fbpx Skip to content

ahu125 az iphonefreak fórumán kikereste a legjobb jailbreak/unlock Youtube videókat, minden iPhone/iPod szoftverre 1.0.2-ig bezárólag, úgymond egy kis nosztalgia 🙂

Majdnem egy éve, mikor a kezembe kaptam az első 8GB-os 1.1.1-es iPhone-t, egy kedves UPS-es futár hozta és november lehetett. A doboz és a telefon egyaránt jéghideg volt. Leszedtem a fóliát, kb. 10 percig csak nézegettem, s utána újabb 10 percbe telt, míg rájöttem, hogy hol is van a SiM kártyatartó! 😛

A telefon bekapcsolása után rögtön elkezdtem “tapogatni” a kijelzőt, és csak az, hogy nyomogatom és semmi más, ámulatba ejtő volt. A szoftver és annak gördülékenysége pedig döbbenetesnek tűnt. Körülbelül 3-4 órát töltöttem azzal, hogy próbálgattam, felfedeztem a telefont. Az elkövetkezendő napokban elkezdtem keresni olyan magyar/külföldi embereket, akik rendelkeznek iPhone-al és szerettem volna megtudni, hogy hogyan lehetne még többet kihozni a kütyüből.

Az iPhone hivatalos megjelenése után körülbelül 1-2 hónapra rá jelent meg a jailbreak és utána a szoftveres unlock. Akiknek még 1.1.1 -en szállították ki a telefonjukat mázlijuk volt, mert lehetett függetleníteni akinek már 1.1.2 volt  rajta azok az emberek picit pórul jártak. Sajnos 2-3 hét alatt rájöttem, hogy Magyarországon még egyáltalán nem ismerik a telefont és nem foglalkoznak vele, sem a neten, sem pedig az utcán. Ekkor döntöttem úgy, hogy blogot indítok és megpróbálok segíteni az embereknek.

Végeredményben ennyi lett volna a saját nosztalgiám 🙂 ne pazaroljuk hát a szót.

Íme a videók:

1.0.2:

1.1.1:

1.1.2:

1.1.3/4:

2.0:

2.0.1:

2.0.2:

2.1:

2.2:

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. 1.1.1 .. Mikor volt az még =) Én ilyenkor kaptam a Touch-om (még nem volt iPhone mi kis hazánkban, szóval ezért). Ott keresgétem a neten, hogy “How to install applications to iPod touch” .. Aztán ráakadtam a jailbreakme.com-ra .. Fú mekkora öröm volt, amikor realizátam, hogy mit is tettem az imént .. =)

    Aztán persze egy kicsit utánnajártam, hogy mi az a “Source”, meg hogy miért törjük fel igazándiból.. Utánna meg már kicsit “Profibb” szemekkel néztem a Touch-ra -ha érted mire gondolok- =)

    Ezután iPhone, ráadásul Magyarországon! Sejtheted, hogy azonnal nekem is kellett egy kópia =D

  2. Hááááát gyerekek = )
    Mit ne mondjak. . .örülök hogy nem a maszek JailBreak idejében vettem iPhone-t = )
    Nem lenne kedvem szórakozni most ilyen ide oda tááácsolok és feltöröm cuccal. Ami most megy, hosszan nyomod osz yoooul on3. Nah ezt már nekem találták ki = )

  3. Énis emlékszem. Az elsö pillanatokra 🙂
    Igaz én kimaradtam az unlockbol, mert apukám törve vette az egyik hacker barátjától….de nekem is volt pár izgalmas pillanatom amilor az 1.1.2t 1.1.4gyé varázsoltam 🙂

  4. Én az 1.1.3-al léptem be az iPhone világába és azért nagyon jó igy végignézni h másfél év elteltével mennyire egyszerüvé váltak a dolgok.
    Sőt a legnagyobb várakozás a 2. iphone-om volt még tavaly januárban mert 1.1.4-es verzioval jött meg amcsiból és arra a törés valami 1 vagy 2 hónap volt amig tuti lett. DE onnantól kezdve meg felgyorsult a tempo és most már csak nymood oszt kész 🙂

  5. vá… mikor megvettem a telefont az USA-ból, még alig volt itthon bármi infó az egészről, beírva gugliba a beszeljukmac.com volt az egyetlen magyar oldal, ahol volt némi infó. nem baj, jók voltak a külföldi oldalak is. hja, utcán/buszon/szórakozóhelyen meg jóformán elő se mertem venni, mert rögtön mindenki elkezdte nézni. azóta ez is tömegcikk, ennek is megvan az előnye meg a hátránya.

    de hát édes nosztalgia 🙂

    mekkora harc volt anno a Ziphone vagy az iLiberty+ közt, vagy az Installer és a Cydia közt… mennyire nem szerettem a Cydia-t még 1.1.4 alatt, és mennyire királyság volt az Installer. majd kijött a 2.0, és az Installernek leáldozott. viva la Cydia. 🙂

    aztán mekkora mélyrepülés volt a 3G megjelenése, amikor már olyanok is vettek iPhone-t, akik csak divatkodni akartak vele, és nem is érdekelte őket, mit is tud a telefon, vagy hogy ez APPLE…

    emlékszem, amikor az egyik újdonsült 3G-s tulajt én indítottam el a “sötét úton” (aka jailbreak)… 🙂

  6. Én is folyamatosan kapom a jobbnál jobb kérdéseket és adom az egyszerű válaszokat mert nemvágnak még mindig eléggé sokmindent az alap júzerek.

  7. Hát igen szép is volt az…. 2007. karácsonyára leptem meg én is egy 8GB-ossal magam.Előtte volt dolgom szept.-okt. körül eggyel és akkor megtetszett.Én még akkor a gyárilag 1.1.2-es sw-vel rendelkezőt vettem, zsír bontatlan, egyenesen Amerikából, AT&T SIM-mel.Persze akkor nem lehetett függetleníteni még, csak aktiválni és jailbreak, de már akkor nagy volt az öröm.Aztán jött a TurboSIM, az elsők között próbálhattam ki és azzal sokáig is használtam, majd jött a Geohot-os unlock Installerből, mai kb.3-4 percig tartott és végig izgultam, hogy sikerüljön, majd egyszer csak kiírta, hogy Pannon GSM.Volt nagy öröm! 🙂 Hát igen, a régi szép idők…. de azért most sem rossz, kicsit több minden van rá, több nagy cég ír rá játékokat és progikat.

  8. Jó így visszanézegetni a dolgokat.Én bő 3 hónap utánaolvasgatás(!!!) és fontolgatás után tavaly januárban vettem meg, 1.1.3-al.De legalább mire meglett, tisztában voltam az alapokkal. Mégis sokáig vártam az 1.1.4 felrakásával,már mindenki frissített rég,mire rászántam magam.Paráztam,mi lesz ha eltolok valamit. Ziphone-al csináltam,elsőre klappolt minden 🙂
    Az eredeti AT&T-s simkártya nekem még megvan, a szifon dobozában őrzöm…

  9. 2007 októberánek végén jutottam a telefonomhoz, 1.1.1-es sw-vel szerelve. Talán akkoriban jelent meg ez a frissítés és a függetlenítés/jailbreak is bizonytalan volt. Az első napok/hetek az ismerkedéssel teltek. Amikor kijött a következő frissítés napokig olvastam minden leírást, amihez hozzájutottam, nem szerettem volna iBrick-et. Teljesen misztikus volt a menete. De szép lassan lépést lépés követett: elkészítettem a toolchain-t először cygwin-ben, kódokat irogattam és leírtam a tapasztalataim. Már akkor éreztem, hogy micsoda remek masina és megéri vele foglalkozni. Később MacOSX-en is elkészítettem a toolchain-t. 2.0 sw óta ezt a részét hanyagoltam és akkoriban kezdődött az együttműködésem a 1phone-nal.hu/szifon.com-mal.

    Hosszú utat tettem meg, de folyton azt érzem, hogy még sokkal messzebb juthatok, van még mit kezdeni az iPhone-nal, mert remek platformot nyújt, csak a módját kell megtalálni hogyan aknázzuk ki a lehetőségeit.a

  10. Én miután megvettem vagy két hétig keresgéltem a neten oldalak után, melyek az iPhonnal foglalkoznak. Fórumokon olvasgattam, hogy létezik JAILBREAK és akkor határoztam el, hogy ha belehalok, akkor is megcsinálom.
    Mondanom sem kell, hogy vagy ötször szívrohamom volt még a feltörést csináltam, de végül sikerült 😀
    Ennek az oldalnak sokat köszönhetek

    THX

  11. 2008 márciusban vettem egy fazontól 2 napos iPhone-t (első generációs). A fickó 2 nap használat után megunta, mert az érintőkérpernyő állandóan zsíros volt, inkább vett helyette Nokiát. (Kinek a pap…) 1 hét sem kellett mire teljesen szétzúztam az akkor 1.1.4-et rajta, mert minden nap kipróbáltam 10-20 progit. Nem mertem még vele vacakolni otthon, ezért elvittem a GSM boltba, ahol volt rá félév “garancia”, ott újrahúzták, feltörték 😀 3napba és 3.000.- Ft-ba került. Gondolhatjátok, azóta csak magam csinálom. 1.1.4-gyel további 2 alkalommal döglött le, de Restore + ZiPhone-nal könnyen helyrepofoztam. 2.x óta Pwnage Tool, szép új világ, csak akkor raktam újra, ha a kelleténél jobban belassult, vagy verzióváltáskor.


Add a Comment