beszürkül – semmi reakció..SBsettings process-ből kilövöm az email-eket és akkor jön be a telefon alkalmazás… áááá légyszi segítsen valaki, mert megőrülök ha újra kell telepítenem a szifont – 1 héééét kb 🙂

    köszi

  19. Komolyan mondom, h hihetetlen… Olvasom a blogot, es minden temanal van legalabb egy ilyen hulye fasz, aki az nfs-ert sit. Basszátok meg … GOOGLE!!! Engem is erdekelt, megneztem, marcius. Ennyit tudok hozzafuzni. Jaa, tobbiektol meg bocsi. (:

  20. Clippy már nincs cydiában vagy csak én vagyok sügér?


Add a Comment