fbpx Skip to content

Miután az Apple pár napja bejelentette, hogy más safari böngésző alternatívákat is fel lehet tenni az App Store-ba, elkezdtek szállingózni a “jobbnál – jobb” böngészők.

incognito

Én nem mondanám, hogy áttörés lenne, de mindenképp egy lépés afelé, hogy pl: egy Google Chrome fusson az iPhone-on.

Jelenleg minden böngésző a WebKitre épül. Ami azt jelenti, hogy tulajdonképpen plugin-ek és nem valós böngésző alkalmazások, mint az opera mini, igaz jobban fel vannak szerelve képességekkel, mint Safari.

browsers

Vegyünk pár nevet: Edge Browser, Incognito, WebMate Shaking, Web

Röviden pár funkció:

  • Gyorsabb megjelenítés.
  • Biztonságos böngészés, nincs history nincs cashe – SSL.
  • Teljes képernyős böngészés.
  • Az giroszkóp kihasználása a böngészésben.

Érdekes dolgokra képesek, de még mindig csak safari utánzatok. Még mindig nem támogatott a flash, így ez is csak egyfajta játék, és nem komplett fejlődés, de én ezek után már nagyon várom a cydia alternatívákat 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

  1. én a flash-t szeretném már nagyon…

  2. @visonc: Én is!!

  3. Örülök, hogy másnak is bejött a Chrome és nem feltétlenül csak az Opera után vágyakozik. Nekem is nagyon tetszik, szinte mindenkinek a gépére azt teszek, egy gond van csak vele, hogy nem lehet szinkronizálni a kedvenceit iTunesal. Valamint az a baromság, hogy nem tud letölteni, miután bezártam a böngészőt.

  4. nagyon meglepett a hír… előbb gondoltam volna a copy-paste-et mint a külső böngészőket… a chrome-ot énis támogatom:)

  5. A flash en is varom, meg vmi olyan bongeszot, ami tud firefox scripteket hasznalni 🙂 Emellett nem tud vki olyan progit, amivel hatterben tudok futtantni ezt-azt. Elore is koszi

  6. Ha jól emléxem 🙂 valahol olvastam, hogy Steve bácsi magyarázott, hogy nem támogatunk ilyen “flash” és hasonló programokat… stb.
    Én ezt nem értem. A MAC-en akkor miért támogatja? 🙂
    Mondja már meg valaki, belehalt volna ha pár normális funkciót is bele raknak az iPhone-ba? (Normális sms, mms kellett volna alapba, copy paste, és normális böngésző minden féle támogatottsággal. Ja és több videó formátum támogatása. Ennyi.)
    Én Steve bácsi helyében 100% hogy nem adtam volna ki ezek nélkül. Nagyobbat is szakíthatott volna. Talán…

  7. @developer: koszonom szépen

  8. oneill: gps nélkül adták ki az elsőt… aztán jött a második durranás… talan az iPhone 3G+ lesz az MMS támogatásos.. aztan jon a az iPhone 3G++ bluetooth-al, és a 3G+++ lesz flashes 🙂
    mindenesetre ezt egyenloren me Ő intézi az fix.. hisz beteg vagy mi…

  9. n me = nem 🙂

  10. @oneill: Erről én elmondtam a véleményem egy fórumon, ahol le lettem hurrogva, hogy nem tudom mit beszélek. Szóval a flash támogatásának hiánya még érthető, hiszen akkor sok program megoldható lenne ezzel, így pedig csökkenne az Appstore népszerűsége. A kimaradt funkciók pedig szerinem nem véletlenek. Gondoljunk csak bele, ha mindent beleraktak volna a kezdetektől, akkor nem tudtak volna újításokat beletenni a későbbi frissítésekbe. Ilyen volt például a csoportos sms küldés vagy az, hogy lehet keresni a telefonkönyvben. Ez vonatkozik a copy&paste-re, meg a többi hiányra is. Az első iPhone bemutatásánál hangzott el az, hogy a telefonba Edge került, a 3G-re majd később kerül sor és lám….

  11. Ez az! Flash-ben mindent meg lehet írni… simán jobb cuccok lenének benne mint az appstore-ban… ezzel gyakorlatilag kinyírnák a saját appstore-jukat… de flash-mindenképpen lesz rá szerintem… egyébként, hogy áll a linux project? akkor aztán már assemly is lessz és onnantól kezdve nincs megállás…. a hardware fasza… csak szívás a börtön, amibe a lelkét zárták… Ezért ellenfél a google nekije….

  12. azért azt megnézném, ha assemblybe írod meg hozzá a flash lejátszót 🙂

  13. @szuperp: Azé a google nem ellenfél még 🙂

  14. Csak kérdés szintjén: Palm Pre? Ő se lesz ellenfél? 🙂

  15. @Dezs: nekem nem igazán tetszik. Szép meg minden, de akkor sem kéne ha az iphone árának feléért adnák! De ez csak az én véleményem!

  16. @kenny-macaryo: Én csak a tudásáról beszélek.

  17. Tud valaki alternativ letöltési linket??
    az ingyenes verziót ki akartam próbálni, de magyar accountom van csak!

  18. na sajna nekem is ez a problémám, mint ady800 nak.
    már írtam másik oldalon, h tudnak-e alternatívat, de semmi.eddig, remélem.

  19. Sziasztok,
    Abban tudnátok segíteni,h az edge browser-be hová kell beírni a honlapcímet?mindenhol azt írják,hogy a settingsben kell beírni.na én mégezt sem tudom előszedni?
    Légyszi segítsetek:)
    Köszike:)

  20. nekem külföldi accountom van(US) és ott sincsen ingyenes verzió:S

  21. az edge browser ingyenes.énis csináltam amerikai acc-ot és leszedtem ingyen appstore-ból


Add a Comment